Új hozzászólás Aktív témák
-
halzoli
csendes tag
válasz Tuninger #5097 üzenetére
Most néztem párom laptopjàn (Hp), simán futnak a videók amik nálam akadnak, az csak I5, és 8gb ram van benne. Fele akkora gép, és mégis viszi. Értem mi a gond, írtad, de vicc hogy enyém erősebb, és mégis vegyek újabb gépet.. Néztem feladatkezelőt, proci 47%, memória 28%.
-
halzoli
csendes tag
válasz Tuninger #5097 üzenetére
Köszönöm, a gondom az, hogy már 20 éve abbahagytam a játékot, nem követem a hardverpiacot, addig azonban 3 havonta gépàtépítés volt 🤭.
Szóval engem akár könnyen át is dobhatnak, persze nem feltételezek senkiről rosszat, régebben sokat adtam vettem én is, nem volt rossz tapasztalatom.
De mindenképp köszönöm segítséged, és átgondolom amit javasoltál, van jóbaràtom aki őstag itt, vagy mi,hátha tud segíteni.
Amúgy tavaly vettem kisebbik fiamnak Macbookot, Apple kedvezménnyel, 16gbtal 470 ért. Ő fotózik is egyetem mellett, nagyon elégedett a géppel. -
Tuninger
addikt
válasz halzoli #5096 üzenetére
Igen, ez a fenti is tökéletes.
Sarokpontok:
használtan vásárolj, itt a PH-n 130-ért mennek az RTX3070-ek, amik teljesítményben rádupláznak a 3050-re..
RAM-ból 16 is elég, de 32 biztosan mindenre jó
Ryzen kevesebb codec típust ismer mint az ekvivalens intel, igaz ami neked kell h265 azzal nem lesz gond.
Egy RTX2070 már elég a tutihoz.Meg tudod úszni mindenestül 250-ből.
**vagy veszel egy M1 Macbook Airt
[ Szerkesztve ]
-
halzoli
csendes tag
válasz Tuninger #5095 üzenetére
Aha. Értem, köszönöm válaszod. Telefonom 256os IPhone 13 pro, elégedett vagyok a videó képességeivel, szeretném is kombinálni goproval. Telefonon CapCut-ot használom, csak azért gondolkoztam egér, monitor kombinációban, mert kényelmesebb lenne, Davinci kezelése meg amire nekem kell bőven okés.
Ez a konfiguráció elég lehet már? :
Ryzen r7 5700g, GB A520m lap, 2x16gb ram, normál atx ház, 550w tápegység, 1Tb M2 pcie 4x4 ssd
Br.234.000ft
plusz ha kell vga,
VGA RTX 3050 8Gb DDR6 Br 129000 FT,
De lehet ezt vennék használtan, régen is úgy szoktam mikor még játszottam. -
Tuninger
addikt
válasz halzoli #5094 üzenetére
Túl régi a laptop, nem támogatja a h265 codec hardveres dekódolását. Ezt a GoProt már nem lehet h264-ben használni, a laptopod szoftveresen meg megszakad mire leszámol pár képkockát. Gyakorlatilag 1080p-ban örülhetsz ha tudod használni.
Vegyél újabb laptopot, lehetőleg olyat amiben van dedikált videókártya. 4K 60 képkockához már elég új cucc kell, a 10 bithez meg nem árt ha tényleg csak 1-2 éves.
Vagy vágj telefonon.
-
halzoli
csendes tag
Sziasztok, ismét kérdeznék. Gopro 11 videókat szeretnék szerkeszteni Davinci 18cal. Egyet csináltam, nagyon szép lett, de elképzelhető hogy a Dell Precisio M4800as gépem, I7 4 magos processzor, és 16 Gb ddr 3, ssdvel kevés hozzá? Pokolian akad a videó szerkesztőben, képtelenség vele dolgozni, de a nyers Gopro felvételt sem tudja normálisan lejàtszani a mediaplayer. Mekkora gép kell a szerkesztéshez, illetve van másik alkalmazás, ami könnyebben dolgozik? Köszönöm.
-
NORBl
aktív tag
válasz SeniorTilla #5092 üzenetére
Mit nézzek akkor min? Snowboardhoz kéne valami sisakra ragasztható mount, meg mellkas pánt. Kocsihoz kéne fej hám, meg vákuumos rögzítő. Ill vizes buvárkodós kiegek kellenének még. Ilyen szettet keresek, ami tudja ezeket. Valami ajánlás?
-
veterán
-
veterán
válasz sityupityu #5089 üzenetére
Sztem igen
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
NORBl
aktív tag
-
veterán
Üdv!
Gopro 5-höz árult szilikon lencsevédő a gopro 6-7-hez is kompatibilis ugye?
Köszi.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
sodrac
csendes tag
válasz SeniorTilla #5085 üzenetére
Értem én, nekem is ez a leírásom van, de nálam nincs alsó sor, ahol s 16:9-es opciók vannak. 4:3 opciók, alatta a felbontások (5k, 4k, 2,7k, 1080), az alatt az aktuálisan kiválasztott res/fps, legalul pedig az fps-ek választhatók. Ezért kérdeztem.
[kép]szabadban és konyhában főzni, közte pedig tűzni...
-
sssirius
tag
Sziasztok!
GoPro HERO4 Black-re keresek olyan framet, aminek az oldalán ki van hagyva a hely a miniHDMI és a microUSB csatlakozónak. Szóval úgy szeretném rögzíteni (állványra), hogy folyamatosan töltésen van és csatlakoztatva van PC-hez.
Tudtok segíteni hol tudok venni ilyet?
Aliexpress-en találtam hasonlót, de ránézésre ott sem lesz elég hely mindkét csatlakozónak csak a miniHDMI-nek. -
sodrac
csendes tag
Srácok, bocs, hogy ennyire láma vagyok, de ez van. 😮💨 Hogy a rákba tudom beállítani a GoPro hero 9-et úgy, hogy 16:9 arányú legyen a videó? Olvastam azt a nyamvadt kézikönyvet, le van írva, hogy milyen felbontásnál milyen lehetőségek vannak, de nekem a cinematic wide-nál minden felbontásnál, és képkocka sebességnél csak a 4:3 arányt ajánlja fel.
Tudom, hogy én vagyok a balf*sz, mea culpa, de szeretném, ha segítenének.Köszönöm szépen!
szabadban és konyhában főzni, közte pedig tűzni...
-
veterán
-
olivera88
veterán
válasz SeniorTilla #5078 üzenetére
Kösz. Megnézem.
Legegyszerűbbet úgy értettem h ne kelljen semmilyen konvertálási opciót megadni, hanem h csak egyesítse a két videót és elmentse eredeti formátumba ahogy felvette a kamera.Más:
Miért van az h nem ment olykor GPS adatot a videóba. Nincs jel egyáltalán vagy?
Tegnap is jártam így, és ma is, mondjuk mai kamera lemerült közbe, lehet azért nem mentette nem tudom, de tegnap nem merült le.Vagy lehet az h nem talált rögtön jelet a kamera bekapcsolás után, és úgy videóztam?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Kollegám megkért, hogy segítsek neki kideríteni, hogy a gopro hero 4 silver kamerával kompatibilis-e a ARMTE-001 táv vezérlő. A válaszokat előre is köszönöm.
-
olivera88
veterán
A GoPro által kettévágott videókat h kell összerakni? Mintha olvastam volna olyat hogy a GoPro playerrel is össze lehet, illetve azzal a legyegyszerűbb?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
veterán
válasz Tuninger #5074 üzenetére
Persze be lehet vállalni. Én úgy értettem, hogy ha lehet venni olyan modellt aminél cserélhető, akkor inkább azt válassza, ne a nyolcast. Az a fura, hogy árban alig van különbség köztük általában...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
halzoli
csendes tag
válasz SeniorTilla #5066 üzenetére
Köszönöm!
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5073 üzenetére
Ha nem fpv vagy extreme sport a felhasználás, rengeteget kibír az optika védő üveg. Ha simán leejted betonra, elviseli. Nem problémáznék ezen
-
veterán
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék használtan venni egy gopro-t. Miben gondolkodjak min ?
Ilyen mindenesnek kéne, de amikre biztos szeretném azok az alábbiak.
- Snowboardozni vinném el sisakra szerelve,
- Autóban használnám vagy valami fejpánton, vagy sisak, vagy valami sapka szerű cuccot is láttam már.
- Vízalatti mókázásKöszi,
N -
Alabástrom
senior tag
-
Khaosz55
addikt
válasz Alabástrom #5065 üzenetére
Nekem is mellkason van sokkal látványosabb felvételeket lehet csinálni. Igaz pl havernak nagy pelxis motorja van hát azon talán a sisakkamera a jobb. Nekem naked bike-om van és azon nincs pexi látszik a kormány a kanyarok a műszerfal. Nekem sokkal jobban bejön a mellkaspánt mint a sisakkamera amikor csak a táj van a felvételen. Igaz a mellkaspánt esetében érdemes próbát tenni mert nem mindegy milyen magasan van a kamera. Pl itt is kicsit lent vol, de ez azért is mert döntéskor azért ráhajolok a kormányra. Ez még gopro8-as felvétel. [kép] [kép]
-
veterán
válasz halzoli #5061 üzenetére
GoPro Suction Cup-pal pl.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Krobi79 #5064 üzenetére
Mellkasra. Sisakon is volt párszor, nekem nem tetszik úgy a látószög. (Mármint sisak tetején volt, állvédön nem próbáltam, youtube-on néztem összehasonlítóvideókat (chest mount vs chin mount), nekem jobban tetszik a mellkas.
Mozgás szempontjából nincs különbség, hogy tokban van, vagy anélkül. Kicsit nagyobb persze, de nem tünk fel.
Amúgy itt a topicon a többség az alu cage-et preferálta a búvártokkal szemben ilyen célra, szóval ez is ízlés kérdése. Az elsö kerék feldobálhat kavicsot is, sarat is, vagy ha valakit követek... Szóval nekem a búvártok megnyugtatóbb. Esetleges esésnél is többet véd szerintem, ha meg már akkora ütést kap, hogy a búvártok összeroppan, akkor a kamera a legkisebb baj.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Krobi79
tag
válasz Alabástrom #5060 üzenetére
Jó ötlet! Sisakra vagy mellkasra rögzíted? Nem zavar a búvártok a mozgásban?
Pont a por és sár miatt elgondolkoztam a 11 mini-n is, ráadásul most akciós. Egyedül a nem cserélhető akksi zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Krobi79 #5062 üzenetére
A Gopro oldala sajnos nagyon pontatlan (vagy akár önellentmondásos is) sok helyen...
Nekem nincs Gopro Subscription-öm, de ha jól tudom, ott az accountodban fel vannak sorolva a kameráid, amiket vettél. Szerintem csak azokat küldheted vissza a program keretein belül.Valaki a topiclakók közül, akinek van subscription, megnézné, hogy tényleg így van-e?
-
Krobi79
tag
válasz Alabástrom #5059 üzenetére
Próbáltam utánanézni a Gopro oldalán, nem említik sehol az apróbetűs részekben, hogy igazolni kell a vásárlást. Megbízható infot erről külföldi fórumokon sem találtam. Valaki szerint lehet, valaki szerint nem.
-
halzoli
csendes tag
Sziasztok, Gopro 11et mivel célszerű autó, motor karosszériàra rögzíteni? A ragasztós megoldás nem az igazi, levenni, àttenni máshova problémás gondolom.
Köszönöm. -
Alabástrom
senior tag
válasz SeniorTilla #5042 üzenetére
Hero 8-hoz a gyári szilikontok volt olyan, hogy cserélhetö védöüveg van az objektív elött.
Amúgy 8ast szerintem sem érdemes már venni, nem annyival olcsóbb, és elég sok generacióváltás volt azóta, mindegyiknél fejlödött.Bikeparkban én búvártokba teszem a kamerát, az veszett erös, minden oldalról védi, kosz és sár ellen is. A gyárihoz adnak olyan hátfalat is, ami nyitott, így nem melegszik túl, nem párásodik. De ha teljesen zárt búvártokod van, akkor meg lehet lyukakat fúrni rá.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Tuninger #5057 üzenetére
VRB-t használom nekem egyszerűbb, rábízom magam a gépre, nem kifejezetten a legkisebb méretre törekszem, de működik kisseb bitrattel akkor az legyen. Megpróbálom az AV1-et 30-al. Mer most el vagyok tévedve, idáig 60FPS-es videókat csináltam most tértem át a 30-ra nyílván elég neki a kisebb bitrate.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Tuninger #5054 üzenetére
Lépésről lépésre megyek lejjebb. Jelenleg a VBR-t használom és 40000Kb/s a tömörítés AV1 codekkel. Semmit minőségromlást nem tapasztalok. Megkockáztatom akár 30000-is le tudok menni.
Temporal-t 5 frames, Better és 20-as értéken 38-as Motionnal használtam. A víz alatti részeknél, főleg árnyékba több képzajt kell takarítani, ez gopro8 esetén kb duplája volt. Szarazföldön nem vettem észre képzajt, de egy 2frames 5-öt 50-es Motionnal beállítok. -
Tuninger
addikt
válasz Khaosz55 #5051 üzenetére
Teszteld meddig tudsz lemenni méretben ahol már látszik minőség degradáció.
Én elképesztő mennyiségű tesztet végeztem a témában, de forrás függő a végeredmény.
Pl: ha akciókamera, 4K60fps, medium/high sharpness, sok mozgás, akkor konkrétan az újrakódolt végeredmény nagyobb mint a forrás anyag. Az in-camera élesítés nagyon sok "zizgést" visz a képbe, amit az encoder próbál megtartani.Emiatt van pl Márton tapasztalata a drón felvételek nagy méretével. Borzalmasan zizis a legtöbb drón képe a nem kikapcsolható élesítés miatt, még zajszűréssel kombinálva a tömörítést se lehet jelentősen csökkenteni a méretén
Ha low sharpness, zajt szűrsz, te élesítesz, akkor fele/harmada lehet a fileméret.2 frames Temporal NR, 5-ös értéken, amit szinte észre sem lehet venni, 30%ot csökkent a méreten azonos CQP beállítás mellett...
-
Tuninger
addikt
válasz Khaosz55 #5046 üzenetére
Pontosan ezért mondtam hogy kísérletezz. Elvileg ugyanaz a beállítás más méretet eredményez 10 biten mint 8 biten.
Én a te már kirenderelt videódat kódoltam újra, ezért is lett kisebb, neked jobb minőségű a forrás, ergo azonos CGP beállítás magasabb méretet fog eredményezni. Nyugodtan menj le akár 26-os értékekig. Neked egyébként a 4080 már támogatja az AV1 kódolást is, ott még sokkal nagyobbat lehet rántani lefele a méreten minőségvesztés nélkül.
-
veterán
válasz Krobi79 #5047 üzenetére
Ezt nem tudom, de kíváncsi vagyok rá én is.
Hátha a gopros szakik megmondják, bár most szakmai továbbképzés zajlik, ami szintén nagyon érdekes
-
Krobi79
tag
válasz SeniorTilla #5042 üzenetére
Köszi!
Ha Gopro előfizetést vásárolok akkor pl, használt kamera esetén a második tulajra is igénybe vehet cserét, ha pl. baj van? -
Khaosz55
addikt
Valamit elrontok ? 20-20-20 és ugyan úgy 9 giga tehát több mint amit legelsőnek csináltam.
-
Khaosz55
addikt
Most lerendereltem Constant QP (I P B) 16-19-22-vel és 7 giga helyett lett 9 giga lett . Megcsinálom 20-20-20-al kíváncsi vagyok mekkora lesz a file méret. Igaz most a YT verziót 10bit 4:4:4-et renderelem, de gondolom nem emiatt lett nagyobb a méret.
-
Khaosz55
addikt
válasz Tuninger #5037 üzenetére
Resolv-ban most mért tapasztalom azt, hogy a timline lejátszáskor a kb 2mp után elkezed a zene akadozni? Ilyen nem volt korábban. Arra gondoltam, hogy nagy videó anyag miatt nem bírja HDD ezért átraktam SSD-re de úgy is ugyan az a jelenség. Timline proxit is levettem teljesen, de semmi változás ha fullon van akkor is ugyan az. Video monitoring is sima HD-n van.
Végig úgy szerkeszettem, hogy 2 mp-kén space-el megállítottam a videót azán újra indítottam akkor ismét 2-3mp-ig nem akadt a zene.
Gép elég böszme GtX4080, ryzen 5800x3d, 16 Giga ram. A ram lenne kevés ? -
Márton
nagyúr
válasz Khaosz55 #5040 üzenetére
I - Intra frame, teljes értékű képkocka, azonnal elérhető, nem függ a korábbi/következő képkockáktól. Ezt szeretik a videóvágó progik, mert gyorsítja az ugrálást, ha sűrűn vannak
P és B: I-t megelőző és követő képkocka, használatához előszőr dekódolni kell az I-t, hisz ahhoz képest tárolja a különbséget.
A legjobb az all-I videó lenne, amit tud is sok kamera, de a fájlméret sokszorosa az IBP formátumhoz képest.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
válasz Krobi79 #5039 üzenetére
Ha nem sötétben akarsz felvenni, akkor az Action 3 tökéletesen megfelel neked. Stabil., jók a felvételei, nem olyan hordós, mint egy gopro. Akksi is jobban bírja, és nem fagy le Hero 8-at ne vegyél bringázáshoz, mert nem cserélhető az objektív üvege, és ha leesik, megkarcolódik, kuka az egész kamera. Minden más gopron és djion cserélhető a lencsevédő, csak a hero8-on nem.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #5037 üzenetére
Constant QP, (Constant Quality Picture) Ez a szent grál első lépcsője a kis méretben jó minőséghez.
Igen, én is így gondoltam, ezért Q20-24 közötti értékekkel kódoltam sok családi videóm Voukoderrel. Aztán egyszercsak belebotlottam abba, hogy a kodis lejátszóstickem néha meg-megakad ezekkel a filmekkel, van hogy hosszú másodpercekig bufferelt. Rém bosszantó volt, mikor épp mutatni akartuk a rokonoknak projektoron a nyaralást
Igen, wifin kapja a jelet a lejátszó, de eddig semmilyen filmmel nem volt gond és speedtest szerint is 80-90mbps lazán megvolt. Aztán ránéztem egy bitrate viewerrel a családi videókra, hát értek meglepetések. Volt hogy 120-140mbps-ig felment azoknál a jeleneteknél, ahol igen részletes téma volt és gyors mozgás, pl. havas fenyők feletti drónos repkedés. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy jó lenne egy max. limit is, hogy meddig szeretném a maximum bitrátát engedni. De ilyen tudtommal nincs, azt már VBR-nek hívják. Ott megadható egy átlag és egy min/maximum. De ez sem tökéletes megfoldás, hiszen minden videónál más és más lehet az optimális átlag: lassú, kevésbé mozgalmas videónál alacsonyabb, gyors témához magasabb átlag passzol. Ezért mégicsak jó lenne a CQP, persze az említett limittel.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Krobi79
tag
Sziasztok! Kamerát szeretnék vásárolni elsősorban bringázáshoz (trail, bikepark). Megnéztem a használt kamera felhozatalt, gondoltam elsőre, kipróbálni jó lesz, de egy Gopro 8-9-ért annyit kérnek, ami már nincs messze egy új DJI OA 2-3-tól a jelenlegi akcióban a gyártó webshopjától rendelve, és használtra legtöbb esetben már nincs gari vagy új akksit is kell vennem hozzá. Ennek a srácnak [link] a felvételeit megnézve vagy a tesztjei alapján a blogján bármelyik DJI-val (vagy Goproval) lehet számomra elfogadható minőséget készíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e az OA4-nek bármi olyan előnye a korábbi generációkkal szemben, ami egy kezdőnek hasznos lehet, vagy a korábbiakkal is meg leszek elégedve?
-
-
Tuninger
addikt
válasz Khaosz55 #5035 üzenetére
Királyul néz ki.
Viszont javaslom próbálgasd kicsit a kódolási beállításokat:
Ezek Gerald Undone beállításai, nekem Macbook van, nem látom ezeket a lehetőségeket, de neked, vagy bárkinek akinek Nvidia kártyája van, érdemes lehet játszani vele, hogy kisebb filemérettel ugyanazt a minőséget kapja.
Menjünk fentről lefele:
Codec: h264, elavult, h265 a király, ha Intel GPU-d van vagy RTX 40xx, akkor AV1
Encoder: Nvidia/AMD
Resolution: felbontás
Frame rate: képkockaszám
Encoding Profile: Auto az jó, de ha youtube a cél akkor 10 bit 4:4:4 a legjobb választás, ami bár semmi mással nem kompatibilis, youtubeon látványosan jobb minőséget fog adni.
Keyframes: Automatic (ha every 8-12-16-24-re állítod akkor a már renderelt filet a videóvágó sokkal könnyebben tudja kezelni ha esetleg akarnád még tovább szerkeszteni. Automatán egyébként a képkockaszám kétszerese a jellemző)Rate Control: na ez a lényeg: Constant QP, (Constant Quality Picture) törekszik rá hogy végig ugyanazt a képminőséget kapd. Ha sok a mozgás megemeli a bitratet, ha kevés a mozgás lecsökkenti. Ez a szent grál első lépcsője a kis méretben jó minőséghez.
Preset: alig-alig számít hogy leglassabb vagy leggyorsabb
Tuning: High Quality
Two Pass Disable (lehet 265nél már nincs is)
Constant QP (I P B): itt lehet állítani a minőség vs méretet. 22-26 közötti értékek az alapbeállítások. érdemes a kísérletezést egyforma értékekkel kezdeni, pl minden 24-en.A képen látható beállítás kevésbé mozgó témánál is 60-80Mbps-t eredményez, így érdemes finomítani a beállításokon mert overkillnek érzem. A számok 0-51 között mozognak. 22 egy bevett jó érték, kb 2-4 értékenként duplázódik/feleződik a fileméret. 18 már kiemelkedő minőség 14 alatt pedig ember nem mondja meg a különbséget, de ott már 150Mbps+-ról beszélünk.
Felfele a 22-28 tartomány ami használható, 30+ már csúnyán tud blokkosodni, de ott meg már ilyen 10Mbps-nél járunk 4K-hoz.A szemléltetés kedvéért újrakódoltam kb 20-as értékkel a linkelt videódat, a fileméretem
3.29 GB lett, 37Mbs
7.28GB az eredeti, 82Mbps
A minőség különbség egy random képkockán 400% nagyításon: -
Khaosz55
addikt
Akit érdekel annak [itt] letölthető az ace pro videó amit összevágtam a víz alatti élővilágról. Nem lett rövid kb 12 perc, de így is elég rövidre fogtam.
DaVinci resolve-ban 0.48-as élesítés és egy gyengébb (20-as) képzajszűrés. -
Khaosz55
addikt
válasz Chiller #5033 üzenetére
Most így bele gondolva igen. Szememmel is teljesen másmilyen színe volt a halaknak amikor a sziget felől nőztem mögöttem a korall zátonnyal mintha az óceán felől néztem a halakat a sziget felé ugyan akkor a mélységben. Egy oldalról szürke volt a másik oldalról meg világító kék.
25-40 méter, atya ég, csak 12-ön voltam és bakker a mélység kegyetlenül hívogatott.[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
válasz Khaosz55 #5032 üzenetére
Lehet csak a lentiekkel összehasonlítva tűnik túlszaturáltnak.
Azt gondolom tudod, ahogy mész lejjebb, egyre kevesebb lesz a fény, és a színek is egyre inkább fakulnak/kékesednek.
Elég durva élmény, már akár 25-40 méteren is, ha viszel le lámpát és világítasz, ahogy egyszeriben a semmiből előtűnnek a színek.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
A videókba bele néztem azt vettem észre, hogy a víz feszín közelében a halak színei másmilyenek kicsit túltotak, valóságban is ilyen volt de nem ennyire, lehetséges azért mert viid színprofillal vettem vel? Amikör össze hasonlítottam a vidi és standard beállítást normál körülmények között akkor nem véltem felfedezni különbséget, lehet hogy a vidi csak bizonyos fényviszonyok esetében "aktiválódik" ?
Nem drámai a helyzet, de legközelebb standard lesz a színprofil. -
veterán
válasz Tuninger #5030 üzenetére
Jaja
A legtöbben simán rögzítünk, és ami kijön a kamerából, az van megnézve, tárolva, szerkesztve esetleg. Nekem spec. az Action 3 képe jobban tetszik mint az Action 4-é. Sötétben jobb a 4-es, de normál fénynél nem. Nem tudom miért. Fakóbbak a színei. Pl. felhők fotózásánál az ég színe nem olyan kék és a felhők nem olyan fehérek, mint a 3-asnál. A Hero 11 képe is jobban tetszik, mint az Action4-esé. Korábban tettem be ide videókat erről.
A viszont tény, hogy a DJI kamerái nem fagyogatnak le, mint a Goprok. Sajnos a Hero 11-esekkel is volt már, hogy ki kellett venni az akksit, hardveres resetet csinálni... DJI-nál még sosem.
-
Tuninger
addikt
válasz Alabástrom #5029 üzenetére
Nekem volt egy hónapig Action4, csináltam is összehasonlítást, végül maradtam a Hero 11-nél, amit azóta is örömmel használok, de én a maximum képminőséget keresem és értek az utómunkához. Bárki friss usernek viszont Action 4et javaslok, mert ügyesebben korrigálja a kamera a kezdő felhasználó hibáit. Nem véletlen hogy a youtuberek is fényezik, egyik sem akarja megtanulni használni az aktuálisan hypeolt kamerát ha 2 hét múlva jön a következő... ez esetben az Insta360 Ace Pro.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Tuninger #5028 üzenetére
Action 4-en annó én is gondolkoztam, nekem jobban tetszett a Hero alap képi világa. Sok összehasonlítót néztem, kb mindegyikben ájuldozott a youtuber, hogy mennyivel jobb az Action4 képe, hááááát, lehet, hogy öreg vagyok már, meg 20+ éve fotózok, de nekem az egész kép összhatása, színvilága, tone mappingje fontosabb, mint a nagyítóval látható technikai részletek, úgyhogy nekem szinte mindegyik egymás mellé vágott felvételen a Hero tetszett jobban, bár láttam, hogy a youtuber miért ájuldozik az Actiontől, nem vagyok vak, csak nekem nem az a fontos. Szóval vásárlás előtt érdemes nézni összehasonlítóvideókat. Sötétben jobb volt az Action, világosban ízlés kérdése szvsz, nekem Hero.
(lehet, hogy csak én vagyok ufó, fotózásban is a nekem legjobban tetsző fotók többnyire nem csúcsminőségűek, a kedvenc fotósaim középszerű technikát használnak.)
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5026 üzenetére
a 12 kevésbé melegszik, hosszabb az üzemideje (ilyen +10-15%-ok a legtöbb módban), illetve a HDR mód, ami erősen limitált, mert 5.3K 30 és 4K60ban van.
A LOG mód az van a Hero 11ben is labs firmwarerel.A lényeges különbség a Max lens mod 2.0 még 79 euroért, az tényleg elválasztja a két kamerát és csak a 12essel működik, azon mondjuk nagy királyság. Kár hogy ilyen drága megoldás, pláne hogy milyen távol kerül így már az Action 4 339 eurojától...
11-est kell venni 100 ezerért vagy méginkább Action4-et 130 ezerért.
-
Alabástrom
senior tag
válasz SeniorTilla #5026 üzenetére
minden verzióváltásnál van egy pici javulás képminőségben is. Már nem emlékszem, rég néztem összehasonlító teszteket, de rengeteg van Youtube-on. (kissé nehéz is kiszűrni a jót). Emlékszem, hogy ami számomra a legprofibb és legtárgyilagosabb videó volt, abban a 10, 11 és 12 képe volt egymás mellé vágva rengeteg különböző helyzetben, és bár kisebb ugrás volt a 11 és 12 között, mint a 10 és 11 között, de látni lehetett, hogy jobb. A 11 sokszor összemosott részleteket (fű, falevelek....), amit a 12 nem. Tone mapping is szebb volt nekem egy kicsit. Illetve a 12ben van HDR, ellenfényben, fényes/vizes felületeken, vagy ha a nap felhők között rajta van a képen, akkor jelentősen dob rajta a HDR. Valami rémlik, hogy az akksihasználaton is optimalizáltak és valamivel tovább bírja a 12...
Minden esetre ha ugyanannyiba kerül a 11 és a 12, akkor én nem töprengnék, hogy esetleg 11-et vagyek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Alabástrom #5025 üzenetére
Miért jobb a 12 mint a 11? Én úgy tudom igazából a GPS hiánya a nagy újdonság
-
Alabástrom
senior tag
válasz Dareiosss #5023 üzenetére
azt tudod, hogy ha valakinek már legalább egy éve GoPro Subscription-je van, akkor évente (vagy kétévente?) egyszer megveheti a legújabb modellt 100eur kedvezménnyel? Úgy a 11 és a 12 kb ugyanannyiba kerül. Ha esetleg baráti körben valaki vesz egyet aztán meggondolja magát és eladja neked...
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok, Go pro vagy alternatívák vásárlásán gondolkozok. Felhasználás főként a nyaralások alkalmával felvételek készítése.
Szeretném megkérdezni, mekkora a különbség pl a hero 10, 11, 12 között, mert árban sok.
Plusz ha a go prok túlárazottak, tudtok ár értékben jobb alternatívát ajánlani?
Évente párszor lenne használva, nyilván fontos a jó minőségű felvétel, de nem cél a legjobb arany áron. -
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5017 üzenetére
Majd ha haza értem akkor vágok egy videót a víz alatti felvételről feldobom YT-ra meg goggle drive-ra eredeti minőségben úgy lehet látni mit produkált a kamera.
-
-
veterán
válasz CortezX #5018 üzenetére
Soha nem fagytak még le vagy melegedtek túl nekem a DJI-ok. Pedig volt már olyan, hogy a kocsiban timewarp felvétel ment, és elfelejtettem kikapcsolni. Ment amíg bírta az akksi. A szélvédő tetején, ahová ilyenkor megy a meleg, a fűtés.
Amúgy sztem a 4-es nem olyan nagy durranás. Nem ájultam el az éjszakai felvételektől. Oké jobb, mint a 3-asé és a Hero 11-é (attól főleg, mert azé a legcsúnyább a 3 közül), de még így sem igazán használható. Nem is erre való...
[ Szerkesztve ]
-
CortezX
aktív tag
válasz SeniorTilla #5017 üzenetére
Egyetértek. Megjelenés után nem sokkal vettem egy Hero 7 blacket, ha jól emlékszem 1 db update jött rá az évek alatt. Számtalanszor szívatott már meg, főleg motorozás közben idegtépő, amikor a legjobb helyeken kell félre állni és akksit kiszedni mert megint lefagyott... DJI Action 3-4-el szemezek egy ideje, figyelem a tapasztalatokat
-
veterán
válasz Khaosz55 #5016 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat! A GoPro Quik tényleg idegbaj, sosem tudtam rendesen használni. PC-n meg egyszerűen nem működik. Nem értem a gopros srácokat, miért sz*rják le ennyire a támogatást... (oké, áámerikai gondolkodás, ők az ászok) Meglesz az eredménye pár éven belül, ebben biztos vagyok. Nagyon rájuk ment a konkurencia, teljes joggal. Drónoknál a DJI már magasan nyert évekkel ezelőtt, lenyomta a goprot mint a .....
Én a DJI kamerákat (Action 3 és 4) használom mostanában, van Hero 11-em is, de ezt csak a gopro labs lehetőségei miatt tartom meg, illetve tartok meg egyet közülük. A DJI támogatása is ég-és-föld a goproéhoz képest, sokkal jobb. A hardveres-szoftveres stabilitásról és a felhasználóbarát működésről nem is beszélve.
Még várok az instával kicsit, de szeretném kipróbálni azt is.
-
Khaosz55
addikt
Sajnos nincs topicja így ide írom le a tapasztalatokat az insta ace pro-val kapcsolatban.
Mai nap az utolsó a nyaralásból holnap utazunk.
12 napot használtam sós vízben tok nélkül snorkerezéshez. Kb 4-5 méterig tudok lemerülni illetve 110cm-es a selfie bot így kb 5-6 méter lehetett a max mélység a kamerának. Sosem ázott be tökéletesen működött minden. Flio screen-t rengetegszer hajtogattam víz alatt. Semmi gond.
A korábbi dolgok amire azt mondtam kamera vásárlás előtt hogy nem érdek már mindennaposan használom.
Flip screen, pause, custom modok, kamera tartó. Féltem hogy elvesztem a kamerát, de atom stabil a tartó.
A haveroknak küldtem rövid videókat és azt kell mondanom hogy a mobilos videószerkesztő igen jó. Egyszerű, gyors, logikus. Exportálásnál meghadhatod milyen felbontást szeretnél, milyen fps-t és bit ratet. Van GoPro 8-am és a szerkesztőjétől én idegbajt kaptam.
Ez a kamera más minden dimenzióban. Dinamika tartomány összehasonlíthatatlan.
Búvárkodáshoz is használtam, 12 méterig merültem kísérővel, nincs még viszgám. Akkor a búvár tokba raktam amibe a párásodás elleni tapaszokat használtam, de sajnos ennek ellenére a kép szélén látszik a párásodás. Be kellett volna fújnom a páramentesítővel amit a szemüveghez használok
Összegségben remekül vizsgázott majd ha otthon leszek akkor megnézem milyen képet produkált.[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Na megrendeltem a GoPro Superchargert, sikerült találni. A GoPro oldalárol meg tudtam volna venni jó kedvezménnyel, de sajnos megy rá vám mivel Szerbiai vagyok.. És kb ugyanannyiba jönne ki az ár mintha itthon venném.
Remélem így már fog töltődni a két akku egyszerre, valaki írta itt fórumon anno, h gyári adapterrel hajladnó csak tölteni kettőt egyszerre.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Ferkio
újonc
válasz SeniorTilla #5013 üzenetére
Köszi a választ! Én is pont síelni megyek.
-
veterán
-
Ferkio
újonc
Sziasztok! Van egy Gopro hero 7-em, viszont az akumlátora már nem bírja annyira. Ebbe szeretnék segítséget kérni, hogy hol és milyet ajánlotok, mert nem akarok valami rosszat kifogni és nem nagyon találtam gyárit csak utángyártottat.
-
blaca83
őstag
válasz Gaborkik #5007 üzenetére
Köszi, sajnos az a baj, hogy kb: 3 emberrel beszéltünk már és az egyik nem találja a hivatkozási számot, amit a másik kolléga indított az ügyben....stb....stb
Azért gondoltam, hátha lehet valami épkézláb emberrel beszélni és a helyére tenni a dolgokat de MO-i képviseletet nem találtam.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Tarantusz
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy GoPro Hero 2018-as modell szoftverfrissítésével kapcsolatban.
Egy rokonom rám bízott egy ilyen akciókamerát, mondván tegyem rendbe és tegyem naprakésszé. Mivel alapvetően nem vagyok egy info zseni, de szeretek vele foglalkozni, így neki álltam.
A használati útmutatóból rájöttem, hogy létezik egy applikàció hozzá, a Quikk. Regisztráltam, párosítottam a kamerával, ámbár felszólított, hogy egy frissítés elérhető. A naprakészség érdekében elkezdtem frissíteni, de ez 3.nekifutásra se sikerült.Ezen sikertelen próbák után sem adtam fel, így a google és egyéb forumok segítségül hívására került a sor. Végül eljutottam a gopro hivatalos oldalára, ahol megtaláltam a frissítési útmutatót. Ezt végig követve (sd kártyára feltettem a frissítést,1.10.) belehelyeztem a kártyát a kamerába, ami elkezdte a frissítést, és az első lapi kijelzőn egy kamerát nyílla, illetve egy 1/2-es ábrát mutatott. Majd ezt felváltotta kb 10mp-ként egy újabb ábra, egy kamera áthúzva, majd egy kb 5perc után ez az áthúzott ábra maradt csak. A kamera nem reagál semmire, csak akkor kapcsol ki ha kiveszem az akkumulátort(eredeti). Ha kiveszem a sd kártyát se csinál semmit, azon kívül hogy ezt az áthúzott kamera jelet mutatná.
Mivel mostmár 2-3 órája nézem ezt a jelet, pánikba estem, hogy itt nincs szó semmilyen frissülésről, hanem egyszerűen valami nem jó amit csináltam. Ami rosszabb, teljesen elrontottam.
Ebben szeretnék segítséget kérni. Mi a teendőm? Megtudom oldani egyedül? Vagy ha nem, Hova érdemes elvinnem?
mivel ez az én hibám, így a költségeit is (sajnos) én állnám, ezért persze örülnék ha nem okoztam volna nagy bajt.Igyekeztem részletesen leírni a helyzetemet, mivel szeretnék segítséget kapni, hogy a rokonomnak minél hamarabb visszatudjam szolgáltatni.
Válaszokat, Pozitív hozzászólásokat előre is köszönöm!
Tarantusz
-
Gaborkik
tag
válasz blaca83 #5006 üzenetére
Szia,
Esetleg ez ?
https://gopro.com/en/us/legal/gopro-affiliate-program -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a GOPRO-nak van esetleg valami MO.-i képviselete vagy hogyan lehet felvenni valakivel a kapcsolatot szponzoráció illetve együttműködés végett?
Sajnos én nem nagyon találtam ilyet, hátha a fórumból tud valaki segíteni.
Köszönöm
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Khaosz55
addikt
válasz Chiller #5002 üzenetére
Ja rendeltem gyorsan egy tokot. Kb 10 méterig visznek le minket, legalábbis legutoljára addig vitték a licence nélküli "búvárokat".
Itt a srác 10 méterig tok nélkül használja. [link]
Itt meg tokkal 22 méteren. [link]Ha out of the box akkor az élesítés közepes és szín meg standard volt.
Lenyűgöző kamera, olyan részletek jönnek elő ami a 8-as kamerámnál elképzelhetetlen volt. Főleg ha még davincivel állítod be a az élesítést. Nekem a gyári közepes sok, az alacsony meg kevés. Képzajt alig kell takarítani davinchivel.
A 8-as megy a motor rendszámtábla alá.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kösz az infót! Jó áron adják. Bár nekem a 3-as képe jobban tetszik, van 4-esem is. Egyenlőre hasonlítgatom őket ha ráérek, a 3-as mindenben jobban tetszik, egyedül sötétben nem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest