Hirdetés
-
GAMEPOD
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189412 üzenetére
A múlt héten születtek meg a kislányaim (ikrek), a héten hozhattam őket haza. Nekem a mozi most háttérbe szorul egy időre. Amit persze nem bánok, mert a kicsik kárpótolnak mindenért.
Nekem ezzel a kiállításos dologgal az a bajom, hogy nagyon kevés idő van felépíteni a szobát és normálisan beállítani. Aztán sikerül, ahogy sikerül... sokan ebből vonnak le (hamis) következtetéseket. Sokkal többre tartom meghallgatni bemutató "termeket", ahol tényleg a valós tudást tudod csekkolni, akár egyéni igényekre hangolva. Ezek a termek megfelelően beállítva, bemérve, a projektorok kalibrálva....
Egy ilyen show-n, mint akár az ISE, sokszor fordul elő, hogy pl a vetítő kalibrálására, beállítására már nem jut idő... aztán a kontraproduktív az előadás... nem egyszer olvastunk, hallotttunk ilyenről.
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189394 üzenetére
Ha már elmész a moviecore-ba Andy-hez és ott vagy Hamburg környékén, érdemes megnézni "die zwei" showroom-ját is. Egy rendszerben trinnov a32 és stormaudio ugyanazokkal a hangsugárzókkal, ugyanabban a teremben. Egy gombnyomásra kapcsolhatóak az előfokok.
https://diezwei-heimkino.de/kontakt
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #187313 üzenetére
Na, ez jól hangzik!
Amennyiben megléped, biztosan örömöd leled majd benne, pláne jó úton haladsz ha az igazi mozihangzásra törsz.
És én is remélem azért, hogy nem marad ennyiben a mostani felhozatal, bár most 1-2 sorozattal elvagyok, és töltöm megfele a tárakat jóféle anyagokkal, míg lehet. -
python1
veterán
válasz
powerup2 #187304 üzenetére
Szopjanak hanyatt!
Lassan mindenből kimaradnak a népek.
Én biztosan nem tekerem a kerekét egyiknek sem, legalábbis amit csak tudok hanyagolok.
Lassan leépítem az egész moziverzumot itthon, lesz helyette más.
Visszatérek az alapokhoz, csak kicsit másként, lesz nagy tökéletes kép, meg lesz egy bitang 2- csatornás rendszer 4db szubbal. -
Gino20
őstag
válasz
powerup2 #186603 üzenetére
Másra gondolsz szerintem. Olyat csinál néha a dirac, hogy program indítása után az első csatorna mérésekor beállítod az értékeket, de alig szólal meg adott csatorna. Ilyenkor csak meg kell "pöckölni" a master output-ot valamelyik irányba és rögtön megjön a teljesítmény, de utána mehet vissza ahová szeretnéd.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #186386 üzenetére
Ha nem is a lézer lesz olcsóbb, simán LED-re fogják cserélni, az meg már most is olcsóbb, tovább tart, fényesebb, nagyobb a színtere. Ugye a LED és lézer képességei azonosak, hiszen a technológia alapja pontosan ugyanaz a jelenség, csak hát nem lehet egy jobb vevőnek 10x is eladni.
Quetz: igen, az új autók ott mozognak, és azonos felszereltséggel adják az ársávokat, csak a hagyományos messzebb megy, a villanyé meg az összes többi előny.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #186334 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. A koaxot leginkább azért használjuk, mert a direktivitási problémák szinte mindegyikére megoldást ad, és vannak konstrukciók, amikkel kimagasló eredményt érnek el, például a Tannoy VQ100 -60 és +60 fok közt majdhogynem pontosan ugyanúgy szól. A JBL is újonnan a koaxra esküszik, lásd Spacially Cued Surround széria, ami az Atmos szigorú, több széket ugyanúgy lefedő szabályaihoz kell is. Egy vicces sztori, hogy ezt a követelményt kb senki más nem tudta teljesíteni, ezért enyhítéseket hoztak a mozikkal szembeni igényekkel, többek közt megengedték az aggregálást.
Az Aurea a line array-re esküszik(szerk: kevertem mással, bocsi, de a lényeg miatt itt hagyom), az is nagyon jó dolog. Messze az egyik leghihetetlenebb mozihangos élményemet egy line array rendszer adta a Christie-től. Ott is ezek a pozitívumok, az ár már kevésbé.Az ART a crossover freki alatt nem dobál szét main-re. Felette megnézi, mennyi idő más hangszóróig a hullámfrontnak, majd ott kiolt, alatta MSO-ként működik, ezért kell fél órákat várni az eredményre. Ami a main-ekre is szór jelentős basszust, az a Cavern UCC, de abból is csak a régi, a 2.0 már kb MSO-alapon működik. Az ART tehát tökéletesen barátkozik a koax darabokkal, nem kell semmi különös bánásmód, extra alsó frekik, vagy igazán borzalmas teljesítmény, csak a szokásos, kb 20-30% növekedés.
Infrának, amennyiben lehetséges, a rotary-t, az infinite baffle-t, vagy a kettő keverékét javaslom. Jelentősen olcsóbbak, lemennek 1 Hz-ig ezek is, ugyanakkor fényévekkel gyorsabbak, mint egy rohadt nagy példány. Persze, azon a frekin már nem számít, de akkor úgy nézz rá, hogy hány négyzetméter és hány millió.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #186331 üzenetére
Egy adott hangnyomás tök mindegy, hogy hány subból jön, ugyanaz lesz. Igen, a mennyiséggel kárpótolhatsz az ellen, hogy nem használsz ART-ot vagy MSO-t, ez igaz. Ugye a subok számának duplázása felezi a tranziens hosszát, tehát általánosan, mérési statisztikák után elmondható, hogy egy reflexest két zárttal ki lehet váltani. A 8 subos szinten viszont már az áramszolgáltatóval kell beszélgetned, annyira abszurd.
-
ada19
senior tag
válasz
powerup2 #186327 üzenetére
Az hogy több szub nyomás alá helyezi a szobát az valóság hiszen levegőt mozgatnak meg. Minél több sub dolgozik a szobába annál jobban nyomás alá helyezik a szobát és élvezhetőbb lesz egy robbanás egy film effektnél.
Nem egyértelmű mire gondolsz, de sokan félreértik, hatalmas tévhit: NEM légköri nyomásról beszélünk amikor "pressurize" szóba kerül, szimplán hangnyomás. Egy 50 nm helyiségben is lehet jó mélyed, ha a subon ülsz, ha a sarkokban van viszont hasonló élményhez több kell.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #186311 üzenetére
Zártból több fog kelleni ugyanahhoz a hatáshoz mind hangerőben, mind tranziensben, viszont valóban sokkal szabadabb az elhelyezésük. Egyébként a használt Velodyne 1200-ak felkutatását én is javasolni tudom, az is messze kategóriaelső, és talán az egyetlen zárt, amit érdemes számításba venni.
-
Gino20
őstag
válasz
powerup2 #186307 üzenetére
"komoly házi moziknál"
Na ez nem az Én rendszerem és helyiségem.
Vannak dolgok amit pusztán "logika" alapján nem vonok kétségbe (persze ettől még tévedhetek). Ilyen pl Void által kifejtett téma zárt vs breflex esetén, vagyis zárt esetén fizikailag nem tud alacsonyabb lenni mondjuk a lecsengés vagy Dony által tapasztalt különbség az Arendal 1961S vs 1961V esete között.
Imádom a témát, de azért annyira nem hobbim (és a tárcám sem olyan vastag), hogy 1000x euros termékeket cserélgessek tesztelés céljából. Én maradnék a breflex kivitelnél és abból 2db-ot tudok majd "értelmesen" elhelyezni a nappalimban. -
Rp526
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz
powerup2 #183918 üzenetére
Én 2020 óta nem voltam moziban, amióta itthon is van projektorom.
Már semmi nem indokolja, hogy menjek, főleg ezek nem hiányoznak, amiket te is leírtál. Meg már türelmes vagyok, megvárom amíg kijön streamen vagy a kölcsönzőben azz adott film.
Ezektől már csak azok jobbak akik végig dumálják a filmet, vagy épp a telefonjukat nyomkodják. Nem értem az ilyen minek jár moziba. -
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #183873 üzenetére
A válasz: "The input impedance of the Prism dScope is 100kOhm. The speaker is 8 Ohm nominal. I don't see the issue." Tényleg az audio alfája. Közelében nincs annak a témának, hogy a hangszóró mikrofonként működik. Szóval gyerekek, a hangszóró mikrofonszerű viselkedése azért nem probléma, mert az autóm zöld.
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #183858 üzenetére
Köszi!
Ahogyan lesz valami haladás, jönnek a képes beszámolók.
Ja és a másik megnyugtató hír, teljesen rendben van a center irányítottsága a vászon közepére, lehet a 21:9-es képaránynak, és ami talán segíthet másnak is a center pozícionálásában, valamivel feljebb emeltem az előlapját, így feljebb került a hallgatói pozíciótól a center szórása, így nincs bokacenter hangzás. -
python1
veterán
válasz
powerup2 #183810 üzenetére
Több dolog miatt szereztem be ezekből a gèpekből 2db- ot is, egyik a szinte hangtalan működès másik az igen èles kèpet produkáló optikájuk, így egy prizmával egy darabig hátra is dőlhetek, elèggè a zsebbe kellene nyúlni, hogy csak hasonlót is találjak, LCD èlből kilőve, volt modernebb ès láttam is modern projektor vetített kèpèt, inkább maradok továbbra is ezen a vonalon.
Igen a hangsugárzóknak jót tett, hogy kikerültek oldalra, de nem csak ez tett jót a hangnak, előre is lettek húzva, így pont elkerültem azt amit eddig kellett, a kanapèt húztam 70cm- rel előrèbb, így az foglalt több helyet a nappaliból, így a hangsugárzók kevesebb helyet foglalnak, a beforgatást már nem is említem.
-
-
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #183805 üzenetére
Már elnézést, de az mi az hogy a frontok oldalra kerültek? Eddig hol voltak? Egy akkora méretű hangáteresztő vászonnal ami akkora, mint a mostani vászna+a 2 hangsugárzó ugyanúgy oldalt lennének. Illetve az áteresztő vászon mellé ugyanúgy oda lehet tenni kétoldalra a két frontot, és a centert meg meghagyni középen, vászon mögött.
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #183798 üzenetére
Folyamatos a tesztelés, a kép teljesen jó irányba halad, de tulajdonképpen a hang fényévet javult, hogy kikerültek a vászon mögül.
Csodálkozom is folyamatosan, hogy mekkora basszusa lett a hangsugárzóknak, large állásban nem kell szub, az LCR-ekben lévő 12"-os hangszórók 30 Hz-ig lazán lemennek, ott vágom őket meredeken, tömény dinamika jellemzi most a rendszert.
Nálam minden szempontból bukott a vászon mögötti elhelyezés, mind képminőségben mindpedig hangban, ha a centert sikerül a mostani szintre emelni, és a vászon alá a paravánba varázsolni teljes lesz a siker.
A festésre kell még valamit kitalálnom, na meg az akusztikai kezelésre, de lehet az akusztikai kezelés megoldja a sötétitést is. -
python1
veterán
válasz
powerup2 #183795 üzenetére
Egyelőre van 1-2 befejezetlen más projektem, de azért közben próbálok a sajátommal is haladni, most ami a hetekben készül az még a képpel kapcsolatos lesz.
Eddig a hang volt a fő prioritás a mozimban, de úgy látszik, hogy a vizuális hatás legalább annyira fontos, ha nem fontosabb.
A lényeg, hogy örükök az új helyzetnek, főleg annak, hogy nem oldalra léptem hanem jóval magasabb szintre -
python1
veterán
válasz
powerup2 #183793 üzenetére
Nálam sem fehér a lambéria, szürke, de azért tud világítani rendesen, főleg most, hogy az új vászonról több fény verődik vissza.
Most tesztelem a centersugárzó hangját, hogy jó-e a vászon alól, de teljesen középre teszi a hangot, semmit nem venni észre, hogy nem a vászon mögött van, lehet a nagy hangszóróknak köszönhetően, és a meredeken döntött pozíciónak, és a vásznam sem 16:9-es.
Három útnak kábeleztem be a centert, de a jelenlegi 2-út is kristálytiszta, érthető hangot ad, de a centersugárzó jobb minőségű hangszórókat fog kapni 2db 25cm-es mélyközéppel.
Ennyire veri vissza a fényt a mennyezet. -
python1
veterán
válasz
powerup2 #183787 üzenetére
Már maga az, hogy a frontok 1,5m - rel szèlesedtek ès így be is lehet őket forgatni jobban fokuszáltak lettek, szèlesedett a színpad, akár 2 csatornában is közèpre helyezi, èrthetőbben, tisztábban a dialóbusokat
Előrehúzás meg meghozta a basszust, közèptartomány jóval tisztább lett, nem hazudok ha azt mondom, hogy szinte fele hangerőn jóval több rèszletet hallok, így senkit nem zavarok a másik helyisègekben.
Majd a következő projekt a szoba akusztikájának kezelèse lesz, ès kicsit sötètek a falakon is.
Hasonló centert kap a rendszer.
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #183767 üzenetére
Néztem, 27"-os panelekből építik a ledfalat. 3m széles felület esetén ez 25 modul, aminek a hűtését és áramellátását meg kell oldani. Fizikai paraméterek a jelenlegi csúcs Barco truepix esetén (25 panel):
- 1875kg + a vázszerkezet súlya, ami ismeretlen.
- 1250W átlagosan, 3750W csúcs fogyasztás.A közel két tonna terhelés miatt már statikus mérnököt kell fogadnod. Belátom, igazad van, ez egy tömeg termék.
-
Q
senior tag
válasz
powerup2 #183752 üzenetére
" tőlünk nyugatabbra nem nagy tétel az ilyesmi"
Nem tudom miért gondolják sokan, hogy tőlünk nyugatabbra kolbászból van a kerítés. Ez mindenhol nagy tétel, ahogy a komoly projektorok is rettenetesen drágák. Ami jó vagy legalábbis jól marketingelt, annak soha nem fog az ára a mindenkinek megfizethető szintre csökkenni.
"Led fal a jövő a moziba és előbb utóbb az otthoni mozikba is ha tetszik ha nem !!!"
Ez még nagyon messze van és nem is tetszik.
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #183731 üzenetére
Azért ízlelgessük ezt a 30 milliót. Ennyiért kaphatsz:
- BMW M340i null kilométeres autót, 374LE, 4.4s 0-100 gyorsulás
- 40m2 használt lakást
- Házimozis cég által kivitelezett dedikált mozit, hangáteresztő vászonnal, 2 irányú motoros maszkolással, mozin kívüli vetítővel, atmossal, legalább 4 mélynyomóval az optimális basszushoz, két sor motorizált fotellel, egyedi dizájnal.Biztos, hogy tömegek fognak ugrani ezekre a ledfalakra?
-
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #183747 üzenetére
Még nagyobb problémának tartom, hogy a legtöbbször ezek a dolby atmos enabled hangfalak köszönő viszonyban sincsenek a család többi részével. Adott mondjuk egy frontsugárzó 2 20cm mélysugárzóval, 16.5 cm középsugárzóval és akkor rárakunk a tetejére egy 12 centis koaxiális, 85dB érzékenységű 50 watt terhelhetőségű teljesen eltérő és egyébként is olcsó kicsi gagyi magassugárzóval szerelt valamit, aztán várjuk csodát. Ami vagy jön, vagy nem, de igazából leginkább nem jön. Tisztelet a kivételnek, elég gyakori a történet.
-
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #183731 üzenetére
"Egy jó projektor ami 4k egy ház árával vetekszik és még ott sem olyan a hdr mint egy tv-n."
Nem is kell olyan legyen. Rengeteg régebbi filmet megnéztem mostanság még a HDR előtti korszakból és valahogy egyszer sem jutott eszembe, hogy hiányozna pont a HDR."megnézed a filmet egy nagy oled tv-n és akkor megnézed egy projektoron akkor azt látod hogy wow mennyivel jobb a tv"
Hát én nem ezt látom. Alig vártam hogy vetíthessek, és semmi pénzért nem térnék vissza tv-re. Meg még valamit látok, a képméretbeli különbséget. Ez pedig olyan mint a lóerő. A méretbeli hiányosságot nem fogod pótolni mással. Ez nem az a műfaj.
-
devil-k
nagyúr
válasz
powerup2 #183719 üzenetére
De miért kell összehasonlítani egy tv-n látott képet és egy vetített képet? Mi köze a kettőnek egymáshoz azon kívül, hogy filmet lehet rajta nézni?
Ezt sosem értettem. Más technológia,
más élményfaktor…
Annak idején a 3D-s filmeknél, TV-knél volt ez a kör, hogy na most akkor minden megváltozik. Bukás lett belőle. -
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #183719 üzenetére
A hatalmas TV esetében lesz/van egy hatás, amikor már nem tudod a panel stuktúrális szilárdságát biztosítani. Nem véletlen, hogy a ledfal is csak 20-30" képátlójú elemekből építkezik. Ez viszont már custom installer telepítést jelent, csak az erre szakosodott cégek foglalkoznak vele. Senkinek sem érdeke tehát, hogy DIY vonalon sikeres legyen a dolog, amikor a milliomosok megfizetik ezt a luxust.
Ennzi erővel jósólhatnánk azt is, hogy 5-10 éven belül mindenki számára elérhető lesz a Kaleidescape szolgáltatása. -
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #183714 üzenetére
Ilyet használnak hozzá. Simán rálövi a hangot a LED-re, és olyan szűk helyről pattan vissza, hogy pl. centernek érződik. Felülről végigrakják a "vásznat", de teljesen úgy hangzik, mintha középen lenne.
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #183714 üzenetére
Nem fog, mert niem lesz rá pénze mezei usernek. Még annyira sem lesz tömegtermék, mint a vászon + vetitő.
Don't expect to get an Extreme Home Cinema at any store, though. Like Samsung's The Wall, LG's LED home theater wall is only available through custom installation dealers, and is priced on the very, very high end of home cinema displays. The MSRP of an Extreme Home Cinema ranges from $70,000 for the smallest 1080p screen to $1,700,000 for the 325-inch 8K one.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest