Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Rég nem jártam erre. Létezik értelmes DDR3-as lap Q9550 mellé ami tuningra is jó?
Van elfekvőben egy Q9550-em meg 2*4GB DDR3-am és gondoltam ha találnék hozzájuk lapot akkor elszórakoznék velük.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Joachim21
őstag
válasz rup1u5 #25001 üzenetére
Nem is tudtam, hogy volt Core2-höz DDR3 support. De látom Wikin, hogy az X38-hoz és az X48-hoz lehetett DDR3-at pakolni, de nekem a Maximus Formulán is DDR2 van, meg a P45-ös Maximus 2 Formulán is DDR2 volt, szóval nem tudom találsz-e ilyen ritkaságot. Google-lel megkutatva P41-es chipsettel szerelt lapokat látok DDR3 foglalattal elég drágán (30K körül), nem tudom ezek mennyire lehetnek tuningbarát alaplapok, gyanítom nem igazán.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
eladohardver
őstag
válasz rup1u5 #25001 üzenetére
Gigabyte EP45 UDxxxxx széria... De ha olyan nagyon DDR3-al akarod akkor inkább x48 as széria esélyesebb h barátod lessz... EP45-el lehetnek gondok ... kényesebb a ddr3-ra....
BTW a 4GB os modulok abban az időben nem igazán léteztek... örülj neki ha fog menni 1333-on....
Valamilyen home szervernek viszont simán jó lehet... a konf.. csak hát, eszi az áramot....[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
rup1u5
nagyúr
válasz eladohardver #25003 üzenetére
Egy HP Compaq-ban van Q45-ös HP alaplapban. 4*4GB DDR3-al ment sokáig gond nélkül.
Csak ugye itt tuning kilőve.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Joachim21
őstag
E-bayen sok LGA775-ös rendszer van fent. Találtam egy ilyen pofásnak tűnőt, csak ebben proci is benne van. Itt találsz sokfélét.
-
eladohardver
őstag
válasz Joachim21 #25007 üzenetére
Asux lapjai felejtősek ddr3 hoz.... p5xx egy rakat xar volt... sehogy nem volt stabil 4ghz-en sem....
olyan procival ami amúgy Gigabyte EP45 UD3R-ben megy 4500 mhz et 24/7-ben.. több memória kit-el próbáltam...
Asusból esetleg esetleg rampage extreme...
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Joachim21
őstag
válasz eladohardver #25008 üzenetére
DDR3-nál hogy alakul az FSB és a memória órajelének aránya?
-
eladohardver
őstag
válasz Joachim21 #25009 üzenetére
Melyik lapban melyik platform?
Nem tudok rá igazából válaszolni, mert nem tartottam meg belőlük semmit sem... Csak az UD3R lap maradt meg abból az időből ami ddr2... Ezerszer stabilabb platform...
Ha jól emlékszem egyedül az nvidia chipsetes EVGA és XFX lapoknál volt valami restriction, vagy ha nem is az... de mintha valamilyen arányban nem akartak jól menni ezek a lapok... Szvsz ez volt a legstabilabb, és legegyszerűbb platform ddr3-ra tuning szempontjából... és asszem a legrdágább is...
ez 14 évvel ezelőtt volt hogy szemvedtem ezekkel.... sok lapot és memóriát végig próbáltam ddr3 korszak elején ugye... EP45 chipsettel volt a legtöbb gond ...
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz eladohardver #25008 üzenetére
Eej de szerettem az UD3R-emet! 4.5 sajnos soha nem jött össze de azért így elvoltam vele. [link]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Joachim21
őstag
válasz belaazallat #25013 üzenetére
Én csak QX9770 szintjére tuningoltam anno, ez brutális.
-
belaazallat
addikt
válasz Joachim21 #25014 üzenetére
Eléggé tuningos példány ez a Q9550. Ez volt az utolsó proci, amivel nyertem a szilicium lottón. Fesz emelés nélkül, cpu fesz normal-ra állítva tudta ezt, llc vel kellett kicsit ügyeskedni. Amint kiismertem a P45 ud3R lapot már játék volt vele. Csak sajnos egy vihar elvitte a lapot, a proci még mindig megvan.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Joachim21
őstag
Jelentem, a Maximus Formula beadta a kulcsot, legalábbis az ethernet már nem működött rajta, így a Q9550 is befejezte 12-13 éves szolgálatát, legalábbis processzorként.
-
Sziasztok, retro configokat építgetek és minden platformból akarok egyet majd.
2006-2008 ban mely alaplapokra lehetett azt mondani hogy S, A kategória(775)?
Megmondom őszintén idő szűkében most nem tudom végig nézegeti a teszteket, leírásokat és biztos akad köztetek aki anno ezeket az ismereteket teljesen ki fullozta. Ha nekem is lesz időm én is bele állok majd.Jelenleg van egy :
GA-P35-DS4 (rev. 1.1)
és ha minden össze jön egy
ASUS P5Q-E alaplapom.Itt PH-n hirdetnek egy P5K3 Deluxe-t de szerintem nevetséges az ára bármilyen fancy alaplap egy halott technológia ami több mint 15 éves..
Korhű akarok lenni így DDR2 lapokat nézegetem első kőrben. Itthon van q6600 de van még egy q9300-om is és marék core2 cpu. De szerintem q6660 OC-val könnyedséggel elviszi a korbeli játékait.
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Krisztianby #25019 üzenetére
Én P5Q-E vel hajtottam egy Q6600-at majd utána egy Q9550-et, igaz hogy az előbbi is 4 magos, de mégis elég nagy a különbség a kettő között, az alaplapra viszont egy rossz szavam nincs, a mai napig működik, ettől már csak a deluxe volt jobb azt hiszem, de annyival azért nem, meg tudom hogy volt pár jóféle gigabyte alaplal, de azokkal nincs tapasztalatom.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Joachim21
őstag
MAximus és Rampage formula akkor jöttek ha jól emlékszem.
-
eladohardver
őstag
válasz Krisztianby #25019 üzenetére
Esetleg érdekelhet egy működőképes First gen I7 konf?
-
válasz eladohardver #25022 üzenetére
Van 1156 és 1366-ból egy Asus deluxe lapom de köszi.
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Joachim21
őstag
Ezeket lehetne privátban, vagy a megfelelő topikokban?
-
-
Joachim21
őstag
válasz Krisztianby #25025 üzenetére
Bármikor, rám számíthatsz! Kárpótlásul fel tudok ajánlani egy Q9550-est, még nem vitt rá a lélek, hogy kulcstartót csináljak belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...