Hirdetés
Aktív témák
-
ma.ci23
tag
válasz
#03969024 #1957 üzenetére
Pontosabban külső vinyóról próbálom,az lg oldalról töltöttem le.Aztán megpróbáltam más módszerrel is menü-opció(nem ok-zom le)majd 7-szer megnyomtam a FAV-ot és úgy beadot vmi speciális szoftver frissítést,ott csinálta is de legalább 1,5óráig 0 százalékon volt majd kihúztam a tv-t(nem kicsit tojtam be)de megy a tv azóta is.
Vmi ötlet?
-
válasz
#03969024 #1733 üzenetére
Az alap csatornák nem igazán érdekelnek (elsősorban ismeretterjesztő csatornákat nézek, azon ritka alkalmakkor, amikor TV adás megy), a családi csomag havidíjánál pedig olcsóbb ha még egy STB-t kérek az IPTV-hez, igaz ekkor meg kell oldani a doboz elhelyezését, illetve kell még egy UTP kábel a tv-hez.
Ezen okokból kifolyólag én is a NAS-omról játszottam le a "műsorokat", úgy néz ki ez a továbbiakban sem nagyon fog változni. -
válasz
#03969024 #1730 üzenetére
Köszönöm, ráadásul 150K volt most a 220 Voltban.
Nincs digitális kábel TV előfizetésem (IPTV-van nálunk, de szoba adottságaiból fakadóan sajnos stb-t már nem tudjuk elhelyezni.) így ezeket a befogott, de nem használt TV, Rádió csatikat szerettem volna elrejteni. Sajnos csak külön előfizetéssel vehetném igénybe az digitális adásokat a T-Home-nál, ráadásul csak kártyát nem is tudtam volna kérni, a stb-t is bérlenem kellene, annak ellenére, hogy a CI modul miatt nem is használnám.
Ez a 750-es ugrás mit is takar pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
sünpávakutya
csendes tag
válasz
#03969024 #1349 üzenetére
> Egyébként nekem sem kellene az edge led, de van, aki esküszik rá...
Ezt nem nagyon értem... Mire gondolsz edge LED helyett? Mert – ha jól tudom – az edge LED-es háttérvilágításnak csak két alternatívája van: a hagyományos, "fénycsöves" háttérvilágítás, vagy a hátul (a panel mögött) elhelyezett LED-ek. Ez utóbbiak jó esetben csoportokba szervezve, amiknél külön állítható a fényerő.
Ha a hátsó LED-re gondolsz: én, mielőtt megvettem az LV4500-ast, kifejezetten "meg voltam húzatva" azzal, hogy mindenáron hátsó LED-es TV-t akarok. Az LG kínálatából egyet találtam, az LE8500-ast. Ez háromféle képátlóval készül, 42", 47" és 55" méretben. Nálam az 55" eleve kiesik, ilyen közelről (monitorként használva) még a 42"-os is óriási... Na, nézzük csak:
42LE8500: 192 blokkra van felosztva a LED-es háttérpilács; a felbontás 1920×1080 képpont, a képátló 42 inch. Ha feltételezhetjük, hogy minden blokk azonos számú képpontért felel, akkor 10800 képpontot világít át egy LED blokk. A teljes képfelület (ha tényleg 42"-os a TV) cca. 4862,94 cm2; azaz egy LED blokk kb. 25,33 cm2-nyi felületet világít át. Ez "derekas" felületnagyság, hiszen ez (körülbelül négyzet alakú blokkokat feltételezve) több, mint 5×5 cm-es (majdnem 2"×2"-os) területeket jelent. Ez egyáltalán nem kicsi! Csak nagyon kis fényerő-különbségek esetén nem lesz feltűnő a dolog...
47LE8500: 216 blokk, az előbbi feltételezésekkel blokkonként 9600 pixel, kb. 28,19 cm2-es felületeket (5,3×5,3 cm) világít át egy LED blokk.
Szóval én azt mondom, ne erőltessük ezt a blokkonként vezértelt LED-es háttérvilágítást. Az igazi úgyis az lesz, ha az LCD a szemétbe kerül és a képpontok valóban LED-ekből fognak állni. Tehát én az igazi LED tévékre várok, nem a LED-es háttérvilágítású LCD tévékre, amiket (némiképp megtévesztően) LED TV-nek kereszteltek el a gyártók...
Arról már ne is beszéljünk, hogy a 42LV4500 és a 42LE8500 ára között 1,637-es szorzó volt. Egy magamfajta "szegénylegénynek" ez igen nagy pénz; ennyiből (mint a két TV ára közötti különbség) még a mai benzinárakon is kb. 4500...5000 km-t lehet motorozni...
(Találtam egy típust, a 42LE5500-est, ami bár LED edge, azaz "körbevilágítós", de ha jól vettem ki a szövegből, mégis 12 blokkban vezérelve van.Ezt nem vágom, pontosan milyen lenne.)
Ha a hagyományos (nem LED-es) háttérvilágításra gondolsz: én ugyebár egy ilyet (a 32LH7000-est) cseréltem most le a 42LV4500-asra. Mivel én jó közelről nézem a monitor-üzem miatt, így nem volt gond kipróbálni, mi történik, ha oldalra viszem a fejem és nem középről nézem a cuccot.
LH7000: sötétedés = 100 %, foltosodás = 100 %
LV4500: sötétedés = 20 %, foltosodás = 10 %
Még mielőtt valaki félreértené: a 100 % sötétedés nem azt jelenti, hogy az eredetileg fehér háttér feketére vált; egyszerűen csak van valamekkora (nem veszélyes mértékű) sötétedés. Ugyanígy, a 100 % foltosodás sem azt jelenti, hogy pepitamintás lesz a képernyő...Egyszerűen csak "van valamekkora (nem túl nagy) foltosodás"-t jelent.
Így nézve még szebbek az LV4500 értékei. Márpedig ha minden igaz, az LH7000-nek sem volt gagyi panelja; ezek szerint a javulást főleg a LED háttérvilágításnak köszönhetjük. Ennél több érv nekem nem kell a LED-es háttérvilágítás mellett.
(Persze le kell szögeznem – még mielőtt valaki meggyanúsítana, hogy mivel ő mást látott, én hazug vagyok, vagy az LG propagandistája – hogy én mindkét TV-t alapból "megdöbbentően" alacsony fényerőn használtam/használom; lehet, hogy nagyobb fényerőknél másabb eredményeket kapna az ember.) -
válasz
#03969024 #1349 üzenetére
Ha most ezen vitatkozunk, akkor 12
(107 cm vs 119 cm).
Nem a fullHD miatt írtam a távolságot, hanem azért, hogy tudja, 3 méter felett már megéri a nagyobbat vennie.
Két különböző dologról beszélünk. Senki nem azért néz tévét, hogy lássa az összes pixelt, hanem, hogy lássa a filmet, akkor meg nem számol pixeleket. Legalábbis az átlag. Tévét akar nézni, nem megkülönböztatni kétfajta vonaltesztet, hogy milyen messziről látná, ha egész nap azt nézné. Így felesleges "kétméterezni".
Ha téged sem érdekelne az edge led, akkor miért ajánlgatod másnak? Csak bezavarsz szegénynek.
-
meri
aktív tag
válasz
#03969024 #1297 üzenetére
Ez engem is érdekelne, LG42LD750 tulaj lévén. Találtam egy nyílt kódú LG firmware oldalt, de DVR funkciót nem láttam benne. Esik szó azonban a firmware backup-járól, ill. ebben az openLG fw-ben van pl. internet böngésző is:
http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/OpenLGTV_BCM