Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz jlaci74 #5349 üzenetére
Kormányra rögzítve gyorsabbnak tűnsz, mert alacsonyabban van a kamera, mellkaspánt nagyon jó perspektíva (főleg lefelé hajtva a kamerát), csak az meg rádrohad melegben, nyakpánt szintén jó, csak az magasabban van, viszont abba nem izzadsz bele. Utóbbi viszont montin már nem elég stabil, de normális úton jó.
-
Tin
veterán
válasz vihartigris #5328 üzenetére
Igen, arra céloztam vele, hogy nekem nincs bekapcsolva a kijelző felvétel közben, és úgy bír ennyit.
Amit a kommenter írt az Instal360 Ace Pro-ról, az nagyon gyenge akkuidő lenne. Bár bekapcsolt kijelzővel lehet.
-
Tin
veterán
Ha már így előkerült, nyakpántból melyik az ajánlott (Action 4-hez) ?
Van mellkaspánt, de az ilyen melegben leginkább rárohad az emberre. Néztem ezeket a nyakpántokat, de nem tudom eldönteni, melyik lenne a jó. Olyan kellene, ami nem gyerekméret. És bringázáshoz, szóval azért valamennyire legyen stabil.
Ja és akkuból szerintem is érdemes többet tartani. Én mondjuk az alap csomagot vettem az ára miatt, de szelfi botot vettem hozzá utólag, és most akarok egy második akkut is rendelni, mert bár jól bírja (másfél óra), de az úgy nem jó, hogy folyton azért állítgatom le a felvételt, hogy végig bírja az akku.
-
Tin
veterán
válasz jlaci74 #5201 üzenetére
Az Action 4 szenzora csak 10MP-es, ráadásul széleslátó, szóval én azért csodákat nem várnék tőle. Szerintem egy telefon elveri képminőségben. A GoPro szenzora nagyobb felbontású, azzal már valószínűleg jobb képeket lehet csinálni, de szerintem az sem tudja azt, ami egy csúcs telefon.
-
Tin
veterán
válasz Donki Hóte #5199 üzenetére
Igen, lehet változtatni. A nem széles látószög a standard (dewarp), ez 116/126 fokos látószög (stabival/anélkül), a wide (széles) az 140/155, az ultrawide meg 146/155, ez utóbbiak is stabival/anélkül, ezt a 4K/4:3 módhoz találtam mint adat.
Én lemértem, 4K/4:3/60 fps-en 86 percet tudott felvenni fullra töltött akkuval, 2.7K/4:3/60 fps-en meg 93 percet (ezért nem érdemes lejjebb venni a felbontást). Elvileg FullHD/24fps-en 160 percet tud.
A töltése egész jó, nekem ugyan nem sikerült 18 perc alatt 80%-ig tölteni, erre kb 25 perc kellett, de az igaz, hogy elég meleg volt a készülék a töltés megkezdésekor. A 100% -is töltésre kb 45 perc kellett, de utána még mindig töltögette 100%-on vagy 10 percig, mire kikapcsolt a töltés. Szóval nagyjából fél óra alatt fel lehet tolni 80-90% közé, 1 óra alatt meg teljeen, ami szerintem elég jó. De ha valakit érdekel, powerbankról is működik a készülék (még kivett akkuval is).
-
Tin
veterán
válasz -szabi- #5194 üzenetére
Köszi a tippet még egyszer. Amúgy 2 nappal a tipped után vettem, de még napokig elérhető volt utána is, de csak néha és csak 1-1 darab. Kosárba rakva én többször meg tudtam volna még venni, amikor épp zöldre változott. Aztán nagypéntek után már nem változott soha zöldre.
Köszi a Shotcut tippet, majd megnézem. 4:3-ban tervezem a rögzítést 4K vagy 2.7K-ban HEVC 10 biten, és utólag abból vágni a 16:9-et. Újraszínezni nem akarok, jó a standard. Igazából csak felirat és alap áttűnés effektek kellenek, amit a CapCut-ból láttam, az is bőven elég. Meg persze valami zene alá. -
Tin
veterán
válasz Tuninger #5188 üzenetére
Köszönöm
2. Elindulok CapCuttal, ahogy látom, az is többet tud, mint amire szükségem van. Remélem nem lesz változás ebben. Annyira nem értek az egészhez, hogy elsőre valószínűleg jobban járok egy alapabb szoftverrel, később meg már tudni fogom, mire is van szükségem. Vagy hagyom az egészet a fenébe
3. Mivel bringán használnám, ezért van esélye a sérülésnek, de ez a 36€/2 év egész korrekt árnak tűnik, már aktiváltam is.
A készülék amúgy remek, de kb 15 perc után kikapcsolt túlmelegedés miatt 4K/4:3/60/HEVC módban (asztalra rakva). Felraktam az SD kártyára a crackconfig fájlt, ami kiüti az EU-s hőmérsékleti regulációt, utána meg elment több mint 2 órát kikapcsolás nélkül, igaz, jó forró volt a készülék. Szerintem olyan 55 fok körül tetőzhet a gépháznál a hőmérséklet terhelés alatt, az EU-s szabályozás meg 48 fok, azt elég hamar elérte. Tetszik, hogy külső power bankról is megy USB-n keresztül, még akár kivett akkuval is. Egyébként ebben az előbbi üzemmódban 90 percet bírt egyhuzamban felvenni egy csutkára feltöltött akkuval, ami azért eléggé impresszív, tekintve, hogy eléggé forró volt. Szóval jó kis készüléknek tűnik. Innen is köszi #5160-szabi-nak a MediaMarktos tippet, simán megért 249€-t.
-
Tin
veterán
Vettem egy Action 4-et, és lenne hozzá 3 kérdésem. A válaszokat előre is köszi!
1) Hotpixel mennyire problémás ezeknél? 30 mp-es expóval csináltam "fekete" képet, van egy gyengébb hotpixel középen jobbra, meg egy erősebb fent majdnem a szélénél, de szerintem az a 16:9-en már nem is látszik. Videón sem látom őket. Jól gondolom, hogy ez maximum timelapse-eknél jön elő? És számíthatok rá, hogy később megszaporodnak? Vajon garis esemény az ilyesmi?
2) Tegnap próbáltam videóvágó szoftvernek a mindenhol ajánlott DaVinci Resolve-ot (ingyenest). A gépem egy régebbi 6700K + RX470, de totál akadozik a lejátszás, mert az ingyenes nem használja a GPU-t. Erre letöltöttem a CapCutot, az meg megy rendesen, és ahogy látom a saját egyszerű igényeimet, nekem az is tökéletesen elég. Csak egy megerősítés kellene, hogy valóban jó ez?
3) DJI Care Refresh, 36€ 2 évre, jól értelmezem, hogy baleset/törés esetén kis pénzért kapok egy cserekamerát? (nyilván nem újat).
-
Tin
veterán
Ha érdekel valakit, 329€-ra árazták le a DJI Action 4-et. A hivatalos webshopban is.
Tudom, GoPro topik, ne kövezzetek meg érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tesla topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest