Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #11099 üzenetére
A tiltott szakaszokon reggel 7 -ig és este 20-22 között.
EZT találtam a BAG oldalán.
Találtam egy Google Térképet is.
Honnan, hova mennél?[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
HoTaZo
addikt
Srácok, holnap még tart a nyári korlátozás a németéknél?
A3-ason mennék.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Na, elsejétől megint jön a karanténos határzár. Kíváncsi leszek, hogy most mit találnak ki ránk. Másodikán megyek ki egy hathetesre. Úgy látszik, hogy megint jól időzítettem a hosszúzást, de most nem szeretnék 10 hetet maradni, mint tavasszal.
[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
válasz HoTaZo #11091 üzenetére
Szlovenba is gyér a forgalom mint autó mint kamion terén. Szerintem pusztán ennyi az oka hogy szabadságon van mindenki, de a vírus miatt nem mindenki 1000km-re indul meg hanem max a “környéken” futkoz. Plussz amikor beütött a vírus mindenki haza futott egy hónapra így most nem megy mert 2honapja volt otthon meg mindenki hajtja a lóvét hátha újra leáll minden.
Szerintem ennyi az oka a mai gyorsaságodnak. -
HoTaZo
addikt
Kétszer is utána kellett számolnom, mert nehezen hittem el, hogy ma mennyit mentem. St. Pölten-i parkolótól a Siegburg melletti Shell kútig az A3-ason 817km, 9:52 vezetéssel. Még a munkálatoknál is tudtunk haladni.
Fura, hogy google maps 805km mond. Mi adhatja ezt a különbséget?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
zsid
senior tag
válasz Somatom #11082 üzenetére
Persze, bukni lehet. Én telefonon végighallgattam ahogy a haverom megbukott a szlovén vámosnál majd 2000 euroért
Én csak azt mondom, hogy Németországban nem használhatják fel erre a tolcollect adatait, jogilag nem lehetséges, pedig ezzel kaszálhatnának.<tRucKdriFteR>
-
csibe1
addikt
válasz Somatom #11085 üzenetére
"Ha azon betartom a 60 -at, arra még a németek is anyáznak mögöttem.
Üdítő kivétel?
Ahogy láttam némelyik német amint észreveszi a táblát pl. építkezés előtt már tapossa is a féket, mintha nem lenne mögötte senki.(#11081) zsid
"Amúgy az új autóknál is van lehetőség az okoskodásra. Tudok pár cégről ahol a vatta új Euro6-os Scaniákba is bekerólt az okosság."
Aki akarja megoldja, és ha nem túl alapos az ellenőrzés akkor megússza.
Ha még a cégnek is megéri, akkor meg csinálni is fogják." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #11085 üzenetére
Csak érd utol az adr-est, még 40 is lesz az a 60. Üzemanyagos tartályost meglátom előttem, és sírógörcsöm van, tudom, hogy plusz 1 óra legalább, mert olyan kényelmesen megy, hogy még az echte német is idegbajt kap tőle.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Nekem az tetszik, hogy lehagyok egy csomó ilyen ráérős idiótát, és ahogy útépítés, szűkület, akármi van, rögtön a belsőben megy előre, vagy a mentőssávon a kocsik között, mert mégse ér rá annyira. Most ha ráérsz nyolcvannal mindenhol, akkor minek előzöl, amikor nem kéne?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
fesii
aktív tag
A sok 80-85-el döcögő aki face csoportba posztolgat, hogy húú ő mennyire ráér órabérbe van mindenki kapja be stb... Az ha esetleg utolér egy 82-vel közlekedőt tisztán látszik, hogy tiszta ideg a faszi. Árkon bokron át de akkor is ő megelőzi. Ez most hogy van?
Ha esetleg felemelnék 100-ra a limitet akkor ugyan úgy továbbra is 85-el menne mert neki az vált be a fogyasztás miatt vagy akkor 95-el közlekedne csak, hogy sz@passuk a népet azzal a minusz 5-el.
Általában ez még nem is akaszt ki annyira azért én sem sietek.
Viszont az aki tempomat nélkül megy és 70 meg 90 között bolyong. Azt inkább ide nem írom le, hogy mit tudnék csinálni velük. -
Somatom
veterán
Ha valami gyanús lesz nekik, akkor elkezdenek kutakodni és előbb-utóbb valahol ki fog lógni a lóláb. Egy időbélyegzős szállítólevél, vagy mérlegjegy, feljegyzés a megállókról, stb.
Kolléga a neutrális fuvarral dőlt meg úgy, hogy a BAG -s a CMR mellé elkérte a kisérőlevelet, ami egyben a mérlegjegy is volt, viszont 120Km -rel odébb levő hely volt a bélyegzőjén, mint ami a CMR szerinti felrakó volt. Onnantól nem volt más, mint az őszinte, beismerő vallomás. Őt nem büntették meg, de sztem a céget csúnyán, mert sokat telefonált a BAG -s a diszpóval, mire a kolléga tovább tudott menni.[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz Somatom #11078 üzenetére
A tollcollect adatai alapján tachográfot nem ellenőrizhetnek. Korábban akartak, de valami jogi kifogás miatt ez az ötlet elbukott - pedig ez egyből bukás lenne sokaknak.
Amúgy az új autóknál is van lehetőség az okoskodásra. Tudok pár cégről ahol a vatta új Euro6-os Scaniákba is bekerólt az okosság. Igaz utána volt egy bukta Belgiumban ami mindjárt valami 14 000 euro lett, de így is megéri a cégnek.
<tRucKdriFteR>
-
csibe1
addikt
válasz KAMELOT #11074 üzenetére
Igen, és mégis vannak ilyen versenyzők.
(#11075) Somatom
A kapcsolós verzió, eltaláltad.
Gondolom még a régebbi, GPS nélküli cuccoknál működik.
Ezért nem cserélnek valahol, megtartják a régit amíg lehet.
Amúgy azzal is észnél kell lenni, mert ha valaki nem figyel azzal is megbukik.
Néhány éve hallottam, hogy egy céghez bementek a BAG-osok+rendőrök.
A rámpán álltak páran, egyik autót megnézték, kártyát kiolvasták, minden okés.
Utána kártya vissza, és mondták a sofőrnek menjen előre pár métert.
Megvan, kártya ki, megint kiolvasás. A kártyán nem volt nyoma a bemozdulásnak, mert az emberke elfelejtette a kapcsolót visszaállítani, pedig alapból is pihenő ment volna a kártyára.
Aztán, hogy ez véletlen volt vagy valaki felnyomta, passz.
"Mi lesz a TollCollect automatával?"
Mire gondolsz?
Tippem sincs, hogy konkrétan miként oldják meg a bekötést és egyebeket." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11073 üzenetére
Hát hogyan? Nekem még a korongos DAF -ban volt ilyen kapcsoló. A tacho pihenőt húzott. Mi lesz a TollCollect automatával? Már a bundások is fizetősek. Az új, GPS -es tachokról nem is beszélve. Pihenőn nem változhat a koordináta, mégis odébb került az autó. Mi történt? Teleportálták?
-
KAMELOT
titán
válasz Mcrazy #11066 üzenetére
1. 80-ast leírtam fentebb és az úgy is van.
2. Gps meg azért lesz, hogy tudják ellenőrizni haza e ment a kamion. 90 felett nem jár senki.
92 valójában teli 90.
Persze vannak kapcsolós keletiek, de azokat csak régi kamionokba tudják tenni. Újnál nincs lehetőség, sok az elektronika.Csibe: eu5 nem mindegyiknél lehetett. Magnum már kerámiás volt. Eu6 egyiknél sem tudsz már mágnesozni.
Zsid: semmi gond. Fentebb leírtam a kontrolt. Ott a bizonyíték, hogyan közlekedek. szabályos keretek között.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
válasz KAMELOT #11065 üzenetére
Nem akarok vitázni, de ezt Te írtad: "Miért kéne fizetni, hogy 90-el mennek a kamionok?
Annyi van megengedve!"
Szerintem meg egy nagy lófax van megengedve a 80-as országokban, de nem a 90.
"Gps tachot meg lehet köszönni a keleti szélhámosoknak." és a 90-95-100-asoknak, nekik nem?
Nem akarok vészmadár lenni, de ahogy Somatom is írta, a gyorshajtások szűrése lesz az elsődleges a GPS es tachok terjedésével, majd gyakori lesz a gyorshajtások miatti parkolóba kirángatás. Nem kell majd a fix traffikat figyelni. Bármikor lecsaphatnak és mivel a tacho egy hitelesített sebességmérő is egyben...
Azt már csak úgy megmelítem, de kívánom, hogy soha senkivel ne történjen meg.
Ha egy baleset résztvevője vagy és 90-95-el mentél az adott szituban egy 80-as országban, akkor nem lesz az az ügyvéd, aki kiszed onnan.Üdv: Mcrazy
-
KAMELOT
titán
válasz Mcrazy #11064 üzenetére
Jól tudom, hol van 80. Zsaru ilyenért csak akkor fog baxogatni, ha tényleg gyökér akar lenni.
AT, DE, FR mindenki 90 csak a keleti blokkosok UA, LT, LV meg ilyenek, meg akik spórolni akarnak.
Hűtős, dachser és társaival nem foglalkoznak. Inkább a ponyvásoknál lehet baxogatás, de főleg a 24h xarokat meg a pihenőt nézik be e tartod.
Most volt kontroll nekem bécsben.
Minden okés, kivéve 10:23h vezetés és +40min munkaidő túllépés. Ticketet mutattam aszondja rendben van. 4 hét 13100km úgy hogy nem hajtott senki. Utolsó 2 heti vezetés 82h 42min.
Még a 90-et ki se vezettem. Kicsit matekozni kell ennyi a tudomány!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
válasz KAMELOT #11059 üzenetére
Melyik országban van 80km/h?
Na ezt nem gondoltam volna, hogy egy "ezeréves" kamionos kérdezi meg.
Én meg csodálkozom, hogy a kollégák többsége miért megy Ausztriában autóúton 68-72-vel 80-85 helyett. Hát valószínüleg azért, mert annyira tájékozottak. Szerintem azért az elvárható, ha valaki egy idegen országban vezet - teljesen mindegy, hogy személy vagy teherautót - akkor tájékozodjon az adott országban a rá vonatkozó sebességhatárokról.
Addig is itt egy tájékoztató jellegű oldal.(#11062) csibe1 "Amúgy meg 40-50€-ért még nem nagyon sikítozik senki ahogy mondtad,
de a tízszerese miatt lenne balhé rendesen."
Pontosan! És egy példa hozzá hogy a cégvezetők is érzékenyek, ha őket is érinti a bűnti:
Amikor a mostani cégemhez beléptem (nem fuvarozás a fő profil), akkor kérdeztem a főnököm, hogy "Mikor volt utoljára a tachográf kiolvasva?" na ez a kérdés úgy érintette, mintha azt kérdeztem volna, hogy "Mikor mentetek haza utoljára gyalog". A válasz mindekttőre ugyanaz volt.
Mondom neki, hogy csak óvatosan, mert ezért nem a sofőrt büntetik, hanem a céget és 400€-tól kezdődik. Na azóta jobban tudja, hogy mikor van a kiolvasás ideje, mint én.Még1: Korábban mondta a főnök, hogy ne foglalkozzak azzal, ha kicsit túlsúly van, mert a cég kifizet mindent. Erre mondtam én, hogy amelyik birságot én el tudom kerülni, azt el is fogom, és nem kell a cégnek fizetni, mert nem vállalom be.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #11062 üzenetére
No, igen. Chop is röhögött, amikor mondtam neki, hogy amikor én vártam a papírokra annál a cégnél, ahol ő is rakodott, akkor néha meggurítottam előre/hátra az autót, hogy ne legyen meg a 30 perc pihi, mert így a 15 -re csak 30 -at kell majd kivennem, de ha ott letöltöm, akkor 45 -öt, ami 15 perc mínusz. Svájci rakodásnál 15 perc, aztán a határon, a vámolásnál a 30. Nálunk ilyeneken kell matekozni.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Mcrazy #11057 üzenetére
Így már értem. Amúgy meg 40-50€-ért még nem nagyon sikítozik senki ahogy mondtad,
de a tízszerese miatt lenne balhé rendesen.(#11059) KAMELOT
Az Euro5-ösöket igen. Szerinted miért vannak még némelyik cégnél ilyen kamionok.
Amúgy meg nem kell mágnes, az Euro6-osoknál is meg lehet oldani.(#11058) Somatom
Ez a baj, hogy ennyire ki van centizve, mert akkor muszáj mindig mindennek majdnem percre pontosan sikerülnie különben egy hétig csúszdán vagy. Aztán bármi lehet, baleset, stau, építkezés; és megette a fene az egészet, hiába igyekeztél.
Nem csoda ha páran stresszelnek emiatt, főleg az elején." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #11059 üzenetére
Engem pár éve 120 -as korlátozásnál 15 Euróra büntettek 89 -ért. Stuttgart -nál villant a fix kamera (amatőr hiba). Az volt a papíron, hogy nekem ott 80 a megengedett, 86 a tolerancia. Ha jól tudom, akkor idén januártól emelték a tételeket.
Vagy, pl. a francia A35 -ön és A36 -on vannak 3,5t fölött 80 -ra táblázott szakaszok kamerákkal, amik 82 -nél már villannak.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #49155328 #11055 üzenetére
Ezt konkrétan tudom. Jött vmi kósza főnöki gondolat, hogy az egészet kiszervezik. Azt vettük észre, hogy egyszer csak lett 4-5 lengyel kollégánk, meg plusz egy lengyel diszpós az irodában. Kb. két hónap múlva ezek ugyanilyen varázsütésre eltűntek. Vajon, miért?
csibe1:
Sajnos, nálunk is ez a szitu. Meg lehet csinálni szabályosan a melót, de nagyon észnél kell lenni. Helyismeret és rutin nélkül felér egy pszichés terhelésteszttel (ezt egy olyan mondta, aki nemrég került hozzánk ). Nagyon könnyű hibázni. Szegény Chop is egy olyan piti dolgon csúszott meg, ami egy másik cégnél fel sem tűnne, nálunk meg napokig nem tudta utólérni magát. Ezt nem lenne szabad engedni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
őstag
válasz csibe1 #11056 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ameddig 25-35 euró havonta egy bünti, addig sokan csak bólogatnak, havi 5-600 már nem a bólogatós összeg es a cég sem fizetné ki szívesen. Nem kívánom senkinek sem büntit, de csak a sofőrök bírságolásaival érhető el a cégvezetés gyorshajtás tekintetében.
-
csibe1
addikt
válasz Somatom #11051 üzenetére
"Az esetek túlnyomó részében vmilyen céges érdek az ok"
Igen, például a balfasz diszpó aki szerint termin van, reggel 6-ra mindenképpen ott kell lenni. Aztán amikor odaérsz kiderül, hogy 8-kor nyitnak, és már ketten amúgy is vannak előtted.
Ez a cég szerint nem baj, majd teszel fel mágnest ha kifutnál a munkaidőből, mert holnap reggel szintén időre érj oda máshova, és addig is haladj valamit. Üzemanyagtakaékosság címén meg le van korlátozva 85-re a sebesség, hogy jó legyen.
Aztán vagy felteszed (ha még lehet) vagy nem.
Amúgy az ilyesmivel nem árt vigyázni hol csinálja az ember, mert ha valamelyik pl. német kamionosnak gyanús lesz, hogy mutyizol a kamionon simán rádhívja a rendőröket.
Pár éve addig csesztettek pár kollégát, hogy lerakodás után menjenek már át 3 kilométerrel odébb a felrakóra, hogy feltették a cuccot aztán gyia.
Nagyjából félúton rendőr, kártyakukk és bukta.
Egy szerencséjük volt, hogy ez Bukarest környékén volt, megúszták 800 pénzből.
Ezt máshol nem tudták volna így elintézni.(#11052) Mcrazy
"A sofőr pedig addig nem szól, ameddig 5-600 eurónyi bírságot be nem gyűjt. "Az a limit a sofőrkiskátéba, 500€ alatt szó nélkül csekkolunk?
(#11055) FPSTunker
A szlovákok is ilyenek, volt olyan cég ahol egyiküket csesztették, mind az öten felmondtak.
A főnökség meg nézett, hogy ezt most miért.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
Somatom
veterán
válasz Mcrazy #11050 üzenetére
Egyszerű. Ha b@szottul ráérek, akkor minek szabálytalankodjak, kockáztassak? Pláne, ha még az üzemanyagon is érdekem spórolni. Sztem ez az alaphelyzet és a kérdés az, hogy ettől miért tér el egy sofőr. Az esetek túlnyomó részében vmilyen céges érdek az ok, vagy egy megfelelő pihenőhely elérése. Egyikről sem a sofőr tehet.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Mcrazy #11046 üzenetére
Ha sorban állnak azért a jövedelemért, amiből a családodat kell eltartanod, az némileg átírja a priorításokat. Ezt a problémát igenis a hatóságoknak kell(ene) megoldaniuk, mert nekik van ehhez elegendő jogkörük. Illetve, erre való a szakszervezet. Én már mondtam a cégnél, hogy adjon le minden sofőr 20 eurót a fizetéséből és bízzunk meg egy németül jól beszélő kollégát azzal, hogy az érdekeinket képviselje a vezetőségnél. Őt a főnök nem rúghatja ki, mivel nem ő alkalmazza. Csak egy kis összefogásra lenne szükség. Szerinted mi lett?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #11045 üzenetére
Azért, mert a rendőr a szabály betartásával foglalkozik, ez a feladata, nem pedig a szabályszegés okának felderítése és megoldása. A rendőr nem tud elmenni a főnökhöz és kiporolni a nadrágját, hogy márpedig ne hajtsa már a sofőrjét, mert észnélkül száguldozik az utakon. Mi, sofőrök tudunk csak tenni az ellen, hogy ne hajtsák ki a belünket. Ha bologató kutyaként megcsinálunk mindent, akkor a munkaadók a végtelenségig tudják feszíteni a húrt.
-
-
Somatom
veterán
válasz Mcrazy #11042 üzenetére
A GPS -es tacho nem az ilyenek miatt lett bevezetve, hanem azért, hogy traffi nélkül is ellenőrizhető legyen a gyorshajtás. Ezzel csak egy bibi van. Olyan, mint a mágnesezés. Logikátlan. Én még nem hallottam olyan sofőrről, aki azért szeg szabályt, hogy ugyanazért a pénzért többet dolgozhasson.
-
őstag
válasz KAMELOT #11041 üzenetére
Ilyenek mindig vannak és lesznek is az élet minden területén. Pld: Táppénzcsalók, Munkanélküli járulékcsalók, adócsalók és még sorolhatnám.. Ezt nem tudjuk elkerülni csak szigorúbb és szigorúbb szabályozásokkal, amik kedvezőtlen hatással vannak a tisztességes emberekre is.
-
őstag
-
HoTaZo
addikt
válasz Mcrazy #11037 üzenetére
Szia!
Pedig, ahogy én tudom, az egészet, onnantól, hogy kiírt a doki, pihenőnek írhatod. A betegszabit a doki papírjával igazolod, a többit pedig nem is kell, mert teljesen szabadon rendelkezel a szabadidőddel. A kérdés inkább az, hogy mennyit enged visszaírni a tachód? A lényeg, hogy ne legyen egy perc átfedés se, ha netán egyik időszakot tevékenység igazoló lappal akarnád igazolni.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
őstag
Sziasztok!
Kisebb baleset miatt betegállományba kerültem, amit közvetlen szabadság fog követni. Hogy tudom ezt a két fajta tevékenységet igazolni, ha jogszerűen szeretnék eljárni? Fordítva működne, mert előbb visszaírnám a szabit, majd a többit kihagynám, mert a betegállományt a táppénzes papírral tudom igazolni. Na de előbb van a begsi, utána a szabi. Nem írhatom az egészet pihenőnek, mert munkahelyi baleset volt és jegyzőkönyv is készült róla. Telephely ellenőrzésnél nem biztos, hogy jól mutatna. 5letek?Üdv: Mcrazy
-
Teodor52
senior tag
Köszi az infót.
KAMELOT: Tuti
Most nézem csak mióta nevezik 106-nak a Daf-ot???
Ezért kérdeztem feljebb, hogy pl akkor az új Scaniat, hogy hívják, hogy nevén nevezzem a dolgokat érted/értitek?Mert ha mondom azt, hogy euro 6-os scaniával dolgozom, akkor lehet gondolni a Streamline-re is ami 2013-ban debütált és már a második generációs eu6-os motorral.
Még egy valami:
Csak hallásból: az igaz hogy a barum márkának van kormányzott tengelyre olyan gumiabroncsa, aminek felhelyezésekor nem kell figyelembe venni a forgásirányát mert véleményem szerint egy gumiabroncs sincs legalábbis tehergépkocsi kategóriában ami forgásiránymentes vagy független lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Teodor52 #11031 üzenetére
Ezeket a hibákat már kiküszöbölték. A koromszűrő telítődhet, olyankor folyamatosan kolompol, autópályán 85, manuálra állított váltó, és egy fokozattal alacsonyabbra kell tenni. Fél óra-óra alatt tisztul annyira, hogy elhallgasson.
Truck of the year meg megbeszélés alapján, még ki sem jött az adott fülke, még az úton se látsz olyat, már truck of the year. Meg természetesen a fullos, majdnem duplájába kerülő fülkés kapja a címet, nem amit az átlagfőnök megvesz.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Ha sokáig járatom az autót alapjáraton akkor igaz az, hogy a kipufogógáz hőmérséklete ami terheli a turbót károsodhat, a motor és így az olajszivattyú alacsony fordulatából(bár erre megoldás lenne pl a 2017-es Daf amiben változó szállítási kapacitású víz-kormánymű-olajszivattyú) adódó nem kielégítő hűtés és kenés miatt?
Plusz fokozottabban telítődik a koromszűrő ami miatt korábban történik regeneráció, bár ez üzemi szempontból nem tudom mennyire káros vagy nem.Ui: Daf-al kapcsolatban, ha már felmerült a neve:
Traxon váltó duplakuplungos ez az a fajta váltó ami a Volvonak van az a dsg féle?
Végül még egy kérdés: az említett Daf ami Truck of the year címet is elnyerte mi a pontos megnevezése és ez a kérdés több márkát is említhet?
Régen volt 95-ös majd jött a 95xf aztán xf95 és 2004-2005 körül a xf105, de most nincsen külön megnevezésük csak annyit hallunk, hogy kijött az új euró 6-os. -
csibe1
addikt
válasz KAMELOT #11026 üzenetére
A cigánykodás nem csak magyar cégekre jellemző.
Akad osztrák meg német cégek között is ügyeskedő, igérgető.
Annyiban jobb talán a helyzet, hogy ha felnyomod őket akkor legalább a pénzed megvan némi csúszással, de kamatostul." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Zolás
addikt
válasz HoTaZo #11023 üzenetére
Jöhet minden, mindenre kapható vagyok. Elégedetlenség itt is volt, mégis elvoltam 8 évig. Ezt már nem tudom tolerálni. Mikor beléptem a céghez, két kérésem volt. Állandó autó, hűtős póttal. Most mindent elvesz, mert forgás van, senkinek sincs állandó gép, hűtőt meg ha úgy jön ki, akkor húzok. Plusz legyek kint 3 hétig. Akkor meg minek törjem magam? Ponyvással tudok máshol is dolgozni, ahol állandó a gép, és nem akar kint tartani három hétig.
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #11024 üzenetére
Ezért mentem ki melózni. Elegem lett a cigánykodásból. Hogy vacogva aludjak, hogy bikát keresgéljek a zárlatos akku miatt, hogy saját zsebből tankoljam az autót, hogy hazajussak, stb., stb.
Vagy a melóval volt gáz, vagy az autóval, vagy a lóvéval. Kint sem fenékig tejföl, de három évenként cserélik az autókat, a meló elvégezhető és napra pontosan csilingel a kassza.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Nekünk Gyálon van a telephelyünk, az irányítás Egerből jön, de oda szerelvénnyel csak akkor megyek, ha arra van dolgom. Viszont ponyvás, van néhány doboz is, de azokat csak olyan öregeknek adták, akiket kímélni akartak, aztán mégis elmentek. Biztos van jobb, fizetésben is, van össze-visszaság, elégedetlenség, de egyelőre én elvagyok.
Ha gondolod tudunk beszélni részletekről is.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #11021 üzenetére
Azért írtam ide, ha egy sofőr ajánlja a saját munkahelyét, az olyan rossz nem lehet. Itt Pest körül meg nagyon sok a svindler munkáltató, bárkit felvesz, csak menjen az autó. Aztán a fizetés meg a megbeszéltnek a közelébe sincs. Mert nem csináltad meg még azt a kanyart is, meg túl sokat fogyaszt a kamion, meg minden szar kitalálva, csak nehogy megkapd, amiért dolgozol.
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #11019 üzenetére
Karzol csak négykezes. Onnan tudom, hogy beszéltem sofőrökkel, néha valaki megy szólóba, de ha olyan a munka, akkor összeülsz akárkivel, aki jön. Amúgy a szomszéd falu határában vannak, az lenne a legjobb, de én nem ülök össze senkivel.
GTC meg a LIDL, hát, terítek most is oda, amit a sofőrök elmondanak, az alapján nem szívesen mennék oda. Minden szarért levonás, meg minden nap legyen 15 órás a munkaidő, meg a többi nyalánkság. Spárt is ezen okokból engedtem el, bár ott nem ennyire szar a helyzet, viszont van vonóháromszöges pót, attól meg kiráz a hidegCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz zolika39 #11017 üzenetére
Köszi, ez jobban tetszik. A másikkal sincs nagy baj, de ponyvással nem mennék angliába, kivágják a retkek, én meg szophatok vele. Amúgy csípem angliát, csak az odajutás szar.
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #11014 üzenetére
Igen, két hét, hétvége otthon, aztán megyek tovább. Hetelőst nem írom, jó lenne, de a normál helyek kihalásos alapon mennek.
Pest megye, Maglód.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Qtya123 #11011 üzenetére
Lassan 20 évvel a hátam mögött csak lesz valami. Viszont jobb lenne, ha olyan céghez mennék, amit valaki ismer, és megmondja az őszintét. Ígérni minden cég tud, csak betartani nem akar senki. Ezt szeretném elkerülni.
-
Qtya123
őstag
"Igaz hogy a cégnél a sofőrök nagy része nem akarja, de ez most huszadrangú, ember van most dögivel, kinek számít hogy 8-10 éve itt van, és mindent tud."
Ez az amit én is látok sok helyen és a saját munkahelyemen is tapasztalható.
Félek, ha ez a vírus sokáig itt lesz nem mostanában terem nekem babér 0 km-es kamionosként...
Neked sok sikert a melókereséshez. Tapasztalattal biztosan fogsz találni.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Somatom #11006 üzenetére
Az új jogszabály szerint így van...
3+1 hét esetén 2x24 de csak akkor ha a 3 hétvégén már mész haza és 1 hetet otthon vagy.
4+1 esetén a rendes felállás.
Amúgy meg a lényeg, hogy a 28. napon menjen az illető haza 1x45 pihenőre.Zolás: van annyi hűtős mo-n. Kérdezd meg a GFL.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #11008 üzenetére
Lényegében, csak annyit kérnek, hogy legyen 2x45 egy hónapban. Az hogy ezek összefüggenek, az papírforma szerint szabályos. Minden hónapban van egy heted, amikor nem dolgozol. Nem kell sokat matekolni.
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #11006 üzenetére
Egy hét otthon az hány 45? Megkezded szombat este, és jövő hét utáni héten hétfőn kezdesz. Az bőven van még kompenzációval együtt is 2x45.
-
Zolás
addikt
Mostantól állást keresek. Főni behülyült, 3 hét egy hét felállásban akar mindenkit dolgoztatni, mert akkor nem áll a kamion. Természetesen saját autó se lesz senkinek. Mert az új jogszabály megengedi, hogy két 24 pihi legyen egymás után. Igaz hogy a cégnél a sofőrök nagy része nem akarja, de ez most huszadrangú, ember van most dögivel, kinek számít hogy 8-10 éve itt van, és mindent tud. Most is összevesztünk, mert már a harmadik hétvégén vagyok kint, és két hétre pakoltam. Nem érti, hogy mi a baj. Hiszen a jogszabály megengedi. Persze szólni nem szólt, hogy nem két hétre indulok.
Aki tud valami jó melót, ahol a második hétvégére hazavisznek szó nélkül, az kérem jelezze. Leginkább hűtős munka érdekel.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
KAMELOT
titán
Hát igen! Vannak sofőrök, ami kevés és azon belül a jó sofőrök aránya mégkevesebb. Most dobtak ki tőlünk egy szélhámost. 2.5 turnust volt. Mindenhonnan elkésett és hazudott, mikor az összes fuvar fix már évek óta. Meg 2 napja dolgozik, azt mondja ő most 11-est vesz ki mert fáradt. Végül kiderült piás volt. Balfax szélhámos!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
fesii
aktív tag
válasz Qtya123 #10994 üzenetére
Köszi zsid igy csináltam.
Elvileg a mi górénknak is csökkentették a lóvét 3centel. Egyenlőre ez még nem gond ettől nem lesz fizu csökkenés. Volt olyan franchise akinél 9centet vettek el. Az már nem olyan kis ősszeg...
Teszem hozzá az én részemről mondjuk -20e ft-al mit kezd ha annyit levon. 8autónál 160e...
Ha levon mondjuk mindenkitől 50erzsit akkor meg sok sikert neki az új emberkékhez... Kicsit többe kerül havi 50-nél ha törnek az autók... -
Somatom
veterán
válasz Di Natale #11000 üzenetére
Akkor még odéb lesz ez a műsorszám. Kezdőként nem is nagyon válogathatsz a lehetőségek között. A buszosoknak jobbak a körülményeik, mivel ahol az árut etetik, ott ők is tudnak enni. De, azért az ő melójuk sem fenékig tejföl. Tök jó, hogy az áru le/fel rakodja magát, de nekem egy áru ne ugasson, hogy hogyan vezessek, vagy hol álljak meg! Lekötözve szép csendben várja ki, hogy leszállítsam a lerakóra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA Nvidia GTX 1080Ti FTW3 ICX 11Gb
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest