Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Toobee #229376 üzenetére
frosch baby folttisztító. az ingjeim nyakát és az alápolókat is ezzel kezelem. amit ez nem hoz ki, az meg megy a kukába, vagy rongynak.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
6030D
őstag
Ha már görgő, megint lesz az Aldiban a belépő kategóriás 30e Ft-ért.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Kiskopika
senior tag
válasz parandroid #229396 üzenetére
Én adom a klubbot, én ma a magyar zwift közösséggel nyomtam, segítőkész jo fejek, de teljesen más ligában mozognak hozzám képest
Amúgy én se használnám a companion-t de annyira butának érzem én is a ui-t pl workout nehézséget csak a companionban tudtam allitani laptopon újra indult az egész -
ZolkoW
őstag
válasz Kiskopika #229394 üzenetére
ne, erre még nem is gondoltam, azt tudom, hogy nem erős, és csak 1 Gb RAM van benne, de az Android nem is tudom, milyen verziójú rajt :-S
Egyelőre az akksiját csepptöltömnincs olyan elvárásom, hogy olyan legyen, mint kint, csak zavarja le a programot..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz Kiskopika #229394 üzenetére
Én is laptopon keztdem, de amikor a harmadik activitym fagyott le, feladtam. Pedig még egy garmin ant+ usb vevőt is vettem hozzá. Utána inkább átálltam az ipad-re, ezen tökéletesen megy, csak a HR Beltet kellett lecserélnem egy újabbra, ami már btle-t is tud, mert ios-re teljesen esélytelen ant+ -t varázsolni. Companion appnak egyébként nincs köze hozzá, hogy maga a zwift min fut, nekem tökéletesen működött a laptoppal, meg a tablettel is. Nyilván a companion app telefonon. Sok értelmét amúgy nem látom, chatre nyilván jó, meg megnézni a többieket, akik melletted tekernek, de engem ezek nemigen érdekelnek. Az egyetlen, ami miatt használltam, hogy ezen tudom megnézni a térképen, hogy hol vagyok. Amúgy elég bénácska a zwit ui-ja, bőven lenne mit fejleszteni rajta, de maga a program azért elég profi, ha meg a közösség is számít, akkor ez a nyerő. Benne lennék amúgy PH!-s klubban, meg közös tekerésekben, most már vagyunk elegen itt, hogy érdemes legyen összehozni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lsebestyen
addikt
válasz vallas #229369 üzenetére
Köszi!
Közben nézegettem ezeket az interaktív görgőket, ami ugye a virtuális terepviszonyoknak megfelelően állítgatja az ellenállást, és tényleg jó móka lehet.
Ez az Elite Tuo tetszik is, nem zavar ha hangosabb, mint pl a Zumo. Itthon nyilván beteg ára van, de bike-discountnál még vállalható is.
-
Kiskopika
senior tag
válasz ZolkoW #229389 üzenetére
Ha sikerül a tablet szólj, mert én ugyan laptopon futtatom de a companion jo lenne a tabletre de 9+ android kell az meg nincs es régebbin nem indul.
Én is szeretem de zwiftel küzdök kevésbé érzem valóságosnak a tekerést. Eddig a teszt idős rouvyval használtam valós útvonalakon és tök jól immitálta. Bar 8+% on nálam már megáll a pedál
Ma Group Rideoltam zwiftbe sajnos fel kellett adjam de tavaszra csak belerázodom -
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #229391 üzenetére
nekem nem jött be a time atac (mert csúszkál benne a lábam és fáj a térdem, de ez egyéni probléma), de azt simán be lehet sárban/hóban/mindenben csatolni, nem úgy mint az spd-t.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #229388 üzenetére
Meg ha netán karbonvázas a bicikli, akkor bem árt ha nem roppantja el az ember. Jó nekem alu, de vannak ilyan alkatrészek, aminél jól jönne a nyomatékkulcs. Mondjuk az pont nem a 4-6-8 Nm hanem a hajtómű és a kazetta 40 Nm-re lenne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #229379 üzenetére
Ennek a nadrágnak a feneke mennyire bírja a hátsó kerékről felverődő sarat, ha kiruccanok egy híg olvadó havas körre? Nem igazán értem, hogy a téli nadrágok fenék része miért nem vízálló úgy általában.
A téli cipő szerintem becsapós, mert nem attól meleg, hogy drága, hanem a kialakításától függ. Szvsz ami kva fontos egy téli cipőnél és amire oda kell figyelni vásárláskor:
- legyen vízálló, de úgy istenigazából
- legyen az orra, lábfej részen, meg úgy az egész teljesen zárt, mint egy gumicsizma. Nem, nem kell semmi légáteresztő szivacs, lyukak, ilyesmi, ami kell az a...
- GORE-TEX! Vagy bármilyen "tex" betét, a lényeg, hogy működjön a dolog és egy rendes cipőbe nem, nem fog belerohadni a lábad a zárt kialakítás miatt, mert a Gore-Tex teszi a dolgát és a bokánál pont eleget szellőzik. Ha átengedi a lábfejen, vagy az orrán a hideg levegőt, csak idő kérdése, hogy lefagyjon a lábujjad.Íme a sajátom, ami tökéletesen működik (nem saját képek):
Ami még bosszantó tud lenni, ha havas terepen leteszed a lábad és a hó rögtön beragad a stopli köré, aztán nem tudsz becsatolni. Sajnos az enyém is ilyen. Diadorát amúgy ne vegyél, mert újra kell ragasztani az egész talpát
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
válasz parandroid #229381 üzenetére
Én nyáron minden ruhadarabot kézzel kimostam, kiöblítettem öblítő nélkül es rögtön terítettem ki. Most hidegebb idő van, már nem mindent mosok rögtön. De szigorúan csak kézzel, gépbe nem engedem.
Kabát Northwave Reload lesz, abban bízom hogy rendesen fog állni rajtam és alul nem lesz elálló. ( ha igen akkor további nézelődés). Nadrágban még kutakodok vannak elképzelések a fejemben amik már kialakultak meglátjuk.
Az a baj a görgőzéssel hogy a számomra nem adja azt amit egyébként egy szabadtéri kerékpározás igen. Így az Nem opció.Egyébként igen az olvasottak függvényében a vicc az hogy keresem itt a " téli" ruházatot kint meg szakad az eső millió napja
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Kiskopika #229377 üzenetére
Szimpatikus, és jól működik az ERG mód, nekem főleg ez tetszik benne, és ez válasz a zwiftes témára is. Tekerek, hopp! 10 másodperc 600 watt (majdnem megállt a padál...), aztán megint laza.. lényegében egysebességessel is csinálhatnám, erre a részére nem kell figyelnem. Eddig csak ilyen kis fél órásakat csináltam, azt sem sokat, de de szerintem tök jó. És hatékony (a sima görgő is az, csak kevésbé szórakoztató, és többet kell gépészkedni). Felülök, a lábam csinálja, amit előír neki az "edzésterv", leszállok, pici nyújtás, zuhany, kész.
Most épp azzal küzdök, hogy életet leheljek egy 10 éves tabletbe, mert a telefonomon nagyon béna a zwift, látszik, hogy nem erre a méretre van kitalálva. (mintha a 7 colos kijelzőn annyival jobb lenne, mint ~6 colon..)
Ja, meg elég csendes. Alig van több hangja, mint a lánccsörgésnek.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #229372 üzenetére
Én (egyelőre) nagyon használom, annál is inkább mert hát nem olyan gyakran csavargatom ki az átütő tengelyt, nyeregbilincset, féktestcsavarokat,stb.,hogy lusta legyek elővenni. Jó érzés tudni az le sem lazul és túl sem húztam...
Téli cipő... nekem is idén dől el mit ér a kamásli, első telem becsatolva. ... legfeljebb kérek Jézuskától egy pofásabbat, mert szerinte zöme nagyon bénán néz ki, mint valami ortopéd cipő.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #229381 üzenetére
Itt mindent 1formán mosunk, legfeljebb a mosási program, idő és hőfok különbözik... és nem sajnálom az öblítőt sem, imádom a frissen mosott ruha illatát melybe ha beleizzadok sem lesz orrfacsaró. Igaz, hogy drága sportuccom sincs, nálam amit ennyire gyakran kell mosni (aláöltözőket egyetlen 2 órás menet után) arra sajnálok vagyonokat költeni. 🤔
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
andrisbandi
őstag
Ha a bacigyilkolásra gondolsz, h fura szagú;
- vizes ecetes áztatás,
- vagy alkoholos fertőtlenítés, pl befújod és kukászsákban pácolod,
- pénzes megoldás a neomagnol-os áztatás. Ezt használom, bevált.Utána öblítés, mosás.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #229380 üzenetére
Sportcuccot, technikai anyagot nem öblítőzünk...
Itt kicsit én is csalok, mert vannak olyanok, amiket én is bele szoktam néha dobni a sima mosásba, de azoknek érzed az anyagán is, hogy kicsit pamutosabb. Bár mi a sima mosáshoz is kb negyedannyi öblítőt használunk, mint a javasolt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Lehet túl sok ruhát pakolsz a gépbe? Mosás után azonnal teríteni/szárítani kell és ajánlott folyton vserélni az öblítő illatot, ne ugyanaz legyen. My two pences...
szimpláncsak... azt tapasztaltam, hogy télen a hulla-hopp a legjobb (ha van olyan), ahol nem mászol olyan hosszút, hogy végül csurom vizesen kelljen ugyanolyan hosszút lejtőzni, hanem kicsit fel, kicsit le gyakran váltakozva.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Dark Archon #229363 üzenetére
Én tavaly vettem dékás nadrágot meg kabátot
A nadrág rajtam passzentosabb,mint a képen. 0 fokig alàöltöző nélkül is jó, alatta már vettem fel vékony alàöltözőt. A kabát kb hasonló. Vékony de meglepően meleg. Mondjuk én mind a kettőt 17ezerèrt vettem tavaly, csak azóta a forint nem lett erősebb, így a dékás cuccok is egyre drágábbak Nekem télen a lábfejem kezd el leghamarabb fázni. Most gondolkodom téli cipő vásárláson. Szerintem ez a Shimano lesz a befutó. De ez a téli cipő kérdés is egyénfüggő. Van aki a 100.000 ft-os téli northwave cipőre is azt írja, hogy fázik benne a lába 5 fok alatt.
A görgő vs. téli kerekezès meg parttalan vita. Aki a teljesítmény miatt kerekezik annak jó a görgő, aki meg az "èlmèny " miatt annak meg úgyis ingerszegèny lesz. Én valahol a kettő között vagyok. Nem állok meg minden bokorban fényképezni, de nem is számolom a wattokat. Meg télen inkább síkon tekerek, akkor folyamatosan melegen tartod magad, nem kell lefelé fázni . Mondjuk Miskolc fekvése ilyen szempontból jó, mert lehet menni síkon is meg hegynek felfelé is .[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Nem tudom, az milyen aláöltöző, de szerintem cseréld le. Nekem az olcsóbbaknak is elég egy sima futás után a szellőztetés, néhány alkalom után szoktam őket a sportcuccokkal együtt mosni. Melóban is rászoktam ezekre a futós aláöltözőkre, a raktárban mocsok hideg tud lenni, simán egy hétig hordom ugyanazt mosás nélkül, úgy, hogy amikor hazaértem, kiakasztom szellőzni, de van, hogy meló után rögtön elmegyek egyet futni - ugyanabban az aláöltözőben. Mielőtt rovarfelhőket, meg bűzködöt vizionálnátok körém: igen érzékeny vagyok a testszagra (a sajátomra is, meg máséra is), nejem meg még nálam is jobban, szóval nem, nem vagyok büdös tőle. Van amúgy leárazásoknál vett UnderArmor, meg NikePro aláöltözőm is, na azok full technikai anyagok, még ennél is jobbak, de azok még leárazva sem voltak olcsók, szóval azokat tényleg csak sporthoz veszem fel.
p
-
Toobee
veterán
Izzadtságot mivel szedtek ki a ruhából? A héten nagyon túlöltöztem, szélálló volt felül úgy beizzadtam nem tudom kimosni az aláöltözőből. Sportprogram + sima 40 fokos is kudarcot vallott. Így még nem jártam, pedig már vagy 2 éves ez az aláöltözőm.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz vallas #229369 üzenetére
nem tudom pontosan, az okos-, és az interakív között mi a különbség, de hogy műkódjön zwifttel, kell, hogy szoftverből lehessen állítani a terhelést, ezt sajnos az egyszerűbbek nem tudják.
Viszont okosból tényleg van olcsóbb is.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #229360 üzenetére
Ja, ez így szokott lenni. Eleinte a szelepsapkát is nyomatékra húzza az ember , később meg úgy van vele, "azért az egy nyeregcsőbilincs csavarért elő nem veszem a dobozból". Előbb-utóbb a 4-5-6 Nm úgyis "benne lesz a kezedben".
Igazából én is csak azért rendeltem,hogy ha valaki megkérdezi, van-e nyomatékkulcsom, ne kelljen má" azt mondani, hogy nincs -
vallas
őstag
-
vallas
őstag
válasz lsebestyen #229359 üzenetére
A legolcsóbb ami Zwift kompatibilis az egy Aldis/Lidlis görgő 20 ezerért..+ hozzá egy pedálfordulat+sebesség szenzor , és egy decathlonos görgőhöz való gumi...
Újonnan : [link] [link] ezekhez is kell edzőgumi
Ha tudsz/akarsz rá többet költeni akkor talán az Elit Zumo a legolcsóbb interaktív okosgörgő: [link] nekem ilyen van...vagy FB marketplace [link]
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
rétisün
veterán
én ilyent vettem pár éve, nekem nagyon bevált. -4 fokban is mentem benn több órát. hasonló ez is, de nyílván millió márkának van softshell nadrágja.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
válasz Dark Archon #229365 üzenetére
sose fordult még elő, inkább passzentos nekem. de rakd ikszbe, vagy köss rá csomót, ha túl hosszú.
holonál van sajátból kétféle, meg gobik. meg montisban is van valamijük.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Maximum1
őstag
válasz Dark Archon #229365 üzenetére
Dobd át keresztben
-
addikt
-
nagyúr
válasz Dark Archon #229360 üzenetére
a kantáros nadrág sosem csúszik le a derekadról. van téliben normál derekú is, de én nyáriból is kantárosat hordok csak, nagyon praktikus.
nem nehezebb felvenni, pont úgy kell, mint a másikat: a derekánál kell belebújni. utána van két extra mozdulat, hogy jobbról-balról kipödröd a kantárt és belebújsz. előbbi fontos, a megtekeredett kantár hossza rövidebb, és kényelmetlen is. de ha rendesen felveszed, akkor rádsimul, és észre se veszed.
ami negatívum, hogy ha útközben rádjön a szapora, akkor biza felülről mindent le kell venni, amit fölé vettél, csak úgy tudsz belőle kibújni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #229361 üzenetére
Ha ennyire fázós vagy, akkor bonyolult, egyébként nem. -5°C-ig így tekertem:
alul: nyári cipő + kamásli, őszi hosszú bringásnadrág, túranadrág (kamásli volt 15k, túranadrág is kb. annyi, de nyilván az jó túrára is)
felül: hosszú aláöltözet, hosszú mez, dzseki (csak a dzseki volt 25k, többi egyébként is kell ősszel is - 31k-ért is bőven megéri, ku**a jó dzseki, és ezen bizony nem lehet spórolni)Kesztyű, sapka, csősál.
Szóval annyira nem bonyolult, és nem kell egy görgő meg Zwift árát rákölteni, nem beszélve arról, hogy nem mindenki tud felállítani otthon egy ilyet. Jót is tesz az egészségnek, ha kint edzel, és nem feltétlenül kell úgy tolni, ahogy a csövön kifér.
De persze meg tudja győzni magát az ember mindenről, hogy miért ne csinálja
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Maximum1
őstag
válasz parandroid #229361 üzenetére
A görgőzés hátránya, hogy teljesen elveszíted a képességeidet és tavasszal az első napsütötte napon kimerészkedsz majd egy 3cm-es padkán eldobod magad, amivel offolod a fél nyaradat is.
Itt olvastam ezt a sztorit.....Én azt mondom az görgőzőn aki versenyre készül, enyhébb napokon tekerjen kint, keresztedzésnek meg lehet futni fos időben.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz fulton #229354 üzenetére
Az a baj a téli ruházattal, hogy ha jó minőséget veszel, ami tényleg működik + jól is érzed magad benne, az egy direct drive görgő + egy éves zwift előfizu ára, és akkor még nem beszéltünk róla, hogy úgyis ázni-fázni fogsz, a gépet meg takaríthatod-kenheted minden használat után. Időben dupla az átöltözések, beöltözések, karbantartás, takarítások miatt, edzéshatékonyságban meg a közelében sincs. Mindeközben hamar sötétedik, folyton szürkület van, meg köd.
Kezdj el számolni, hogy ha rendesen fel akarsz öltözni, akkor: alsó-felsőaláöltözet, téli felső, téli nadrág, széldzseki, meleg dzseki, termo zokni, kamásli, téli cipő, kesztyű, sál, sapka. Ezekből a jó minőség alsó hangon darabonként veri alulról a 100 eurót, nagyobb darabok többszáz eurósak. És nem elég egy, ha kvázi mindennap mész, ha meg mindennap mosod, legkésőbb egy szezon alatt kuka az egész szett.
p
-
addikt
válasz fulton #229331 üzenetére
Én a tavaszi / őszi hosszú nadrágra vettem egy dekás túranadrágot, és abban tekertem -5°C-ig. Jó volt, csak macera két nadrágot felvenni, ezért akarok idén venni egy normális télit. Csak azt nem értem, mi a jó francért csak kantáros télit kapni szinte, engem csak idegesítene. Bizonyára folyton lecsúszik, még nehezebb felvenni, stb.
chubby2o6: de, most mindent nyomatékra húzok Aztán a következő alkatrész cserélgetésig bizony porosodni fog a helyén.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #229351 üzenetére
Bocs, lehet rosszul írtam. Szóval nem feltétlenül interaktív görgőt keresek, hanem olyat ami Zwift kompatibilis. Ezekből érdekelne pár tipp.
-
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Tisza tó kerüléssel kapcsolatban lenne kérdésem. Nézegetem a térképet de nem értem, hogy hogyan jön ki a nagyobb kör. Egyáltalán honnan indul.
[link]
Mivel még nem voltam, mennyire van kitáblázva a bringa út?
Köszönöm,Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
szkink
aktív tag
válasz szimpláncsak #229306 üzenetére
Igen nem rossz ár,de azóta ugye kiderült hogy az első váltó nem jó,a hajtókar sem az igazi,nekem 170mm kellene,a szettben lévő 175mm,mondjuk nem tudom mennyit jelent az az 5mm.A kerék tényleg jó árban van,de arra most nem költenék túl új még a bringa
-
fulton
addikt
válasz -=RelakS=- #229332 üzenetére
azért az merész
--------
Ma megnéztem 1 dzsekit, Endura Stealth Jacket II. - hát itt van az hogy szabás. felvettem az XL méretet, és olyan volt mintha rám szabták volna. nagyon jó kis kabát. ára is megvan sajnos nem sajnos.. a dekásban meg se az L se az XL nem volt jó. a kettő közt lett volna. Ennél az Endura-nál érződött hogy nem ki kinai cucc. Tetszett. fene egye megFelvettem az Endura PRO SL SKULL CAP sapkát - hát hiába 12 e nekem nem jött be.
1 - nagyon lezárja a környezeti hangokat, és nagyon zavaróan hangos az anyag ha hozzáérek fülnél, és személy szerint nekem tul szoros is volt. Ebben a dekás sapka verhetetlen elegy, igaz az nem viz álló. de nem is cél ez nálam.Illetve néztem az Endura FS260-PRO NEmo Glove II kesztyűt, nagyon tetszik a direkt szabása, és hogy nincs belső amit kihúzol mikor veszed le. Patent kis cucc. Azt nem tudom hogy milyen lehet 0 fok körül pl, és hogy mennyire izzad be a kéz, elvileg téli cucc.
Viselni nagyon jó volt / premium hatást keltett.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz lsebestyen #229351 üzenetére
most láttam 150ért egy olyat, mint az enyém (Elite Suito), ráadásul hátsó sorral annyi. körül kell nézni, de én inkább ilyesmi árra számítanék használtan is.
újan ritka 200 alatt, én legalábbis egyet láttam csak.
ja, a Zwift sajátja talán, de azt még kapni sem lehet, meg lehet hogy megvárnám az első valódi tapasztalatokat.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
lsebestyen
addikt
Hello!
Erősen gondolkozom, hogy bepróbálok egy interaktív görgőt. Régebben már görgőztem, de az unalmas volt, viszont a Zwifttel adnék a dolognak még egy esélyt. Használtan miket érdemes nézni 100k körül? Alig használt, egy-két éves darabokat néznék.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Hasaggymeg #229347 üzenetére
Igen, ő állította hogy ez ugratásnak számít és érezte hogy elhagyta a talajt egy tized másodpercre .
Mikor megnéztem hogy a Sam Pilgrim fiatalabb nálam...
Illetve 2 videó ugrott be erről:[link] Illetve ennek a második fele: [link]
Középkorúak vagyunk, csak nem iszunk és dohányzunk így Brad Pitt külsőm lesz még vagy 20 évig -
burriebonz
tag
Sziasztok!
Lassan cserére szorulna a téli kesztyűm. na most a Specialized Deflect és a Cube X NF közt vacillálok. Tapasztalat szerint van valami érdemi diffi, vagy inkább tökmindegy? Másrészt azért nagyjából ez az összeg amit rászánok!
Válaszaitokat köszönöm! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #229325 üzenetére
Így kell ezt csinálni, annyi féle ajánlás van, hogy szépen kiválasztod a sok közül azt amely a legjobban fexik neked, ergo legközelebb áll ahhoz amely neked tetszik.
#229337FeRRaR1...ha jól megnézzük az első kerék talán elhagyta már a talajt pár mm-el. Amúgy ügyes, csoda, hogy érdekli az ilyesféle kerékpározás és ...basszus, fiatalok vagytok még, van idő elég tanulni, hisz kábé lányom lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #229309 üzenetére
Ja, hát ennyiért tényleg jó vétel volt, még akkor is megéri, ha nem használod ki. Gondolom, nem húzol nyomatékra mindent .
-
FeRRaR1
őstag
válasz andrisbandi #229340 üzenetére
Köszönöm, a Kyle & Aprilt pont tegnap küldtem neki, a másik meg még túl komoly hozzá
Ösztönzöm, dicsérem de próbálom rávenni hogy feszegesse a határait hogy fejlődjön. Viszont túl tolni se akarom, hiszen az a lényeg hogy élvezze.
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #229314 üzenetére
Az a baj, hogy a könnyen szerelhetőség nem szempont tervezésnél. Lásd a mostani ragasztott telefonok például. A gyártók úgy vannak ahogy az autóipar is, majd a felhasználó elviszi a szervízbe. A szervizes meg had szívjon vele. Legalábbis a futóművek terén egyébként nagyon helyesen a többi fő alkatrészek egyszerűbben szerelhetők. Például mentes villanyak vs. A-Head, 4szögtengelyes hajtómű vs. integrált, menetes racsni vs. kazettás fogaskoszorú stb.
-
andrisbandi
őstag
válasz FeRRaR1 #229337 üzenetére
Bevállalós feleség, szerencsés vagy!
Csajos-montis kedvenc csatornáim;
Mindíg találni valami érdekeset. Meg nehogymá' ők megtudják tanulni, én meg nemKyle & April - Ride MTB
Fluidride Mountain Bike Instruction
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
chubby2o6
senior tag
Rendeltem egy ilyet [link] , van vkinek tapasztalata vele? Nem is igazán szerszámot akarok beletenni, inkább azokat a cuccokat, amit az övtáskában hordok ( iratok, bkártya, pénz, teló, kulcs, cigi, gyújtó, gumileszedő, folt, ragasztó, meg egy kicsi multitool ). Az érdekelne - mert csak ez az egy kép van róla - hogy belefér-e mindez egyáltalán, vagy elb...ott döntés volt?
-
FeRRaR1
őstag
[link]
Nagyon próbálkozik asszony -
Napfénysüti
nagyúr
válasz parandroid #229326 üzenetére
Nem nézted a múltkor az én gumimat?
28-as Contit én a 90 kg-omhoz elöl 5 hátul 5,5 barra fújom. Igaz ez Tubeless. Pedig a sima belsős verzióval korábban én is utáltam ha nagyon lapult, annál 7 illetve 8 bar volt mindig a gumikban.
Més que un club!
-
fulton
addikt
válasz jjeahh #229333 üzenetére
Nyilván puding próba- erre gondoltam egyébként mármint kerékpáros naci csak betét nélkülibe(ebben nincs membrán nem is annyira szél álló mint a membranos verzioja de cserébe jobban szellőzik és ha ráveszek egy réteget kevesebb az esély h bepálik), de ugy gondolom ha ravenném ezt, valamit hozna a tekintetben hogy bemehetne -minusz fokba is az idő. Ebben a futó nadrágban nem izzadtam meg egy sok órás út alatt sem.tökéletes volt 16-12 fok tartományban széllel szemben is korrekt, bár nem szélállócuccos (ennyit már tényként tudok).
Aztán így lefedve az idő 0 fok és némileg alattáig is. 10 fokig a furó magaban, aztán alatta alá meg menne az a kerekparos naci es akár rá a futó + ba.( már csak azért is mert én nem Jobban szeretem az utcai viseletet)[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #229331 üzenetére
A téli nadrágok többsége softshell, ami szélálló anyag, nem légáteresztő. Szerintem arra légáteresztőt venni olyan lesz, mintha széldzsekit vagy esőkabátot vennél fel legalsó rétegnek, majd felvennél rá egy mezt . Végülis megpróbálhatod, csak nem logikus a sorrend. "Civilben" sem szoktál gondolom a farmerre boxeralsót húzni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-=RelakS=-
veterán
válasz fulton #229330 üzenetére
Ennek az őrültnek szerintem már mutattam a videóját, kifogyott a pumpáján a nyomásmérő a skálából, illetve a gumik már nem fértek el rendesen a villában, annyira felfújta a kerekeket
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
fulton
addikt
válasz Mezga Aladár #229311 üzenetére
Értem. Találtam betét nélküli kantáros nacit. Mindenképp fontolóra veszem.
--
Van köztetek olyan aki kerékpáros kantáros téli nadrágra rávett még egy légáteresztő futó nadrágot akár vagy hasonlót és ezzel hidegebbre tudott menni? Működött a dolog nem pálott be? -
szabop27
tag
Szintén 75kg. 25-ös gumit én is 7.5bar körül használtam, de a 28-ast 6bar körül érzem a legjobbnak. GP5000 mindegyik
-
szimpláncsak
tag
Conti ultrasport III-at, 80kg-al, 28mm-es gumikkal én is 7-7,5 bar közé fújom
-
parandroid
félisten
válasz andrisbandi #229322 üzenetére
6 bar szerintem nagyon kevés. Én 75 kg vagyok (give or take), de 6 barral a 25-ös, belsős contit már laposnak érzem.
Amúgy nem kell túlgondolni, pláne, hogy a pumpák is tévedhetnek, meg kiszisszenhet vaalamennyi, amikor lehúzod, szóval ha ennyire kérdés, akkor én 6-8 között próbálgatnám fél bárokkal, minden tekeréshez más érték, aztán hamar kiadja, hogy neki mi a kényelmes. Én is így tapasztaltam ki a kb 7-7,5 közötti értéket, amivel használom. Másnak ez lehet, hogy túl kemény lenne, megint másnak meg túl puha.
p
-
jjeahh
nagyúr
Wow, xc-re az én súlyomhoz hajszálpontosan akkora nyomást ajánl, amennyire minimum le tudok menni úgy, hogy még nem ütöm fel a felnit, szal ez sokkal jobb, mint a Schwalbe féle. Mtb-n nekem még ez vált be: [link]
-
GAbre
veterán
Üdv.
Pécsen valakinek nincs monoblokkra, szerszám?
(Anyára)
Itt szervizben nem hajlandóak meghúzni, szerszám meg nincs.Avatar
-
bardi
senior tag
Hasonló súllyal, ugyan ilyen széles gumit én kb 6 bar környékére fújtam és elég volt. Ennél több tükörsima aszfalton lett volna jó, de itt ilyen elvétve akad.
'92 Honda VFR 750
-
andrisbandi
őstag
válasz parandroid #229321 üzenetére
https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
A magyar cikkben volt ez a link... profi cuccnak néz ki.
Ajánlható?
- Próbáltam megtippelni a kolléga adataival, és sokkal kevesebbet dobott. A magyar cikkben lévőhöz inkább hasonlót.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
parandroid
félisten
válasz szrobert #229319 üzenetére
7-8 bar közé, attól fügően milyen gyorsan akarsz menni (ha nagyon, akkor többet), és milyen szar úton vagy kénytelen tekerni (ha nagyon, akkor kevesebbet).
p
-
andrisbandi
őstag
válasz szrobert #229319 üzenetére
https://holkerekparozzak.hu/magazin-kerekparos-hirek/muhely/5937-az-idealis-gumiabroncs-nyomas-beallitasa
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Egy 28mm-es Conti GP 5000 folding gumit milyen nyomásra
fújjak?
Súlyom 73kg.
Nem találtam erre vonatkozó adatot, a Conti 6,5-9 bar tól-iget ad meg...Köszi!
-
ZolkoW
őstag
válasz szimpláncsak #229315 üzenetére
a Decának mondjuk elég érdekes a méretezése, nekem is van M-estől XL-esig, de talán XXL-esig minden. Sőt, S jelzősűt is vettem már ott.
a HY/RD a listámon van, azért csak nem hagy nyugodni, hogy lehetne több a fékerő.
De azért 15-ért a PÁR Spyre az egyik legjobb bringás vételem voltBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
válasz szimpláncsak #229316 üzenetére
van kínai klón is, ami elvileg jó, csak a mostani könnyfakasztó usdhuf-fal vsz. drágább lenne
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #229307 üzenetére
Tudom, hogy jó a TRP HY/RD, csak darabja annak is 30ezer körül van.
-
szimpláncsak
tag
válasz ZolkoW #229313 üzenetére
"Sajnos" hasonló cipőben járok én is..... Fogytam is, meg más lett a "tűrés határom" a szűkebb felsőkkel kapcsolatban. Ami tavaly XL-es volt abból most vehettem M-est. 86 kilóról lefogytam 80-ra. Szóval egy mérettel kisebb lettem és szűkebbeket is veszek. Mondjuk az aláöltözőből így is XL-es kellett, az L-esbe már levegőt is nehezen vettem, annyira szűk volt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #229312 üzenetére
Én is ezt gondolom, ezért örülök az ilyen minimalizálásoknak, mint az egyetlen csapágy, minél kevesebb mozgó-forgó plusz alkatrész-forgáspont, hajlákony támvilla stb. Már csak magát a tagot kéne egy ilyen bringán egyszerűbbé varázsolni. Szívesen elnéznék több házilag könnyedén szervizelhető tagot és minél szűkebb, átláthatóbb palettát. Amíg a telókból és a tagokból évente jön ki újabb modell és egyre összetettebbek, addig hiába egyszerűsítik a forgáspontokat, mert egy fullyt továbbra is macera otthon karbantartani. Jó példa erre a Reconom, annyi évjárat és modell van belőle, hogy már a Rockshox is összezavarodott a service kit-ekkel és egyszerűen nem találok hozzá szimeringet, mert a gyárilag ajánlott alkatrészek sem jók rá
-
ZolkoW
őstag
válasz fulton #229302 üzenetére
én tudnék egy fióknyi ruhát, amit annó megvettem, és akkor pár kilóval nehezebb is voltam, de főleg még nem tudtam, mire kell figyelnem, és így most ezek túl bőek. Mez, kabát is.. én a kisebbre szavazok, persze kényelmetlen ne legyen, akkor máshová kell menni, ha egyik sem jó, de a túl nagy az nem lesz az igazi.
Ugyanitt pár felsőt cserélnék kisebbreBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #229308 üzenetére
Olyan az a teló mintha egy közép csapágy lenne a vázba tekerve.🤭...továbbra is azt gondolom nagyon gazdag kellene legyek, hogy egy összetelós minden maceráját vállaljam.🤔 (beállítás, karbantartás, kizárás/bezárás, csapágyak stb.)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz fulton #229302 üzenetére
Az a nadrág amit linkeltél szerintem bringázásra alkalmatlan. Nem a megfelelő a sportunk mozgásformájához.
Ha téli bringázáshoz kell nadrág akkor kizárólag kantáros és a megfelelő helyeken izzadság áteresztéssel/szélálló betéttel ellátott nadrág. Vagy vastag rövid nadrág lábszármelegítővel.
Aláöltöző nadrágot próbáltam nálam semmi nem ért. -
J.C.G.
aktív tag
Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube teszt.
Egy ideje már tesztelem esőben és azt kell mondjam hibátlan számomra. Ma is kapott rendesen alulról térd alá felcsapó vizet hosszan és fentről esőt, de egyelőre nem nyikorog a lánc, pedig már harmadszor ázott így, újra kenés nélkül. Ráadásul csendes is a lánc, nincs az a zavaró hangja amikor elhajtok egy kerítés mellett.
Munkába járás hüvös időben, esőben.
Vízálló bakancs és Dekás pamut zokni most nagyon bejött! Nem túl meleg , nem izzad bele a lábam még egész napos túra alatt se. Ilyen melegebb reggel egy vékony nyári túra nadrág van rajtam, 6 fok körül már alá húzok egy 3/4 szárú sí aláöltözőt ami -4 fokig megfelelő. Ma egy szintén Dekás eső nadrágot húztam rá ami még éppen megfelelő volt. Igaz a combom már kezdett vizes lenni 35 perc alatt.
Felül ma egy Aldis bicajos póló, Alis bolyhos NW utánzat mez és Dekás MTB esőkabát, az a 3 rétegű anyag. Bukóra pont jól passzol a kapucni és visszafogott tempóban meg se izzadtam. Oké kis pára volt azért. Sisak alatt egy Endura windchill sapka ami bolyhos. Na ez felesleges volt, elég lett volna a Castelli nyári sapkája is. Mind a két sipka újonnan szoros volt, talán még kicsi is, de szépen tágultak annyit, hogy pont tökéletesek a fejemre. A kesztyű az nem esőre való, de ezzel tisztában voltam, most szárad. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #229307 üzenetére
Az jó, hogy próbálnak egyszerűsíteni, de nekem ez továbbra is könnyebben karbantarthatónak tűnik annak ellenére, hogy ránézésre összetettebb. A Digit vajon hány csapágyat használ? Mert ha jól tudom, az Arc8 egyet és ott a hátsó tag is szabványos, kb bárhol kapsz hozzá alkatrészt, a Digithez kérdéses, főleg pár év múlva, amikor már lehet a márka is megszűnik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #229306 üzenetére
Ha lecseréled TRP hibridre vakteszten meg nem mondod majd, hogy az nem tiszta hidrós!
Más...now that's what I call integrált rugós tag. Faxa!
-
szimpláncsak
tag
válasz szkink #229301 üzenetére
100-èrt a teljes fék, hajtás, váltás szett elég jó ár. Én is gondolkodtam a fèkváltókar,/fék cserén a trp mechanikus helyett,de mikor megláttam, hogy újonnan 130e körül van két hidraulikus Tiagra fèkváltókar, meg két fèktest inkább elvetettem . Én eddig csak a kereket cseréltem le a Cube cross race-en DT e1800-ra, mert Rose-on elég jó árban volt, ha nem szettben vetted meg. (Most nézem, hogy még mindig 215euro első ,hátsó )Akkor a tárcsákat is cseréltem meg a fékbetétet gyantàsra. (6csavaros volt, most centerlock)Lehet csak placebo,de azóta mintha jobb lenne a fèkhatàs
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz vallas #229300 üzenetére
Szerintem mérd meg a főbb paramétereket és ha nem nagy az eltérés vagy hasonló akkor vedd meg. Persze ha nagyobb akkor nem opció, ahogy írod is.
Az nagy előny, hogy mindent át lehetne építeni. Nálam úgy volt a prodzsekt, hogy szinte minden ki lett cserélve végül, így építettem gyakorlatilag egy új biciklit nulláról. Pedig úgy terveztem, hogy alig kell pár dolgot kompatibilis alkatrészre cserélni. Sok alkatrészt eladtam menet közben és jöttek az újak. Csak az a baj, hogy mindig lehet(ne) valamit fejleszteni.
-
Ringman
nagyúr
válasz szkink #229301 üzenetére
advent-x-es fékváltókar nem megy hidraulikus fékkel, csak bovdenessel.
pressfit egyszer használatos, de amúgy nem nagy tétel.trp-nek van hibrid fékje, az lehet még opció, ha csak a féket cserélnéd, ezzel van már itt a topikban tapasztalat.
-
fulton
addikt
válasz Mezga Aladár #229295 üzenetére
Köszönöm a valaszokat. Igen erre gondoltam jó magam is.
Fórum ajánlásra kinéztem egy Nortwave Reload dzsekit.
És fogalmam nincs élőben milyen a szabása es h lent mennyire szoros az a kis gumija.
Mivel online rendelném nehéz belőni hogy L vagy XL ezért (is) próbálgattam a dekában A kabátokat hogy legyen valami fogalmam. Sajnos az eladó elzárkózik attól hogy mindkettőt lerendeljem es egyet visszaküldjek (elállással). Utazás maradna de az oda vissza út lenne csak 11 óra lenne. Az meg nem jó ha csak az egyiket veszem és ha nem jó alapon kicserélem, azt látni kell egymás után fel próbálva és úgy dönteni.
----
Egyébként néztem futónadrágot aláöltözet ként használni a meglévő nadrágom alá majd beszámolok róla ha megvettem meddig bírja így a kombó. 2 esélyes lesz de valszeg mindkettőt megveszem. Egyik warm cucc. A masik egy lazább ( azt nagyon kellemes volt viselni ugyanakkor rád is simult). Full mint egy aláöltöző. (Majd ha beáll 0 -10 fok)[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
válasz Ringman #229297 üzenetére
Az első váltót nem is néztem a középcsapágy (pressfit) is az árban van,igen a hajtást írta hogy nem 105, az egész cserét valószínű hogy egy "hozzáértő" csinálná egy szervizben.De még csak a spekuláció van,mert igazából csak a fékeket akartam olajosra cserélni,én naivan meg azt hittem ahhoz mást nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest