Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
senzaj
senior tag
Rendesen kihalt a topik.
-
senzaj
senior tag
válasz whited #24853 üzenetére
Ha csak a proci adott, akkor felejtős, nem érdemes már ezzel vesződni.
Jó alaplapok is elég borsos árban vannak, amik dukálnak hozzá.A kihajtás pedig örök kérdés, vagy a vga-ban marad vagy a proci képes lenne erősebb vga-t is kiszolgálni.
Egy 280-asnak kevéske a yorkfield, de lehet kompromisszumokat kötni.sony7777
Maradhat, ne parázz rá. Játék alatt esetleg érdemes lehet monitorozni a GPU kihasználtságot, hogy lásd van-e még benne tartalék és mennyi.[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #24835 üzenetére
El kell döntened, hogy most csinálsz egy egészséges tuningot vagy visszaveszed a feszültségeket.
Emlékeimre hagyatkozva; nekem anno Q9650 E0 volt elég magas VID-el (1.3 V), mellé egy Asus P5Q Deluxe és Kingston Hyperx 1066-os ramok.
Nálam a proci 1.36 V-on ment kb. 1,35 V északi híd fesszel, ez olyan 445-ös FSB-ig volt stabil és számomra hűthető.
Mivel nálad jóval alacsonyabb a VID, így ezek gyilkos értékek lennének, de ezekre az értékekre még nyugodtan pakolhatsz.
Csak a saját tapasztalataimra tudok véleményt mondani: szerintem +0,05 V még bőven egészséges 0/24-es használatra, de várd meg a többiek mit mondanak.Szerk.:
Jó lenne a többi lehetőséget Auto helyett fixre állítani, hogy az alaplap ne szabályozgassa túl a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #24833 üzenetére
Mutass egy képet a BIOS beállítási lehetőségekről.
-
senzaj
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #24821 üzenetére
Adni kéne kis feszt az északi hídnak.
-
senzaj
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #24254 üzenetére
Szia!
Ez kicsit off topic, nem pont ide való.
Én azt ajánlom, hogy használtan vegyél garis cuccokat.
A helyedben egy kicsit hozzátennék és asrock z87 ex4-et és egy i5 3570-est vennék.
De valóban már egy I3-al is beljebb lennél. -
senzaj
senior tag
válasz BenQhunria #24249 üzenetére
Én nem erőltetném.
-
senzaj
senior tag
válasz Mezga Aladár #24131 üzenetére
Q9650 1,135V VID?
Az igen! Próbáltad már a végét? Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel bír többet, mint annó a Q9650-esem 1,3V VID-el..
[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz donbos12 #24116 üzenetére
Tuning téren? - egész jók a komponensek, bár az X48 nem annyira bírja az extreme tuningot. Ettől függetlenül szerintem 0-24-re kényelmesen meg lehet rántani majd a 9550-est.
Fejlesztés téren? - Mehetne egy kicsivel erősebb vga a konfigba, esetleg -ha kifogysz- némi ram is.
-
senzaj
senior tag
Itt egy kis jó kis videó, amin lehet látni, hogy mire is elég multiban a yorki..
-
-
senzaj
senior tag
Az, hogy a négymagosnak (C2Q) a tuningpotenciálja jó legyen, jóval kisebb az esélye, mint a kétmagosnak (C2D).
Ennek oka, hogy két darab duo van "összeragasztva", így két jó tuningpotenciálú kétmagosra van szükség ahhoz, hogy a négymagos is az legyen."Parasztosan" leírva...
-
senzaj
senior tag
válasz Pickit3 #23995 üzenetére
Részletesen...
Lényegében a tuningnál/fogyasztásnál van jelentősége. E0 stepping q9550-nél jó tuningpotenciált sejtet. -
senzaj
senior tag
Lassan egy hete, hogy cseréltem a 9650-esem egy Haswell rendszerre...
-I7 4770
-Asrock Z97 extreme4
-8GB Corsair Vengeance BlackTapasztalatok: óriási FPS különbség BF4 multiplayerben, kisebb fogyasztás, nagy stabilitás (0 fagyás, kékhalál), linx-ben bődületes GFLOPS-értétek és nem utolsó sorban jobb hőfokok.
Még csak alap intel hűtőm van, de böngészés közben átlagosan 35 fok, terhelés alatt max 65 körül megáll.
Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #23686 üzenetére
Ment is pü.
-
senzaj
senior tag
De ha tudtok normális áron beszerezhető erős coolert, szóljatok!
Mik az alternatívák? -
senzaj
senior tag
Nálam 4,1ghz-en a 9650-est egy asus lion square hűti... vagyis próbálja hűteni.. linx-alatt 80 fokba belekarcolgat.. bf4 alatt viszont 60-70 fok között van. A proci tudna többet, csak nem tudom rendesen hűteni... Megpályáznék egy noctua d14-est, de nem igazán van értelmes áron.. vizezni meg nem fogom, nem ér annyit az egész, inkább a gép mellé rakok egy baszott nagy ventit és lecsapom az oldalát a háznak.
-
senzaj
senior tag
Hát maradok itt.. elvitték előlem.
-
senzaj
senior tag
Hát srácok.. elcsábította a szívem egy i7 2600K.... most mit tegyek?
-
senzaj
senior tag
Hali!
Rég jártam már erre.. és még mindig nem volt szivem lecserélni a yorkimat
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e lecserélni a gtx580-ast 7970-re? 3GB VRAM, erősebb, kevesebbet eszik...és 50k alatt már vannak garisak.. a proci 4ghz felett jár.. talán a mantle is segítene vmit....
Vélemény? -
senzaj
senior tag
válasz kaktusz0906 #23527 üzenetére
Nézd meg a procid és a vga hőfokát, amikor ezt a jelenséget produkálja. Túlmelegedésre gyanakszok.
-
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #23404 üzenetére
Nekem is az van beállítva, de ugyanez... a minialkalmazások 3 ghz-et mutatnak 4,1 ghz helyett..
-
senzaj
senior tag
válasz rocketry23 #23377 üzenetére
Sose volt dolgom MSI-vel, de nekem nem tűnik túl acélosnak az a tápellátás...
Puding próbája az evés. -
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #23199 üzenetére
Egy kicsit szigorítottam 13-ról 11-re a ram performance levelen és hirtelen ugrott az adott aida érték egy 100-ast. Ha már itt vagyok, akkor én is felteszem a jelenlegi BIOS beállításaim. Tudom, hogy magasak a fesz értékek, de mivel a cpu vid-em alapból 1,3V és 8GB ramom van, szerintem reális. Ezen értékek fölött fagy a rendszer. Nem gond a hőmérséklet, ugyanis egy b*szott nagy ventit állítottam a gép mellé oldallapot leszedve. Várom a kollegáktól az instrukciókat.
-
senzaj
senior tag
Hát srácok...
Úgy döntöttem (most már véglegesen), hogy beújítok Haswellre, kíváncsi vagyok és nem akarom tovább húzni.
Mit ajánlotok? p5q deluxe, 6gb ddr2 kingston hyperx, q9650.. mi legyen ezzel az összeállítással?
Ha eladom, mennyit kérjek értük vagy megtartsam?
i5 4670K lesz helyette, kezdetben 8 gb ddr3 kingston hyperx rammal és valszeg egy z87-es lap.. -
senzaj
senior tag
Egy újabb off: egy i7 2600K-ra megérné váltani? Mennyi gyorsulást hozna kb?
-
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #22907 üzenetére
kicsipapucs for president!
-
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #22901 üzenetére
Én közben gyorsan lefuttattam egy ilyet.
Nem tudom, hogy milyennek számít...? -
senzaj
senior tag
válasz kicsipapucs #22898 üzenetére
Egy dolog hibádzik: GT430 a QX mellé?
-
senzaj
senior tag
válasz kispeter69 #22688 üzenetére
Akkor tökély. Azt vagy bekapcsolod, vagy nem.
-
senzaj
senior tag
válasz kispeter69 #22686 üzenetére
A max hőmérséklet értékek kellemesek. Mivel tesztelted?
-
senzaj
senior tag
válasz kispeter69 #22683 üzenetére
Még mindig nem kóser.
-
senzaj
senior tag
válasz misiizsai #22610 üzenetére
Win 7-be alapon járatva az 54 fok rengeteg. 35-40 foknak kellene lennie. Jól alá van pasztázva és illesztve az a hűtő?
A hűtőn semmit sem tudsz állítani, hogy jobban hűtsön, nagyon kicsi a hőleadása (bordafelület), gyenge a ventilátora stb.. mindenképpen másikat kellene szerezni helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest