Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
veterán
-
veterán
-
félisten
Szerintem meg nagyon nagy gáz, hogy olyan funkciókhoz is aktiválni kell akármilyen eszközt, amelyek azt technikailag nem igénylik. Mi köze van bárkinek az én adataimhoz, pláne úgy, hogy én fizetek neki?
Azzal egyébként egyetértek, hogy a fejlesztést támogató adatokat adjuk meg a fejlesztőnek, de ez legyen szigorúan ellenőrzött eljárás.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tuninger
addikt
Pont azért linkeltem Brandon Lit, mert az bevallottan bunda, de mégis lehoz egy olyan példavideót ami áll leejtős, és be is mutatja hogy azzal a kamerával és hogyan csinálta.
D-Log helyett Leica L-Log van, ami a leghitványabb az összes Log közül, ráadásul a 8 bittel párosítva ekkora dinamika nem szerencsés, látszik is néha a hamuszürke arc 1-1 tesztnél a gradelt képen, de semmi sem lehet tökéletes
Az is látszik hogy az L-Logban teljesen ki lehet kapcsolni az élesítést és úgy elég halovány a részlet megtartás, de okosan élesítve simán el lehet adni a népnek.
Hozzáteszem, a DJI D-LogM az valójában egy módosított HLG profil, nem valódi LOG (xarrá teszteltem a témát az elmúlt pár napban) Ennek vannak előnyei és hátrányai is.
A 8K-n is látszik hogy erősen feszegeti a határait ezen a szenzoron, de többet tud mint a GoPro 5.3K-ja, szóval van hozzáadott érték csak az optika, az élesítés a zajszűrés és a codec még nem tart ott hogy ezt MILC szintű képminőségben tudja visszaadni. Magyarul nem képes a fizikát meghazudtolni...
Mivel én letettem a voksomat a DJI mellé, örülök a nagyobb üzemidőnek és a 10 bitnek. A mikrofon szivacsot tudom pótolni az eddig GoPron használt szivaccsal, a Low light módot én soha nem használnám, a színekkel is sikerült végre zöld ágra vergődni. Már csak a pulzálást kell megoldja a DJI és boldog ember leszek.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
Ilyesmivel nem akarok szórakozni, a szivacs tok tompít annyit a szélzajból, hogy vállalható. Beszélni nem beszélek közben, egy rakás plusz kábelre meg nincs szükségem a motoron. Legalábbis nem nagyon láttam ezzel kompatibilis wireless megoldást. Mivel a sisakon van a kamera, mást nem használnék.
'92 Honda VFR 750
-
Khaosz55
addikt
Azért hogy tisztán hallja a sportdob hangját dB killer nélkül, amikor lefelé váltáskor motorfékkel úgy hörög mint egy kékbálna aki 400 méter mélyről jön fel levegőért. . Nekem is van felvételem amikor a motor hangját a szézaj öli meg. Igaz én zenét rakok a videók alá.
A teszt videó szerint belefúj a mikrofonba elég jó a csillapítás, persze gondolom valami progi van rá a mi csökkenti a zajt is.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
-
hibavissza
veterán
Normál felhasználásnál, akciókameraként szerintem mindnek elég jó a képminősége. Ott a tartalom a lényeg. Ennél a felhasználásnál tartozékok, akkuidő és az esetleges elvesztés-megsemmisülés anyagi fájdalomküszöbe háromszög alapján döntenék.
Action 5-nél ott látok minőségi ugrást, hogy night módban tényleg fantasztikusan kezeli a nagy dinamikájú felvételeket. Kérdés, hogy logból, utómunkával, maszkolgatva ki lehet azt hozni, vagy olyan a felvétel, hogy képkockánként más expoval/isoval vesz fel és gépen belül összefésüli. Arra érdemes ránézni. Erre egyik látott teszt sem tért ki részletesen. -
Márton
nagyúr
naugye hogy nem mindent
+még azokat a formátumokat, amiket nem próbáltál vele
én mindig beleakadok ilyenekbe isEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Nem aktuális felsőkategóriás, hanem lg 4k 3d.
Az aktuális is meddig aktuális? 1-2 év és jön egy újabb kodek vagy annak egy olyan paramétere (profile, level, gop, bármi), amit a tv lejátszója már nem eszik meg, "érvénytelen" "ismeretlen" fájl üzenet a max. amit mond.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
-
Khaosz55
addikt
-
veterán
-
veterán
Ezt vágom, de nincs sehol az exe.
Márton: biztos ugyanarról beszélünk? Play áruházból lehet letölteni...
....
Na megvan, ez e helye:
C:\Program Files\WindowsApps\29160AdrianRoss.Gyroflow_1.54.1646.0_x64__q81n4e8pq4bra
nem gondoltam volna.
Feladatkezelőben kellett a futó program exe helyét megnyitnom, úgy találtam meg.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
A drónoknál használt kamerákban én mindig 60fps-t használok. 30-ban nagyon észrevehető a laggolás a gyorsabb mozgásoknál 8az van bőven). Még akkor is, ha cinematic felvételt csinálok, ahol lassan megy a gép. A folyamatosan változó fényviszonyokat nagyon nehéz csupán az EV-vel kikompenzálni ha fix a záridő és a blende. A blende ugye itt fix.
Szóval jónak tartom az ND filtereket, ha lehet, akkor PL polárszűrővel kombinálva. Vegyetek fel egy Polaroid napszemcsit és meglátjátok a különbséget. Szebbek a színek, kontrasztosabb a kép, csökken a csillogás, tükröződés.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
dangerzone
addikt
Ott akkor kérdés a képstabilizálás. Mert akkor valszeg utólagosan szoftveresen csinálták, nem a kamerával.
Mondjuk ez megint egy kérdés a részemről, hogy jobb-e a kamera beépített képstabilizátorát használni, vagy inkább utólagosan szoftverrel stabilizálni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egyikben sincs GPS, egyébként jó kamerák, a legjobbak most. Ha GPS kellene, mert látni szeretnéd a videón a sebességet, gyorsulást, térképet stb., akkor Hero 11. Tudom rá lehet tenni a teló GPS-éről vett jelet is a videóra, de macera, nekem eddig nem sikerült megoldanom. Próbáltam több programmal is, de a kudarcok miatt egyenlőre feladtam. A Hero 11-el rögzített videóra pedig pikk-pakk felteszi a Gopro saját szoftvere ezeket az adatokat grafikon vagy speedometer formában, nagyon látványos (én drónozok). Főleg a sebesség és a magasság
Az Action 4 atomstabil, a Hero előfodul, hogy lefagy és akku ki-be. Sztem szebb a képe a Heronak. Sőt, a normál felvételi módban (nem fényelve) az Action 3-nak is szebb mint a 4-nek. A 3-ban viszont nem tudod levenni a képélességet, ami hátrány. Nagy hátrány. A 11-12-ben és a 4-ben igen.
Instám még nem volt, most kezdek azokkal is ismerkedni. Van itt akinek van, meg is írta korábban részletesen a tapasztalatait, keress vissza. Az insta egyébként nehezebb mint a többi, és mintha akksi se bírná olyan sokáig. Akksi üzemidőben a DJI-ok a nyerők, ha ez számít.
Egyébként nem rossz ez a 360 fokos mókázás, vettem egy Gopro 360 maxot, azzal szórakozgatok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- eFootball
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.