Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
válasz Krisztianby #25025 üzenetére
Bármikor, rám számíthatsz! Kárpótlásul fel tudok ajánlani egy Q9550-est, még nem vitt rá a lélek, hogy kulcstartót csináljak belőle.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Joachim21
őstag
Ezeket lehetne privátban, vagy a megfelelő topikokban?
-
Krisztianby
tag
válasz eladohardver #25022 üzenetére
Van 1156 és 1366-ból egy Asus deluxe lapom de köszi.
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
eladohardver
őstag
válasz Krisztianby #25019 üzenetére
Esetleg érdekelhet egy működőképes First gen I7 konf?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Joachim21
őstag
MAximus és Rampage formula akkor jöttek ha jól emlékszem.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Krisztianby #25019 üzenetére
Én P5Q-E vel hajtottam egy Q6600-at majd utána egy Q9550-et, igaz hogy az előbbi is 4 magos, de mégis elég nagy a különbség a kettő között, az alaplapra viszont egy rossz szavam nincs, a mai napig működik, ettől már csak a deluxe volt jobb azt hiszem, de annyival azért nem, meg tudom hogy volt pár jóféle gigabyte alaplal, de azokkal nincs tapasztalatom.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Krisztianby
tag
Sziasztok, retro configokat építgetek és minden platformból akarok egyet majd.
2006-2008 ban mely alaplapokra lehetett azt mondani hogy S, A kategória(775)?
Megmondom őszintén idő szűkében most nem tudom végig nézegeti a teszteket, leírásokat és biztos akad köztetek aki anno ezeket az ismereteket teljesen ki fullozta. Ha nekem is lesz időm én is bele állok majd.Jelenleg van egy :
GA-P35-DS4 (rev. 1.1)
és ha minden össze jön egy
ASUS P5Q-E alaplapom.Itt PH-n hirdetnek egy P5K3 Deluxe-t de szerintem nevetséges az ára bármilyen fancy alaplap egy halott technológia ami több mint 15 éves..
Korhű akarok lenni így DDR2 lapokat nézegetem első kőrben. Itthon van q6600 de van még egy q9300-om is és marék core2 cpu. De szerintem q6660 OC-val könnyedséggel elviszi a korbeli játékait.
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Joachim21
őstag
Jelentem, a Maximus Formula beadta a kulcsot, legalábbis az ethernet már nem működött rajta, így a Q9550 is befejezte 12-13 éves szolgálatát, legalábbis processzorként.
-
belaazallat
addikt
válasz Joachim21 #25014 üzenetére
Eléggé tuningos példány ez a Q9550. Ez volt az utolsó proci, amivel nyertem a szilicium lottón. Fesz emelés nélkül, cpu fesz normal-ra állítva tudta ezt, llc vel kellett kicsit ügyeskedni. Amint kiismertem a P45 ud3R lapot már játék volt vele. Csak sajnos egy vihar elvitte a lapot, a proci még mindig megvan.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Joachim21
őstag
válasz belaazallat #25013 üzenetére
Én csak QX9770 szintjére tuningoltam anno, ez brutális.
-
rup1u5
nagyúr
válasz eladohardver #25008 üzenetére
Eej de szerettem az UD3R-emet! 4.5 sajnos soha nem jött össze de azért így elvoltam vele. [link]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
eladohardver
őstag
válasz Joachim21 #25009 üzenetére
Melyik lapban melyik platform?
Nem tudok rá igazából válaszolni, mert nem tartottam meg belőlük semmit sem... Csak az UD3R lap maradt meg abból az időből ami ddr2... Ezerszer stabilabb platform...
Ha jól emlékszem egyedül az nvidia chipsetes EVGA és XFX lapoknál volt valami restriction, vagy ha nem is az... de mintha valamilyen arányban nem akartak jól menni ezek a lapok... Szvsz ez volt a legstabilabb, és legegyszerűbb platform ddr3-ra tuning szempontjából... és asszem a legrdágább is...
ez 14 évvel ezelőtt volt hogy szemvedtem ezekkel.... sok lapot és memóriát végig próbáltam ddr3 korszak elején ugye... EP45 chipsettel volt a legtöbb gond ...
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Joachim21
őstag
válasz eladohardver #25008 üzenetére
DDR3-nál hogy alakul az FSB és a memória órajelének aránya?
-
eladohardver
őstag
válasz Joachim21 #25007 üzenetére
Asux lapjai felejtősek ddr3 hoz.... p5xx egy rakat xar volt... sehogy nem volt stabil 4ghz-en sem....
olyan procival ami amúgy Gigabyte EP45 UD3R-ben megy 4500 mhz et 24/7-ben.. több memória kit-el próbáltam...
Asusból esetleg esetleg rampage extreme...
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
E-bayen sok LGA775-ös rendszer van fent. Találtam egy ilyen pofásnak tűnőt, csak ebben proci is benne van. Itt találsz sokfélét.
-
rup1u5
nagyúr
válasz eladohardver #25003 üzenetére
Egy HP Compaq-ban van Q45-ös HP alaplapban. 4*4GB DDR3-al ment sokáig gond nélkül.
Csak ugye itt tuning kilőve.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
eladohardver
őstag
válasz rup1u5 #25001 üzenetére
Gigabyte EP45 UDxxxxx széria... De ha olyan nagyon DDR3-al akarod akkor inkább x48 as széria esélyesebb h barátod lessz... EP45-el lehetnek gondok ... kényesebb a ddr3-ra....
BTW a 4GB os modulok abban az időben nem igazán léteztek... örülj neki ha fog menni 1333-on....
Valamilyen home szervernek viszont simán jó lehet... a konf.. csak hát, eszi az áramot....[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
válasz rup1u5 #25001 üzenetére
Nem is tudtam, hogy volt Core2-höz DDR3 support. De látom Wikin, hogy az X38-hoz és az X48-hoz lehetett DDR3-at pakolni, de nekem a Maximus Formulán is DDR2 van, meg a P45-ös Maximus 2 Formulán is DDR2 volt, szóval nem tudom találsz-e ilyen ritkaságot. Google-lel megkutatva P41-es chipsettel szerelt lapokat látok DDR3 foglalattal elég drágán (30K körül), nem tudom ezek mennyire lehetnek tuningbarát alaplapok, gyanítom nem igazán.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Rég nem jártam erre. Létezik értelmes DDR3-as lap Q9550 mellé ami tuningra is jó?
Van elfekvőben egy Q9550-em meg 2*4GB DDR3-am és gondoltam ha találnék hozzájuk lapot akkor elszórakoznék velük.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Geri85
csendes tag
Köszönöm a válaszokat Joachim21 és eladohardver!
Azóta voltam lent boltban, ott is azt mondták, hogy a gyári lazán elég.
Amúgy az Intel hűtője annyira nem tűnik rossznak, réz magos.
Hyper TX3 EVO hűtőm volt anno egy 4690k procin, de az más kategória azért. -
eladohardver
őstag
válasz Geri85 #24997 üzenetére
Sztem ne kukázd ki az a hűtés ami E4400 hoz volt bőven elégnek köll lennie hozzá...
A mati amit Joakim kolléga linkelt mindenhez is jó... i7 950-et 4.2 GHZ en 24/7-be is elég...[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
-
Geri85
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy vettem régi gépbe egy Q8300-at, a gyári Intel hűtőt kikukázom (E4400-on volt) és milyen hűtést igényel ez a processzor?
Kinéztem egy Cooler Master X Dream i117-est, ez elég neki? Nem piszkálom a procit!
Geri -
Andralin
aktív tag
válasz Joachim21 #24992 üzenetére
Elnyűhetetlen, az biztos!
Nekem is ez van asztali gépként a mai napig! 2009-ben, 13 éve állítottam össze az alapkonfigot egy Abit IX38 QuadGT lappal, azóta csak ezt upgradelgetem.
A proci Q9650-es, 3064 MHz-en atomstabilan fut. Van benne 4 x 2 Gb GEIL RAM, SSD-ről fut a rendszer és GTX 1660 Ti videókártya. Minden számomra fontos dolog teljesen használhatóan fut rajta. Videókat full HD-ben simán lejátssza. És még pl. a GTA V is megy rajta élvezhető minőségben.
-
Joachim21
őstag
válasz Cyberboy42 #24991 üzenetére
SSD-vel bootol 18mp alatt. A GTX 1060-as társaságában pedig egész jól boldogul a játékokkall is 1080P-ben most már.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Joachim21 #24990 üzenetére
Nekem is van még ilyen gépem, és a bácsikámnél szintúgy a q9550-re lett felfejlesztve a gép amiben egy pentium ketyegett egy SSD társaságában, nem is annyira rossz.... 20-as volt ebay-on
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Joachim21
őstag
Ma mit küzdöttem asszony netezős gépével. Egy Q9550es Core2-re épülő rendszer, amiben VGA-t cseréltem és onnantól nem jutott túl a POSTon csak 1x/2x 20 indításból. Már mindent is kicseréltem (táp, kábelek, ..., mire felsejlett, hogy 4 memóriamodullal ezek nem szerettek bootolni.
Valószínű közben megnyomhattam a CLRCMOS gombot, és elfelejtette a BIOS beállításokat. Már a VGA-ra is gyanakodtam, hogy a kiszerelésnél megsérült. Néha random elindult, de lefagyott windows betöltésnél, vagy volt hogy a BIOSban.
Aztán mikor eszembe jutott a nagy ötlet, 2 modult kikaptam, és azóta is vígan fut. BIOS beállítások rendberakása után már 4 modullal is.Jó kis küzdelem volt, most megint 3,4Ghz-en ketyeg az elpusztíthatalan Q9550 ~12 éve teszi a dolgát.
-
eladohardver
őstag
Nem látok rá sok esélyt de azért megkérdem hátha, esetleg valakinek eladó QX9770?
-
Cyberboy42
senior tag
válasz EgyipTomiii #24987 üzenetére
az egyik az alap Bus frekvencia.. a másik meg a rated FSB lesz. ha indítasz egy cpu-z világosabb lesz a dolog.
a a rated FSB az átalában a 4x-es szorzata az alap bus frekvenciának....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
EgyipTomiii
újonc
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem XFX MI-9300-7AS9 alaplappal történő tuninggal kapcsolatban.
Nem nagyon vagyok képben Intel S775 tuninggal, eddig csak AMD processzorom volt.Ahogy olvastam az már tiszta, hogy a processzor órajele a szorzó és az FSB rendszerbusz szorzatából jön ki, ahogy pl ennél a Gigabyte alaplap esetében is:
Viszont az én esetemben ami állítható az a szorzó, de az FSB órajel estében így néz ki (youtube példa):
Mi lehet a különbség a CPU FSB frequency illetve a CPU host frequency között?
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
R1200GS
aktív tag
válasz kicsipapucs #24984 üzenetére
Igazából semmi.
Évekig alapon ment.
Kb. fél éve vettem bele 4*2 Gb memóriát, és picit feljebb tekertem az órajelet. Minden feszültséget normálba raktam, kivéve a ramokat. Elnéztem a dolgot. Nem is volt probléma kb. decemberig. Ekkor rendszeresen fagyott, meg furcsa dolgokat csinált. Memória, videókártya hibát írt, sokáig bootolt.
Vettem egy msi p45 neo2 ms-7512 ver 1.1-t. Összeraktam vele. Aztán jött a felismerés, hogy az autón hagyott feszültség okozta a problémát.
Visszaköltöztem a UD3P-be, és azóta vígan megy 4,1 Ghz-en. -
őstag
-
R1200GS
aktív tag
Konfigom még az adatlapomnál.
Valószínű behalt az alaplap (GIGABYTE GA-EP45-UD3P). Egy q9550-em van.
Talán találtam egy P5K PRO-t.
Mit gondoltok ez visszalépés a Gigához képest?
Van 2 gtx 660-om. Ez menni fog az Asusban?
Gigánál is mókolni kellett, hogy működjön. Hypersli progival megy csak.Volt húzva a proci, 3,7 MHz en használtam normál feszeken. Jelenleg is minden szenzor 20-35 fok között van. Játék közben sem nagyon ment 50 fölé semmi. Furcsállom, hogy elszállt a cucc, bár még működik.
Ha megjön a lap majd lenne pár kérdésem a procival kapcsolatban. -
Redneck
nagyúr
válasz glutamin #24981 üzenetére
Sajnos nem megoldható, életem legfosabb deszkájához volt szerencsém a G41M-ES2H képében. Nem lehet külön feszt adni semminek, Ctrl+F1-re nem jött be az Advanced BIOS sem. Ilyet még nem láttam, a Giga G31-es chipsetes is többet tudott...
Még 340-350-es FSB-vel sem volt hajlandó indulni, alacsonyabb órajelen járatott memóriákkal, így maradt gyárin.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
glutamin
őstag
válasz Redneck #24977 üzenetére
Nekem addig nem ment ertelmes tuning, amig az alaplapon az eszaki hidnak (memvezerlo) nem adtam egy kis plusz feszkot. Jelenleg viszont szuleimnel dolgozik a gep alaporajelen, a korites meg kimaxolva. (Xeon L5430, Giga P35 lap, 8GB DDR2 800, 128GB SSD a rendszernek). Az alaplapom mar boven 10 ev feletti, de meglepoen jol hasznalhato meg a gep.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Redneck #24977 üzenetére
hát igen. 4 mag az 4 mag. ugyanakkor a az első 2 mag a második kettővel az északi hídon keresztül van összekötve szóval érted...
Egyébként ha a deszka engedi, 1.3625 voltig elmehetsz a procin, semmi baja nem lesz. már ha bírod hűteni.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Redneck #24976 üzenetére
Nem is lett belőle semmi jó. A gyári órajelet tudja, gyári FSB-vel, 1,2V-on. Hőmérsékletekkel nincs gond, de az a kis gagyi deszka, nem képes többre.
Igaz, már így is gyorsabb a Core 2 Duonál a célprogramban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Cyberboy42 #24975 üzenetére
Frankó. Kiderült hogy a Q9300 is egy G41-E2SH Gigába megy. Valami komolyabb ASUS lapra emlékeztem... Nem akarok világmegváltó dolgokat, pláne ilyen hűtetlen VRM-es lapokkal.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Redneck #24974 üzenetére
G31 nem világverő csipszet. az előzőnél mindent oda írtál csak azt nem hogy miylen lap általában ugyanúgy húzhatók a quadok is mind a dualok... agy vnalakban, ha nem akarod koppra járatni.
-
Redneck
nagyúr
válasz envagyok #24973 üzenetére
Már leboltoltam egy Q9300-at, jó áron volt és SSD is kell, nem akarunk sokat fordítani már erre a konfigra.
Van egy másik haver is akinek kéne Quad, de neki ilyen lapja van. Ebben vajon milyen lenne egy Q8300?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Havernak van egy régi gépe, amit kicsit fel szeretnék dobni. Jelenleg Core 2 Duo E6500@3,6Ghz, 4GB 1066Mhz RAM, GTX 460 Hawk (800/2000Mhz) van benne, jó hűtéssel és táppal. Szeretnék neki egy Quadot és egy SSD-t.
Egyelőre a Q8300 és Q9300 párost néztem, és írtam az aprós eladóknak, amelyik összejön azt veszem.OC ügyében nem vagyok képben a Quadokat illetően, csak Core 2 Duokhoz volt szerencsém korábban. Mennyire húzhatók ezek? Tesztekben láttam 2,5 helyett 3,4Ghz-et is, de nem tudom az mennyire mérvadó egy egyszerűbb (nem gagyi) lappal és RAM-okkal. Már az is jó lenne ha 3Ghz köré lehetne húzni.
-
R1200GS
aktív tag
válasz Cyberboy42 #24968 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszotokat, lehet gépcsere lesz ebből.
-
R1200GS
aktív tag
Mi a véleményetek, milyen vga-t érdemes manapság egy Q9550 mellé tenni?
Jelenleg 660 Sli van a gépben.
3,7 Ghz-nél nagyon nem tudom jobban húzni a procit.
Gondolkozok hogy cserélem a videokártyát 1070-re, de nem tudom, hogy van e értelme.
Egyelőre nem szeretnék még új gépet vásárolni bár lehet az lesz a vége. -
Laraxior
titán
-
lotuska
tag
Sziasztok, nem tul porgos a topic mostanaban. Hasznal meg valaki Yorkfield-et jatekra? Gondolom inkabb mar csak bohockodasra eleg
Vettem nagyon olcson egy LGA775 konfigot mult vasarnap, kerdesem az lenne milyen procit erdemes meg ebbe belepattintani? Ha jol ertem Xeon e5450 a best buy. Ehhez full HD vonalrol max milyen VGA passzolna Radeon es Nvidia oldalrol?
Konfig:
Asus P5Q3
E8400
4x2GB DDR3 1333MHz
GTX 260 Zotac AMP
500GB HDD Seagate Baracuda 7200RPM
1TB HDD Seagate Baracuda 7200RPM ennek sajna 3 bad sectora van
BeQuiet 550W 80+
2xODD
Es nagyon massziv ultra vastag lemezu hazikoKepek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Meg ezt ajanlottak ha nagyon olcson talalok: Xeon L5420
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Predikative #24958 üzenetére
a többiről nem tudok, de nálam a q9550-el nem volt gond, bírta.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Predikative #24958 üzenetére
Amennyiben Youtuberól van szó és van megfelelő alaplapod, egy E5450 beszerzése pl. megoldás lehet. Mondjuk ez is másik topik akkor
-
Predikative
tag
Pl ezen a linken található videót megnéznétek kinek milyen cpu-n fut el akadás nélkül?
https://m.youtube.com/watch?v=anrvBD4aTGY
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek
Ide irányítottak hátha valaki tudna segíteni. Most e5500 van a netezős gépembe, de sajna nem bírja a 1080p 60 fps-t (meg-megakad). Javasolták, hogy próbálkozzak erősebb procival. Vlakinek van ötlete, hogy a quadok közül valamelyik megfelelne e a számomra?
Köszönöm előre is a választ.
-
choco01
addikt
válasz Speed® #24955 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget, szerintem mindenre választ kaptam!
Egyébként aprón néztem ezt:
Asus GT730 2GB DDR3
GT730-SL-2GD3-BRK
13.000 FtEz még belefér a keretben, valamennyit csak dobna rajta, főleg a régi játékain..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz choco01 #24954 üzenetére
Nyilván, +20% órajelben és 3x annyi L2 cache. VGA is mehet mellé értelmes, 750Ti/GT1030tól felfelé akár kerettől függően. Az IGP a lapon van, természetesen megy CPU típustól függetlenül. Igen, az oldalról a laphoz illő BIOSt letöltöd, FAT32 pendrivera kicsomagolod, BIOSba belépve F8 (Q-Flash) és megmutatod neki, aztán pár másodperc és fent van.
Azért kell a BIOS, mert alapból nem ismeri, a mikrokódokkal kibővítve rendesen megy az energiagazdálkodás és az összes utasításkészlet elérhető. Ezen felül már csak az kell, hogy fizikailag stimmeljen (nútok a procin vagy korrigált foglalat) és legyen a talpán adapter vagy forrasztás), ami megoldja a megfelelő lábak funkciójának cseréjét. Rengetegen használják, nézz be a linkelt Xeon írás fórumába, ha bármi kérdésed van..[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz Speed® #24953 üzenetére
És akkor ez a játékok alatt is jobban teljesít?
Az Intel GMA 3100 integrált gpu ezzel is működne az alaplapon?
És akkor amit linkeltél onnan letöltöm a GA-G31M-ES2C-re való v1.x képet, és a .F8 fájlt kicsomagolom egy pendrive-ra, azt felmegy és kezeli is?
Így nem lenne rossz biznisz..
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz choco01 #24952 üzenetére
Amit én linkeltem, jóval olcsóbb. C0 stepping, de mivel nálad a lap miatt nem lesz OC, nem számít, nyugodtan veheted.
Az alaplapra fel kell dobni egy Xeon mikrokódokat tartalmazó BIOSt (itt van pl.), FAT32 pendriveról a saját BIOSból elérhető toolja végzi el fél perc alatt.
Ha nútolt a proci, akkor nem kell a foglalatot moddolni, ha nem az, akkor a meglévő 775 procival benne 1-1 metszés a műanyag pozícionáló fülek kiszedése (logout leírásban is benne van, semmi extra, csak biztos kéz kell hozzá) és máris fogadja az új procit. Ennyit kell tenni hozzá, hogy egy Q9650nél jobb procid legyen olcsóbban. -
choco01
addikt
válasz Speed® #24951 üzenetére
Igen amit linkeltem hirdetés ott is van :
"És néhány 775-re szabott xeon (hirdetéseim közt részletes infókkal)
e5450 - 4x 3.0Ghz 12M 1333 - 8500Ft
x5460 - 4x 3,16Ghz 12M 1333 -8500Ft"De ennek nincs kockázata? Nem kell már semmit trükközni szoftveresen? Mert ugye ahogy olvasom ez már át van alakítva..
-
-
choco01
addikt
Hali.
Szerintetek érdemes cserélni egy E5200-t mondjuk egy Q8300-ra ?
Gondolom kéne rá a gyáritól valami profibb hűtés is?[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Cyberboy42 #24946 üzenetére
Akkor nem nagyon értem, hogy a 9550 miért ment jól ott, ahol a 9650 nem. Ha hibás lenne a RAM vezérlő akkor az 9550-el is hibás lenne.
Inkább valamilyen BIOS bug is lehet ez akár.
-
csubuka
addikt
válasz Cyberboy42 #24944 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
De a 9550 és a 9650 között csak szorzókülönbség van elvileg nem? Vagy valahogy az is bekavarhat? Mert elvileg egy 9550 ment rendesen abban a lapban, ahova bement a 9650. Lehet valami BIOS inkompatibilitás van.
De az tuti, hogy a CPU-nak a RAM frekikhez Core2-knél semmi köze nincs.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz csubuka #24943 üzenetére
szerintem is jól látod. nekem 8 év stabil tuning után kelett visszavennem a frekvenciákból, mert a lapon valami gebasz lett, szintén a ram vezérlőre saccolok a hosszas tesztelgetések után.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha egy kipróbált Q9650 egy másik gépben (eladtam...) az alapbeállításokhoz képest csak alacsonyabb RAM frekvenciával megy stabilan az alaplap gyanús nem? Elvileg az adott lapban 9550 ment rendesen...
Az én véleményem szerint igen, mivel a lapon helyet foglaló és nem a CPU-ban levő memóriavezérlő.
Köszönöm válaszaitokat!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rolcsi099 #24941 üzenetére
BIOS stimmel, utasításkészletek és energiagazdálkodás is működik?
Milyen proci lett végül, E5450/E0? Általános tuningleírást tudok csak,
lévén nem ismerem a lapod BIOSát, neked kell kiismerned, mit bír ;p
A P43 chipset tud 400as FSBt, RAMokat mellé osztóval, amíg bírják.
Feszültség a procin múlik, steppingfüggően kezdésnek 1.3/1.2 elég,
aztán lehet finomítani, amíg stabil marad (tesztnek LinX 0.6.4 / 2G). -
rolcsi099
csendes tag
válasz Speed® #24934 üzenetére
Hali, megint én
Ma érkezett meg a xeon procim és minden rendbe ment, szépen muzsikál.
Írtad hogy "told fel 3.6Gre legalább, hogy érezd a kiadás értelmét"
esetleg tudnál ebbe valami tanácsot adni? vagy linket küldeni linket amin jól le írják ,hogy az egyszerű kezdő is meg értse?
Mert nézegetem de elégé bele zavarodtam :S kösz szépen előre is -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csubuka #24939 üzenetére
Inkább az van mögötte, hogy közel top darab a platformon, ill. vannak chipsetek, amik nem esznek Xeont. Maga a mod, ami szükséges, 2 perc, szerintem ez nem lehet visszatartó tényező, ha arról van szó, hogy jobb a végeredmény..ugye egy jó E0 80W TDP, OCban is korrektebb adott esetben.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mi kerül ma is a Q9650-be 14 ezer Forintba? Épp eladósorba került az enyém, illetve most jutottam oda, hogy a nem használt dolgaimat eladogassam és ide pozicionálja a piac. Ez a 775 konfigok megmentője most még, ilyen élettartam kiterjesztő? *Csak kicsit furcsálltam ezt, mert én pl, ami Xeonokat néztem az 1366-os lapomba azok olcsóbbak ennél nagyobb tudással és kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rolcsi099 #24935 üzenetére
Alapvetően igen..nyugodtan leszedhetsz premod BIOSt, a kínai oldal nem valami pro, de nekem minden ment eddig onnan Foglalatmod 775 procival ~2 perc, de ha nútolt procit veszel, nem kell ez sem. Én jobb szeretem a műanyagot bántani, mint a nyákot reszelni..még ha ésszel csinálva nem is para. Összességében: ne parázd túl, kis túlzással élve a fél fórum túl van rajta, nézd meg milyen aktív az írás hsz. szekciója ;p
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rolcsi099 #24933 üzenetére
Akkor nem volt annyira filléres az a 9650 ;p
Xeon microcode legyen a BIOSban (vonatkozó logout írásban találsz kész BIOSos linkeket is), amit még a mostani procival tolj rá a lapra, aztán csere.
E0 stepping legyen, E5450, ne X5450, 80 vs. 120W TDP. A lapod jó esetben 400as FSBt tud majd, szóval told fel 3.6Gre legalább, hogy érezd a kiadás értelmét.
Ha nem akarod a socketed átalakítani, nútolt példányt keress, ill. lehetőleg forrasztott adapterest, ne kelljen a matricával tökölni. Persze utóbbi is működik, ill. részemről jobban kultiválom a moddolt socketet, mint a reszelt procit..de egyéni kényelmi preferencia.
-
rolcsi099
csendes tag
válasz Cyberboy42 #24932 üzenetére
Köszi mind a kettő választ
Speed(R) meggyőztél de csak azért mert 3e olcsóban meg tudom venni Valami tanács mielőtt meg veszem? Gondolom a biost frissíteni kell de ezen kívül valami mást kell tennem? -
Cyberboy42
senior tag
válasz rolcsi099 #24930 üzenetére
én anno 8 éve pont egy q6600-ról mentem átt q9550-re, es észrevehető volt a különbség. a tápod bírni foglya simán, ugyanis az utóbbinak 10 wattal még kevesebb is a tdp-je talán még azt hozzátenném hogy ha egy ilyen procit nem húzol meg egy picit legalább, az minimum vétek
-
rolcsi099
csendes tag
Kedves fórum tagok , olyan kérdéssel fordulok hozzátok , hogy megéri lecserélni a régi procimat erre a másik procira ? menyit javul a gépem teljesítése ? És hogy a táp egységem bírná-e az új procit?
Az gépem:
alaplap: MSI P43-C51
proci: Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
procihűtő: Cooler Master's Hyper 212 proci hűtő
VGA: MSI r9 270x
Ram 8 giga 1600 MHz
táp: FSP bluestrom 400w.
És a processzor q9650 re cserélném le. Ismerősnek köszönhetően fillérekért kapnám meg. Vélemény? Észrevétel ezzel kapcsolatban? kösz mindenki válaszát előre is. -
Cyberboy42
senior tag
sziasztok. most tértem átt q9550-ről egy i5 8700k-ra. aki azt írta hogy ég és föld, annak igaza volt, sőt, egy hétig volt egy i5 7400 -is nálam, az is sokkal rugalmasabb vollt. pedig a core2 3,9ghz-re volt húzva stabilan. a leglényegesebb különbség az új játékoknál jön elő, mint például a Rise of the Tomb Raider ahol nagyon is processzor limitbe futottam vagy a 4k videók. viszont alap használathoz, vagy egyszerűbb játékokhoz mint pl a CS:GO a jó öreg quad még mindig nagyon helyben van. Nálam a végső döfést az alaplap és/vagy ramok "elszállása" hozta meg, ugyanis instabil lett a gép szinte bármilyen tuning mellett. Ugyanakkor hozzátenném, amióta megvolt (9éve) mindig túl volt hajtva szóval, lehúzta a magáét.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
Üdv!
Arra lennék kíváncsi hajt-e valaki Intel Q9650 -et egy [Asus P5W DH Deluxe] lapban, rajtam kívül?
Lehet-e vajon némi lehetőség tuningra, vagy így is a képességei határán hajtja a lap? (magas FSB miatt)
Nem nagyon kell neki tuning, csak elméleti síkon játszottam el a gondolattal.
Köszi ha válaszoltok!
Üdv
-I like the misery. -I like this world!
-
-
Laraxior
titán
válasz dangerzone #24915 üzenetére
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
martin66
senior tag
q9550-ről mentem ryzen 1600-ra én is ezt hittem, de kiderült, hogy ég és föld sebességben a ryzen és az, hogy 6 mag 12 szálam van munkában (játékban még nincs sok haszna, de így is csak kb 5-7% gyengébb mint hasonló árú intel a játékban, minden másban a sok mag miatt évtizedekkel jobb). Ja és milliószor jobban kihajtja a 7 éves 6870-met játékban .
Régi
Intel Core 2 Quad Q9550
Kingston 4x2Gb DDR2 800Mhz
OCZ Agility 3 120B
GA-EP45-UD3LR
550W Chieftec
Sapphire HD 6870Új
AMD Ryzen 5 1600 (6 mag 12 szál)
Corsair Vengeance 16GB DDR4 3000MHz
Samsung 960 EVO 250Gb (NVMe olvasás 3200 MB/s írás 1500 MB/s)
ASUS PRIME B350-PLUS
Seasonic G-450 450W (80+ Gold)
Sapphire HD 6870
Aerocool Aero 800 kék -
core i7
addikt
Van azért különbség nem kicsi azért egy Q9550 mellé nem raknék GTX1060 at sem már
-
dangerzone
addikt
Nem tudtok valami tesztről, ahol core 2 quad proci is szerepel az újabb i7/Ryzen procik mellett? Kíváncsi volnék, hogy manapság mekkora a különbség. (Csak mert legbelül kb azt érzem, hogy egy 4 ghz-ra húzott Q9550-nel még mindig vígan el lehetne lenni )
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek nem használt quad 9000-es szerihoz gyártott gyári hutto? Mert megvenném tole. Kérlek írj priviben. -
senzaj
senior tag
Rendesen kihalt a topik.
-
válasz kicsipapucs #24910 üzenetére
Ok. Köszi a választ, akkor lesz a sima.
-
őstag
válasz MasterDeeJay #24909 üzenetére
Én egyértelműen a nem ES-t tenném be. Az ES kiadási státuszától függőn lehet, hogy pl. nem is veszi vissza magát idle-ben, vagy nem tudja a turbot, esetleg nem ismer utasításokat, stb. Az én voksom a nem ES mellett szól úgy, hogy azért asztali fronton (775-ben meg aztán főleg) van jópár ES-em.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Van két quad q9100 procim notiba (Dell M6400) de nem tudom melyiket szereljem be. Egy X9100-ast váltanának le.
A sima már megérkezett, az ES még nem de napok kérdése. Amelyik a jobb azt tartom meg, a másik meg csak tesztre olyan gépe ami nem is biztos hogy támogatja de nem kár érte.
Tuningra is gondoltam, a hűtés eléggé túl van tervezve a gépben. Talán valami pinmoddal nagyobb fsb vagy setfsb-vel még nem tudom. -
feco43
csendes tag
vagy is a cruciallal csak 1066on megy
-
feco43
csendes tag
hát jobban idegesit hogy nem 1333mhz megy a ram eddig egy 2 gbtal samsunggal ment a kingston 1333mhz-n
probáltam mindent de csak 1066 mhz megy a crucial -
feco43
csendes tag
sziasztok lenne egy kérdésem van egy asrock g41m-vs3 r2.0 lapom egy q8400 proci + Kingmax FLFF65F-C8KM9 és egy Crucial CT51264BA1339.C16F ram duálba 1066mhzn megy 7-8-8-20 cr2 ben megy de ha szeretném egy kicsit is tuningba rakni hogy 1333mhz mennyen újra indítom nem csinál semmi de single channelbe meg probáltam mint 2 rammal akkor megy tudtok ebben segiteni előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Processzor felvásárlás
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest