Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
Sziasztok!
Most fizukor tervezek venni 1 Q9550-et Találtam is eggyet itt az aproban, szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek ROLA?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Hát még Eszt a képet találtam a procirol, a vantage toplistán. Ittt megküldte a procit 1.46v-al ami nem kevés de annyira nemis vészes talán, ha csak 1 tesztröl van szo. Amugy 45-ért adná a kolléga postával. Ja még annyi hogy 1 ASUS P5K-ban hajtanám a procit, és mivel énsem vetem meg a tuningot, stabil 3.6 Ghz-et szeretnék kihozni belöle a mindennapos használatra. Remélem az öreg P35-ös deszka, megbirkozik a feladattal
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Akkor szerintetek 45-öt megér?
A túlfeszeléssel szerintem meg nincs probléma, ha tényleg csak 1-2 teszt elejéig kapott ennyi feszt. Bár mint tudjuk, az ördög nem alszik. Mondjuk fizukór tudom csak megvenni,addíg akár elis adhatja, vagy közben talán eladó sorba kerül eggy jobb darab is.(#9151) lipi67: Hát aza baj itt a Ph-n mostanság nemtúl nagy a választék, és ha vennék esetleg újjat+ 15-20ezerért, arra sincs garancia hogy jobban fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Igazad van!
De nem mindenki vágja olyan profi szinten eszt a tuning témát, mint te és még jónéhány fórum társad. Én meg, mondjuk ezekkel a beállításokkal nemszívesssen tartanék igényt 1 több órás primeolásos tesztre, az ö procija és a leendő tulaja érdekében sem. Hát lutri az bisztos, de elöbb utóbb 10.-e eljön, és valamit vennikell, mert a jelenlegi Pentium d925-ös még 4Ghz-en is maximum márcsak fűteni jóOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Sziasztok!
Na megvan a Prrimeolós eredmény!
Véllemények?Mondjuk azért megkérdeztem milyen lapban hajta, meghogy mivel hűti és hogy az alaplap ad neki ennyi feszt, vagy ennyi kell a stabil működéshez?
Majd írok ha jött válasz[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Na aszt íija hogy alaplap az Asus Maximus Extreme és hogy az alplap alapból ennyit ad a procinak 3,6-on. Bár nemismerem a lapot, dehogy ennyivel túlfeszelje a procit 3,6Ghz-en, az elég érdekes jelenség szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Sziszifeca #9170 üzenetére
Kérdezztem is hogy mért nem finomít a beállításokon, de monta is hogy nemért hozzá!
Szóval annyira lehet hogy nemis rossz aza proci mint amennyire annak tűnik.
De asztmondja kapott már 46e-res ajánlatot is úgyhogy lehet nemis hozzám kerül a végén!
Én meg 45-nél többet bisztosan nemadok érte, mert így fogalmam sincs hogy tényleg mire képes, ráadásúl Fényhozó-nál 49-ért van zsír újj, ami igaz hogy szintén lutri, de legalább tuti hogy nincs szétfeszelve.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Sziszifeca #9178 üzenetére
Asus artict square fogja hűteni.
4Ghz-ről meg nemis nagyon álmodok mert 800-as kingmaxaim max 900at tudnakOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Hát fizuig még gomdolkodhatok eleget Meghát abban is igazad van hogy ha nemért hozzá, akkor tényleg nemlehet tudni hogy milyen feszeket kapott már szegény szerencsétlen proci, ami ugye az élet tartalmát jelentössen beflyásolhatja. Ráadásul nekem sincs havi szinten pénzem, 40-50 ezres procikat vásárolni Szoval lehet hogy inkább veszek egy ujjat, mert legalább azzal az 1-2 év gari idöt bisztosra kihuzom, asztán utánna ugyis ujat kell venni
-
odorgg
addikt
válasz Daniford #9184 üzenetére
Pont eszt a procit tárgyaltuk ki a többiekkel
Csak mert énis licitáltam rá, de ezekszerint te nyertél.A hütésröl meg annyit tudok elmondani, hogy a gyári hütésnél a Zalman bisztossan jobb
De erröl lehet hogy inkább a "Milyen Cpu hütöt vegyek?" topic-ban kellene érdeklödnöd.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Daniford #9187 üzenetére
Szerintem eggyikünk sem állitotta, hogy a proci szét lenne konkrétan feszelve,(eszt nemis tudhatja a tulajon kivül eggyikünk sem, de mivel állitása szerint nemért hozzá, lehet hogy még ösem tudja) hanem kb-ra abban eggyeztünk meg, hogy korántsem optimális értékeken volt használva. Ami a belinkelt eredményekböl, a többiek szerint és szerintemis, kiderült. Pl: az 1.46v os vantage teszt, szerintem nemépp az egészséges kategoriába tartozik. Persze az alaplap Bios beállitásait modositva, lehet hogy sokkal jobb eredményeket el lehet érni a procival, de ahogy a töbiek irták, erre nincs garancia. Apropo garancia, neked mákodvan ha pesten, vagy környékén laksz, mert probléma esetén a garanciáztatást könnyen megtudod oldani, és ezáltal nemis kell kockázatot válalnod a vásárlással, de esetemben, (mivel én Zalai vagyok) ha valami probléma adodna a procival akkor nekem kellene álni a gariztatas költségeit is. Lényeg a lényeg, énis megvettem volna, 45e-ért ha arrol van szo, de a kockázati tényezöket figyelembe véve, probléma esetén többet buktam volna vele mint amennyit nyerek. De mostmár ugyis mindeggy, mert te veszed meg a procit, és esetedben ha beis szarik akkor is max cserélteted még aznap, és probléma megoldva. Ugyhogy akár hogyis nézzük te jobban jársz vele, mint én. De reméljük, hogy nem lessz vele semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
odorgg
addikt
Na majd kéthét múlva kiderül hogy melyik lessz a nyerő
Sajnos nemtúl jól vagyok elátva anyagilag, de ha telne rá, biztos hogy vennék énis egy P45-öst, de egyenlőre csak eza két lehetőség van.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Hát eszt megoldottad
Lehet hogy késöbb veszek 1-et, de kiváncsi lennék rá hogy mennyivel teljesit jobban, és hogy megéri e a beruházást[B]DroiDMester: Hát akkor szurkolok hogy meglegyen a proci
Mert tényleg érdekelnének az eredmények.
Bár szerintem ennyi idö utánn, eléggé átverés szagu a dolog nem
Igaz nemtudom mennyiért vetted, de mondjuk 40-50 ezer bisztos volt, ugyhogy a hejedben már tuti 1 gumiszobában, kényszerzubbonyban csapkodnám a fejemet a falhoz[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Nekem pont aza lényeg hogy 3.6-on 1,3v alatt stabil legyen az átlag használatra. Ha ez összejön, akkor bisztos hogy a majdani i7-re váltásig nem veszek másik lapot.(remélem)
Csak hát, igazság szerint énis szeretek tuningolgatni, és szivemszerint az összes pénzem alaplapokra+processzorokra meg ilyesmikre költeném, de sajnos ez nem lehetséges Ugyanakkor a tuningmentes, jozan gondolkodásu felem szerint, ( amelyikre általában nemhalgatok ) 1 775-ös konfigra már nemérdemes több pénzt elpazarolni.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Daniford #9297 üzenetére
Nekem 1 450-es corsair van és vigan szalad vele a konfig. Amugy 1 jominöségü 450-es mindenre elég, de persze vehetsz nagyobbat is ha van rá pénzed
De szerintem a többit a tápos topikban érdeklödd meg!
Amugy szerintemse a táppal van a baj!
500-as FSP-nek simánn vinnie kellene a konfigod, persze csak akkor ha nem halt meg.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Hát őszintén szólva gondoltam lejebb adom a szintet 1 kicsit, meghát ugye P35-ben mindíg többet kíván Amugy teljesítményben mennyivel rosszabb 1 Q9400, ha mondjuk azonos orajelen ketyegnek? Számít valamit aza -6Mb L2?
Neked nagy mákod van azzal a procival, igencsak jóra sikeredett
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Sziszifeca #9321 üzenetére
Csak azért voltam kiváncsi, mert orajelet kilehet hozni belöle ugyanannyit mint a Q9550-böl, csakhát gondolom akkor nemcsak a 200Mhz miatt olcsobb, hanem van egyébb teljesítménybeli kölömbség is. Köszi az infot
-
odorgg
addikt
Mindenképp Q9550-es lessz, mert kell nekem aza + feles szorzó ugyanis a jelenlegi renszerből 450-es fsb-nél többet nemtudok kihozni a ramok miatt, mert 900Mhz-fölöt meghalnak Szóval ha nagyon tuningolni szeretnék, mindenképp kelene vennem lapot is meg ramot is. Mivel a Q9400 és a Q9550-es árkülömbségéből egyiket sem tudnám megveni, így most inkább költök proocira kicsivel többet Meg talán aza+6Mb L2 talán még a jövőben hoz némi pluszt, játékokban vagy valamiben
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Ha minden jolmegy, csütörtökön érkezik a Q9550-esem FEL forumtárs jovoltábol
Az lenne a kérdésem hogy milyen lapot ajánlanátok hozzá, max 20-25 ezer környékén?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Mondjuk énis Gygabyte-ra gondoltam, és ez az UD3LR talán beleis fér a szűk keresztmetszetű fizumba, de ez holnap kiderül
-
odorgg
addikt
Na megvan végre a Procim
Sajnos alaplapra nemtellett márOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Köszi
3,83-ig elis jutottam vele 1,24v al p35-ben, csak a ramjaim 450-es fsb-nél 900Mhz-et mennek, és 900 felett nemhajlandóak stabilak maradni Úgyhogy nálam eza max sajna, de bőven elég mindenre, ramot meg lapot csak a tuning kedvéért nemszeretnék vásárolni, pedig azért érdekelne mire lenne képes 1 p45-ös lapban Amugy Pime helyett GTA 4-el teszteltem 1 fél órára, szerintem az sokkal szórakoztatóbb
-
-
odorgg
addikt
válasz darál0w #14979 üzenetére
Először Q6600-at akartam, de SpeedR javaslatára inkább a Q8400-et vettem meg. Szerintem jó döntés vólt, ezúton is köszönöm neki a jótanácsot Nemgondoltam vólna, hogy ilyen jól megy majd a Q8400-as, kellemesen csalódtam Elötte E6850-esem vólt, ami ugyaneszt játszotta a hőfokokkal, csak ott mindíg a 2-es mag vólt melegebb, persze azis igaz, hogy ennyi legyen a legkisebb baja, legalábbb 1 évet kiszeretnék még vele húzni.
-
odorgg
addikt
Hogy lehet az hogy a Q8400-at 3,6-on használtam egy hétig, nemis vólt vele semmi probléma, ma meg dobott egy kékhalált és már post képernyönél beadja a kulcsot A beállításokon semmit sem váltosztattam 1 hét alatt. Mostmeg akárminek adok + feszt, semmiképp sem hajlandó 3,6-on elindulni Csináltam bios resetet, ujra flasheltem, helyzet ugyanaz, nem megy. Ilyet én még nem láttam
-
odorgg
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest