Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsyx
aktív tag
válasz devurandom #125397 üzenetére
Vesd össze pl. ezzel, hogy mit kapsz 120-ért a Csepelnél vagy Neuzernél és mit a Radonnál. 30 ezer Ft a különbség, de a Csepel a lehető legolcsóbb alkatrészekből rak össze valamit, a Radon meg egy korrektül felszereltet. Ég és föld szerintem, egy percig nem gondolkodnék ezeken a Csepeleken.
-
pikszel
addikt
-
devurandom
újonc
Kerékpár vásárlás előtt állok, és felvetődött bennem a kérdés, hogy mi a helyzet a hazai márkákkal mostanság? Ha konkrét kritikát olvasok Neuzer vagy Csepel gépekről, akkor általában elégedettek szoktak lenni, bár tény, hogy ott nem a legolcsóbb darabjaikat értékelik. Ennek ellenére viszont mintha lenne egyfajta berögződés a felhasználókban ezen gyártók felé, hogy márpedig csak rosszat készíthetnek. Sikk őket fikázni vagy van ezeknek a rossz megjegyzéseknek is alapja?
Konkrétan ezt a két gépet nézegetem, de mivel évtizedek óta nem volt alattam bicikli, így nem tudom megítélni, hogy amit látok, az jó-e vagy sem:
https://biciklikk.hu/kerekpar/csepel-torpedo-3-28-2017-fitness-kerekpar_5857-adatlap
https://biciklikk.hu/kerekpar/csepel-rapid-3-28-2017-orszaguti-kerekpar_5859-adatlapAlapvetően Budapesten meg környékén cirkálásra, munkába járáshoz használnám napi szinten, télen nyáron, illetve hosszabb túrákhoz majd a jövőben (pl. pár évente egy kör a Balaton körül).
Még ugyanezen az oldalon néztem a Trek FX és a Kellys Physio kerékpárokat, de olvastam, hogy az alumínium villa annyira nem jó úgy általánosságban, inkább az acél, ez pedig kissé elbizonytalanított. Amúgy olyan 150k körül nézek bicajokat, nem tudom, fenti célokra milyen biciklit érdemes nézni. Esetleg tudtok tanácsolni valamit?
-
ShiTmano
aktív tag
válasz RMZ250 #125393 üzenetére
Nem kívánok ünneprontó lenni, de szerintem 26-os kerékkel, v-fékkel, merev villával nem különösebben könnyű darab. A Bikemag Grammániás topikban teleszkóppal kihoztak könnyebbeket, karbon cuccok nélkül. 29-es kerékkel, tárcsafékkel már más lenne a helyzet.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #125341 üzenetére
Ez tényleg drága, de manapság már nem drágák. A montik meg alul vannak árazva. Amik retek túlárazottak azok a trekkingek.
Alkatrész meg mindenhez van, a lassan 100 éves styriámhoz is.
-
ZolkoW
őstag
válasz zoli03 #125379 üzenetére
én is felniszalagra, vagy elcsúszásra tippelek. lehet hogy tévedek, de szerintem ha a külső még bírja, és összefogja a belsőt,akkor nem kéne hogy gondot okozzon a nyomás. ja,amúgy 4 bar fölött csak kifejezetten vékony gummákba indokolt tolni,nem? mármint ilyen max 1.5 colos szélességűekbe. ha ennél szélesebb van, biztos nem erőltetném, 4 bar már 1.75ösben is olyan,mint felnin gurulni
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
...ja és ezen kívűl ott van a Basic,vagy OEM alap,amit gyárilag szerelnek egyes kerékpárokra.Ugyanakkor tény,hogy csodát nem művel egy gyengébb váltóval,de...majdnem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #125384 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #125381 üzenetére
Használtan vettem, de nem az alap van benne. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy valamit javít a minőségibb bovdenezés, de attól még csodákat szerintem nem lehet elvárni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #125370 üzenetére
Ez olyan mintha azt mondanám nekem Specialized kerékpárom van,mégsem volt esélyem az időfutamon...csakhogy van [link]ilyen,meg [link]ilyen Speci.Az alap Jagwire rajta van minden 100e feletti kerékpáron.
-
-
simon7012
aktív tag
Először is Boldog Új évet!
Segítséget szeretnék kérni.Adott egy Schwalbe külső amibe lehet 6 bar-t pumpálni,
a belső is schwalbe.Ha 5 bar-t pumpálok bele akkor mindig leenged
vagy szét megy a belső.
Ha csak 4 bar-t akkor általában minden rendben vele.Ja egy trekkingről van szó.
Több pumpával megnéztem jó a nyomásmérő. Ez a hátsó kerék az első kerékbe lehet 5 bar-t
pumpálni de az is szép lassan visszaenged 4 bar-ra. Olcsó belsővel is próbáltam az is szétment.
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #125353 üzenetére
Nekem az outimon jagwire van, szépen vált, de azért attól még a váltó belépő kategória marad.(Claris)
-
bringasisti
őstag
válasz Massmurderer #125366 üzenetére
Mikor gyerek voltam SR26 bringám volt . Elől nem volt váltó hátul 5 fokozat. Simán felmentem ott 63 kilóval ahol 80 kilóval szenvedni kell.
BENEFON DELTA--------N8
-
StLui
veterán
válasz bringasisti #125365 üzenetére
Nem tudom, én azt mondtam neki, ezért jó fully-val tekerni rá lehet fogni, hogy az a nehéz, nem én vagyok a gyenge
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Massmurderer
őstag
válasz bringasisti #125365 üzenetére
Akkor nincs mese,fogyni kell
-
StLui
veterán
válasz 6030D #125363 üzenetére
Én a bringán toltam egyet az utolsó mászásnál, ahogy azt hiszem mondtam is neked, mellettem pedig egy hölgy simán, kényelmesen eltekert
Úgy tűnik a rendszeres sport sem garancia arra hogy hasonlóan jó legyen mindenkinek a keringése a végtagjaiban. Én egy dekás tavaszi-őszi túrabakancsban voltam, sízoknival. Felfelé azon a szakaszon épp kezdte csípni kicsit, de csak a bal lábamat
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
őstag
válasz StLui #125362 üzenetére
Mi sem fáztunk, jó volt. Mondjuk az 500-as kesztyűtől többet vártam, kevés lesz ez mínuszokban, de ez van. Pont beszélgettük a srácokkal, hogy teljesen ember függő ez a kesztyű, cipő téma, voltak 60-70 ezres NW cipőben, és valakinek bejött, valakinek nem.
Ja, 1x11. Tetszik, jó lesz, de azért az utolsó mászásnál még toltam egyet a váltókaron, de nem volt hova. Remélem elég lesz mindenhova, mondjuk erősödni kell hozzá. Lefelé 50-ig bírta a rendszer. 32/10-42
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz 6030D #125360 üzenetére
Mi végig ösvényen mentünk vissza, így nem fáztunk egy pillanatig sem lefelé. Érdekes, hogy felfelé a tax-tól kb már kezdett pont csípni a hideg kicsit, de a "szedett-vedett" szerkóm azért elég jól teljesített.
-
J.Pinkman
tag
BÚÉK mindenkinek!
Nem tudom illik-e itt kunyerálni, de ha esetleg valakinél porosodna a polcon egy felesleges Rosebikes-kupon, szívesen elfogadnám priviben.
Köszönöm. -
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #125319 üzenetére
A sípálya mellett egyenesen le a turista úton, majd taxtól bal oldalon a piroson. Ott volt híg sár.
-
Because
őstag
köszi a válaszokat! akkor leteszek róla és a monti kap egy merev villát és 1x10 sebiről 1x8-ra lépek 2019 tervei
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #125353 üzenetére
Kissé drága, de ha ennyire jó, akkor veszek egyet... ha lehet kapni helyben. Mert most kézpénzel vásárolnék. Amúgyis, azt írja, hogy "50% lighter than traditional housings", szal biztos már csak ezért is megéri az árát
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Because
őstag
ismeritek a Csepel Rapid vázát? Érdemes arra kiadni ~40000ft-ot?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #125352 üzenetére
A színnél sokkal.fontosabb a minőség,én miután [link]ilyent szereltem fel mintha új kerékpáron ülnék,döbbenetes a tapasztalt javulás. Ezért mondom,hogy a bovdencsere az egyik legkifizetődőbb felspécizés.
-
jjeahh
nagyúr
Ijj, hasogat a fejem, de már azon agyalok miket rendeljek a bringára . Szerintetek váltóbovdenből fehér mutatna rajta jobban, vagy klasszik fekete amilyen most is van? Valahogy sosem tetszettek eddig mások bringáján a színes bovdenek, de itt most lehet bejönne a fehér
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #125350 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #125349 üzenetére
Naúgyna!
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #125347 üzenetére
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #125347 üzenetére
Van olyan is amin rajta van Csak mondom a táj a lényeg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #125345 üzenetére
Milyen tekerés,ezek tájképek kerékpár nélkül!
-
SSJmeszes
senior tag
BUÉK srácok!
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
pikszel
addikt
Defektben szegény, tekerésben gazdag, boldog új évet hölgyeim/uraim!
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #125338 üzenetére
A képminőség lenyűgöző!
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Fred23 #125340 üzenetére
Ezt már többen írták itt, sajnos ezek a régi országútik eléggé túl vannak árazva, alkatrészt alig kapni már hozzájuk. Ilyen árban régebbi montit érdemes venni(ősmontit főleg). Mondjuk én kifogtam egy 2008-as Magellan Cratert 35k-ért patika állapotban, szóval lehet találni jó dolgokat és ezekhez a bicókhoz még alkatrészeket is könnyű beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Ennek tényleg ez lehet a reális ára? A hátsó villán mintha sérülés vagy rozsda lenne, sajnos így képről nem tudom megítélni, ránézésre a gumikat is cserélni kéne, de ha nincs vele semmi nagyobb baj, és mondjuk 50-ért elvihető, szerintem annyit megér; vagy mégsem?
-
Ákkk
addikt
-
ShiTmano
aktív tag
Tudtok olyan felnit ami 36lyukas, 622-es, és a belső szélessége legalább 23-24mm? Ebikeon, Bikeproban csak 21mm-est találtam.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
etrop01
tag
Gondolkozok egy ilyen bringa megvásárlásán. kép
Úgy látom ezeknél a CTM-eknél divat a láncvillánál lévő plusz merevítés ami ráadásul nem is szimmetrikus. Ezt konkrétan azért rakják oda, mert a korábbi modelleknél probléma volt? Nem mintha én annyira vadulni szeretnék vele, puszta kíváncsiság mert egyelőre kicsit bántja a szemem.Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #125228 üzenetére
"Mivel a Zasszony már nem járul többet hozzá"
Próbáltam segíteni a helyzeteden Igaz ehhez a FB-ot használtam fel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Jó kép,amolyan Edgar Allan Poe-s.
jjeahh...de legalább nem kell kerékpártámasz a fotózáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
bandus
veterán
válasz Hasaggymeg #125324 üzenetére
köszönöm szépen a megerősítést, így akár törölhető is a post talán 320k-ért vásároltam.
Lui: PH-s kollégának nem adnám el
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bandus #125322 üzenetére
Állapottól függ,de talán kezdd ott 180 körül,aztán ha soknak bizonyul engedsz belőle.Újan 300 körül ment,talán fele fölött kicsivel elmehet. Majd outisok/piackutatók kijavítanak ha szükséges.
StLui...az,és seggbe fognak rúgni érte még az idén. (Vagy lemondatnak,és oda a megélhetésem. )
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #125254 üzenetére
Hát ha ennyre fontos a kinézet,akkor [link]fehér gumit kell venni,az [link]vastagabbnak 6.
-
bandus
veterán
válasz Hasaggymeg #125318 üzenetére
eh, got it maga az arra vonatkozo kerdes is?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #125315 üzenetére
Lector nem jött mert sár van.
A markolat akkor nem volt jó, amikor a keréken ülve kell ereszkedni. Akkor meg nem árt, ha van mit fogni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #125310 üzenetére
"Eléggé placebós."...a Lectoros csak úgy kullogott utánad,mi?!
"markolat terepen fos."...milyen érdekes,az előző tulaj meg versenyzett vele. Kinek a pap,kinek...tény,hogy ha nem teljesen kerek a markolat kényelmetlen lehet mikor hol állva,hol meg a nyereg mögé ülve változik markod "ideális" pozicíója rajta.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #125312 üzenetére
Az is előrébb jön majd kb egy centit.
Fent 8 cm hó volt, elfelejtettem fotót csinálni, mert nagy volt a nyüzsgés. Mondtam az előttem guruló srácnak, az meg röhögött: Mintha valami nővel k*féltél volna és le kell fotózni, hogy megtörtént.
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz TomMusic #125301 üzenetére
Azok a villogók messziröl sajnos nem látszanak, kocsiból már párszor én is tapasztaltam mennyire gyengén látszik az úton előttem korom sötétben egy kerékpár ezekkel a silicon led lámpákkal.
Városba talán még elég. De kint életveszély.
Amúgy ha valaki elkölt több százezret vagy akkár még többet egy bringára szerintem a biztonságon spórolni a legnagyobb marhaság.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Massmurderer
őstag
Az jó.Viszont azt utálom piszkosul,megyek a kerékpárúton,1es föút mellet van,és a szembejövö autós,esti órákba felvágja a reflektort,de nemám mikor elmegy melletem,hanem mikor látja hogy közel van már,és elég rendesen el tud vakitani vele.Van a föút,kisebb 1m-es lejtő mellette a kerékpárút.Párszor már voltam úgy hogy majdnem bementem az erdöbe,meg félrekaptam a kormányt.Városba más úgye mert ott ki van világitva minden.
-
TomMusic
őstag
válasz Because #125296 üzenetére
Ja a szilikonos villogó nekem is jól bevált, csak nagyon idegesítő mikor elemet kell cserélni, és nincs elem, boltok zárva.. stb. Powerbank meg általában van nálam, szóval még menet közben is tudom tölteni. Az első lámpa is akksis, és tök jó hogy pl ha a semmi közepén lemerül, akkor csak rádugom a bankot, és mire hazaérek már fel is töltött.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest