Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz F e Z o #13498 üzenetére
igen, kb ennyit mennek. ~450.
1,1875V, e feszültség alatt az Intel Burn teszt kidob instabilitási hibaüzenettel - hát tölts le másikat, vagy prime. az se rosszabb
én 35nél többet nem adnék érte. még a Q9550ért se...
(#13499) Pala én itt már vmi kontakthibára gyanakodnék. értem ezt ugy, h vmi gebasz van a cooler vezetékével, és leeht emiatt fagyna?! nemtudom
ha csak ezzel csinálja, akkor egyértelmű, h a coolerrel van vmi baj.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Pala
veterán
válasz darál0w #13497 üzenetére
Kilőttem. Az előbb egyébként ismét fagyott orthossal. Pedig a hőfokok 100%, hogy rendben vannak. 19 fok van a szobában, le van véve a ház oldala, ablak is nyitva (jön be az esti hideg), ventik is rendesen mennek. X-akták ez nekem.
És minden egyes esetben teljesen csontra fagyás van, kimerevedik a kép, az egér nem mozdul, táp ki-be és utána tudom csak újraindítani.
Egyébként az előbbi procimnál (E8200) is ugyanezt csinálta: mindegyik más hűtővel teljesen jól ment az is, Mugennel fagyott. Gyakorlatilag, mióta megvettem (február eleje), nem tudom használni ezt a hűtőt.Van még egyébként egy Xigmatek Balderem is, meg fogom nézni még azzal, de már kínomban nem tudom mit csináljak.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz darál0w #13481 üzenetére
P35DS4-ben q9450 yorkfield-el 445-ig jutottam FSB-ben VID-en. 1,1875V, e feszültség alatt az Intel Burn teszt kidob instabilitási hibaüzenettel. FSB-ben felette meg elfogy a lap. Egyébként 35-38-nál többet tényleg nem lehetne érte adni/kapni. Mindazonáltal nagyon jó kis proc ez, még bőven állja a sarat.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #13493 üzenetére
mint a kerékcsere
még jo, h nekem csak 2 csavarom van
#13494) Pala BIOSban kapcsold ki a CPU fan warningot meg a többi hülyeséget. lehet azok kavarnak.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz dangerzone #13493 üzenetére
BIOS-ban még kisebb hőfokot mutat (28 fok körül). Kínomban az előbb átdugtam a prociventit az alaplapon egy másik csatira (4 pintest 3 pinesre), így most maxon teker a venti, de érdekes, eddig nem is fagyott le. Mindjárt ráeresztek megint egy orthost...
Tiszta sor, a csavarokat szépen egyenletesen húztam be. Én úgy szoktam csinálni, hogy körbe megyek, és mindegyiken húzok egy negyed fordulatot. Most mindegyik teljesen be van tekerve
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Biosban meg tudod nézni a hőfokokat.
Pc health status, vagy valami ilyesmi lesz sztem.szerk: Én akadásig szoktam tekerni a csavarokat az én hűtőmön. De átlósan kell meghúzni őket. És folyamatosan. Ne úgy,hogy becsavarod tövig az egyiket ,aztán sorban a következőt.
*Én értettem. Csak lefordítottam Pala kollégának is, hogy tisztában legyen vele.
Ez neked ment Mr. Fehérbálna.szerk: Kivéve ugyebár ismét engem.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz dangerzone #13490 üzenetére
Erre már gondoltam én is, de ezt hogyan tudom leellenőrizni? A coretemp egyébként itt fut folyamatosan, és 35 fok körül van mindegyik mag. Ha lefuttatok egy orthost, már 45-50 fok körül kifagy.. egyébként az előbb simán netezés közben is kifagyott.
A csavarokat azért nem engedhetem olyan lazára, hiszen majdnem 1 kilós a hűtő. Azt viszont nem tudom, hogy szabad-e tövig betekerni őket.
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #13490 üzenetére
erre utaltam az előz HSZemben feltett kérdéssel
ja , oké
#13493) dangerzone fogtam, bár a fehérbálnát ezesetben senki nem érti
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
-
Pala
veterán
Emberek, valaki látott már olyat, hogy a proci (Q9400) egy adott hűtővel folyamatosan kifagy, ha terhelést kap?
Nem tudom máshogyan leírni, arról van szó, hogy van itthon 4 féle hűtőm: gyári intel, Hyper TX2, Hyper TX3, valamint egy Mugen 2. Értelemszerűen az utóbbit használnám.... ha nem fagyna ki vele folyamatosan a gép. A másik három hűtővel tökéletesen megy minden, de a Mugennel terhelés alatt néhány másodperc után csontrafagy, még a reset sem segít, csak a táp ki- majd bekapcsolása. Van erre valami ésszerű magyarázat? Látott már valaki ilyet? -
darál0w
Jómunkásember
válasz Kleroo #13482 üzenetére
akkor adja el annak, akinek 2 anyja van 40ért az "alapfeszes" tuningjával
mert érted, tényleg ha vmi olyan lenne, ami megy is, mint bitang...de így...ennyiért...ugy h Q9400et 30ért vesztegetnek...tutinem...
#13483) Quan-Chi
egy féllel nagyobb a szorzo, így kicsivel magasabb az alaporajel. de ennyi. nem éri meg.és ezzennel kedvenc lettem
[ Szerkesztve ]
-
Quan-Chi
őstag
tapasztalatok alapján megéri 9650-et venni , végülis jóval drágább mint a 9550 és csak a szorzója alacsonyabb 1el !?
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Kleroo #13478 üzenetére
a mostanában piacra dobot Q9550ek elég lagymatagok, ami a tuningot illeti.
Q9450 mit megy? gondolom szépen kitesztelte a tulaj, aztán azért ennyi az ára, amennyi, ami szvsz nem sok
és igen, erről beszéltem. nem nyujt annyival többet, h egy Q9400hez képest +10kba kerüljön.
-
Kleroo
veterán
válasz darál0w #13477 üzenetére
ph-s tesztek alapján a q9300 kb 7-8 %al lassabb a q9450nél,szóval a q9400 szinte csak pár %al lehet lassabb.De a usereknek jobban hiszek
Sajna nayon kevés embernek van már ilyen laoja,de azért rajta vagyok...Am sztem elég drága a q9450ha azt nézem hogy vadi új q9550et 48ért már lehet kapni
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Kleroo #13476 üzenetére
ahogy látom, a honlapon a Q9400 teszt alatt van...érdekes dolog. kellene keresni egy olyan embert, aki már hajtott ilyen lapban Q9400et.
mellesleg szvsz nem éri meg a +10kt a Q9450. bár jo árban van az is, de Q9400hez viszonyítva drága
-
darál0w
Jómunkásember
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #13473 üzenetére
Vagy most találtam q9400-at remek áron.
Nagyon gáz a 6mb cache?
9450 és 9550 volt a cél,de ezt jóval olcsóbban megtaláltam most.
Azonos órajelen mennyivel lassab a számítás igényes alkalmazásokban?(nem játék,ott mindig vga limit van ilyen frankó prociknál)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok egy C1-es FPO:L816A878
q9450 jó vétel?
q9550et akartam,de az elég drága,és kevés,most erre rátaláltam,bár sztem 40ért elég drága...
Mi a vélemény róla?ABIT IP35PRO-ba lenne
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Pala
veterán
válasz darál0w #13462 üzenetére
darálOw, sephi, köszönöm a válaszokat. Megcsekkolom ezeket a hűtőket.
Számításba jön még a Prolimatech Megahalems is, PWM-es Noctua ventivel; igaz, árban "kicsit" más kategória (18k), de még nem tudom, hogy gondoljak-e a jövőre is (pl. majdani i7-re váltás), vagy hűtőknél nincs értelme a hosszútávú befektetésnek?[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #13467 üzenetére
hát abban a lapban tutira veszem. még lehet a 4000 is meglenne, de ott már kicsit meg kell feszelni a lapot
de hogy e8400+2k...
talán...
Aggregátor asszem Q9400re cserélte az ő e8400esét. és 1-1ben
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #13465 üzenetére
nem. csak az Mes van. Q8asok vannak megkeverve.
antituning....ugy vagyok vele, h csak a megfelelő lap kell alá, és akkor nincs antituning...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dangerzone #13463 üzenetére
Q9300bol csak M1es van. amit láttam, szépen mentek.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Srácok!
Az m1-es szteppingű q9300 tuningolhatóságáról van valakinek infója? -
darál0w
Jómunkásember
válasz F e Z o #13459 üzenetére
persze. probálnak váltani, mert 775nek vége. aztán addig kell eladni, ameddig még van értéke. szvsz 1 éven belül elértéktelenednek.
#13460) Pala
legjobb ár/érték arányban most a hyper 212+ van, és igencsak hűt. én azt ajánlom neked
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
Véleményem szerint egy Xigmatek1283 is elbirna vele,hasonló, mint amit te néztél, csak ez nem 4 hőcsöves,mint az achilles, csak 3. Igaz az ára is barátságosabb. (6-7k) Beszélj vele, most vettem tőle egy lapot, ajánlotta nekem ezt a hűtőt, de nekem nincs rá szükségem.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Pala
veterán
Hali!
Nemrég vettem egy Q9400-at, az lenne a kérdésem a tapasztaltabbak felé, hogy milyen hűtőt érdemes rá venni bruttó 10-11k-ig bezárólag, ha 3.6GHz@1.225V-on akarom használni 24/7-ben?? Én egy Xigmatek Achillest néztem ki, nem tudom ez mennyire megfelelő, de érdekelne néhány alternatíva is. Őszintén szólva, én a push-pines megoldásokat kedvelem leginkább, a csavarozós hűtők nem igazán a szívem csücskei. Szóval fontos lenne a könnyű szerelhetőség is.
[ Szerkesztve ]
-
-
zeeland66
tag
Sziasztok,elnézést az off miatt,de az alaplapos topicban nem kaptam választ.
Szóval alaplapot akarok cserélni,ami 2-3 évig még használható,a proci egyenlőre maradna Q8300 mit ajánlotok? -
törölt tag
Na bakker, megjött a Q9505S procim, erre kiderül, hogy antituningos a lap ( G33M chipset ). Pedig annak idején a Q6600-assal egész jól ment.
[ Szerkesztve ]
-
Sefi84
senior tag
Nem kell valakinek? Q9300+Asus P5Q SE2 lap?
Ezt tudják együtt!
Meg ezt![ Szerkesztve ]
Eladó Asus ROG Strix Z790-H - 100 e; Intel i5 14600KF - 85 e; Patriot 48 GB 8200 Mhz - 90 e; egyben 275 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Tommee
aktív tag
Saját tapasztalatból: Q8200-t ne!
Esetleg P45-ös lap mellé. Nekem P35 mellet max 400-as FSB-n stabil normális feszültséggel. Alacsony nagyon a 7-es szorzó, így 2800 a max nálam, eleinte lassabb volt a 3000-en szaladó E6400 procimtól, de most már egyre több alkalmazás kihasználja a több magot.
Szal' minimum Q8300 v Q9300. -
atee
őstag
válasz Egonyolc #13432 üzenetére
Én 8400 es procit cseréltem q9400 re így 10-15 + fpst kaptam BC2 ben. Másoknak is az a tapasztalata, hogy quad procival látványosan jobban megy.
Ja a 8400 es az 3.6 on ment. Most 3.4 en megy a q9400, de amikor mértem akkor még csak 3.2 ön volt.
Ha nem kell pár ezresnél többet rádobnod akkor szerintem megéri.
[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: Az adatlapomon lévő configot érdemes-e fejleszteni egy q9300 (q8300)-al
Csak és kizárolag játék, jelenleg Battlefield BC2.
Jelenleg E8200 3,2 GHz
Röviden: FPS BS2 400W; giga p35c; 2X2Gb ddr3; Ati 4870
Kösziszerk: elírás
[ Szerkesztve ]
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
zso73
veterán
-
Barcageri
tag
sziasztok
ha innen letöltöm a bios frissítést:
http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=KO1Q2EGHFX3qBo5U
az segíthet valamit a tuningban vagy kizárt? melyiket érdemes leszedni? -
voodoo98
addikt
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, h mennyire vagyok hátrányban egy Q9505 (6mb L2)-vel egy Q9550(12mb L2 cache)-sel szemben?
Tehát mennyire számít a játékokban a plusz 6mb L2 cache?
(Esetleg lenne értelme váltani? vagy akkor inkább már corei7 irányba kellene elmozdulni?)
Én nem vettem észre a hiányát (de lehet csak azért mert q9550-et nem ismerem.)
Köszi!Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
fagy53
nagyúr
8200 - 2.33GHz, 4MB L2 cache, 7-es szorzó
9300 - 2.5GHz, 6MB L2 cache, 7.5-ös szorzó
ha minden igaz a 9300 már tartalmazza a VT utasítást, minden más azonos.
Mivel használt cuccokról van szó /eladó/, ár/értéket nem tudom megmondani.
Az egyik hsz-ben szereplő Q8300 csak az L2 cache-ben különbözik a 9300-tól. -
zso73
veterán
válasz fagy53 #13416 üzenetére
Nem volt kedven esti mesét írni.
Akkor : Most akarom a procimat cserélni egy Quadra. Van egy 8200, és egy 9300 eladó, amit meg tudnék venni.
Ezért vagyok kíváncsi, hogy melyik éri meg jobban? Teljesítmény,fogyasztás........Ár/érték..
A 9-es szériát nem ismerem egyáltalán. DDR 3 rendszerbe kell, ezért FSB 1333 procit hajtok.
P35, és P45 csipes lapom van. A ramok vígan viszik az 1600 MHz-et. Egy Asus 5770 mellé menne."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Egy kérdésem van: Q9300 vs Q8200?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
framling
tag
válasz darál0w #13410 üzenetére
Szia,
Ha a fesz-eket auto-n hagyom 360 MHz-es bus sebességig jutok, ha kézzel beállítom a BIOS szerinti standard fesz értékeket (kivévre reference értékek), akkor csak 350 MHz-ig. Ekkor a maghő terhelés alatt 64-71 C fok, a CPU fesz 1.184 lett a beállított 1.2375-ből.Kezdjem el emelni a CPU voltage-et mondjuk 1,3 V-ig, és próbáljam vele növelni a bus Mhz-ét?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz framling #13409 üzenetére
értem.
tehát akkor CPU fesz értéket lődd be manuálisan alapfeszre.
ezt megmutatja neked a coretemp ( VID rublika )
a reference feszeket egyelőre hagyd AUTOn, a többi fesz értéket meg akkor standard értékre.
LLC auto beállítás gondolom ugy működik, h egy adott fesz után kikapcsol magátol. de inkább manuálisan kapcsolgasd. most Disabled.
Viszont érdekes, hogy hiába van manuálisan a szorzó beállítva 7,5-re, a CPU-Z és a CoreTemp is 6-7,5 között mutatja változni a szorzó értékét (ha nincs semmi terhelés, akkor 6, ha már mini is van akkor 7,5) - dolgozik a C1E és EIST. ha jobban megnézed a feszt is visszaveszi. hasznos dolog
Hogyan tudnám tovább növelni a BUS sebességét? +5 MHz-nél számítási hiba van a prime-ban, +10 MHz-nél reboot. - hol jársz pontosan?
-
framling
tag
válasz darál0w #13408 üzenetére
Hali,
sajnos vagy auto érték van, vagy be kell írni a pontos feszt. De kicsit tanulmányozva a BIOS mini helpjét, van ahol konkrétan megadja a standard értéket, de pont a CPU Voltage-nél csak azt írja oda, hogy By CPU.
A többi értéknél megad a help egy konkrét fesz értéket, de ezeknél is csak a konkrét értéket tudom begépelni a BIOS beállításhoz.
A load-Line Calibration meg érdekes, 3 értéke van, de hogy itt mit jelent az auto arról nincs lövésem...
egyébként van egy "főkapcsoló" a BIOS-ban "Ai Overlock Tuner" - amivel felül tudom bírálni az ASUS softveres overlock (Six Engine) lehetőségét, ez a program szól is, hogy manual állásban nem működik.
Viszont érdekes, hogy hiába van manuálisan a szorzó beállítva 7,5-re, a CPU-Z és a CoreTemp is 6-7,5 között mutatja változni a szorzó értékét (ha nincs semmi terhelés, akkor 6, ha már mini is van akkor 7,5)
Hogyan tudnám tovább növelni a BUS sebességét? +5 MHz-nél számítási hiba van a prime-ban, +10 MHz-nél reboot.
Köszi!
-
darál0w
Jómunkásember
-
framling
tag
válasz darál0w #13401 üzenetére
izé, mik a normál feszek? én csak egy tartományt találtam a neten a procira, 0,8-1,3625 V között... (1,2375 V esetleg? és a többi érték?)
automatán hagyva a fesz-eket és minden mást is a bus-t 360 MHz-re tudtam emelni stabil működés esetén (de úgy sejtem a lap emelt proci feszt, mert idle állapotban 1,248 V terhelve 1,256 V lett) -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest