Hirdetés
Aktív témák
-
Gerid
csendes tag
válasz
Johnsones #3996 üzenetére
Hy.
Nekem is ugyanilyen problémám van.És azt mondaák a hü.... kö...., hogy vírusos a gépem.Mér miindent átfutattam 1000x de nem talált semmit.Most a ajánlották ezt az xoftspy-t ezzel is megnéztem.
Nekem is a böngészésem szarakodik, azon kívül minden más megy...
Valaki ha tud segítsen..
Köcc -
BSOD
senior tag
válasz
Johnsones #3975 üzenetére
'Jah... lehet, félreérthető voltam. Nem az ügyfélszlogálaton voltam hanem az általad javasolt számot hívtam. A néni pedig nem magától volt ilyen okos, hanem segítettek neki (a hozzáértő kollégák).
Egyébként eszem ágában sincs cseréltetni, mert mint írtam nem melegszik és valószinűleg siemens modemet kapnék (modemet nem routert!), mert most azt szórják. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #327 üzenetére
Mit érveljek azon, hogy nem az Invitelnél dolgozom. Ez van és kész.
Te meg azt állítod hazudok, mert inviteles emilem van. Ha inviteles előfizud van, mint ahogy írtam is fentebb akkor szvsz ez természetes. Ha ezt nem érted meg akkor sötét vagy és kész.
Miért én akarlak átbaszni? Vagy egyátalán ki baszott át téged? Senki soha nem garantálta, hogy az 512k mindig rendelkezésedre fog állni. Ráadásul még nem is arról van szó, hogy egy sávval lejjebb ''döcög'' a neted.
Mint mondtam ha akarsz reklamálni reklamálj. Vagy szervezz parasztfelkelést. Semmilyen törvényes fórumon nem fognak neked igazat adni. Te erre azt mondod, hogy az invitel lefizette őket, én meg azt, hogy az egész jog, gazdaság, sőt az egész világ így működik, anélkül, hogy az invitel bármit is tenne. Szóval szerintem nem érdemes. Én úgy tiltakozom az Invitel ellen, hogy nem fizetek elő jobb csomagra, amíg nem érzem úgy, hogy megéri.
Te viszont miért problémázol? Konkrétan mi bajod van most a nettel? Van valami, amihez feltétlenül 512k kell? Vagy csak az zavar, hogy más ugyanannyiért jobb minőségű szolgáltatást kap? (Matávosok.) Igen, ez így van de sajnos nincs arra törvény, hogy ugyanannyiért ugyanazt kell nyújtaniuk.
Ennél a szolgáltatónál ezért a pénzért ezt kapod. És a szerződésben valami eldugott kis zugban biztosan ott van egy bejegyzés, amivel levédik magukat.
Vagy az a baj, hogy ezt nem hirdetik nagy betűkkel? Miért a Chelló plakátokon látod hirdetve a 15GB-s korlátot? Vagy más reklámok mindig pontosan a valóságot tükrözik? Szerintem nem. -
plömplöm
őstag
válasz
Johnsones #328 üzenetére
Tudod mit? Meggyőztél! Nem figyelem tovább a hülyeségeiteket!
Annyit azért javasolnék, hogy fel ne kösd magad, amiért a sávszeled nem fúj annyira, amennyire Te szeretnéd. Akkor inkább egy éhségsztrájk...
Ja, a topik NEM erről szól. Erről te szólsz. Van egy negatív tapasztalatod, elmondtad vagy százszor, de attól nem fog megjavulni, hogy még százszor elmondod itt. Mond nekik, és az eredményt mond el nekünk. písz -
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #317 üzenetére
Az üldözési mániáddal nem vitatkozok. Páran úgyis tudják itt a fórumon melyik cégnél vagyok alkalmazásban. Ha nagyon érdekel te is kiderítheted pár másik topicbéli hozzászólásomból.
Ha szerinted nem tartják be a szerződésben vállaltakat, akkor nosza, pereld be őket. Úgysem fogod, mert annyira hülye nem vagy, te is látod, hogy elveszítenéd.
Vagy akár menj a fogyasztó védelemhez. Ők is megmondják neked, hogy nincs jogalapod arra, hogy panaszt tégy. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #308 üzenetére
''de persze ha figyelmesen olvasgatnál a neten akkor tudnád, hogy az az ADSL amit én megkapok 12900ben nem annyi egy cégnek....hanem több.''
Ja bocs. Tényleg cégeknek van vagy 15k. Húúú. Az végülis már majdnem 100k.
''a modemes kapcsolathoz pedig annyit, hogy ha napközben netezel akkor nem is lehet olyan rossz......''
Természetesen nem otthonról netezem napközben.
''vannak olyan emberek akiket ez zavar és nem vagyok egyedül.......
lehet, hogy Te szereted, hogyha átvernek és füled farkad behúzva lapítasz.....hát vannak olyanok akik nem ilyenek.........ezt persze az Invitel sajnálja, mert tudja, hogy előbb utóbb engedni kell a nyomásnak, ha a piacon akar maradni, bármennyire is fölényben érzi magát....''
Tőlem. Pereld be őket. Folytass éhségsztrájkot az ügyfélszolgálatuk előtt. Ha miattad véletlenül lejjebb megy az ár akkor nagyon fogok örülni neki.
De más módon felhasználó nem fog rájuk nyomást kifejteni. Amíg a területen monopóliummal rendelkeznek az infrastruktúra terén, addig biztosan nem. Ez előbb utóbb változni fog biztosan, de hogy én nem megyek át emiatt éhségsztrájkba, és aláírást sem fogok gyűjtögetni az biztos.
Ha neked ez ''farok behúzás'' akkor legyen. Szerintem szimplán nem éri meg a fáradtságot. Mert ha már emiatt kiakadnék, akkor kiakadhatnék 1000 más hasonló miatt is, és akkor sem történne semmi. Egyszerű realizmus.
Ha neked valamihez feltétlenül legalább 512MB-re van szükséged, akkor vegyél nagyobb csomagot. -
b.bone
senior tag
válasz
Johnsones #308 üzenetére
''Te szereted, hogyha átvernek és füled farkad behúzva lapítasz....''
mert aztán sok értelme van egy fórumon puffogni, meg persze bátorság is kell hozzá
semmi értelme ezen vitatkozni.
1: lerágott csont
2: az, hogy itt megondjuk a vélemünyket semmit nem ér.
amíg az invitelnek érdeke, hogy így legyen, és törvény, határozat vagy mittudom én mi nem tiltja neki addig így lesz. ennyi. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #306 üzenetére
Dolgozik a halál.
Egy nyamvadék 20 órás modemes csomagom van az invitelnél.
Csak idegesít ez a baromság, hogy mások mit vitatkoznak azon a 30kbiten, mikor nekem az egész letöltésem nincs annyi...
ADSL-nél nincs garantált sávszélesség. Szerinted a cégek poénból fizetik a havi 100k-t bérelt vonalért? -
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #301 üzenetére
A szerződésben amit aláírtál le van írva, hogy mit garantálnak. Ha ennek megfelelnek, akkor egy szavad sem lehet.
Vegyél havi 100k-ért bérelt vonalat, és utánna mehetsz reklamálni, ha nem annyi a sávszélesség.
Ez van, nem láttam még olyan multi céget, ahol ne sz@rtak volna az emberekre.
Hogy a matávnál most éppen jobb a helyzet valamivel? Volt ez fordítva is. Ők is sz@rtak az emberre.
Lehet rinyálni, hogy így meg úgy, akkor sem lesz jobb. Ha nem tetszik, akkor hajrá, menj és váltsd meg a világot! -
24thmoment
aktív tag
válasz
Johnsones #289 üzenetére
nekem 384/64 kbit/s adslem van. amikor utoljara mertem akkor 350kbit/s korul volt. atlagosan a letolteseim 42kb/sec korul voltak ami asszem nem 384 kbit. irtam is nekik mailt de nem valaszoltak ra ami azert kulonos mert eddig minden emailemre valaszoltak.mivel most nem vagyok otthon ezert nem tudom megmerni a sebesseget de ha hotfon haza megyek es semmi sem valtozott akkor javasolni fogom a forumon hogy irjunk a fogyasztovedelemnek.
lehet hogy nem lesz sok haszna de ha meg sem probaljuk...!!!
[Szerkesztve] -
konrad
aktív tag
válasz
Johnsones #263 üzenetére
A Matáv ADSL szolgáltatás nyújtásához használt átviteltechnikai rendszerben alkalmazott elérési technológia letöltési irányban 8 Mbit/s maximális sebességet, míg feltöltési irányban 800 kbit/s biztosít, amennyiben a vonal paraméterei (hossz, csillapítás stb.) megfelelőek. A sebesség nagyságát 32 kbit/s lépésekben lehet változtatni. A hozzáférésen fizikailag elérhető legnagyobb adatátviteli sebesség az előfizetői vonal villamos paramétereinek ill. a környezeti zavartatás függvényében változhat. A maximális teljesítoképességet a rendszer 2 km-es szakaszon nyújtja. A rendszer hatótávolsága az ISDN BRA hatótávolságával egyezik meg.
Az jó mert mi kb. 2 km-re vagyunk a központtól.
Egyébként ez ráckevén lenne helyileg. -
unic
tag
válasz
Johnsones #172 üzenetére
Közben végig olvastam a topic-ot, és egyetértek veled, (bár én szerencsés helyzetben vagyok, itthon nem letöltésre van csa netezésre) de nem éri meg ezen rágnod magad, nem fognak veled foglalkozni. Az idegesítő az, hogy az axelero nem szól, hogy itt (invitel) nem kapsz 100%-ot, legfeljebb 90-et, mert az invitel ennyit nyújt.
Szerk.: a helpdesk egy kalap sz@r, sablon szöveg, időpazarlás, személyesen meg nem tudsz mert nincs székhelyük...
[Szerkesztve] -
plömplöm
őstag
válasz
Johnsones #134 üzenetére
Figyu, nem akarok és nem is fogok belemenni semmilyen vitázásba, mert értelmetlen, nem védem sem az invitelt sem a matáv-axelerot, de a 384-512-akármennyi az kimondva-kimondatlanul nem garantált annyi, hanem ''maximum'', ha tetszik Neked, ha nem. Próbálj meg reklamálni, ők majd megmondják, hogy az általad aláírt szerződés melyik pontjában van megjelölve a minimum fel- és letöltési sebesség és a rendelkezésre-állási garancia. Písz, máj frend.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
-
sevendoor
csendes tag
válasz
Johnsones #115 üzenetére
Nem is állítottam, hogy mástól nem függ, de ettől nagy mértékben, igaz csak egy bizonyos távolságon túl.
Sávszélességnövelés: jelenleg 5 sebesség van nálunk (256,384,512,768,1500), ezekből lehet válogatni. A szolg. mind ua-t az eszközöket használják. Fél éven belül a legkisebb településen is be lesz kötve az ADSL, nyár óta folyamatosan bővít a matáv, az invitel és a httc is. Bár a kis csomagok ára nem változott lényegesen, a nagyobb csomagok ára a felére esett pl a 1,5M csomag kb. 50e netto. Hogy a jövőben mi várható azt nem tudom. Annyit tudok, hogy az ár nem csak a szolgáltatóktól függ, hanem a politikától, a törvényi háttértől is.
Aki azt méregeti, hogy a sebesség 430 vagy 450, annak úgy kell. Az internet nem vonalzó. A 384/64 csomag garantált sávszélessége 256/64!
Aki a kábeles internethez hasonlítja, az vagy ezzel nem találkozott még soha, vagy azzal.
Egy biztos az ár lefelé fog menni (most meglepődtetek mi?)
üdv
s -
umiki
tag
válasz
Johnsones #107 üzenetére
Na igen, bevallom, ugynok vagyok...
(Az egeszet csak azert irtam, mert vki panaszkodott, hogy a 48kbyte/s nevleges helyett csak 44kbyte/s-t mert, es en csak azt mondom, hogy ez meg a turheto hataron belul van) De szerintem az azert megsem tarthato allaspont, hogy 450 az 512 nincs meg egy szazaleka sem
(jo, jo tudom, ne is valaszolj ra
)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnsones #102 üzenetére
ISP-d az lesz akivel szerződés kötsz lesz. Nyilván az invitel infrastruktúráját használod, de erről gondolom van valami keresztmegállapodásuk.
Mivel az ISP-d mondjuk az axeleroncs lesz, ugyanazokat a feltételeket kell garantálniuk elvileg mint matáv területen. Aztán ha technikai gond van azt nekik kell leverniük az invitelen. -
Paraisb
csendes tag
válasz
Johnsones #88 üzenetére
hello mindenkinek,
nem hivatalos forrásból tudom, hogy az Invitel a saját területén a saját előfizetőinek a sávszélességet letöltési irányban 512 kb/s-ről 768 kb/s re növeli térítésmentesen. Ennek folynak az előkészületei és lassan tesztelési fázisba kerül egyes területeken. A jelenlegi feltöltési sebesség változatlan marad. -
LEON-T
aktív tag
válasz
Johnsones #73 üzenetére
Hmm Invitel mint mondtam mas terulet mint a matav. Tenyleg elegge nem fair amit muvelnek.En konkretan onnan tudtam meg mennyire vagyok hogy a modemcsere utan felhivott egy matavos. Megkerdezte elegedett vagyok e. Mondom igen, Azutan kertem meg mondja meg mennyire vagyok a kozpontol,.Tehat csak kozpontostol tudhatod meg. Nem reg ota van invitel teruleten 768as adsl . Kivancsi lennek hogy mukodik. Mert ott mar nagyobb havidijakrol van szo! Bator lesz az aki belevag a 768ba. Mint mondottam mig siemens modemem volt addig 896 os profilom volt. 93k/s volt a letoltesi sebesseg. Most 992 igy ~103k/s.
En ugyan matav teruleten vagyok de nagyon szurja a szememet az amit az invitel muvel!!! -
LEON-T
aktív tag
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- Futás, futópályák
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó lemezes Playstation 5 825GB
- Samsung Galaxy Watch4
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest