Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Egyébként meg lehet, hogy nem kellett volna beleszövegelnünk.
-
polonic
félisten
válasz peti_s #18664 üzenetére
Egyébként 2 hónapja is ugyanilyen tünetekkel kezdtek kékhalálok lenni. Akkor letszteltem a memóriákat külön-külön, majd visszaraktam őket dualba és elmúltak a hibák. Most jelentkeztek hétvégén megint.
Ez is mi. . .Na, közben az egyik modullal már másodjára fagyott meg memtest alatt a gép. De most semmi hibát nem írt ki, csak megfagyott.
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Kékhalálokkal küzdök. (Ha érdekelnek titeket a részletek, akkor leírom)
Futtatom a memtestet, első körben, 37 %-nál megáll ezzel az üzenettel:
Unexpected interrup - halting cpu (váratlan megszakítás - megálló cpu)
És itt a gép meg is fagyott.
Ez arra utal, hogy haldoklik a 3/4 éves cpu-m?
-
polonic
félisten
válasz busman #17463 üzenetére
Üdv
Nekem nem tűnik soknak.
Egyébként van kentsfield topik is, ez a yorkfieldeknek van. -
-
polonic
félisten
Azért, mert a memória DDR ram ugye, duble data rate, a valódi órajele 677 mhz, ezért a 1333 az effektív órajele. Az fsb pedig QDR, quad data rate, valódi órajele 333 mhz, és ennek is 1333 mhz lesz az effektív órajele. Na és az ilyen aránynál a valódi órajelet kell nézni, ami ugye 677:333.
-
polonic
félisten
válasz fagy53 #17296 üzenetére
Ebben igazad van. Nem is az idle fogyasztás miatt csinálnám ezt. Megint nem írtam le teljesen, amit szerettem volna. Hanem a load alatti fogyasztást szeretném csökkenteni. Jó lenne ha alapfeszen menne a load alatti órajeleken. Így azért csak számottevő csökkenést lehetne tapasztalni, igaz?
Mondjuk nem olyan sokat játszom, meg ha körülményes ezt beállítani (külön programok, profilok azon belül, stb), akkor lehet, hogy hagyom. -
polonic
félisten
-
-
polonic
félisten
válasz Sziszifeca #17115 üzenetére
Az OCCT is jó progi. Az procit, memóriát, vga-t is tud tesztelni.
-
polonic
félisten
válasz fagy53 #16880 üzenetére
Ez volt a legkisebb feszültség, aminél nem kékhalálozott. A biosban beállított értéke ekkor 0.9875 v, azt hiszem. Az egyel kisebb beállítással a 0.975-tel már kékhalálozott rendszer, pedig ekkor is 0.96-ra volt a drop. Na most annyit csináltam, hogy ennél a 0.9875-nél egyel feljebb állítottam és így jó lesz. Ami valami 0.99xx érték.
(Egyébként nem biztos, hogy pontosak azok az értékek a második tizedesjegy után, nem tudtam ezeket így megjegyezni ) -
polonic
félisten
válasz Razermazer #16866 üzenetére
-
polonic
félisten
Ja és még azt akartam kérdezni, csak lemaradt az előzőből, hogy mennyi a drop? Milyen érték van biosban beállítva?
-
polonic
félisten
Ez így nagyon szép eredmény. Nekem is ugyanilyen procim van, én is linkeltem be képet nem olyan rég az alulfeszelésről, nekem kicsit magasabbra van állítva. Lehet még próbálkozom a lentebb állítással. Egyébként nem 1.225 lenne az az érték?
Látom az fsb-d viszont 400-as. A ramok miatt, az 1:1-es leosztás miatt?(#16871) VaMik
Abszolút, nekem is ilyen kombó van.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
válasz fagy53 #16759 üzenetére
Idáig eljutottam:
Igaz, itt most csak 12 percig teszteltem, de semmi rendellenest nem tapasztaltam. Meguntam már ezt a sok tesztelést.
Elég volt ez a 12 perc?
Egyébként 1.025 voltra van állítva biosba és ebből lesz terhelés alatt 1.008, ahogy a képen is látszik.
A hőmérsékletek is csökkentek ismét, alig melegszik fel a terheletlen állapothoz képest.
Azt hiszem ezt most így hagyom és használom így a gépet, meglátjuk stabil lesz-e. -
polonic
félisten
válasz fagy53 #16742 üzenetére
Persze, nem is az a lényeg. Hanem inkább az, hogy milyen értékekkel csökkentsem fokozatosan a feszültséget? Mert egyből, most mondok egy értéket, nem esek neki 0,9 voltnak.
Már ez az 1.1 voltra állítás is szép spórolás akkor.
Ja és még egy kérdés. Az alulfeszelés nem károsítja a procit? Elnézést, ha ez hülye kérdés. -
polonic
félisten
válasz fagy53 #16736 üzenetére
Értem most már. Azt hittem a valós adatot olvassa ki.
Most fut éppen az OCCT, a cpu-z szerint és adia64 szerint is idle-ben és load alatt is 1.088 volt a feszültség.
Jó ez az OCCT program egyébként.
Ezelőtt játszottam metro 2033-mal és f1 2010-zel is és stabilnak tűnt a gép. Eddig OCCT alatt is stabil a gép.
Egyébként a legmelegebb mag eddig 50 fokos, 1,225 volttal ez 61 fokos volt.
Na akkor így szépen lehet tesztelgetni a minél kisebb feszültségeket. Mit javasolsz milyen értékkel csökkentsem a feszt?
És köszönöm a részletes tájékoztatást és a türelmedet! -
polonic
félisten
-
polonic
félisten
válasz fagy53 #16724 üzenetére
Minek kellett volna kiderülnie? A program azt írja, hogy VID. De akkor az ott kiírt VID érték nem az a VID érték, amire kiváncsiak vagyunk? VID érték akkor nem egyezik a magfeszültséggel? Ezt akkor honnan tudom megnézni? Biosban rendesen írja ki? Mert ott is ugyanezt az értéket írja ki. Egyébként nem én állítottam be, én csak betettem a procit, bekapcsoltam a gépet és használom.
Akkor azt kéne csinálnom, hogy a magfeszültséget én is lejjebb állítom? Emellett működni fognak a szokásos energiagazdálkodási funkciók, EIST, C1E vagy micsoda? -
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Egyébként miért van az, hogy más a magoknak a hőfoka? Az első kettőnek egyezik, a harmadiknak a legalacsonyabb, a negyediknek a legmagasabb, ennél itt, soha nem volt alacsonyabb.
-
polonic
félisten
Metroztam egy kicsit, közben, most egy másik programmal, a real temp-pel mértem a hőfokokat. 46 fok volt a legmelegebb maghőfok. Ez azért elég baráti, mondhatni hűvös.
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Futtattam az IBT-t egy kicsit. A coretemp szerint az első mag 60 fokig, a többi mag 57 fokig melegedett. A hűtő egy cooler master hyper tx2. Ez a hőmérséklet milyen egy ilyen négymagosnak? És a pasztázás jól sikerült szerintetek?
-
polonic
félisten
Na majd megnézem ezekkel a programokkal. Az IBT az intel burn test?
Egyébként egy cooler master hypers tx2-vel hűtöm, idle-ben 30-35 fokosak a magok. -
polonic
félisten
Köszi a válaszokat mindenkitől a hűtőpasztás kérdésre.
Előbb cselekedtem, mint elolvastam volna a kommenteket. Semmit nem úgy csináltam, ahogy írtátok.
Rányomtam egy adaggal, láttam sok lesz, letöröltem belőle, aztán a hűtővel nyomattam szét. Remélem nem lett még így sem túl sok.Itt van az új proci, én vagyok az előbb említett boldog tulajdonos.
-
polonic
félisten
Van nekem egy thermaltake tg2 hűtőpasztám. Mennyit kell ebből rátenni a procira, melőtt felteszem a hűtőt?
-
polonic
félisten
Q9650-et nem tudok szerezni. Így valószínű egy q9550 lesz. Ez is jó választás gondolom, az adatlapomon lévő videókártyát azért még ez is kihajtja, igaz?
Ezzel a konfiggal kb még 2 évig szeretném húzni, ezzel procival így rendben is lesz, igaz? -
polonic
félisten
válasz proci985 #16477 üzenetére
Nem terveztem, nem akarok tuningolni egyelőre.
Megjegyzem ezeket az infokat!hermanyi
Kitaláltam hogy kéne egy 9650-es proci. Elkezdtem nézelődni és láttam QX-et és Q-t is. De ahol a QX-et árulják ott volt beszámítás, a másik helyről, ahol a Q van, eddig még nem kaptam választ. Csupán azért hajlottam a QX felé mert be tudom számíttatni a mostani procimat. De most, hogy leírtad, a másik helyen is van beszámítás, így egyértelműen a Q-t szeretném megvenni.
-
-
polonic
félisten
Ismét a köszönöm a válaszokat, mindkettőtöknek!
Egyelőre nem gondolkodom tuningban. Alapon menne minden. Ez is nagy ugrás lenne a mostani procimhoz képest.
Egyébként lehet jobb lenne, egy q9650, annak 95 W a TDP-je. Gianninál láttam is, hogy van. Csak nem tudom van-e nála beszámítás, mert írtam neki, de még nem válaszolt. Erről tudtok valamit? És az eladóról. Mert látom a pirospontokat, de személyes tapasztalat érdekelne. Ahol meg a qx9650 van, ott van beszámítás, így elmenne az e6600 legalább, ezért hajlok arra inkább.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz proci985 #16458 üzenetére
Köszi!
A bios már most is a legújabb.
A tápnak kettő 12 V-os ága van. Az egyik 14 a másik 15 A-es.
Egyébként max fogyasztásnak a 150 W-ot jól tippeltem? Mert ha jól tudom az intel a TDP-nek nem a maximumot adja meg, igaz?
És idle-ben mennyit fogyaszt ez a proci?
Persze, tesztelni kell így is, ezt én is gondoltam. -
polonic
félisten
Szerintetek akkor jó vétel annyiért a qx9650? A lapomba jó lesz és a tápom bírni fogja?
Nem hiszem, hogy nagyobb kéne, a proci mondjuk eszik max 150 w-ot a videókártya pedig 127-et. Ez így nincs 300 w sem. A gép többi része meg nem zabál sokat.Az a szorzózár mentesség tök jó. Akkor csak átállítom a szorzót és gyorsabb lesz a proci?
-
polonic
félisten
Gondolkozom egy négymagos vásárlásán.
Egy qx9650-et láttam, 54 ezerért. Szerintetek?
Ha jól tudom ez 130 W TDP-s, igaz? És az extreme procik szorzózár mentesek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest