Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz soldier2 #73999 üzenetére
Mahlkönig Vario.
Epként a fejmre álltam: télleg nem jött ki semmi az őrlőből :-D
A kutyám viszont kellően meglepődött, és hülyén nézett, azóta meg itt fekszik mellettem, és vigyáz rám: hátha valami nincs rendben :-DDD[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #73997 üzenetére
Ha a Baratza a Sette270, akkor a pangót nem fogod porszívózással eltávolítani. A felépítéséből adódik a közel 0 retenció lehetősége, de egy műanyag alkatrész rossz tervezésével ezt elrontották. Ha kiveszed az alsó kést, látni fogod, hogy kb 2-3g pangó marad, ha fejedre állsz akkor is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tag
"Pangó téma":
tudom, valaki játékszernek nevezte a Baratzát a komolyakhoz képest, én itthon ezt használom. Azok alapján választottam, amiket olvastam róla mindenféle fórumokon, illetve nem túl zajos, és kicsi is eléggé.
Emellett: kimértem a pangót rendes takarítás (porszívóval is) után: 0.4g lett.
Amikor nem takarítok előtte, kb. +-0.2g a különbség, és néha látszik egy bolhafingnyi az előzőből.
Egyébként a kerámia késekről megosztana velem valaki véleményeket/kritikákat?
Kösz&Üdv!BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
soldier2
őstag
válasz jack B. #73992 üzenetére
Erre nekem sincs magyarázatom. Ahogy arra sem, hogy miért vesz valaki közel 400kért tekerőlantot Mazzer helyett. És az még nem is mozgatható. Ez egy életérzés , persze tartósságban is köröket ver egy jó tekerőlant az olcsó motorosokra, mindazonáltal racionális érv egyedül a 0 retenció, és az alacsony fordulat miatt kevesebb púderszerű őrlemény talán.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz jack B. #73992 üzenetére
Elég sok előnye lehet egy jó kézinek. Kezdjük azzal, hogy a pangó őrleményt mondhatni elfelejtheted. Pillanatok alatt állsz át presszóról filterre, majd vissza. Használhatod otthon és a munkahelyeden is, kényelmesen elfér egy válltáskában. Az már valóban csak egy kényelmi extra, hogy nyaralásra is magaddal tudod vinni.
Nálunk pont vendégek voltak a múlt héten, és hiába számít rendkívül halknak a HC, mindig sikerült mindenkit felébreszteni. Persze szomszédos helyiség, nem volt köztünk 3-4 fal.
-
jack B.
csendes tag
válasz soldier2 #73990 üzenetére
nekem az magas, hogy ha valakinek van pénze 60 ezres tekergetősre, miért nem vesz inkább egy rendes őrlőt a pultra. az utazás, mint indok szerintem hülyeség, hiszen a kávégépet sem viszed magaddal sehova.
láttam, a Lidukat is úgy reklámozzák, hogy "nem ébreszti fel a családot reggel". haha, egy rendes Mazzer vagy LSM sem, de még a Graef CM702-től felfelé lévő német őrlők sem feltétlenül. most egy CM81 van a pulton, az asszony vígan alszik, míg be nem viszem neki a kofit.
-
soldier2
őstag
válasz MrSealRD #73989 üzenetére
Presszóra Kinu, Lido, Kommandante alatt kéziben nincs élet. A Mini Mill, Skerton kotyogóhoz ok (értsd a propelleresnél jobb).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MrSealRD
veterán
Kézi őrlők közül mi az ami jelenleg ajánlott? Szeretnénk venni egyet. Amit eddig néztünk az a Hario mini Mill. Hasonló árfekvésben van versenytársa, vagy nincs értelme nagyon szagolgatni a piacot?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
soldier2
őstag
Ezt írtam nem olyan régen én is, de ki lettem okosítva, hogy a kevertágyas ioncserélő gyanták használatával készült ioncserélt víz ok. Még van kb fél évre Nordám, aztán ráérek részletesen utánanézni a dolognak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
cotagg
tag
válasz Rush77 #73978 üzenetére
Pár hónapja ezt a desztillált vizet ajánlotta itt a fórumon valaki (elnézést nem emlékszem ki):
Illetve 1-2 hete páran mondták a Tescos inoncserélt vizet, én most azt használom a Barista Hustle vízhez alapként. Előtte Volvicot használtam egy évig és szerintem jobb nála.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
menj be egy olyan kávézóban ahol van jó filter kávé, igyál egy filtert és vegyél belőle ott helyben. Így tudod milyennek kellene lenni. Ha nincsenek sokan szerintem a barista el is mondja mire figyelj, esetleg megmutatja milyennek kellene lenni az őrleménynek
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Utazósra a brikka a jobb vagy ez a bialetti mini mokka express is megteszi? Ez a kis mikkamakka nagyon tetszik, főleg, hogy egyből a csészében landol a kávé.
Elég sokszor olvasom, hogy brikka talán nem is ad annyival többet....
Ha nem muszáj, akkor nem fizetném ki a kétszeresét egy brikkáért, azért, hogy egy évben egyszer elővegyem. Persze, ha egyértelműen jobb, akkor oké. -
őstag
Sziasztok,
korábban érdeklődtem filter kávé készítéshez szükséges eszközökkel kapcsolatban, kicsit félretettem a projektet, azonban mostanra sikerült beszereznem őket (kancsó, mérleg, őrlő, v60)
Következő kérdésem az volna, hogy teljesen kezdő kávézóként milyen kávéval volna célszerű próbálkoznom? Nagyjából utánanéztem a fajtáknak, termő terület sajátosságainak, de tanácstalan vagyok, hogy mégis honnan, mit volna érdemes beszerezni.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Rush77
aktív tag
Oscart már pár hónapja nem használok. Nordázok mióta kiszakadt a párna egy teljes takarítás alkalmával.
Gondolom gyógyszertárban sem nagyon árulnak desztvízet.
A norda magnéziumozását, hogy kell elképzelni? Csinálok egy ugyanolyan mg oldatot mint ami a BH oldalán van pl és azt adagolom a nordához? -
adp
őstag
válasz Rush77 #73975 üzenetére
az a helyzet, hogy amire te gondolsz az ioncserélt víz nem deszt víz, az csak a kocsiba és a vasalóba lesz jó, kávéhoz egyáltalán nem jó, sok benne a Na ion, igazából ettől is nem túl jó választás az oscar, főleg világosabb pörikhez, mert ott is a Ca-t és az Mg-t Na-ra cseréli a párna. Fogalmam sincs a közeledben hol tudsz szerezni desztvizet. Első körben megpróbálhatod amúgy magnéziumozni is a Nordát. Édesebb lesz tőle a kávé
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Lebeszélni nem fog tudni senki
Nekem a csokisabb vonallal nincs is problémám de más gyümölcsösebb kávéknál, pl sidamo, vagy hasonlóknál nekem a norda egyszerűen nem nyújtott semmi extrát.
Meg hajt a kíváncsiság, hogy milyen lesz, meg szeretek kisérletezgetni.
És igazából az egyik legfontosabb kérdésem még mindig lóg a levegőben.
Van e bármilyen desztillált víz ami ajánlott vagy besétálok a tescoba és lekapok egyet a polcról.[ Szerkesztve ]
-
bandras83
csendes tag
Akkor újra, hátha most érkezik válasz is:
Sziasztok!
Csak megerősítést szeretnék kérni arra, hogy a Gaggia Baby-hez tökéletesen passzol-e a vendéglátós Gaggia szűrőtartó?
Konkrétan ez:http://expolygon.hu/webshop/termek/13-298-szurotarto-700567
Valamint a GB szűrőtartójának kifolyói is passzolnak erre? Köszi!
-
adp
őstag
válasz Mano66 #73972 üzenetére
csokis kávéhoz valóban felesleges a nordán vagy az oscaron kívül mást használni, de azért ne mondjuk már ilyen blődségeket, meg ne beszéljük már le a kollégát ha ki szeretné próbálni. Ha a nordát vagy bármilyen eljáréssal készített vizet "megoscarozol" annak kb annyi értelme van mint, hogyha egy finom kávét jól feltejszínhabozol. Nyilván a barista hustlenél értenek egy kicsit hozzá és elég sok jó magyar tapasztalat is van vele, igaz spec kávé fronton leginkább. A lényeg a tiszta víz alap, amit nem könnyű beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
válasz Rush77 #73971 üzenetére
Én leszűkítettem 1dl-re a bekevert vizet. Csak pár gramm kell belőle.Amit karcosságnak írsz a kevert vízzel vissza jön.A Norda nálam kellemes csalódás.Selymesebb,lágyabb,csokisabb íz.Az ára is tűrhető a GRoby-ban. Innen nem kell rendelnem a fiam meghozza. Ott megy el mellette.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Rush77
aktív tag
válasz Mano66 #73969 üzenetére
Szerintem teszek egy próbát mi baj lehet alapon aztán max visszatérek a Nordára.
De megfogadom a tanácsot és csak fél liter koncentrátumot keverek be.
Nekem a Norda érezhető javulást hozott az Oscarhoz képest karcosság eltüntetésében de ízre nem éreztem akkora nagy ugrást mint amit itt sokan (nyílván benne van a nem túl kifinomúlt ízlelésem is de többet vártam mint lényegében a karcosság eltüntetését). -
mdav88
aktív tag
válasz prandris #73935 üzenetére
Fejhő témakör:
Nem hagyott nyugodni, mert 108 fokos víznél voltak elfogadhatóak a kávék, ezért levettem a fedelet, megigazgattam a hőelem vezetékét, és újracsavaroztam a pidre: A fej hője sokkal közelebb került a bojleréhez, most rámérve 98 fokos pidnél 20p-fél óra után 91-92 fok magasságában mocorgott.
Nem vagyok nagy villanyos, de lehet hogy rossz volt a kontakt...Mindegy, a lényeg, hogy meggyógyult a beteg
-
Mano66
senior tag
válasz Rush77 #73968 üzenetére
Ha Norda-ról ne válts. Egy ideig én is kevertem a vizet meg Oscar párna kombóval is próbáltam. Most egy hete csak Norda, de érezhetően jobb a kávé (Paljoc Guatemala).
A koncentrátumokat én hűtőben tartottam.Ne keverj be 1litert mert meg őszülsz mire elfogy.
[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a Barista Hustle víz receptjét és ehhez kérnék egy kis segítséget.
Desztillált vízből bármilyen megteszi? Vagy van amit ajánlanátok?
Érdemes előtte vízkőteleníteni a gépet? Eddig csak Oscar párnával illetve egy ideje csak nordával használom.
A buffer és mg koncentrátumokat gondoltam ilyen üvegbe teszem. Ezeket hol érdemes tárolni, sötét helyen, esetleg hűtőben?
Köszi.
-
Illesvik
csendes tag
Mazzer SJ gyári piros festéssel eladó. 2 éve vettem akkor volt késcsere benne, otthon használt, azóta kb. 25 kg ment át rajta. Babtartály és egyebek is megvannak.
85.000 Ft. Budapest 14. Kerületben van.Üdv Viktor
-
soldier2
őstag
A NO-t a dízel autók kipufogójából szedik? Ezért nem volt dízelbotrány a Fiatnál, amíg a Fritzek semlegesíteni próbálták kevés sikerrel addig az olaszok felfogták és beletöltötték kávés zacskókba. N2 lesz az
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz Libretom #73946 üzenetére
1. A kosarat mindig névértéken (vagy közelében) kell tölteni, ha jó eredményt szeretnél.
2. A döglött kávé tipikus ismertetője, hogy átzubog rajta a víz. A Pellini egy kimondottan rossz kávé. Egy első osztályú tamper sem segít rajta. Ha választanom kellene, akkor inkább műanyag tamper, és minőségi kávé. De jobb, ha nem kell választani.
-
paljoc
tag
válasz Toobee #73958 üzenetére
Fel bizony, ugyanis: “Mivel a homebarista közösség egy jó részének jó marketing szöveggel szinte bármit, bármennyiért el lehet adni, (lehet az akár gyári hibás és tervezési hibás eszköz is,) így a Kinu is hasonló árazást alkalmazhatott.”
😱😆
/a comandante 50-ert még belefér/[ Szerkesztve ]
-
-
nemethsza
tag
válasz mayday00 #73949 üzenetére
De igen, viszont - ha elolvastad, azt is látod, hogy - nem annyiért, amennyit te írtál.
Az új gép drága. Viszont nem biztos, hogy jó.
Ez egy "technikai sport", az általánosan (itt) elfogadott (talán) konszenzus alapján a jó presszóhoz gép+őrlő mindenképpen kell, ez újban kb. 100-150e, használt, de jó cuccban talán 70 körül az alja (de majd vki kiigazít).Azért írtam, hogy kinek, mi a jó. Ha neked pl. ízlik egy automatás "presszó", akkor az is egy lehetőség. Az új drága, viszont általában nem tartós a szerkezet. A klasszik karos presszógép meg sokféle, sokféle produktummal :-(
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nemethsza
tag
válasz mayday00 #73947 üzenetére
Szia,
elsőre olvasd el az összefoglalót, emésztgesd, így talán te is tisztábban látsz.
Enélkül a válasz: semmilyent :-)Kicsit finomítva: mivel mi nem tudhatjuk, hogy neked mi a finom, menj el oda, ahol számodra finomra elkészített kávét ittál, nézd meg, hogy mivel készítették, és az mennyibe került.
Az "aránylag finom" elég nehezen beazonosítható minőség.[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép napot mindenkinek. Új vagyok még itt. Kérdésem lenne hozzátok. Segítséget szeretnék kérni. Espresso kávéfőzőt szeretnék vásárolni. Nem őrlőset, hanem simát. Vennék pörkölt szemes kávét, itthon darálnám le. Milyen gépet érdemes venni, 15-20ezer ft-ig bezárólag? Olcsóbbat gondolom nem érdemes venni, túl sokat meg nem szeretnék rákölteni. 2 személyes gép elég lenne nekem. Milyen gépek közül érdemes választani? Ami aránylag finom kávét is főz. Annyira nem értek a gépekhez, illetve rengeteg gép van forgalomban. Ha tudnátok ajánlani nekem gépeket azt megköszönném.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Libretom
aktív tag
Kezdő kérdések a profikhoz:
1. Gaggia Gran Style, nyomásfokozó kiiktatása után. (Graef CM702 őrlő.) Rendszeresen egy személy használja. Ilyenkor is bele kell tenni a rendes nagy szűrőbe egy teljes kb. 16 grammos adagot a jó eredményhez, vagy le lehet menni kb. 10-ig?
2. Nekem 14 grammos töltésnél elég egyenletes, - de sajnos kb. 17 mp-es, gyors - lefolyás után, viszonylag szép cremával, elfogadható italt adott. (nem friss pörkölés, de most bontott Pellini No82 Vivace. Kísérletezéshez vettem...) Viszont nincs tamperem, csak az iszonyatos tartozék. A jó tamper önmagában lehet, hogy jobb eredményt hoz? Az örlemény egyébként igencsak apró.
-
Frogz
csendes tag
válasz Bazsee71 #73930 üzenetére
Bazsee & Soldier: köszönöm a válaszokat, én is erre emlékeztem a készülék tulajdonságai kapcsán, de vissza is olvastam az ehhez tartozó fórum bejegyzéseket.
Szerviz ügyben azt remélem, talán mdav kolléga lát benne valami szakmai kihívást, és segítségemre lesz, ha nagyon megáll valami benne.
Átnézés: na ez necces kérdés, mert oda-vissza több mint 700 km, és minimum 7 óra lenne, annyit még nem ér.
De azért nyugtassatok meg, hogy lehet adagonként is etetni kávéval?!
A képek tényleg nem túl élesek, igényesek, de a jófogáson tipikusan ez a többségi színvonal. Nekem a környezet sem a leg bizalomgerjesztőbb, de az igen, hogy látszólag "volt gazdája" a készüléknek, nem valami lomis cucc. -
prandris
tag
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
Ezt kérdeztem màr én is itt korábban, hogy hogy lehet melegebb a fej. Csak találgatni tudok, hogy a fűtőszál formája/elhelyezkedése miatt, lehet túl közel van a fejhez, az egész be van bugyolálva és egy majdnem zárt dobozban van. A pid tartja a hőmérsékletet ahol méri, kapcsolgatja az ssr-t, de a fej emiatt elképzelhető hogy több hőt vesz át. A pid jól mér már le lett ellenőrizve, de már ki is lett cserélve egy eredeti japán rkc cb100-ra. Ugyanaz a probléma. Ha nem szellőzik a gaggia akkor a fej forróbb mint a bojler. A gépet nordaval használom kétlem hogy vízköves.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
Pont ugyanez jutott eszembe...
Nekem jelenleg stabil 13 fok a kulonbseg a bojler javara, sosem mertem mennyinek kene lennie... Csak azon csodalkozok, hogy a pidet nagyon fel kell csavarjam, hogy vilagosabb poribol ertekelheto kave legyen.
Azt ugye hozza kell tenni, hogy ez a faema fej gaggia alubojlerrel, kisebb a fej felulete ahol a bojlerrel erintkezik.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
gondolom a gyári bojlernél volt, ahol külső fűtőszál van. ha például atom vízköves a gép, el tudom képzelni, hogy az alu és a fej forró, de a víz a bojlerben mégsem forró annyira (kifele adja le a hőt jobban). kazáncserénél meg belső lett a fűtőszál, meg eleinte nem volt vízköves.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
prandris
tag
Ad le hőt gondolom idővel stabil lesz az is és nem melegszik tovább. Kivárható idő alatt a fej nem stabilizálódik más a kávé 20 perc elteltével és más lesz 30 vagy 40 perc elteltével. 10-15fok állandó különbség simán lehet ez az én válaszom mdav88-nak. SoundOn topiktársnak is ugyanez volt a gondja ha visszanézitek, a rézbojler tudta ezt orvosolni neki
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz prandris #73935 üzenetére
nem lettem sokkal okosabb a magyarázattól sem
nézd, ha egy gépet magára hagysz, idővel elér egy hőstabil állapotot. az nem lehet, hogy a gaggia feje folyamatosan melegszik úgy, hogy a pid=x fok, hiszen akkor két napig bekapcsolva hagyva már leolvadna a fém. de már az is épp elég nagy baj, ha kell 60 perc a hőstabil állapothoz (nem hiszem).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
prandris
tag
Valóban hülyeséget írtam, a saját észjárásom szerint fogalmaztam amiben benne vagyok pár napja. Felfűtött stabil pid állásnál azaz kb 15-20perc eltelténél +10percnél már ha a pid 93 akkor a fej 100+ körül lehet. Ha nincs rajta fedél akkor 90-92fok a fej ahogy telik az idő x perc alatt.
Vannak pontosabb méréseim meg képek itt mérve meg ott mérve de nincs nálam ezért csak kb értékek. De az tuti hogy a fej folyamatosan forrósodik az idő elteltével.[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Gaggia fejhője(mondjuk víztertítő alatt) és bojlerben(szokásos pid ponton) mért hője közt mennyi a különbség?
-
soldier2
őstag
Automaták közül az egyik legjobb végeredményt produkáló gép, bár azért nem egy karos kategória. A mechanikai része elég tartós, sok fém alkatrésszel, bár alkatrészt találni hozzá néha nem egyszerű, és a szerviz is macerás(fórumos szerelők sem foglalkoznak vele, bár némi gépészeti alapismeretek birtokában kisebb hibák otthon is javíthatók). Darálóba kést 3000 ft körüli áron tudsz venni az expolygonban, ha a pumpa adja meg magát az is cserélhető, de ha valami komolyabb elektronikai hiba lép fel akkor gáz van, ezért megvétel előtt érdemes kipróbálni. Két ilyen gépem is volt, a szüleimnél lévő most épp pumpacserére vár (vagy bármi másra, az teljes ridegtartásban működött, még nem láttam mióta beadta kulcsot), a másik a munkahelyen volt, karos gépre cseréltük, azért ment el (itt a fórumon), tudtommal azzal nincs azóta gond.
Ez egy újabb modell mint ami nálam volt, ez mellette szól, de az olyan hirdetőkben nem bíznék akik egy rendes képet nem képesek felrakni a hirdetés mellé.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Frogz
csendes tag
Üdv!
Szerintetek mennyire lehet jó állapotú az alábbi QM készülék?
https://www.jofogas.hu/csongrad/Quick_Mill_daralos_kavegep_kavefozo_kaveautomata_81356333.htm
Jó lenne a karos gép mellé valami, ami csinálna iható kávét amikor néha nincs 10 percem se.
Sok jót olvastam erről a készülékről, de vajon lehet hozzá kapni pl. örlő késpárt, vagy tömítést ha kellene?
-
#91073280
törölt tag
válasz Sic.Transit #73927 üzenetére
Nem is az íz, hanem a hamis crema lenne a lényeg. Bár az előáll egy szűrőpapírral is tetszőleges kotyogónál. Nekem rozsdamentesben az Aeternum vált be, jó a geometriája, ugyanakkora noname lemezkotyogóval csak csapnivaló eredményt sikerül produkálni.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz soldier2 #73896 üzenetére
A gravitáció és a súlyszelep tömege tekinthető állandónak, de a gumitömítés által képezett tapadási súrlódás, a víz mennyisége, és a kávépogácsa ellenállása viszont közel sem az. ezek közül az utóbbi kettő minden kotyogósnál megvan, viszont ezt fölerősíti az, hogy a súlyszelep közel sem ugyanakkor nyit minden esetben.
Számomra a súlyszelep semmit sem tett hozzá ízben, ami miatt használtam volna, ergo nem használtam, amikor még brikkáztam.
La Mokina a legfaszább Bialetti szerintem.
-
stereofan
tag
válasz animatrix11 #73922 üzenetére
szia,
ahogy korábban is írták, az egy/két/fél adagot el kell felejteni, mindig ugyanannyi vízzel és kávéval kell használni.
ami megmarad az megmarad, vagy amennyi lejön azt kell kettéosztani.
hideg víz mindig a h2o jelig, 13-15g nem túl finom őrlemény, tömörítés nélkül.
próbáld meg minimál vagy kisebb lánggal.
amikor jön le és a produktum közelít a h2o jelhez akkor már leveheted és ki is öntheted a csészédbe.
vagy pukkan vagy csendesebben jön le.
így mennie kell.
ha így is fröcsköl akkor valamilyen "hardveres" hiba van a súlyszelepnél, más nem igen lehet.
hajrá![ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
MODERÁTOR
Bloom coffeet próbáljátok ki ha útba esik [link]
Ahhoz képest, hogy hol van egészen normális az árazás, a nevére nem emlékszem, de vmi Dán pörkölőtől van a kofi, egy etióp blend és egy kolumbiai volt az örlőben.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Daneeka
senior tag
Ezzel nagyjából egyet értek, bár az általam próbált 3-4 féle gép (nespresso, tassimo stb.) mindegyik csak úgy tudott számomra iható espresso jellegű italt produkálni, hogy a gép “receptjéhez” képest már harmad vagy fél vízmennyiség lefolyása után kiszedem alóla a poharat, ami utána folyik az moslék. Illetve pl. Aeropressel lehet 1:2, 1:3 arányú italt csinálni, tampolva, fémszűrővel ezek se rosszabbak mint a bogyós gépek levei.
-
animatrix11
őstag
válasz sz.zs. #73885 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat főleg Parcié tetszett
Egy évet használtam kb és sokszor volt benne fél adag főzve (nem tudtam hogy nem lehet ezért megcsináltam ) , teljesen jó volt sőt simán vetekszik a kávézókban kapható presszókkal.
Megint megpróbálkoztam a brikkával egy illetve két adaggal is , ha felemelem a tetejét lejön a kávé, viszont most meg odaégeti lehet hogy túl sokat lett pucolva? Ecettel is át lett főzve bár az meg azért kellett mert összemocskolta magátHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
John3:16
csendes tag
Elegáns "körtepumpa" az Eurekától:
[link] -
Bazsee71
őstag
válasz #91073280 #73911 üzenetére
Akkor tégy belátásod szerint, csak aztán vállald is a felelősséget az adott tanácsért. Néha kicsit érdemes kiszakadni a saját gondolatokból, és a kérdező igényeit, körülményeit figyelembe véve választ adni. Azzal nem segítesz, ha a saját elképzelésedet erőszakolod rá.
Szerk.: Nem tudom mikor ittál utoljára instant kávét, de egy Nespresso azért még mindig köröket ver rá.
[ Szerkesztve ]
-
#91073280
törölt tag
válasz Bazsee71 #73907 üzenetére
"Elég megtévesztő tölcsért javasolni valakinek, mikor láthatóan presszóra utazik." Igen? Szerintem meg eléggé kibaszás ilyen féladagos cuccra rábeszélni.
Bár mindenből ki lehet hozni a maximumot, csak az arányokon múlik. Ha elég 20ml eszpresszó, jó is lehet. Jó drága. De legalább meg lehet inni. Tejjel. Még instant kávét ajánlanék, kb. egy szinten van.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz jack B. #73909 üzenetére
550 elég sok egy szimpla presszóért.
Mostanában a Móriczon lévő bookline-ban szoktam kávézni. Simonelli gép, 2 örlő az egyikben has bean a másik nem rémlik, de vmi sötétebb pörkölésű. 390 a presszó, 590 a flat white. Gyanítom nem főznek le napi 120 kávét, de ahogy néztem odafigyelnek, hogy jól készítsék el.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jack B.
csendes tag
ne vegyétek szentségtörésnek, de tegnap betértem a Corvin pláza Tchibós üzletébe, mert az összes kávézó dugig volt, az asszonnyal meg már ásítoztunk a koffeinhiány miatt.
az előítéleteket elfelejtve, a kávé rettentően kellemes volt. annyira, hogy vettem is belőle 125 grammot, tényleg próbáljátok ki egyszer. komoly a géppark, a kiszolgálás se olyan, hogy papírpohárban basszák eléd, hanem megadják a módját. hiába Tchibo, annyi pénzt összeszedtek már a webshoppal, hogy van pénz igényes kávés helyre.
550 a presszó, Astoriából, a barista csaj áradozott a gépről.
-
Bazsee71
őstag
válasz #91073280 #73905 üzenetére
Colonna kapszulából sikerült már jót innom, pedig tudtommal az is csak 5,5g.
Egy jobb kapszula eredménye pedig ahogy írtam, eszpresszó-szerűbb. Sokkal inkább, mint bármelyik filteres eljárás. Elég megtévesztő tölcsért javasolni valakinek, mikor láthatóan presszóra utazik.
-
-
Csápájev
őstag
válasz Libretom #73900 üzenetére
Pontosan akkora méret legyen, amekkora neked kell, különben marad a szűrőkosár oldalán kávé.
A nyele is akkora legyen, hogy az ujjaid leérjenek az aljára,a fém részre - ha fa a nyél-.
Palmtampot sokan dicsérik.
Azzal könnyebb tökéletesen vízszintesen tömöríteni.
Fragolanal kapsz jókat.
http://caffe35.hu[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest