Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz Hasaggymeg #98396 üzenetére
Aaaaa, köszii!
Valamikor úgyis terveztem bemenni, hogy körbenézzek, felmérjem a terepet, hogy egyáltalán mi a kínálat. Aztán próbálok némi infót is szerezni, a készletfrissítésről, stb.We were here
-
Toobee
veterán
Deore fékek vannak most a Cube-on. XT M-8000 simán plug'n'play, a Deore konzoljával, ha jól sejtem?! Illetve érdemes/szabad kombinálni? Most találtam jóáras hátsót. Egyelőre ezt cserélném, de előre meg találtam jó áras XTR-t.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tuomas #98394 üzenetére
A proverbiális albán szamár,ugyebár.
Tuomas...én helyedben azt tenném,hogy valamelyik közeli szakboltban (láttam van néhány Szombathelyen is) kinéznék valamit ami tetszik és esetleg ugyanolyan,vagy hasonló vázzal van szerelve mint amit majd utána esetleg megrendelek a neten,és felülnék rá,kipróbálnám.A másik opció,hogy keresel egy tulajdonost aki megengedné felülj bringájára egy próba erejéig.Aztán pl.itt vannak 200 körül egy kezdőnek tökéletes kerékpárok,mint Merida,Cube,vagy Kross. Kicsit többért meg itt egy teljes Sora-s Cube,melynél jobb egy kezdőnek szerintem nem is kell...de ennyiért már tárcsafékes CX Merida is meglehet,ha esetleg arra hajlasz,vagy a használt-kerékpár piacról,ahonnan 200-ért majd még énekel is neked,olyant veszel.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Régóta nagy álmom egy országúti bringa, és lassan úgy érzem, beadom a derekam.
Tudtok-e mondani olyan konkrét típust, amit érdemes megvenni kb 200 000 ft-ig, és van-e olyan, amit kimondottan nem? (Újban gondolkozok)
Meridákat nézegettem, ebben az árszegmensben lévők mennyire ajánlottak?
Mik a tapasztalatok, érdemes-e webáruházból rendenli? Valahogy ezzel úgy vagyok, hogy mielőtt kiválasztom, azért megnézném, kipróbálnám, de attól tartok, hogy a választék messze nem lesz az igazi egy szaküzletben (itt Szombathelyen).Köszi előre is a válaszokat!
We were here
-
cobranco
csendes tag
válasz Zyrius #98274 üzenetére
Hello Zyrius!
Örülök,hogy tetszenek ezek bringás útifilmek,bár az egész videózás egy véletlen szüleménye.Kb 10 éve túratársat kerestem az Alpokba és a kutya nem jelentkezett,ezért gyorsan összevágtam valamit,amiben benne van,hogy miként gondolom a az egészet.
Részletekbe nem mennék bele,mivel ez itt inkább technikai fórum,nem nagyon untatnék senkit,a filmekből,honlapomról sok minden kiderül,ha valaki veszi a fáradságot és végignézi,végigolvassa.
Általános javaslatom kezdőknek leginkább az,ha többnapos csomagos túrában gondolkozik,és nem akar nagyot szívni rögtön az elején,akkor ne induljon el egyedül.Mindenképpen ideális egy gyakorlottabb túratárs pár alkalommal.Később is jobb,ha többen vagyunk!
Az útvonal tervezésénél nálam a látványvilág a legfontosabb szempont és csak utána sport-kihívás.
Előtervezés elekronikusan netről itthon,a túrán szinte kizárólag papirtérképet használok,persze van tartalékban GPS-es segítség is,de szinte sose kell.Van olyan kütyümániás túratársam,aki a legmodernebb technikát bűvöli egész úton,de sokkal tovább nem jutunk azzal se,sőt...
Furcsa módon vész esetére,igy 20 év után sincs kidolgozott tervem,igaz még nem is kellett,persze a szükséges óvintézkedések,biztosítás,röviditési-terv,mentőfelszerelés stb.megvan.Ajánlatom kezdőknek,nyilván először hazai pálya,aztán környező országok,a majrézóknak inkább nyugati irány,a bevállalósabbaknak kelet,dél,és persze a domborzat,főleg sport szempontból lényeges,ki, mit bír,vállal be.
A szintekről általánosságban annyit tudok mondani,hogy a ringispil a legfárasztóbb,magyarul a folyamatosan ismétlődő le-fel.Hülyén hangzik,de sokkal könnyebb egy kétezres hágót kitekerni az alpokban,mint lenyomni 50 km-t mondjuk közép-Csehországban a dombvidéken.Fontos a látványvilág is,legalábbis számomra.Nagyon motiválnak a jó helyek fizikai szempontból és ugyanez az időjárásra is igaz.Még egy dolog zárásként.A filmjeim nem "itiner"-ek,nem tippeket osztogatok,inkább csak azt mutatom be,hogy mi hogyan csináljuk.Bár sokszor próbálok realisztikus lenni,de nagyrészt a szép és jó oldala látszik a túráknak,ami a fotelből nagyon inspiratív,de az ilyen tipusú túrázásnál a rizikófaktor igen széles skálán mozog,a nem kalkulált események %-os esélye igen nagy.Egy friss példaringás pályafutásom alatt annyi kutya kergetett már meg,hogy addig el sem tudok számolni,de hogy Albániában egy szamár elől kelljen menekülnöm,arra nem volt forgatókönyv
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
etrop01
tag
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy km óra mágnesérzékelőjét nem tudta felrakni a küllőre. Konkrétan nekem van egy Fulcrum red metal 1 xl-es kerékszettem amin vastagabb a küllő meg ritkább is sehogy se megy rá. kókányolni meg nem szeretnék ezt az egy küllőre pattintósat néztem de semmi infó róla, hogy mekkorát lehet fogni. Bármilyen tapasztalat jól jönne.
[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #98384 üzenetére
Jogos, ezen már én is gondolkoztam. Majd kiderül, ha a kezeim közt lesz
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #98351 üzenetére
De, csak túl gyorsan írtam.
Hasaggymeg: Csak annyira van túlárazva, mint a többi nagy gyártó terméke.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #98382 üzenetére
Ebben egyetérthetünk,azt csak ő tudja kell-e neki jobb,drágább.
gabro0...ez fulcrum racing 77 CX Az ipari csapágyat pedig nem tudom hogyan lehet túlhúzni. .Én hagynám az eredeti betétet,majd ha nem jó cserélném.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #98381 üzenetére
Pont Fulcrum kerékről van szó. Egészen pontosan Fulcrum Racing Quattro LG.
Csak olyat írtak, hogy a csapágy túl volt húzva és nem futott szépen. Beázást nem említettek, amit mondasz lehet gyári hibás volt :/Gondolkozok még a fékpofán, hogy jó-e a sima gyári 105-ös vagy megéri egyből cserélni mondjuk SwissStop BXP-re (kék), ami a GHP2 (zöld) utódja.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #98378 üzenetére
Itt pedig vissza is térhetünk arra, hogy az adott személynek valószínűleg megfelelő lesz az is amit linkelt.
Vázat cserélni nem ördögtől való dolog pár év után.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gabro0 #98380 üzenetére
Nejem CX Fulcrumja gyorsabban beázott mint egy sima országúti kerék,pedig még latyakot sem látott...igaz kapott újat gariban,az meg 1előre jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #98376 üzenetére
Ugyanakkor zavaró lehet,ha pl. vásárolsz egy faxa,könnyű kerékszettet,a váz meg nem csak,hogy kő-nehéz,hanem annyira csálé is,hogy ráadásul még alig tudod a villák közé közepre helyezni új kerekeidet.Nincs ingyen leves ahogy Kúrcsány Fegyenc mondotta volt ,az alacsony árnak valahol vissza kell jönni,a vásárlónak meg meg kell inni ezért a fekete levest...tehát még egyszer a véleményem az,hogy aki komolyan gondolja a kerékpározást,és nem csak mint még egy hobbi sport,a kilenc másik mellé,az ne a Decathlonhervissportsdirectintersport tömegeknek gyártott Bétvindzseneszisxfaktmuddifox stb. féle saját márkásaiból vásároljon,hanem húzza egy lyukkal tovább a nadrágszíjat és vásároljon egy gyengébb felszerelésű,de komolyabb nevű kerékpárt...vagy használtat,ugyebár.
-
gabro0
őstag
Szerintetek megér 4-5e Ft felárat egy országúti kerékszett CX verziója, ami elvileg duplán tömített csapágyakkal rendelkezik?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #98350 üzenetére
ketlem, hogy ez itt tenyezo lenne. Az pedig, hogy tobbet er a vaznal a szett, szinten nem sokat jelent. A kerekszettem tobbet er valoszinuleg a vazamnal, nem tunik ra finnyasnak, ugyanugy gurul.
Everybody lies.
-
dunkel
őstag
válasz dreizwanzig #98373 üzenetére
Nézni kell mikor-hol lesz akciós. Ha most azonnal kéne az gáz mert a listaáruk elég erős. Cserébe a téma le van tudva évekre.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Lidl aláöltözőkből vett most valaki? Mától akciós.
-
dunkel
őstag
válasz dreizwanzig #98368 üzenetére
Castelli Espresso, Alpha ROS, ezek garantáltan csalódás-mentesek.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz HEAHEA #98359 üzenetére
Nem igazán a stabilitásával, hanem a felszerelésének a módjával van bajom. Ha egyszer már fent van, akkor nem lötyög, nem fordul el (csak ha a balfasz nem rögzíti elég erősen Tapasztalat ), teszi a dolgát, viszont nincs egy fix alapja, amire csak felpattintod, és indulás. Ehelyett egy gumi bilincset kell beakasztani egy kampóba, ami azért szívás.
Hogy mennyi ideig megy, azt speciel nem ellenőriztem. Az Ixon IQ Premiumnál is meg kéne nézni, hogy egy töltéssel mennyit bír, de 2400mAh körüli akkukkal talán két óra után vált takarékosra.
Ha emlékeztetsz pénteken egy pü-ben, akkor megnézem, mit bír a Speed.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
zoli03
őstag
Azonos évjáratú 105/Ultegra között is elég nagy különbséget érzek. Ultegra gyorsabban vált, jobb a fékváltókar fogása, mozgása (nem kicsit). Biztos, hogy egy Tiagrával se lennék lassabb, de nem érdekel, mert ez a hobbim, már a kinézete miatt megérte nekem az Ultegra.
[ Szerkesztve ]
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
Teli ruhazattal kapcsolatban varnam a tanacsaitokat. Itt felenk eleg gyakran esik (pl mar most is 3 napja esik) es mar lassan kezd hideg is lenni. A tavasztol osz vegeig tarto idoszakra vettem egy jo kis dzsekit, amit vizlepergetos, viszont lelegzos, igy ha esik, akkor ebben nyomom, aztan ennyi. Viszont ez mar tul vekony, szuksegem van valami teli kabatra. Tudtok ajanlani valamit? Szoval olyan kabatot keresek biciklizeshez, ami eleg meleg ahhoz, hogy akar minusz par fokban is tudjak benne tekerni + vizlepergetos, tehat nem azok szarra benne a hoban vagy esoben. Elore is koszi
-
Napfénysüti
nagyúr
Abban abszolút egyetértünk hogy ez péntárcafüggő is. Ha valaki 100k-t tud áldozni bringára annak nyilván nem is ajánlana senki egy 100k-s kereket mondjuk. Meg persze a felhasználás is számít, ha valaki tök kényelmesen csak el akar tekerni A-ból B-be akkor neki is felesleges komolyabb összegeket áldozni fejelsztésre, míg aki sportolásra, edzésre használja annak jó lehet. Ha úgy vesszük én edzésre is használom mert amikor megyek akkor magamhoz képest igyekszem tempósan menni. Foci mellett ideális egy kicsit az erőnlét formában tartására.
Més que un club!
-
eeXaa
addikt
válasz Napfénysüti #98365 üzenetére
..persze attól is függ kinek mit ér a dolog, ill. menyit tud erre költeni... számomra mindezek marginális előnyöket adnának, és nem nyernék anyit velük amenyit költeni kellene rájuk..
-
eeXaa
addikt
válasz Napfénysüti #98363 üzenetére
..erre megintcsak azt tudom mondani, "ha versenyeznék" számítana... így legalább jobban ég a zsír ....persze biztosan dagadna a begyem egy lightweight karbon szettel....
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz Napfénysüti #98353 üzenetére
alivio-altus van a hibridemben, ultegra a Giant-omon... szerintem nincs ég és föld különbség... persze a megfelelő beállítás, karbantartás lényeges...
....azt a nagy különbséget valószínű akkor látnám, érezném ha Cat1-2 ben versenyeznék, vagy vmelyik pro team-ben lennék ... akkor biztos limitálva érezném magam a Sorával..[ Szerkesztve ]
-
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #98358 üzenetére
ez most költői kérdés? Ha nem akkor kb. szeirntem mindenhol az életben.. Konkrétan a Speed-Wayben kinéztek amikor a trekkingemmel szervízes segítséget kértem..
-
HEAHEA
aktív tag
Csak úgy érdekességképpen találtam ezt a gyártót, ahol van olyan termékükaminél lámpa+ computer egyben van: Shanren.
Ugyancsak lámpa témában. Jelenleg egy BBB BLS-62 HighFocus lámpám van, de nem az igazi a rögzítés valamint a fényereje miatt sem. -=RelakS=- írtad, hogy a IQ Speed Premium stabilitása kormányon hagy kívánni valót maga után. Ennek ellenére szimpatikusnak tűnik a maga 10 órás üzemidejével 90 Luxon, valamint a szórásával. Ezt a videót néztem róla: [Busch & Müller IXON IQ Speed Premium Test ]. Valamint a hozzávaló akku sem olyan drága . A kb. 10 órás üzemidő az mennyire mérvadó? Nálad kb. mennyi volt?Nézelődök téliesebb bringás ruhákat hátha látok akciósan, olyan fagypont körüli hömérsékletig Nadrágban van tapasztalata valakinek a Craft ezen tíusával, vagy magával a márkával? Kesztyűben a Northwave Power 2 gel-t néztem, valamint a NW nadrágjait is. Ahogy olvastam érdemesebb az ilyen nadrágokból 1 számmal nagyobbat venni, mert mondjuk szoríthat combnál. Ezt tapasztaltam is egykor a LIDL-ös nadrágoknál, az M-es feszes folt combnál, az L-es meg olyan büggyös a betétnél, hogy csak na. Ha tudtok más márkát ajánlani azt is szívesen veszem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RaiZka #98356 üzenetére
Hol megy csak a fika?
(#98357) Napfénysüti... Amúgy az idéntől számolhatod duplán az éveket te is.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #98353 üzenetére
Komfortosabbat szeretnél? Esetleg ez?
-
ivana
Ármester
válasz Pttypang #98344 üzenetére
De outiban ez a legolcsóbb alatti kategória. Szerintem ha már új outit szeretne valaki akkor full Sora alá semmiképpen. Noname váltókat hagyjuk. Kerekek is a legolcsóbb kategória aminél 30k-ból sokkal jobbat fűzök. A georól nem is beszélve, múltkor nézegettem ezeket a decathlonban, vicc szint.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Pttypang #98347 üzenetére
Azért egy komolyabb kerékszett vagy akár váltószett komoly ugrás lehet.
Itt a saját példám: mikor megvettema Focust a gyári 32 küllős Mach1 kerekek voltak rajta. Bő fél évig használtam és vettem egy Campagnolo Zonda szettet. Ég és föld volt a kettő! utóbbi kerék nem csak hogy gyönyörű de bitang erős és elég könnyű is kategóriájában. Sokkal jobb lett vele tekerni főleg emelkedőkön felfelé vagy ha kiállva megindítottad a bringát.
Aztán ott van egy apróbb tuning: a gyári fékpofák helyett SwissStop GHP2-esre váltottam. Ez fékhatásban hozott sokat pedig nem is volt egy nagy befektetés a kerékkel ellentétben.Mondjuk a váltószett nálam maardt de el tudom képzelni ha valaki például egy Sora szettről vált egy 105/Ultegra szintre az is komoly előrelépés a több fokozat és jobb váltás miatt.
Persze van egy szint szerintem is aminél jobbra egy gépnél már nem érdemes feljleszteni. Én is úgy érzem most jutottam el oda a Focusommal hogy már nem cserélnék rajta semmit jobbra/drágábbra (hajtókart lehetne még talán) hanem inkább lecserélem egy komolyabb gépre.
Most pont nézegetem a full karbon Ultegrás bringákat mert jövőre szeretnék váltani. Bár a lényeg nálam hogy egy az alunál komfortosabb karbon vázon mehessek már. Én is csak öregszem.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #98348 üzenetére
Amúgy akkor ezt is néztem,de gyengébb felszereltséggel és ráadásul még így is 20%-os felárral ép ésszel nem dönthettem mellette.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem azt akartad kérdezni hogy endurance vagy race/sport?
A lightweight könnyűt jelent, az lehet egy endurance gép is.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #98347 üzenetére
Csak a felszereltségre gondolok itt,mint hajtás,váltás és kerekek.Persze minden kompatibilis mindennel,de míg mondjuk a Meridánál a belépő szintű vázak is akár versenyre is jók,nevetséges volna abba dekás vázba valami jobb Fulcrum kerékszettet,vagy pl. 105-ös hajtást,váltást szerelni,hisz az egész drágább volna a váznál.Legalábbis szerintem...
(#98348) IMIIKE1998...megnéztem mit jelent. ...hát nem igazán,ugyanakkor persze én is felkapom a fejem,mint bárki más,ha az általam is (elégedettséggel) birtokolt márkát véleményezik.Tény,hogy a Cube a MTB-ben kezdett el utazni,ugyanakkor ma már world tour csapatot is ellát országúti kerékpárral. Hozzáteszem,hogy ha anno másak az anyagi feltételek,meglehet pl. KTM,BMC,Superior,vagy éppen Specit vásároltam volna és akkor most azok mellett kardoskodnék.Tény,hogy a felszereltséget mindenhol ugyanazok a nagy gyártók adják,a vázak között meg már nincs akkora különbség mely indokolná a nagymértékű felárat.
-
parkr
őstag
más a váz geometriája. magasabban van a kormány, a magasabb homlokcső miatt.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #98343 üzenetére
#triggered?
Más: Hogyan lehet eldönteni, hogy egy outi endurance vagy lightweight? Olyan pici különbségek vannak...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #98345 üzenetére
Hova lépnél tovább egy országutival, ami jelentős előrelépés lenne?
Hajtás, kormány kompatibilis, a tárcsafék felfogatás meg ugye nem igazán számít. Vagy lemaradtam valamiről és már outi oldalon is minden második évben kitalálnak új kerékméretet és tengelyszélességet az eladásokhoz?(#98338) ZolkoW
+1, a 945 lumenes modellt használom, legkisebb fényerőn jópár órát elmegy, városba tökéletes így nekem, a töltő is kínából, egy cellás verzió, a cellákat pedig ismerőstől vettem, megkímélt állapotban. Max fényerőn elszaladgál 1,5 órát kb, de nem is tudom, hogy milyen lefelé lenne az, ahol ez szükséges..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
bunddog
tag
válasz Hasaggymeg #98343 üzenetére
Elsőre azt mondanám bringaland de K2 és bergusonnál is van kocka
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #98344 üzenetére
Van a legolcsóbb,és van a legolcsóbb még ajánlott kategória.Kipróbálni szerintem jó a dekás is,de ha te tudod mit akarsz,akkor tényleg nem szabad egy bizonyos,továbbfejleszthető vázzal ellátott szintű kerékpár alá menni.Magyarán,1-2 év múlva,ha esetleg szintet lépnél,ne pont a váz legyen a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #98342 üzenetére
Kíváncsivá tettél a bolt kilétét illetően...akár priviben. (Bár sejtem kik azok )
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Szombaton ha már a fővárosban jártam beugrottam az egyik bringaboltba.
Végre felpróbálhattam egy POC Octal sisakot: [link]
Brutál könnyű cucc és nagyon kényelmes. Mondjuk amibe kerül annyiért már legyen is ilyen.Meg körbenéztem ott outi téren is. Rendesek voltak mert rögtön a főnök jött segíteni. Le is hozott egy Kuota Kryon-t Di2 Ultegrával szerelve. Bár ezt csak mutatta hogy milyen bringa lenne mechanikus szettel mert az akciósan 1 milliós árcédulát tudva ez már nem az én célgépem.
Viszont érdekes hogy annak elelnére hogy Cube-ot forgalmaznak ő maga mondta hogy ha már ennyi pénzt adok ki bringáért akkor ne Cube-ot vegyek. Mert ár/értékben nem rosszak de azért nincsenek egy szinten a komolyabb gyártókkal. Nem mintha Cube tervben lenne de érdekes vélemény volt.Ha már itt tartunk: tudnátok pár üzletet/webshopot ajánlani ahol ilyenkor télen vannak komolyabb akciók országútikra. Még lehet ha akad valami különösen jó ajánlat akkor komolyan elgondolkodom rajta.
Mondjuk egyelőre magasan az eddig kinézett Canyon vezet ár/értékben.Més que un club!
-
5381
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #98339 üzenetére
Én inkább gyűjtenék még hozzá. Ez a legolcsóbb kategória, azt pedig semmiből sem ajánlott megvenni. Például 200 alatt már akadnak Meridak is.
-
bunddog
tag
Hali!
Valakinek van esetleg rose-os kuponja amire nem tart igényt?
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Ebben az árkategóriában van valami, amit érdemesebb megvenni? Vagy ilyen "olcsón" semmiképpen se, inkább gyűjteni érdemes drágábbra?
BICÓ[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Runner_fxr #98337 üzenetére
az "okosba" megoldásra egy variáció:
a lámpa egy Convoy S2+, el lehet dönteni előre,hogy fényerőt vagy üzemidőt szeretnél többet. max gyári kiépítésben 900-1000 lumen (nem kínai,hanem ANSI fajta), a középső fokozat a fele. van gyengébb is, az tovább bírja. árban 10-12 dollár, most is volt akcióban a piros 10ért, máskor a nem színesek szoktak inkább 10-től lenni, a színesek kicsit drágábban, mondjuk 15 dolcsi áron.
a tartó 1 dollár, a lencse átalakítás nélkül belemegy, csak csavarozni kell hozzá, 2 dollárért 10 darabot kapsz. választható 5 és 120 fok között többféle, nekem a 8 fokos bejött, az 5 nem, mást a 90esen kívül nem próbáltam, azt nem biciklihez,hanem szerelni vettem.
az akksi árakkal nem vagyok képben, de ez a jófajta Panasonic cella szerintem itthonról is megvan 3 ezresből, kintről fele. legutóbb vateráztam nem bontott, szűz minőségi LG meg Sanyo cellákat 800 Forintokért.
szóval ebből a pakkból kettő,aztán erdőre is jó, de városba elég egy is. a kettő azért,mert jó,ha van tartalék,és akkor mindegyiket elég félgőzön járatni (450-500 lumennél 1400 mA-t fogyaszt, a cella 3400 mAh-s, szóval bő 2 óra várható.)
pesszimistán számolva 8 ezer HUF körül jön ki, de inkább kevesebb. ha USB töltés kell,arra is van lámpa mondjuk 18 dollárért, de egy 4-es pakkot érdemesebb inkább megvenni akkuból, és akkor abból is van tartalék, otthon lehet tölteni.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
RaiZka
tag
válasz -=RelakS=- #98331 üzenetére
igen 4db 18650es van benne. Kérdés inkább az, hogy megéri e pénzt és időt rááldozni. Amúgy sem vagyok egy nagy ezermester
(#98334) Hasaggymegez is inkább kényelmi szempont. Ha kihúz 4-5 órát akkor talán elmegyek vele 2 napig így télen. Reggel melóba + erre arra, délután meg haza. Baromira unom már, hogy beérek valahova és rakhatom fel tölteni a dolgaimat..
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RaiZka #98329 üzenetére
4-5 óránál többre max fényerőn kinek van szüksége? Talán Bear Grillsnek... Legtöbbünk 1-2 óránál többet nem kerékpározik teljes sötétben.
-
inifini
tag
Itt egész jó akció van bbb lámpákra:
[link]
Nekem Infini Super Lava van, elégedett vagyok vele, outin használom, bár nem sűrűn, inkább csak, ha menet közben rám sötétedik. -
hegyimorc
senior tag
válasz RaiZka #98329 üzenetére
"Azt hiszem feladom az usb-ről tölthetőséget.."
Valamit valamiért. A beépített akkus, usbs lámpák sokkal kisebbek, szerintem arra jók, hogy nyáron fent legyenek a kormányon, arra az esetre ha véletlenül ránk sötétedik. (Bár ilyen túlélő módra akár a sima Infini Lava is elég. Ez nagyon pici, nyáron állandóan fent van, de ez inkább csak arra jó, hogy lássanak)
Télen két osram fx35-öt használok. Néha fx70-t.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-=RelakS=-
veterán
válasz RaiZka #98330 üzenetére
Egyszer szét kéne szedni. Gondolom, simán 4db 18650-es akku. Akkor meg lehetne csinálni hozzá akkutartót, és értelmes minőségű akkura cserélni a benne lévőt, amit biztonságos töltővel is lehet tölteni.
A ledcserének meg lehet, hogy csak annyi értelme volt, hogy a fényének normális árnyalata lesz. Ugyanolyan forró, ugyanannyi ideig működik. Mondjuk majd ha megcsinálom a teszt képeket, lehet kiderül, hogy egy picit világosabb is, de a befektetett pénzt/energiát nem érte meg
-
RaiZka
tag
válasz -=RelakS=- #98324 üzenetére
nálam a külső akksija megadta magát.. Gondolkodom egy akksi cserén és, hogy megtartom tartaléknak, de az is lehet, hogy hagyom a fenébe..
-
RaiZka
tag
válasz hegyimorc #98326 üzenetére
ugyan nem nekem címezted, de mégis sikerült valamire rávilágítanod, és igazat adok. Pont most ment tönkre 2 nem cserélhető akksis cuccom is.. Azt hiszem feladom az usb-ről tölthetőséget..
(#98319) jjeahh nekem az iq ixon premium bejon, bár kényelmesebb lenne ha usbrol tölthető lenne, de azok meg nem huzzák 4-5 óráig max fényerőn.. Abba persze bele sem gondoltam, hogy le kéne venni, a dupla lámpát pedig mennyire, hogy DE..
(#98320) -=RelakS=- néztem már a weboldalt, de jó lenne valami gyakorlati tapasztalat Mondjuk a képek alapján jelentős a különbség..
(#98322) 5381 nem rossz, köszi a linket talán majd egyszer eljutok ide is..
(#98323) Runner_fxr néztem már a super lavat is de megmondom őszíntén, hogy nem győzött meg a képek/videók alapján. Persze a kezemben még nem volt.. (ahogy a többi sem)
[ Szerkesztve ]
-
MarceeKa
tag
Sziasztok, szeretném kikérni a véleményeteket erről a bringáról? https://www.hervis.hu/store/Felszerelés/Kerékpárok/Mountainbike-ok/KTM/Peak-Deore-29"/p/COLOR-1987447
Jelenleg 155e Ft akcióban lenne, szerintetek megérné? Hallottam hogy a Hervis külön építésű KTM bringákat kap!
-
hegyimorc
senior tag
válasz Runner_fxr #98323 üzenetére
Nekem is van kettő is, de az egyik már gyengélkedik, nagyon rövid ideig bírja. A haveri körben is vettek régebben sokan, de már alig van olyan ami működik.
Én ma már nem ajánlom csak annak aki nem rendszeresen használja, csak nagy ritkán, vésztartalékként. Mindennapos használatra hosszú távon szerintem jobb ha valami cserélhető akkus lámpát vesz az ember.
Beépített akkus, USB-ről tölthetőt inkább csak hátsó villogónak javaslok. (Bár azoknál is tapasztalom, hogy romlanak)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #98323 üzenetére
Ez nekem más kategóriának tűnik.
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy ez a szokásos kerek foltot vetíti.
A szóban forgó B+M lámpák ezzel szemben egy jól formázott fényt vetítenek az útra, ami nem vakítja a szemből jövőt... feltéve, ha jól be van állítva Alapjáraton már villogott rám autós, hogy nem kéne. Aztán néztem a szürkületben, hogy a lámpa nem az utat, hanem az útjelző táblák tetejét világítjaItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Kicseréltem az akkus lámpámban is a ledeket. Egyelőre nem füstölt el
Kíváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény. Az eredeti ledekkel kb 90 percet ment, és tojást lehetett sütni a házon.
Érdekesség, hogy az USB-s változat gyengébben világít. Abból kettőt is vettem, és mindkettőre jellemző volt.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
5381
aktív tag
-
Toobee
veterán
válasz ZolkoW #98313 üzenetére
Közben néztem, hogy 300-as aláöltözőm van. Nekem ez nagyon bejött, múltkor ilyen 16-7 fokban simán ebben tekertem minden más nélkül. Igaz az trekking volt, sík úton. MTB-nél sokkal komplikáltabb felöltözni. Most rendeltem egy M520-as SPD pedált, 900-as szélálló maszkot, meg egy 100-as áttetsző szemüveget. Budaörsre kértem, úgy láttam van 500-as MTB csukából 42-es és 43-as is. Valószínűleg ezt veszem meg. Ha nem jön be, akkor szó nélkül cserélnek mindent. Nem is számolom már ezeket a ruhás cuccokat, mert annyi pénzt el lehet rá locsolni, mint egy biciklire. Mire ilyen alap dekás cuccokból (500-as széria) is felöltözöl úgy, hogy tudjál tekerni 5-35 fokig 3-4 órás túrákat simán benne van 100-ban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz RaiZka #98314 üzenetére
Nem, ahhoz nem volt szerencsém.
Azonban a lenti felállást megcsináltam 2db IQ Speed Premiummal.
Éjszakai tekerésnél még hozzápattintottam az Ixon IQ Premiumot.
Gondolom, először nézték, ki az az állat, aki motorral jön, aztán meg azt, hogy ki az az állat, akinek három atomvillanása van XDEz itt a core weboldala, lent van egy képsorozat, ahol össze tudod hasonlítani a fényeket.
jjeahh
A Speeddel nekem is az a bajom, hogy vacak gumis rögzítése van. Nemcsak elmászkál, de külön építettem neki konzolt. Azt meg fel-le kell szedegetni, újra beállítani ... pfejj...
Több kedvem/eszközöm lenne, már építettem volna neki valami házfélét, de na. Drága lámpa, és nincs egy rendes dokkja, amire csak rá kéne húzni, aztán uccuneki[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz RaiZka #98314 üzenetére
Biztos jól funkcionál, de én egy ilyen építményt biztos nem hagynék rajta a montimon, ahhoz meg túl nagy, hogy a táskában hordozzam . De persze ízlés-igény kérdése. Ez a lámpa dolog amúgy tényleg nehéz ügy, nekem olyan kéne ami pici is és a fénye is erős, de ilyen nincs... egyelőre a cree q5 megteszi, aztán jövőben én is beruházok valami jobba... ha addig találok valami olcsón...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
RaiZka
tag
válasz -=RelakS=- #98296 üzenetére
mint a magyarországi BM márkaképviselete volt esetleg lehetőséged tesztelni az ixon coret? Kivancsi lennek, hogy mekkora a különbség a ixon iq premiumhoz képest. 50 vs 80 lux. Ugyan csak 5 euróval olcsóbb és 30 luxszal kevesebb, de azért az usbről tölthetőség és hogy azonnal elérhetőség csábító kombináció..
mondjuk ha sok pénzem lenne, akkor valami hasonlón gondolkondék mint ez..
-
ZolkoW
őstag
válasz Toobee #98306 üzenetére
én is rájöttem,hogy kell még növelnem a darabszámokat,hogy legyen váltás, így ilyen szemmel keresgéltem. aláöltözőből most Wedze (vagy milyen) márkájú síholmit vettem a Decában, picit olcsóbb a legolcsóbb bringás hosszú ujjú aláöltözőjüknél, úgyhogy gondoltam kipróbálom. egyszer volt rajtam, nekem tetszik, veszek még (1690,- ?). megmaradt darabok közt volt pár XL-es oútis hosszú mez, 500-as széria, 15e helyett 9ért, de most ennyit sem akartam kiadni, amúgy lehet,hogy nem rossz. mondjuk tényleg inkább csak szélállónak tűnt, mintsem melegnek. tegnap a wed'ze aláöltözet és Lidl softshell dzseki volt rajtam (meg a futónadrág a heti akcióból, a dzseki tavalyi) , majdnem jó volt, de legalább egy vékony szélálló mellény még jól jött volna hazafelé. vagy a dzsekinek a mellény része (lecsatolható ujjú, ez nagyon univerzálissá teszi), és akkor alá vettem volna egy hosszú mezt.
az írásom lényege, hogy a wed'ze aláöltözet részemről ajánlott, de lehet hogy a bicós cucc mégjobb, én sok különbséget nem éreztem tapizás útján, legmözelebb talán kipróbálom azt is. és olcsóbb mint egy átlag póló. a sima póló nagyon magában tartja az izzadságot, az álmosköny szerint ez nem jó.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
rétisün
veterán
ha shimano-ról van szó (és úgy emlékszem igen, hadd ne olvassak vissza) a súly ugye nem nagyon számít, szóval elsősorban a a kónusz felületkezelése, ami a tartósságban nagyon sokat jelent. (már persze ha oda van rá figyelve, jól be van állítva, zsírozva)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Emperor_
addikt
válasz ro_bert17 #98269 üzenetére
A felnit beborítja egy egy erős műanyag szalag, azt is végignéztem.
Egyenlőre okés a legutolsó ragasztás. A következő defekt után veszek smötyiset, köszi a tippet!
Egy buta kérdés: schrader szelep=autós szelep?Runner_fxr
Köszi szépen!
Igen, kiszámíthatatlanul jelentkezik. A felnit magát még nem néztem, eddig mindig a külső gumi területén voltak a lyukak.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
RaiZka
tag
válasz Toobee #98306 üzenetére
Ha érdekel saját tapasztalat a dekás cuccokról:
5-6fokig egy dekás aláöltöző és egy 500as mez nekem elég szokott lenni. Alatta szoktam csak felvenni a 900as kabatot Ezzel a 3mal 0 fokban és szélben töéletesen elvoltam. Érdemes figyelni az online árakat illetve néha benézni a boltba is, mert szoktak akciózni. Pl. én 12ért vettem szeptemberben a kabátot 20 helyett.
Akármennyire is elégedett vagyok a kabáttal lehet, hogy nem adnék érte 20.000 magyar pénzt
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Hasaggymeg #98307 üzenetére
Köszönöm.
Igazából a fékváltókart megtaláltam így van mihez viszonyítani.
Korábbi Csepel alu hátsó agy ára lenne érdekes, csak nem találtam sehol hasonlót sem max. Csepel WAK Disc kazettást.
Szerintem fél áron feldobom azt majd lesz valahogy. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bunddog #98305 üzenetére
Fáj is kicsit,csak hogy egy klasszikust idézzek.
zodo...most olvastam vissza,átsiklottunk fölötte.Lehet túl hosszú volt... ...ami a fékváltökar árát illeti,ez irányadó lehet.Az agy is 3-4e újan.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz ZolkoW #98293 üzenetére
Elég menő ez a bringa!
Többiek ruha témában: Köszi szépen! Valószínűleg lesz még egy dekás köröm. Kell bringás felsőt vennem és akkor el tudom hagyni a pólót. Így már lesz aláöltözőm, felsőm, meg levehető ujjú bringás kabátom. Sajnos tényleg hideg van a pólóban, ha megizzad az ember. Már csak az SPD pedált kell megszülni, de az M520 tényleg jó áron van.
-
zodo
nagyúr
válasz Hasaggymeg #98303 üzenetére
Fáj is kicsit de köszi!
Maga az alap model is sokba volt a pénztárcámhoz és ugye most jön az upgrade.
Végül nem akarok nagy dolgokat, nekem ennyi már bőven elegendő a városi pár km tekeréseimhez.
Sajnos nem igen tudtam még kipróbálni de biztosan minőségi ugrás történt.Használt cuccokra van valami tipp? ~ 2-3k / db
-
ZolkoW
őstag
válasz Tothgera30 #98295 üzenetére
Sturmey Archer SRK5, nem biztos,hogy újból ezt venném,de végülis üzemel. eddig csak szűk 100km körüli tapasztalat van vele.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
zodo
nagyúr
Segítség híján végül Shimano Deore XT FH-M756A -ra cseréltem ezt a Csepel gyors záras menetes alu 32 lyukas hátsó agyat és a korábbi Shimano MF-TZ31 14-28 racsni helyett felkerült egy 8-as Shimano CS-HG31 11-32 , plusz fékváltókart kellett cserélni.
Felnit és küllőket szerencsére nem kellett cserélnem pedig 3 mm difi van a lyuktávolságokban.Ha itt lehet ilyen kérdés akkor azt szeretném megtudni mennyit érhetnek a képen látható használt agy és fékváltókar?
1350 km van az agyban, újra van zsírozva de sajnos sehol nem találtam pontos infót a típusáról csak annyit hogy "alu"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest