Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso Ro
senior tag
IBT futtatás és a negyedik testnél már 91fok.Ott már leállítottam.A hűtőborda meg egyáltalán nem meleg,szóval vszínű nem szorul rá rendesen a lapra.
fagy53: jaja,erre gyanakodtam én is
[ Szerkesztve ]
-
Zso Ro
senior tag
Üdv!
Olvasom néhány napja a topikot,mivel vettem egy Q8200ast.Ma érkezett meg,már a gépben van.
A problémám az,hogy minden alapon van,és mégis 63fokos Everest szerint.
Sima és ezüst paszta került rá,és egy Cooler Master TX2-es hűti.
Olvastam,hogy talán a 4 maghoz kevés,de azt azért nem gondolom,hogy alapfeszen system idle alatt 63fokot kéne mutatnia.
Kíváncsian felrántottam 400ra az FSB-t,hogy megnézzem a hőfokot,de nem változott.
IBT tesztet futtatva felment egészen 79fokig.Szóval valami hasznos tanács?
-
F e Z o
veterán
válasz FRENK1988 #14077 üzenetére
Tuningmester, de ki tudja mennyit van nyir1-en, s hogy ér rá...
#14091 kimi02 : nem biztos, hogy a befektetett pénz, jóval több teljesitménytöbletet hozna, persze manapság már a kiváncsiságnak is ára van...
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14080 üzenetére
és milenne ha a memo időzítésén lazítanál?
teszem azt 6-6-6-18. kicsit többet menne az 100%.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Dark KillerX
addikt
Tegnapi eredményem után [link] a következő lépcsőfok lett volna 455FSB,ahol már ~920Mhz környékén ment a ram és a proci 3420MHz környékén.A lapnak ez nem volt akadály,és a procinak sem,de mikor elindítottam a Prime95-öt,1 perc után kékhalál ,valószínű,hogy a 800Mhz-es ramjaim nem bírták az igát(1.95V-ot adtam nekik).Kíváncsian várom a hétvégét,mert azt hiszem elkérem a szomszéd sráctól az 1066 ramjait,és legfeljebb visszaosztom.
[ Szerkesztve ]
-
-
DDZZ
csendes tag
válasz DigitXT #14070 üzenetére
Remélem mások is osztják a véleményed!
Persze megértem valamenyire azokat is akik q9xxx -rol álnak i7-re. Mert az ujjab jobb, meg persze a kiváncsiság diktál! Akinek van pénze az vegye meg mert bizt.jó, de nekem megfelel még a Q9550-es! (A héten jön a proci-ra a pénz!) Nagyon várom már! Most 1 Barton magos Athlon-al szerencsétlenkedem 1,8GHz! Már nagyon unom! -
DigitXT
nagyúr
válasz Sefi84 #14056 üzenetére
MCH refre is "ránéznék", nem biztos, hogy a proci hibázik ott egymagában.
Nekem legalábbis finomhangolnom kellett az előbbit a tökéletes stabilitáshoz.darál0w: dehogy marad, mit csináljak két procival? Persze amíg a másik
meg nem érkezik, meg itt nincs találat és privátokkal sem bombáznak, addig
marad. Mondjuk nem túl olcsó, de nekem anno a 9-es szorzó kellett nagyon,
mostanra viszont meg van olyan lapom, ami FSB-ben jóval combosabb...
(Bár mondjuk azért egy "alkudozást" legalább elkezdhetnének, érdekes...)[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Randall1017 #14068 üzenetére
akkor probléma megoldva
bár gyaníthattad volna az alaplap viszonylag magas hőjéből, h nem a proci szenzorai a rosszak
#14070) DigitXT látom lecsaptál a Q9550re. a 650es marad?
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
Valószinűleg azt a procit normális feszültségen nem lehet 4GHz-n stabilizálni, ezt el kell fogadni. Add el, cseréld le egy tuningos q9550-re, ha annyira kell az a 4GHz.
#14045 FRENK1988 : a te q9550-ed, milyen stepping-es? C1/E0?
#14065 Randall1017 : Érdemes odafigyelni, minden apró részletre, hűtő felrakás után én egyből megnézem a BIOS-ban a hőfokokat. Sajnos egyszer egy SocketA-s procim elszállt igy, mert figyelmetlen voltam.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Randall1017 #14065 üzenetére
hát a -25°C az meglepő, mivel -ba nem mérnek a progik
és most hogy állnak a hőfokok?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Randall1017 #14058 üzenetére
és ez így teljesen alapon megy?
itt nem az érzékelők roszak, mert maga az alaplap is meleg...milyen hűtő van a procin? mikor tetted fel? rendesen rajta van e? paszta?
-
Sefi84
senior tag
válasz Randall1017 #14061 üzenetére
Ha lefutatsz egy Inter Burn tesztet akkor mit ír ki?
Ja és core tempet használj hőfok nézésére!Mondjuk így csináld és meglátjuk, de valószínű a szenzor a rossz, mert ha játszol és ez még feljebb megy akkor kifagyna!
[ Szerkesztve ]
Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Randall1017
tag
-
Sefi84
senior tag
válasz Randall1017 #14058 üzenetére
Eddig ment rendesen?
Most tetted a gépbe akkor azt a batárt nézd meg rajta van-e rendesen!Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Sefi84
senior tag
válasz rup1u5 #14057 üzenetére
Na látod erre az okosságra vártam köszi! Fogom magam és eladom csak gondoltam előtte stabilizálom!
Egyébként sincs olyan játék ami 100%-ban enné a procit meg tényéeg nem fagy!
Ha feszt emelek akkor is kb 10 percig bírja és leáll pedig nem melegszik túl 60 fok csak leáll!Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám:[link]
Szerintem mindent elárul...
elromolhatott az érzékelő vagy valami más probléma lehet?Nem sírok, csak izzad a szemem
-
rup1u5
nagyúr
Ja hogy okosságra lennél kiváncsi!
Az más!
Itt a megoldás a problémádra:
Tegyél három darab frissen kimetszett varjúszivet a gép tetejére telihold idején és hagyd rajta egy éjszakán át. Reggelre stabil lesz 4Ghz-en a procid meglásd!Ha nem zavar téged, hogy az egyik mag hibázik és egyébként minden alkalmazás, játék amit használsz normálisan fut és nincs reset meg kékhalál akkor hagyd a fenébe a prime-ot és használd.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Sefi84
senior tag
válasz rup1u5 #14055 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy ott 4230Mhz-en nem hibázik csak még bírja
Ha több feszt adok akkor sem jó csak zavaró egyébként nem fagy ki vagy ilyesmi csak ha prime elindítom akkor fél perc után a 2. mag megáll a többi zümmög tovább mint ha mise történt volna!
Persze, hogy elég, de nekem nem, én ott akarom stabilizálni 4000Mhz-en, 3500Mhz-hez elég neki az alap fesz is!
Egyébként azt hittem tud valaki valami okosabbat is mondani!
Ezzel nem bántalak csak ezt én is tudom, csak hátha van valami okosság amit én nem tudok!Azért köszi a gyors reagálást!
Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
rup1u5
nagyúr
válasz Sefi84 #14054 üzenetére
Nem értelek.
Eseteg kicsit érthetőbben összefoglalnád, hogy mi is a problémád?
Most akkor "simán megy" 4230-on vagy hibázik az egyik mag?
Mire kell neked 4Ghz? Az 5770-ed már 3.5-en bőven jól van lakatva.Mellesleg segítséget kértél, hogy mit csinálj, mert hibázik az egyik mag.
Erre a tünetre meg csak két megoldás létezik:1.: megkeresed minek kell még egy kis plusz feszültséget adni
2.: csökkented az órajelet míg stabil nem lesz.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Sefi84
senior tag
válasz rup1u5 #14053 üzenetére
Nem ez a célom én 4000Mhz-en akarom hajtani és nem kompromisszumokat kötni!
Egyébként még 4230Mhz-en simán megy!
Főleg hogy egy QX9650-en!Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
DDZZ
csendes tag
Szerintem egy Q9550-Q9650 ugyanolyan hatásfokkal képes kihajtani egy HD 5870 CF-et, mint egy i7. Annyiban viszont igaza lehet ,hogy késöbb lesz a cpu limites a proci. De jelenleg CF 5870-est kihajtja egy Q9550-is, söt ha tuningolod mind a 2 gpu-t akkor is! De azok alapján amit a tesztekben láttam a Q9650-es vagy Q9550-es már nem képes ki hajtani egy HD5970-es CF rendszert csak tuningal! De akkor is ki hajtja!!!
Mi a tanulság?
1. Cserélj platformot , mert jó! (mondja a gyártó!)
2. Dobj ki ujra 150-et kb 20%os javulásért. (amit mondjuk ki öszintén észre sem veszel!)
3. Akinek 775öse van otthon ne vegyen i7est! Inkább cseréljen egy erös Qvad-ra!
4. Aki most akar újat venni a p2-3 rol az vegyen i7est!
5. 775el is képes leszel 1db HD5870 2-3 évig full grafon játszani!(CF-el meg pláne!)
Nagyjábol ennyi! DE hangsulyozom ez az én szubjektiv véleményem! -
Sefi84
senior tag
Segítség!!!
3 mag atom stabil viszont 1 nem, akárhogy adok neki + vagy - mV nem lesz jó mit tegyek?
-
dime27
őstag
válasz dangerzone #14031 üzenetére
Ehhez hozzátenném azt h megvan a q9550esem ami 1.18Val viszi a 4ghzet és van egy i7em 3465Mhzen és ha olyan progit használok ami hazsnálja a 8 szálat (mint pl az én videkonvertáló kis progim is) akkor nagyon odaver a 4ghz-en menő q9550ennek,ráadásul ugyanugy melegszik mindkettő max 50-55 fokra melegszenek fel a magok.Ma igaz nagyon elszálltak a memó és alaplapárak én még egész jo árban jutottam hozzájuk(memok 37k alaplap 39k proci 41k)
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Sefi84
senior tag
-
DDZZ
csendes tag
Na ez kész! Halott a maximus2 topic ugy hogy itt teszem fel a kérdésem.
Tudja-e valaki hogy a maximus2 1 vgaval hány szálon dolgozik? És persze hogy 2-vel hányon? CF-et szeretnék, azért érdekelne.
Elöre is kösz a válaszokat!Ja Maximus Formula p45-ös.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz FRENK1988 #14032 üzenetére
Animatrixtól vettem, igen.
Annyit utaztam érte...huh...4 óra volt összesen. Pedig egy város. Abból 1 óra gyaloglás is volt. De megérte.
Aztán a város másik végébe meg mentem az alaplapért, ramért, hűtőért.Egy egész délutános mulatság.
Hát mire használom a gépet...
Tanulás, néha 3dsmax, letöltés, zenehallgatás, filmnézés, tervezés. Ha kijön egy-egy jobb játék ,akkor azzal.
De leginkább warcraft III, meg cod 2. Szóval csupa erőforrásigényes játék. -
FRENK1988
veterán
válasz FRENK1988 #14034 üzenetére
CPU
Vcore:1,375
Term: 1,360
PLL: Norm(1,5)
Ref: Normal(0,76)
Ref2: Normal(0,8)MCH/ICH
Core: 1,160
Ref: Normal(0,76)
MCH/DRAM ref: Normal(0,9)
ICH I/O: Normal (1,5)
ICH Core: Normal(1,1)DRAM: 1,9
Term: Normal(0,9)
Az értékek voltban értendőek
Amikor csinálni akartam egy prime képet kifagyot kékhalálal[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
FRENK1988
veterán
válasz dangerzone #14031 üzenetére
Nagy ritkán vágok ha a szomszéd nem nagyon bír a melóval akkor csak itt nekieresztem és haddmenjen
Hát egy 920 pariban van (árban) egy q9550-nel. Újonnan garisan. Csak hát a lap és memó meg zsebbenyulós.
Antimatrix-nál vettél egyet. Tényleg alkalmi ára van.Mire használod a géped? (Ugy látom nem nagy gémer vagy)[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz FRENK1988 #14030 üzenetére
Nem fő. tx3 van nekem is rá. 3800 mhz alatt teljesen jól lehűti.
Amúgy szerintem még i7-re sem érdemes váltani.
Én sem azért váltottam mert kevés lett volna a q9xxx teljesítménye. Egyszerűen csak jó áron jutottam hozzá.
i7 meg rakás fos. Drága, drága, és a ht annyira sok plusszt nem hoz szerintem. Legalábbis ha nem vágsz éjjel-nappal videókat.Majd ha 22nm-en kijön vmi 8 magos cucc...na az majd jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
válasz dangerzone #14029 üzenetére
Addig meg fő a stock coller alatt? Amúgy Q9550-ről már csak i7-re lenne szabad váltani?
-
kimi02
őstag
Ha valaki tuningos Q9550-es procit keres.
-
dangerzone
addikt
-
F e Z o
veterán
válasz FRENK1988 #14023 üzenetére
Erről az EKL hűtőről beszélünk? Gondolom terhelve 2450-en maxon pörög a venti rajta.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Str8 sk8r
őstag
...valaki régebben leírta valahová, hogy tuningnál melyik feszt kell emelni különböző fagyási, és-vagy bútolási hibák esetében... ...
...ha valaki linkelni, vagy leírná, azt megköszönném...2 napja vadászom... ...
...lol...nem tudok visszafelé olvasni elég gyorsan... ...
...azért ha valaki pár sórban összefoglalná, azt tényleg megköszi...
[ Szerkesztve ]
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
-
-
FRENK1988
veterán
Aggregátor egyszer linkelt be a tuningolás lépéseit. de nem találom sehol. Most van egy csepp időm és épp kitesztelem a Q9550-et. Most 6x500-ön megy fél órája prime stabilon. még játszok felfelé az FSB-vel. most 1.28V-t kap az everest szerint
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #14008 üzenetére
akkor nem váltál meg, hanem vettél mellé 1 ilyet
-
dangerzone
addikt
Hirtelen felindulásból megváltam a yorkfield konfigomtól egy ilyenért.
Ha esetleg kellenek valakinek ud3p, q9400, meg tuning ramok, akkor bátran forduljon hozzám.[ Szerkesztve ]
-
DDZZ
csendes tag
Valaki tudja mekora a Q9550-es TjMax-ja?
Az Intel honlapján valami Tcase 71,4 C fok.
Nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. -
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14001 üzenetére
ez sem fog, ha állítgatod a feszt. csak normal fesz mellett fogja visszavenni a feszt, a szorzot azonban mindig.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz hunmyke #13999 üzenetére
...azt hiszem Jorus core2, és a hibás szenzorok c. írására utaltál...igen, emléxem rá, most is átolvastam, de ott se láttam utalást a processzoron belüli DTS-ek lényegesen eltérő adataira...
...persze az is köztudott, hogy nem csak az írásben említett gondok vannak a core2-es procikkal (mint ahogy az én példám is mutatja)... ...
...mindenesetre ma hazamegyek, és kicsit foglalkozok megint a gépezettel... ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
Dark KillerX
addikt
válasz F e Z o #14000 üzenetére
Ennyit sikerült csiszolnom rajta [link] egyenlőre,és a hőfokon is viszonylag jók,sztem a 2 mag volt a legmelegebb 62 fokos,miközben a környezeti hőmérséklet 25 fokos.
Ui:És érdekesség képen megjegyezném hogy az ez előtti procim(e5200) nem volt hajlandó működni energia takarékos üzemmódban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest