Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz darál0w #16897 üzenetére
CPU fesz biosban 1.2
CPU PLL : 1.5
FSB term : 1.4
NB volt: 1.4
SB volt : auto
CPU fesz az 1.2 nek szerintem elégnek kell ,hogy legyen mert 9X400 on atom stabil igy
CPU PLL : 1.5
FSB term : 1.1
NB volt: 1.1
SB volt : auto[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
odorgg
addikt
válasz hermanyi #16885 üzenetére
Volt már hasonló ügyem és az ugy ment , hogy bevittem, elmondtam a problémám, visszaküldték a gyártónak aki 1 hónap mulva visszaküldte hogy tesztelték és semmi baja Na igy tanultam meg, hogy kicsit hibás hardvert nem gariztatok, mert nekik ami bekapcsol és müködik, az nem hibás, csak az user a hülye, hogy nem tudja használni. Ez esetben, mivel csak kék halál van alpórajelen, és az sem mindíg, simán hivatkozhatnak ram hibára is, vagy egyéb hardver hibájára, ami nem kompatibilis az OS-el!
Az a baj nekem kell bizonyítanom, hogy hibás a lap, és úgy hogy nagyrészt müxik alapórajelen, és csak néha dob kékhalált, lese fogják szarni, viszadobják jóként. Idén már ugysem lessz belőle semmi, majd januárban kieszelek valmi merényletet, hogy végleg tutira beadja a kulcsot, mert semmi kedvem hónapokig oda visza küldözgetni a lapot[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
hermanyi
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
-
hermanyi
addikt
válasz darál0w #16886 üzenetére
nem köteles ugyanazt a lapot elfogadni max a különbséget kifizeti és annyi
anno mikor az msi m volt és ugyanígy behalt a mem vezérlője akkor váltottam Gigabytre , ráfizettem 2000 hufot és kész majd lejárt a gigáról a gari és lás csodát rá 2 napra behalt
és nagyon gyorsba ezt az asust tudtam megszerezni olcsóba ami most vanAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
polonic
félisten
válasz fagy53 #16880 üzenetére
Ez volt a legkisebb feszültség, aminél nem kékhalálozott. A biosban beállított értéke ekkor 0.9875 v, azt hiszem. Az egyel kisebb beállítással a 0.975-tel már kékhalálozott rendszer, pedig ekkor is 0.96-ra volt a drop. Na most annyit csináltam, hogy ennél a 0.9875-nél egyel feljebb állítottam és így jó lesz. Ami valami 0.99xx érték.
(Egyébként nem biztos, hogy pontosak azok az értékek a második tizedesjegy után, nem tudtam ezeket így megjegyezni ) -
Razermazer
őstag
válasz polonic #16876 üzenetére
Na szóval nem elírás az az érték bizony ennek a quadnak ennyi a vidje 1.1250 Volt(hiper szuper ultra tuningos darab, sikerült lecsapnom rá, és nagyon kezdem megszeretni). Az fsb azért 400-as mert a lap végét, és a proci végét akarom megnézni első körben. maximus 2 formulánál 1.2 Volt felett kezdődik a játék a gtl-ekkel addig nem kell hozzányúlni ezért jó. Így megnézhetem, hogy 1.2-Voltig mennyit bír finomhangolás nélkül. Ha minden jól megy még a 4 gigát is túlléphetem gtl állítás nélkül. Szóval a dropp 0.9525 van beállítva biosba és mint látható 0.944-et ír ki az everest és a cpu-z de néha felugrik a bios érkékre is load line calibration enable-n egészen 1.3 Voltig tovább nem. Mivel vizezett a rendszer nagy reményeket fűzök a tuninghoz, és jó a lap, és a proci is na meg a ram is. Ez nem gyenge érték ez kiváló alulfeszelés minek egyen többet ha kevesebbel is beéri, gyári órajelen.
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
polonic
félisten
válasz Razermazer #16866 üzenetére
-
polonic
félisten
Ja és még azt akartam kérdezni, csak lemaradt az előzőből, hogy mennyi a drop? Milyen érték van biosban beállítva?
-
-
polonic
félisten
Ez így nagyon szép eredmény. Nekem is ugyanilyen procim van, én is linkeltem be képet nem olyan rég az alulfeszelésről, nekem kicsit magasabbra van állítva. Lehet még próbálkozom a lentebb állítással. Egyébként nem 1.225 lenne az az érték?
Látom az fsb-d viszont 400-as. A ramok miatt, az 1:1-es leosztás miatt?(#16871) VaMik
Abszolút, nekem is ilyen kombó van.
[ Szerkesztve ]
-
VaMik
tag
Srácok, a 9xxx quad cpuk-hoz megfelelő egy P35-ös chipsetes alaplap?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Brekkk #16869 üzenetére
Elhanyagolható a különbség, nem ér sok plusz pénzt szerintem. Ha használni akarod, Q9400, belőve 8x400ra alapfesz alatt és kész.. Sokat nem kajál, mitöbb..kevesebbet is néha, mint az E6300ad, azonos/jobb teljesítménnyel.
Procilimit azért videókártya-felbontásfüggő is, szóval ezügyben nem lehet konkrétumot nyilatkozni infó hiányában. Ahogy a kihasználtság is programfüggő..van ami szépen kihasználja, van ami egyáltalán nem..
Összességében jobb minden téren, nyugodtan válts, ha jó áron jutsz hozzá -
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
A Q9400 mennyivel lasabb a Q9450-nél?
Van valakinek ilyen tapasztalata? Tuningolni nem akarok. Csak használni úgy ahogy van.
Egy E6300 2,8-as procit váltanék erre. Mennyi az üresjárati feszültségfelvétele? Mért valaki közűletek ilyet? Játékoknál mennyi a CPU használat 4 mag esetén, gondolok ilyenre Mafia 2, Black Ops? Ezek nálam jelenleg proci limitesek, gondolom egy Q9400 megoldaná ezt a gondom.Köszönettel
Brekkk -
Razermazer
őstag
Szóval dicséretes a proci nagyon kellemes feszültségek mellett tudja az alapórajelét(a régi 1.2750 vides ezt nem tudta) ennyit sikerült lefaragni az 1.1250-ből meglátjuk még mit bír el ezen a feszültségen.prime95 26.4-es változat legfrissebb OCCT ez nekem egyre szimpatikusabb, mert prime egybegyúrva az intel burn test-el, némi furmark is beleintegrálva. Egy a gond kétmagos gpunál gondolom két ablakba kell elindítani, mivel csak egyet pörget meg.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
odorgg
addikt
válasz Attix82 #16859 üzenetére
Igen, default beállításokkal is. Csak akkor nem dob kék képernyőt, amikor olyan kedve van.
Egyébként ha betölt a win, akkor már nem kékhalálozik, megy stabilan. 1 modullal eddig még egyszer sem vólt kékhalál, csak ha 2-őt vagy többet teszek bele, azt nem nagyon szereti.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
hermanyi
addikt
sori a nevekért félre összevissza írtam
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz odorgg #16850 üzenetére
Tesztelni még csak tesztelik de tuningolni tuti nem fogják
ha van otthon sokkolod adj a déli hídnak az kiüti és nyoma sincs
MSI-m anno így ment gariba
mert annak is hasonló problémái voltakG4ula84:
olvas visszaszerk :
itt a képed ezen nem 1.5 van
képelnéztem ez a power menü bocs
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Na az a nagy büdös helyzet, hogy a Lap szószerint szar. 1 Memória modullal tökéletessen működik, 2-vel kékhaálozik mosmár 800Mhz-en is nemcsak felette a kingmaxal is
Lekellene gariztatni de így nemegyszerü,mert végül is működik, és csak 2 modullal jön elő a hiba és azzl sem mindíg, hanem csak amikor olyan kedve van A szervízben, gyanítom hogy nem fogják órákon át tesztelni Win7-elOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
hermanyi
addikt
válasz sgteam #16848 üzenetére
már csak az a kérdés ,hogy ki az az ö
sgteam :
CPU PLL Voltage nem sok egy kicsit ?
1.616 ot kicsit sokallomG4ula84:
ha az enyémre céloztál akkor halvány lila fogalmam sincs
sajna nincs megfelelő hűtöm hozzá
egy fél napra kaptam kölcsön egy normálisabbat akkor 4 gigáig teszteltem de minden erőlködés nélkül vitteha minden jol megy akkor jövő hónapban beruházok egy alpenfhönbe vagy egy Thorba
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
User error, ugy nézki hogy a ramok miatt van! Én nem tehetek róla, hogy a papíron támogatott ramjaimat, nem eszi meg ez a szar Most megyek kölcsön kingmaxokért, aztán megnézm azzal mit művel ez a csoda lap.
hermanyi: 450-es Fsb-hez ird már le légyszi, a bios beállításaidat, csak hogy csökkenjenek a hibalehtőségeim
-
hermanyi
addikt
-
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
No Elkezdem a tuningot, bekészítve a süti, üdítő egy két jó könyv ne unjam halálra magam Egy downclock képet mellékelek így elsőre[link]
Más kérdés ha jól gondolkodom, az intel burntest, és a linx sem hajlandó elindulni csak very high memória beállítással, ha maxra rakom fagynak. Szóval ezt okozhatja az, hogy nem használok page filet mivel 8giga ramom van? Memcheck lefuttatva semmi hiba mind a 8 gigával, prime-ba is beállíthatom szinte az egész memória mennyiséget nem köhög a win hogy kevés a memória. Érdekes, de valószínű hogy így van, ha visszaraknám a pagefilet akkor jó lenne, de éppen azért van ennyi memória hogy ne kelljen. Ugye jól gondolom?. Na mentem biosba megnézzük mit tud a lap és hol fúj ki a proci.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
sgteam
aktív tag
válasz rup1u5 #16825 üzenetére
"quad procik is bőven vannak 500fsb felett igaz giga lapban" ezt értsd úgyhogy a cpu-hq táblázatban nincsenek p5q-pro lapok quad procival azért írtam, hogy "igaz giga lapban" pedig biztosan vannak olyanok akinek p5q lapuk van csak nincs feltöltve eredmény annak idején én se töltöttem fel mindent. (sajnos)
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
-
sgteam
aktív tag
válasz darál0w #16822 üzenetére
450fsb-ig alapon ment minden csak a procinak adtam áramot 1.35.
475 fsb-nél már kapot az északi híd is ram is fsb is de nem sokat és azért azt nem hiszem, hogy +25fsb-hez már jég kell nitro vagy bár mi és szerintem semivel sem lehet jobban tuningolni egy p45 gigabyte lapot a cpu-hq táblázatot meg meglehet nézni, hogy quad procik is bőven vannak 500fsb felett igaz giga lapban.ui: a gyerekek gépében le akarom cserélni a lapot és tuti, hogy p5q-pro lapot fogok venni és majd ott kiprobálom az 500fsb q400 procival és felteszem az eredményt (remélem sikerül )
-
-
sgteam
aktív tag
-
sgteam
aktív tag
válasz odorgg #16768 üzenetére
nekem csak egy sima asus p5q-pro lapom volt de 475fsb stabil volt a legtöbb amit kihoztam belőle az 505fsb volt de ott már a ramjaim pusztultam mert csak 800mhz volt és így 1010mhz mentek a geilek.
ui: a turbot nem ismerem de szerintem a sima p5q-pro nagyon fasza kis lap
-
fagy53
nagyúr
válasz odorgg #16804 üzenetére
Nekem csak a "tuningolós" kedvemet vette el, az életkedvemet nem ez...
Egyébként remekül elvan 3GHz környékén a proci mindennel, kár egy fillért is áldozni már erre a platformra, én is így vélem.Dave™: mivel a lapom jelzi a proci fogyasztását, direkt nem írtam hogy "méri", tudok válaszolni. 0.9V és 2.5GHz kb 5-6W idle, 1.06V és 3.1GHz kb 8-10W. Terhelés alatt /IBT/ ugyanez kb 35W@56W
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
csináltam egy kis DC-t a Q8400-al, eddig 3,33-on ment 1,15V-os terhelt fesszel, most 2,5-ön (417-es FSB változatlan) 0,96-0,97V. Ez mennyire számít jó értéknek? Nem játszom, a teljesítmény ritkán kell (video reender, audio kódolás), és a fogyasztás lényeges szempont. Vajon hozzávetőlegesen mennyivel fogyaszthat így kevesebbet, mint a fenti esetben? Köszi
-
dokee78
félisten
Biosban le lehet magokat tiltani ezeknél a prociknál?
Mert van egy vitám itt: Vita -
odorgg
addikt
válasz fagy53 #16800 üzenetére
Hát ezaz, én már 775-be nagy összegeket nem szeretnék befektetni
Úgy volt, hogy a P5E-met elcserélem 1 P5Q delux-ra +némi Kp-re, de nagyon ugynézki átbaxtak, és jelenleg sem a P5E-t, sem deluxe-ot, se a pénzemet nem láttam még
Srácnak vólt 4 pozitv, értékelése, gondoltam nem lessz baj, de tévedtem
Voltam akkora barom, hogy belemegyek egy ilyen üzletebe, és bizlamat szavaztam , egy az ország másik végében élő ismeretlen embernek, akinek van 4 pozitív értékelése a PH-n...... hülye hülye hülyeAttix82: Nem sok kedvem van 2gb-al vacakolni, mert a tesztek is fele olyan lassan futnak, ráadásul a Prime melett netezni sem lehet igy, mert negyed óra amig megnyit 1 oldalt az explorer. Szintetikus teszteket meg nemszeretem hosszú percekig bámúlni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- Quad Core AMD Athlon X4 740 3,2 GHz FM2 Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig