Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz Csabroncka #22651 üzenetére

    Simán lehet, illetve az is lehet, hogy én kicsit elavult/konzervatív befektető vagyok. Csak míg ingatlant én mernék 30% önerővel venni, tőzsdére nem mernék tőkeáttétellel pénzt rakni. Na de nem off-olok tovább.

    MÁS: Ha csinálnánk egy közvéleménykutatást a játék kedvéért, akkor ki mire tippelne, hogyan fog változni az ingatlan piac mondjuk 1-3 éves távon?

    Én a használt szegmensben worst case esetben oldalazást/stagnálást tudok elképzelni nominál értékben, főleg a hitelkamatok és törlesztők emelkedése miatt, illetve mert számomra az lenne logikus, hogy az eddigi családtámogatások hatása kezd csökkenni, egyre kevesebben maradnak, akik igénybe veszik. Viszont leginkább a kínálat beszűkülését látom és hallom ingatlanosoktól is, ami megakadályozza az árak csökkenését. Ha pedig erre valóban jönnek még újabb családtámogatási programok, amiket pletyka szintjén rebesgetnek, akkor további emelkedés is bőven benne van.

    Az újépítésű szegmenst nem igazán követem, de leginkább azt hallom, hogy további jelentős emelkedés lesz. Én csak azt nem értem józan paraszti ésszel, hogy hol érheti el azt az ingerküszöböt az árazás, amikor már tényleg elfogy a vevők nagy része. Oké, hogy a kínálat majd hozzá szűkül, de feltételezem csak jóval lassabban lehet a kínálatot mozgatni.

Új hozzászólás Aktív témák