Hirdetés
Aktív témák
-
ovecs
senior tag
Nos, ennek orulok, hogy sikerult megvenni a TV-t
Hetvegen koltozunk az uj lakasba, (Most haveromnal van a TV , kolcsonadtam, mert nalunk nem fer el) , kozben vettem hozza hazimozi rendszert is, szoval majd beszamolok az elmenyekrol
Fogyasztasa engem is erdekelne, mennyit eszik vajon energiatakarekos / normal uzemmodban -
-
benvolio
őstag
Félre értetted, itt a TV-ről van szó, hogy ha HDMI-n van rákötve bármi, annak a hangját nem továbbítja a TV optikain csak sztereoba. De nekem az 5.1 anyagot is 5.1-be továbbítja. És mivel a te TV-d is ilyen ugyanezen szoftverrel kíváncsi lettem volna, hogy nálad is így működik e mint nálam.
-
chros
őstag
válasz
benvolio #1193 üzenetére
Ezt a laptop->HDMI->TV->optikai->erősítő láncot...
Nekem nincs min kiprobalni, de koszi a tippet, egyszer jo lesz valamire ...
De egy otlet: miert nem a kovetkezo a lanc: laptop -> HDMI -> erosito -> HDMI -> TV ?
Ekkor a hang mar az erositobe menne, s utana csak a kep menne a TV-be ...
Nem hdmi-s az erosito? -
benvolio
őstag
A menüben nekem sincs benne a Netcast.
A DTS hang az semmiképpen nem lesz benne USB vinyóról játszva, mivel a TV nem támogatja és nem is fogja.
Hanem arra jutottam, hogy ha laptoppal HDMI kábellel van összekötve a TV, és onnan optikaival az erősítő akkor a laptoppal lejátszott DTS hangú filmek DD5.1-be szólnak az erősítőből, tehát így megszólalnak! És a sima DD5.1-es filmek hangját is átküldi 5.1-be az erősítőnek! Én ennek is nagyon örülök, mert ez elegendő nekem és már tutira nem veszek külön média lejátszót és kábeleket!Ezt a laptop->HDMI->TV->optikai->erősítő láncot nem tudod összehozni akár kölcsön cuccból, próbából, mert nem hiszik el nekem, hogy ez így működik és kiadja az 5.1 hangot az erősítő felé, pedig már videót is csináltam róla!
Üdv! -
chros
őstag
válasz
benvolio #1190 üzenetére
Koszi! Tehat rossz taviranyitom van ... Megprobalom kicsereltetni veluk (sok jora nem szamitok ...), ha nem sikerul, akkor van egy elado taviranyitom ...
Neked sem nem jelenik meg a menuben a netcast? (Igy sajna nem tudom kiprobalni, nem jottem ra hogyan kellene elinditani a hianyzo gomb nelkul ...)
En is befrissitettem a firmware-t halorol: 3.20.12 lett belole ...
A Dts-t majd kiprobalom usb-rol, hogy van-e valtozas ...A Scart-os analog audio kimenetrol, ket problema van vele:
- hangero nem szabalyozhato (nincs taviranyito a 4.1-en), de ez a kisebbik gond
- a hang kesik kb fel masodpercet ...(tehat hasznalhatatlan igy)
- igy van mely is, de le kell kapcsolni a tv hangszoroit (a csuszas miatt visszhang van), s ekkor ismet semmit nem lehet allitani a hang beallitasai kozulMarad a fules kimenet vagy a tv hangszoroi (ez meg jobban szol igy
) ...
-
foxi69
tag
Üdv!
Egy LG 32LD350 készülékkel próbálom csekély TV nézési igényemet kielégíteni. Lefuttattam a csatornakeresést (Digi kábel), nagy nehezen meg is talált egy halom adást, de a digitális részen nem tudom a programhelyek sorrendjét változtatni. Az analóg aktív ez a menüpont (távirányító zöld gomb), de a DTV-nél semmi. Mi erre a megoldás? A használatit már átbogarásztam, de nem igazán derült ki, hogy mit is kellene csinálni.
Minden építő jellegű választ nagyon köszönök
-
benvolio
őstag
Ez van nekem: AKB72914208 - de ezen mindkét gomb szerepel.
Üdv! -
Wiking006
csendes tag
Bocsi előbbi hsz-ben lemaradt egy"0"
Szóval LG 37lg3000 tipusú... -
Wiking006
csendes tag
Szasztok!
LG 37lg300-za Készülékröl tud valaki valamit?
Nemtalálok túlsok dolgot róla...Firmware frissítést hogy tudok csinálni? és honnan tudom beszerezni a firmware-t? -
bigiboyka
csendes tag
Ma jött meg az Lg 32 LK 530 tv,szerintem ez a típus az LD 550-es szériától felfelé paraméterű egy hátrányt találtam az LD szériához mérten az a komponens bemenet(Y/Pb/Pr)nem az oldalpanelon van hanem a készülék hátulján,amúgy tökéletes a készülék mind képileg és hangilag
-
benvolio
őstag
Itt találsz sok mindent az LG-ről, többek között a betűjelölések jelentéséről is. A "Z" - Európai régióba szánt modell a "C" dizájn jelölés vagy mi.
-
chros
őstag
válasz
#16695808 #1183 üzenetére
Koszi a cimet, majd csak hetfon-kedden lesz belole valami ..
Mas: akinek LD650-je van, meg tudna nezni milyen taviranyitot kapott hozza?
Nincs idom lefenykepezni az enyemet, de ez a szam van rajta:
AKB72915207
(Csak azert, hogy biztosan azt kaptam-e, amit kell ...)Szerk: kozben itt megtalaltam: [link]
A firmware rajta: 03.05.17 (55LD650-ZC) (Mit jelent a ZC? Egyebkent legyel gyartas, 2010 majus)
Meg nem tudtam halora radugni, mert 2 db osszesen 15 m kabel nem volt eleg ...[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Nos, en is beszalltam az uj LG tv tulajok soraba egy LG 55LD650 -el, a regi LG 37LC2R-et helyettesitve.
Koszonet ovecs, BloodRay tarsunknak es mindenkinek, aki ezt a topicot felduzzasztotta.Az alacsonyarak.hu-rol [link] vasaroltam meg vegul, brutto 171.000 volt, fel ev bolti garival. (A boltrol/kiszolgalasrol vagy jot vagy semmit ... Egyetlenegy pozitiv dolgot tudok emliteni: hagytak laptoppal vacakolni, annyit amennyit akartam. A tobbi viszont kritikan aluli volt ... Meg jo, hogy eltelt egy het, s mar alig emlekszem valamire.)
Volt meg itt 52LD550 is 151.000-ert, de annak a kavaja kicsit "karcos" volt, s felul elvalt a hatulja az elejetol. Az 55-osnek semmi baja nem volt kivulrol, s eddig belulrol sem ...A tobbi TV opcio szegedi outlekeben a kovetkezo volt 200.000-ert 1 ev garival:
4 eves modellek Samsung: LE52a656 , LE52m87bdx
3 eves modell LG 52LG5500 (francia modell mpeg4 tunerrel)Hat, osszehasonlithatatlan a regi LCD-vel ...
Majd merek egy fogyasztasi adatot (ha megtalalom a fogy-merom...
)
-
chros
őstag
válasz
#16695808 #1179 üzenetére
Koszi a tippet akkor megnezem a keresztoltes utcat, hatha megtalalom a boltot ...
Es az egesz otletet is!!!Meg a scaart analog audio kimenetere leszek kivancsi: most fules kimeneten van a 4.1 (csak analog bemenet van rajta), es egyaltalan nincs rajta semmi mely, koszonhetoen annak, hogy nem engedi allitani a hang-beallitasokat a TV ha a fules a kimenet ...
@1180: ezt pedig nem is ertem hogyan sikerult elernie az LG-nek: a net tele van opensource DTS decoder megoldasokkal ...
-
törölt tag
akciósan 1990 ft lesz, nem akciósan meg vagy 2500 körül ebben 23 fizetős csatorna van, de nem olyan jó a választék mint az analóg t-home-on. és drágább is, én pl ha a tv-t nézem akkor 2090-et fizetek + internet, ami sztem jó (szegeden olyan helyen ahol csak t-home vagy invitel lehet)
a zavarás/zajosság szerintem nem gáz (az ATV ami talán gázos, de az eredetileg se jött tisztán, nemtom mért) a többivel nincs gáz.
az ingyenes digitális meg sztem elég szép LCD tv-n és amikor pl: duna HD-t ad az majd megszólal, ja és én már nagyon várom az 2012-es eb-t sztem HD-ben nyomja majd az M1 (ami azért összehasonlíthatatlan az analóg m1-el)
ja én a kereszttöltés u. -ban vettem asszem 3800-értha már szegedi vagy
-
chros
őstag
válasz
#16695808 #1176 üzenetére
Nagyon koszi! Azt hittem, kicsit olcsobb
Igen en is szegeden vagyok ... Es mi lesz ez az extra csaladi csomag mindigtv-tol? Ingyen vagy fizetos? (az utobbi esetben nem erdekel)Szerk: ja, es minosegromlas van barmelyiken a szurovel?
Koszi@benvolio: nagyon kivancsi vagyok a DTS-re. Egyszeruen nem ertem, miert korlatozzak/tak. Valszeg valami szabadalmi, jogi dolog lehet. Mast nem tudok elkepzelni ...
isohunt-ot ajanlom ...[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz
benvolio #1174 üzenetére
Ide is beírom:
Nem hagyott nyugodni a dolog és keresgéltem a hozzászólásokban és találtam a HDMI hangra vonatkozókat:[link], [link]. Nekem LG van de itt is így volt, hogy csak sztereo-ba ment a hang az optikain ki a TV-ből az erősítő felé, ha a laptoppal össze volt kötve HDMI-vel. De szerintem a szoftver frissítésnek köszönhetően már 5.1-be jön! Igy mostmár nincs szükség külső hangkártyára meg plusz vezetékelésre! És van olyan filmem 5.1-be aminek a hangját a TV belső lejátszója nem játszotta le USB-s vinyóról, de laptopról meg átengedte a hangját és szólt az erősítőből!
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a DTS-t átengedi-e így, mert akkor az igen király lenne, csak kell szerezzek DTS-es filmet próbából. Majd beszámolok,hogy sikerült!
Üdv! -
törölt tag
PL:
http://www.betacom.hu/csatlakozo-adapter-aljzat/dvb-t-kabel-tv-kozosito-szuro.html?Itemid=
a legtöbb antennaboltban kapható.
nekem ez van. elég jó. A tv behangolásnál az antennát kell választani ha összedugtad. a csatornakiosztás úgy jön majd hogy először a digitális aztán megint ismét 1-el kezdődően az analóg adók. a digitálison ott lesznek azok a csatik is amik kódoltak és azokat nem lehet kiszedni, hogy folyamatos legyen az átmenet az analóg csatornákhoz (hogy egymás után jőjjenek). de rájöttem hogy be lehet állítani hogy a kódolt vagy nem kívánt csatornát automatikusan átugorja a tv, asszen qmenü-ben.
remélem segítettem.
UI.: ha esetleg a mindigtv extra CSALÁDI csomagot (ami okt.1. től jön) és az analógot akarod együtt használni (bár az nem lenne ésszerű) akkor ne vedd meg, vagy legalábbi is nézd meg hogy hányas csatornán adják majd a plusz adókat mert pl. szegeden a 24 vagy 40-en valahányas már nem emlékszem, és akkor azokat az adókat nem fogja ez a szűrő átengedni, mivel 1-52.-ig csak analóg csatornákat enged át. -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Most nem tudom, hogy szenilis vagyok vagy mi, mert összekötöttem a TV-t HDMI-n a laptoppal és új dolgot fedeztem fel. Úgy emlékszem fórumokon is azt írták, hogy ilyenkor csak sztereoba megy ki a hang a TV-re kötött HMerősítő felé optikai kábelen keresztül. És korábban mikor össze volt így kötve ezt tapasztaltam. /Jól emlékszem?/ De most meg a KMPlayer-el elinditott filmek 5.1-be szólnak az erősítőből!
Szerintem nem állítottam el azóta semmit csak volt egy szoftver frissítése a TV-nek /LD651/. Lehet, hogy ez javított rajta vagy csak rosszul emlékszem és korábban is így volt?
-
törölt tag
van egy nagy gondom!
a LG 32LD350-esem régebben is csinálta, de most megint, hogy bedugom a merevlemezt és azt írja ki hogy üres, közben egy pillanattal előtte másoltam tele filmekkel. megcsinálta ezt már pendriveal is, de most az usb HDD-vel. nem segített rajta semmi csak ha újraformáztam gparted-el (ubuntu linux alatt) és akkor megjavult. van valakinek hasonló tapasztalata (ntsf-re van formázva a full hd filmek miatt) de fat32-vel is szokta ezt csinálni.
esetleg lehet attól hogy mindkét alkalommal rendszerfrissítések után csinálta ezt(mármint az ubuntu) lehet ennek köze ehhez? -
FaKing
csendes tag
Üdv uraim !
Van egy Lg M227WD tipusu tv- monitor .
Most jutottam el oda ,hogy kipróbáljam a digitális tv vételét .
Szépen lement a keresés rendben megtalált mindent de csak azt írja ki egy ugráló kis kockába , hogy HD szolgáltatás . műsor újságot látom , az adókhoz tartozó infókat látom de se kép se hang. mindent kipróbáltam de nem jövök rá a problémára . Tudnátok segíteni ? Tippet adni ?
Köszönöm -
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
LG 47LK530-at érdemes-e venni?
A gyors mozgásokat mennyire tudja megjeleníteni? A színvilága mennyire valósághű?
Egyszer láttam a corában, de nem megfelelő video ment rajta, ezért nem tudtam normálisan megnézni. -
törölt tag
-
boatkiller
tag
válasz
#16695808 #1134 üzenetére
Tudna valaki segíteni hogy a 32LD350-en beállítottam a divx lejátszást, működik is (király!), de láttam még dvr beállítási lehetőséget is, valaki beállította már és sikerült felvennie digitális adást? valamint mit lehet még beállítani (kérlek olyanokat írjatok amit már próbáltatok és nem vágta haza a tv-t) köszi előre is!
Szia!
A 32LD350-es széria saturn7-es procival van szerelve. A dvr funkciót hardveresen is támogató verziók pedig broadcom procival szereltek és 2 usb-vel. Ezeket a modelleket főképp a dél-amerikai piacra adta ki az LG. Ott működik a dvr itt nem(szerzői jogok).
Nyugodtan bekapcsolhatod próbaképpen, semmit nem fog csinálni csak lefoglal némi plusz memóriát ami egyébként szabad ha ki van kapcsolva ez a funkció.
-
boatkiller
tag
válasz
#16695808 #1145 üzenetére
Igen megoldható.
A router magában karcsú lesz.
Kell hozzá usb hub, pendrive és egy usb2lan adapter.
Ha ezek mind megvannak akkor már csak össze kell kötni egy soros kábellel a TV-t a PC-vel.
Ellenőrízni, hogy van-e uboot hozzáférésed és engedélyezni a debug módot, ami alapból le van tiltva a 350-ben. (Ezt persze legkönnyebben azzal az unitávval lehet amit visszavittél a boltba)
Putty vagy valamilyen hasonló terminál emulátorral ami ismeri a soros portos kommunikációt lementeni a gyári fw-t és feltölteni az lgmod-ot.
Persze nem a simát, hanem a saturn7 procira írtat a te esetedben.
Ha minden jól megy akkor vidáman(miután megküzdesz a webui megosztás beállításaival) nézheted a filmeket, hallgathatod a zenéket NAS-ról, vagy USB portal rendelkező routerről, amire külső HDD-t tettél.
Még működő picasa és pár játék boldog tulaja is leszel.AMIT ITT LEÍRTAM MŰKÖDIK! DE HA VALAMIT ELBALTÁZOL KÖZBEN AKKOR A TV ELHALÁLOZÁSI ESÉLYE IGEN VALÓSZÍNŰ!!!
-
SzaChe
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, szüleimnek most vettünk egy Lg 32lk450 es Tv-t. Az egyik fő ok a sok többi mellet hogy usb-ről tud mkv-t lejátszani, így nem kellet új dvd lejátszó, és engem is békén hagynak a házimozizással..
Viszont előjött egy probléma, azok a mkv-k ahol van több hangsáv ( ENG DTS, HUN AC3) rendre előveszi magának az angolt.. Lehet e a filmekkel valami olyat csinálni hogy számítógép én beállítom a magyart alapértelmezett hangsávnak, hogy végső soron megnézhető legyen Tv ről a film.
Előre is Thx..
-
hamikike
tag
Segítsetek!
Olyan méretű ez a fórum és ez a topik is, hogy reménytelen a keresgélés. Sok leírást elolvastam, de erre nem tértek ki sehol, vagy mert triviális hogy nem lehetséges, vagy mert triviális hogy igen, ezért inkább direktben kérdeznék. És mert nem tudom hol lehetne feltenni a kérdést, ezért itt teszem fel!HDMI szabvánnyal kapcsolatban lenne néhány, többnyire igennel, vagy nemmel megválaszolaható kérdésem:
1. A szabványok lefelé kompatibilisek-e? Pl. 1.3 as készülék jele mehet 1.4-es bemenetre (fordítva gondolom nem).
2. Ez a kábelekben jelent-e különbséget (19 csatlakozósak mind), vagy csak azok minőségében, pl. árnyékolás, anyagminőség, stb.?3. Jelet szeretnék vinni egy T-home STB -ről (HDMI 1.3 kimenet) egy LG 42LC5 LCD TV (1.3-as), valamint egy másik LG 32LK450 LCD TV (1.4-es) bemenetére: 1 Out 2 Input, egy beltériről két TV egyidőben.
Mi erre a jó megoldás? Én vettem egy hosszabb 1.4-es Ethernet képes HDMI kábelt (10 m), egy sima HDMI Y elosztót (teljesen passzív), mert azt olvastam ki néhány leírásból, hogy ehhez nem kell kapcsolós megoldás vagy aktív, távirányitós megoldás. Össze is kapcsoltam, és jött a csalódás: ha mindkét TV be volt kapcsolva egyiken sem volt kép (most így hirtelen csak arra emlékszem, kiírta hogy gond van a hdmi kapcsolattal, próbáljam komponens kábellel), de ha kikapcsoltam az egyik TV-t, akkor sem volt a másikon kép. Ki kellett húzni az egyik kábelt az elágazóból, akkor oké volt, ez a másikon is működött, de ez egyenlő a dugdosás egyikből a másikba esetével, azaz nem csináltam semmi újat. Az viszont kiderült jóa kábel és a TV-ék is kapnak jelet.
4. Van-e valami ebben az általam összekötött eszközrendszerben, ami valamiért nem jó, nem kompatibilis? Illetve miért nem működik az ami elméletben működhetne, hiszen csak kétfelé kell osztani a jelet és ezt az elosztót hivatalosan erre a célra árulják?
5. Közben elkezdtem keresni mehanikus átkapcsolós, aktív átkapcsolós és távirányítós eszközöket. Szép számmal találtam, de nagyon költségekbe nem akarom magam verni.
6. Viszont felvetődött egy újabb problémám: utóbbi eszközök minden leírásában azt írják, ezek több hdmi kimenetű eszköz (pl. 3 in 1 out ) egy bemenetre (egy TV-re) történő kapcsolására használhatók. Fordítva nem? Az Outputra kötni az STB kimenetét és a 3 vagy 2 bemenetre kötni a TV-ket? Gondolom a három lehetséges kapcsolat egyike él mindíg és mindegy milyen irányú a jelforgalom: végül is egy kábelt jelent.
Ha nem, akkor egyáltalán létezik erre normális megoldás, mert a probléma életszerű!7.Lehet az, hogy nem 1.4-es kábel kellett volna, hanem 1.3-as, bár szerintem ennek semmi köze hozzá, 19 vezeték mindkettőben, inkább az 1,4-es TV pofázik vissza a kábelen keresztül és megzavarja az 1.3-as TV bemenetét, vagy a beltéri kimenetét?
Nagyon próbálkozni nem akarok, mert egyiket sem akarom kipurcantani, de addig nem venné k semmit míg tisztán nem látok.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hello.
van egy gondom, pen-re másoltam filmet tegnap és bedugtam a tv-be (LG LCD) és nem látott semmit rajta, pedig rajta volt. ezután leformáztam ntsf-re, de ez se segített.
ezután vettem a 30gb-os külső merevlemezt amit már előtte partícionáltam és 20 gb let ntsf a fullhd filmek miatt, és ha erre másolok akkor meg látja a tv a filmet. (2 pent is kipórbáltam, de egyik sem jó )
megoldás?
(Ubuntu 11.04 os) -
benvolio
őstag
válasz
benvolio #1143 üzenetére
Folytatva a hsz-emet a tapasztalataimról:
Szóval a mediahome 1-es és 3-as verziójával se ismerte fel a TV az mkv fájlokat a sz.gépről, de a 4-es verziójú az igen. Most már királyság! Egy-két dolgot leszámítva. Például filmbe tekerni hálózaton csak egy fokozatba lehet, valamint mkv hangsávot váltani nem lehet. Közvetlen USB-re kötve külső vinyóról lehet!
Üdv! -
eisento
addikt
valojaban azert dontottek igy mert naluk levo lcd tv csak dvb-t es analog adast neznek. es hiaba hivtuk ki a digit rengeteg adasba belezavar ilyen feher pottyok futnak a kepernyon. nalam a masik szobaban ugye az uj tv lehetove tette a digitalis adas nezest es inkabb vettek ok is minthogy hd boxot bereljenek...
[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
LG tévéken a beépített médialejtászóval hogyan lehet a feliratot meg a hangsávot átváltani?
MOndjuk van egy MKV, és szeretném a nyelvet angolra meg a feliratot is angolra állítani, ezt milyen billentyű/menü kombinációval érhetem el?
-
eisento
addikt
na pcdreamshoptol megint rendeltem egy lg 42lk530-at
kell egy a szuloknek is ^^
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, gyors kerdes
LG55LD650 az optikai hangkimeneten ki tudja nyomni a hangot ? A TV medialejatszo funkciojat szeretnem kihasznalni erositore kotve -
törölt tag
lenne egy kérdésem valaki megcsinálta már tv-vel és külső merevlemezzel hogy felvette vele dvb-t-t vagy analógot? (típus: 32LD350)
-
gigi21hu
csendes tag
helo.van egy ld420-asom pár napja. set top box-o rákötve lehetséges állítani a valósághű mozit. HD csatornám nincs tehát itt felesleges ez afunkció. Viszont hdmi-n laptoppal nézek HD-t, de akkor nem engedi bekapcsolni a valósághű mozit. Ez azért van, mert 60Hz a frissítés? Igaz nem akadozik a kép. 24Hz-re állítva vanvalósághű mozi,de akkor rosszabb a kép, mint 24Hz-en. Nem nagyon értem ezt. Most akkormikor tudomhasználni ezt a funkciót?ha blu-ray lejátszót kötök a TV-re?És akkor jobb lesz a kép mint laptopról?köszi
-
eisento
addikt
bloodray lk530 tesztet meg nem lattam toled most sem
-
chros
őstag
LCD TV-ket ilyen nagy meretben (52" , 55") szabad fektetve (dobozaban) szallitani?
-
törölt tag
hálózati lejátszás beállítható az LD350-en? és valaki próbálta már (van routerem)
ja és a gépen ubuntu van (csak hogy bonyolítsam:-)
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Üdv!
A múltkor írtam, hogy beszereztem egy routert, amire még egy sz.gép és egy laptop van a TV-n kívül kábelesen rákötve. Megcsináltam a média megosztást a 2 gép és a TV között a Nero 7 Premium programban lévő "NeroMediaHome"-al. Igy a számítógépen és laptopon lévő filmeket a TV média lejátszójával játszom le. Viszi is szépen a divx/avi filmeket 5.1-es hanggal amit az optikain is kiküld az erősítőnek, de az mkv filmeket nem ismeri fel. A külső vinyóról felismeri és viszi is szépen, de így hálózaton meg se jeleníti a listában az mkv filmeket. Szerintem a Nero-m régi és be kell szerezzek egy újabbat. Jól gondolom?
Valakinek van még ezzel tapasztalata? Egyébként így nagyon bejön nekem, mert nem kell a külső vinyót ki-be dugdosni és másolgatni valamint filmek/képek/zene bármi megosztható/lejátszható a TV-vel ami a sz.gépeken van. -
chros
őstag
Sziasztok!
Ilyeneket neztem ki:
LG 52LD550
LG 55LD650Tapasztalatok esetleg?
Koszi!!!
alacsonyarak.hu -rol van valakinek tapasztalata??? (nem reklam!!!
)
-
benvolio
őstag
Végre vettem egy routert és rá kötöttem a tv-re /32LD651/ is. Bekapcsolás után 03.06.07. -ből befrissített 03.20.12 -re. Amit észrevettem, hogy a 3 NetCast lehetőség 8-ra bővült. Magyar régióra van nekem állítva. Ha más régióra állítom lehet még további lehetőség esetleg? Ez az újabb szoftver különbözik még valamiben a régitől, van bármilyen változás amit nem vettem észre?
Üdv! -
adalbert1
veterán
válasz
Champipi #1138 üzenetére
TV-n átállítottad arra, hogy "levágás nélkül" (vagy valami hasonló volt)? Mert nálam 16:9-en simán kilógott a képből, ezzel a beállítással viszont nem.
A Truemotion-t van értelme használni Xbox-nál vagy ha gépről nézek filmet, sorozatot? Mert nekem inkább természetellenesebbnek tűnt a kép vele. -
Champipi
aktív tag
Overscan-t lehúztam nullára a laptopomon, ami HDMI-vel van az új LG 42LK530 tévémre dugva. Tehát leszedtem az overscan-t nagy nehezen nullára, és ekkor meg mintha kissé kilógna a film a tévéről, pár pixelnyit.
Most akkor mi van ezzel a nyamvadt overscan-el? Soha nem lesz jó laptopról a lejátszás?
Van ezzel tapasztalatotok?
-
törölt tag
Analóg T-home kábeltévém van, ezt egy közösítő szűrőre kötöttem, csakúgy mint a DVB-T szoba antennámat. Ez közösen megy a LCD tv-be (32LD350). Így a szűrővel nekiláttam hangolni a csatornákat. A hangolásnál (a tv-n) lehet választani, hogy "kábel" vagy "antenna". Ha a kábelt választom akkor megtalálja az analóg csatornákat és érdekes módon talál 132db digitális csatornát, nos ez azért érdekes MERT EZELŐTT NEM TALÁLT ILYENEKET. (mellékesen a 132db esetén több a duplán behozott) Nos a EPG(műsorújság) működik, de CI modult kér hogy legyen kép-hang (jelen esetben T-home-nál csak STB mivel csak párosítottan működik a kártyával)
AZ EGYIK KÉRDÉSEM HOGY MITŐL TALÁLTA MEG HIRTELEN A DIGITÁLIS KÁBEL CSATORNÁKAT (DVB-C)? LEHET-E EZ A KÖZÖSÍTŐ SZŰRŐTŐL? VAGY A RÁDUGOTT ANTENNÁTÓL?(BÁR EZT NEM TARTOM VALÓSZÍNŰNEK)
Egyébként a közösítés csak akkor működik ha a programozásnál az "antenná-t" választom, ugyanis ez esetben DVB-T-t is és az analóg kábelt is megtalálja.
Még egy kérdés:
LEHET-E VALAMI OKOSÍTÓVAL (RÉGEN LEHETETT A PANELOKBAN TV-ELŐFIZETÉS NÉLKÜL KÁBELRE DUGOTT VALAMIVEL FOGNI MAJD AZ ÖSSZES CSATORNÁT, TEHÁT TUD VALAKI ILYET? VAGY AMI MÉG JOBB VOLNA, VALAHOGY DEKÓDOLNI A DIGITÁLIS (ELŐSZÖR MEGTALÁLT) ADÓKAT? -
törölt tag
válasz
eisento #1135 üzenetére
ok nem sértődöm meg, de amit te leírsz, hogy azért vannak letiltva mer nem tudja a készülék... ezt kapásból cáfolom a divx, mkv.... stb. gond nélkül működik tehát ez a funkció például csak azért van letiltva, hogy a médialejátszós közel ugyanilyen tudású tv-t 25-30eFt-al drágábban adhassák. (vagy vedd meg hozzá a médialejátszót 15-20eFt-ért)
Nos, ezért tettem fel a kérdést, hogy kinek mi a tapasztalata a többi funkcióval, működnek-e (mint a divx) vagy azt már tényleg csak a szoftver tudná de a hard már nem, ennyi csupán. -
eisento
addikt
válasz
#16695808 #1134 üzenetére
most ne haragudj de mit nem ertettel amit bloodray leirt? attol hogy a rejtett menuben benne van a funkcio az nem azt jelenti hogy a keszulekben benne is van hardveresen.... okkal nem kerult bele hogy valaszthasd siman. majd az lesz hogy bekapcsolsz vmit amit nem kene behal a tv es majd az lg lesz a szar szemet meg fos mert elromlott a tv-d. megcsinalnak egy szoftvert arra a sorozatra es a tvkben letiltjak azokat a funkciokat amik nem elerhetoek azon a tv tipuson. azort is van REJTVE a menuben.
-
törölt tag
Tudna valaki segíteni hogy a 32LD350-en beállítottam a divx lejátszást, működik is (király!), de láttam még dvr beállítási lehetőséget is, valaki beállította már és sikerült felvennie digitális adást? valamint mit lehet még beállítani (kérlek olyanokat írjatok amit már próbáltatok és nem vágta haza a tv-t) köszi előre is!
-
eisento
addikt
válasz
Tangens_Alfa #1131 üzenetére
itt vannak sample-k http://www.3dtvworld.com.au/3d-downloads http://www.biohemmet.se/3dtrailers.php
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
válasz
Tangens_Alfa #1131 üzenetére
szedj le torrentrol. bar akkor is ossze kell kotni pc-vel mert dvd-t nem fogsz talalni a demo world-on is csak bluray cuccok vannak...
-
Tangens_Alfa
csendes tag
Kérlek segítsetek!
Van egy új 3D-s LG csodám, sajnos Blue Ray lejátszóm még nincs.
Honnan tudnék szerezni a netről valamilyen 3D-s tartalmat (akármilyen rövidet) csak hogy demonstrálni tudjam a TV képességeit.
Amiket eddig találtam, már mind át voltak alakítva pl. mp4-be.Sürgősen kellene, mert jön az unokám!
Előre is köszi!
-
vibra
tag
Sziasztok !
LG 32LK330 mennyire jó készülék?
Szüleimnek lenne az elöregedett képcsöves helyett.
-
BloodRay
veterán
válasz
Mityu_76 #1122 üzenetére
Analóg tv adáson az összes hd-s tévének fos képe van!
Egy sd digitális adás már ezerszer jobb és az nem egy ökör ára.(#1124) fjani1981 -> Azért LK530 meg LD350 között igen nagy minőségbeli különbség van.
Olyan mint ha azt írtad volna, hogy a fiat meg a ferrari tök ugyan az, mert mindkettő gurul.
A 100Hz egyrészt igencsak sokat számít, másrészt több csatlakozója is van(a fényérzékelő mellett) az LK530-nak, valamint jóval komolyabb panellal szerelték. -
törölt tag
Van egy 32LD350-em és az mkv lejátszásnál a beállítászoknál érzékeli hogy van felirat, de nem látszik semmi miért lehet? (okosítva lett az usb)
-
-
törölt tag
válasz
Mityu_76 #1122 üzenetére
lk530-at akarsz venni. mennyért? max a 100hz miatt venném. nekem 32LD350-em van ami csak a kontrasztban tér el 50000:1 a 150000:1 hez helyett, de ez sztem nem észrevehető, meg ugye a 50hz a 100hz helyett. a usb-s filmlejátszást (amit az enyém alapból nem tud) a szervízmenübe belépve be lehet kapcsolni. bár te tudod (én 74ér vettem)
-
törölt tag
válasz
Mityu_76 #1122 üzenetére
xar, de ha filmet nézel rajta full HD-t vagy 720p akkor szép a képe. analóg kábel tv van nálam is. még nem váltottam a STB miatt, de ha DVB-T-t nézek rajta M1 HD az már igen tetszetős :-) pl legutóbb kajak-kenu Vb.... analógon néztem aztán egy szikra és... rádugtam a szobaantennát és láss csodát a szobában csobogott a tiszai holtág :-) de a TV2 se árnyékos DVB-T-n. (sajna még a műsorszórás nem tart ott ahol a TV készülékek) nemúgy mint nyugaton.... vagy keleten stb... :-)
-
BloodRay
veterán
válasz
#16695808 #1111 üzenetére
Mondjuk az automata fényerőszabályzáshoz fényérzékelő sem ártana a készülékbe...
Mást már szerintem ne állítgass a tv-den a divx-en kívül. Legalábbis ha gariztatni szeretnéd.(#1112) Mityu_76 -> Samsung C530 egy tavalyi készülék és elég f@s az LK530-hoz képest. 5605-ös Philips képileg egész jó, csak nagyon nem kéne...
(#1115) adalbert1 -> Ne félj, majdnem az összes LG-vel lehet tengeribetegeset játszani.
Mégsem borult még fel nálam egy sem. Pedig szoktam cipelgetni is őket amikor szépen lengedeznek a menetszélben.
-
Champipi
aktív tag
A 42LK530 tenyleg nem atom stabil, de nem zavaro egyatalan, mert ritkan fogdosom csak. Akkora huzat ugy sincs, hogy belengesse, ez a legkisebb bajom az eletben, szerintem erre ra se hederits!
-
adalbert1
veterán
válasz
eisento #1116 üzenetére
Köszi, igazából a 23" monitorom után ez a legnagyobb saját kijelzőm, így tapasztalat nélkül könnyebb ráparázni az ilyen dolgokra. Mindenesetre így nekem kicsit instabilnak tűnt (a monitorhoz képest), de ez megnyugtató - ennek ellenére szerintem valami fali tartón fog kikötni előbb-utóbb.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
akinek szintén 42LK530-a van, az meg tudná nézni hogy neki is van-e pár centi holtjátéka a tv tetejének? Mármint ha a hozzá járó tartóra van állítva, és a tetejénél fogva megmozgatod egy picit? -
Curse
tag
Üdv.
Van eggy LD565-ös tv-m 1 hónapja.Láttam hogy szokták az lcd tv-ket kalibrálni.Tudna valaki segíteni milyen beállításokat használjak?
Köszi előre is.Jani
-
eisento
addikt
válasz
Mityu_76 #1112 üzenetére
szerk: most olvasom nagyon jo az input lag tesztje a c530nak. [link]
Console Gaming
In our input lag and subjective gaming tests, the Samsung LE32C530 performed unbelievably well, lagging by only 14ms! Needless to say, this figure makes input lag completely irrelevant on this LCD TV, making it one of the best we’ve ever seen for fast, fluid gaming enjoyment.
In the past, we have attributed the large input lag typically seen on SPVA LCD TVs to response time compensation processing. The fact that this SPVA LCD TV has achieved responsiveness on par with (and marginally better than some) Plasma displays challenges this theory and suggests that other unwanted video processing may be to blame. Just for comparison, the best input lag figure we could squeeze out of the recently reviewed Samsung LE40C750 was 41ms, which made games requiring fast reflexes much less enjoyable. We’d love for manufacturers to begin commenting on the issue of input lag, because it is a serious problem on many HDTVs – but fortunately, not this one.
One other thing to note that is that the input lag here is this low even when “Game Mode” is not enabled. In fact, on the Samsung LE32C530, the “Game Mode” switch is in fact nothing more than a marketing feature. On most Samsung TVs, selecting “Game Mode” temporarily blacks the screen out as it adjusts to an alternate driving mode, but here it does nothing except for applying a separate custom picture mode with heightened colour temperature and colour brightness. We left if off and just used our calibrated “Movie” mode for playing games (the 14ms measurement was in fact taken in this mode).
This excellent state of affairs means that the Samsung LE32C530 is sure to be a hit with gamers looking for a smaller screen. We hope that its 40-inch equivalent performs as well.[ Szerkesztve ]
-
Mityu_76
tag
42 lk530 al kapcsolatban van már valakinek tapasztalata fps játékok terén "cod..stb"
Mekkora lag érzékelhető?
már csak 3 tv-n vacillálok, ezen vagy Phili pfl5605 vagy Samu c530.
HELP! -
törölt tag
válasz
eisento #1110 üzenetére
az usb-s videó lejátszás (MKV, AVI... stb) tehát fullHD tökéletesen megy, éspedig azért mert átállítottam a 0-át 1-re. 74eFt-ér vettem és annyit tud így min a 110ezres :-) nyilván nem fogok mindent állítgatni mint a félőrült, de egy két apróság, pl fényérzékelés jól jönne, asszem lehet is, de nyilván előbb megvárom amíg valaki ír a tapasztalatokról
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Mély tiszteletem mindenkinek. Tegnap találtam erre a fórumra és a fully8-as módszerre. Hazafelé távirányító megvesz, sikerült aktiválni a fél éve vett tv-n (LD350) a filmlejátszást, távírányító visszavisz (MédiaMarktba) hogy nem jó, és az árát levásároltam, egy egyébként is szükséges termékre. (így lehet gyakorlatilag ingyen usb hack-elni :-) egyszerűen fantasztikus :-) számomra csak néhány kérdéseket vet fel ez az egész, méghozzá azt hogy a gyártók mennyire leakarják húzni a vásárlót. 30eFt drágábban adják a filmlejátszós ugyanilyen paraméterekkel rendelkező TV-ket. még jó hogy nem vettem hozzá médialejátszót:-)
Olyan kérdésem lenne, hogy az usb videólejátszásom kívül mit lehet még beállítani az 32LD350-en.(szervízmenüben) Pl: Trumotion.... internet ... stb
várom a tapasztalataitokat!
előre is köszi. (mert ha van még valami, ugyanez a MédiaMarkt-os móka esedékes :-) -
eisento
addikt
az este kuldtem az lg ugyfelszolgalatnak egy mailt. mikor megnyomok egy csatorna gombot mondjuk az 5-os gombot akkor kiirja hogy hasolnlo prog. listaja. irtam hogy javitsak mar ki a hasolnlo-t hasonlora
-
Tommee
aktív tag
válasz
Champipi #1104 üzenetére
Nekem LK450-em van 32"-es méretben, de a lejátszó minden valószínűség szerint ugyanaz.
DTS hangokat nem viszi(nem próbáltam) specifikáció és többek tapasztalata szerint, viszont a legtöbb HD és BR filmnek úgy láttam h AC3-as a magyar hangsávja, azt pedig viszi.
PH Tudástárban található Médialejátszók tesztmódszere alatt található videók közül nem próbáltam a QuickTime videókat(nem tudom h miért de úgy éreztem ugysem viszi).
A linken található listából az "x264_killa_sample.mkv" volt az egyetlen (a 2 QuickTime-ot leszámítva) amit nem játszott le.
Amúgy csak szimpla divx és xvid-es filmeket nézek rajta, azokkal még nem volt semmi probléma, feliratokat is szépen kezeli.[ Szerkesztve ]
-
z00li
senior tag
-
Champipi
aktív tag
Sziasztok!
Az LG márkájú 42LK530 tévémen szerintetek mely formátumokkal lesz gond a gyári lejátszót használva?
Nem akarok én semmi spéci hangot kinyomni csak sztereó vagy moni hang legyen a TV-n keresztül, meg maga a videó ugyebár a tévén.
Hol lehet szívás a formátumokkal? Van tapasztalat?
-
ToBeY
nagyúr
Ti milyen képbeállítással nézitek a tv-t?Én a mozinagyítás1 és 16:9 között vavilálok