Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz deny330 #126898 üzenetére
Ismerem, nem veletlenul valasztottam a 350-et hatulra, a gyari zsirral szinte teljesen nema, ami a regi Hope agy utan maga volt a megvaltas. AM, premium, matt es ud.
(#126883) Hasaggymeg: Eredetileg Sapim kulloket es anyakat szerettem volna, de sehol nemntudtam beszerezni egyben ami kellett volna, igy maradt a DT es teszem hozza a DT cuccokat is csak Nemetorszagbol tudtam beszervalni, amire megint varhatok majd heteket...
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Triathlete
senior tag
Országútisok közül valakinek van tapasztalata Swisstop betétekkel? Tényleg kiugróan jó? Májusban szeretnék menni komolyabb hegyekre, és úgy terveztem haza is jönnék majd. Alu' kerekekhez (Campa Scirocco) venném.
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
deny330
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
Na megjött a legutóbbi csomag szerencsére . Kár, hogy csak tavasszal fogom felavatni az összes cuccot . Belsőt majd külsővel együtt cserélek, amikor elolvad a hó és felrakom a jelenlegi bütykös helyett a gyorsabb Maxxis-t, kíváncsi vagyok ezek az extra könnyű SV19A-k kompromisszumosak-e és mennyire. 1L kulacs csak hosszú túrákon és maratonokon fog kelleni, a hátizsákot meg most sajnálom besározni.
Amúgy a hátizsák fogalmam sincs mennyire fog szellőzni, de így első blikkre tetszik, jó minőségűnek tűnik, remélem tartani is fog. Bírom, hogy odafigyeltek pár részletre, van több zseb is benne, sőt, a napszemüvegnek külön, a kulcsnak meg szintén külön bizbasz van amire fel lehet akasztani. A sisak felfogató izé is ötletes, az esőhuzat meg jó vastag, teljes egészében fényvisszaverő és nem csak a hátizsákon van lámpa felfogatási lehetőség, hanem a huzaton is. Amik viszont nem tetszenek: a pántok csak ott lógnak szabadon, nincs rajtuk egy tépőzár vagy valami amivel összefogja az ember, így ezt muszáj volt átmenetileg befőttes gumival megoldjam, aztán valamit majd kitalálok... üres állapotban nincs a hátizsáknak tartása, ezért az egész összeesik és ronda, igaz cserébe könnyű. De ami a legjobban fog zavarni, hogy nem lehet az oldalán hozzáférni a cuccokhoz, mint a régi hátizsákomnál, így ha valamit hirtelen ki akarsz venni, muszáj levesd magadról. Tudom, a többi bringás hátizsák is ilyen és oldalsó nyílás szinte kizárólag fotós hátizsákokon van, de ettől még hiányozni fog[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
StLui
veterán
Ez a mese miért jutott eszembe
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #126885 üzenetére
Ma is voltam a Magellan-nal, sokkal kényelmesebb. Nem a nyereggel, a vázzal, hanem a testhelyzettel van gond. De ki mondta, hogy a géppel van a baj? Annyit mondtam, hogy NEKEM nem kényelmes.
(#126894) Hasaggymeg: Én nagyrészt még mindig a 4 éves BBB kesztűmet használom, tökéletesen fogja az izzadtságot és nem is kellemetlen a viselése, mivel nem vastag az anyaga. Múltkor akcióban vettem egy Pearl Izumit, az párnázott, de 1 óra után kellemetlenül nyomja a kezemet.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #126888 üzenetére
Ezzel én is így voltam,csak én inkább a beleizzadás miatt nem vásároltam.Büdös és sokkal nehezebben mos6ó mint egy másik ruhadarab,ezért próbából rendeltem egy ilyen kici ócót.Ősszel jött,így még csak vagy 2x használtam,de jónak tűnik. Amúgy soxor estem,de kézfejem,ujjaim soha,tenyerem talán 1-2x sérült,és én inkább pont az átkozott izzadásért próbálom ki,mert nyáron néha úgy dől a víz rólam,hogy már le-lecsúszik a kezem a markolatról.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #126891 üzenetére
Ebben a Dainese cuccban tök jól lehet tekerni. Én a héten pár napot bicajjal jöttem munkába, még készült az autóm és teljesen jó. A könyökvédőmet mondjuk még fel se vettem, azt majd talán szombaton kipróbálom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #126889 üzenetére
Én "csak" XC-n nyomom és azzal sem duhajkodok annyira, gondolom ez az oka, hogy a kezem még sosem sérült... a lábszáram viszont folyton tiszta vér meg seb . Szal ennyi erővel maszkot is hordhatnék nyáron is, hogy az arcom nehogy sérüljön, de csak annyit érnék el vele, hogy megfőne az agyam a saját levében . Amit én féltek amúgy, az a kulccsontom, a könyökem és a térdem, de XC-sként nem öltözhetek úgy mint egy DH-s, kényelmetlen lenne.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem feltétlen a kényelmesebb fogás miatt használnak sokan kesztyűt hanem ahogy a kolléga írta egy esésnél védi a kézfejed, nem zúzod le annyira.
Mondjuk nekem outin a plusz komfort se jön rosszul.Hasaggymeg: értettem a kesztyűs dolgot, nem is fogom még használni.
Csak most úgy jött ki hogy rendelnem kellett a tartót meg a bandázst és volt egy 75 eurós kuponom (köszönet ro_bert17 fórumtársnak utólag is! ) aztán ki kellett pótolnom hogy elérjem. Kesztyű meg úgyis tervben volt így hozzácsaptam.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Toobee
veterán
Én inkább elviselem a kesztyűt, mint a sérülést. Fox Bombert ajánlom ha kitavaszodott.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Napfénysüti #126886 üzenetére
Kb. havonta én is elgondolkozok egy ujjatlan kesztyű beszerzésén, de olyan jó érzés pucér kézzel rámarkolni a csöcsszerű ESI Grips-re, hogy sajnálom tönkretenni a feelingjét, mindíg lemondok róla. Az ESI előtt a tenyeremen bőrkeményedések is voltak, de amióta megvan, azóta olyan sima a kezem mint a babapopsi.
Világos marcsán is agyaltam én is, de mivel kényes, szintén lemondtam róla.
szerk: ESI gyárt bandázst is, de az ára miatt gondolom nem próbálta senkiMás: A beragadt bike24-es csomagom végre elindult
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #126886 üzenetére
A fehér felejtős,az,hogy egy szakmabeli hasonlattal éljek, olyan mint a zuhanykabin,csak addig szép amíg a kirakatban van.Kesztyűre tett megjegyzésem az ujjatlanságára vonatkozott,amiért még várattat magára használata...amúgy faxa,de a tartó is,mely olyan mint egy puccos tévéállvány,mindenfelé állít6ó! Azzal még hidraulikus fékeket szervizelni is lehet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #126883 üzenetére
Így van.
Amúgy tényleg kényes a fehér bandázs sajnos be kell ismernem. Kb ránézel és már koszos...
lizardSkins bevált nagyon a Focuson így az adott volt hogy maradok nála, fektével kicsit komorabb lesz az összhatás de az nem baj.A kesztyűre kíbáncsi leszek hogy válik majd be, ilyen lett végül: Northwave SWITCH LINE
Elég érdekes darab, nincs tépőzárja hanem bele kell bújni. Élőben amúgy elég jól néz ki és a párnázása is jónak tűnik.
Az előző GripGrab nekem kissé csalódás volt, tartósságban nem vizsgázott valami jól.Bringatartónál meg erre esett a választás: Topeak Solo
Rosék amúgy viccesek voltak, ez a három tétel nem foglal el valami nagy helyet erre akkora b*szott dobozban küldték hogy csak lestem. Egy fél kerékpár elfért volna benne.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #126884 üzenetére
Haverom mondja mindig, amit az oktatója mondott: "Nem a gép a hülye..."
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #126880 üzenetére
Imikéről gyakran az a számítógépes mondás jut eszembe,hogy én nem a géppel,hanem a gépen szeretek játszani...sógorom olyan,hogy haza sem viszi új gépét,mobilját máris memóriabővítés,alaplapcsere,ROM főzés,meg még isten tudja mi. Amúgy ha nem kerékpározhatok 2-3-4-5 napig,akkor már hiánypótlásként én is elkezdek a "géppel" játszani,mint tegnapelőtt,mikor is (először!) magam szervizeltem fékjeimet.Sikerült is beszennyezni első betéteimet,tegnap csak csodálkoztam,hogy hiába húzom,nem tudok megállni.Szerencsére már csak alig volt rajtuk,csakis fillérb@szásból hagytam még őket télire. Ma teszem be az újakat,aztán uzsgyi a maradék hóra a domboldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #126875 üzenetére
...és az utolsó szó a tiéd volt,mi? "Igenis drágám!" 2 nővel ez csak rosszabb lesz. (Én már úgy nyomom...28 éve )
(#126877) ZolkoW...hát erről mesélhetnék.Nejem bringái az évek során egyre fehérebbek lettek.
1
2
3
...amiben övéi talán különböztek a képen levőktől az a fehér nyereg,fehér markolat és általában hamarosan felszerelt fehér bovdenezés (!) Cif rulez,minden mosásnál.(#126882) Zsohi ...Hope,DT,Sapim...még egy kis Mavic,meg Crank Brothers és az összes nagy kerékgyártó rajta lenne kerekeiden.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz Zsohi #124852 üzenetére
Megérkeztek a felnik!
Az első benyomás igen csak kellemes, külsőleg kifogástalan és a belső átmérője is egészen egyletes, küllőanyával mérve 1mm-en belül mozog. A küllőket, anyákat, alátéteket megrendeltem és mivel elég destruktív tudok lenni a bringáimmal szemben a hátsó kerékbe Cushcore is kerül. Remélem beválnak, mert kellett rájuk spórolgatni egy ideig és hát a türelem nem az erősségem. A teljes kerék, így fog kinézni: Elől 28 lyukas Hope pro4 agy, DT Competition küllők, réz DT Squorx anyák és Sapim HM alátétek, hátul ugyan ez csak DT 350 kerékaggyal.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #126879 üzenetére
Na az királyul fog kinézni!
Ha nem tetszik a koskormány, akkor idén megint bringát veszel?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #126874 üzenetére
Hát, most elsődlegesen a Magellanra, de ha mindkettőre rámenne, az jó lenne.
Jelen állásban nekem a koskormány nagyon kényelmetlen. Na meg városon kívül nem szívesen megyek közútra bringával. :/ Sokkal jobb időtöltés a város környéki mellékutcákat járni, mint feszengeni az úton, mikor centiz le 120-szal egy marha.(#126876) ZolkoW: Nekem ilyen kormányra szerelhető kellene főleg.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Yahhher #126856 üzenetére
Vettem egy ilyet, tökéletesen passzol a BBB pumpám tömlőjére, és sokkal jobban tetszik, mint az eredeti fej.kényesség téma: ha matt fehér vázat vesztek, jó ötlet lehet nem azzal a kesztyűvel nekiállni szerelni, amivel egész évben mindent IS szereltetek Ha már össze van rakva a bicó, és megvolt az első sár, nem vagyok kényes ezekre a dolgokra, de így félig sem készen, olyan izé, hogy már rajta vannak a fekete kéznyomok
Nekem még a közepesen világos -piros, celeste- szilikon markolatok is elég hamar csúnyák lesznek, pedig nem direkt olajozom őket össze.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #126873 üzenetére
sok éve vettem egy sisaktükröt (úgy emlékszem, ebike-ról), de még nem próbáltam ki Blackburn, ha jól emlékszem.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #126853 üzenetére
Most röhögni fogtok: amikor megjött a Canyon a feleségem rögtön kijelentette hogy a fehér bandázst cserélnem kell amint lehet, mert rohadt kényes.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
6030D
őstag
-
IMIIKE1998
őstag
Filléres tükör kéne bringára, hogy ha mögöttem jönnek, ne kelljen mindig tekerni a nyakamat. Esetleg valakinek tipp? Annyi az elvárás, hogy használható legyen és ne hulljon szét, amúgy nincsenek nagy igények.
-
HollyBoni
veterán
válasz ivana #126867 üzenetére
Gondolom nem az ebike gyártja itt helyben a felsorolt alkatrészeket szóval fura lenne ha egész európában és kínából nem lehetne beszerezni, csak ebike-on.
Conti városi gumikat én sokat látok a szokásos helyeken (bike-discont, bike24, stb). CST és társai helyett pedig ott van valami nagyobb márka ugyanolyan áron.
Sunrace cuccokkal tele van az eBay és Ali. Jobb kazettáik kb. minden normális külföldi webshopban megtalálhatóak, vagy mondjuk az 1x12-es szettjük.
AXA lámpákat nem ismerem és inkább minőségi de olcsó kínai zseblámpa fan vagyok, de egy gyors google keresés és bike-discount-on van pár AXA.Satöbbi satöbbi, nem válaszoltam minden kérdésedre, ez csak egy 2 perces google keresés volt.
Ha jobban szétnézel biztos megtalálnál mindent amit keresel, nem hiszem hogy MO a világ Sunrace központja, de ahogy írtam kisebb olcsó dolgoknál nem biztos hogy megéri a külföldi rendelés.
Igen, mindenképp más réteget nézünk. Csak kíváncsiságból rákerestem és a SRAM Rival 1 szettemet sehol nem látom itthon amit bike24-ról rendeltem. Külföldön orrba szájjba nyomatják. A hozzá való kazetta meg MINIMUM 15 ezerrel drágább mint külföldről. Csak egy random példa.
Ha a mostani bringámat külföldi rendelések helyett itthoni rendelésekből próbáltam volna megépíteni szerintem 2x annyira jött volna ki és az alkatrészek felét be sem tudtam volna szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz trialboj #126860 üzenetére
én szinte minden szabadidőmben erdőn-mezőn biciklizek két megyényi területen, de még sosem találkoztam szabadon kószáló kutyákkal. szerintem azért nincs nálunk ilyesmi, mert itt nem nagyon van pásztorkodás (egy környéket ismerek, de ilyen kis csahos pumi hajkurássza a birkákat). meg amúgy sem nagyon vannak kóbor kutyák.
-
ivana
Ármester
Én 2 éve nyáron túráztam felétek, úgy menekültünk a ködben egy adag kutya elől, kezünkben baltával, ha utánunk ered akkor legyen mivel odacsapni.
Ilyen, hogy erdőben kószálnak félvad dögök Mo.-n nem nagyon van, kilövi a vadász. Néha még a sétáltatott kutyát is, kb. erdőben ha jót akarsz póráz.Nyáj ritka dolog, ha találkozol olyannal akkor is max. puli szokott lenni, vagy egy komondor, nincs 5 kutya.
(#126861) HollyBoni Az ebikeal van tapasztalatom, ott azért elég széles a kínálat, pl. hol kapsz 635-ös alufelnit? Vagy a sunrace váltókarok? Vagy agyváltók és agyváltó alkatrészek? CST gumik (de maxxis sincs pl. rose-on), városi conti gumik? Sunrace mono (sokkal jobb mint a shimano)? Sunrace sor? AXA lámpák? Rugós nyergek?
Ha sport a cél jó a külföldi webshop, de a kínálat meglepően kisebb mint itthon.
(#126865) bringasisti Bele kell locsolni egy kis használt motor olajat.
-
Reno7
senior tag
"...Sokszor gondolkodtam tavaly hogy rendőrt hívok 1-1 olyan helyen ahol az erdőben bárki által látogatható területen rám támadt egy nyomorult dög..."
Inkább az erdészetnek kéne szólnod, ők irtják a dúvadakat nem a rendőrök.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
bringasisti
őstag
-
IMIIKE1998
őstag
válasz zoli03 #126855 üzenetére
Az fix.
Amúgy utánaolvastam és ez a teló gyárilag sem mozogta ki a 100mm-t, de ez azért már túlzás.Más: Valaki írta itt régebben, hogy a téli bringázás nem jó a váznak, mert ha a hidegről beviszed a meleg szobába, akkor az szerkezetileg ronthatja a vázat. Ez igaz vagy urban legend?
-
HollyBoni
veterán
válasz gabro0 #126862 üzenetére
Tisztázzuk hogy nem mondtam és nem is fogom mondani hogy az összes külföldi webshop szent és sosem hibázhatnak, és hogy egytől egyig az összes itthon webshop és bolt sz*r. Itthon is vannak jó dolgok és külföldön is vannak rossz dolgok.
Csak úgy általánosan leírtam a tapasztalatom. Én sem örülök neki hogy ilyen rossz tapasztalataim vannak elvégre a hazámról van szó.Legutóbb egy bizonyos bandázst akartam beszerezni, 5-6 ezer forint, gondoltam ezt most ne rendeljük kintről.
Ha jól emlékszem 5 helyről próbáltam megrendelni, és annak ellenére hogy mindenkinél szerepelt a honlapon, egyik boltban/webshopban sem volt raktáron. A végén egy kis pesti bolt be tudta rendelni 2 hét átfutási idővel.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz ivana #126858 üzenetére
Régi bringa alkatrészeket én sem rendelek külföldről (vagyis igazából már egy jó ideje sehonnan), meg ha kell egy 250ft-os bowden azt sem, de minden mást igen. Ha mégis kéne valami olcsó cucc ami nem sürgős azért szét szoktam nézni eBay-en. Most a wiggle-t említettem de a "kintről rendelés" nálam magába foglalja az összes európai nagy webshopot, meg filléres dolgoknál kínát. Nem hiszem hogy ezzel az ebike tudna versenyezni.
Fizikailag bicóboltban már nem nagyon szoktam vásárolni, nem BP-i vagyok, ha összeadom az útiköltséget meg azt hogy mennyi időm megy el a beutazásra jobban járok egy 7-10 eurós külföldi postaköltséggel...
Néha nevetséges különbségek vannak árban. Gumikból láttam már olyat hogy ugyanabból a típusból kint 2db külső ÉS 2db belső került annyiba mint ebike-on 1db külső... És nem, semmi akció nem volt.
Mondjuk egy komplett groupset árat meg sem mernék nézni (ha egyáltalán van). Persze azt nem sűrűn vásárol az ember (legalábbis én nem) de mikor tavaly vettem egy komplett SRAM szettet eszemben sem volt itthon szétnézni.És akkor még ott van az hogy nekem általában az a tapasztalatom a legtöbb itthoni webshoppal hogy rendelek valamit aztán két nap múlva jön az email hogy "ja bocs, ez mégsincs raktáron, tudunk hozni jövőre, vagy van még helyette ilyen és ilyen".
Sajnálom, és nem szidni akarom a saját kis hazánkat, de nekem annyi rossz tapasztalatom volt mindenféle webshoppal hogy szinte teljesen leszoktam az itthoni rendelésről. Meg igazából a szervizekkel is borzasztó tapasztalataim voltak, azért tanultam meg bütykölni.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Nem tudom volt-e itt téma(ez az eset), szerintem nem. Elég rég történt, de mondhatni kicsit mindenkit érintő téma, tudatos állattartás, vagy ennek hiánya, és hogy mit lehet v kell tenni az ilyen esetek elkerülésért.
Rádiós beszélgetés a kutyatámadásrólNos nekem sajnos annyi jött le belőle, hogy a jog nem különösebben védi azt akit megtámadnak, főleg ha még csak meg sem sérül.
Sokszor gondolkodtam tavaly hogy rendőrt hívok 1-1 olyan helyen ahol az erdőben bárki által látogatható területen rám támadt egy nyomorult dög, aki nem volt elkerítve, és míg én bringával leejtőn meg tudtam lógni, aki túrázik a családjával az közel sincs ilyen könnyű helyzetben. (mondjuk még sosem találkoztam olyannal aki elhagyta volna az autó 500m körzetét az erdőben)
Nem biztos hogy itt is ugyan azok a szabályok, de Mo-on, még ha rád támad egy komolyabb kutya, akkor is csak szabálysértést követ el a gazdája, és még csak bírságot sem kap, pereskedni kell, és még úgy sem biztos hogy bármi értelme lesz az egésznek.
Tanulsága nincs a történetnek, akit érdekel hallgassa meg és legyen óvatos.
u.i.
A túráiról ismert Cobrancotól is megkérdeztem hogy volt-e valaha olyan esete mikor megsérült egy kutyatámadásban és azt mondta hogy NEM, annak ellenére hogy többször is körbeállták már erdélyi pásztorkutyák, eddig még megúszta, pedig nem most kezdte és nem is a közelmúltban.
Szóval annyira talán még sem komoly a helyzet, de azért csak okosan az ismeretlen helyeken dombnak felfele."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #126858 üzenetére
Az a RideBike valahol a világ végén van,nem? Régebb volt az Árkádban is,ki nem hagytam volna feleségem shoppingolása elviselésének enyhítésére,aztán...megszűnt. Most már csak a kisállat bolt és a brutálisválasztékhülyenemvagyokban vigasztalódok.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz HollyBoni #126857 üzenetére
Egy csomó dolog van ami amúgy ebikeon olcsóbb, vagy csak ott lehet kapni. Szóval ezt így nem jelenteném ki. Pl. sunrace cuccok, régi bringa alkatrész, városi cuccok (agyváltók, dinamós lámpák stb.)... A gumik olcsóbbak külföldről, meg a hajtás, a fékkarok pl. nem. Szóval érdemes megnézni mindkettőt.
Ha meg valami apró dolog kell akkor a ridebikehoz szoktam menni, mert két perc bringával (ugyan az a cég mint az ebike). Már megszokták, hogy mindig valami nagy baromságot kérek Szerintem már elkönyveltek, hogy az az állat aki mindig más bringával jön és mindig teljesen random alkatrészeket vesz
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz woodworm #126845 üzenetére
A 65mm elég sok. 2.2 col az ~55mm átváltva (google, 2.2 inch to mm). Persze van hogy gyártók máshogy váltják, meg nem mindig olyan széles mint ami rá van írva, de én oldalankét 5mm-el vígan ellennék. A Race King nagyon kerek profilú, elég pontos méretű szélességben, viszont nagyon nagyon magas. A felni szélességtől is nagyon függ hogy milyen széles lesz a gumi. A felnid belső szélessége mekkora? Ugye nem valami nagyon virsli?
Ha tényleg 65mm ott a hely ahol a gumi oldalfala van vígan beférne egy 2.1-2.2, de szvsz itt is 10k egy normális, meg lehet ez a méret már picit overkill. Azt mindig számold bele hogy a szélesebb gumi magasabb is, jóval.
Én azt mondom hogy állj össze valakivel és rendelj külföldről, vagy ott a wiggle aki ~1500 forintért postáz magyarországra. Bár a gumi kínálatukat nem néztem egy ideje de az a postaköltség kb. annyi mint az ebike... Csak az árak "picit" mások.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #126846 üzenetére
Szét kell szedni, aztán kiderül. Az biztos, hogy eddig sem volt jó állapotban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #126853 üzenetére
Ja, gondolom ott a DHL átadja valami más futárcégnek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #126847 üzenetére
Azé a kesztyűt még ne húzd fel! ...máris kell bandázs,vagy csak mást akarsz?
jjeahh...mekkora f@szság,hogy leviszik Bukarestbe,csak,hogy aztán visszahozzák székelyföldre.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #126851 üzenetére
Igen, el is küldték még aznap, de valamiért amikor az országba ért elakadt. Írtam nekük ma reggel, de egyelőre semmi válasz .
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
pro tip: én a tartóra raktam egy pár olcsó szivacs markolatot, így puhább anyaggal érintkezik a váz
-
jjeahh
nagyúr
De jó neked, nekem a bike24-es csomagom még mindíg nem mozdul . Máskor amikor reggel bukarestbe ér, aznap délben már itt a kezemben.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #126773 üzenetére
Ma lementem a bringához és most már csak félig megy be a teló, hiába tehénkedek rá.
Ennyire megártott volna neki a hideg? Vagy rozsdás lenne belülről? -
woodworm
veterán
válasz 6030D #126842 üzenetére
Köszönöm!
A hátsó háromszögnél 65mm a távolság a szárak között. Gondolom ennek elégnek kell lennie a 2.0-ás méretnek még 622x40-eshez képesti átmérő különbség ellenére is. A 2.2-es pedig már nagy lenne bele.(#126833) ivana
Köszi neked is. A valós méretről van esetleg információd?@HollyBoni
És neked is a tippekért, de valószínűleg maradok a hazai beszerzés mellett. Itthon pedig jóval drágábbak.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Az MMBike szervizével kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Gondolkozom egy teljes generálon, mert most akciós (bár nem tudom mennyire reális ez az ár?!) illetve ingyen hozzák - viszik a kecskét. Egyébként egy Gepida ALBOIN 300 CRS 28'' gépezeről lenne szó. Egy éve, az első 150km-es szerviz óta nem látta komoly szakember, azóta ~1300 km-t tettem bele.
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
6030D
őstag
válasz woodworm #126822 üzenetére
Ha befér a vázba és az kell, hogy kényelmes legyen, akkor ez is jó lehet.
Continental Race King PerformanceMerida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #126827 üzenetére
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ivana
Ármester
válasz bringasisti #126836 üzenetére
Aki nem ért a bringákhoz az észre sem veszi, aki meg ért hozzá annál a rugós nyeregcső számít ótvarnak Amúgy meg ha rendes bőrből van az menőnek számít.
-
HollyBoni
veterán
válasz woodworm #126837 üzenetére
Hát akkor még van mondjuk a WTB Riddler 45 ami egy miniatűr semi slick monti külső. De ez sem olcsó. Bocs.
Bütyökkel nincs bajom, a GravelKing gumim is bütykös, pont azért szeretem.
Ez az 50-es picit fura méret. Nagyon sok a trekking külső amik sokszor inkább olcsóbbak és rosszabb minőségűek, viszont a jó kis gravel külsők inkább 45-nél végződnek, a jó kis monti külsők meg inkább 2.1-2.2-nél kezdődnek.bringasisti: Ha az alapján rakod össze a bringád hogy milyen egy idegennek a reakciója mikor meglátja akkor súlyos gondok vannak, de ha neked ez tényleg fontos kritérium akkor nem ajánlom a rugós nyeregcsövet sem.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz HollyBoni #126835 üzenetére
A metrikusok között néztem a Marathonokat is, árban beleférnének. Nem tudom a faleveles kanyarokat hogyan viselnék, ezért szerettem a monti oldalbütykeit.
(#126834) -=RelakS=-
Nem hasonlít az általános megjelenésen kívül. Matrica nélküli, csak a gumiharang alatti gumigyűrűben van egy süllyesztett felirat, gondolom egyedi megrendelés a gyártónak. Pl. a nyereg bilincse nem öntvény, hanem préselt lemez, bár elég vastag anyagból. -
HollyBoni
veterán
válasz woodworm #126831 üzenetére
Nem nagyon, külföldről szoktam rendelni, már rég elegem van az itthoni boltokból. Kintről 30-35 juró.
Nem rossz gumik ezek, de szerintem feleslegesen combosak, nehezek. Az meg még nagyobb baj hogy a nehézség inkább a drótperemből jön.
Nem vagyok grammániás, meg nem is akarok turkálni más pénztárcájában, de egy könnyebb, jó minőségű külső totál át tud változtatni egy bringát egy ilyen drótperemes alsó kategóriás valamihez képest. Ha csak egy helyen nem spórolnék egy bringán akkor az a külső lenne.Ha mindenképp ilyen kimondottan trekking külsőt szeretnél akkor szerintem Schwalbe Marathon szériában nézz szét. Van belőle egy pár verzió meg jó pár méret. De lehet ez sem lesz olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz woodworm #126831 üzenetére
Fura.
Én olcsó Acor-t vettem. Egyetlen hibája volt, hogy a hangja egy olcsó horrorfilmre emlékeztetett, de azt bő zsírral megoldottamAz a Zoom sem tűnik sokkal másabbnak, aztán lehet, hogy a rugója tényleg gyengusz. Már persze ha egyáltalán ilyened van.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Buster17
addikt
Hali! Milyen gumit és belsőt vegyek, ha ez van a gumira írva?
23-622 700x23C
Hány col ez egyáltalán?
-
woodworm
veterán
válasz bringasisti #126829 üzenetére
+ #126826) -=RelakS=-
Olcsó Zoom, gyári tartozék. Bár a csövön lévő táblázat szerint van több változat, szerintem az enyémben a legkisebb van. Hiába próbáltam feszesebbre állítani, rugózás után mindig lennmaradt és súlypont változtatással jött csak vissza. Ezen nagyon nem változtatott néhány csepp olaj sem.
A régi montimat pl. sokkal komfortosabbnak érzem a 2.0-ás gumikkal.(#126828) HollyBoni
Mo-i linked nincs? Úgy látom, hogy ezeket csak nagyon akciózva lehet 10 alatt beszerezni.
Egyébként ezeket nézegetem:
Continental Double Fighter III
Schwalbe Hurricane HS352 Performance Line(#126830) ivana
Próbáltam, az összes itthon elérhető nyerget, a rugósakat is. Most egy lidl-ös levegős van rajta, nem hiszem, hogy jelentős előrelépés lenne ezek közül valamelyik is. Vakon meg nem szeretném rendelgetni őket.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Rugós nyereg Nem véletlen van az összes tanyabikeon olyan, minden ütést a gerincedben érzel nélküle egyenes üléspozíciónál.
A rugós nyeregcső egy baromság amit azért találtak ki mert elfelejtették a rugós nyerget. A nyereg 60 év után is prímán működik és ugyan az a funkcionalitást nyújtja (vagy jobbat).
Normális árban pl. Selle monte grappa [link] Férfiaknak célszerűen a man jelzéssel ellátott darabok. A hugomnak van virágos női, az számomra nagyon széles.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ha a keret 10k/gumi akkor nagyon tudom ajánlani a Panaracer GravelKing SK-t 43-as méretben. Ez egy valódi 43-as, igaz nem 50. Picit bütykös, de iszonyat jól gurul aszfalton, én vígan megyek vele 4-5 órákat ha úgy tartja kedvem. Nem nagyon eszi az aszfalt. Földúton sokkal jobban tapad mint egy slick, vizes aszfalton ég és föld a különbség, én mostanában még hóban is mentem vele. Nem egy agyonvastagított dögnehéz trekking gumi, de nem is hajszálvékony, van benne defektvédelem. Útegyenletlenségeknél szépen "rugózik". Nekem kb. májustól októberig volt fent (utána ment fel a 32-es verziója sárvédővel), nem kaptam még defektet pedig sokszor használtam olyan helyen ahova inkább monti kellett volna.
Vagy még ott van a Schwalbe G-One Speed, ez majdnem slick, nagyon jó kis gumi és van belőle 50-622-es változat. [link]
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #126821 üzenetére
ácsi! most akkor van egy másik canyon is? Már megint van egy gyűjteményed?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
woodworm
veterán
válasz bringasisti #126823 üzenetére
Komolytalan, azt cseréltem elsőként.
-
6030D
őstag
válasz bringasisti #126823 üzenetére
120 kg-mal nem lesz hosszú életű.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
woodworm
veterán
Szezon előtt a trekkingemen szeretném cserélni a gumikat, jelenleg 40x622-esek vannak rajta. A valóságban viszont kb. 33 mm-esek. Az első keréknél a teleszkóp elég jól kiveszi a rázkódásokat, de a gerincem azért érzi. Arra gondoltam, hogy ballonosabb gumikat tennék fel, első körben az 50-eseket nézegetem és a 2"-os 29er-eket. Utóbbinál nem tudom, hogy van-e jelentős átmérőbeli különbség.
Ajánlásokat kérnék 5-10e Ft tartományban. Jelentős részben aszfalt és néha tévedek poros földútra. A kerékpárutak, amin járok jelentős oldalnövényzettel bír, elég sok elhullott korhadékkal, a jelenlegi gumi nem valami stabil kanyarokban. A súlyom ~120kg, ha fontos, (néhol látom a gumi paramétereknél a max. terhelhetőséget). A hátsó keréknél kb. 65mm a férőhely, a gumi valós átmérője 710mm. -
rétisün
veterán
válasz belaazallat #126815 üzenetére
a fehéret hirdetem.
(#126808)Napfénysüti: nem igazán, nem kellett visszaküldenem, kaptam új kormánycsapágyat.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Rudiaszarvas
tag
Sziasztok!
Látom nagy a közösség és pörög a topic.
Olyan kérdésem lenne ami nem teljesen ide vág de hátha tud v.ki segíteni. Nemrég vásároltam egy Reebok b5.1e szobakerékpárt amit szervizelnék, de sehogy se tudom leszedni róla a műanyag burkolatot. Nem találok róla vidót, vagy infót.... Hátha van v.kinek ismerőse aki szervizelt ilyen gépet/ket. Ha van v.kinek ötlete, infója, kérem privátban keressen! Köszönöm hogy elolvastad!Üdv.: Rudiaszarvas
-
ivana
Ármester
válasz ígyvanferi #126818 üzenetére
Ja de ebből is azt a fajtát érdemes amihez 8-as imbusz kell. Villáskulcs ehhez is kell. 8-as imbusz kell a leszedéshez amúgy is (vagy 14-es csőkulcs ha olyan fajta, tapasztalataim szerint a 3/8"-os krova 14-ese belemegy, a félcolosé viszont nem).
(#126818) ígyvanferi Ha montis hajtás megy rá akkor lehet megúszod nélküle. A 3 tányéros monti hajtások általában cserélhetőek különösebb probléma nélkül (kb. ugyan akkora a tengelyhossz)
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz 6030D #126811 üzenetére
Nem veszed el a kedvem, sőt.
Igen, a caprine valószínűleg menetes lesz, de majd azt is megnézem, az Marin meg kazettás, igaz. Max. akkor a hátsó sor nem kerül át.
Az egyenes kormányt megtartom, ja, városban közlekedéshez nekem jobb, már pedig az teszi ki a km-ek nagy részét, meg egy-egy nyári aszfaltos hosszabb túra.
Oké, valahogy így lesz, maradok akkor az mtb hajtásnál. Egy ilyen kelleni fog mindenesetre, igaz?(#126817) ivana: a monot egyébként mindenképp ki kell vennem vagy nem feltétlen? Az a Marinban a tavasszal volt kicserélve, mert elég szar állapotban volt, amikor megvettem.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz ígyvanferi #126816 üzenetére
A monot általában nem egyszerű kiszedni. [link] Ilyet vegyél inkább, egy megfelelő méretű fakötésű alátét kell még, és akkor rá tudod fogatni a hajtókar csavarral, utána meg egy 32-es csillagvillás, általában meg kell ütni.
A kazetta meg a racsni leszedő tök más. A kazettához kell láncos kulcs, vagy sikattyúba be kell fogni egy darab láncot.
Az acera nagyságrendekkel jobb az ilyen régi négyszögeknél, függetlenül a kinézetétől.
-
ígyvanferi
addikt
válasz ZolkoW #126807 üzenetére
Imbuszok, villáskulcsok akadnak, kónuszkulcsot nézek. Racsnileszedőt írtam, igen, monoblokkhoz meg akkor valami ilyesmit veszek.
(#126809) Hasaggymeg: ez az, hogy alapvetően nem ismerem a szükséges műveleteket és nincs semmi értelmezhető szerszámom, bringaszerelés-szűz vagyok még. Azt tudom számba venni, miket akarok lecserélni, levenni, felrakni: racsni, hajtókarok, talán monoblokkot is kell, váltók, fékek, újrabovdenezés is kelleni fog.
(#126810) ivana: biztos ezen sem férne el? Nem kimondott mtb, inkább valami hibrid, talán trekkingnek is lehet nevezni, vagy ha akkoriban ismerték volna a kategóriát, akkor fitnessnek. 622-es kerekei vannak. Az persze tiszta sor, hogy nem fogom kitekerni a 48/11-et síkon, mert már a 42/11-gyel is megvan a 40 km/h 80-as fordulaton, de talán jobban eloszlanának a fokozatok. De igazad lesz, elég lesz egy 44-es is. Viszont a régit nem dobom ki, annyira nem gáz, nem valami áruházi batár, egy caprine, még a középiskolás éveimből.
A második opció lesz, mert szarul mutatna ezen az az acera.
Viszont abban igazatok van, hogy nem racsnis, hanem kazettás az agy, ilyen. Vagyis egy kazettaleszedő is fog kelleni. Nincs valami kombinált cucc, ami mindkettőhöz jó? -
belaazallat
addikt
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Először rendeltem bike24-ről és a DHL oldalán azt írja, hogy "The shipment is being stored and is waiting for the sender's instructions on further processing." Bike-discountról meg rose-ről rendelt csomagok ilyenkor már 1-2 napja a kezemben voltak... kezdjek aggódni?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #126810 üzenetére
Amíg nem volt vágóm egy éles hidegvágóval,üllővel és kalapáccsal vágtam a bovdent,bovdenházat.Ha elég éles a falvéső és jó nagyot ütsz,majd utána valami hegyessel szépen visszakaliberezed a bovdenház végén vágott lyukat,a bovden sima ügy,de a ház is egész jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
6030D
őstag
válasz ígyvanferi #126804 üzenetére
Csak pár alap dolog, hogy elvegyem a kedved. Ha a kerekeket nem akarod kicserélni, és gondolom a Marinon kazettás agy van, akkor nézd meg, hogy a régin nem menetes-e? Ha igen, akkor agyat is kell cserélni. Aztán itt többen írták, hogy az országúti váltás nem mindig kompatibilis a montival, tehát csak úgy nem csereberélsz, ráadásul gondolom meg akarod tartani az egyenes kormányt, mert kosra alakítva hosszú lenne a váz.
Én a régin cserélnék alkatrészt, amit kell, nem hiszem, hogy nagy összeg, a Marinra meg valami nagyobb áttételes hajtókart, amit elbír a váltó.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ivana
Ármester
válasz flash- #126805 üzenetére
A felsőcsőből indulj ki, csak ne pontosan, hanem vonj le az effektív felsőcső hosszból kb. 3-4 cm-et.
(#126804) ígyvanferi Én a helyedben nem szórakoznék azzal a dögnehéz 26-os akármivel, 5 ezer körül van vintage monti váz.
Országúti hajtást nem tudsz montira rakni, beleérne a láncvillába. 44-esnél nagyobb tányér amúgy se kell montira, meg kell tanulni pörgetni Két értelmes lehetőséged van:
1. Roseról új acera integrált (kb. 15-ből kijön és elég jó)
2. Deore lx vagy exage (asszem van XT is) 110 BCD hajtás, nekem az outin van ilyen (kis tányért lekaptam)Ez még tuti racsnis? Kazettásak szoktak lenni a hasonló korú gépek már.
Bowdenvágó nem kell, megoldható csípőfogóval csak ésszel kell.
Kónuszkulcs nem árthat, esetleg kormány+középcsapágy kulcs.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Az a legegyszerűbb úgy,hogy fogod a kerékpárt és az összes létező szerszámodat,majd elkezded számba venni sorra az elvégezendő műveleteket,hozzápárosítva a szükséges szerszámot.Végül így megkapod a hiányzó eszközök listáját,amire itt esetleg még rákérdezhetsz,mert van ami pótolható/helyettesíthető egyéb,meglévővel,továbbá van olyan szerszám is amit talán nem is érdemes megvásárolni,mert már annyira elavult,hogy nem valószínű többször használni fogod.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz flash- #126800 üzenetére
Canyont ahogy írták nem tudod megnézni mivel ők közvetlenül, online árulják a termékeiket.
Visszaküldésről talán rétisün fórumtárs tud infót adni.
Méretválasztáshoz van amúgy kalkulátos az oldalukon amihez pár adatot megadva kidobja hogy az adott típusból neked mekkorát javasol.Milyen magas vagy és mennyi a belső lábhosszad?
Més que un club!
-
ZolkoW
őstag
egy rakás imbusz, de régi bringákon az még kevésbé jellemző,szóval kellhet villáskulcs is, kónusz állításhoz kónuszkulcs (laposabb villáskulcs kb 14 és 17 között), lehet hogy kell állítható kulcs, vagy csőkulcs kar, ha a monoblokk kiszedőnek nincs karja. racsnileszedő volt?
-
ZolkoW
őstag
válasz flash- #126805 üzenetére
a felsőcső semmiképp,mert a koskormánynak nagyobb az előrenyúlása, így halvány köze lehet a nyeregvázcsöveknek egymáshoz, de ott meg a felsőcső lejtése összezavarja ezt.. én azt nézném, a gyártó milyen magassághoz mit ajánl melyikből.
-
ígyvanferi
addikt
Segítsetek please összeszedni, milyen szerszámokra van szükségem?
Van egy ilyen Marinom, stx-rc szettel, az a terv, hogy ezt átrakom a régi, kicsit elhanyagolt, dögnehéz aluvázas 26-os montira, amin kb. a teljes hajtás-váltás kuka. Kicsit már ez az rc szett is kopottas, de boltba járni bőven jó lesz. A Marinra meg összelegóznék valami országúti szettet. Legalábbis egy kéttányérosat előre, a 22-es kicsi totál felesleges. Mondjuk az 52-es is, de hátha létezik mondjuk 48-36 vagy valami hasonló kiosztású.
Semmi érdemi szerelést nem végeztem eddig bringákon, max. pedált cseréltem le, meg külsőt-belsőt, fékeket, váltót állítottam, viszont ezen is szeretnék már változtatni. Szóval mikre lesz ehhez szükségem?
Racsnileszedő, hajtókarleszedő, valami szerszám a monoblokkhoz, bovdenvágó, láncbontó (igen, még ilyenem sincs), amik így a felszínes fórumolvasás alapján eszembe jutnak. -
Runner_fxr
Ármester
válasz flash- #126797 üzenetére
Ha esetleg a Merida mellett döntenél, a Merida Concept Store-ban rá tudsz ülni, mert kb az összes új modell ott van a bemutatóteremben, több féle vázmérettel. És vannak tesztelési lehetőségek is.
-
gabro0
őstag
válasz flash- #126800 üzenetére
Próbálj inkább elsőre jót venni Mérd le magad és nézz utána a választott bicaj méretezésének. Évenként, szériánként változhat a méretezés, ezért fontos hogy a megfelelő táblázatot nézd.
A Canyon csak online kereskedik Németországból. Ezért tudnak a konkurencia alá menni árban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest