Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Diablo IV
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
Aktív témák
-
Cargo
aktív tag
384/64 azzal agusztutsalan lila dialcom modemmel 45k, most valtottam 512esre, elvileg ma mar mukodik, leglabbis azt mondta a gep aki felhivott,ja es
veresegyhaz -
Johnsones
tag
hi,
hogyan tudom ezt a profilbeállítást megnézni?
nekem Thomson SpeedTouch modemem van.
kösz. -
LEON-T
aktív tag
En matav teruleten elek.Es azt tapasztaltam hogy ''joforman'' ahany modem annyi profil Nekem most axelero 768-as adslem van.3 profil tapasztalatrol tudok.
Regen siemensem volt a profilja 896/160kbs
Most lett dlink annak 992/192kbs
Ugyabar van meg a dialcom annak 928/160
tehat a sebesseg egy fokon azon is mulik hogy a dslam a modemmel kepes-e x profil beallitas eseten egyuttmukodni!
Ezt arra alapozom hogy mikor csereltek dlinkre akkor nem ment a regi siemenses profillal! Igy az emberke beszolt hogy nezzek meg a beallitasokat!
[Szerkesztve] -
LEON-T
aktív tag
Azt azert megneznem majd hogy milyen lesz majd azoknak az embereknek akik 768as adslt rendelnek, milyen is lesz nekik.Csunya vilag lesz nekik ha tovabb Folytatjak s smuciskodast
-
Johnsones
tag
Hi All,
a probléma még mindig valós és már nem csak egyéni előfizetőknél.
a napokban összebeszéltünk és több tizen kerestük meg sokadszorra a Helpdesk-et a sávszélesség problémával de szintén le lettünk rázva. megkerestük a csoportvezetőjüket és töle:
ha nem tetszik akkor váltsunk szolgáltatót
választ kaptuk.
itt egy kis ínyencség:
Bővebben: link -
kíváncsi
őstag
Hi all!
Ennyi az Invitel : átköltöztünk új flatbe és kértük a net áthelyezését. elvileg ezt meg kellett volna csinálniuk 30 napon belül amiből lett 33 .... -
Johnsones
tag
Hi,
nekem 512/128 as ADSL hozzáférésem van. kipróbáltam az egyik barátomnál, (akinek 384/64 előfizetése van) hogy belépek a saját hozzáférésemmel, de ugyanúgy 384/64 en ketyegett nála. ;-((((
A sávszélesség probléma sajnos nálam is valós. 55-57 között ingadozik. írtam levelet már többször a helpdeskre, több cimborámmal együtt, de válaszra sem méltattak. Felhívtam többször is, de érdemben nem tudtak segíteni. Sajnos (Egom-com => Vivendi=> Invitel) túl gyakran cserél gazdát, és mindenki csak a lóvét húzza ki belőle. -
Johnsones
tag
Hi,
nekem 512/128 as ADSL hozzáférésem van. kipróbáltam az egyik barátomnál, (akinek 384/64 előfizetése van) hogy belépek a saját hozzáférésemmel, de ugyanúgy 384/64 en ketyegett nála. ;-((((
A sávszélesség probléma sajnos nálam is valós. 55-57 között ingadozik. írtam levelet már többször a helpdeskre, több cimborámmal együtt, de válaszra sem méltattak. Felhívtam többször is, de érdemben nem tudtak segíteni. Sajnos (Egom-com => Vivendi=> Invitel) túl gyakran cserél gazdát, és mindenki csak a lóvét húzza ki belőle. -
-
hi!
valaki irjon már egy smtp cimet.
nincs kedvem a bárgyú és értertlen operátotokkal telefonálni.
jelenleg:
smtp server : relay.vnet.hu
hitelesités: ki/be ---> se igy se ugy megy a mail küldés.
gondolom megint változott az smtp. csak már nem emlékszek a multkorira.
dobjatok már egy cimet! kösz!
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
válasz
czollnerg #32 üzenetére
Pedig ez ezer éves csontig lerágott téma már, kismillió topic született róla sok-sok fórumon. Fatáv máshogy limitálja be a kapcsolat sebességét mint invitel ezért ott nagyobbak az elérhető sebességek. Fatáv néha nagyobbra is limitálja be a sebességet de ez sem mondható egységenek, van olyan felhasználó akinél pont annyi mint a névleges csomag van ahol kicsivel felette. Ezen kívül fatáv IP szinten méri a sebességet és csak az IP overheadje jön le a maximálisan beállított sebességből ami nem olyan sok 1452/1492 arányú. Invitel ezzel szemben pont akkorára limitál mint a névleges de nem túl tisztességesen ebbe beleszámítja egy olyan protokol overheadjét is amit magánvéleményem szerint nem lenne szabad és nem is tisztességes. Az ATM overheadje pedig sokkal nagyobb arányú mint az IP-é 48/53 arányú így lesz a 48k-ból náluk 43k sebesség, míg fatávnál némileg több mint 48k.
A sebességet pedig a telkó szabályozza saját hálózatán mivel ő a nagykereskedő az ISP-k pedig csak azt tudják továbbértékesíteni amit készen kapnak. Így ahol a fatáv a nagyker ott az ISP legyen akár suxi vagy invitel 49k lesz a sebesség 384-es csomagnál. Ha invitel a telkó az adott területen akkor legyen az ISP akár invitel vagy suxi ott 43k lesz.
Ez pedig már így van amióta amióta vivendi elkezdett adsl-t szolgáltatni. Azóta foglalkoznak vele fórumokban. Eredmény azóta sincs, mivel Mo.-on nincs verseny hisz a piac területileg feloszott egymás piacába nem tenyerelnek bele a telkók főleg nem lakossági piacon, maximum a húsos vállali ügyfelekért versengezve keresztezik egymás útját.
Az utóbbi évek során egyetlen dolog történt hogy fatáv saját gerinchálózatot épített ki invitel területen a Szegedi központok egy részéhez ahol elég sok potenciális vállalati ügyfelet lát és talán lakossági ügyfelek is a képbe kerülhetnek. -
kíváncsi
őstag
Érthető voltál csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogy töltesz le te 49-50 mikor 384 max 48-al lehet letölteni elméletileg gyakorlatilag pedig mi csak 43,5-44-el.
Megnéznéd, hogy neked AND1 mit ír a www.invitel.hu oldalán az egyéni ügyfelek fül alatt internet és ott online valami és ott van a sebességmérő.. -
czollnerg
aktív tag
nos???
-
Zsotie
tag
Arra én is kiváncsi lennék????
-
czollnerg
aktív tag
és azt a 49-50 kb-t hogy csináltad???
-
AND1
őstag
Nekem is intivtelem van. Most már lassan 2 éve. Gondom nem volt vele. Mikor bekötöttünk a diszpécseres csaj nagyon rendes és segitőkész volt. Mi dönthettük el, hogy mikor kössék be. 2 héten bellül be lett kötve. Kijött matásos szerelő. Közben dolgom volt, nem nagyon figyeltem rá. Átfúrta szobám küszöbét és úgy vezette be
Meglepődtem. Meg boltívünk köré szépen odaszögelte vezetéket. Szal rendesen, becsületesen elvezette a drótot
Azt mondta, hogy 3 nap után aktiválódik. Csak itt nyeltem férre. Felhívtam diszpi csajt és már mondta is, hogy kell csatlakozni és ment net, ennyi volt. Zuglói vagyok, 14.kerből. Siemens modemet kaptunk, matávos szépen felszerelte falra is. Gondunk eddig nem volt semmivel. Jó végül is. Lehetne kicsit gyorsabb. (384, 49-50K-val töltögetek) De hát ez van, legalább stabil.
-
Zsotie
tag
Lassan két éve lesz, hogy van Vivendis ADSL, 384/64-es.
Amikor bekötötték, akkor voltak gondog, mert szinte mindent ki kellett 1-2
napon belül cserélni. De azóta 1-2 esetet leszámítva minden OK.
Akkor is a levelezés nem ment.
Alcatel modemem van és simán töltök 43-44k-val, néha 46k-val.
Nekem nem du. 3-kor, hanem kb. a bejelentkezés után 24h-val szakítanak.
De mióta routerem van, azóta ez sem zavar.
Viszont a proxy-juk szerintem nincs valami jól beállítva.
Az üf. sz. elég segítőkész volt eddig. -
czollnerg
aktív tag
na, erre ötlet???
-
czollnerg
aktív tag
33,7 lett a 43,5ből....
-
kíváncsi
őstag
házt nem sokat de javult mostmár 44KB/sec
de aki a kicsit nem becsülei a nagyot nem érdemli
-
pschio
őstag
nekem is invitel adsl van itthon nagyon frankon mukodik! a nepnet utan ami mikros volt kesz feludules! mindig van net! nem az van hogy napokra eltunik a szolgaltatas! nem! egyfolytaban van net! es amikor elromlott a dialcom modem, meg aznap delutan hazhozhoztak egy masikat! a letoltes nekem sem 48KB/s hanem annal valamivel kevesebb! a feltoltes kicsit akadozik de elfogadhato 6-7-8KB/s en elegedett vagyok! szinte mindenhonna full savszelell tudok tolteni! Raadasul egy sima hubbal van megosztva a net itthon tovabbi 2 gepre! szal korrekt!
udv:pschio
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Hi all nekem is invitel adsl-em van. Van az oldalukon egy sebességmérő. Na mondom kipróbálom 43,5KB/sec hmm mondom ez nem 48KB/sec
felhívom őket erre azt mondja a faszi ennél nem is lesz több mondom akkor minek fizetek érte 10 rupeszt
utána mondták mások, hogy vannak az op rendszerben bizonyos dolgok amik sávszélet tartanak fennt maguknak
-
czollnerg
aktív tag
Ez egyik vezetékes telónál a lakásban, fordítva tették fel a szűrőt és így semmit sem szűrt, a rohadék.... Képzelhetitek....
Úgy lelettek baszva a szerelők, hogy csak na!!! -
czollnerg
aktív tag
nekem mikor bekötötték (384/64) az ADSL-t, olyanokat csinált hogy kb 1percig ment a net aztán kész!!! Nem ment adat, se ki se be.....
Az adsl link a modemen pedig 1folytába villogott...
Fogadjunk nem tudjátok hogy mi volt a baja!!! -
Gabró
tag
Gondoltam, megosztom a pozitív tapasztalatot is.
Ma kaptam a mailt.
Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2004. augusztus 5-én 04:00-07:00 óra között kb. 3 órás időtartamban üzemfenntartási munka miatt üzemkiesés várható, melyben érintett az Önök ADSL szolgáltatása.
Megértésüket előre is köszönjük.
Budaörs, 2004. július 21.
Tisztelettel:
Invitel Rt. -
Gabró
tag
Majdnem egy éve van Invitel ADSL-em. A feltöltési sebesség korrekt 8-9KB/s, a letöltés az sajnos csak ~43 KB/s, de amíg ennyire stabil addig nem pampogok.
Modem: Alcatel SpeedTouch 530.
1 év alatt összesen kb. háromszor nem volt net, és egyszer se tartott félóránál tovább. (több az áramszünet -
Chip
aktív tag
Nekem is Invitel ADSL-em van. A DSL modemet is be kell allitani.
Thomson vagy Alcatel SpeedTouch 530 tipusu van nekem ezzel a bellitassal megy : Routed PPP DHCP - NAT
Xp-t hasznalok amiben a Qos Csomagutemezu , TCP/IP protokoll , Miscosoft Networks ugyfel es Fajl es nyomtato megosztas szerepelnek.
Itt kell probalkoznod neked is szerintem.
Ha nem boldogulsz akkor legyszi kuld el hozzam azt a 18 eves leanyzot. -
TexT-BoY
addikt
sziasztok!
nekem is Invitel ADSL-emvan az 512/128as fajtábol
nagyon megvagyok elégedve a cuccal letöltés az 70kb/s el megy.
de itt Lakihegyen csak december óta van én voltam a 2Lakihegyi ADSL-es és jelenleg is csak 7-en vagyunk ösz-viszszal nemtul leterhelt a háló
DE ma reggel bajvolt és tegnap este is de a HELP DESK megcsinálta
szal kira ja és Dialcome modemel megy -
shabbarulez
őstag
Az hogy az IE-ben nem jelenik meg a weblap sok oka lehet, az általad leírt info nem elég ahhoz hogy egyértelmű megoldást lehessen mondani.
1. Lehet fizikailag rossz a kapcsolat pl. modem hiba
2. lehet nem connectáltál be rendesen
3. wines probléma, valami driver fejreállt. Tudtommal XP-nél a saját alap PPPoE meghajtóját szereti, ha felraksz rá mást csak összevesznek
4. hibás DNS beállítás, pl. korábbi szolgáltatójuk DNS szervereit hagyták beállítva és az már nem áll szóba velük.
5. hibás proxy beállítás, ugyanaz mint DNS-nél egy másik szolgáltató proxyja miatt akad el a kapcsolat
6. hibás tűzfal beállítás, az XP saját tűzfala nagy bajkeverő érdemes kikapcsolni, de addig amíg megoldást keresel a problémára érdemes minden tűzfalat kikapcsolni csökkentva a problémás pontok számát
7. ami még nem jutott eszembe
[Szerkesztve] -
Arhel
senior tag
Hali!
Hát nem tudom, hogy ti hol laktok, de az biztos, hogy nagy szerencsétek van ha ilyen jó nálatok az ADSL, mert itt nálunk nagyon gáz az Invitel! Nekem 512/128-as van és csak 56k-val töltök lefele, amikor kb. 64-el kéne
De havernak 384-ese van és ő 43k-val tölt, ami még elfogadható!
A modemem Dialcom, és semmi baj nincs vele. Nálunk nem szokott ledobni 24 óránként a szolgáltató, ami jó
Amúgy az egyéb szolgáltatások nagyon jók, én itt a 24órás Technikai Help Deskre gondolok, itt mindik segítőkészek.
Összefoglalva nem rossz, bár nekem határidön kívül kötötték be a netet(késtek 2 hetet, vmi eszközhiányra fogták), már azt hittem sose jönnek.
Amúgy jó -
Club
őstag
Seki
?
-
Club
őstag
Várok, mert még reggel van
-
Tal2
tag
Na ez egy érdekes kérdés, hogy mi lehet a hiba. Az analóghoz képest, ha nem xp-t használ, akkor igen kacifántos beizzítani a modemet. Az Invitel telepítő cd-jén vannak pontos leírások különböző oprendszerekhez, melyekben lépésről lépésre leírják, hogy mi a teendő.
Gondolom a hálókártyán csatlakozik a modem.
ha jól emlékszem a telepítés lépése az alábbiak szerint megy (alcatel modem)
- raspppoe inf-et hálózati meghajtóként telepíteni (hálózati beállítások) invitel cd
- modem cd-ről telepíteni kell a modem programját
- a raspppoe exe-t futtatni (invitel cd)
- a modem cd-ről fel kell ismertetni a modemet és telefonos csatlakozásnak beállítani (ez is autopmatikus).
Mielőtt bárki leállna macerélni emiatt, hogy rosszul tudom, belátom, lehetséges. Csak emlékezetből írtam, és a legjobb, segítő szándékkal.
Nekem Alcatel modemem van, és néhány ritka esettől eltekintve (nem tudott fellépni a netre) nem volt sose problémám vele.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Nos.
Megkeresett tegnap egy illető, hogy rossz a net-je, és hogy nem tudnék-e ránézni.
Eleinte nem nagyon akarodztam foglalkozni vele, de mint kiderült, van egy 18 éves lánya, és ő jönne el értem
Mondom így már más a helyzet
A gond az, hogy nekik is ''Invitel'', vagy Viviendi ADSL-jük van.
Volt már egy-két fajta nettel dolgom, de ADSL-el, még nem.
Na most tegnap-előtt óta, azt írja ki az explorer, hogy A lap nem jeleníthető meg.
A kapcsolat állítólag megvan, és azon ők nem változtattak semmitsem.
Na most kédéseim:
1:Mitől lehet ez?
2:Miben különbözik(beállításokra gondolok) egy ADSL, egy sima analóg vonaltól?
3:Hogy tudom kitalálni hogy hol lehet náluk a hiba?
Egyenlőre ennyi
Válaszokat szeretnééééééééék
Előre is tenksz -
Mészike
aktív tag
Nekemis Dialcom a modem.
1x bontja a kapcsolatot gondolom a szolgáltató. Viszont nemértem, hogy miért pont délután 3kor -
guminyúl
tag
Nekem 10 hónapja van, szerintem korrekt, 384/64 kbit/s párhuzamos letöltésnél 60-65 kbyte/s sebességgel jön, ami elég jó, egyébként stabil. Régen Thomson modemem volt hozzá, azután elköltöztünk, ekkor kicsit megmérgesedtem, mert 30 napos átkötési határidőt írnak és 50 nap lett belőle, de ez még nem lefutott vita.
Amióta dialcom modemem van, néha ledob (naponta 0-2 alkalom) és 2-3 percig nem lehet visszajelentkezni.
Összességében szerintem korrekt, stabil szolgáltatás. -
klepto
addikt
Még én is a Vivendinél fizettem elő az ADSL-re, és a tulajváltás után volt nekem is gondom a modmmel. Kijött a szerelő, de az ő laptopján az a modem normálisan működött, nálam viszont lényegesen lasabban. Semmi pénzért nem ment nálam 199Mb/s fölé az adatátvitel. A szerelő értetlenkedve nézett, de elővett egy új modemet, bekötöttem, és azzal már jól ment a gépem. A régit elvitte, és csináltunk egy csere papírt.
Szóval korrekt volt ő is, és az ügyélszollgálat is -
Mészike
aktív tag
Kinek milyen tapasztalata van ezzel a netszolgáltatóval?
Modemes netem volt eddig, azzal nemvolt gondom
Akinek régóta van exVivendis ADSL-je mit tud mondani a szolgáltatásról?
Kb 13 napja van ADSL-em, de ma volt egy kis problem, mikor újra kellett csatlakozni.
Jah, meg első nap szakadtam ezerrel, 5-30 percenként. Másnap hoztak új modemet
Aktív témák
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest