Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Szerintem kísérletezz azzal hogy 1/120 záridőn mész és raksz a képre extra motion blurt az appban. Így most az 1/60 miatt "ráng" a kép, 1/120on is teszi csak kevésbé, de stabilabb lesz az eredmény amit jobb nézni. Ha meg raksz rá extra motion blurt, ugyanaz lesz. 1/240-el is meg lehet próbálni esetleg.
Bitrate: az a baj, hogy nem tudni az app milyen encodert használ. A legbiztosabb, ha magas bitraten renderelsz, utána betömöríted tisztességesen FFMPEGgel, vagy handbrakekel.
-
bardi
senior tag
Ha már felmerültek a bitáráták:
Insta360 Ace Pro-val motoron meg mtb-n csinálok néha videókat. Elvileg 105000 kb/s körüli a bitráta a nyers videón.
Amúgy 4k, 30fps, 1/60 záridő motoron ND szűrővel "jó" felvételt ad, bár közel sem olyan jó, mint mondjuk ebben a videóban, kb ugyan olyan beállásokkal. Bringán még ki kell találnom mi az ideális, mert sokkal többet változik a fény pl erdőben, mellkaspántom se a legstabilabb.Insta360 szoftveréből mi lenne az a bitráta, beállítás, amivel 4k-ban különösebb képminőség veszteség nélkül ki tudom exportálni a videót, és emellé nem "túl nagy" a mérete?
'92 Honda VFR 750
-
veterán
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5995 üzenetére
Köszönöm.. Folyamatosan nézem én is a teszteket Youtube-n,de igazság szerint alternatíva nem nagyon van...
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5995 üzenetére
Csinálsz majd nekem is kérlek:
- egy alap rocksteady-s sétát 4k60 és 4k/120-ban?
- egy 1080/240p videót apró részletekkel? (faág, stb)
kösziHero 5 pro?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
válasz Joe7676 #5994 üzenetére
Jaja én is ebben a csomagban vettem. Plusz két év care, jó az ha van, eladni is könnyebb vele. Ha megint leesik az FPV, és neadjisten ez a kamera lesz rajta, legyen meg az ára
Nem linkelem a videót, ahogy 4km magasról leesik a drón. Nem volt rajta plusz kamera csak a sajátja. Heroval a tetején nem lehet lekapcsolt motorral zuhanni, mert felborul... egy hátsó kar töréssel megúszta a gép. Megvan az egész videón, még a földön, becsapódás után is vett 12 percet, amire lemerült az akku.
Szóval: Hero 5 pro összbenyomás eddig jó.
- brutál gyors a bekapcsolás, sztem 1mp múlva már veszi is
- nagyon szép a kijelző képe, számít az a pár százalék méretnövekedés is, jóval nagyobb amit látsz
- a menü rendben van
- nagy plusz a belső memória (nem mintha nem lenne SD kártyám dögivel, csak ha pl. betelik az akció közepén, átváltasz a 48MB-ra és nem állsz ott hülyén, hogy nincs mire felvenni az anyagot a sípálya közepén pl.) Ezt be fogja sztem vezetni az insta és a gopro is, ha nem akkor hülyék
- nem tudom hány gramm, érzetre nehezebb mint a Hero 11, ezen csodálkoztam
- érintőképernyő hibátlanul működik, elsőt még nem próbáltam, de nem is nagyon érdekel, a hátsó a lényeg
- akksi jó sokáig megy, ezzel nem volt gond a 4-esnél semCsináltam pár tesztvideót Tuningernek, hamarosan felteszem őket drive-ra
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5993 üzenetére
Kiváncsi leszek mit mondasz,mert én meg kedden megyek érte Adventure Combo 198.240ft
-
veterán
2.-ra már úgy néz ki sikerül... de nem ment neki. Kamera újraindítás után 3-ra meglett. Elég fontos fícsöröket tartalmaz az új FW
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
Tündike25
tag
Sziasztok INSTA360osok!
A STUDIO-ban hogyan lehet egy videónál a lassítást és a gyorsítást variálni? A videó szerkesztésnél lehet szegmensenként, de ha ezt a videót Project-be beimportálod akkor ezeket a változtatásokat nem teszi már bele. A Project-ben pedig csak az egész videóra lehet adni "speed" korrekciót... Azt találtam megoldásként, hogy "split"-telem a videót a Projectben és úgy állítgatom a sebességeket, de erre tényleg nincs más megoldás? Ez nagyon gagyi így... -
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5988 üzenetére
Kérhetek szépen -2 / -2 -es D-LOG sampleket? jó fény, rossz fény. Meg out of kamera HLG, ez még fontosabb, mert emiatt venném
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5987 üzenetére
Persze tök jó, hogy nem kell új töltő meg aksi szerintem is.
PH-n hirdetted a kamerát vagy van kifejezetten másik oldal? -
veterán
Meg is jött, gyorsak voltak. Még töltöm az akksikat.
Első benyomás: gyengébb anyagból van, mint a 3-as 4-es. Azokat ha megfogtam, mintha fém lett volna. Ez echte műanyag. Az akkufedélen jól lehet érezni.
-
veterán
válasz Khaosz55 #5986 üzenetére
Igen, csak simán a DJI fiókomból megvettem. Tegnap eladtam az Action 4-et 165-ért, ez kicsit 200 felett volt 2 éves Care-rel. Király amúgy, hogy jó bele a 3-as 4-es akksija és a tartozékok is. ND filterek, tokok, stb. Látszik, hogy megy a pingpong az amcsik és a kíncsik között, ki-mit-mikor-mennyiért-hova lő be. A Hero 13-hoz nem jó semmi az elődökből, a DJI-hoz jó minden. Akinek számít, annak ez fontos szempont lehet.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5977 üzenetére
Tehát akkor EU-ból vetted. Akkor nem lesz semmi vámkezelés és más őrület.
-
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz Tuninger #5983 üzenetére
Lőttem is gyorsan pár samplet a Hero 11-el, 5.3K Wideban, bekapcsolt stabival, natural colorban, low sharpnessel.
15-30-60-200Mbps volt a beállítás, ezek a target értékek, ehhez viszonyít a kamera így az 5.3K 30fpshez 21-38-67-160Mbpst párosított.A 21Mbps az tényleg gyenge, de a többinél még 1000%-on is csak annyi látszik hogy kicsit egyenletesebb a zaj. Persze statikus téma, normális esetben egy rendes encoderrel ehhez 16Mbps is elég (tesztelve, feltöltve)
Egy vloggoláshoz a 60Mbps beállítás telljesen elég lenne minden körülmények között, egy erdős downhill mountain bikehoz én is a maxot adnám neki ami lehetséges.
egy szó mint 100: megértem a low bitrate hisztit, csak nem azok az emberek hisztiznek akiknél számítana
-
Tuninger
addikt
Jó akkor menjünk bele mélyebben.
Jake Sloannak fullra igaza van. Sőt, a Pro FPVseknek pláne, akik stabi nélkül repülnek 4:3-ban, utólag stabiznak, DLOGban mennek -2 / -2 beállítással ISO100-on. Ott TUD számítani a bitrate, hiszen nagyon sok mozgás történik a képen, és utána nagyon sok képalakítás is történik.
De azok akik könnyesre sírták a DJI fórumot olyan sampleökkel jönnek, hogy -1 sharpness, vagy 0 NR, esetleg ISO100-3200 range, esetleg nem D-LOG használata, amik mind mind többet befolyásolnak a képminőségen mint a bitrate.A Hero 11-12-13 is csak addig ad 5.3K képet amíg ISO100on használod. ISO200on már egyből lecsapja a felbontás nagyrészét a zajszűrés, ami szerencsére kikapcsolható.
Az Action 4nél kikapcsolt állapotban sem kapsz igazán finomszemcsés zajt (mert az megenné a bitratet, nem adják oda). Ahogy az Action 5öt elnéztem ott vagy szenzációs a szenzor, vagy nem is kapcsol ki teljesen a zajszűrés...
Márpedig a zajszűrés / élesítés kombója többet számít mint a bitrate nagy általánosságban. Nem idióták tervezik ezeket a kamerákat, a Sony MILCeknél is ment az ekézés hogy miért csak 100Mbps h264 a max ráadásul 8 biten, há szétesik a kép. Aztán a tesztek megmutatták hogy hiába tolod külső rögzítőről ProRes4444-ben, a 10x-es fileméreten kívül olyan nagyon sokat nem nyersz...
Jake tesztjén egyébként nekem inkább az tűnik fel hogy elnagyoltabbak a részletek, más az élesítés az Action 5nél, de nem tudom -2/-2-őn használta e.
Ha már bitrate: nozs23 a videós fórumba feltöltött pár iPhone 16 Pro-s LOG samplet.
Érdemes leszedegetni, gradelgetni. A HEVC az 40-60Mbps, a ProRes az 400-600Mbps. Meg lehet próbálni a szénné csavargatást, a HEVC gönyörűen fogja tartani magát tizedakkora filemérettel. Sőt a DJIhoz képest feleakkora filemérettel... A trükkje csak annyi hogy brutálisan széjjel van szűrve a zaj, így az nem eszi meg a bitratet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mákvirágok - magas napálláskor, 60fps ND-vel
Mákvirágok - 50% lassítással (60-ról 30-ra) - délutáni napnál, ND-vel
Ezek AVATA 1-el készültek, amiben az Action 3 hardvere van
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5980 üzenetére
jobb, kiforrottabb a gopro enkódere akkor
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
Van igen, látszik is. De FPV-re egyik kamera sem jó ezek közül, ez is látszik. Gondold el, ott vagy a gyönyörű helyen és ilyen felvételed van róla. Nem ciki ez? Nem ciki, ez k*rva gáz. (Csoki Bácsi - Üvegtigris után szabadon)
Korábban is írtam már. Erre nekem a Hero 11 és az Action 2 vált be a legjobban. Az Action 3-4 és az Insta Acepro felvételein homályosság van, kevés a részlet, siralmas minőséget produkálnak. Az insta még rosszabb, mint a DJI. Elég elrepülni egy napraforgótábla felett és visszanézve már megbánod, hogy ilyen kamerával vetted fel. Az Avata és az Avata 2 kamerái az Action 3-ra és 4-re épülnek, azokkal mégis gyönyörűek ugyanezek az FPV videók. Más a programozásuk, beállításuk gondolom. A hardver tudja.
Nem a bitrate miatt van. Tuninger írta, hogy talán a stabi miatt lehet? Az a helyzet, hogy a Hero és az Action 2 is stabival vesz, és azoknál jó a minőség. A Hero Burst módban, automatán teszi a dolgát.
Úgy látszik ezt a DJI most sem oldotta meg.
Na meglátjuk, tesztelem én is, de ezek szerint ne számítsak semmi jóra. Majd a Hero 13-mal
[ Szerkesztve ]
-
Gaborkik
tag
válasz SeniorTilla #5977 üzenetére
DJI Mic 2-t vettem a DJI EU-tól, semmi vám nem volt, hozta a futárcég simán.
-
veterán
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5975 üzenetére
Ettől még vámolni kell! Ha nem Európából jön akkor lesz vám és áfa, kifizetted előre az áfát (ahogy én is acepro esetén) de vámolásnál akkor is megállapítják az áfát. Na mindegy egy kisebb mértékű stroke mire elintézed. Vámtarifaszámot vagy mit kell navtól igényelned. Majd elmondja a diszpécser vagy mailben megkapod a leírást.
Kérnek számlát arra figyelj hogy legyen rajta 0 dolláros tétel (ajándék) mert 0 dollárt nem lehet vámolni ergo nem megy át a vámon.Ha midezek alol mentesülsz és nem lesz vám akkor iszonyat mákod van. Ha vámolnak készítheted a xanaxot...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Joe7676 #5971 üzenetére
Köszi. Igazuk van a kis méret miatt, de az ügyfél is jogosan várja el, hogy legyen opció magas rátára. Ha beleteszik, hibátlan lesz. Majd a p*raszt kiválasztya magának
Na élőben meg lesz nézve pár nap múlva... remélem a vámon nem fogják lassítani a csomagot. Elvileg ki van fizetve ugye, már a webáruház olyan összeget számít fel, ami tartalmazza a vám és áfa költségeket.
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5970 üzenetére
vmit olvastam redditen, hogy megemelik
remélem nem fakeEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5970 üzenetére
-
veterán
válasz bandigyerek #5969 üzenetére
Ace Proból kettő van. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az egyik eladó, ha érdekel privátban.
Tegnap éjszaka néztem egy videót az action5-ről. A bitrátát levették 100 mbs-re ha jól emlékszem. A chipset viszont már nem DJI benne, hanem külsős, és nagyon sokat tud. Kíváncsi leszek a fw frissítésekre, javítanak-e a bitrátán...
-
bandigyerek
senior tag
válasz SeniorTilla #5968 üzenetére
Szép lista ... Én meg vacillálok, hogy megéri-e leváltani a OA3-at . Mindenesetre megvárom a ACE PRO 2-t, hátha tényleg lesz, és hátha tényleg tudnak valami újat mutatni.
-
veterán
válasz bandigyerek #5967 üzenetére
Hero 11, Action 4, Insta360 Ace Pro, X4, GoPro Max
-
bandigyerek
senior tag
válasz SeniorTilla #5966 üzenetére
Mid van most?
-
veterán
Action 5 Pro megrendelve a DJI-tól, pár nap múlva remélem tesztelhetem.
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5963 üzenetére
Akkor ezt jó tudni,mert be akarok szerezni egy Avata 2-t...
-
veterán
válasz Joe7676 #5962 üzenetére
Értem, hát ez tényleg erős érv.
Van még egy megoldás a DJI gépekre, drone-hacks.com. 40 euró a licensz per gép, és megkapod a szabadságot ugyanúgy.
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5959 üzenetére
Nem volt különösebben semmi,de erre a Geofencingre nagyon sokszor ráfaragtam,nagyon sok országba járok és nagyon sokszor nem tudtam felszállni..Autelnél ilyen nincs,teljes szabadság..
-
-szabi-
addikt
Kíváncsi vagyok próbált már valaki nyakba akasztós rögzítőt?
-
veterán
-
veterán
-
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5952 üzenetére
Több éves Dji után kb 1 éve Autelre váltottam..Van egy Autel Lite Plus-om...
-
veterán
válasz Joe7676 #5951 üzenetére
Sztem is DJI. Az eddigi modellek amiket teszteltem hidegben (3-as 4-es) hibátlanul teljesítettek. Megbízhatóbbak is voltak, mint a GoPro. Milyen drónt viszel?
-
Joe7676
csendes tag
válasz SeniorTilla #5946 üzenetére
Nem tudok várni sajna 1 héten belűl vennem kell valamit..3 hét múlva megyek Grúziába...
-
veterán
-
Joe7676
csendes tag
Sziasztok..Eladtam az Osmo Actio 4-et..Néztem az eddigi teszteket Osmo 5 pro és GoPro 13 között és nem nagyon tudok dönteni mi legyen az utód...Túravezetőként magashegyi túráimon,külföldi nyaralásaimon használom és DaVinci studioval utómunkázok..Segítsetek a döntésben..
-
veterán
válasz Tuninger #5943 üzenetére
Típustól függ. Általában van itt is egy file, amit az SD kártyára kell tenni, és a gép FCC módba teszi a rádió teljesítményét. Az Avata 2-nél a gyorsulás/sebesség korlátozást is kiveszi. Korlátozással, azaz full legálban itt az EU-ban az Avata 2 acro módban évezhetetlen. Olyan, mintha a kocsidban a gázpedál csak 30-40%-ig működne.
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5942 üzenetére
na várjál, a drónos részről nem tudok, mesélj arról. Utoljára a sima DJI Mininél tudtam hogyha csalsz a telós GPSel akkor amerikai szabvány szerinti a jelszint limit és a WIFI rangeben működő drón 3x messzebb repül. Többinél mi van?
-
veterán
válasz Tuninger #5941 üzenetére
DJI-ék nyitva hagyják ezeket a kiskapukat a drónoknál is. A hülye EU-s túlszabályzásokat ők sem szeretik, és nem hagyják magukra a vevőiket
Egyébként nem szabad ám a napon hagyni semmit, árnyék nélkül. Mi lesz a sörrel?
-
Tuninger
addikt
-
veterán
válasz Tuninger #5926 üzenetére
Az Action 4-et meg lehet hekkelni hogy amcsi módban kezelje a hőmérséklet limitet
Hogyan? Erről hol van infó?
3 hét múlva megyünk Egyiptomba, a víz alatt gondolom, hogy nem lesz gond a kamera hőmérsékletével, de tavaly volt olyan, hogy a napon hagyott cuccok annyira felmelegedtek, hogy alig lehetett őket megfogni.
Szóval jó lenne emelni a kamera hőmérséklet tűrését , ha nemcsak a vízben akarok vele videózni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #5935 üzenetére
Gondolhattam volna, hogy ezekbe is mobilról jön a szenzor. Jó dolog a quad-bayer. Csak azt nem értem, hogy ha négy pixel van összevonva akkor miért csak két záridőt használ, miért nem négyet. Sokkal precízebb lenne. Mondjuk a számításigény meg hatványozódna...
[link] Érdekes, hogy a Google Pixel maradt a bracketingnél. Náluk más az algoritmus.Az ugrott be, hogy idén nyáron gyakorlatilag a telefon helyett használtam a Goprót. Vízbe nem akartam bevinni a céges telefont. Szóval teljesen rendben van, hogy gyakorlatilag egy mobil kamera ellenállóbb házban. Éjszaka mondjuk az S5 húzta a nyakam továbbra is. Nájtmód...ja, persze.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz hibavissza #5937 üzenetére
át fogom küldeni, még korrekciós LUT-ot is kapsz De először meg kellene rendelni. Várom hogy Alza/EMAG-nál megjelenjen, ott 30 nap a visszaküldés, de egyelőre csak előrendelési lehetőséget látok.
-
veterán
válasz SeniorTilla #5934 üzenetére
pont most láttam alin, hogy lehet kapni Mavic2-re olyan adapter, amivel fel tudnám rakni rá az X4-et a hasára. Szerintem rendelek egyet
-
Tuninger
addikt
válasz Tuninger #5928 üzenetére
Korrekció, lehet in-camera is kapcsolni a frame interpolációt
Hibavissza: Az Action 4-5 már nem framenként kapcsolgat a nagy dinamikáért, hanem quad-bayer szenzor van, így -mint a telefonoknál- egyszerre olvas ki különböző érzékenységeken, így folyamatosan rendelkezésre áll a HDR anyag. Tényleg az a kérdés hogy a LOG-ba bele tudja e pakolni ezt az infót. Láttam példát ahol úgy látszik igen.
-
veterán
válasz hibavissza #5933 üzenetére
A drónon a Hero11 viszi a pálmát nekem. Mellette még az Action 2.
Többiek elvéreztek. Insta AceProban hatalmasat csalódtam. Az X4-el még csinálok egy próbát. Bár az FPV-zés nekem nem a 360 fokos felvételekről szól, lehet, hogy beleszeretek egyszer
-
hibavissza
veterán
válasz SeniorTilla #5931 üzenetére
Szerény tapasztalatom alapján nekem az jött le, hogy a Goprók valahogy konstansabb képminőséget adnak. Ez utómunkánál szempont, mert ha megtekered a "lookot" még jobban előjönnek a különbségek és akkor lehet "keyfrémezni".
-
hibavissza
veterán
Normál felhasználásnál, akciókameraként szerintem mindnek elég jó a képminősége. Ott a tartalom a lényeg. Ennél a felhasználásnál tartozékok, akkuidő és az esetleges elvesztés-megsemmisülés anyagi fájdalomküszöbe háromszög alapján döntenék.
Action 5-nél ott látok minőségi ugrást, hogy night módban tényleg fantasztikusan kezeli a nagy dinamikájú felvételeket. Kérdés, hogy logból, utómunkával, maszkolgatva ki lehet azt hozni, vagy olyan a felvétel, hogy képkockánként más expoval/isoval vesz fel és gépen belül összefésüli. Arra érdemes ránézni. Erre egyik látott teszt sem tért ki részletesen. -
veterán
válasz hibavissza #5929 üzenetére
nem mozog sokat a kamera - lehet, hogy itt van a kutya elásva.
Tökéletes fényviszonyoknál is elmossa a részleteket a képen az Action 4, ha drónon van. Főleg a széleken
-
Csandi
őstag
válasz hibavissza #5929 üzenetére
Én csak motoros videókban néztem még Action 4 meg GP12 teszteket meg "motovloggerek"-nél melyik hogyan teljesít, és azokban nekem összességében, sok videóst megnézve, az Action 4 jött be jobban. Nyilván ízlés kérdése is, + én szívesen színeznék utólag.
Ha az Action5 annál bármennyivel is jobb, akkor már jó vétel nekem.
Idén végül nem vettem, mert először új motort szeretnék és inkább arra pakolom félre a pénzeket, de jövő tavaszra az megvan és akkor egy Action 5-re benevezek szívesen. -
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #5923 üzenetére
Nem vagyok érintett, nekem bevált a kölcsön hetes, de megnéztem pár tesztvideót GP13-ACT5 vonatkozásban. Érezni, hogy mindegyik teszt profin összerakott marketinganyag. Az idő 96%-ban mind azt promózza, hogy verőfényben milyen fasza. A réginek is fasza képe van, de az újnak aranyapám a legfaszább. Kicsit poszterizál, halo mindenhol, de logban csudijó. Egy kevésbé hozzáértő azonnal szalad a boltba.
Logban, utómunkával minden jó lesz vaze. Ráadásul akár hány tesztet nézek mindben az van, hogy nem konstans jó a kép. Random szétesik fényviszonyoktól, kameramozgástól függően. Gondolom ahol elfogy a proci.
GP sem jó, de ebben jobbnak érzem. Konstansabban szar a kép. ACT 4-5-nél időnként olyan a képminőség, hogy ezekkel esküvőzni lehet. A következő snitt meg foltos, zajos, mert nem volt tökéletes a beeső fény.
Action 4-5-nek szerintem jobb a rajza széleken. Jobb az objektív korrekció vagy a lencse. Vagy úgy tűnik nekem. Ha jó a fény, nem mozog sokat a kamera szinte tökéletes a képminőség.
Várom a raw klipjeid megint, ha nem gond. Érdekes lesz látni, hogy real life mennyire nem lett igaz ami a tesztvideókból lejött nekem.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Az a baj, hogy ilyen wide optikával a 2x zoom is még csak sima wide lesz, kb. mint Osmo 1, nemde?
Ez a 1080/960p csak egy szoftveres dolog? Tehát ugyanúgy 1080/240-ben vesz fel, amit mellesleg az OA1-em is tud, ráadásul szebben mint az OA3, és majd utólag kiszámolja a frame-eket? Hát akkor artifaktok biztos lesznek bizonyos témáknál.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
addikt
válasz bandigyerek #5924 üzenetére
Én így össze szoktam szedni a sok sok videóból a nekem releváns információ morzsákat, a számomra fontos dolgokat sajnos nem tesztelik a youtuberek, ezért is vettem tavaly Action 4-et, aminek visszaküldés lett a sorsa 1 hónap intenzív tesztelés után.
Most megint megjátszom az Action 5-el, hátha az akkor tapasztalt problémák javításra kerültek, mint pl:
- Letekert élesítés mellett is túlélesítés standard profil esetén (senki sem nézi 400%on)
- inkonzisztens auto exposure (ez látszik hogy javult, csak túl HDR-es az eredmény)
- pocsék LOG profil (maga a profil tuti nem változott, de hátha ahogy kezeli a kamera az más..)
- "csalós" zaj és zajszűrés: Minden ISO-n 1EV-vel sötétebb mint a GoPro, kikapcsolt zajszűréssel pedig hasonló / rosszabb zajszint. Ergo képvilágosság: ISO3200 DJI = ISO1600 GoPro, csak a gopro zaja kultúráltabb, szűrés után több részlet marad. Az új szenzorral ez javulhat.10 bit HLG-ben tervezem használni, meglátjuk hogy alakulnak a színek, sajnos ilyen samplek sehol sincsenek, a youtuberek meg nem masterelnek HDRben.
Hero 11-et használok, melegedésben bármerre lépek, javulás lesz. Az Action 4-et meg lehet hekkelni hogy amcsi módban kezelje a hőmérséklet limitet, ha ez most is így van az 5össel, nem lesz gond.
Hozzáteszem a Hero 11 is csak akkor melegszik el nálam mikor ilyen 3. kameraként kirakom hogy "az is" vegye az eseményt aztán rá se nézek, viszont most több ilyen érzékeny helyzetben cserben hagyott, legutóbb már lefagyasztott jégakut raktam alá.H11-nél idegesít még a sűrű fagyás, ami csak bizonyos módokban van, utóbbi időben 8:7 4K 60-ban megyek és 10-ből 1x tuti belefagy.
-
veterán
Kár, hogy GPS ebben sincs. Magasság és mélység érzékelés van. Hogyan? Nyomás? Nem lett volna egyszerűbb beletenni egy GPS-t? Na mindegy... vegyük meg a remote-ot, plusz pénz. Évente új kamera, új tartozékokkal.
Ettől függetlenül tényleg van érdemi újítás, én is veszek egyet ha már megjelent. Előrendelés nem izgat, azért nem a világ legfontosabb dolga ez, hogy rohanjak érte
-
bandigyerek
senior tag
Ezek túlfizetett youtuberek, szponzorált tesztekkel és felmondják szépen a DJI sablonját. Várj meg egy-két független tesztet, és utána dönts. Volt már nem egy, aki megjelenéskor elélv@zett a cucctól -időzítve-, pár hónap múlva meg csak előkerültek náluk is a hibák. Az a dolguk, hogy eladják a terméket, még ha nem is közvetlenül. De vedd meg most, hátha szerencséd lesz, és pl. a Super Night módban sem melegszik gyorsabban, mint egyébként. Ebben is benne van az EU-s alacsonyabb hőfok-korlát, mint a 3-ban, meg a 4-ben? Bírni fogja pl. bringán a magyarországi 38°-os nyarakat? 4 órán keresztül?
Azt hallottad tőlük, amit akartak, hogy halld. Ennyi. És ez nem rosszindulat, vagy pesszimizmus.
Vajon az Insta pár hónapja miért akarta az influenszereitől, hogy ne mondják el, hogy ő a szponzoruk?
Vajon? De rendeld meg most. Hátha neked van igazad, és én tévedek. Legyen úgy. -
Tuninger
addikt
A “nem tetszik a képe”-ből mostanra ott tartok hogy “honnan rendeljem elő” . Tamara videójában pl egesz pofás minden és a dlog is szimpatikusabbnak tűnik mint eddig.
Márton: Danny Black videójában látszik hogy van lossless 2x zoom a 40Mps szenzorról, teljesülhet a vágyad a normál látószögű, jó minőségű felvételt illetően[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5920 üzenetére
majd az akkori éáj feljavíccsa
amúgy fhd projival vetítek, oda tökéletes.
és van mini3 pro-m is, mondom ezt ilyen nagyon közeli témákhoz vettem, kockázatosabb helyekhezEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Joe7676
csendes tag
-
veterán
Pár év múlva bánni fogod az FHD rögzítést. Visszanézve a régi FHD felvételeket, amikor még csak az volt, hát azért nagyon komoly a minőségi elmaradás a mostanihoz képest.
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5918 üzenetére
fhd 60p, nekem az jön be.
és az előkép is ocusync 4 60p. kb. sírtam örömömben 😁Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
30 fps-sel hiába csapatod, nem lesz flow a kép
Utómunka... hmmm egy ilyen alap egyszerű kis drónhoz képest nem túlzás? Telefonon lehet jó a minősége, de nem rendes TV-n nézve. mondjuk ha beltérben nyomod, akkor a TV is könnyen odalehet
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5916 üzenetére
Neo titok: lockolt iso 100, sharpness levéve és jó utómunka
Nekem ennyi pénzért bőven jó fák között csapatni, beltérben, stb.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
válasz Tuninger #5913 üzenetére
Az Action 4 is nagyon jó kamera, de bizonyos esetekben a Hero 11 képe jobb. Sok esetben
Ugye normál színprofillal, fényelés nélkül. Ahogy a júzerek 99%-a használja...
Ha az Action 5 képe nem lesz szép normálon, az elég gáz. Van nekem Action 2-m is, hát mit mondjak, a drónfelvételek szebbek vele, mint a 4-essel...
Ettől függetlenül szeretem az Action 4-et, a stabilitását, megbízhatóságát és a hosszú akkuidőt. Télen, síeléskor is simán tudja amit kell. De van 1 hátrány: filterek nincsenek zárral rögzítve az obin, így le tudnak esni. Nem maguktól, hanem pl. a sílift lezárásakor, amikor a sisak tetején van a kemra és nem hajtod le a fejed. Amúgy nem lenne semmi baja, de az ND filtert nekem 2x verte így le, az egyik nem is lett meg. A GoPro ilyen téren jobb a bajonettzáras megoldásával.
Egy 13-ast és egy 5-öst tuti beújítok kíváncsiságból. GoProéknál amúgy is van előfizum már 2. éve.
Majdnem elcsábultam a a DJI Neo-ra is már, de mindig eszembe jutottak a videók a jutúbon. Borzalmas minőség, 30fps, zajos, "olajfestményes" az egész. Ott vagy a szép helyen a szép eseménynél és ilyen minőségben örökíted meg. Hát inkább nem
-
Tuninger
addikt
válasz Tuninger #5911 üzenetére
4K60-ban 2 órát megy egy aksival
4K30-ban 2óra 20 percet megy egy aksival33 fokban kitéve a napra szél nélkül 2x annyi ideig bírja (20perc vs 10 perc) mint az Action 4 (mindkét esetben amcsiban) vagyis nincs overheating.
10,5EV dinamikát tudott az Action 4 D-LogM-ben
13,5EV Dinamikát tud az Action 5, de kérdéses hogy D-LOGMben e, az látszik hogy a normál profil nagyon HDR-re veszi a figurát.Low light esetén feljebb dobja az érzékenységet és feljebb csavarja a zajszűrést (action 4hez képest), "korrekt" a, de azért nincs csoda, olajfestmény az eredmény.
A képe nekem nagyon nem tetszik a teszteken, de ez ízlés kérdése, nameg erre van a LOG profil.
400 EUR európában (157K) az alap csomag, 500 EUR az adventure combo.
[ Szerkesztve ]
-
Tündike25
tag
elvileg így:
https://www.insta360.com/blog/news/insta360-cameras-integrated-with-Garmin.html
Ha jól értem, akkor az időt szinkronizálja össze a két készüléken és az alapján mutatja éppen hol és milyen értékeken tart a "workout". De még én sem próbáltam. Ez mondjuk a MAX-ban tetszett, hogy nagyon egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
Ma délután 15:00-kor érkezik a DJI Action 5 Pro
Egy friss leak van: itt is lesz rendes HLG HDR mint a GoPronál:
-
veterán
Ha már X4. Valaki próbálta már a remote-ot? Nagyon tetszik a Stat cangázás közben, és jelenleg csak állandóan bekapcsolt kijelzővel tudok hozzá GPS adatokat rögzíteni, ha kinyom a kijelzőt, akkor nem rögzít. Erre gondoltam, hogy egy remote jó lenne, de mindenhol csak X3-et írnak kompatibilitásnak. (A nem kijelzőset néztem)
-
vond
MODERÁTOR
válasz SeniorTilla #5906 üzenetére
Köszi! Ha érdekel, nyugodtan nézegessétek a többi videót is. Elég sok 360-as felvétel látható. Volt pár extrémebb bevetés is már, például ez (még az X2-vel), de több órás biciklitúrákat is rögzítettem már így, rákötött powerbankkel.
Szerintem előbb-utóbb nálam is váltás lesz majd nagyobb szenzorra, hogy még jobban ki tudjam használni a 360-as kamera adta lehetőségeket.
A GoPro-kat meg főleg itt használjuk.
Pulsar: Köszi Neked is!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
veterán
Bizony jó videó
Pár hónappal ezelőtt majdnem vettem egy 1"-est, baromi jó áron hirdették. Talán meg kellett volna venni, kipróbálni... na ami késik nem múlik
-
veterán
Kafar videó
Én egy Samsung gear360ról (1st gen) váltottam x4-re. Hát így elég látványos a változás.
Volt nálam egy GoPro Max, ahhoz képest képi világban nekem egy picit jobban tetszik, bár többet vártam tőle, meg ügyesebben illeszti össze a két képet szük terekben. Valamint a mérete / alakja nekem jobbnak tűnik. -
vond
MODERÁTOR
válasz SeniorTilla #5903 üzenetére
Mire vagy kíváncsi? X2 volt előtte. Ahhoz képest azért van fejlődés, de elájulva valószínűleg az 1"-estől lennék csak. Elég sokat használom fotós-videós melóra is a 360-as kameráimat (szinte minden videómba csempészek pár snittet - ez például egészen tele van ). Ott azért tudnám kamatoztatni a még jobb képminőséget. De egyébként jórészt elvagyok ezzel is, meg az X2-vel is elvoltam. Ami még tetszik az X4-ben, az a jóval nagyobb kijelző és a tartósabb üzemidő, valamint hogy gyorsabb a kezelése.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest