-
GAMEPOD.hu
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67113 üzenetére
Na meglestem ezt a 8. percnél történi helyzetet, megint csak elég vastagon fogott a kritika ceruzád:
1. a Jarvant még akkor sem vette észre, amikor már ott volt,
Ez nettó nem igaz, a J4 a bokorból kilépve, gyakorlatilag azonnal beugrott zászlóval mögém, ott 1mp telt el aközött, hogy nem láthattam a bokortól és aközött, hogy mögöttem volt, esélyem nem volt látni.2. de ő még az ellenfél felé mozgott. Ha a jarvant kapja el, a jinx biztos nem hal meg, de valószínűleg ő sem.
Láttam a J4-et ez után már természetesen, hiszen mögöttem állt, de ha nézted a jelenetet, pont mielőtt beugrott volna, az előtt használtam el a Lulura a Q-mat, szóval stunom nem volt. Nem tudtam volna mit csinálni ellene, mert nem volt Q és még csak lvl5 voltam. Annyit tudtam tenni és szerintem ez volt itt az egyetlen logikus lépés, hogy rámegyek a low hp MF-re és mivel volt ignite-m, megpróbáltam megölni, de ő is elhasználta a healt.3. a jinx biztos nem hal meg, de valószínűleg ő sem.
Itt valaki vagy mindketten biztos meghaltunk volna, mert akit beultiz a J4 az tuti halott. Én még jót is tettem azzal, hogy ha megfigyeled nem csak az MF-et és a Lulut vontam magamra, hanem 1mp-re a J4 is! Ha megnézed 8:02-8:03 intervallumban a J4 felém mozog felfelé az ösvényen, teketóriázott kicsit, hogy most rám jöjjön vagy a Jinx után menjen, majd elindult lefelé. Ez pont elég idő lett volna arra a Jinxnek egyébként, hogy elmeneküljön, mert én magamra vállaltam a biztos halált, de ő teljesen értelmetlenül szintén 8:03-kor még mindig felfelé mozog a J4 felé az ösvényen.... Ha simán csak kihátrál, akkor ő nem hal meg, ezt tudta volna csinálni. Itt ő hozott egyedül rossz döntést, nekem voltaképp nem volt más választásom mint amit tettem is.Objektíven ez történt, itt van előttem a jelenet, alaposan megnéztem. Én itt nem hibáztam semmit gyakorlatilag azt kell mondanom. Megelőzni tudtam volna igen, ha van ward abban a bokorban ahonnan a J4 kiugrott, ebben hibáztam.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67109 üzenetére
Ez a nem kellett megerőltetni dolog, ezt nem tudom értelmezni. A többiek akkor még ennyire sem erőltették meg magukat, ha én lettem az MVP nem? És ha senki sem erőlteti meg magát akkor meg mi van, lose? Én tettem a győzelemért, épp eleget, nem tudom értelmezni ezt a nem erőltetted meg magad dolgot. Nyilván az ellenfél, az 1.7-es Jhin nem magától volt 1.7, hanem azért mert mi jobbak voltunk, ez olyan mint egy serpenyő két oldala, ha nem lettünk volna ilyen jók boton, akkor a Jhin sem 1.7 lett volna, hanem magasabb.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67107 üzenetére
De itt mire gondolsz? Első meccsen volt egy perfect enemy team, az konkrétan a 10. perctől elengedhető volt, mindenhol hatalmas diffel. A másikon meg főleg top és bot diff volt, de inkább csak bot nekünk oköszönhetően, mert a Vayne sem volt akkora ász azzal a 3.9-el, csak a Voli lefutotta.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67100 üzenetére
Kipróbálom ezt is, mert a rylai tényleg kéne, meglássuk. Viszont nekem a másik véglet is fura, hogy valaki soha nem adaptálódik az adott meccshez, pl. amit mutatsz az egy ilyen tök standard univerzális build, ez eddig oké. De ha mondjuk full AP az enemy és Teemo gombák vannak, Malzahar van, Swain van és nagyon sok a DOT, te akkor sem építesz semmi MR-t?
Mert értem, hogy én is egyfajta véglet vagyok a theorycraftingolásommal, de szerintem a másik véglet sem jó, hogy mondjuk full AP vagy full AD enemyhez nem alkalmazkodunk itemekkel.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67076 üzenetére
Hát igen, csak közben meg én tök valid dolgokat, tényeket, érveket mondok, de sebaj.
Pont ugyan azt játsszuk, mint a Bly stream közben ami a chaten ment, ahol én voltam a sátán, mert mi az, hogy a Braum adc nem valid pick, meg a Soraka mid.... nem tudtam őket meggyőzni.... és tudom, hogy ott is igazam volt.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67073 üzenetére
Tudod mit kell csinálni, és 3v5be akarsz harcolni a sárkányért úgy, hogy még a jg sincs ott.
Leírtam a pontos szituációt, hogy ez miért van, ilyenkor nincs választásod, de tudom te minden buffot, ősi sarit, baront is freebe odaadsz az enemynek, hadd toljanak be titeket midnenestül, na az aztán a win condition, ja nem. De még csak azt sem mondtam, hogy így van, csak szimplán, hogy ilyen rossz döntéshelyzetekbe kényszerítik az embert, ahol nincs jó megoldás.A rúna és tárgyválasztásokat igen variálom, próbálkozok, de értelmes keretek között. Mindennek van értelme, meg tudom indokolni miért vettem azt az itemet és miért használok adott esetben guardiant, ez nem trollkodás. Látod így is MVP voltam, ezek jó itemek, bár mondhatnám, hogy ezen mennek el a meccsek, de te most megint egy tűre mutatsz rá a szénakazalban, mivel ennél ezerszer nagyobb problémák szoktak lenni.
Tankok kapcsán igen, Mundo nálam elérte a 100% bann státuszt, ha csak nem pickeli valamelyik csapattárs. Egész egyszerűen túl sokszor vesztettem már amiatt, mert a Mundo konkrétan 1v5-zött, beteg az a hős... De Tahm Kench ugyan ez most, szürreálisan erős lett.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz grimm2015 #67073 üzenetére
Nem gondoltal meg arra, hogy elengeded ezt?
Abszolut nem dialogus folyik koztetek,hanem ket monolog megy parhuzamosan.
Van ennek barmi ertelme ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67062 üzenetére
Tipik Yasuo main 🤭 Igen amúgy elég retek, én is elkezdtem adc-zni inkább, mert jungliba vagyok minden lane lose, de itt meg bár rajtam nem múlik semmi, valami gusztustalan hős mindig megszalad annyira, hogy kezelhetetlen lesz. 30% winrate után jött egy olyan win, hogy ff15-el feladta az enemy (tehát ez sem volt kielégítő, hiába végre valahára nyertünk) úgyhogy ott abba is hagytam. Leszedtem a Marvel Rivalst elvileg nagyon jó, teszek azzal egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz grimm2015 #67058 üzenetére
Ez minden resetnél megvan. Kell 1-2 hónap és rendeződik nagyjából.
Amúgy ez az új buff a seasonban nagyon erős. Eddigi meccseim során bármelyik fél szerezte meg, az nyert. Marha nehéz lesz így late game hősökkel játszani, ha a meccs elején kell nyerni.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67008 üzenetére
Illetve még az Aatrox elleni meccs is fura volt, de most nézem, hogy az is 80% winrate és 22W - 4L mérleggel áll, szóval valszeg smurf volt megint csak, de nem bronz 2 player ahogyan az oldalak mutatják az is biztos, rettenetes jól játszott, így bemondásra kb emerald körüli lehet.
És ezek tudom tudom mentegetőzésnek tűnnek de tények akkor is, a meccsek kb 20% azon megy el, hogy nem a rangnak megfelelő az ellenfél. És itt nem arról van szó, hogy S3-ban mondjuk S1 vagy G4 tudás, hanem ilyen teljesen más liga.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67008 üzenetére
Azt be kell látnom a Poppy, bármennyire szeretem is, topon most eléggé játszhatatlan, mert ezeket a soloq monster hősöket mint Darius, Illaoi nem lehet vele verni. Erre kellett itt rájönnöm, illetve ennek ellenére, itt az esti lose festből is 2 meccs volt ami rajtam is ment el, az utolsó Illaois és a Darius elleni. A többin ha megnézed full tank létemre top dmg voltam a csapatomban a legjobb kda-val, ez azért a többiekről is sokat elmond.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #67004 üzenetére
Korábban már mutattam egy átfogó képet, hogy a teljesítményem az egyik legkonzisztensebb itt ahol vagyok. Ha csak nem bizonyítottan smurf ellenfelet kapok ki, mindig stabilan a csapatom egyik legjobbja vagyok, ace vagy csapaton belül 2. néha 3. de soha nem az utolsó kettő. Ez már önmagában climbot kéne eredményezzen, mivel 4 másik játékos mellett sosem vagyok a 2 gyengébbik között, tehát 50%-nál jobb vagyok.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66996 üzenetére
Hehe persze sikerült azt a vesztes meccsemet megtalálnod, ahol valóban rossz voltam mivel ha megnézted a Jinx és Braum profilját láthattad, hogy duo smurf playerekről van szó valami lvl 60 accokkal, 85% winnel. Szóval igen itt duplán is hátrányban voltam, mert a smurfok még együtt duoztak is, én meg csak magam vagyok és smurf sem vagyok.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66993 üzenetére
Nem hasonlítottam, pont az írtam, hogy a videóiból látom mennyi lemaradásom van ahhoz a szinthez képest.... Ezek az ex plat silverek NEM silver szinten játszanak, pont ez nehezíti meg a climbot, hogy vannak a hardstuck silverek, akiknek a historyában ténylegesen az szerepel, hogy silver, max ilyen G4 szint, na ezek azok akiken lehet farmolódni, meg lehet a nagy playeket csinálni. Aztán vannak ezek az ex platosok mint én is, akik meg jól játszanak. Ez dönti el a meccsek kimenetelét, hogy milyen arányban vannak ezek a noob ténylegesen silver játékosok a csapatokban.
Én rettenet jól játszok, ha kikapunk leginkább ace vagyok, ha nyerünk akkor meg fixen ilyen 2. legjobb (mivel support meg tank karaktereket játszok, nyilván kell egy mvp carry a csapatba). Rajtam nem ment el meccs kb 1 éve. És én ugyanígy játszok egy full platos csapatban is, szóval nem én vagyok a gyenge láncszem.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66990 üzenetére
Na merre jársz? De látod ezt írtam én is, hogy sok az ex platos és így azért nehéz kimenni silverből, hogy a silver nem is silveresekkel van tele. Nem tudom ez mikor fog helyreállni, lehet soha, de akkor meg egy ilyen ál-silver divben ragadunk a többi goldos/platos játékossal, a valós silverek meg kb bronzban/ironban vannak.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66988 üzenetére
Nah verseny akkor melyikünk megy fel goldba előbb. Èn most, hogy az egyértelmű losersq-ból kijöttem S2, szerintem ha tudjuk ezt tartani még picit, 7végén megyek goldba.
De látom adc-zel, ha kell egy kiváló Morgana supp állok rendelkezésedre, nem kell mikó meg semmi szerintem mi már pingekből is értenénk egymást. 🤗 Nem feedelek ígérem. 🤥
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66984 üzenetére
Persze, hogy 88% részvétellel volt, mivel solo killeket hozott el... ezzel én nem tudok mit csinálni. Én is sok meccsen voltam ACE és látod mégis vereség lett, ezért csapatjáték ez és nem solo. Látod a WW hiába volt erős, nyilván nem fogok tudni earlygame-ben versenyezni vele, ezt te is jól tudod, az ő feladata az lett volna, hogy az előnyét a csapat előnyévé kovácsolja és ez nem sikerült neki. Én pedig szépen scaleltem és mint csapat nyertünk. Másik, ha ennyire erős volt sárkányokat miért nem tudott elhozni?
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66979 üzenetére
Erről egyébként is akartam már beszélni, most nem tudom így konkrét szituációra kivetíteni, de amiről tudok, hogy hibáim szoktak lenni általánosságban:
- skill issue: tehát mellé megy egy skillshot vagy ez már ritkább ugyan, de olyan is van, hogy a harc hevében bent marad egy idézői, ami amúgy jókor használva más kimenetelt is okozhatott volna
- power spike: óhatatlanul is van olyan időnként, hogy nem mérek fel jól egy helyzetet erő szempontból, egy adott hős szürrelálisan erős akár egy fél itemtől is és ez meg tud lepni, főleg ugye olyan hősnél akit amúgy nem sokat játszok
- item shop: vannak nem optimális backjeim, bár ezen dolgozok, de még előfordul, hogy mondjuk a bami parazsához csak 150 gold kellene, amit már nem várok meg, de ha előre gondolkodok össze tudtam volna szedni back előtt, ilyen item kirakós előre tervezésekben még bőven lehetne optimalizálnomSzóval én ezeket látom, de felismertem és dolgozok rajtuk. Viszont amiket már leírtam makro játékban, objektívek setupolásában, alap fundamentális dolgokban sokkal elérőbb vagyok mint ez az elo ahol most vagyok. Ezeket tényleg nagyon hosszú lenne most részletezni, ilyenek, hogy:
Amikor pusholok mondjuk, én figyelek arra, hogy kb in line legyek a többiekkel, ami azt jelenti, hogy ne legyek túl előretolódva, hanem fejben egyfajta vertikális vonalon helyezkedjünk el a mapon, különben nyilvánvalóan az már egy overextendelt push lenne. Na erre, aki pushol itt silverben soha nem figyel. Illetve ez fordítva is igaz, ha látom egy csapattárs fent van magasan, próbálok én is úgy helyezkedni, hogy levegyem a kill pressuret róla, én is pusholok vagy próbálom valamilyen szinten mutatni magam. A GP-t is segítettem ezzel az utolsó meccsen, tehát volt, hogy ő tolta toplanet és én covereltem enemy jungle felöl, és amúgy vissza tp-zett volna, de látta a covert és így még tolt egy lanet. Erre is értettem azt, hogy jól együtt tudtunk működni, ilyen dolgokban, amit amúgy nem sokakkal lehet itt megcsinálni.
Most ez csak egy ilyen fundamentál concept, de sok ilyet tudnék írni, hogy ebben a globál makro játékban mennyivel jobb vagyok, mint egy átlag silveres. És tényleg nem nagyképűség, de erre én figyelek és szemmel láthatóan a játékosok többsége silverben egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66976 üzenetére
Ez így még majdnem hihető is lenne, ha nem lettem volna ott a meccsen és tudnám miről van szó. Csak pár vádat árnyalnék:
"hogy az ellenfél adc first bloodja te voltál 3perc 30nál."
Igen, de azt is megnézted mit értünk el ezáltal? Worth it magyarán."úgy könnyű meccset nyerni, ha 10 OP a csapaton belül,"
Bezzeg amikor 1.0 OP van a csapatomon belül, arra nem mondasz semmit, csak, hogy én baxtam el, hát köszi!"Neked azért magas a KDA-d, mert nem állsz bele a harcokba."
Már hogy a fenébe ne, szinte minden csapatharcot én kezdek, én vagyok az engage, ne őrjíts már. Tényleg mást nézel. Utolsó fight a nexus beütésénél pl. mi volt szerinted? De ezer ilyen van egy meccsen, mindig én megyek be ultival."hogy néha tudtál csatlakozni hozzá, de ha nem akkor is mindegy lett volna."
Aha, csak lanen a kezdeti előnyt én adtam meg neki, amikor legankeltem a Yonet laneről.
Illetve utána többször is a Yone ráultizott csapatharcban és ó hát ki más, én peeleltem neki, hogy ne ölje meg. Hoppá. Utolsó harcban is én mentem be ultival, lekötöttem 3 embert, bementem a backline-ra és magamra vontam a Yonet és a Luxot, hoppá! Így a GP és a többiek zavartalan megölték a Blitzet és utána egyesével a többieket. De én hátul állok tudom. -
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66974 üzenetére
Én bírom ezeket a vitázásokat egyébként, bár teljesen külön univerzumot élünk meg.
"hogy hányszor voltak jobb az ellenfél JG."
Erre mondhatom én is ha ennyire vákuumban kezeljük, hogy te meg nézd meg az enemy botlane hány meccsen volt jobb, mint az enyém... szóval innentől az egész kérdéskör okafogyottá is válik."Csak sodródsz az árral..."
De maaaan, hiszen pont, hogy nem! Ez akkor lenne igaz, ha csapattól függően egyik meccsen mondjuk 5-3-14-ben lennék, de a következőn meg már 0-10-ben, akkor sodródnék az árral. De ez, hogy betonstabilan minden meccsen 4-es KDA felett vagyok kb ugyanolyan farmmal, ugyanolyan részvétellel, ez minden csak nem sodródás, egy stabil pont vagyok a csapat számára, aki soha nem lesz rossz. -
kenwood
veterán
válasz grimm2015 #66969 üzenetére
Szerintem az is egy mas vilag amirol te beszelsz.
Silver 3-as jatekostol varsz el olyan macrot,ami kb. Diamond aljan,kozepen van
Raadasul ez a silver 3 nem "az" a silver 3. Marmint amikor en rankedeztem, akkor bronze 5 volt az alja, es a gold 1 kb. a mai emeraldnak felelt meg.Ezen a szinten kb. arrol szol a jatek, hogy olitek egymast a lanen,neha becsuszik 1-2 sarkany,baron,aztan pushmid
Igazabol az,hogy ez egy csapatjatek,es siman lehetsz egyenileg jobb jatekos annal a tarsadnal, akinek sokkal jobbak a statjai, ELO-tol fuggetlen.
Ez lett volna a lenyeg.
Amiket irsz, azok lehetnek valos hibak, valoszinuleg azok is,de azon a szinten az ellenfel sem lesz jobb.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz grimm2015 #66965 üzenetére
Egyebkent ezek az egyeni statisztikak magasabb szinten mar kevesbe beszedesek.
Volt 1-2 napja egy Los Ratones - T1 meccs.
Toppon Sion vs. Teemo.
Teemo eleg durva Sion counter, a blind lenyegeben lenullazta SIon passzivjat, es a lane is eleg nehezen nyerheto ellene.
Csunyan ki is kapott Bauss, viszont ez a Teemo pick kb. ennyit is ert, a meccs el is ment rajta.
Hasonlo a helyzet a weak side top eseten is. Hiaba halsz meg hatszor a tankoddal toppon, ha kozben a te junglered leradirozza a botlanet,es nyeritek a meccset.
Feszithet utana az ADC, hogy o mennyire fed, de igazabol a te statod karara lett o az MVP.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66965 üzenetére
Jó értem a mondandód, hogy ennek fényében nem volt értelme a playnek, hogy 2-en voltunk, de ettől mèg ez lett volna a helyes döntés. Vannak objektíven jó és rossz döntések, szituációs playek a játékban attól függetlenül, hogy mi az aktuális helyzet. Különben csapattaktikák, csapatedzők sem léteznének, ha minden csak ad-hoc jelleggel történne. A másik meg, hogy alternatíva sem volt, nem fogok a biztos halálba menni mások miatt, így is pont elégszer megteszem.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66962 üzenetére
"Ráadásul te nem úgy vagy ACE, hogy 3-4pontokat versz a többiekre, hanem leginkább minimális sokszor tized pontszám különbség van."
Jó ezt ne kedzjük már, hogy most meg ez a baj, hogy nem 3-4 pontokkal vagyok ace. A csapatom egyik legjobb tagja vagyok szinte minden meccsemen, ez miért nem elég?
Illetve, hogy lehet ekkora szórás statisztika és statisztika között, hogy egyik helyen ACE vagyok, a másikon meg 8? Ezek a "magas" winrates csapattársaim megnézném, hogy hány meccsükön hoznak ace teljesítményt, szerintem fele annyin sem, mint én."Ott látszik, hogy te elkezdted egyedül, a többiek meg nem jöttek... Ergo neked el sem kellett volna kezdeni, mert őrszemek hiánya miatt mind az 5 ellenfél együtt bukkant fel a baron után, ahol téged és azt az egy játékost begyalulták."
Eskü nem értem ezt, láttad a jelenetet? Mi ketten szedtük a sarit, ez megvan? MIKÖZBEN az enemy szedte a baront, eddig oké? Csak, hogy így lépésről lépésre tisztázzuk akkor. Tehát, ha nem ketten hanem mondjuk négyen vagy öten szedtük volna a sarit, akkor simán leszedjük MIKÖZBEN baronozik az ellenfél. A baj itt az volt, hogy a másik 3 player végigasszisztálta gyakorlatilag, amíg a baront szedi az ellenfél, konkrétan végignézték, miközben mi egy értelmes valamit is érő dolgot csináltunk boton, csak mivel lassan szedtük ketten, így persze utána leért az ellenfél.Ezen nem is értem mit kell ragozni, tök objektív az egész, semmi félreérthető nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66959 üzenetére
"esélyetek sem volt megakadályozni azt, hogy begyűjtsé(te)k a sárkánylelket."
Hát dehogynem, amikor fent volt egy időben a baron és a sari, ellenfél pedig baronozott. Én pingeltem, hogy menjünk a sárkányhoz, de nem jöttek. Majd ugyanez el lett játszva újra, csak baron vs őri sarival a végén, ott szintén csak egy player jött. Mindkettőt meg tudtuk volna szerezni freebe, én azon voltam.
"te voltál az ACE, átlagosan MINDENKINEK, aki a csapatodban volt magasabb a WR-je, mint neked."
Ezt meg nem tudom, hogy most komolyan negatívumként írod? Mármint az én hibám az, hogy jobb voltam a nálam jobb WR-es csapattársaimnál? Szerintem ez inkább az én igazamat igazolja vissza, miszerint sokkal jobb winratem kellene legyen, hiszen jobb vagyok azoknál a játékosoknál. Vagy nem így van?
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66949 üzenetére
De ha belenéztél azt is látnod kellett volna, hogy én korábban már pingeltem ezerrel, hogy a drake soult hozzuk el, hogy ő nekik ne lehessen meg a 4 soul, de baxtak rám és inkább elmentek baronozni? a semmiért, pedig az a lélek nagyon fontos lett volna. Ingyen soul lett volna, mert az enemy baronozott és mivel erősebbek voltak nem tudtunk volna érdemben contestelni.... de persze én baxtam el.
Aztán itt endgame környékén szintén: pingeltem ezerrel, hogy az ősi sarit hozzuk el, hiába baronozik az enemy, ezt legalább meg tudnánk szerezni és a harcokban ezzel lehet esélyünk... Egyedül az MF jött velem ősi sarihoz a többiek végigassistálták inkább a Poppyval az élen, ahogyan az ellenfél baronozik, mintha bármi értelme lett volna. És mivel 2-en lassan szedtük a sarit így baron után az enemy még le is tudott mozogni ránk és azt is elhozni.....
Szóval ha rám hallgat itt a csapat, akkor nem lett volna sari lelke az ellenfélnek, illetve ingyen elhoztuk volna az ősi sarit, amivel egy jó csapatharcot meg tudtunk volna esetleg nyerni, ennyi esélyünk volt, de nem ők mindkétszer végigassistálták az enemy baront, erre mit mondjak. Egyedül az MF-nek adtam emiatt csillagot a végén, ő tudta mi a jó play ebben a helyzetben....
És igen, amiatt soha nem fogom elvinni a balhét, mivel itt is tudtam mit kellene csinálni, de a csapat nagy része nem és emiatt vesztettünk, amúgy meg ACE is lettem, szóval végképp engem aztán itt nem lehet hibáztatni semmiért.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66945 üzenetére
Nos, most először erre a meccsre reagálva: persze a Galio jobb volt, de vesztettünk ezt ne felejtsd el. Mármint, amikor nyertes meccsem van (bármilyen okból kifolyólag, lehet csak a top carryzett), akkor meg én vagyok sokkal jobb, mint az enemy supp. Ezzel azt akarom csak mondani, hogy egy eleve jobb csapatban, ahol actually van egy carry toplane mondjuk vagy carry midlane, sokkal sokkal könnyebb jól játszani, mint egy vesztes csapatban. Ha végignézed a meccseimet, ahol nyertes meccsem volt, ott mindenhol kimagaslóan jó voltam, ilyen 1-2 halállal sok esetben, azért mert sokkal könnyebb nyertes csapatban játszani.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66941 üzenetére
Ennek nem néztem utána, hogy smurf vagy sem, ezt csak mondtam, hogy lehet az volt, mert amúgy végig ilyen dumákat nyomott, hogy "low elo Garen=Darius" meg hasonlók.
De a lényeg nem ez, hanem akkor megint az, hogy a toplanerem csúnyán kikapott és miatta kaptunk ki, mert a Garen utána már akkora előnybe került, hogy nem lehetett megállítani. Ez nehogy már az én hibám legyen. -
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66938 üzenetére
Én csak valós dolgokat állítok, ennyi. Mindig elmondom, hogy vannak hibáim, pl. skillshotokat mellélövök, időnként facecheckolok brushokat, ilyenek vannak. Tegnapi meccsen is Morgana supp voltam és eleinte az adc szidott mint a bokrot, mert elég sok Q-t mellélőttem a lanen. Aztán amikor lvl6 után elkezdtem csinálni a flash-ulti playeket és ezzel csapatharcokat nyertünk elhallgatott.
De én mástól sem várok mást, soha nem háborodnék fel azon, hogy mellémegy egy skillshot, ilyen van. A baj akkor van, amikor fundamentális dolgokat nem tud valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66933 üzenetére
De ebben nem látom a problémát, rajtam semmi nem ment el, 6-1-8-ban zártam, végig a pályán voltam. Most azzal érvelni a játékom ellen, hogy egy csapattársam aki MVP lett, jobban játszott??? Ez milyen érv?
És ez nem kifogáskeresés, meg picsogás, józan paraszti ésszel ha bárki ebbe belegondol, ez nem érv. Attól, hogy volt a pályán nálam jobb játékos, én még nem játszottam rosszul, ez nem von le az érdemeimből.
A vision-ra kitérve: nem tudom én nem szeretem ezeket az AI vezérelt levezetéseket, hogy 16 wardom volt, 2 kiszedett ward, tehát rosszul wardoltam. Én wardoltam így is a legtöbbet, nyilván supportként kell is ezt nem vitatom, de itt már akkor belemehetnénk olyan részletekre is ennyi erővel, hogy a wardolási helyeim mennyire voltak hasznosak vs egy olyan silver support aki lehet többet lepakol, de tök idióta helyekre és soha nem wardolja be az objektíveket respawn előtt, én ezt mindig megteszem. Sari mire jönne a jungler be van wardolva, enemy tribush is, baronnál szintén. Ezt, hogy veted össze azzal, mintha a redünknél lenne ledobva egy semmit nem érő ward.
A farmolás: na igen, hidd el én lennék a legboldogabb, ha lehetne ezzel kezdeni valamit, de nem lehet sajnos. Nem laning fázisban farmolok nyilván, hanem az a gond, hogy sok esetben senki sem farmolja le a crashelő minion waveket és azok szabadon elégnek a tornyok alatt, amiket ráadásul le is döntenek. Egyszerűen kénytelen vagyok én oda kimenni és lefarmolni. Jungler is azt hiszi, hogy neki 50 percig CSAK a junglet szabad farmolni, egy wavet nem hajlandó megtolni, beszedni... Szóval ennek egy ilyen egyszerű oka van.
Másik káros hozadéka még ennek, hogy mivel senki nem tol waveket, mindenki a jungleban szaladgál (baron buffal is lol), így zero pressörünk van, állandóan minden wave a nyakunkon crashel. (most a vesztes meccseket mondom, amikor dilettánsokkal vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66929 üzenetére
1. Azért kerültem vissza silverbe, mert szezon reset volt man....
2. téma:
Most ezzel a képpel mit kezdjek amúgy? Gondolom ezek a statok nem egy vesztes meccsen jöttek ki.... Győztes meccseken nekem is mindent ír a rendszer, legjobb kda, "végig a hátán vitte a csapatot" stb. dolgokat ír op.gg-n... A dolog akkor válik nehézzé, amikor rossz csapatban van. Mutass egy olyat, amikor mondjuk 0-16 toplanered volt vagy afk csapattárs 30 percig, hogy akkor mit sikerült carryzni, kíváncsian várom. -
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66927 üzenetére
"Játszanak veled jobb játékosok, akik platba vannak, te meg silverbe, de te tudod mit kell csinálni."
Összemosod a dolgokat, nyilván ezt nem azokra a meccsekre értettem, amikor jó csapattársaim vannak. Olyankor értelemszerűen egyformán tudjuk mi a jó play, nem kell háromezerszer pingelnem.Én 1000szer leírtam, hogy mennyi ostobaságot csinálsz, és 1001 megmagyaráztad, hogy nem, és hogy az milyen jó.
Nah, hát azért abból az 1000-ből kb 800 olyan is volt, hogy engem hibáztattál olyanért, amiben nem voltam hibás. Ebben más fórumtárs is egyetértett, amikor ez az eset volt. pl. egyik ilyen tipik példa, amikor volt valami 0-16-3-as csapattársam és akkor is én lettem elhordva, hogy rajtam ment el a meccs a nemtudom 6-2-10-es Poppymmal. Ezért ezek viccesek. Szóval te is szélsőség vagy akkor már, mindenért IS engem hibáztatsz, ezért nem vagy hiteles.Meg mindig elmondom, most is, hogy örömmel játszanék veled ranked duo-ban pár meccset, bennem semmiféle rosszérzés vagy félsz nincsen, tudom, hogy jól játszok, hülyeséget nem csinálok, rajtam nem megy el semmi. Legalább te is meglátnád, hogy nem az van, amit gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66925 üzenetére
grimm a járulékos troll nem csak ilyen van persze, most a meccsek igazságtalan kb 40%-ról beszélek, de ez pont elég ahhoz, hogy lassabb legyen a climb, nyilván nem csak veszítek folyamatosan, ezek a hátráltató tényezők amiket soroltam. Aki nálam jobban vagy ugyanúgy játszik az nyilvánvalóan nem silver játékos, mivel én sem vagyok az. De ez az adatlapjukon meg is látszik ilyenkor, tehát silver ellenfelem volt az előző meccsen, de amúgy előző szezonban plat3 volt és duo rankedben plat divízióban játszik, erről beszélek.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66923 üzenetére
Vannak dolgok amik nem változnak, de ezek az örök igazságok is egyben nemde?
Pont ezért is nehéz a climb, mert a kettő együttes váltakozó hatása egymást erősíti.
De talán pont ebből látszik az, hogy én nem egoból beszélek, mert elismerem amikor ténylegesen jó játékosokkal állok szemben, akik nem silverbe valók lennének. -
Sordoran
addikt
válasz grimm2015 #66897 üzenetére
Igen, volt még pár szomorú meccsem, és ugye ha ellenfélnél van tank és enchanter (Lulu) aki instant pattintja az Ashe-re az ultiját, hát nem volt sok esélyünk. Már feladtam, hogy valaha is balanszolt meccseket lehessen ott játszani, töltőképernyőn látni a végeredményt esetek 95%-ban. Szerencsére mivel "csak ARAM", így el lehet engedni a dolgot, de azért engem aki csak ezt tolja, bosszant.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66881 üzenetére
Ez a vidi jó volt. De nekem nem ilyen rossz a KDA-m, azt nem lehet rám mondani soha, hogy rajtam hízott el az enemy, a rossz játékos ezen ismérve nálam nincs jelen.
Továbbá, a korábbi ígéretemre reagálva, miszerint most jönnek a jobb Karma meccsek, bár nem játszottam sokat azóta, de a minta szerintem látható:
És nincs tear itemem, azt csak arra veszek akire van értelme."Persze még most is az van, hogy van a csapatodban egy jó játékos akkor "működik a buildod", minden más esetben meg semmire sem jó..."
Erre csak azt tudom mondani, hogy mégis mi baj ezzel? Nyilvánvaló, ha egy kompetens játékos sincs a csapatban, akkor a jó isten bármilyen buildje sem fog működni... Naná, hogy kell rajtam kívül még legalább 1, de inkább 2 jó játékos a normális meccseléshez. Ha normális csapatom van, ilyen 1-eket halok/meccs. A 3/6/6 meccsen, ha én lettem ACE egy support Karmaként, gondolhatod milyen csapattársaim voltak.Szerintem azt felejted el, amin pedig nemrég keresztül mentél, hogy diában mindenki jól játszik, nem kell carryzned senkit, ott bizonyos szempontból sokkal könnyebb a játék. Emlékszem írtad pár hete/hónapja talán, hogy atya ég a silver és társai milyen nehéz, mindenki feedel mint állat meg stb. és hogy tökre elhiszed az elo hell létjogosultságát.
Könnyebb egy jó játékos ellen küzdeni, még ha jobb is nálad, mint a 0-13-1-es toplanerrel együtt játszani, ezzel párhuzamosan az enemy mondjuk 14-1-es Yorickkal megküzeni, aki 1db Q-ból öl meg, ez innentől már csak stat check nem skill check. Csak azért hozom fel, mert ez volt velem amikor visszaestem egy divíziót, sorra ilyen meccsek jöttek. Ja meg bizonyítottan smurf ÉS duo botlane páros... ilyen lvl 66-os accal, duóban, az is fonom volt és nem egy meccsen volt ez. Nem is miattam baj, mert én nem adok nekik killeket, de a csapattársaimat szét öldösték.[ Szerkesztve ]
-
forguet
senior tag
válasz grimm2015 #66854 üzenetére
Holy shit jók ezek a magyar nevek
Aha, megvan az összes objective.
Igazából mindegyik champpel ugyanazt a taktikát követem:
Alap: crit, projectile, health, armor, ability, az utolsó szabadon választható, én xp-t szoktam, de Rivennel pl movespeed, Illaoival ez lehet a duration.
Fegyverek: a hős alap fegyverén kívül kötelező az iceblast armor, a többi szabadon választható ezekből (a legjobbak elöl) uwu blaster, battle bunny crossbow, bunny mega blast, statikk, echoing batblades. Hős specifikusan Rivennel a movespeed miatt még a blade-o-rang, Illaoival duration/gatling bunny guns és Aurorával Exp/Annihilator.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66828 üzenetére
Az OP.GG pontszám szerintem elég jól mutatja kb a teljesítményt, akkor kezdek el azon gondolkozni, hogy ludas voltam a vereségben, ha alacsonyabb a pontszámom, mint a csapatom többi tagjának. Itt mindkét szóbanforgó meccsen a 2. legjobb pontszámot kaptam csapaton belül. De többnyire ez is szokott lenni, ilyen szempontból ezek jó példák, és amit írtam is már sokszor, hogy persze ritkán vagyok MVP, de sokszor vagyok ilyen 2.-3. és szintén ritkán vagyok a csapat 2 leggyengébbikéből valamelyik.
A Seraphine build, tudom nem tartozik a meta buildek közé, de nekem elég jól működik, itt sem voltam vele rossz egyáltalán. Annyi a lényeg, hogy van dmg, főleg mid és endgame a liandrynak hála, viszont meglepően tankos vagyok, tehát tovább tudok a harcok forgatagában maradni és ha engem focusolnak az assassinok, voltaképpen csak jól jár vele a csapatom, mert nem halok bele egy all in-be. (pl. Zed) Sera szorzói amúgy sem annyira jók, szerintem kár flat AP dmg itemeket adni neki, illetve a kimondott support itemeket sem szeretem annyira, mert azok csak jó csapatban működnek. Tehát ha tudnám, hogy jó csapatom van, persze mennék a heal és shield erősítő supp itemmel stb. de soloQ-ba fontosabb, hogy nekem legyen elég sebzésem/tankosságom, hogy a saját playeimet meg tudjam oldani, amik legalább kiszámíthatók/kalkulálhatók.
-
Kanczy
Topikgazda
Tudod, hogy általában egyetértek veled, és Yoda valóban legtöbbször a non-factor szerepét tölti be a meccseken, de azért a 39 halálos bot side-ot ne az ő számlájára írjuk már...
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Lokids
addikt
Pusztán az képe alapján az a Poppy meccs nagyon nem rajta ment el. Ha a midesem ilyen szinten intel, akkor azt én is hagynám a fenébe.
De a 2. képen az a Serpahine build. Most vagy tank vagy AP. De véletlenül se support.
(én általában full AP-be építem, de az az én egyéni szociális problémám)If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66821 üzenetére
"nem kellettél a játékba, így bírtad is a saját "semmidet" csinálni. Ezek a lehozott free meccsek, ahol azért tudsz "semmit" csinálni, mert a csapatod sokkal jobb."
Ezt szerintem te is tudod, hogy nem így van, 5 ember kell a győzelemhez, hidd el ha én semmit csináltam volna, akkor nem így néz ki a meccsösszesítő a végén. Nem azt mondom, hogy biztosan nem nyerték volna meg, de elég szenvedős lett volna.Illetve, persze a Poppy győztes meccsekből pont kiválasztottad azt, ahol a legnagyobb csapatdiff volt a javunkra, igen ez volt a legsimább meccs. A többi ha láttad, nem volt ennyire egyértelmű és ott is ugyanígy jó voltam. Akkor hogy van ez? Van ahol valami 0-14-es Tristana midünk volt... és mégis ugyanilyen statokkal végeztem. Ott is akkor semmit csináltam? Elég jó csapatom lehetett akkor, hogy 3v5-ben lehozták, nemde?
A 4-6-4-es Morde meccs: szintén pont kiszemezted azt az egyet, ahol valóban úgy tűnhet, hogy nyertünk, de nem zártam jó statokkal. Nagyon ritka az ilyen, de erre is van magyarázat. Vayne top volt ellenem... aki egyébként nagyon ügyesen kiteolt, kb kioltottuk egymást. Ha megnézed ő sem zárt semmivel sem jobb statokkal mint én, szóval ahhoz képest, hogy laning fázisban counterelve voltam végig, szerintem az egy érdem, hogy nem váltam haszontalanabbá mint ő. Az tényleg nem volt egy könnyű matchup, nagy bukó is lehetett volna ha hagyom magam kijátszani lanen.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66772 üzenetére
Csak azért játszok most topot, mert ahhoz lett kedvem, anno toplanerként kezdtem a lolos pályafutásomat. Nem célom Ziggsel addig menetelni ameddig csak tudok, meg force-olni. Ha nagyon rámennék vele, szerintem a G1 is meglenne, már így is többnyire ahogy elnézem G3-G1-es játékosokkal dob össze. Úgy látszik az MMR-em feljebb került, mint a látható rankom.
A smurfoláshoz: nyilván kicsit irónikusan is mondtam, de nem a pont 10-es score számít. Hisz ne hülyéskedjünk már, hogy csak akkor elég jó valaki, ha a kerek 10-es score megvan ezt nem gondolhattad komolyan. Inkább maguk az eredmények és azon belüli statisztikák. Ha megnézed azért hányszor lettem vele ace vagy mvp, meg milyen kda, milyen dmg ment tényszerűen látható, hogy nem arról volt szó, hogy zsinórban elkedzem jó csapatokat kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66769 üzenetére
Hát ebben semmi logika sincsen. Te sem mondod komolyan, hogy most a Ziggs 41meccs/60% winrate + 5 feletti KDA annak tudható be, hogy Ziggsel csak jó csapatokat kapok. Úgy látszik a riot hős alapján adja a jobb és rosszabb teamet. Szinte smurfoltam a silver elot, de semmi baj.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66765 üzenetére
Jó mert onnan indultam, mivel visszaestem. De már S1/G4 tierben vagyok és továbbra is 60% winrate felett Ziggsel. Elég szépen kibalanszoltam most az accom, utóbbi 20 meccsből 65% win. Nekem úgy látszik a classic adc-k nem fekszenek, azokkal nem tudtam kiteljesedni, én egy yordle vagyok.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66729 üzenetére
A skilleket jól tudom és igen hallottam a 4-esről is. A berserkert is meg tudom indokolni, nem random vettem. Kevesebb movspeedet ad mint a másik cipő, viszont ad ugyebár as-t, amivel a sebességem scalel stunok és 4. lövés után is. Szóval lényegében alapból kisebb sebesség, viszont amikor jön a passzív akkor lehetséges, hogy nagyobb, ezt szándékoztam tesztelni vele.
Hibák kapcsán persze, néhányra emlékszem néhányra nem, minden halálozásomat nem tartom számon. De így bánok a csapattársakkal is, a kis hibákat náluk is elnézem, nem szokásom a kettős mérce. Ott is csak az tud kiidegelni, amikor valaki nem ezt a játékot játssza.
Nem is tudom melyik meccsen volt egy 0-8-0 Darius topom, írtam is már neki, nem bírtam ki, (tudom hiba) hogy man ez micsoda... Magyarázkodott ott valamit, hogy gankelték meg nehéz earlyje volt...... Na ezekre mondom, hogy wtf? Nehéz early volt? 0-8-0-al? Nem tudom ha nekem nehéz az earlym, akkor vagyok mondjuk 0-2-2-ben kb, az már akkor egy nehéz lane volt, de nem 0-8-0-ban. És ez a csávó ugyanott van ahol én...
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66725 üzenetére
Mindenekelőtt az jogos, hogy volt egy rossz periódusom a meccsen belül, az a bizonyos majdnem 3 perc, amit a képekkel mutatsz. Viszont már nem tudom pontosan ott mi is történt, miben haltam meg egész pontosan.
Mivel nem tudom így most konkrétat nem is fogok tudni mondani, de kiragadni egy meccsből kontextuson kívül egy kisebb szakaszt nem biztos, hogy sokat mond. Lehet hogy ott épp ganket kaptunk nem tudom már, azért én nem halok könnyen szóval valami nyomós oka lehetett, tuti nem csak szimplán le 1v1-ezett valaki.
Még a sebzésre kitérve: arról nem vagyok teljesen meggyőzve, hogy nekem Jhin adc-ként a legtöbb sebzést kéne végső statisztikailag (tehát overall dmg) hoznom a meccseken. Mindig felhozod ezt a sebzés dolgot, de szerintem az overall dmg totál nem egyenlő azzal, hogy mennyire vagyok carryképes mondjuk a 25. perc után. Főleg Jhinnel, aki azért nem egy Jinx, Tristana vagy Kogmaw, ami mint a gépágyú okádja kifelé a folyamatos sebzés, Jhin nem ez a jellegű hős. Nagyokat sebzek, de időben elosztva keveset ezért nem olyan sok a meccsvégi sebzés. Én nem látom ebben azt, hogy ez bármilyen irányban érv lenne a teljesítményem megítélésekor.
Most csak egy példa, általában a Karthus junglerek ilyen undorító 70-80K overall dmg-et szoktak tolni, de ez csak azért van mert sok az elosztott sebzése, attól még lehet, hogy teljesen useless volt a karakter.
Vagy most jut eszembe ott volt a Malzás meccsem, ahol actually magasan top dmg voltam, mégis vesztettünk. Hiába volt irgalmatlan sebzésem, az dot sebzés volt, tehát időben eloszlott, ezáltal lehet Jhinnel a fele annyi adott esetben többet számít. Ez összetettebb kérdés annál, hogy ránézünk egy számra és azt mondjuk kevés vagy sok.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66709 üzenetére
Meg lehet nézni Jhinnel miket mentem most, elég jó voltam sokszor, amikor meg nem, akkor a csapat 2. legjobbja op.gg szerint. Arról nem tehetek, hogy sokszor milyen csapatom van, meg lehet nézni, minden stat rendelkezésre áll.
Legutóbbi 3 lose elmondom mi volt, most ezekről van szó:
A felső kettőn ACE lettem, csak azért nem ACE-t ír a legfelsőn, mert ott holtversenyben lett 5 statpontom a Renekton topossal, de az gyakorlatilag egy ACE. A legalsó meccsen ahol 6th helyet ír, az a csapaton belüli 2. legjobb, 0.2-vel emaradva a topos Kyle-től. (4.9 vs 5.1)
Ha már statisztikák ugyebár, szóval itt az én meglátásomban mindhárom meccsen relative a csapatomhoz képest kiemelkedő voltam, mégis mind a 3 lose lett. Ebben hol tévedek? -
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66702 üzenetére
Durva az a skin, néztem mik csillognak ott a földön.
Nah mármint itt mit szeretnél? Ha az a feladat, hogy a Zyra Q-t elforgatni 90 fokkal, hogy aktiváld a magokat akkor a következő:Tahát állok ott, kéz a fenti képnek megfelelően pihen a WASD-n, a kamera most nem is feltétlen kell mozduljon. Egeret a cél zónába viszem, majd az A gombról felcsúsztatom a gyűrűs újjam a Q abilityre és elnyomom mikor az egérrel elforgattam a formát a megfelelő irányba. Nincs ebben semmi nehéz.
Teljesen ésszerű a Q-ra a gyűrűsújj ugrik A-ról, az E-re a mutatóujj ugrik D-ről, F-re szintén a mutatóujj ugrik D-ről, és C-re is szintén mutatóujj ugrik D-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66692 üzenetére
Te tudod hogyan kell beállítani a lolt? Olyan beállításokat írsz, hogy nem megy, meg nem látsz stb, ami nálam működik.
Mire gondolsz itt? Mikor írtam valamire, hogy nem látom hol kell beállítani? What, nem tudom ez mire reakció.Egyébként arra a "jó csapatodra" rátérve, 1v9be játszottak Naafiri ellen.
Hogyne láttam volna, igen az a meccs csak a kutya miatt volt izgalmas. Lehoztuk, mindenki jól játszott, mi itt a kérdés? És nem lecarryztek, hanem én is jól játszottam, ott voltam, stunoltam, sebeztem, mindent csináltam, részt vettem mindenben. Most az, hogy az erre képes DPS hősök soloban is killeltek egy jó dolog, emiatt nem fogom magam szégyellni, persze ha 1v1-ben megöl valakit a Jarvan egészségére, nem tudok mindenhol ott lenni.A videódra rátérve, amit mutattál...
Nem hát az meg egészen biztos, hogy nem egy normális dolog, ahogyan ő a billentyűzetet használja. El is mondja a videóban, hogy gyakorlatilag nem képes egy kicsit is más billentyűzetet használni, mert ha eltérnek a fizikai paraméterek már hetek munkája, hogy a keze megszokja az ide-oda ugrálást. Eleve már az elején amit mond, hogy 5 év, azaz 5 év lolozás után jött rá egyáltalán, hogy a mouse panning létezik. Ilyen nincs, ez egy gyakorló módban gyakorlás közben, vagy egy bármilyen lolos tartalom megnézésekor, véletlenül is, ki kell hogy bukjon, ez egyértelműen valami troll video lehet.Ha akkora előny, mint mondod, és így estél vissza silverbe megint, akkor....
Az én keybindingem szerintem jó és teljesen jól használható. Vannak objektív előnyei a panninghoz képest, amik elvitathatatlanok. Az, hogy most megint S1 0LP-n vagyok nem köthető ehhez, borzalmas meccseim voltak az utóbbi időben.... Majd lesz ez másképp is, 40% winrate körül majd megint lekezdem kapni a normális csapatokat, azt visszamegyek G4-be.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66641 üzenetére
-Ugyanúgy zavaró 10 meccsnél, mint 2-nél, az elv a lényeg.
-Nem tudom ki lépked ki, ugyan az vagy mindig más.
-Éreztem, hogy ez lesz: nem azt mondtam, hogy mindig ez van, sokszor 20mp és meccset talál. Csak amikor pont ez van és így összejön az tud bosszantani, erre céloztam. Ez csak egy ritka szcenárió. -
Callisto
őstag
válasz grimm2015 #66626 üzenetére
Pontosan. Nem érdekel ha kanyázik ha elmondja mellette mit kéne jobban csinálni vagy ott segít a csapatnak ahol tud. Akkor sem ha vesztünk. A lényeg, hogy figyeljen a többiekre és magára is. Azt mond amit akar ezen kívül. Max mute.
A duo pedig azért rossz főleg, mert a boosterek szinte mindig duo-ban boostolnak. Tiltani kéne és csak Flex-ben engedni."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz grimm2015 #66617 üzenetére
A toxicusság mértékéhez nagyban hozzájárul a szar matchmaking. Ez tény. Igaz, hogy az embernek kéne uralkodnia magán csak mindenkinek más a határa ahol elkezd anyázni és hasonlók. Ha a matchmaking nem figyeli a játkosoknál a tapasztalatot és hogy miként játszik akkor össezrakja olyanokkal aki tudja, hogy draket kéne csinálni mert free, tudja hogy visszavonulni kéne a chaselésből, pusholásból és ha bekap egy ilyen 3 játékos egymás után 3 meccsnél vagy folyamatosan, akkor Ő is elkezd anyázni.
Érdekes módon kiegyenlített meccsen vagy olyan játékban ahol hallgattak a pingeléskre és visszavonulnak, lletve van csapatmunka töredék toxicusságot tapasztalni mint egyébként.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
iszoke
senior tag
válasz grimm2015 #66617 üzenetére
Régebben még kezelhetőbb volt az agresszivitás, amikor a Tribunal rendszeren keresztül le lehetett kicsit vezetni a feszültséget, illetve észrevehetően... kiegyensúlyozottabb volt mint a játékmenet, mind az emberi tényező. Mostanra túl van ezen a csúcson és innen már csak lejtmenet következik.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66602 üzenetére
Igen most felmentem G4-be épp ma, elég jó win streaket fogtam ki. Annyiban saját tudás, hogy ez a tudásom megvolt nyilván S3-ban is, azért is mondtam, hogy jobb vagyok az S3-as brigádnál. Viszont kell ugyebár a jó csapat is hozzá és ezeken a meccseken normális csapatokat kaptam végig.
Ez egyfajta dinamikus skála, tehát vagyok valamennyire jó (ez nem tudni pontosan milyen szintnek felel meg) és ezt tudja feljebb vagy lejjebb kompenzálni az, hogy milyen csapatom van éppen. Tehát nagyon rossz körülmények között, mint látható egészen S3-ig visszaestem, viszont utána normális csapatokkal meg már G4-ben vagyok és ki tudja, ha még ilyen csapataim lennének lehet G1-ig fel tudnék menni. És sem hátráltatom a csapatot, nem az van, hogy bűn rossz vagyok a feljebbjutásom után, mindig annyira vagyok jó, amennyire a csapat: ha jó a csapat akkor én is lubickolok, szoktam is kapni a plecsniket, most a legutóbbi meccsen is az ADC-től egy "remek döntéseket hoztál" jellegűt.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66578 üzenetére
Egyfelől azzal nem értek egyet, hogy a lanem védése a semmit jelenti, hiszen ha nem vagyok ott sokszor 1v2-ben, akkor végigtolják inhibig, az jobb lenne? Akkor lenne igaz, amit mondasz, ha nem lenne ellenfél alanen és én úgy csak mászkálnék ott, de a kápeken is jól kivehető, hogy mindig volt ott 1 vagy inkább 2 valaki, akit tartani kellett.
Illetve a másik, hogy rengetegszer meg én vagyok a legjobb, de mégsem nyerünk lásd, itt ennél többet egy smurf sem tehetett, mint amit én, mi ez a csapat itt is? És afk sem voltam, nekem van a legtöbb részvételem.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66572 üzenetére
Ott nem tudom mit kerestem miden, ez jó kép. Bázisról mentem oda ki? Lehet nagyon be volt tolva és a plateket akartam, hogy a Kata ne hozhassa el, valami ilyesmi, de nyilván nem ott lett volna a helyem valóban. De amúgy ha a nyertes meccseket megnézed, nagyon jókat is megyek Nauval, vannak igazi meccs eldöntő megmozdulásaim is. Az itemekben jogos szintén, lehet a meta itemek jobbak lennének, kevésbé lennék tankos, de talán jobban túlélné aki körülöttem van. (bár teszem hozzá, sokszor nincs annyi esze az ellenfélnek, hogy mást támadjon, full kitolnak rám mindent is, amikor előre megyek és ilyenkor viszont jó, hogy nem olvadok el)
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66566 üzenetére
Igen hát azzal a Lux-al nem lehetett mit kezdeni, imádom az ilyet S2-ben.... De nem is az volt a lényeg, hogy ki miatt meg mi van, csak a tény maga, hogy Nidalee-val soha nem nyertem még meccset. Nyilván ennek sok oka van, de főleg az, hogy borzalmas a hős, főleg low eloban. Kár, hogy ennyire előre megmondhatóak a végeredmények, pedig elvileg skill alapján lehetne bármilyen kimenetel.
Előző meccsen pl. TF midünk volt, Yasuo ellen, nyilvánvaló volt, hogy veszítünk. Nem hibáztatás meg semmi, csak egyszerűen a hősökre ránézve már lehet tudni ki nyer... de szeretném ha egyszer rámcáfolna a skill vagy a rendszer vagy nem tudom mi. Mindazonáltal ez soha nem történik meg, itt is kb egy családi ház árát feltettem volna, hogy veszítünk, szimplán mert a Yasuo bescalel a TF meg szintén ilyen semmilyen hős... idegesítő lanen, de nagyon gyenge teamfightokban, nem túl jó solo killekben, semmiben nem jó....
Csak akkor vannak a szoros 50-50 meccsek, amikor mindkét csapat csak meta hősökből áll, amúgy borul a mérleg és ff15 van valamelyik oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Nammarci
csendes tag
válasz grimm2015 #66541 üzenetére
Kicsit átgondolva a dolgokat meg átolvasva a véleményeket az hogy ennyi hőssel és tárggyal 46 és 54% WR között van az összes hős, végülis egész korrekt.
Nekem egyedül azzal van a bajom ha pár hős szándékosan gyengén van tartva mert hogy pro playben broken lesz és ezért a játékosok 99%-a szív vele mert gyenge a hős, pedig amúgy tök fun lenne (Ryze, Azir,Zeri, Zed)Ahhoz képest hogy új season és új tárgyak stb lassan sikerül megtalálni a balaceot szerintem, gyengítették a mage tárgyakat, majdnem az összes assassin, tank item használható (csak 1-2 kivétel van)
Egyedül az adc role ami segítségre és változatosságra szorulna imo.Ja meg ami a nagy gond, a brutális burst sebzés. Előző seasonben rengeteg volt a cdr, simán összeszedtél 70-90 AH-t. Most jóval kevesebb van, ez jó is így csak cserébe a tárgyak brutál sebzest kaptak. Érik az új durability patch
Egy dolog ami még szerintem javításra szorulna az az Antiheal. -
iszoke
senior tag
válasz grimm2015 #66531 üzenetére
Még mindig nem fogod fel, miről beszélek... folyamatosan azt magyarázom, hogy nem a profi és felsőszintű játékosok szintjéhez kellene igazítani a karakterek balanszolását minden játékos számára, hanem le kellene választani őket a többitől és saját szabályrendszer szerint ereszteni őket egymásnak. Ezek úgyis wintradelnek, mert annyira kevesen vannak, akkor viszont ne ők diktálják, hogy mindenki más hogyan játszhat. Mit nem lehet ezen érteni?
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz grimm2015 #66527 üzenetére
De megoldással te sem tudsz jönni, csak frusztráltsággal.
Kb azt mondod, "legyen béke..."Totálisan nem ezt mondom, fogalmam sincs, hogy tudtad így kifacsarni.
Egyszerűen a játékosok hiányosságát nem lehet a hősökön keresztül balanszolni...
Ezt ugye nem mondod komolyan? Ugyanis Riot pontosan ezt csinálja valahányszor a játékosokra hivatkozva nerfeli vagy buffolja a játékban lévő karaktereket.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz grimm2015 #66517 üzenetére
Akkor viszont erre az lenne a megoldás, hogy külön kell választani a high és low elo vagy akár csak a legfelső boly és az esport balanszát, valahogy úgy, mint egynémely játéknál a PvE és a PvP környezetet, mivel akkor mindkét oldal sokkal tisztességesebb feltételek mellett mehetne játékba. És ne mondja nekem senki, hogy az nem lenne jó, mert akkor indirekt módon azt ismernék be, hogy minden r*nyálás ellenére valójában szeretik, amikor jól s*ggbe b*sszák őket játék közben. És akkor viszont mindenki azt kapja, amit érdemel.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66504 üzenetére
Jobb szériám nekem is szokott lenni, de utána jönnek megint a nyerhetetlen meccsek, és nem rinya, tényleg nyerhetetlen meccsek, amivel visszabalanszol a rendszer 20 meccs/10 win átlagra. Nincs ezzel bajom, elfogadtam már hogy ez így működik, nyilván ha jobb lennék, kicsit tudnék még feljebb menni. Ugyanúgy én is ezt mondom egy silver4-nek vagy bronzosnak, hogy egyszerűen csak jobbnak kéne lennie és akkor eljutna goldig, szóval érthető hogy nekem is ezt mondja, aki feljebb helyezkedik el.
Soha nem is a szoros meccsekkel van bajom és persze mindig lehetnék én is jobb. Egyedül az tud csak felbosszantani, amikor egy nehéz győzelem után, amiatt kell megint szívni és veszíteni, mert valaki AFK a csapatomból, 30min/11k dmg midesként, 30min/60 farm adcként, tehát a szélsőségesen rossz, lehúzó játékosok. Én mindig csak erre hegyezem ki a mondandómat, a dühömet, soha nem hallottatok tőlem olyat, hogy jaj de csicska volt az adc mert csak 5.6-ot farmolt, vagy hogy mert valaki mondjuk 4-5-6-ban végezni, ezekkel soha nem volt bajom. Lehet én sem vagyok húzó erő sokszor, de lehúzó sem vagyok és nem várok el olyat a csapatomtól, amit én sem tudok megtenni, soha.
Az itemekre kitérve, azt elfogadom, hogy lehet nem a legjobb a buildem az új patchben, mert még nem ismerem igazán az itemeket, egyszer végig kéne már őket nyálaznom pontosan mi mire is jó, elég sok új item lett.
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66499 üzenetére
Tegnap egyetlen meccset játszottam, de az nagyon jó volt. Na ott nézd meg kérlek hogyan wardoltam, szerintem sokkal jobban a szokásosnál, legalábbis így érzésre. Na az egy nagyszerű meccs volt és mivel a csapat jó volt, szerintem nekem is jól ment.
Legtöbb esetben eleve a vesztes meccseket elemezzük, de az is torz képet adhat önmagában, mivel azokon nyilván rosszabbul is játszok minden elképzelhető statisztikai szempontból, mint egy győztes meccsen. Aurelion adta is nekem a plecsnit, eléggé secureltem a sarit neki az egész játék alatt. (nyilván nem volt nehéz, előnyben voltunk végig, de akkor is)
-
Callisto
őstag
válasz grimm2015 #66496 üzenetére
Ismét mellébeszélsz.
Én arról beszéltem, hogy amire Te válaszoltál annak zéró, érted a szót: ZÉRÓ, relevanciája volt azzal amit te válaszként írtál. Olvasd vissza talán leesik. Ja bocs... nem fog.
A gyenegébbek (illetve a gyenge) kedvéért: arra az állításodra reagáltam itt, hogy ha majd menni fog neki, akkor nem a csapatot fogja magasztalni. Erre válaszoltál olyant aminek köze nincs hozzá.
Ez vagy Te: csupa negativitás. Hibáa nézed meg vagy elemzed. Benned csak negativitás van és csak az orrodig látsz. Sokkal többet érne, ha azokat is kiemelnéd amiket jól csinál, de ez valahogy 1:100 arányban van, ha egyáltalán...[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
tenaijo
tag
válasz grimm2015 #66491 üzenetére
grimm2015: néhány dologban igazad van, viszont ez a raw statra matyizás még mindig hülyeség szerintem. Semmi értelme újra és újra egymásnak esnetek, mert a nézőpontotok annyira a két véglet, hogy sose fogtok közös nevezőre jutni.
Yodamest: a te játékoddal szerintem az a legnagyobb probléma, hogy nagyon passzív vagy, általában csak "sodródsz az árral", ezért nagy mértékben a csapattársaidra vagy utalva. A fos "leosztásokat" is lehet nyerni, ha nem mind a 4 ember kezetlen. Nyáron azért nem tudtalak "lekompenzálni", mert akkor vettem elő a játékot újra, kutyaxarul játszottam. Kb egy hónapig az accok többségén 50% wr körül stuckoltam.. Ráfeküdtem a gamere, azóta újra "megy".. A csapattársak ugyanazok maradtak (ha nem rosszabbak), szóval nem a szerencsén múlik a climb. 20 meccsből 1, max 2-t intelnek le annyira, hogy konkrétan semmit sem tudsz csinálni.
Úgy overall a gamek quality-je romlott az elmúlt 1 (és negyed) szezon során ahhoz képest, ami pl 4 éve volt, de az viszont tényleg jelentős mértékben. Ebben viszont nem csak a playerek a hibásak, a bounty gold broken, 5-6 grub broken, AP/letha itemek brokenek. Burst dmg dominál, vagy te egyhitelsz, vagy téged egyhitelnek. Tankok base dmg-e még mindig nem lett helyrerakva, de cserébe kivették a resist rúnákat. Crit dps adc-ket kb kinyírták, mert már nem éri meg azokat az itemeket buildelni, ami eléggé fájó pont volt. Ja, és végül, de nem utolsó sorban nemsokára kötelezővé teszik a "csoda" Vanguardot, úgyhogy nagyon rossz irányba haladunk...
-
Yodamest
veterán
válasz grimm2015 #66491 üzenetére
Amit értékelek grimmben, hogy szemmel láthatóan azért munkát fektet a nyomozás részébe, főleg ezek az ingame "kulcspont" kigyűjtések, ezekben tényleg van meló.
Ezért is leírom, hogy részemről hogyan is volt ez a "Vayne meccs": Kezdjük azzal, hogy egy eszement clown fiesta volt a meccs, iszonyat sok halálozással, többek közt én is ennyit nem is tudom mikor haltam utoljára egy meccsen. Azt viszonylag hamar felismertem, hogy csak a Vayne tud minket lecarryzni, így ahogyan az a linkelt képeken is látható, vele mentem amennyit csak tudtam, követtem amennyire tudtam, támogattam...
Sajnos ez számomra Seraphine suppként az egyik legrosszabb leosztás volt egyébként, mert mondhatjuk, hogy full assassin csapata volt az ellenfélnek, bárki egy bokorból 0.1sec alatt tudott megölni bárkit, aki arra ment. Ez a válaszom arra, hogy miért nem wardoltam jobban, csak arra tudtam menni amerre a Vayne törte az utat nekem, a seggében kellett lennem. Szóval ennek ez volt az akadálya.
Ott a döntő pillanatban, amikor le endeltek, mert meghaltunk a Vayne-el a saját redünk mellett, egyszerűen nem tudtam mit csinálni... Ha nézted a replayt pontosan tudod, hogy mindent eltoltam, amim volt és még le is predicteltem az ultimmal az ellenfelet. Ahogy beugrott a WW a bokor felől az ultival, úgy emlékszem én is az ugrás közben még pont le tudtam ultizni, hogy ne tudja azonnal 1-shotolni a Vaynet. De ezzel csak kb 1mp-et nyertem, ahogy felocsúdott egyből szétkapta. Sajnos tényleg ez volt egész meccsen, hogy instant 1-shot, erre nagyon nehéz reagálni soft cc suppként.
Szóval ha láttad a jelenetet, nem mondhatod a tipik nagy hibákat, hogy:
1. nem voltam egyáltalán a carry mellett a döntő pillanatban, mert csak én voltam mellette senki más, többiek utána nyilván semmit nem tudtak tenni már
2. bent maradt volna az ultim vagy valami spellem amivel megmenekülhettünk volna, mindent eltoltam amim volt, nincs hiányérzetem ilyen szempontbólA Yasuo-t pedig, nem fogadom el, hogy mentegetni kéne, mert igen is rajta ment el. Ha a két csapat összes játékosát vesszük, messze ő volt a legrosszabb a 10-ből. Az, hogy 3 kill részvétele volt, egy olyan meccsen, ahol eszméletlen sok halálozás, harc történt, ahol átlagba 20 részvételek voltak, most komolyan 3? Na ezekre mondom, hogy elfogadhatatlan teljesítmény, igen is nagy mértékben hátráltató tényező volt, hogy nincs egy legalább elfogadható midesünk, aki picit is besegít. Sokszor lehet pont az az extra kis segítség kellett volna egy harc megfordításához.
Szóval igen, lehettem volna jobb is, de én voltam egyedül az a csapatból, aki felismerte, hogy a Vayne a kulcs a győzelemhez, a többiek meg sem próbáltak köré játszani, ezáltal jobban hibásak a vereségben mint én. A Vayne egyértelműen a csapat legjobbja volt, igen.
-
Callisto
őstag
-
Callisto
őstag
válasz grimm2015 #66489 üzenetére
Most nagyot tévedsz (ismét). Nála volt már párszor, hogy a "megszokotól" eltérően jól ment neki sorozatban és nem magának köszönte, hanem a csapatnak, hogy végre olyanokkal volt akikkel együtt tudtak játszani, nem chaseltek egy killért amíg meg nem haltak, objektívhez mentek együtt stb.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz grimm2015 #66482 üzenetére
Na jó, még mindig azt hiszitek, hogy marha könnyen feladom...
Pont most volt 2 meccsem.
Elsőn luxal nagyon rosszul ment, full useless voltam, mégsem adtam fel és végül sikerült fordítania a csapatnak.
Második meccs se alakult jó, de ott az ellenfél egyszerűen erősebb volt. Éreztem a game vesztét, de mégis végig küzdöttem (végül elveszítettük).
Miért? Mert a csapat nem flamelő toxic playerekből állt. Lehetett látni, hogy próbálkoznak minden hátrány ellenére.
Amilyen helyzetet én mondok az az, amikor pl az adc mellettem szemmel láthatóan egy bot, aki csak az accot szintezi. Meg amikor 25-30 killes előnyben van az enemy. Amikor érezni, hogy csak azért nem fejezték még be, hogy több killt gyújtsenek be. Vagy amikor a csapatom regény hosszúságban közli a másikkal, hogy mekkora fos és az anyukáját is...
Az ilyenek nálam auto ff.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz grimm2015 #66470 üzenetére
"Érdemes a "végletekig küzdeni", még akkor is ha tudod a végeredményt."
Miért pocsékoljon el 10-20 percet ha annyi idő alatt egy másik gamet is le lehet játszani?
Ha valaki mondjuk 2 órát játszik 1 nap, miért küzdjön, ha úgy csak 2, max 3 gamet tud lejátszani, míg egyébként 5 is beleférhet?[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
Topikgazda
válasz grimm2015 #66459 üzenetére
Hell yeah, akkor te úgy néz ki megtaláltad, hogy mi működik számodra. Nekem az early-mid jungling egyelőre fekszik (Nocturne, Xin), szerintem hozom is ezt a két szakaszt, de aztán valahogy mindig elfogyunk. Kísérletezek még.
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
Új hozzászólás Aktív témák
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- Autós topik
- Politika
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Delta Force (2024)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- További aktív témák...
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest