-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ákkk
addikt
válasz Hasaggymeg #152319 üzenetére
Az váz egy kuka és geo is elég rossz amúgy azon a bringán minden kinai másolat még a shimano cuccok is és semmi köze az eredetihez a hajtókart meg lehetett hajlítani :)
Amit láttam elvileg az rs reconnal volt szerelve de az rs recon eredeti alkatrészek bele se mentek mert még a méret sem passzolt.( van egy gyári kormányról vezérelhető lockout szettem azt akarta megvenni a bringa tulajdonosa még a nyáron aki kb 170 000 ft ott adott azért a bringáért)A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz takacsbotond #150486 üzenetére
Ha ezzel fog futárkodni akkor csuklani fogsz ,ezek max boltba járós kerékpárok..
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
-
Ákkk
addikt
válasz Hasaggymeg #149740 üzenetére
A 8000-s átütős széria, eddig semmi gondom nem volt velük teszik a dolgukat.
-
Ákkk
addikt
válasz samujózsi #149313 üzenetére
Se note 9- és az előtte majdnem 2 évig használlt még máig tökélettesen működő 8 nak sem volt gondja a másik alulra is befér és nincs a napon közvetlen ha zacskóba tartod a zsebedben sokkal jobban melegszik és nincs biztonságban se.
9 el idén volt egy Balatonkör is 38 C° hőmérsékletben és no problem..
Nem olcsó telefon volt egyik sem..A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz samujózsi #149283 üzenetére
Van rengeteg megoldás pld.nálam felsőcsőre rögzithető [váztáska] van.
Sajnos nekem a zsebben a note 9 nem igazán lenne biztonságban meg kb. lehúzná a nadrágot rólam :) + jól jön néha a navigáció miatt is.
Ha kisebb a mobil pld. ismerőseim nyeregtáskába rakják.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz jjeahh #149109 üzenetére
A jelenlegi telot udod használni tappered vázba is (egy kerékátfűzés 1átütős hátsó agy) és átütős váz(ebből azért van vállaszték).
Ha már fejleszteni akarsz a gyorsszárnál sokkal merevebb az átütőtengely és 29 er esetén szerintem nem is kérdés ez..A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz samujózsi #147528 üzenetére
Hát nem tudom nekem még 8 C° fogkban is elég egy hosszú nadrág egy hosszú úju mez és egy lélegző és szélálló dzseki és - ban ugyanez egy alsó-felső aláöltözettel kiegészítve és ott már csak melegben bent kell megállni.
Persze bringán.
Ha fázol valószinűleg nem tekersz elég jó tempóval.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz bringasisti #147514 üzenetére
Meg kell rendelni az eredetit nem ilyen kinai ratyikat a shimano nem hiába tervezte azzal amit belerak.
-
Ákkk
addikt
válasz flash- #147358 üzenetére
Trekkingen van nálunk is Acera 395 nekem nincs problémám vele persze nem xt. Pedig 90 kg felett vagyok.
Mtb-on meg 8120xt .
Terepen a 395 kevés de amire trekkinget kitalálták oda elég meg lehet állni vele.
A 200 as viszont már nagyon gyenge.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz jackbacsi87 #147344 üzenetére
Ahol szivárog az olaj(fékfolyadék) azt felejsd el.
Amúgy inkább újonan vedd ha lehetőséged van rá.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #147206 üzenetére
Nem nagyon max ha veszel.
-
Ákkk
addikt
válasz Hasaggymeg #147162 üzenetére
Kb 38 000 ft volt a 2 lámpám de nem bántam meg.
Csomagtartó nincs :) (illetve van egy nyeregcsőre rögzithető de csak ha töbnapos túrára megyek és csak az alu bringára rakom fel.)A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
-
Ákkk
addikt
válasz kemotox #146814 üzenetére
Nem kell pulzusmérős óra ilyen-olyan felszerelés,mozogni tekerni kell fokozatossan egyre többet picit szenvedve kitörni a komfortodból, és a kajába meg visszafogni magad nem nassolni kerülni a cukros üditőket.
Ha eljutsz arra aszintre amikor már megy minden simán akkor lehet majd tovább lépni.
Hidratálás meg sima citromos víz.
1-2 év biztos kell az erőnléthez meg pár komoly emelkedő... addig úgy is ugrálni fog a pulzus.
Bringába pedig valami középkategóriás monti vagy olyan trekking aminek erős váza van.
Másik jó dolog kiegészítésképpen az úszás ezzel nem fogod tönkretenni a tulsúly miatt az izületeidet.
120 000 körül valami használlt,újat nem fogsz ennyiből venni főleg ami tartós is lessz mivel jelenleg kb 20 kg-al vagy több mint az aluvázas kerékpárok terhelhetősége.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Hasaggymeg #146481 üzenetére
Korrekt bolt én többször online rendeltem és nemrég voltam Drezdába boltjukba is rengeteg cuccuk van.
-
Ákkk
addikt
válasz sebgutkopf #146182 üzenetére
Nekem jelenleg egy alu xc elől hátúl átütős 100 mm rs rebaval szerelt xc bringán van ami 12.8 kg így.
Kb 1500 km van azóta benne ebböl 700 km bacpakking túra volt az alpokban a csomag 15 kg volt.
Parkozni tehát nem megyek vele de voltak olyan lejtők mint pld. sípályák ahol próbáltam csomag nélkűl , nem melegszik nincs nyomáspontvándorlás és nagyon jól adagolható.
90 kg fölött vagyok nekem a tökéletes fék m785 volt előtte aminél tényleg sokkal jobb fékerőben és adagolhatóságban is. 180mm-es ice tech frezza tárcsákkal használom.Elől a saját hátul az xtr tárcsa van mert nem volt akkor 2db készleten.
A bringa 3x10 xt vel szerelt a váltókarok is elférnek a fékkar rögzitési pont miatt picit beljebb kerültek de kémyelmessen elérhetőek.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz -=RelakS=- #146112 üzenetére
Max a küllövel eggyütt :) a normál prizma az gáz és eltörik hamar..
Ez nem és elfogadott helyette mondjuk csak ezüst szinűt szoktam ezekből felrakni itthon is lehet kapni rengeteg helyen.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz haiiro_o #146113 üzenetére
[Én ezt használom jelenleg]
A másik olcsóbb megoldás elmész egy dekor céghez ott álltalában rengeteg fólia van méretben és szinben is és kb. enyiért az egész bringára való megvan :)[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #145753 üzenetére
Hát nemrég volt szerencsém menni egy cannondale scalpel si bringával brutál jó nincs azokkal villákkal semmi probléma.
Ki kéne próbálnod nem írnád le többet..A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz BigBlackDog #145479 üzenetére
Prizma helyett a küllőreflektor is elfogadott dolog de nem kell túlzásba vinni mert valaki minden küllőre rak és az úgy elég bután néz ki egy mtb-n.
-
Ákkk
addikt
válasz RexpecT #145463 üzenetére
A becsúszokat nem kell kenni semivel mert ezzel csak azt éred el,hogy ráragad a por.
Puha esetleg nedves rongyal tisztára kell törölni.
A kenést a benne léviő gyárilag előirt olaj végzi amit időnként cserélni kell de ezt nem tudod kivülről elvégezni.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #145484 üzenetére
Egyszer érkezel fejre,ha szerencséd van ezután elgondolkozhatsz miért is jó a sisak, nem kell ahozz gyorsan menni elég egy kő vagy egy padka.
Ha nincs akkor lehet többet sehogy sem ülsz fel bringára...A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144681 üzenetére
Állj már le te normális vagy.
A kerékpárod max olyan szintű ember veszi meg 45 ért aki annyit ért hozzá mint te A jófogáson se hülyék az emberek.
Ez sajnos nem neked való csoport.
Én évi 6000 -7000 km t tekerek egy ilyen bringa 200 után ócskavasnak se lenne jó vagy inkább nekem lenne bajom ha 50 fölött szétesne alattam
Járj boltba amivel akarsz csak kimélj meg minket ettől az ámokfutástól.
De legalább olvasd el a bevezetőt ez nem a falu széli adok veszek topik.
Egyetemi végzetségem van és 3 szakmám és végtelenül türelmes de ezeket olvasvaEcigit meg vegyél a dohány boltba.....
Ki írt és mit.
Ez a topik nem az......[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144657 üzenetére
Hát még jó,hogy én nem tartozok a mindenki közé.... :)
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144644 üzenetére
Hát kb 4x ennyiért kapsz megbízható új kerékpárt ez egy hulladék...
-
Ákkk
addikt
-
Ákkk
addikt
-
Ákkk
addikt
válasz G@ben #144201 üzenetére
Nem cseszné szét a combod ha oda ér akkor alaból gond van a beállításokkal.
Amúgy terepre ezt gyorsszáras és üléscsőre rögzithető vázas táskát nem ajánlom, még a topeak hasonló megoldása is hamar szétmegy ez meg azért minőségre nem éri el azt a szintet.Vannak jó mínőségű 7-8 literes nyeregtáskák de kb 17 000ft alatt csak olyat kapsz ami varásoknál és az anyagminőségben is gyenge.
[Ezek már elég jók]
[link][ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #143475 üzenetére
Hát azzal 5cm es késsel sokra mennél.
Mid van? Mi az a fegyvertartásim főleg viperára.
Hát fura egy szerzet vagy az ilyen hsz.-aid alapján.
+ pisztoly.
Hamarossan meg kénne néznünk ki rejtőzik valóságban a nick és az ip mögött.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz haiiro_o #143405 üzenetére
29 be nem próbáltam de 27.5 be katasztrófális volt, ismerősöm 1 hónap után eladta igaz azon 3.0 ás gumik voltak.
De ahogy olvasgatom picit változtattak a 29 geoján.
Amúgy én inkább vennék egy fullyt mint egy vastagkerekű merevet.
Aszfalton szerintem elég kellemetlen 60 km ilyen bringával.
Ha van lehetőséged próbáld meg.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz haiiro_o #143403 üzenetére
Nem rossz elképzelés maga bringa de sík terepre és aszfaltra egyáltalán nem való sőt felfele is használlhatatlan ezzel a geoval és fatbike.Kb mint egy chopper lefel hegyröl talán jó.
Egyébbként ha elolvasod a felhasznállói értékeléseket sajna ott is írják.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz csocsoszán #143343 üzenetére
Hát ez bringa 1 év múlva kukába való,hogy jutottál ehezz.. bittosítást erre nem fog kötni senki.
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
-
Ákkk
addikt
válasz xy.zsolt #142946 üzenetére
Én a vizen meg a normális táplálékon kívűl max a biotech magna shot nevü löttyött de azt is csak akkor amikor 1500 m felett tekerünk.(Ausztria,Olaszország,Svájc)
Itthon nem volt másra szükség.
Mondjuk béres magnézium komplexet szedek általában 1 évben 3 hónapot.
Általában melegben meg ha lehet kerülöm az aszfatozott utakat mert az onnan visszajövő hő rosszabb mint tűző nap.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz maximilian4 #142950 üzenetére
Az alkohol csak dehidratál.
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz G@ben #142949 üzenetére
Nem sok értelme van ha nem otthonról lopják el mert ott a lakáshoz hozzá tudsz csatolni értéket tehát az utcán tároláshoz majdnem,hogy felesleges hónapokig eltart és kb az 1/4 ét kapod vissza ha minden rendben..
Másik olyan helyen hagyd ahol rálátsz ekkora értékű új bringát nem szabad kikötni máshogy sehova.
Milyen bringát vettél?A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz pittlaren #142925 üzenetére
Én mindig bekepcsolva tartom. Picit nehezebb váltani erősebben kell nyomni a válltókart de nem vészes.
1 probléma amikor terheléskor felfele a 3 legnagyobb fogaskerékre váltasz így feszesen nem mindig tudja teljesen a fogaskerék síkjába vinni a láncvezetőkanalat ez miatt picit zörögnek vezetőgörgők.
De ezt is ki lehet kerülni ha van első váltó akkor azzal helyre lehet rántani.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Napfénysüti #142783 üzenetére
+1 Szerintem ez az két eszköz amin pont nem spórolni kell.
Egy jó minőségű márkás sportszemüveghez mindig lehet kapni tartaléklencsét,nem párásodik és nem torzit semmit mint az olcsóbb fajták.
Sisak
Pont a hétvégén csúszott el előttem egy esső után egy fiatal srác zsír új montival nem mehetett jobban mint 15 km de egy kiálló burkolati követ fejelt le ez miatt elvesztette az eszméletét ha lett volna sisakja most nem lenne altatásban sajnos nem játék ez.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Rendo84 #142743 üzenetére
[Kb itt indul ha új kerékpárt akarsz]
Bár a felszereltség is számít de szerintem ez a cég jó áron adja a bringákat.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz G@ben #142635 üzenetére
Ott kizárt,hogy a boltból kiviszed megpróbálni max ha már megvetted.
Minden bringájuk fel van akasztva és márkánként rendszerezve pár napja voltam mert ott volt csak készleten az amit kerestem.
Amúgy ráülve is érezned kell, hogy jó méret vagy nem.
Egy 29-es más mint egy általad használlt 26-os.
Ha átütős 29 re ülsz többett tuti nem fog kelleni 26-os ha csak nem vagy kicsi.
Sok pénzt vigyél vannak jó bringáik készleten amúgy...A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz trialboj #142479 üzenetére
Sajna a 7000 slx és 8000 xt ez a fékkar nyomáspontvándorlása emiatt egy alkalommal majdnem fejreálltam.
Renegeteg ember szidta ezt külföldi fórumokon is sajnos ez független a légtelenítéstől és az olajszintől ez akkor is csinállja ha ezek rendben.
Valahol olvastam ,hogy sűrű olajcsere esetén valamivel jobb.
8000 xt-nél ful meredeken már annyira bent voltak a fékkarok hogy vissza kellett engednem a féket ezután meg olyan hirtelen fogott éppen csak behuztam az elsőt mert nem számítottam erre.
De a jó hír 7100slx 8100xt esetén ez már nincs.
Én ezért maradtam a 785 xt -nél amig az tönkre nem ment.
Most 8120 xt van.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz IMIIKE1998 #141933 üzenetére
Nw tribe olcsóbban nem kapsz nagyon.
-
Ákkk
addikt
válasz flash- #141816 üzenetére
Ha egy 4 dugattyus féket raknál rá fel az veszélyes lenne seperc alatt fejreálnál rádásul szerintem a gyorszáras rögzitésü trekking telód hamar kivégezné és a kerék is csavarodna benne. Hátul azzonal blokolna ami miatt nagyobb bajba lennél.
A gumik futási felülete miatt nem lennél előrébb mivel e miatt a nagyobb fékerőt kontrolálni sem tudnád.Más 1,5 hete van fent az alu bringámon a shimano deore xt br-m8120 fékszett csak pozitív tapasztalatokat tudok írni róla ugyebár én merev xc bringával használom elől 100 mm-es átütős rs telóval amúgy ez egy enduro fék de nagyon jó lehet adagolni a fékereje brutál.A 8100-as fékkar esetén nagyon jó dolgoztak a shimano mérnökei nyomáspontvándorlás 0.
Tehát méltó utódja a br-m 785-nek és szerintem mindenben jobb is.
Nagyon,nagyon csendes és abszolút nem melegszik.
Az Osztrák alpok lejtői után se volt gondom a fékerővel backpacking csomagos túra esetén..
Nekem elől 180-as saját tárcsája van az RT-MT800 hátul ami eddig 180 volt most csökentettem 160 ra ott az xtr RT-MT900 van ami nagyjából ugyanaz pár gramot meg a szint leszámítva mint az előbb említett tárcsa.
Viszont merevfalura gyorsszáras első telohoz és 90 kg-os rider súly alatt nem ajánlom és még így is ésszel kell bánni vele.
Trekking bringára meg tilos és felesleges mint minden 4 dugattyús fék.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz coolpet #141769 üzenetére
Annyiért a dechatlonos sem ér semmit ráadásul a geója se mtb se trekking az alkatrészei annak is hamar tönkre mennek dechatlon-ba a kerékpárszervíz meg hozzáértők száma kb.0.
A alu váz kb ugyanazt bírja az alapszinten a legtöbb márka esetén.
Az ár felszereltségtől függ ha mondjuk ez shimano deore beleértve az integrált hajtást váltást és fékeket sok sok évig nem lessz problémája a bringával egy àtlag felhasználónak.Viszont vehetsz olcsóbb kerékpárt gyenge felszereltséggel de a váz geo és minőség a lényeg utána ha valami tönkremegy szépen lassan csere jobbra de így viszont sokkal többe fog kerülni mint ha most vennél kb. 300 000 ft-ból egy középkategóriás jó geometriával rendelkező crs trekkinget.
Ha eddig nem vásároltál várd meg a telet akkor nagyon jó árakon lehet kapni jól felszerelt kerékpárt.
Aki meg a márkákat fikázza arra ne halgass kb fogalma sincs az egészről.
Azért a tesco és praktikert kerúlném kerékpárvásárláskor az a legalja mindennek.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #141572 üzenetére
Ne dumálj már ennyi baromságot mert nem így van.
-
Ákkk
addikt
válasz Daneeka #141533 üzenetére
Ha nézelődni esetleg strandolni is akarsz érdemes 3 napra elosztani amúgy meg lehet csinálni 10-16 óra alatt is lazán de akkor végig csak tekersz ami szerintem unalmas.
Mi 4 nap alatt fogjuk idén mert a csapatban vannak pici gyerekek.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #140962 üzenetére
Ennél az árnál van olcsóbban is itthon sokat tesznek rá boltok.
Ugyanitt érdeklődtem fékügyben 40 000 ft-al drágább lett volna és csak agusztus vége vagy szeptember elején tudtak volna küldeni ennyit róluk...
Közben a fék tegnap megérkezet bike24...A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #140960 üzenetére
Én most vásárolnék bringát vennék egy jó geóval rendelkező akár alu vázat és az új xt szetett ez a legtöbb embernek megfelelő konstrukció több évig és pénzben az általad linkelt lector árából megvan persze kompozit vázzal már picivel több lenne.
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #140956 üzenetére
Nem rossz az a myroon kis fejlesztéssel olyan bringa készülhet belőle amit alu esetén soha nem érsz el súlyban.
És annak ellenére,hogy kompozit vázas 5 év garanciát ad rá jelenleg a KTM.
Vegyél csak egy jó kompozit vázat 369 000 a merida is a többi gyártónál 400 000 alatt nincs.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #140840 üzenetére
Sajna régen jó volt de most repednek törnek a felnieik a küllöknél 1 év alatt 8 esetröl tudok ebből 1bringa ment csak igazán terepen.Volt gyári és fűzött is köztük.
-
Ákkk
addikt
válasz jjeahh #140680 üzenetére
Mióta is használsz spdt? Szerintem kb 3-4 hónapja,én kb 4 éve.Minnél merevebb a cipő annál könnyebb oldani.
Spdvel soha nem a terepen kezdünk nálada rutin hiánya volt a probléma.
Én a legerőssebre feszítve a rugóállító csavart az 51 es stoplival ezért frankón el vagyok még városi forgalomban is.
Idővel neked is menni fog ez.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz jjeahh #140663 üzenetére
A keretes spd pedál ha mtb vagy túra spd cipővel használod akkor nagyobb felületeten támasztja a talpat ezáltal kényelmesebb a hajtás meg a lefele is.
Be és kicsatolni ugyanaz a mozdulat.
Az 56 os stopli mtb-re nem való városi bringára találták ki.Szerintem a legváratlanabb helyzetekben is kiold és ez nem előnyös.
Én csak az 51-et használom eséskor boruláskor az is kiold és máskor csak egy sarok ki vagy befele mozdulat..[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #140253 üzenetére
Miért nem fűzetsz?
-
Ákkk
addikt
válasz HookR #139204 üzenetére
El kéne menned és mindenképpen megpróbálni, pld ha széles és magas a lábfejed akkor ezek lehet szűkek lesznek.
Nekem a legdrágább csatos cipő sem volt eddig jó a shimanobol pont ez miatt.
Sajna rendelni csak akkor tudsz ha azonos tipust előtte próbáltál.
Dechatlon-ban van pár shimano modell árban is olcsóbb úgy mint ha megrendelnéd..
Egyébbként az nw és specialized a giro is jó cipőket készít.Az általad linkelt szerinted rossz rögzitési rendszer az eggyik legjobb amúgy.Irány a bolt(ok)ott èrezni fogod melyik a megfelelő.
Nem a számozást kell nézni mert sok esetben ha aszerint vásárolsz kisebb lessz mint amit szeretnél. Shimano esetén mindig +1 számmal nagyobb kell.
Az spd kopogni fog ha nagyon bent van nem vagy nagyon nehezen tudod csak becsatolni.
Ha gyalogolni is szeretnél benne ne a legmerevebb talpú cipőt vedd pld 4-es.
Ha meg kimondottan csak tekersz vele legalább 8-as talpmerevséget ajánlok.(Ezzel hatékonyabb a húzás.)Jelenleg kb 13 a max de abban 3 perc után fájni fog a lábad ha gyalogolsz vele.Egyébbként a leggyengébb spd 4-es talpeŕősség is sok hosszabb távú gyaloglásra.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
Na tegnap sikerült lezúznom az xt brm 785-ös fékkarokat szállítás közben gondoltam itthon megveszem a 8100 xt fékszetett. Árajánlat 120000 +tárcsák de csak szeptemberre jön meg kb. Addig csak a komplett szettet tudják adni. Kinti webshoppok kb 50 000 ft-al olcsóbb árakon rakták ki 4-5 hét eléhetőséggel.
Valaki rendelt már a bike24.com-ból mennyire pontossak az ott írt információk?A technika nem az agy helyettesítő terméke.