-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
greike
tag
Sziasztok!
Megint jól jönne egy kis segítség!
Szilveszterre pizzázás lenne tervezve! Olyan problémám lenne ,hogy a mennyiség miatt a hűtős kelesztés nem kivitelezhető! Mi az ajánlott ilyenkor? Szobahőmérsékleten vagy kiviszem a fészerbe ahol mindig úgy változik a hő amilyen az időjárás! Napközben lesz 8-10 fok éjjel meg 3-5° eőrejelzés szerint. Gondolom a hőmérséklet ingadozás nem a legjobb? Vagy egyéb ötletet is elfogadok!Előre is köszönöm a segítséget!
-
veterán
Nemrég nagyon megszívtam mikor Vesuvio-ból csináltam 100% bigát. Rengeteg olvastam utána plusz kértem segítséget és végül nagy eséllyel ott rontottam el hogy egyszerűen túldagasztottam a tésztát a géppel. Iszonyat módon ragadt a tészta, pihentetések után se tudtam egy nagy bucit csinálni belőle, plusz nyújtásnál annyira lágy volt hogy beleült a lapát lyukaiba egyből. Szóval borzalom volt az egész. Meg az üstöt is nagyon szar volt kitakarítani.
Tegnap újra csináltam bigát a Vesuvio-ból, ma pedig bedagasztottam. 13 percig dagasztottam kb 4 bucira való tésztát. Többször csekkoltam a tészta állapotát és úgy ítéltem meg hogy a 13-14. perc környékén eljött az idő hogy befejezzem. 21.8 volt a max hőfok. Nagyon könnyen kijött az üstből, eltakarítása is pikk pakk megvolt. Plusz már egyből tudtam belőle szép bucit csinálni, és közel se ragadt annyira mint múltkor pedig most is ilyen 69-70% körüli hidróra jött ki a vége az olajjal együtt.
Ez nem egy túl erős liszt úgyhogy ezt csak 24 órát hagyom a hűtőben, holnap ebédre sütök is belőle pizzát. Ez is megerősített benne hogy most már szinte 100% hogy a túldagasztással rontottam el az egészet múltkor.sz.zs.
Írtad hogy IM5S van neked, nekem a sima IM5. Megkérdezhetem hogy neked a dagasztási idő mennyi szokott lenni, illetve az a idő mekkora tésztamennyiségnél van?iPhone 13 Pro Max
-
Aidan85
aktív tag
A Vadkovász suli tésztáját használtam a bejglihez, de a tészta vezetésben eltértem, 1 óra helyett egy éjszakát volt a hűtőben, illetve az egyik adag 2 napot is , így jött ki a lépés, de nem érezni a tésztán erős kovász ízt.
A mákos, diós töltelék receptje a Kovászlabor-ról van, illetve Szabi a pék mogyorós tölteléke is nagy sikert aratott, a videóban tejet forral, én a recept szerinti víz cukor-hoz adtam a mogyorót, és egy kis vanília aromát. -
kosmoo81
tag
válasz xavix13 #2089 üzenetére
teljes mértékben egyet értek.
[link]
én ez alapján csináltam az utolsó 3 sütést, és mindhárom hasonlóan jóra sikerült (tökéletestől messze van persze)
vizből annyit kiszedek amiben feloldom az élesztőt, aztán mehet bele a só, amit elkeverek géppel.
a lisztet 2 vagy 3 részletben adom hozzá a JÉGhideg vízhez, (sokan jeget is raknak bele az elején) az élesztő 2 liszt-mennyiség között kerül bele a keverőbe, nekem ez vált be.
sok mindentől függ az is milyen lisztet használunk, ezért érdemes ugyazzal a fajtával próbálkozni. -
-
bugizozi
őstag
#pizza #kamut
Sziasztok!
A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze (cserébe jó drága [link] )Recept 6 db bucira:
600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucikDagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt.És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
fradi81
veterán
Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt.moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz Mersant_le #2168 üzenetére
Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.
moto g72, Ninebot d28e
-
Franky2Ster
senior tag
Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Franky2Ster #2170 üzenetére
Szép, csak így tovább
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle. 25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.iPhone 13 Pro Max
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.
Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz ROBOTER #2174 üzenetére
Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
Próbáltam már pár lisztet de a Super Nuvola a favorit úgy néz ki. Ez most egy 100% biga ami 10 órát volt szobahőn, 11 órát 4 fokon a hűtőben. IM5-tel dagasztottam ki, nagyon jó a tészta kezelése. 68-as hidróig mentem el, a végén meg egy kör olívaolaj ment még hozzá.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
csƵ
őstag
Idei első sütés. 48h tészta, 24h után újrabucizva.
Caputo Pizzeria, 65% hidro, Cozze 13. -
fradi81
veterán
Itt is ez volt ma, N3, pizzeria 60%
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
Poolish-t amikor csinálok akkor a teljes liszt mennyiség 30%-a szokott az előtészta lenni. Tegnap csináltam Super Nuvolából poolisht de most felvittem 50%-ra az előtészta mennyiségét.
Egy észrevehetően lágyabb tésztát kaptam, jó volt vele nagyon dolgozni. Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy a 100%-os bigához képest milyen változás lesz nyújtás illetve sütés terén. Holnap du. jöhet a teszt.
Nemrég vettem 5kg Super Nuvolát de álom vele dolgozni. Teljesen mindegy hogy Biga vagy Poolish hihetetlenül jó liszt. Olyan kár hogy nincs belőle 10kg-os kiszerelés jó áron.iPhone 13 Pro Max
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2188 üzenetére
15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt.moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
válasz fradi81 #2189 üzenetére
Ez Allegro-s képkivágás?
sz.zs.
Tőle tudnék venni sok mindent de sajnos az életbe nem járok arra, nagyon kiesik nekem az a rész ahol ő van. Jó lenne ha lenne esetleg valami átvételi pont X. XVII. ker környékén.Jó lett nagyon a pénteken bekevert poolish majd tegnap bedagasztott tészta.
Super Nuvola 70%-os hidróval, teljes liszt mennyiségének 50%-a volt poolish ami 5 órát volt szobahőn 19 órát 4 fokos hűtőben majd IM5-tel dagasztottam negyed órát kb. Só aránya 3%, élesztő Budafoki volt 0.3% arányban, dagasztás után 20 órát volt hűtőben majd 3 órát szobahőn és utána sütöttem.
Nagyon ízlett mindenkinek, ahogy nekem is. Nem túlzás hogy a 100%-os Bigánál is jobb volt a tészta. Lehet hogy áttérek erre a metódusra.
N3-ban sütöttem, a kő 430 fok körül volt.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
gergo5991
őstag
belép a topikba ez kb a 7. pizzám, max 10.
100% biga
50% hidró biga, majd bedagasztás 65% hidróra,
caputo manitoba oro, 5 gramm méz, 5 gramm száraz levitio caputo élesztő
pizzakövön elektromos sütőben 275 fokon, felső grill légkeveréssel
allegrórol vettem a lisztet ha már szóba került az allegro[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
#72órástészta
Sziasztok!
Volt egy kis hétvégi maradék, amit hétfő este sütöttem ki Ariete-ben.
Péntek este dagasztottam, buciztam, szombat ebédre sütöttem, de kimaradt 2 db, azt újrabuciztam, visszaraktam a hűtőbe és tegnap este csináltam meg. Életem egyik legjobb tésztája lettArányok:
550g kamut lisztliszt
350g víz (63,6%)
15g só
Budafoki élesztő érzésre, borsónyi nagyság kb
~220g bucikVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
Gondolkozok rajta hogy mire váltsak nyújtóliszt tekintetében. A Caputo Semola Rimacinata-nak van 1kg-os kiszerelése, de pl a Stagioni Spolverina illetve Molino Vigevano Spolvero 10kg-os kiszerelésű ami az idők végezetéig elég lehet.
Aki próbált többféle nyújtólisztet az tapasztalt esetleg olyat hogy a pizza nem ég meg annyira egyenetlenül, vagy más tulajdonságot?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz fradi81 #2196 üzenetére
Meg szeretnék próbálkozni más nyújtásra alkalmas liszttel hogy kipróbáljam melyiknél marad rajta a legkevesebb liszt, melyiket mennyire lehet lerázni, illetve hogy adott liszttel esetleg kevésbé ég-e meg a tészta. Ezt szeretném csak kipróbálni.
Köszönöm az Allegros képet, ettől az eladótól fogom venni majd a Super Nuvolát.
iPhone 13 Pro Max
-
sasa134
addikt
Sziasztok, Macte Ovens Voyager Twint hol lehet Mo-on kapni? Köszi
Avanti Roma
-
iatti
aktív tag
halló pizzások! a fehérvári metróban van infótok a caputo lisztekről?
-
fradi81
veterán
Szegeden nuvolából kilós, pizzeria és saccorosso zsákos.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #2211 üzenetére
Szerintem a kovász miatt nem kell itt sikér bele. De élesztős változatnál már kell. De lehet, hogy tévedek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces képek
- Robot fűnyírók
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Motoros topic
- Nagy botrányt okoz az EU kiberbiztonsági terve
- További aktív témák...