Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Oké, csak ez nem a te dolgod. Azért van a fuvarszervező, hogy mint a nevében is benne van, szervezze a fuvart. Szerintem nem bonyolult, de lehet (sőt, elég valószínű), hogy én vagyok fordítva bekötve.
Az én munkaköröm nemzetközi nehéz-tehergépjármű vezető. Nem fuvarszervező, nem biztonsági őr, nem rakodó munkás, nem adóügyi szakértő, és nem titkárnő. Én vezetek. Csinálom én a többit is, de akkor a fuvardij sem 1.2-1.3 lesz, hanem 4-5. Aztán akkor csinálok én mindent.
Most is bazmeg', itt vagyok szlovénoknál, mega pótba úgy fér be a cucc, hogy ki kell emelni a tetőt, de beférni már nem férnek be, fél kézzel a tetölécen lógva, másik kézzel spanifert fűzve logók a gép felett, rá lépni nem lehet. Tiszta DonkeyKong. Csak ettől nem több a fuvardíj.
Simán felszámolnék 50 euró akrobatika pótlékot.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
Ilyen esetekre tartogatok egy képet. S, ha kezdődik a sürgetés, akkor elküldöm neki:"Emlékszel erre?" kérdéssel.
A képen a Google térkép által mutatott teljesen lezárt utca van, ahova kellett mennem. Akkor kérdeztem tőle, hogy "- Ide, hogy akarják, hogy bemenjek?
- Aztakurva! Maradj, ahol vagy, már hívom is őket." Volt a válasz.
Ha, a Google se tud segítséget nyújtani, akkor teperjenek az irodában és ne én a szerelvénnyel!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
Nekem egyszer volt olyan, hogy az irányítószám és a város neve ami meg volt adva nem egyezett. A megadott utca meg végképp nem volt egyik helyen se. 3 órába telt kideríteni, hogy akkor most hova kell menni. Persze ha már ott lettem volna is késő, úgyhogy siessek.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz Somatom #13490 üzenetére
Ja, ez nem esett le elsőre. Megint beteg nap ment le. Más volt megadva lerakónak mint a cmren. Erre ment a hirig. Komolyan mondom agyam lerakom lassan.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Somatom
veterán
A diszpót nem értem. Náluk több napra megvan a terv, de velünk mindíg csak délután közlik a másnapit. Ha tegnap a sorbanállás közben tudom, hogy mit kapok mára, meg holnapra, akkor leszartam volna a 3 óra pihit. Ma símán megvan a 13/11 -em és holnap is nagy bmegnek kell történnie ahhoz, hogy ne legyen meg. Ha meg már kettő megvan, akkor jó vagyok a hétre.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
snipy
tag
válasz Somatom #13492 üzenetére
Igen, ez a méreg, hogy az ember eldob 20 percet és borul minden. Hasonló szituban én a targoncást kértem meg, hogy toljon a "helyemre". Igaz 12 t-val könnyen vagyok
Nekem még 1.gen tachom van, nem tudja az 1 percest, így nincs kísértés#13494 csibe1:Igen. Valóba, itthon még nem nagyon hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sajnos, ez benne van a pakliban. A tegnapi munkaidő-elfogyásom úgy jött össze, hogy 2ó, 40 percet álltam sorban egy cégnél a lerakáshoz. Közben párszor előrearaszoltam egy-egy kamionnyit és visszanyomtam a tachot. Előrekerültem, de ennyi időt nem dobok el, hát szóltam a mögöttem levőnek, hogy ha jön a targoncás, akkor ő következik. Így tacho szerint meglett a három órám.
-
snipy
tag
Ez a fék-gáz dolog rendben is volna, azokkal a tachográfokkal, amik már tudják az 1 peces szabályt.
DE! Jöjjön egy szemfüles szerv és kérjen egy sebesség diagrammot! Kicsi ugyan a valószínűsége, de az ördőg nem alszik. És még meg is büntet az ördög!
Szerintem mindenki saját felelősségére, és inkább NE![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Somatom #13486 üzenetére
Ezért kell azt csinálni, hogy megállsz, gyújtás le. Amikor van előtted 100-150 méter, gyújtás rá, padló, satu, gyújtás le. Csináltam már így 45 perces pihenőt dugóban, és haladtam 3km-t.
1 percig nem regisztrál.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Qtya123
őstag
válasz Somatom #13486 üzenetére
"Valamint az araszolás is látszik a tachográfban. Végül 16 óra 20 -ban álltam meg."
Erről jut eszembe:
A dugóban araszolás, vagy a parkolóban nincs hely dolog világos, ha túlvezetés van miatta. Látszik a tachográfon és rá is lehet írni a szalagra.Viszont múltkor 4:28 vezetéssel értem oda a lerakóra. Az volt a szerencsém, hogy gyorsan rámpára tudtam állni, nem szerencsétlenkedtem.
Elgondolkodtam, hogy mi van akkor, ha mondjuk 4:28-ban beesek egy céghez és szívok a rámpára állással (szűk a hely, mindkét oldalról kamionok, nagyon rá kell törni, stb...) és szépen kicsúszok a tolatgatás közben a vezetési időből.
Ilyenkor is érdemes nyomtatni és ráírni? Egyáltalán mit írna rá ilyenkor az ember? Kedves hatóság, esküszöm odaértem ám időben, csak elsz@rakodtam a rámpával és azért lett mondjuk 4:36 a vezetési idő?[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #13480 üzenetére
Az a baj, hogy hiába három sávos, ha nem lehet előzni. És mindig van valaki, aki rettenetesen ráér, és nem halad. Túl sok az autó, és túl sok a kamion, még mindig. Néha belegondolok, hogy mennyien lennénk az úton, ha nem lenne hiány a sofőrből. Kétszer-háromszor ennyi?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
-
fesii
aktív tag
Fogalmam sincs már mikor voltam utoljára Németbe de most megtörték a szériát. Lipcse mellett vagyok.
Praha usti között ugye eltűnik a forgalom aztán a határon csak páran vagyunk. Kicsit még élveztem is. Ma nem rakodok csak vezetek. Nyugis tényleges pihenők.
Aztán megérkeztem azt hiszem a 4-esre?
Nem kellett kiírni hogy üdvözöljük németbe. Alapjába véve szeretek haladni, de éreztem hogy ez a sor az örökkévalóságig vezet, én meg ráérek így adaptív tempó be. Aztán haladjunk a néppel. Hát egy gyenge órát bírtam azt a teszefoszaságot. Nem értem hogy lehet ennyire nem haladni. Értem én napi díj üzemanyag órabér meg ki tudja még mi, de lassan itt megállnak az autópályán.
Ez a szecskavágo is domborzatfigyelős de hogy melyik kamion van be programozva arra hogy -30 a “tolerancia” azt nem tom.
(nem egy kamion ment igy a sor elején vagy ha mégis akkor 10km-re volt az első autó).
Mártírt nem akarom játszani se azt hogy itt minden szar máshol minden jó. De sokkal nagyobb szenvedés itt kergetni a kilométert és akkor még jó kis német dugóban nem voltam. -
HoTaZo
addikt
válasz Qtya123 #13475 üzenetére
Akkor a készüléken már a helyes időzóna és idő be van állítva. iGo-n belül Területi beállítások> Időzóna.
Itt én ki szoktam venni az Automatikus időzóna mögül a pipát és alatta beállítom a +1 órát most, nyáron +2 órát.
Nyári időszámítás mögül mindig kiveszem a pipát.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Qtya123
őstag
Ha már GPS szóba jött.
Az iGO Primoban hol a fenében tudom átállítani az órát? Már mindenhol kerestem.A WayteQ GPS-em a megfelelő időt mutatja, de ha elindítom rajta az iGO Primot, ez a program 1 órával többet mutat, nem értem miért nem áll át, vagy hol kellene átállítani.
-
veterán
Évente egyszer, max kétszer járok erre. Mindig elbaszom. És mindig megfogadom, hogy legközelebb nem fogom, ennek ellenére megint elbasztam, és jövőre is el fogom, pedig megint megfogadtam, hogy többször nem :D
Iszonyat fasz egy tervezés....[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Imfomációra lenne szükségem.
MIO Spirit 7700 LM Truck Teljes Európa térképpel rendelkező gps készülékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
veterán
válasz KAMELOT #13469 üzenetére
Várjál, mert Siófok felől sem lehet ráhajtani... Agyamputált idióta tervezte azt is.
Reggel benéztem, mehettem Polgárdiig, onnan meg vissza. Címeres barmok...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KAMELOT #13466 üzenetére
De most komolyan, érted... ennyi pénzért adni a szarnak egy pofont? Meddig tartott volna lehúzni jobbra egy sávot Siófok felé?
Annyi eszük van mint egy marék rizslisztnek, de komolyan. Agyhúgykő...
Mint amikor franciáknál 1 órán át mentem körbe-körbe éjjel kettőkor, mert arra mutatott a deviáció. Nem volt nagy kör, 10km, de amikor már harmadszor mentem el ugyanazon ház mellett, akkor már gyanús lett.
Verném a kezét egy órán át az ilyet kitaláló mérnökek egy szöges léccel.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
Ilyen megoldásokkal találkoztam már rengeteg helyen, mondjuk autópályán ritkább. De gyorsforgalmi autóúton csak lehajtó van, felhajtó meg a túloldalon visszafelé, azt már sokszor.
-
veterán
Ez kész bazmeg'
710es elkerülő útról nem lehet Siófok fele felhajtani a pályára (M7)
Ezt melyik csoffadtagyú barom találta ki... Édes istenem...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
-
Somatom
veterán
Ma elmentünk egy wellness centerbe. Igazolás, gyorsteszt. Aztán egy darabig nagyon király volt, de a végén "menekülnünk" kellett. Emlékeztek a pesti Gerbeaud urban legendre? Nem hittem volna, hogy ilyen még megtörténik velem.
-
Zolás
addikt
Volt kollégám, vadiúj volvo, és felfúrta az asztalát a műszerfalra. Néztem is, miért van a műszerfalon szerteszét a sok papír. Hogy a lukakat takarja.
Nem volt gond, mire leadtuk a kamiont szereztünk bontott elemet a kifurkált helyére. De ha ott rögtön kicserélik vadiújra, majdnem 200k lett volna.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz KAMELOT #13457 üzenetére
Nem akarok semennyit
Viccet félretéve, ez még a jövő zenéje. Meg nem forintban gondolkodom.
Meg a melótól függ. Ha sikerül bekevernem magam oda ahova szeretném, akkor szerintem a 900/hét meglehet. Igaz az küzdős (bútor kifele, valami meg vissza), ha nem sikerül akkor 700 környéke. De ez sok mindentől függ még.
Az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle, és elhúzok nagyon nyugatra.
Amúgy nem a pénz a kérdés, hanem az, hogy milyen embert ültetsz rá egy autóra. Vigyáz-e rá, vagy szétbassza, lop-e, viselkedése, lelakja-e egy év alatt az autót (bagó, dzsuva, kávéborogatás, stb, stb), összefúrkálja-e...
A tag aki belém tolatott, alig egy éves volvoval volt, de őszintén mondom, hogy a wabinál a belföldes kis 105ös cf dafok különbül néztek ki belülről mint az... olyen ember nem kell, még ha normálisnak látszott akkor sem.
Szóval ja.
Majd kiderül.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #13453 üzenetére
Bérelt. Majd lesz saját ha úgy alakul. Valszeg' lízingre 0km-es volvo vagy daf, az 2-3 év múlva az enyém.
Azon gondolkodom, hogy ki kellene hozni még egy béreltet. De kit ültetsz rá?!A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csibe1
addikt
Azt hittem, hogy te saját autóval mész.
A retarder az tényleg nagyon jó, én csak párszor vezettem Iveco-t, de a retarder az nagyon jó volt a hosszú lejtős alagutaknál, nagyobb lejtőknél; mert nem kellett attól félni, hogy túlmelegszik a fékbetét.Az a baj, hogy nem néznek előre bizonyos cégeknél, a lényeg a havi bevétel.
Nem számít, hogy a költségként is leírható kiadással hosszabb távon mennyit lehet megtakarítani.
Inkább megveszi az olcsóbb gumit, mert jó lesz az is. Aztán a sofőrök meg csodálkoznak, hogy a traktor kidobja a hátulját, mert a havas úton a felhajtón nincs normális tapadás.
Legjobb élesben tesztelni, főleg ha nem az illető vezeti a kamiont.
Jobb helyeken az ilyeneket már elküldték volna Szibériába.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz csibe1 #13451 üzenetére
Sose felejtem el amikor a 24t solo manci Cseszneknek lefele lassult 6-osra húzott retarderrel, úgy, hogy 26 tonna voltam... baszki mondom, ez kurva jó.
Lesz saját autóm, abban tuti lesz retarder.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csibe1
addikt
válasz KAMELOT #13449 üzenetére
Akad jópár ilyen cég, ne aggódj.
A MAN-t azért veszik, mert nagyon testreszabható.
Kérheted retarder, meg gyári hűtőláda nélkül.
A sofőr vegyen magának hűtőt (akár a cégen keresztül ), 100-120 ezer, futja a fizetésből.
Aztán meg csesztetik a sofőrt, mert sűrűn kell fékbetétet cserélni.
Milyen meglepő.
A kipufogófék szelep is 1500€, de inkább gyakrabban cserélik a betétet, retarder meg ugye nincs, mert minek is.
Ugyanezt az Iveco-nál nem tudod megjátszani, mert ott gyárilag van retarder, anélkül nem tudod megvenni. Az Iveco valamelyik modelljében az oldalsó doboz a hűtő. A hűtő nélkül venném a kamiont kérdésre az volt a válasz, hogy lehetséges; de a kiszerelés díja 800 vagy 1000 euró ha jól emlékszem. A gyári hűtő maradt, milyen meglepő.A lényeg, hogy be kellene vezetni egy szabvány felszereltségi szintet, amiben le vannak írva a minimum szükséges dolgok amit egy gyártó sem hagyhat ki még az ügyfél kérésére sem. Akkor nem lennének ilyen problémák.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #13449 üzenetére
Bérelt autó. Minél olcsóbban akar mindenki bérelni, így van hogy az alapmodell alatti a felszereltség. Ha kérsz valami extrát, mondjuk gyári állóklíma, akkor ki kell fizetned az árát, és amikor lecseréled a kamiont egy újabbra, az is megy. Veheted meg újra, ha szükséged van rá. Három éves a legöregebb autónk, viszont felszereltség az nincs.
Alapmodell alatti példa: euro6 volvo, egy nagy tekerővel lehet állítani a beltér világítást. Na a miénkbe egy kapcsoló volt, vagy full fényár, és merül az akku, vagy ülsz a sötétbe. Cserébe olcsón bérelheted. Ha nagyobb felszereltség kell, többet fizetsz. Ha azon felüli extra kell, fizetsz. Mit nem szeret a vállalkozó? Fizetni.
Gyári állóklíma helyett a tetőre szerelhető hulladék van. Mivel már kötelező, azt kapod ingyen.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Nekünk csak egy 24 voltos van beszerelve. Viabér alapmodell, ezekben semmi extra nincs. A 12 volt ezek szerint extra.
Érdekel a főzőedény. Hol és mikor tudunk bizniszelni?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz Somatom #13444 üzenetére
Kettő felesleges. Amit ajánlottál az megoldotta az űrméret problémát is, de ehhez kellett inverter...
Zolás
24vos, írtam is
Van 12v a merciben, anyósülés előtt a kettő közül a felső.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Érdekel. Mondjuk főzni nem tudok, hátha ez megoldja helyettem
12 vagy 24 voltos? Mercibe nincs 12 volt, feleslegesen meg nem kérném el.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Van egy 24vos convoyos rizsfőzőm, tök jó, mindene megvan. Ha valakit érdekel szóljon, odaadom.
-
Somatom
veterán
Sajnálom, de nem annyira. Van némi rock "alapműveltségem", de fiatal korom óta inkább a motorok érdekeltek, úgyhogy magnózás, meg koncertrejárás helyett, a kétkerekű szocicsodák olaját vakartam a körmöm alól.
Persze, azért vágom, hogy mi az a Smoke On The Water. Ha jól tudom, akkor vmi svájci szálloda leégésének az emlékére íródott.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
veterán
válasz Avicularia #13437 üzenetére
Arra kiváncsi, hogy hol élsz, de a válaszod kérdés lett ő meg trollkodik
-
KAMELOT
titán
válasz Somatom #13424 üzenetére
Onnan tudom, hogy egy angyali Nő. Tőle tanultam a pszichológiát.
Rorschach teszt nem hazudik. Egyszer csináld meg!TigerDzsó: Patikában kapni Öntesztet. Ott a cégnél helyben megcsinálod és elfogadja. Egyik kolégámnak is így volt németben! Kellett nekünk is venni ilyet, természetsen a cég fizeti.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Di Natale
aktív tag
válasz Avicularia #13435 üzenetére
Fingom sincs.
-
Di Natale
aktív tag
válasz Avicularia #13432 üzenetére
Hol élsz?
-
veterán
Ez már az elején is ment. Hogy a svéd modell, milyen frankó.
Aztán elkezdtek hullani az öregek, és bezártak a svédek is.
Eleve könnyebb egy olyan néppel járványt kezelni, aminek van agya, és intelligenciája.
Ez az én véleményem.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Avicularia
veterán
Egyébként ez a népsűrűség dolog sem igaz, még régebben leírtam a kovid topikban és linket is adtam rá, hogy nálunk a lakosság jóval nagyobb százaléka lakik városban mint Magyarországon. Az hogy az ország területe mekkora az irreleváns kovid szempontjából ha több százezer km2-en szinte senki sem lakik.
De nem mennék már bele megint ebbe a vitába, csináljon mindenki amit akar. Én hálát adok az égnek,hogy itt élek és itt nem nyomják a kovid terrort. Legalábbis egyelőre, aztán ki tudja mit hoz a holnap. -
veterán
válasz Avicularia #13429 üzenetére
Tudom, hogy nem Te írtad, csak odaírtam. Bocs (:
[link]
Na, részemről ennyi errőlA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zolás
addikt
Na igen, mondjuk nem az a dörgölőző fajta a svéd alapból sem(népsűrűség, meg távolságtartás), de elég fura hogy rajtuk kívül minden országban megy a kovidmizéria, náluk meg nem történik semmi extra. Vannak betegek, de semmi kiugró durva dolog.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Avicularia #13412 üzenetére
Én ebbe nem szeretnék belemenni. Tényleg nem.
Mindennek van oka. Egyrészt, hogy ötöde akkora a népsűrűség, összehasonlítás szinten sincs az eü rendszer, és általánosságban jobb az egészségügyi állapot.
[link]
Szóval az a "nem oltanak, szarnak bele" sem teljesen igaz.
Amit oltottak, az meg pajszer moderna meg astra volt. Nem HisziPiszi által megáldott szentelt víz...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
TigerDzsó
tag
Ha már úgy is ez a téma. A héten a németeknél bejelentették, hogy oltott jöhet dolgozni vagy minden nap tesztelsz, ha oltatlan vagy. Elvileg a rakodóhelyeken is kérhetik az igazolást vagy tesztet. Ti mit tapasztaltok?
Illetve, a fórum tagok közül aki német cégnél dolgozik, kamionban lakik és oltatlan azoknál a napi tesztelés hogyan fog zajlani? -
KAMELOT
titán
válasz Somatom #13419 üzenetére
Én voltam komplett kivizsgáláson, ugyanis én kértem, amikor jogsit újítattam. Pszichológusnál is cagy 1.5ó csináltam a tesztet. Szigorúan kötelező nálunk!
Azért jó tudni, hogy minden ok.
Pénz van bármennyi, egészség csak 1.Aviculaira: Sajnos gazugoké a világ. Ojtás van, de több a halott. Meg a migránsok 380.000Ft kabátban!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Avicularia
veterán
válasz Somatom #13421 üzenetére
Persze, egyértelmű. Most nemrég mikor voltam otthon a nejemmel kocsival Magyarországon, akkor oda-vissza teszt kellett nekem. Neki nem mert ő kapott 2 oltást, de a második is több mint fél éve volt. Mondjuk se osztrák, se német határon nem kérték, szóval potyára csináltattam tesztet. Persze ha nem lett volna akkor biztos kiszednek ellenőrizni.
-
Somatom
veterán
válasz Avicularia #13420 üzenetére
Én a vírus előtt és alatt is kéthetente mentem/jöttem a személyautóval. Az sem számít, hogy hazudnak, vagy sem. A határon csak az számít, hogy van igazolásom, vagy nincs. Ha van, akkor sokkal egyszerűbb az életem. Ergo be kell oltatnom magam. Sztem ez elég logikus.
-
Avicularia
veterán
válasz Somatom #13417 üzenetére
Azért érdekel, mert lassan két éve folyamatosan hazudnak, és sokszor pár nap után már az ellenkezőjét állítják mint korábban. Meg kell csak nézni a miniszterelnök úr nyilatkozatait, mit hazudik hetente. Nem úgy néz ki, hogy szabadulunk hamarosan ebből a sz@rságból. Schengent is lassan el lehet felejteni, ugyanaz visszajön mint régen, lehet tipródni a határokon megint
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #13417 üzenetére
Újítottam a jogsit, elküldtek mindenféle vizsgálatra. Minden a legnagyobb rendben. Nem is járok orvoshoz, csak ha már éppen haldoklom.
-
Somatom
veterán
válasz Avicularia #13415 üzenetére
Neked van kedved/időd/energiád ilyen statisztikákat böngészni? Engem az egész nem érdekel. Legutóbb, amikor vizsgált az orvos, akkor azt mondta, hogy minden OK. 17 lehettem, úgyhogy annak még 40 éve sincs. Akkor mit izguljak?
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #13414 üzenetére
Vazzeg, és az oroszok? A vodkában van? Azt tudom, hogy a svédeknél drága a pia.
-
Avicularia
veterán
Nem értem, nem tűnik fel az embereknek, hogy ha mostanában összehasonlítasz egy adott napot ugyanazzal a nappal egy évvel korábban amikor még nem volt oltás, akkor azt látod, hogy több ember lett beteg és többen is halnak meg mint egy évvel korábban mikor még nem volt oltás.
-
Zolás
addikt
válasz Avicularia #13412 üzenetére
Na a svéd a másik amit nem értek. Nem haldoklanak milliószámra, maszkot se hordanak, nem oltanak, egyszerűen szarnak bele az egészbe, és tök jól elvannak. Akkor nekem minek kell a harmadik? Itthon, meg az EU-ban terjed a covid, a svéd határon meg vár a bejutásra? Fura nekem ez az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Senki nem mondta, hogy oltás után védőpajzs kerül köréd. Mert nem alakul.
De mondta, márpedig Orbán Viktor mondta
[link] Orbán Viktor: Az oltás olyan, mint a golyóálló mellény, aki be van oltva, arról lepattan a vírus
Nekem egy sincs, szerencsére itt svédben leszarja mindenki ezt a náci greenpass-t, csak utazáshoz kell, belföldön senki nem kéri.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Senki se mondta, hogy 6 havonta újra kell oltani. Sőt, most sem állítja senki! Nincs egy orvos aki mondaná, hogy kell a harmadik! Ott áll a rengeteg cucc, el kell használni, nosza toljuk bele mindenkibe megint.
Azoknak, akik kínaival oltattak, és semmi sem alakult ki a szervezetükben, na azoknak ajánlott. De hogy mindenkinek ajánlott, mindegy mivel oltott, na azt senki se meri mondani. Nekem pfizer van, de amíg nem látok valami ésszerű magyarázatot a harmadikra, addig az jó helyen van ott, ahol van. Ha meg a harmadik miatt nem tudok olaszban, vagy akárhol rakodni, na az meg nem érdekel.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
KAMELOT
titán
Itt lehet írni akár mit.
Az egész műsort úgy kéne befejezni, hogy lezárni mindent 2-3 hónapra és a vírus eltűnne. Ugyan így volt a bubó pestis esetén is. Nem volt hova terjedni és eltűnt.
Lényeg az egészben....mesterségesen kidobott vírus, hogy az országokat elszegényítsék. Csak SK 8 milliárd eurot vett fel az IMF-től. Tehát majd 2025-től lehet vakarni a buksit, hogy ha 20---23-25% ugrik az ÁFA. MO-ról ne is beszéljünk.
Oltás után viszont kéne tudni az antitest szintet. Mert ha kevés akkor felesleges volt beadni.
Ja olaszoknál mindenhol kérik a greenpass vagy oltási igazolást. Azt hiszik, hogy a sofőr az ablakon keresztül megfertőz másokat.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz Somatom #13402 üzenetére
Őszintén szólva a héten wc-re menni is alig volt időm... jövő héten meglátogatom portugál barátainkat. Akkor lesz időm játszani vele, 3200 kavics lefele
Tényleg, ment arra valaki mostanában? Franciáknál Frejus után még mindig lehet menni a pálya mellett bundáson? Vagy már ki van tiltva a nehézteher?
Régen sokat mentem arra, Frejus után le a pályáról, Aix provance-Arles-mocsár-Márszej-Montpellier-Perpignan-Honquera vonalon, tök frankón lehetett menni nagyrészt bundeszen, csak határ előtt mentem vissza pályára.
Ahogy hallom katalánok elbontottak minden fizetőkaput választási ígéret miatt
Igazából nem mozgat, mert határ után 60km-el elcsapok nyugatnak az N2-n, Espinelves-Vic-Zaragoza-Valladolid-Zamora vonalon. Az még megvan, csak a francia emlékek már megkoptak kicsit.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz KAMELOT #13406 üzenetére
Szerintem ezt ne kezdjük el, mert nem vezet sehova.
Egyikünk sem immonológus/virológus/epideiológus/infektológus/stbológus.
Senki nem mondta, hogy oltás után nem fertőződhetsz meg. Mert igen.
Senki nem mondta, hogy oltás után nem lehetsz beteg. Mert lehetsz.
Senki nem mondta, hogy oltás után védőpajzs kerül köréd. Mert nem alakul.
Azt viszont mondták, hogy ha meg is fertőzödsz, akkor a kórházba kerülés esélyét nagyságrendekkel csökkenti, az elhalálozást kb 0-ra redukálja.
Azt is mondták, hogy a variánsok kialakulását nagymértékben gátolja, pusztán azért, mert messze nem eregetsz annyi vírust vissza a légkörbe ha be vagy oltva, mivel a bekerült vírusokat az immunrendszered már nuke-gunnal várja, nem pedig letolt gatyával.
Persze az sem mindegy, hogy milyen oltást kapsz, az utolsó után mikor szívod be a taknyot, mennyit, akkor milyen az immunrendszered általános állapota, stb stb stb.
písz
Amúgy az ominózus belémtolatós olasz cégnél is kérték a kártyát...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #13404 üzenetére
Azt még otthon kaptam. Láttam a híradóban, hogy vmi eksön hét van. Beugrottam, szuri, aztán jöttem ki gályázni. Itt már voltam olyan rakodóhelyen, ahol kérték az EU -s oltási igazolást. Attól, hogy van oltásim, nem lehetek fertőző? Kollégám mondta, hogy a felesége Covidos lett (eü. dolgozó, kapott oltást). 10 nap karantén, oszt csá, mehet, ahova akar. Utána senki sem kérdezi, hogy meggyógyult-e, vagy még fertőz. Vicc az egész.
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #13398 üzenetére
Az. Semmi bajom nem volt, éjszaka kezdett baszogatni.
Párom, Pfizert kapott 2 Astrazenecára, semmi baja. Egyik kolléga 2 Sputnikra Pfizert kapott, ő is döglődött. Nem lehet előre tudni. Neked lehet, hogy azért volt sima menet, mert mind a 3 Pfizer.Itthon vagy N.o.-ban kaptad a 3.-at?
( ...másnap pedig jöttem ki melózni.)
KAMELOT: "Az oltás a papír miatt kell, hogy könnyebben boldoguljak."[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz KAMELOT #13396 üzenetére
Napi 9 órát vezet, 6 másikat rakodik, 9ből meg 2 órát papírozik, és eszik. Heti 6 nappal nézve ez az utolsó két-három napban azért már tud koordinációs problémákat okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB
- 32Gb (4x8gb) G.Skill Aegis 3000Mhz CL16 DDR4
- Eladó laptop/Notebook processzorok i7 3630QM/ i5 3210M
- 8GB - 16GB DDR4 - 2133MHz - 3200MHz / brand memóriák / számla / garancia / több darab
- DELL Latitude 5440 14" FHD IPS 1345U / 32GB / 512GB SSD - még 2 év Dell Gari - Mobilnetes verzió
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest