Hirdetés
Aktív témák
-
scofield82
csendes tag
Sziasztok.
Van egy LG 37ld450 tipusú lcd tv-m ami össze van kötve egy Lg ht503th tip. házimozival.
Megcsináltam a tv-n az Usb hacket, hogy játsza le a filmeket is. sikerült is de az usb lejátszás hangját hogy tudom megszólaltatni a házimozin? ha sima tv adást nézek ugy jó működik, de erre nem jöttem rá hogy kellene megoldani hogy működjön.
Valaki tud ezügyben infóval szolgálni? -
-
Louro
őstag
-
Louro
őstag
Sziasztok
Végre - hála a médiaplanetnek - meglett a 42LK530.
Pár kérdésem lenne, miután a kereső segítségével nem jutottam sokra:
- milyen falikonzolt tudnátok hozzá javasolni. Egyelőre scart-tal van összekötve.
- le van e írva valahol egy optimális beállítás, mert a rajzfilmnél látványosan szellemképes és true motion beállítást nem találtam.Ez a két kérdés foglalkoztat a legjobban. Egyelőre a képminőségről nem írnék, mert biztos kell hozzá beállítás. A M1-es HD-s adása - tegnapi focimeccs - is eléggé kockásnak hatott, de biztos beállítás miatt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
boatkiller #1892 üzenetére
Hogy érted, hogy szerencsés. Mit jelent az LGmod?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
morpheus133 #1890 üzenetére
Az LK430-on sincs rá dedikált gomb. Gondolom az sem tudja.
A soros porton mit lehet a TV-vel kommunikálni? Mire lehet használni?
[ Szerkesztve ]
-
nextman
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy LG LW 5590-et, es szerencsere minden rendben vele, de a PIP-et nem tudom, hogy kell bekapcsolni, taviranyiton sincs ilyesmi.
Tudja esetleg valaki?Ezenkivul, ha USB-rol nezek filmet, alul - felul van egy fekete csik, es nem tudok a kepen nagyitani, vagy mas meretet valasztani.
Erre esetleg tudja valaki a valaszt, hogy kell? -
tzsolesz
nagyúr
Üdv, van lehetőség egy 42LK430 okosítására? Ha van valami jó dolog amit ellehet vele követni, had jöjjön. A PC port kábellel gondolom szoftvert lehet rajta frissíteni. De vajon internetet meglehet osztani porton keresztül?
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
Az LG tv-kben is hasonló mizéria van a 37"-os panel körül mint a samsungnál??
Nekem ez lenne a megfelelő méret, alapvetően samsungból indultam ki, de már kezd elmenni a kedvem attól, hogy a panelek gyártóját, képminőségét, stb. bogarásszam.
Okos tv és 3D nem érdekel, tudtok valamit javasolni ami max. 140E-ért jó élményt nyújt megbízhatóan? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, megrökönyödve tapasztalom, hogy az ld550 menüjéből hiányzik az antenna erősítés opció.
Ez még a nagyon régi lg5500-ban is megtalálható opció volt, illetve az ld750ben is benne van (utóbbin 04.00 fw, az ld550-esen pedig a legfrissebb 03.34-es fw van).
Elő lehet ezt vhogy varázsolni?
Nagy szükség lenne rá gyér dvb-t vétel miatt. -
Gremlinke
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben vennénk egy LG 47LK530 készüléket. Legfőképp filmnézésre használnánk. Van esetleg valami ellenérvetek vagy negatív tapasztalatotok, ami miatt mégsem ezt kellene választani?
Illetve ezen kívül szóba jött még az LG 47LV3550.... -
fireman
tag
Szia!
Nekem LG 47LK530 van (gondolom ugyanaz, csak kicsit nagyobb), nem nagyon használtam a belső médialejátszóját, de amikor megvettem, az alábbi linken lévő tesztcsomagot kipróbáltam pendrive-ról:
[link]Nem játszotta le:
- BDAV_1080p@8Mbps.m2ts (nem látja)
- x264_killa_sample.mkv (látja, nem játssza)Nem tudtam letölteni, így nem próbáltam:
-VC-1_1080p@8Mbps.wmvA többit vitte probléma nélkül!
Továbbá nem játssza le a Sony HX100V-vel készült fullHD 50p AVCHD fájlokat sem. (nem is látja)
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
sziasztok
egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy holnap érkezik vééééégre az LG 42LK530-asom, de elültették a bogarat a fülembe, hogy pendrive-ról nem fogok tudni 1080p-s filmet nézni. Pedig emiatt vettem 32gigás CL10-es microsd-t.
Ez igaz?
-
WinnerB0Y
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem kifejezetten ide vág a téma, de lenne egy LG LCD TV m és egy nem belevaló képernyőm
A probléma a következő:
-Adott a TV amelyiknek be van törve a képernyője
-Adott egy képernyő panel ami nem bele való, de ugyan akkora
A törött képernyős váznak lett vásárolva a nem bele való LED képernyőhöz.
Olyan embert keresek aki meg tudja szerezni az alkatrészeket a panelemhez és össze tudja rakni használható tévének.
Előnyösebbnek tartom külföldről megvenni az alkatrészeket és ha esetleg valaki tudja mi kell bele annak tudok segíteni a beszerzésben is akár.
Viszont a típus számokról és egyebekről akkor mondok többet, ha találtam olyat aki vállalná.
Aki úgy gondolja pest környékén, hogy meg tudná csinálni az kérem vegye fel velem a kapcsolatot e-mail ben vagy telefonon!
E-m@il: rezer1st(kukac)gmail(pötty)com
Mobil: 06-30/976-4533 Kiss Ádám
Köszönöm! -
-
yello72
csendes tag
Hali
LG M2762DL (a tv-n ez szerepel) vagy M2762D-PZ (a számlán ez) okosítható-e szervízmenüből xvid lejátszásra?
Köszönöm a választ -
törölt tag
sziasztok.
van egy LG 32LD350-es tv-m, a filmlejátszás funkció bekapcsolva. nos azt szeretném megcsinálni, hogy valamiféle NAS-t (NAS adapter, stb-t?) a routerrel összekötni és mivel dlna nincs a tv-n (így csak usb-n tud filmeket fogadni) csak usb-n tudom összekötni a tv-vel.(HDMI is van ) remélem érthető. tehát ha filmet töltök a géppel egy külső (vagy bármilyen) meghajtóra akkor a tv azonnal lássa az adott tartalmat.
( a gépen linux van, de ez gondolom nem oszt nem szoroz)
ja és ami még fontos mindezt a mahinát a lehető legolcsóbban kéne megúsznom.
várom a kreatív ötleteiteket.
előre is köszi. -
ltoth
csendes tag
válasz
osonopogacsa #1869 üzenetére
Szia! Örök hála, mert nekem is valami fejléc probléma érzésem volt:
Nemrég vettem egy Samsung WB700 compakt digitális fényképezőgépet,
amivel HD videot is lehet készíteni.
Az LG 42LK450 LCD-n a HD videoknál (1280x720 - MP4) kb. 6 mp-enként akadt,
(először azt hittem csak a hang), PC-n nem akadt, sőt a TV kb. 2x annyi idejűnek
mutatta a fájl hosszát és az idő csúszkával sem lehetett arrébb lépni a filmben,
visszaugrott, ezt ismertem, ilyenkor konvertálni kellett más MKV-t is.
Mkv merge-el konvertáltam én is, de ez a "disable header removal" fejléc a tökéletes megoldás, köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Na, hát végre megrendeltem a 42lk530-as TV-met. Az árgép alapján kerestem üzletet, de kb. az első 4-5 üzletben "pont" elfogyott. Aztán végre találtam egyet, amit azonnal ki is tudtak volna hozni, de este jött a mail, hogy sajnos csomagolása megsérült. Másnap felhívom, közlik, hogy a targoncás ment neki. Most várhatok szerdáig, pedig már nagyon várom. Fali konzolt nem tudom milyet vegyek, de ha van javaslat, szívesen várom. 32GB-os pendrive is folyamatban a filmnézéshez.
-
Húsrágó
csendes tag
Hi!
LG 42LW5590-et néztem eddig, de a 3D nem volna igazán elvárás a tévétől, hátha lenne valami kicsit olcsóbban, ami az alapelvárásoknak megfelelne. Olyat keresnék, ami:
- 42"
- 100 Hz
- Smart, böngészős
- PVR-t is tud
- befér bruttó 200.000-be, rendes 2 vagy 3 éves garanciával kipróbált helyről.Lenne ötletetek? Előre is köszi!
-
osonopogacsa
csendes tag
válasz
rolland88 #1848 üzenetére
Szia!
Sajnos, elég rossz hírem van a számodra a tünetek alapján.
Valszeg az lcd közepét megvilágító CCFL inverter és/vagy csövek elszálltak.
Drága pénzért csere.
Azért marad bekapcsolva amikor gyorsan energiatakarékosba teszed, mert lelövi az inverterek tápját, mielőtt a uC észrevenné, hogy baj van.
A mérete alapján 6-8 CCFL csöves lehet. Én a helyedben elgondolkoznék rajta, hogy az összes csövet cseréljék ki(már ha egyáltalán hajlandó valaki a részleges cserére), mert akkor csak egyszer kellene szétkapni a TV-t a mesternek. A régi tv-kel ellentétben, ezeknél a szerelés a legnagyobb része a javításnak, így rengeteg költséget megtakarítanál, ugyanis jó eséllyel a többi cső is a végét járja(hacsak, nem valami gyártási hiba miatt pusztult le az inverter/cső).
Ha sokszor csinálod ezt képernyő ki-be kapcsolgatást, az erősen kurtítja a CCFL csövek/inverterek élettartamát, mert mindig "hidegindítást" kell csinálniuk. A helyedben, ha sokszor kell csak rövid időre képernyő, én elgondolkoznék egy "eldobható", kis méretű megjelenítő használatán az ilyen esetekre valahogyan.
A TV kora alapján nem eldönthető, hogy természetes elhasználódás, rejtett belső hiba, vagy a túl sok indítás miatt punnyadt meg a cucc. Az első vagy az utolsó a valószínű, mert 3 év alatt már kijött volna a gyártási bibi!
Üdv!
-
törölt tag
Azért indítom a témát mert biztos sokaknak van hasonló gondja az LG tv-k lejátszójával. (utóbb kiderült samsungoknál is előfordul)
Nos örömmel tudatom hogy megoldottam egy nagyon bosszantó problémát.
Éspedig: ha a tv lejátszója azt írja egy "valami.mkv" (ált. full hd) fájl-ra, hogy nem ismeri fel és így lejátszani se tudja (kis piros x-el jelöli ilyenkor)
erre nem csak az a megoldás a jó, hogy teljesen újrakonvertájuk több órán (délután) keresztül.
A probléma egy fejléc szerű valami miatt van.
megoldás:
letöltöd innen ezt a progit: értelem szerűen az oprendszernek megfelelőt
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.htmlKép: http://i59.photobucket.com/albums/g298/invincible2006/subtitles.jpg
itt a következőt kell bepipálni: File -> Options -> MMG-> Disable Header Removal Compression
miután ezzel végeztünk zárjuk be és indítsuk újra a progit.
add gombal keressünk egy mkv filmet és alul a start muxing-ra katt.
2-3 perc és kész. a kapott fájlt már 99% hogy lejátsza a tv szoftja.
(itt ha a filmet hozzáadtuk akkor a hangsávokat is látjuk, itt azt is megtehetjük hogy ha nincs szükségünk másra (német olasz, cseh..stb) csak a magyarra akkor a többi elől kivesszük a pipát és azokat már nem pakolja bele az új fájlba, így a mérete is csökkenhet)
HANGSÚLYOZOM HOGY A "DTS" HANG ETTŐL MÉG NEM FOG SZÓLNI? TEHÁT HA A HANGSÁV DTS AKKOR A FILMET LEJÁTSZA, DE AZ LG NEM FOGJA A HANGOT LEJÁTSZANI. (ekkor csak a hangot kell átkonvertálni, gyorsan megvan ez is de ez már egy másik fórumtéma lenne -
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
37-42'-os, 100Hz-es, DLNA képes, LAN csatlakozós tv-t keresek 3D, smart TV nélkül.
Tudtok ajánlani pontos típusokat?
Köszi, -
törölt tag
ezt lejátzsa az 32LD350-esem:
Format : Matroska
File size : 5.31 GiB
Duration : 2h 43mn
Overall bit rate : 4 653 Kbps
Writing application : Lavf52.94.0
Writing library : Lavf52.94.0
Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Nominal bit rate : 4 500 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : ProgressiveAudio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : A_AAC
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 64msEzt meg nem :
General
Complete name : A part 1080p.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 4.37 GiB
Duration : 1h 54mn
Overall bit rate : 5 478 Kbps
Encoded date : UTC 2012-04-23 17:19:25
Writing application : mkvmerge v5.5.0 ('Healer') built on Apr 6 2012 21:43:24
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 5 094 Kbps
Width : 1 912 pixels
Height : 792 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.135
Stream size : 3.98 GiB (91%)Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 5 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 314 MiB (7%)
Default : Yes
Forced : Nonos a kérdésem egyszerű tudja-e valaki, hogy milyen formátumot játszik még le és melyiket nem?????!!!!
-
Én azért vettem a 42LK530-at, mert nem szerettem volna ledeset. Engem zavart a felhősödés, de az emberek nagy százaléka nem is nagyon veszi észre. Ez egyéni dolog szerintem. Másrészt nálunk olyan helyen van, ahol nem látod, hogy 1,5 vagy 5 centi vastag a tévé. A keret nélkülinek hirdetett modellek szintén nem tetszettek (az idei felhozatalból már van ami tetszik).
Az 50 és 100Hz közötti különbséget már sokszor leírták. Mint írtam korábban, nézd meg a saját szemeddel, nekem egyértelmű volt melyik kell.
Mint írtam, a Samuhoz nem értek, de az 5000-res szériát nem nagyon dícsérik, inkább a 6000-res körül nézelődj. Pl. az 5000-res nem 100Hz csak 50.
tzsolesz Akkor sajnos nincs sok lehetőséged. Először döntesz, hogy 100Hz vagy 50Hz. Azután vagy megveszed a 37LK450-et, vagy a méreten aluli 32LK530-at, vagy utánakérdezel a Samsung 37D550-nak attól aki ért hozzá, vagy kivársz. Nekem 130k-m volt rá. Mikor kijött a 42LK530, akkor kb. 150k volt a legolcsóbb helyeken. Aztán lement 128-ra és akkor megvettem, addig meg néztem a régit és szidtam az árakat.
Persze így is "csak" egy alap tévét vettem, de nem talicskával tolom haza a pénzt és másra is kell.
-
Louro
őstag
Szia
[link] megéri azt a többletet? Ahogy egyre többet olvasok, nagyon szétágazóak a vélemények. Hátha van egyszerű magyarázat, cska még nem találtam meg.
Tudom, hogy LG totyik, de a Samu 40D5000ese nem érné meg jobban?
Volt ahol azt olvastam, hogy ledes legyen a háttérvilágítás, volt ahol pont szidták (ph-n is). Igazából 100-120-at szántam volna rá, de hosszú távra tervezünk párommal. Nem ragaszkodunk a 40-42"-hez, de 32" alá nem szívesen adnánk
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tzsolesz #1861 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ahol elfér egy 37-es, ott talán elfér egy 42-es is. Ebben az esetben a 42LK530-at venném. Tudom, hogy csak 100.000 körül szánnál rá, de a kb. 20k többletet a méret és a 100Hz megéri.
Ha nincs több rá, akkor a 32LK530-ban is gondolkoznék, ha nem túl kicsi. Az is 100Hz-es.
A 37LK450-est nem venném meg az 50Hz miatt így 2012-ben. Akkor inkább kivárnék.
Menj el a boltba, nézd meg az LK450 és az LK530 képét összehasonlításként és lehet Te is így döntesz.
A Samsungot sajnos nem ismerem, abban nem tudok segítani, de annyi szinte biztos, hogy nem 100Hz-es az sem (vagy ál 100Hz-es).
-
tzsolesz
nagyúr
LG 37LK450-ről mik a vélemények?
Van 100-105K-m TV-re most és ez jött be, meg a Samsung 37D550.
Egymás mellett látta már valaki őket?
-
jooker82
nagyúr
Itt olvasgasd,de sokan meg azt irják,h nem viszi....
-
jooker82
nagyúr
Az LH-s szériákra van már DTS aktiválási lehetőség?? most kijött egy 3.75-ös fw,azzal elvileg megy...Próbálta már vki??
-
chros
őstag
válasz
lizakattila #1852 üzenetére
Igen, jo az atalakito ...
Nalam ilyen gond nincs: mindig a hangfalakrol megy.
Csak az erositon (csak analog bemenetei vannak, es nincs taviranyitoja) a bemenetet kell atallitanom, ha a laptoprol szol valami (film, zene) ... -
lizakattila
senior tag
Veszek is egy ilyen scart átalakítót, megtaláltam én is. (egyelőre egy kábelből forrasztottam ki a megfelelő szálakat és arra raktam csatikat)
A hangerőszabályzás nálam nem fontos. Van egy Orion hangcuccom, azzal szeretném használni (ugyan így néz ki, a képet az kölcsönöztem).
A fülhallgató meg azért nem volt jó, mert az ugye némítja a tv-t, ha használom. És nincs kedvem mindig ki-be dugdosni, amikor épp nem a hangfalakról megy.
De ez az átalakító jó lesz (már csak a praktikum és esztétikum miatt is). -
chros
őstag
válasz
lizakattila #1850 üzenetére
Nalam az LD650-nel is ez volt a gond.
- van egyebkent ilyen scart adapter (par ezer ft), ami a video jelet es audio jelet kulonvalasztja
- a masik megoldas a fulhallgato kimenetA ketto kozott hasznalatban van kulonbseg (minosegben fogalmam sincs): a fulhallgatosnal tudod a hangerot allitani a TV taviranyitojaval (ha ez fontos, mint nalam).
@(#1848) rolland88: hat ez eleg gaz! Megprobaltad mar aramtalanitani hosszabb idore a TV-t? (2-3 ora) Hatha ...
-
lizakattila
senior tag
válasz
lizakattila #1849 üzenetére
Na közben meg is oldottam.
Sikerült a scart-ból a megfelelő 3 szálat kibogozni. -
lizakattila
senior tag
42LD565 tv-ből ki lehet valahogy csikarni "analóg" audio jelet?
Mert bemenetet találtam 10 félét, de audio kimenetet??!!
Tehát én sima rca csatlakozót szeretnék használni, ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
rolland88
tag
Üdv.
Nekem egy LG LH5000 es 37colos LCD-m van, 2009 októberében vettem.
Ma olyan problémám lett hogy ps3 ról zenét halgattam, így a tv-n energiatakarékos módba állítottam, ami kikapcsolta a képernyőt, mikor ki akartam kapcsolni a ps-t megnyomtam egy gombot a tv távirányítóján hogy visszajöljön rajta a kép, visszajött majd rögtön nagyon sötét lett középen egy elég nagy csík, és pár másodperc mulva kikapcsolt a tv.
Most mikor bekapcsolom, akkor kb 10 másodpercig kéken ég a led, hogy be van kapcsolva, aztán rögtön kikapcsol. Ha a rövid idő alatt betudom kapcsolni az energiatakarékos módot hogy kikapcsolja a képernyőt, akkor viszont nemkapcsol ki a tv.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Mi lehet a megoldás? -
kengyel
nagyúr
Oké megvan csak én néztem el. Annyit mondjatok meg hogy a pendrive-ot NTFS vagy Fat 32-be kell formázni a tévéhez ?
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Ma vettem egy LG 32LK 450-es LCD tévét. Minden oké vele kivéve nem értem milyen pendrive megy bele mert az én kingston 2GB-os pendrive-om vastag bele . Honnan lehet valami vékonyabb 2.0-ás kivitelt venni ami jó a tv-be ? És mi a pontos neve a vékonyabb kivitelnek ? Segítségeteket előre is köszönöm.
Szerintetek ez a pendrive bele megy ? KÉP
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Annyi, hogy ha bekapcsolod a thx-et és a thx wizardot (a második nevében nem vagyok biztos), akkor a sima mozi mód átalakul thx mozi módra, és még lesz thx bright room mód is.
Ezek mindenhol elérhetőek, kivéve az usb lejátszásnál.
Na, akkor nekem adott ingyen egy wifi sticket.
-
chros
őstag
Errol a thx szinmod-rol tudsz adni valami linket?
Szerintem wifi stick nem jar hozza. Az opcionalis. Hacsak nem igy akciozzak ...
(#1841) GulyasDavid:
Majd a tobbi ld420-as tulaj kijavit, ha nincs igazam, de valszeg a tv hardvere keves hozza ...
Egyebkent mit ertesz alatta, hogy nem jatsza le? El sem indul? (hibauzenet?) -
GulyasDavid
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Lg 37ld420 tv-m. Megbuheráltam, hogy külső adathordozóról lejátsszon filmeket, ami a mai napig nagyon jól működik. Mkv-t is viszi, de a full hd mkv-t már nem. Próbáltam firmware frissítéssel, de semmi. Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm!
Dávid -
Zirowe
nagyúr
Az ld750hez alapból jár a wifi stick?
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Frissítettem a 32ld550-et a 3.3.34-es fw-re, és szeretnék belépni a beállítás menübe, hogy aktiváljam a thx-et, mert amikor az usb lejátszást engedélyeztem ezt elfelejtettem megtenni.
Beszereztem a fully8-ast, és a múltkor is használt leírás alapján próbáltam csinálni, viszont nem sikerül a tv és a fully8-as párosítása, a tv nem reagál a fully8-ra.
Mi lehet a probléma?
-
Zirowe
nagyúr
Köszi.
lancerboy: az ld750es elsődlegesen pc-ről fogja kapni a filmeket, mert a jelenlegi 5.1-nek csak egy optikai bemenete van, és egyelőre a tv-n akarom hagyni.
Az ld550-es az, ami egy darabig (amíg nem veszek mellé egy nettopot) csak az usb-s lejátszási képességeket fogja használni.
Nyáron a nyaralóba a 32ld550-et használtuk, akkor kb mindent megevett (bár most a 720p-s mp4-ekbe nem lehetett beletekerni), viszont akkor nem nagyon néztem a 24p beállítását, ez érdekelne most. -
törölt tag
Nekem LD750-en nagyon nem jött be az mkv-lejátszás, 10-ből jó, ha 3 ment, s nem a DTS miatt. A haladó beállításoknál "Valósághű mozi"-nak hívják a 24p-s lejátszást, egyébként mint TV-adásnál. mint fájl-lejátszásnál az OK gomb megnyomásával nézheted meg a bemeneti jelet.
-
chros
őstag
Hat ezt nem tudom, en laptoprol jatszom le a hd tartalmakat (meseket pedig dlna-rol, ennel meg mindegy).
De ugy emlekszem, a halado beallitasoknal van valami erre utalo beallitas (nem emlekszem mi a neve): Real cinema (vagy valami hasonlo), gondolom ez lesz az, es a True Motion-t nyilvan ki kell kapcsolni. De hogy hogyan lehet ellenorizni, hogy mennyi az annyi ... ???? -
Zirowe
nagyúr
Nem találtam üvegpolcosat.
Amúgy, most teszteltem a 32ld550-et, lejátssza szépen az m2ts állományokat ts-re átnevezve, viszont az lenne a kérdésem, hogy ha usb/hdd-ről kapja az mkv vagy ts 1080p/720p anyagokat, akkor azokat 24p-vel fogja lejátszani, vagy ahhoz mindenképpen pc/mediaplayer kell?
-
chros
őstag
Hat, akkor sok kedves elmenyt a NAGY tv-hez!!!
Most a legnagyobb problémám, hogy nem találok megfelelő tv asztalt az ikeanál, ami elbírná a 60ld550-est.
40kg és 144cm széles ugyebár.
Nekem 2db ugyanolyan allvanyom van az ikeatol, szurke fedoreteggel, szerintem mdf, 2 uvegpolccal, s kerulhetett anno kb. 13000 korul (nem emlekszem).
Az egyiken a 37"-os lg, a masikon az LG 55LD650 van: ez utobbi jocskan tullog rajta, de a sujat siman birja, s a talpa korul is van jelentosen hely ...
Ha talalsz hasonlot a neten az ikeanal, dobj egy kepet role, megnezem, hogy az van-e, ha ez segitseg ... -
Zirowe
nagyúr
Annyira nem vagyok oda a dlna-ért.
Mobilt próbáltam összelőni pár napja dlna-val, de a végeredmény vegyes volt: vagy kell a routerre kötni egy merevlemezt és azt ott tartani állandóan, vagy a többi gépről csak a publikus mappában lévőket látta, de nem a teljes merevlemezt.
Ennyi erővel sokkal praktikusabb számomra ha a merevlemezt/pendriveot egyenesen a tv-re kötöm, később meg lesz úgyis mellette gép is, szóval mindenképp a +5" nyert, pénteken hozzák is
Kisgyerek meg még messze van.
Szombaton meg jön egy 47ld750, ami édesanyám 4éves 42lg5500-ét cseréli le.
Most a legnagyobb problémám, hogy nem találok megfelelő tv asztalt az ikeanál, ami elbírná a 60ld550-est.
40kg és 144cm széles ugyebár.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Hat igen, nehez a dontes ...
A LAN-nak egyetlenegy elonye van: a dlna . De igazabol ez is csak akkor (hiszen dts tamogatas nincs), ha van pici gyerek (vagy a kozeljovoben lesz), s neki meseket, zeneket innen jatszani le. Erre viszont potolhatatlan!
Ha viszont erre nincs, nem lesz szukseg, akkor egyertelmuen a 60LD550.Egyebkent a honlapukon mar egyik termek sincs fent.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
drake001 #1821 üzenetére
Eddig 3.3.26 volt rajta, ma frissítettem fel 3.3.34-re, ezzel már elvileg jól fog menni.
Igazából ezen a 32ld550-en csak nyáron szoktunk filmeket nézni a nyaralóban, év közben csak kábel.
Viszont én meg ma rendeltem egy 60ld550-et, és kíváncsi lettem volna, hogy mik a tapasztalatok az új fw-vel.Azt nem tudjátok, hogy az ld750-en van-e vagy lehet-e aktiválni a pvr/dvr funkciót?
Mert egy másik tv-t is lecserélünk, egy 42lg5500-est (gondolom erre hiába is keresek frissítést, pedig van rajta usb bemenet, csak frissítésekre fenntartva, de sosem lett használva) egy 47ld750-re. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ld550-re melyik a legújabb elérhető fw és honnan tudom letölteni?
Usb lejátszás ugye nem fog eltűnni frissítés után?
Nyár elején frissítettem, akkor megmaradt.
Ami igazán zavaró, hogy a nem hd anyagok lejátszásánál egy idő után elkezd csúszni a hang a képhez viszonyítva.
Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy ezzel a modellel sehogy sem lehet megoldani, hogy hálózatból játssza le vhogy az anyagokat?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Srácok, van egy LG(42LV3400-ZG) led tévém, szeretnék rajta szoftvert frissíteni.
Az a gondom vele, hogy a 1080p-s filmeket szaggatva viszi, egyébként ezen kívül mindent normálisan lejátszik, sőt még a dvdripeket sem kockázza ki, nem úgy mint vaterom samsung(720p) tévéje.
Honnan tudom letölteni a firmware-t? -
oak
tag
Meg tudnátok mondani, hogy kb. mennyit fogyaszt a 32LK530? Az LG oldalain eltérő adatok vannak.
-
Szerintem az LK450 és az LK530 között akkora különbség van a képmegjelenítési technikában, hogy nem alkalmazhatók nagyon rá ugyanazok beállítások.
Rögtön itt a fekete szint, mert az LK530-nál mindenhol a magas-ra állítást javasolják.
Ha nem tudod állítani, akkor lehet nem a "haladó2" menüt állítgatod. Ott lehet mindent beállítani.
-
RpPRO
őstag
Találtam egy beírást, amiben részletesen leírja Xy, hogy ő hogyan kalibrálta be az LG LK450-esét (műszerrel, szoftverrel). Azt kell, hogy mondjam, jóval természetesebbek a színek, semmi harsányság.
Íme a comment:
"Purchased a 42LK450 a few days ago from Best Buy. It was the CUSY (S-IPS) model.I just spent the last 4 hours calibrating this TV for near-perfect HDTV - REC 709 standard. I used a Spyder2 and Colorimetre HCFR software.
For those you who want to learn to do this yourself, this is the guide I used.
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457I've attached my Colorimetre HCFR file for your reference.
Near-Perfect LG 42LK450 calibration settings and profile.chc.zip (http://www.avsforum.com/avs-vb/attachment.php?attachmentid=211577&d=1305180263)My goal was to achieve the following
=======================
Accurate luminance curve
Accurate Color Gamut
Gamma: 2.2
Color Temp: 6500K
White Level: 125 cd/m2
1:1 Pixel MappingHere's how close I got after calibrating
========================
Very good luminance curve
Very good color gamut
Gamma: 2.16
Color Temp: 6500 +/- 150 from IRE 20 and up
White Level: 125.61 cd/m2
1:1 Pixel Mapping with Just ScanOf course, none of this means anything unless I share with you the settings I used to achieve this. Before I do so, let me just tell you, movies look amazing after calibration.
Make: LG
Model: 42LK450
Product Code: 42LK450-UB.CUSY-LH
Panel Type: S-IPSSettings
=======Input Label: Use anything other than PC
- NOTE: Using PC as the input label locks out the Color Management System menu under expert controls, which we need to correct the color gamut.
- NOTE2: You can definitely still connect a PC via HDMI to this TV. Just don't use the "PC" input label if you care for these settings.Picture
-----------
Aspect Ratio: Just Scan (NOTE: Just Scan achieves 1:1 pixel mapping. If you need other aspect ratio, feel free to do so, but my H and V Sharpness settings are for 1:1 Pixel Mapping)
Energy Saving: Off
Picture Mode: isf Expert 1 or 2
Backlight: 35
Contrast: 70
Brightness: 75
H Sharpness: 28 (NOTE: Only applicable if you use Just Scan aspect ratio)
V Sharpness: 53 (NOTE: Only applicable if you use Just Scan aspect ratio)
Color: 50
Tint: 0Expert Controls
------------------------
Dynamic Contrast: Off
Noise Reduction: Off
Digital Noise Reduction: Off
Black Level: Low
Real Cinema: Off (60Hz)
Color Gamut: SMPTE
Edge Enhancer: Off
xvYCC: Auto
Expert Pattern: Off
Color Filter: Off
Color Temperature: Warm
Gamma: 2.4 (NOTE: LG's default 2.2 is off with other settings. I'm using 2.4 to compensate for those other settings. Final result is a gamma of 2.16)
Method: 2 Points
Pattern: Outer
Red Contrast: 2
Green Contrast: -1
Blue Contrast: 6
Red Brightness: 0
Green Brightness: 0
Blue Brightness: 3Color Management System
------------------------------------------
Red Color: -9
Red Tint: 0
Green Color: -10
Green Tint: 0
Blue Color: 0
Blue Tint: 0
Yellow Color: -10
Yellow Tint: 0
Cyan Color: 0
Cyan Tint: 2
Magenta ColorTint: -1"Én egyedül a fekete szintet nem tudom állítani, mert szürke. Mi lehet ennek az oka? 32LK530-am van.
-
chros
őstag
válasz
#40935168 #1808 üzenetére
En az alacsonyarak.hu-n mertem megvenni, de a felteleidnek ez a bolt nem felel meg ...
Kiallitott darab volt, s ott az osszes ilyen, kisebb nagyobb hibakkal... (ezen en nem lattam semmmit, az 52LD550 eleg csunyan nezett ki).Hat, latom 270.000 az ara ... Ez valoban kicsit sok. Kb 1 eve 250.000-ert volt a legolcsobb helyen, s a Euronics-ban pedig brutto 200.000-ert adtak tavaly nyaron.
Azt azert tudni kell errol a tv-rol, hogy nincs hivatalos LG Magyarorszagi garija (ok nem forgalmazzak itthon ezt a meretet, de hogy miert nem, azt csak ok tudjak).
Igy minden gari ido, amit latsz a neten, kizarolag bolti garancia !!![ Szerkesztve ]
-
-
chros
őstag
válasz
#40935168 #1803 üzenetére
Olcsobb megoldas? Mihez kepest?!
Nem irtal arat ...
Mennyi lenne?
Nekem pont ez van (55LD650) !
En tavaly szeptemberben 171.000-ert vettem outlet-ben fel ev garival, s nem a hozza valo taviranyitoval, de azt utana beszereztem, kb 7000-ert ...
En nagyon megszerettem!
Az elozo egy LG 37LC2R volt (kb 5 evet szolgalt). Hat a ketto egymashoz kepest eg es fold, es csak a kepminosegrol beszelek, a plusz dolgokrol nem is!Ami ez alatt van:
- 52LD550 : nincs semmi extra, csak 100Hz, (USB-s lejatszas utolag bekapcsolhato), sarkos matt fekete kava (650-nel fenyes kerekitett, gyonyoru), es nyilvan a panel is mas benne. Anno akkor ezt is lattam, 152.000-ert adtak, igy a 19000 Ft kulonbseg miatt dontottem a 650 mellett (+3", egyeb funkciok, sokkal szebben nez ki).
- ez alatt a LD450 es tarsai vannak, 50Hz-el ...
- e folott pedig az LD750 volt, de ott csak 47"-es meretben lattam, ez azt tudja, mint a 650, csak 200Hz (nyilvan mas a panel is), s sokkal dragabb volt
- es vannak az ujabb sorozatok (ezeket mar ilyen pontosan nem ismerem), de azokban nincs netcast, es nincs ethernet csatlakozo sem (ha jol emlekszem (dlna-hoz) ).A 650 szolgaltatasai:
- usb-s lejatszas (nem hasznaltam egyszer sem, csak tesztre)
- netcast (par internetes alkalmazas): azt hittem, hogy ez milyen jo funkcio lesz, de csak egyszer ketszer neztuk meg az accuweather-en az idojarast
- dlna: anno azt hittem erre nincs szuksegem, de mint kiderult ez az egyik legjobb funkcioja atv-nek: a picikemnek rengeteg meset, zenet masoltam fel egy helyre (ez nalam a router-re kotott hdd, de lehet sima pc,laptop is), es a taviranyitoval rem egyszeruen lehettt neki adagolni az anyagot.
- hdmi bemenet: laptop van rakotve, tud 23,24,25,30,60 Hz-et kezelniA fogyasztasa szerintem eleg jo egy ekkora monstrumhoz kepest:
- minimalis fenyeron kb 75W
- egyel nagyobban kb 100W
- es az alapertelmezetten: kb 200WSzamomra ez a tokeletes (!!!!) TV, ma 2012-ben!
(Azt hiszem, ilyet meg egy muszaki termekre sem tudtam mondani, amit vasaroltam az elmult evekben. Mindig kompromisszumot kellett kotnom ...)Remelem tudtam segiteni ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok, lövök egy ilyenre: 55LD650
Jó ?
Ennyi érdekel csak (egyszerű kérdés).Tudnia többet tud máris, mint ami nekem kell, tekintettel a külső lejátszóra, tehát még a tunerjét sem fogom használni, nemhogy az internetet rajta.. inkább a kép érdekel.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...