Hirdetés
Aktív témák
-
Cyno
tag
Teljesen tanácstalan vagyok!(persze a jobbik fajtából)
Tudok egy LG 47LW5500 szerezni a Philips 46PFL5605H árában.
Azért hasonlítom pont a Philihez, mert én ezt néztem ki egyébként magunknak(kb. azért mert ebben a kategóriában olcsó).
A kérdésem az lenne, hogy engem a 3D otthon úgy, ahogy van nem érdekel, érdemes akkor is az LG-t választani?(analóg TV + mkv)
Még annyit érdemes tudni, hogy az LG-re csak egy év gari van. -
eisento
addikt
picsaba amit kineztem lg tv-t nem kaphato. na szep lesz mire hazajovok nyaralasbol nem lesz sehol egy normalis tv :\ pedig ez a 42ld750 se lenne rossz
na meglatjuk hatha makom lesz es pont akkor lesz valahol.
-
dezz
nagyúr
Digitalizálni mindenképp kell.
Encodingra gondolsz.
Van pár USB PVR-es tévé, de amit találtam, azok 180k-nál kezdődnek (a 2010-esek, nem LG). Nem tudom, az analóg adásokat is fel tudják-e venni, azaz van-e bennük valamilyen digital encoder.BloodRay: Nem elképzelhető, hogy valami orosz belehackeli ezt a funkciót a régebbiekbe?
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Tud valamelyik LG (akár "okosítással") USB-re menteni adást?
-
BloodRay
veterán
válasz
Lányvok:O #786 üzenetére
Csak a dezz által is írt megoldás működőképes. Az LD465 alapvetően nem 3D tv.
(#790) szimszonos -> masterminds jól írta, az USB filmlejátszáson kívül semmi más különbség nincs az LD550 és LD565 között. 42LD750 meg már tényleg kb sehol nincs(az LG-nél sem), tudom mert nálunk lapul kb az összes még hivatalos forgalmazású.
-
masterminds
csendes tag
válasz
szimszonos #790 üzenetére
Szia,
Majd BloodRay kijavít ha rosszul mondom, de legjobb tudomásom szerint a két készülék között (Összehasonlítás) valóban csak a médialejátszás a különbség.. (amit ugye pár gombnyomással házilag te is tudsz aktiválni, mivel csak szoftveresen van letiltva a funkció).
A DTS hangkezelés pedig a többi LG TV-nél is a hiányosságok közt szerepel.
-
szimszonos
őstag
Tisztelt BloodRay!Végre sikerült hozzájutnom egy LG 42LD550 típusú készülékhez amit holnapután szállítanak ki.Igazság szerint LD750-es készüléket akartam de égen földön nem bírtam hozzájutni pedig vagy 15boltot megpróbáltam.Ld 565 is szóba jött mint írtad ez az egyik kedvenc készüléked bár írtad az 550-ről is pozitív véleményed van.A kérdésem az lenne hogy az általam rendelt LD550-es készülék gyengébb paraméterekkel bír-e mint a LD565?Rosszabb panel,színek,design stb gondolok vagy csak a beépített médialejátszás hiánya a különbség?Mert ha igen az nem egetverő mert úgy is akartam egy médialejátszót venni mert tudtommal az LD565 médialejátszója is bír pár hiányossággal(dts hangkezelés,stb).Így 10ezret megspóróltam 115k volt az LD565 125k lett volna.Megérte?
-
trafipax
tag
válasz
masterminds #788 üzenetére
köszi, akkor elindulok visszafelé
-
trafipax
tag
Sziasztok, van egy 37LH4000 es LCD tvn-k, ami alapból nem kezeli a videófájlokat, csak a képeket és mp3-akat.
Vajon fel lehet okosítani, hogy vigye a filmeket is?
[link] -
Lányvok:O
csendes tag
válasz
Darth_Revan #784 üzenetére
És azt én honnan is tudom meg ? :$ mert azon kivűl h 2 hdmi bemenet van több információt nem találtam erről....
-
-
Lányvok:O
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy lehet hülye kérdésem... Van egy LG 42LD465-ös tv-m, az lenne a kérdésem hogy ha vennék hozzá egy 3D Blu-ray lejátszót, (aktív szemüveggel persze) az elég lenne az itthoni 3D-s filmezéshez, vagy ehhez feltétlen kell a 3D tv is? Köszi a válaszokat!
-
BloodRay
veterán
Ennek a HDMI-PC mode-nak utánanézek ma.
LD750-esnek, de még 650-esnek sem lesz utódja már idén. Az általad is írt LK530 a "csúcs" lcd idén(összesen csak 4 lcd típus lesz). Állnak át a led-re LG-nél is.(#781) Cyno -> Tiédnek is jó médialejátszója lesz akkor, de egy media box mindig jobb, naprakészebb lesz azért.
-
Cyno
tag
válasz
Darth_Revan #778 üzenetére
Jövőhéten jön az lw5500-am.
Ne idegesíts, hogy fölöslegesen dobtam ki a pénzt médialejátszóra, ha ez így szuperál...?
Mondjuk lehet, hogy ezt a tipust nem lehet okosítani. Én is megkaphatnám azt a linket a listához? -
Peak
addikt
válasz
megmondtam?
-
eisento
addikt
válasz
csak nehogy tesco vizjel legyen minden filmnel
-
Darth_Revan
veterán
Nah meg lett a gond, a villanyóránál az egyik dobozban a föld és a nulla összeért
Mikor először leverte a TV, picit megijedtem, hogy küldhetem is vissza
Most már minden ok, még meg is lepődtem, hogy HDD-t is felismer, mkv is megy HDD-ről gond nélkülKüldtek hozzá ajándék HDMI kábelt, mikor kibontottam hirtelen nem is tudtam eldönteni mihez kezdjek egy 30centis kábellel
Előny, hogy legalább röhögtem 1 jót, hogy mennyit próbálnak elkérni Tesco-ban HDMI kábelért a "márkásabbak" közül. Inkább vettem 300Ft-ért "Tesco" kábelt
[ Szerkesztve ]
-
p3rgam3nt
tag
válasz
Darth_Revan #774 üzenetére
Nem lehet, h a biztosíték "kicsi" a szobához?
-
Peak
addikt
válasz
Darth_Revan #774 üzenetére
nézd meg, hogy a NULLA és a FÖLD nincs-e összekötve, nem ér-e össze belül a konnektor bekötéseknél.
volt nálam is egy ilyen apró hiba, az egyik konnektorom nagyon halkan zizgett belül, ahogy áthúzott a pici "ív".ha nem nagyon értesz hozzá, kérj meg kérlek egy szakembert, nehogy megcsapjon az áram!!!
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
A konnektorral van valami probléma. Laptopok mennek gond nélkül, de TV már nem tud, legalábbis az új. Másik szobából hosszabbítóval áthozva nincs gond és megy a TV, kábeltv-vel is.
Még vasaló is megy gond nélkül erről a konnektorról, de az LCD TV, ha kábeltv is be van dugva akkor leveri a biztosítékot, érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #767 üzenetére
2. Az élességet beállítottam normálisra előtte.
3. Végülis nem gond, úgyis át kell konvertálni a DTS sávot AC3-ra (ha eredeti hangot akarunk), közben ki lehet tenni a feliratot. (Philips: nem tudom, még nem próbáltam, és a manual sem írja, sem a támogatott formátumokat.)
4. Azért kérdem, mert a manual 97. oldalán van egy táblázat, amiben mkv esetén AAC és AC3 (DD) szerepel támogatott audióként.
5. A manual emleget egy bizonyos 'HDMI-PC mode'-ot, amikor a TV néhány dolgot másképp csinál, de hogy magától vált-e ebbe a módba vagy manuálisan is állítható, arról nem találtam semmit. (A Philipsnél manuálisan kapcsolható.)Jaja, a 650 is jól néz ki. Kár, hogy drágább.
Egyébként lesz direkt utódja a 750-esnek? Szal pl. LK750? (Lásd pl. LK530.)
(#768) Darth_Revan: Az kábeltévé és a helyi föld között akár többtíz volt is lehet. Kérj a szolgáltatótól egy bizonyos isolatort, az leválasztja.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz
Darth_Revan #768 üzenetére
nem, nem normális.
nézd meg, hogy nincs-e véletlenül extra feszültség a kábelen ( villanyászok előszeretettel kúrják el)
továbbá földelt konnektorok is kellenek, igen, bekötött földeléssel -
Darth_Revan
veterán
válasz
masterminds #769 üzenetére
32LD420
Most komolyan, nem lehet kábel TV-t rádugni? Szobaantennával megy.
[ Szerkesztve ]
-
masterminds
csendes tag
válasz
Darth_Revan #768 üzenetére
Igen, ez teljesen normális működés az LG TV-nél.
Amúgy melyiket választottad végül?
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Hi!
Megjött új LG TV, kérdésem az lenne, hogy az normális, hogy Antenna IN-be (mivel csak ez az 1 ilyen van) bedugom kábel tv kábelt és levágja a biztosítékot ?[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Gondolom akkor nézted milyen fokozaton volt a Tru Motion.
Backlight scanning szerintem off-on és felhasználói beállítás esetén a judder kikapcsolása esetén kapcsol ki.
2.-re: Szerintem az élesség lehetett felhúzva. Az egy kalap lótúrót nem ér, ahogy a noise reduction-okat se erőltesd, mert csak rontanak.
3. -> Nem mindenféle feliratot kezel. Firmware frissítés már elég sok kijött a készülékhez, de nem tudom ez a média player-t mennyiben frissítette. Philips külső feliratokat is visz?
4. -> Én úgy tudom csak dts-t nem visz, minden mást igen.
5. -> Nem pc-ként kezeli ha jól emlékszem és a tru motion-t érdemes kikapcsolni ilyenkor.
6. -> Nincs megkötés, mindkettő "normál" hdmi is, ez biztos.
Normál képbeállítások mellett nézted a szürkeárnyalati skálát? Érdemes állítgatni, mert gyárilag néhány dolgot elég balf@xul állítottak be.
A dizájn dologban egyet értünk. Nekem az LD650 tetszett még arany középútként. -
dezz
nagyúr
Tegnap megnéztem egy 750-est, és kicsit vegyes érzelmeim vannak...
BloodRay, légyszi válaszolj ezekre a kérdésekre:
1. Nem sok különbséget láttam a sima 100 Hz-hez képest. Élesebb képre számítottam mozgás közben. Az is zavar kissé, hogy nem tudtam meg, hogy TruMotion LOW vagy OFF fokozatban kikapcsol-e a backlight scanning. Tudtok erről valamit?
2. Kicsit zajosabbnak tűnt a képe a mellette lévő tévékhez képest (HDMI kapcsolaton) és ezen sem a Noise Reduction, sem a Digital Noise Reduction nem segített. Mintha nem is állítottam volna őket. Ez mitől lehet?
3. Nem jelenített meg semmilyen feliratot mkv-nál. A manual szerint internal formatként csak egy bizonyos XSUB-ot támogat. Ez valóban így van? Vagy az zavarhatta, hogy rendre DTS hangsávok után jöttek a feliratok? Esetleg nem volt elég friss a FW? (A 4606-os Philips már szépen viszi a feliratokat - csak éppen nyelvet nem lehet választani.)
4. Igaz, hogy mkv-nál csak AAC-t és AC3-at támogat, szóval MP3-at sem (ami pedig gyakori magyar szinkronként)?
5. Magától ismeri fel, hogy PC van rákötve HDMI-n, vagy van erre valamilyen beállítás? (Én nem találtam ilyet.) El lehet érni, hogy ne PC-nek vegye?
6. A kettő közül az egyik HDMI mindenképpen DVI-ként funkcionál (no audio), vagy ez opcionális? Vagy a 750-esen nincs semmi ilyen megkötés?(Standard módban amúgy elég "nyers" volt a szürkeárnyalati skála: középfehérig rózsaszínes, a fehér pedig inkább zöldes. Persze ezt be lehet lőni, de azért érdekes, illetve meglepő. A Philipsen minden picture módban gyárilag "rendben van".)
ps. az 565 designja valahogy komolyabb, profibb benyomást kelt, mint ez, azzal a lilás alátéttel. Hmm.
[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
Én ezzel konvertálok
Ha van olyan, amit nem játszik le az LD565, akkor ezzel átkonvertálom és lejátssza. -
Tshabyy
csendes tag
Sziasztok! Tegnap vettünk egy 42Le5300-ast és egy kis segitségre lenne szükségem.
Hiába olvasgattam vissza sok minden nekem kinai! Vagyis nem teljesen értem!
Lehet ezt a tv (kell?) okositani? Szeretném ha USB-röl vagy külső eszközről (otthoni hálózat xbox-on keresztül) vinné a mkv filmeket, eddig kettőt probáltam egyik sem tetszett neki. A divxesekkel semmi gond. Valamint azoptikai audio kimenetet hogyan lehetne rca-ra alakitani. Találtam egy jelátalakitót de nem vagyok biztos benne hogy ez jó e eleve a tv-hez illetve hogy lesz belőle sztereó rca.
www.d-audio.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=826Hozzáértő választ előre is megköszönök!
-
197505
csendes tag
Sziasztok
Jó 2 hónapja vettem meg én is a 47LD750-et.Nagyon megvagyok vele elégedve,szuper kis készülék
Tudásra sztem elég profi.Képe szuper,főleg mióta csak 1080-as filmeket nézek rajta
Most sikerült vennem hozzá egy Onkyo házimozirendszert,így optikai kábellel összekötve "elég jó" élményt nyújt hangzásilag is
A filmek szinte lefolynak a képernyőről a truemotion-nak köszönhetően!
Én már csak így használomPeak:
A tévéhez adott lemezen rajta van a MediaHome 4,ezt feltelepíted,szervert elindítod,és már élvezheted is a látványt -
Darth_Revan
veterán
válasz
masterminds #757 üzenetére
Köszi.
Priviben küldenél 1 linket ahol van ez a "lista" és 1 leírás az okosításról? Köszi -
masterminds
csendes tag
válasz
Darth_Revan #754 üzenetére
Szia,
Természetesen az LD420-at, mert nagyobb a száma.
Viccet félretéve, az LD420-asnak jobbak a tulajdonságai (pl: din. kontraszt 60000 vs 50000, válaszidő 4 mp vs 5 mp). Okosítás szempontjából nem lesz gond vele. USB csatlakozó van rajta, és szerepel az "okosítható készülékek" listáján is.
-
Peak
addikt
Urak, nem tudja valaki, hogy a 47LD750-en hogyan lehet megoldani, hogy a hálózaton megosztott háttértárról játszon le filmet?
-
Darth_Revan
veterán
Valamint 32LD420-ason is aktiválható, hogy lejátszon mkv fájlokat?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Mint már korábban említettem, LCD TV-k terén nagyon kezdő vagyok, így lenne megint kérdésem.
Ti melyiket választanátok és miért?
LG 32LD350 vagy LG 32LD420?Valamint kontrasztaránynál melyik a jobb? A nagyobb vagy kisebb?
Köszönöm.
-
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #751 üzenetére
"Van külső szenzoros fényerő szabályzás egyébként."
Aha, tudom, azért írtam. (Egyébként a Philipsen is van, csak nem annyira reklámozzák, mármint hogy a 4606-oson is van, nem csak a nagyobbakon.)
Hát, nem tudom, hogy ment-e már 4 órát úgy, hogy nem nyúltunk hozzá, mindenesetre eddig csak egyszer kapcsolt ki magától, amikor tök fekete képet kapott, de akkor úgy 10 perc után.
-
szimszonos
őstag
Megrendeltem az LG 42 LD750 típusú tévét,kíváncsian várom hogy muzsikál.Ha megjön ugyanis akkora most a kereslet rá hogy nem győzik a boltok a rendelést.Kifutó széria 126k-ért szerintem brutálisan jó ár ahogy olvastam róla nagyon jó kis készülék nem csoda hogy most sokan érdeklődnek utána.
-
BloodRay
veterán
A dinamikus kontrasztban szerintem is igazad lehet, de van külön fekete szint, ami viszont már talán a háttérvilágítást szabályozza(a hatásából legalábbis úgy tűnik nekem).
Van külső szenzoros fényerő szabályzás egyébként.
Ami a motion interpolation-t illeti, a Philips-ek tényleg nem rosszak ilyen téren.
Egyébként jut eszembe: A te idei Philips-ed nem kapcsolgat ki magától 4 óránként? Én eddig 5 idei készüléküket próbálgattam, de mindtől majd megbolondultam, mert ezen az istennek sem lehetett segíteni. -
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #740 üzenetére
Úgy alakult, hogy egyelőre marad a Philips, de ha záros határidőn belül nem javítják az "új gép" gyermekbetegségeit, a nevezett LG-k valamelyikére váltok.
"LD565-nél és 750-nél is lehet szabályozni a feketeszintet manuálisan, emellett a dinamikus színt, kontrasztot is."
Igen, láttam, de a kérdés arra vonatkozott, hogy vajon a háttérvilágítást tudja-e képtartalomfüggően szabályozni? Én úgy láttam (a nagy kivilágításban nem olyan könnyű megítélni), hogy a din. kontraszt = alacsony/magas a képet birizgálta digitálisan, nem a háttérvilágítást. Bár talán az utóbbi sem létszükséglet, ha nem kell manuálisan állítgatni, mert van külső szenzoros szabályzás (tehát nem fordulhat elő, hogy sötétben magason van a háttérvilágítás, vagy fordítva).
"Valamint ha átkapcsolsz haladó képbeállítási módba még vagy plusz 30 szín/képbeállítási lehetőséget kapsz."
Ja ja, néztem, nem rossz.
Viszont, időközben újra meggyőződtem róla, hogy valóban fejlettebb az új Philipsek (6-os végződésűek) motion interpolationje, mint a legtöbb gyártó tavalyi modelljeié (kevesebbet hibázik, gyorsabban "kapcsol", stb.). Mondjuk filmet enélkül nézek (szappanopera hatás), de pl. sporthoz és hasonlókhoz "kötelező".
-
eisento
addikt
válasz
Navika75 #747 üzenetére
koszonom hogy irtal.
eddig 32-esekben gondolkodtam de mivel ez olcsobb... jatekhoz meg meg jobbha a belso videolejatszojara gondolsz hogy az nem szereti a dts-t nem problema mert ugyis ps3-on nyomom a filmeket
a hangszoroja jo? nem torzit? batyam tavaly vett egy samsungot es kb a sokol randio szintjet SE uti meg annyira szar.
-
eisento
addikt
sziasztok. le szeretnem cserelni a sony hd ready-s lcd tv-met egy lg 42LD550 tipusra.
115000ft-ba kerul ennel jobb arban nem lattam ilyen tudasu tv-t van valakinek ilyen mennyire van megelegedve? ps3-hoz lesz kotve jatekra kell meg bluray filmnezesre
tehat fontos hogy fullhd legyen 24p meg jatekhoz kell szoval jo lenne a minel jobb valaszido is
-
BloodRay
veterán
válasz
p3rgam3nt #743 üzenetére
Teljesen jó lesz ez az összeállítás ahogy írtad. Csak ha jól láttam a videókártyádnak nincs hdmi csatlakozója. Vegyél hozzá egy dvi-hdmi kábelt, vagy egy dvi->hdmi átalakítót és teljesen jó lesz. Összekötésre valami jobb minőségű 1.3-as kábelt ajánlanék. Nem feltétlenül éri meg a legdrágábbak között keresgélni, próbáld ki először szerintem egy alapabbal.
-
p3rgam3nt
tag
Szia BloodRay,
erre vmit tudsz segíteni? -
BloodRay
veterán
válasz
szimszonos #741 üzenetére
Matt panelje van az LD750-nek. 3 méterről még megfelelő lehet a 42".
Nagyobb mindig jobb, de azért szerintem a tv ne "uralja" a szobát. -
szimszonos
őstag
Szia BloodRay!Teljesen kezdő vagyok tv vásárlás előtt állok már egy hónapig vaciláltam mire döntöttem.LG 42LD750 lett a befutó mert árban és tudásban az egyik legjobb most az lcd tv terén.Ledes tévét az ára miatt tártam ki mert hasonló tudásban,képminőségben 50-100ezer ft-al drágább,olcsó plazma pedig nem kell a tükröződés miatt.Ami a kérdésem lenne az hogy a lg ld750-es tükröződik-e mert világos nappaliban lesz elhelyezve és a sőtétítés nem 100%-an megoldható a másik pedig hogy 3m-ről nézném és megfelelő-e 42-es képernyő méret?
-
BloodRay
veterán
Szia!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de kb semmire nem volt időm az utóbbi pár napban.
LD565-nél és 750-nél is lehet szabályozni a feketeszintet manuálisan, emellett a dinamikus színt, kontrasztot is. Valamint ha átkapcsolsz haladó képbeállítási módba még vagy plusz 30 szín/képbeállítási lehetőséget kapsz.
LD750-ről egyébként nagyon jó a véleményem. Szerintem most messze a legjobb ár/érték arányú LCD tv. Az 565 is jó készülék egyébként, csak most elég minimális a két modell között az árkülönbség, így inkább a komolyabbat venném.(#730) MoonST -> 22-es full hd-n azért kicsit nagyobb a DPI(pixelsűrűség).
Display port egyébként neked ehhez a tv-hez semmiféle előnyt nem jelent. -
davidsz
senior tag
Film (a használható fájlformátumok: *.mpg/*.mpeg/*dat/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mov/*.mkv/*.dvix/*.avi/*.asf/*.wmv/*/*.
flv/*.avi(motion-peg)/*.mp4(motion-jpeg)/*.mkv (motion-jpeg)).
Videoformátum : DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvid1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid1.10 beta-1/beta-2,
Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264/AVC, VC1, JPEG, Sorenson H.263
Hangformátum : Dolby Digital, AAC, Mpeg, MP3, LPCM, HE-AAC, ADPCM, WMA
Bitráta : 32 kbps ~ 320 kbps(MP3)
Külső filmfelirat-formátum : *.smi/*.srt/*.sub(MicroDVD,Subviewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivX)
Belső filmfelirat-formátum : csak, XSUB (a DivX6 fájlokban használat filmfelirat-formátum) -
myckie2
őstag
találtam egy ilyet:*.mpg/*.mpeg/*dat/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mov/*.mkv/*.dvix/*.avi/*.asf/*.wmv/*/*.flv/*.avi(motion-peg)/*.mp4(motion-jpeg)/*.mkv (motion-jpeg)
de nem találtam meg hogy mkv milyen kódolásait tudja lejátszani :/
p.s. értem akkor biztos meg fogom venni[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
Ide leírom gyosan.
Majdnem 100%-ig meg vagyok vele elégedve.
Kép tökéletes.
Hang közepes.
Kezelhetőség és menü jóNegatívumok:
- távirányító gomb kattog (OK gomb és társai) - ezt nem értem miért így kellett megoldaniuk.
- RCA audió kimenetet hiányolom (digitális van, de még nem próbáltam)
- amit a talphoz adtak csavarokat, az egy rakás... puha mint a vaj -
davidsz
senior tag
-
myckie2
őstag
Valaki tudja hogy a Tv-be van alapból egy média lejátszó ami támogatja az mkv-t is. Az lg tv pl. ez: LG 42LD565 képes lenne lejátszani usb-n keresztül egy full-hd blu ray filmet?
-
sandró60
addikt
válasz
Darth_Revan #731 üzenetére
Szia!
Nyugodtan vásárolj tőlük. Én háromésféléve vettem tőlük szintén egy LG-t.
A garancia az rajtuk keresztűl intézhető.Nekem amióta megvan semmi problémám nemvolt.Ha DIGI-kábeles vagy akkor ajánlanám az olyan TV-vásárlását amiben benne van a C- azaz a kábel tuner.Ezáltal megspórólsz egy SET-Top boxot.Igy élvezheted akár a HD-adásokat INGYEN-külön havi dij nélkül kivéve persze a HBO-és-más külön fizetőseket -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ezt a TV-t nézegettem, mert úgy láttam árához képest jó vétel. Nektek mi a véleményetek? Valamint mi a véleményetek a linkelt boltról? Még sose vásároltam tőlük.Ha valaki tud alternatívát másik boltra, hasonlóan jó árral, azt örömmel venném
[ Szerkesztve ]
-
MoonST
tag
válasz
BloodRay #722 üzenetére
Azota szokom a képet, az az igazság hogy játéknál kb 1m-ről, filmeknél kb 3m-ről. A felbontás pedig 1920x1080. Az 4x AA segített a dolgon valamennyit, így egész korrekt. 22"-es samsung monitorrol váltottam ami szintén full hd-n használtam szoval ezért furcsa volt kicsit
Szeretnék venni egy ati 6950-es videokártyát, ezen már van hdmi meg ilyen is: Display Port, ezek nyújtanak valami előnyt a dvi vga kimenettel szemben?
ui.: bocs a késői válaszért, csak sokat melozom meg elvesztem a tv-ben
bocs
-
kgy89
csendes tag
Üdv!
Adott egy LG LD750 tv. Kérdés, hogy ha a beépített media lejátszón nézek filmet akkor be lehet-e állítani, hogy scarton küldje a hangot az 5.1 fele? Nekem csak a tv hangszóróján szólalt meg.Erre senki nem tudja a választ?
-
dezz
nagyúr
Jól tudom, hogy a 750-es 200 Hz-e 100 Hz mozgás-interpoláció + scanning backlight? (Nyilván itt vízszintesen helyezkednek el a csövek a panel mögött.) Ez azért nem semmi...
Állítólag a látszólagos kontrasztaránynak is jól tesz a fenti dolog. Mi az általános vélemény róla, mármint magáról a tévéről? -
dezz
nagyúr
Nézegetem az LG-ket, nevezetesen pl. 42LD565, és valamit nem értek. Van ezeken dinamikus háttérvilágítás szabályzás? (Tudom, ezt szokás kikapcsolni, de ilyen 1000:1 körüli natív kontrasztarányoknál szerintem együtt kell vele élni.) Tudom, van a menüben egy olyan, hogy Dinamikus kontraszt Ki/Alacsony/Magas, de amikor kipróbáltam, úgy tűnt, ez inkább digitálisan nyúlt bele a képbe.
Amúgy mennyire lehet manuálisan leszabályozni a háttérvilágítást, ezzel együtt a feketeszintet? Tényleg tudhatja a megadott 70000:1-et? Utóbbi kérdést úgy értem, a 400 cd/m2 max. fehérhez képest a min. feketének 0,005-nek kellene lennie, ami olyan alacsony, hogy nem is hiszem, hogy CCFL-lel elérhető (mivel ezeket nem lehet olyan nagy tartományban szabályozni, mint a LED-eket).
(Most egy Philips 42PFL4606H van nálam, ami jelen formájában [korai FW] gyakorlatilag alkalmatlan esti HD filmezésre, mivel a HDMI-s képre vagy erős élkiemelést tesz, vagy PC módban túl magas a feketeszint. Itt én olyan 8000:1 relatív arányt számoltam.)
-
p3rgam3nt
tag
Szia BloodRay, a segítségedet szeretném kérni : kinéztem ezt a tv-t magunknak.
A számítógépre lenne kötve hdmi-n erre a videokártyára.Amire használnám : tv nézés, hd filmek nézése, A hd filmeket egy 1TB-os vinyóról indítanám el a gépről (belső vinyó, nem külső). ezért kötném össze őket.
A kábeltévém a UPC digitális, hozzávaló box-al (rögzítős), + UPC 30-as net.
Működni fog így?Milyen hdmi kábelt ajánlasz az összekötésre?
Előre is köszönöm a választ. -
Gabor 13
csendes tag
válasz
Tomahowk86 #720 üzenetére
Fat 32 vagy exfat formátumra formázzad , az utóbbival 4 GB feletti korlát megszünik .
-
Tomahowk86
csendes tag
Sziasztok sikerült beállítanom hogy menjen az usb ugyhogy köszönöm szépen a segítséget már csak egy dolog lenne és utána békén hagylak titeket. Bedugtam a külsővinyót ( IOMEGA HDD 500 GB) nem protable tehát van külső áram forrás NTFS formázva van és azt irja mikor a filmlejátszási listára akarok menni hogy nincs csatlakoztatott eszköz ezt meg tudjátok mondani mi lehet mert lényegében e miatt csináltam az egészet. Előre is köszi
-
-
MoonST
tag
Sziasztok!
Szeretnék a számítogéphez egy LG 42LD450-et hozzá kötni, egy régi 4870-es atim van 2db dvi kimenettel, milyen kábelre van szuksegem, illetve azzal minden funkciját el tudom érni a tv-nek?
Köszi a válaszokat!
-
Navika75
csendes tag
válasz
Tomahowk86 #711 üzenetére
Csinálsz egy LG_DTV könyvtárat a pendrive-on bemásolod oda az fw-t
Rádugod a tv-re ,tv bekapcs., és automatan felismeri,ha frissebb fw. van az usb-s eszközön ,elkezdi telepiteni ,persze előtte rákérdez akarod e.Sérült ,vagy hibás file,frissités közben áramszünet ...
Ezek nem tesznek jót a tv-nek,ergo saját felelősségre, mert könnyen kinyirhatod a tv-det.Legalábbis szakszerviz kell a helyreállitáshoz. -
Peak
addikt
Bloodray kollegától érdeklődnék, hogy LG 47LD750-hez van-e frissebb szoftver és honnan tudnám letölteni? A jelenlegi v03.20.19 verziójú.
Köszönöm előre is az információt! -
Tomahowk86
csendes tag
Hama 8 in 1 univerzális távirányítót a MM-ban 1620 Ft ért. Azt meg tudnád mondani hogy hogyan kell frissíteni a firmwarét lépésről lépésre? Bocsi hogy ennyit kérdezek csak sosem csináltam még ilyet és féltem egy kicsit a tévét mert még nagyon újj
-
cucinho
aktív tag
32LD350-nél:
Menu -> Piros gomb -> Szoftver információk -
BloodRay
veterán
válasz
Tomahowk86 #708 üzenetére
Milyen távirányítót vettél? Mert a hama működik LD320-al, firmware-től függetlenül.
Egyébként bemész a menübe és a zöld vagy a piros gomb előhoz plusz opciókat ahol pl a szoftver információkat is meg tudod nézni. -
Tomahowk86
csendes tag
Sziasztok azt meg tudnátok mondani hogy hol tudom megnézni hogy milyen firware van az LG 32LD320 -as típusnál mert megvettem a távirányítót amit javasoltatok és sajnos nem működött. Ezért kérdezem mert lehet hogy azzal van baj. Illetve szükséges hogy tudok frissíteni rajta előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Elég egy router is és kábbellel is összekötheted vele a tv-t.
Netes applikációk érhetők el az LE5500 készüléken, nem internetböngésző.
Egyébként 37"-ban igen jó készüléknek számít szerintem.(#702) cucinho -> Sajnos ilyen előfordulhat olyan készülékkel ami gyárilag nem támogatja a lejátszást(lehet régebbi kodeket használ még). Az egyébként teljesen normális, hogy 0-ról 1-re kellett állítanod az opciót. Ha van újabb szoftver akkor azt usb-n keresztül simán fel lehet rakni a szoftverfrissítés opcióval. Downgradelni a tiéd biztosan nem kell, az még a 2009-es készülékekhez kellett.
(#705) Meklod -> Próbáld meg kicsit megnyomkodni a kávánál, hátha csak valami illesztési probléma miatt van a zaj. Vagy esetleg nincs túl sok analóg csatlakozó bedugva a készülékbe? Mert az okozhat még ilyesmit(ekkor csak próbáld ki ha redukálod ezek számát megszűnik-e a probléma). Ha ezek közül egyik sem akkor garanciáztasd.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Bocs,ha már volt esetleg témába,de nem volt időm visszaolvasni az egész fórumot! Tehát,adott egy 42-es ld450-es, kb 2 hónapos és olyan gondom volna vele,h a sötétebb jeleneteknél (tökmind1,hogy tv,dvd,vagy épp xbox) zúg a panel(nem kicsit)! Mikor megvettem ez nem volt hallható,de mintha az utóbbi hetekben erősödött volna a zúgás... Kérdésem az lenne,hogy ez mitől lehet, illetve másnál is előfordult már ez a dolog vagy csak én fogtam ki egy "jó" példányt? Normál hangnál még annyira nem is lehet hallani,de este mikor kicsit halkabban Tv-zek iszonyúan zavaró!
-
cucinho
aktív tag
válasz
masterminds #703 üzenetére
Nincs DTS hangsáv, az tudtam hogy nem viszi. Viszont nincs az az mkv amit lejátszana (próbáltam már vagy 30 különböző film/sorozattal), mindenre 0:00:00 hosszt ír, és nem tudom megnyitni... :/
03.03.26-tal neked 1-es beállításon ezek szerint működik az mkv lejátszás, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
masterminds
csendes tag
Szia!
Nekem ugyan 32LD550-es TV-m van de.. nálam is 0 és 1-es opciók voltak, nem SD/HD. A TV-n futó firmware verziója: 03.03.26.
Szerintem nem ezzel lesz a gond. Próbálj meg másik mkv fájlt lejátszani rajta. Ha DTS-es hanggal ellátott mkv-t próbálok lejátszani, nálam is hibaüzenetet ír ki, mivel az LG tv-k ezt nem kezelik. -
cucinho
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 32LD350-es TV-m. Amikor megvettem, "meghackeltem" az USB bemenetet, azóta meg is gond nélkül, de van egy gondom vele. Elvileg a leírás szerint az USB menüpont értéke gyárilag 0, ezt kell átrakni SD-re vagy HD-ra. Nálam ilyen nem volt, csak 0 meg 1, így értelemszerűen 1-re tettem, de azóta sem viszi az mkv-t. Ez pedig baj, mivel pont azért van a TV, hogy a HD cuccokat nézhessem vele.
Volt-e valakinek ilyen gondja, ha igen, sikerült-e megoldani?
Illetve ha van valakinek ilyen TV-je, és van SD/HD beállítási lehetősége, akkor legyen olyan kedves és írja meg nekem a TV firmware-verzióját!
Az enyémen a 03.03.13-as fut, de addig nem szeretnék nekiállni frissíteni, amíg nem biztos, hogy ez a probléma okozója. (Ha jól látom, akkor már van 03.03.18-as FW is, de azt sem tartom kizártnak, hogy downgrradelni kell majd.Előre is köszönöm a segítséget!
Szerk.: Ha minden igaz, akkor van 03.03.26-os FW is.
[ Szerkesztve ]
-
perplex
csendes tag
Üdv! Vennék egy LG 37LE5500 as készüléket. És érdekelne hogy ha internetet akarok rá akkor 1 wifi adaptert kell vennem hozzá? Vagy csak elég 1 wifis router és össze is lehet kötni őket. A másik kérdésem meg az hogy ha sikerült rá internetet varázsolni akkor ezzel úgy tudok netezni mint 1 számítógépen, vagy van valami korlátozás rá? És aki ismeri ezt a készüléket érdekelne a véleménye! Válaszokat előre is köszönöm
Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Gitáros topic
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...