Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
2o1i
senior tag
-
Razermazer
őstag
válasz darál0w #17962 üzenetére
Léggel nem is fog menni 471-480-a határ léggel és jóindulattal . A víz áldásos hatásának köszönhetően -20 fokkal hűvösebben tartható a lap és a proci. Ez tuningnál elengedhetetlen.
Kicsipapucs Modolhatod akárhogy rakhatsz rá ventiket orkánt is csinálhatsz, egyszerűen a levegő nem tudja elszállítani azt az irdatlan hőmennyiséget, amit a lap és a proci termel. És a másik hogy 500-hoz kegyetlenül bele kell vágni a gtl-ekbe. Olvastam hogy darálow sose nyúlt hozzájuk, ennél a lapnál kell nincs mese. Szétfeszelheted akkor sem fog menni, a jel már annyira zavaros nem stabil, hogy értelme nincs is erre való a gtl, hogy ez ne történjen meg. Hogy melyik a jó beállítás, azt neked kell kitapasztalni órákat lehet vele szórakozni, én is így csináltam és jó is lett. Természetesen vízzel, én bele sem vágtam léggel, főzőlap az a konyhában van . Megyek is vizezem tovább az i7-et. Ha kell a blokk, és az alaplapi hűtő ott van viheted megéri. Tudok hozzá még adni tartályt is, és pumpát, és radit is.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
válasz darál0w #17964 üzenetére
A többi feszt véleményed szerint mire tegyem? 4GHZ-hez az alábbiakat használom:
cpu: 1,16V
pll: 1,55V
fsb: 1,24V
NB: 1,24V
SB: 1,55
SB 1,1: 1,15
Ram: 1,9V
NB GTL: +20mV
GTL-ek auton jobbak, mint manualon bárhol.
500-as fsb nézéshez más feszt nem is kéne bonyolítgatnom, csak nb és fsb?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
-
őstag
válasz darál0w #17958 üzenetére
Felnyomtam, sőt néztem én 1,4-es is.
2 dologra volt jó.
1. Szétfőtt a chipset (90 foknál lekapcsolt, úgy állítottam be)
2. Felcseszte az agyam. Rohadtul nem akar összejönni az 500-as fsb sem, bioson minden alaklommal átmegy, bootol, de winfosig nem jut el, logónál elfagy. Mittegyek? 4GHz-nél is most szaraxik a lapocska, más refeket kellett beállítanom, mint eddig, csak akkor vált stabillá! Nemtom mi van.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
-
őstag
válasz darál0w #17954 üzenetére
Milyen lapban volt az 500-as fsb? UD3R/P? Nyomjunk egy max validot fsb-ben az én lapomnak, azt mondom. Segíts benne, ha időd engedi, bár én inkább kisfeszes tuningokkal próbálkoztam eddig és az eredményeim jobbá tételével töltöttem az időm, most jáccogatnék vele, itt az este/éjjelem.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz darál0w #17952 üzenetére
Vannak eredményeid, amiket elértél állítgatás nélkül? Ha igen, akkor akár screen nélkül is számokkal, hogy miben mivel mit értél el fejezd ki légyszi. Érdekel, hogy egy ennyire aktív 775 fórumozó milyen tuningeredményekkel büszkélkedhet!
-
őstag
válasz darál0w #17950 üzenetére
Hát, 2-2,5 hónap múlva lesz egy szabad hétvégém, akkor nekiesek
A 4ghz is csak beállított reffel érhető el értelmes fesszel, de az még megvan az előző tulaj jóvoltából, nem én babráltam. sebaj. Amúgy ezek duonál is hasznosak? Mármint a refek. Mennyit számít számokban kifejezve? Mondjuk a feszt nézve %-osan. Adott freki mellett.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz darál0w #17871 üzenetére
Nem tudom, hogy ő mivel csinálta, de lipi mester ugyanezzel a procival csinált egy ilyet, ami biztosan léggel volt.
Egyelőre nagyon nem akar menni a kicsike 500-as környékén, a gtl refekhez már 8millió meg 1 féle leírást kaptam, mégsem értem, gyanítom anélkül esélytelen a dolog. Mért nincs erre valami általános jellegű szabály?[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
válasz darál0w #17912 üzenetére
Nos úgy nézem az én processzorom totál nem akar stabil lenni 3600 felett. Toltam neki 1.45 Vcore-t . Termination 1.380 MCH Core: 1.380 5 perc prime után halott. Állandóan az egyes mag száll el. 3600 ig nagyon szépen megy viszont utána nem akar tovább. Lehet ludas ebben a Bios ? F10 . Viszont Bootolni meg simán tudok 4G-n . Nem értem én ezt
Nem hinném hogy innét már user error lenne .
-
paprika
aktív tag
válasz darál0w #17891 üzenetére
Közben a 3700 at nem sikerült stabilizálnom. Hiába emeltem Terminationt Mch- core-t akkor is dobott egyből. Bár nem tudom melyik Bios a legjobb?! F10E volt a 3600 as stabil eredmény alatt de most feltettem az utolsó kiadottat az F10est . Ezzel nem igazán szuperált már. Viszont Win betöltésig eljutottam 8X500 ig is Persze utána fagyi és leállás. McH Corral meddig mehetek el meg Terminationnal ? Lehet hogy itt már erősen játszani kell a CPU Reffel + MCH Reffel?
-
paprika
aktív tag
válasz darál0w #17888 üzenetére
Megvan a stabil 3600-MHZ !
Cpu Vcore: 1.4
CPU Termination: 1.240
PLL: Normal
CPU ref : 0.785
MCH Core: 1.3V
MCH Ref: 0.785
ICH I/O 1.590
ICH Core 1.2
Eddig a 3600at 1.220 as cpu terminationnal nyomtam és alap ICH I/O valamint ICH Core. Ezekre pakoltam egy lépcsőt és stabil lett. Jelenleg 3700- on van a proci így írok.
-
őstag
válasz darál0w #17862 üzenetére
Igazad van, MCH helyett VTT-t akartam írni, összezavartál. Az is 1,3V
Nem, nem rampage, hanem formula. Bakker olyanokat írsz, amire nem lehet visszakérdezni és ezzel fenntartani a beszélgetést! Mindjárt megyek tuningolgatni. Nézek egy max valid cpu-t.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz darál0w #17857 üzenetére
Jajj már, ismerd be, lenézted maximus-t, mint a NATO az orosz haderőt...
Feszek nagyon jól érzik maguk, köszönik szépen. PLL: 1,58 MCH: 1,3V, NB: 1,3, SB:1,18, CPU: 1,16, GTL-ek: +10/-30/+10/-30, NB GTL: +20mV. Sztem minden rendben, LLC enabled-ön van persze, nem vagyok én nagyfesz tuningos. PCI-E freki: 100MHz fixen. Megsúgom neked, hogy 500-on validom már van, csak stabilitás nem megoldható egyelőre, de az új biossal is megnézem, most sikerrel járok majd úgy hírlik.[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
-
őstag
válasz darál0w #17851 üzenetére
Jajj, télleg most esik le nekem is, hogy dfi-ből is meg biostar is rendelkezik ilyennel. De azért az elég nyomi, hogy 500 féle p45 lapból csak 4-5 képes erre. Az enyém 450-ig fogja bírni???
Már most 475-ön vagyok és még bőven nem a vége, sztem kevered valamely másik lappal.
A régi P5Q Deluxe-om is bírta 486-ig! Mire gondolsz te?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz darál0w #17800 üzenetére
Kösz szépen, megfontolom, akár egy 570-re is benevezek majd.
Egy procimhoz kapcsolódó, de nem proci, hanem alaplap kérdés: Miért van az, hogy a legjobb p45-ös lapok is elvéreznek 500-as fsb körül, a giga ud3r/p-k pedig vígan mennek 550 fölé is quaddal, ráadásul sokkal kevesebb feszt kérnek. Mi ennek az oka? Az én lapomból és proccomból mekkora órajelet lehetne kihozni értelmes feszekkel?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Ghard
őstag
válasz darál0w #17829 üzenetére
Sziasztok
QX9650 tuningban szeretnék kis segitséget kérni
Van egy Gigabyte ep43-ds3l lapom, amit eddig egy core2duo e8400assal használtam, 9es szorzó 417es fsb,itt wallos a lap szóval ennél többet nem tud,de ezen az értékeken stabil volt.
Próbáltam 10x400on a mostani 9650el,de ujraindulás után csak sipol,majd biosban felhivja a figyelmem hogy az overlockal igy valami nem oké.
A voltot nem mertem állitani lehet hogy azt kellene,de inkább megkérdezem itt,ebben biztosan jártasabbak vagytok.
Alapból 1.2V-on van,a táp 700as ocz és egy asus silentknight II es hűtő van rajta. -
Petya597
tag
válasz darál0w #17821 üzenetére
Procihűtőm egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro.
Tápom egy Chieftec 450 W (Pontos típusát így fejből nem tudom,majd megnézem a dobozát)
És 2 x 2 Gb Kingston HyperX (Ennek sem vágom pontos típusát,majd ezt is meglesem)[ Szerkesztve ]
http://wolfkatirajongok.wordpress.com/ http://katiwolf.gportal.hu/
-
raus
aktív tag
válasz darál0w #17788 üzenetére
Megvedenem azert a REX-et
Mert ö a s775 koronazott istencsaszara, es ha valamiben akkor ebben a lapban kellene a legjobban mennie mind a duonak mind a quadnak. Szemezgettem en is a MIIF-val, nagyon allat lap, de nem tudtak mar beszerezni. De mondjuk ki öszinten a P45 a mainstream es az X48 meg a highend. Csak az erkezö quad batch-atol fugg majd szerintem hogy milyent fogok ki. Egyebkent holnap erkezik, majd beszamolok.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz darál0w #17790 üzenetére
Hát, nagyon olcsón hozzájutottam, Razermazer mondta, hogy nagyon jutányos az ár! Kerek 100-ig lealkudtam egy Maximus 2 Formulával együtt! Jó bolt volt, nem? Egy kis ízelítő a tuningból:
A 4GHz-hez 1,15V kell, nincs screenem, holnap csinálok.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
SpeedR
őstag
válasz darál0w #17770 üzenetére
Szó sincs róla, hogy tiltakozom a gyári adatok ellen. Ellenkező bizonyításig viszont kitartok azon álláspontom mellett, hogy semmi baja nem lesz a procinak az alatt a rövid idő alatt, amíg lefut egy stress teszt - még akkor sem ha eközben 80 fokra melegszik fel. Ha lehet, akkor persze maradjunk a megadott 71.4 alatt, de nem kell rá úgy tekinteni mint a szakadék szélére, amint átlépve azonnal degradálódik, szénnéég, tönkremegy a proci.
Régen az órajel emelés körül volt ekkora mizéria. Hányszor megkaptam, hogy mennyire káros, és záros határidőn mennyire meg fog murdelni tőle az éppen aktuális processzorom. Persze ez nem következett be egyszer sem, pedig átment már jópár gép a kezeim között. (1997-ben vettem az első PC-t. P1 166MHz ->húzva 188-ra A következő lépcsőn, 210-en sajnos már nem volt stabil) -
SpeedR
őstag
válasz darál0w #17768 üzenetére
Az intel hivatalos oldalán sehol sincs leírva, hogy 74 fok fölött degradáció jön. Sőt degradációról egy árva mukk hivatalos infót sem találtam az egész honlapon. Sőt 74 fok sincs sehol a specifikációkban. (71.4C -ra gondoltál?) Szóval mire alapozod az állításod?
Vicces is lenne, ha ennyinél elkezdenének döglődni a procik. Szegény intel nem győzné a rengeteg garis cserét. Plusz a net is tele lenne írva a problémával.Ha ez így menne, akkor pl. 3 évente kukázni kellene a procit, csak mert a hivatalos oldalon az van leírva, hogy a gyártó 3 évig vállal jótállást a működésre?
Szerencsére jóval nagyobb rátartás van ezeknél a cuccoknál mint ahogy elsőre gondolnánk. -
SpeedR
őstag
válasz darál0w #17765 üzenetére
"az ajánlott max hő felett degradácio veszélye fent áll...ezen nem is fogok vitatkozni "
Vitatkozni nem is kell, de azt elárulhatnád, hogy honnan van az infód, hogy 74 fok fölött kezdhet degradálni. Tudtommal ez ügyben semmi hivatalos információ nem létezik.Én amondó vagyok hogy nem kell ennyire f*sni. Ha komoly gond van a hőfokkal, akkor közbelép a gyári védelem, ami nyilván úgy van beállítva ( kb.100C-ra), hogy még a károsodás előtt elkezdjen throttlingolni.
Azt pedig tudjuk, hogy az IBT alatt 75-80 fokot is elérő proci a normál használat folyamán még a 70 fokot sem fogja átlépni. -
fagy53
nagyúr
válasz darál0w #17708 üzenetére
Ez a felbontások közötti különbséget mutatja azonos procival, a másik meg egy felbontásban mutatta a különböző procikat, ill 640x480-asban már tényleg csak a procik különbsége jelent meg. Ezt az egészet együtt kell nézni, de nekem elég volt a két procit azonos órajelen az általam használt felbontásban és beállításokkal letesztelni ugyanabban a gépben és így rádöbbentem megint csak a múlandóságra.....
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz darál0w #17704 üzenetére
1680x1050-ben néztem, ez a teszt és az én mérésem is kb összecsengett. A 2300-as és a Q9550 alapórajele stimmel, azt kell nézni.
Van kisebb felbontás is, és a VGA sem IGP amivel tesztelték, így ténylegesen a procikat lehet összehasonlítani. Az általam használt felbontásban és max graf beállításokkal az F1 2010, ami elég prociigényes, kb 30%-ot jelentett.
A vicc az, hogy az ős-Crysis is ennyit gyorsult...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest