Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Én is pont így vagyok vele, a mai napig az alap BIOS van fent rajta, és megelégedéssel használom.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tothl
addikt
Hoztak ennél a lapnál valami fejlesztést az Új BIOS -ok ?
Enyém elég régi..
Van benne egy e8400 -as a kezdetektől, tudom elavult már a lap, de a teljesítmény még mindig jó, nem érzem szükségét a váltásnak. -
nagyúr
válasz Atimester #40194 üzenetére
M.I.T. menu
Robust Graphic Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [ 9x]
CPU Frequency 4.05GHz [450x9]
CPU Host Clock Control [Enabled]
CPU Host Frequency(Mhz) [450]
PCI Express Frequency(Mhz) [100]
C.I.A.2 [Disabled]
Performance Enhance [Standard]
System Memory Multiplier (SPD) [2.00]
Memory Frequency(Mhz) 800 900
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual]* Standard Timing Control *
CAS Latency Time [5]
DRAM RAS# to CAS# Delay [5]
DRAM RAS# Precharge [5]
Precharge delay(tRAS) [18]* Advenced Timing Control *
Minden érték [Auto]System Voltage Control [Manual]
DDR OverVoltage Control [+0.40V]
PCI-E OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [+0.20V]
(G)MCH OverVoltage Control [+0.25V]
Loadline Calibration [Enabled]
CPU Voltage Control [1.35V]
Normal CPU Vcore 1.3000VA BIOS-ban beállított 1.35V-s VCore-ból terhelés alatt 1.3V marad.
EIST, C1E aktív, így amikor nincs terhelés alatt, 2.7GHz-en ketyeg a gép.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Źşë'
addikt
igazándiból csak arra voltam kíváncsi h mit megy benne, de ez a 4 ghz elég meggyőző! ráadásul 1,3v-al! ilyen deszkám van nekem is, és jól jönne majd egy quad bele, csak érdekelt volna h mennyire jó választás még ez a proci ebbe a lapba, mert ha nem akkor sold és egy új plati.
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Atimester
aktív tag
-
Źşë'
addikt
valakinek van ilyen csipszetes deszkában yorkfield cpuja? konkrétan q9550re lennék kíváncsi mit megy benne?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Lacika25
tag
válasz Atimester #40189 üzenetére
Köszi!
Használom a progit, de az általa kijelzett 38°C-os érték nem tükrözi a valóságot. A videókártyám everest szerint 10°C-kal melegebb, de én azt langyossabnak érzem. Szreintem az az érték inkább a házban lévő hőmérsékletet mutatja.
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Atimester
aktív tag
válasz Lacika25 #40185 üzenetére
Everest Ultimate Edition
"Magyar nyelvű hardver- és szoftverdiagnosztizáló, optimalizáló, melynek segítségével általános képet kaphatunk gépünkről, az operációs rendszerről és a hardverelemekről. A teszt- és diagnosztizáló menü segítségével ellenőrizhetjük a teljes számítógépet. "
Például innen tudod letölteni:
-
M1k133
tag
Üdvözletem!
A napokban járt Nálam 3db P35-ös alaplap , mindhárom kb egykorú , és mindegyik a gyári Intel hűtő leszedése majd visszatétele után megadta magát.Mindharom hibajelensége hogy beindul 3 mp-re majd leáll. Ha lehúzom a Proci +4-es tápját akkor megy tovább , ugye nem történik semmi , de leglább nem áll le.
Az egyiket sikerült úgy helyrehozni , hogy rájöttem kicsit vastag a hűtőpaszta , letakarítottam , majd beindult.A másik kettőt mindenhogy próbáltam már , kivéve a házból , RAM , Winyó kivéve ,másik táp , másik proci ,elemkivétel,hűtő nélkül , másik hűtővel , borda nélkül (hátha nem áll le )minden ami eszembejutott , de semmi. Mit lehetett ennyire elrontani , mit tudtak elrontani? Esetleg rosszul rakták fel a bordát ? Mindhárom gép egymástól függetlenül , más helyszíneken ment...Ha valakinek van valami ötlete kérem jelezze ,vagy egyszerűen rossz szériások , meghibásodósak...
Várom válaszotok....
Üdv,
Miklós--== M1k133® ==--
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a déli híd a lapotokon milyen meleg? Az enyém olyan 55-60°C-os. Csak tipp, mert kézzel mértem, megtudom fogni, tartani is a kezem rajta de azért süt.Nagyobb hűtőt nem tudok rátenni, mert a videókártya hűtő elfoglalja a helyet. Ez nem túl magas érték?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
nagyúr
válasz s.s.j.goku #40181 üzenetére
MCH-ra gondolsz? Az MCH (Memory Control Hub) az NB-ben (North Bridge -Északi híd) helyezkedik el, így, ha az NB-t szeretnéd feszelni, akkor az MCH feszt kell módosítanod BIOS-ban.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
s.s.j.goku
tag
Na ugy tünik +0,2-vel már stabilan megy a ram 4-4-4-12-be.
Próbáltam procit alulfeszelni,igaz prime 95 alatt 1 hibát csinált de stabilan megy minden.
Régebben 1,2 vagy alatta volt a fesz a procin,de ma már több kell neki.Azért igy se rossz.
Főleg kicsit huzva is van.
Az nb-re nem adtam pluszt igy is stabil.( amugy ez az FSB overvoltage control vagy az MCM overvoltage control??????????????)amire raknom kellene a biosban. -
emre
veterán
válasz s.s.j.goku #40178 üzenetére
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
lsc
nagyúr
válasz s.s.j.goku #40178 üzenetére
[link], a bioszban lehet neki plusz feszt adni.
Az élet kegyetlen .
-
s.s.j.goku
tag
Baráti körből nem biztos hogy meg tudom oldani a ram cserét.
Haver váltott és azt mondta win kicsit gyorsabb lett tőle.
Remélem nálam is menni fog 2,0-n a 4 ram CL4-be és nem fűtik fel egymást nagyon.
Valóban kevés a hely, 2x2 jobb lenne, hőmérséklet info ram felől nem érkezik,max kézzel tudom megnézni milyen meleg,remélem nem vágom haza őket.
Amugy meg köszi a segitséget,de még mindig nem tudom mi az az "nb" amire plusz egyet kell raknom,ezt még kifejtenéd?????? -
lsc
nagyúr
válasz s.s.j.goku #40175 üzenetére
A gyerek gépében 2x1 giga geil value megy már egy éve 2.0 V 800 cl 4-en, ezeknek ennyi kell.
Az élet kegyetlen .
-
Atimester
aktív tag
válasz s.s.j.goku #40175 üzenetére
Ne érts félre, nem akarlak a tuningról sem lebeszélni.
Sőt kíváncsi lennék az eredményre is!Persze ahogy írtam, szerintem a memória sebesség növekedés nem fog érezhető változást eredményezni, de a tudat és az érzés, hogy gyorsabb RAM-jaid vannak, üdítően fog hatni! Esetleg kölcsön kéne kérni egy pár DDR3-ast a baráti körből valakitől egy próba erejéig, ha van rá módod!?
Amúgy meg rosszabb biztos nem lesz az új DDR3-okkal. Ha pár ezer forintból megtudod oldani a cserét, akkor rajta!
Ha kevesebb modul van egymás mellett, akkor jobb a szellőzése is és egy kicsit kevesebb is az összfogyasztása a ram-oknak. (4*1 helyett 2*2)
-
s.s.j.goku
tag
válasz Atimester #40173 üzenetére
Ez a ram van a gépbe,asszem ez value és 1,9-2,1 között megy gyárilag.
http://www.argep.hu/product_980299.html
Gyári hűtőborda van rajta,kezemnek meleg,de ez nem jelent semmit.
most 1,9-en megy stabil de 5-5-5-18-on.
Hazamegyek kipróbálom 2,0 feszen hátha megy az alacsonyabb időzitésen is.
Amugy ha jók értelmezem hiába veszek gyorsabb ddr3-as ramot az időzitése miatt (átlagban CL9 a többi drága) nem sokra megyek vele,hiába az 1333 MHZ.
Akkor ez igy felejtős. Kicsit félek tőle de akkor már inkább egy SSD,de ez már egy másik totyik. -
s.s.j.goku
tag
Egy ideje nem turkáltam a BIOS-ban az
"nb feszen /ált egy érték pluszban elég" minek a röviditése az nb fesz,ez most nincs előttem,bocsi ha láma dolgot kérdezek.
Amikor ment nekem a ram 4-4-4-12 bootoláskor érezhető volt a különbség,sokkal gyorsabban bejön minden. 100MHz+ viszont nem nagyon hozott gyorsulást.
Jobban nem kinoztam. -
Atimester
aktív tag
válasz s.s.j.goku #40170 üzenetére
A 4X1 GB Geil 800 Mhz-es ramoknak mennyi az alapfesze?
Value vagy Ultra?
Az előbbi általában 1,9V-os, az utóbbi 2,2 - 2,4V -os gyárilag.
+/- irányba is érdemes kitesztelni!
(És ha Value, akkor 1,8V helyett 2,0-2,1V sem árt neki, ha nem melegszik tőle!)Nekem mentek párban is: 2 Db Value (1,9V-os) és 2 Db Ultra (2,2V-os)
Együtt 2,0V-on stabilan futottak.
Most meg 2*2 GB GeIL Ultrát használok 1,9V-on stabilan, pedig 2,2V-os lenne.[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
válasz s.s.j.goku #40168 üzenetére
Csatlakozom az előttem hozzászólóhoz!
Én a napokban teszteltem végig az alaplap-proci-memória hármas szinkronizálását. Az FSB, a szorzók és az időzítések különböző kombinációi mellett futtattam a 3DMark06 nevű progit, ami a teszt végén egy össz-pontszámot ad.
Azt tapasztaltam, hogy az időzítés csökkentése minimális ponttöbbletet jelent, a RAM órajel növelése is csak 10%-ban eredményezi a pontok növekedését. Egyedül a proci órajel növelése volt arányos hatással a pontok növekedésére! -
lsc
nagyúr
válasz s.s.j.goku #40170 üzenetére
2.0 V-ot minden ram kibír, annyit adhatsz nekik, illetve emelj az nb feszen /ált egy érték pluszban elég/, 4x1-nél nem egyszer az szokott a gond lenni .
Az élet kegyetlen .
-
s.s.j.goku
tag
Rosszul irtam 4X1 Gb ram. Először volt 2*1,majd 2 év mulva megint 2*1 ugyanaz a ram.
A bajom az vele hogy 4-4-4-12 be nem nagyon megy.3-1 szer kifagy és csak alapon hajlandó menni 5-5-5-18-ban. +0,1 fesz adtam neki,VGA 100 fixen, QUAD 6600 9*333-on(stabil) szoval nem tudom mit kellene állitanom hogy jó legyen.
Ötlet? -
lsc
nagyúr
válasz s.s.j.goku #40168 üzenetére
Semmivel nem lennél előrébb ddr3-mal abban a lapban, ha a 800-sa ramjaid cl4-en mennek akkor én nem bolygatnám.
Az élet kegyetlen .
-
s.s.j.goku
tag
Hali
Mivel leestek a memória árak gondoltam cserélném a 2X2 Geil 800 Mhz-es ramokat.
Gigabyte P35C-DS3R lapom van,van 2 hely DDR3-as memóriának.
A giga oldalán 1333 Mhz a legnagyobb amit beletehetek,esetleg BIOS frissitéssel ez nem tornászható fel 1600-asra???
Amugy Kingmax ramot néztem 6-7K az 1333-as, 7-8 az 1600-as darabja.
Valakinek tapasztalat ezekkel a memóriákkal ebben a lapban????????
Régen tesztben olvastam hogy elég válogatós a lap ha DDR3-ról van szó. -
veber
tag
Hi
Mitől lehet hogy ma reggel nem indult el a gépem ilyen alaplappal,az alaplap indulo képernyőnél megállt aztán átállítótam honnan bootoljon azóta megy, ötlet valaki?
toki
-
sz.j
nagyúr
válasz Atimester #40165 üzenetére
Akkor neki írjál és töle kérdezd, ne tölem, mert most a #40163 hsz-ban nekem írtál..
Ui.
Az a "40158 html" nem véletlen hsz akar lenni?[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Atimester
aktív tag
Oké, rendben.....
Én a Benjamin problémáját akartam orvosolni, aki 2*2 GB ram-ról 4*2 GB-ra tért át, és azóta nem stabil a gépe.
Ezért érdekelt, hogy milyen alap paraméterekkel indult a gépe, illetve milyen volt és milyen most. (Erre kérdeztem rá, csak azóta még nem válaszolt.)
Nekem (hozzá hasonlóan) szintén 2 GB-os GeIL 1066-os DDR2 ramjaim vannak, és én is játszottam egy csomót az optimalizálásukkal.A te beállításaid meg teljesen jók. Más is örülne hasonló értékeknek!
Szerintem félre értettük egymást....[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Atimester #40163 üzenetére
"...Te már az első indítás előtt belemész a Bios-ba és mindent be is lösz rajta?"
A fenti esetben nem "első indításról" volt szó.
Amúgy meg az első indításkor nem megyek a biosba, csak elindítom a gépet, hogy egyáltalán működik-e, ha igen csak ezt követően állítok be mindent a biosban."... Akkor induljunk ki abból, hogy milyen értékeken megy most?
Illetve milyen értékeken ment korábban 2*2 GB RAM-mal?"Már mint mi, a proci vagy a memó, vagy mindkettő?
Mivel most épp nem tuningolok a mindennapos használati beállítások egyikén megy a gép, azaz
- 425×9= 3825MHz
- core fesz: 1,136V
- memók 1 : 1 -ben, 1,85V feszen
És stabil.Ja, és csak 2×1GB-os Crucial memóim vannak, de nekem ez xp-hez elég.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Most szembesültem az 1TB vs. 33MB problémával.
Lap.: p35-ds3 rev 1.0
Bios a legfrissebb -F14- de mégsem működik a vinyó (Samsung HD103UI)
Help!ui: nálam (?) nem műxik a gyorskeresés
-
sz.j
nagyúr
válasz benjamin #40158 üzenetére
Ha nem akarod, hogy a procidat hazavágja a lap, akkor soha ne használj AUTO feszeket.
A giga lapok, auto állásban, hajlamosak túlfeszelni a procit..., sajnos.
-
Atimester
aktív tag
válasz benjamin #40158 üzenetére
Ha mindent Auto-ra állítasz, akkor milyen értékekkel indul el a gép?
(Nekem P35-DS3 lapom van. 500-as FSB-vel is elmegy, de gyárilag 400 a csúcsa.)
Az 1,56V viszont már nem egészséges!
A fesz értékét az órajel emelésével arányosan emelni kell, hogy stabil maradjon.
Arra kell ügyelni, hogy ne nagyon menjen 1,45V fölé, és IBT teszt alatt is 75-80 C-fok alatt maradjon a proci!!!(olvastam már, hogy 1,6V-on és 100 C-fok felett is járattak C2D procikat, de nem igazán egészséges. Ott előbb-utóbb meghal!)
-
benjamin
tag
Sziasztok
Miért van az, P35-DS4 manuálisan állítom be a proci feszt 1,45V nem indul el 8 GB rammal, de ha autora állítom elindul és 1,56V állít be a bios az e6420 procinak 2,66 Ghz-hez 333 FSB-val (gyári 266)
Nem értem, gyárilag 0,85-1,5V ír neki és 1,35V állítbe alapon gyárilag a procinak. Hogy lehet ez???
Lehet hogy ez a proci egy ilyen széria valaki aki tapasztal ilyet írjon köszi.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
Jakuu
őstag
Amugy van a P35-DS3-hoz 15D BIOS, ami javitja az SSD hibauzenetet es a SATA vinyokat is mar kijelzi a BIOS masodik menujeben akkor is ha azok AHCI modban vannak.
Raadasul gyorsabb lett a boot.A tobbi P35-hoz is kiadott a Gigabyte az SSD hibauzenetet javito BIOS-okat, igaz az o honlapjukon meg nem elerhetoek mivel betakent vannak feltuntetve,
[ Szerkesztve ]
-
benjamin
tag
válasz Robi_73 #40153 üzenetére
Köszi mindenkinek
Jelenleg az időzítésekkel próbálkozom, és a proci szorzót vettem vissza más FSB beállításokkal, de csak akkor lesz stabil IBT-vel ha a Proci 1,475 V kap, az alatt kifagy. MCH-nak +0,2 kell, azalatt kb 10 perc és megfagy.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Jakuu
őstag
""Nem megy fel a lapomra az Intel RST 9.6 achi driver win7 alatt. Azt írja nem támogatott chipset. Igaz ez?""
Igaz, mert nem mindegy milyen a chipset.
DS3 pl sima ICH9 chipsetes, a DS4 pedig ICH9RAz R betu jelenti a RAID-et, a sima chipsetre az RST driver nem megy fel csak a sima.
[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
válasz proci985 #40150 üzenetére
Megerősítem az előttem szólót!
Nekem most 2*2 GB PC2-8500 DDR2-1066 CL=5-5-5-15 GeIL RAM-ok futnak a lapomban. (GA-P35-DS3)
Ez a RAM gyárilag 2,2-2,4V értékű. Próba képen mellé tettem még 2*2 GB Kingston HiperX-et, amik csak 1,85 Voltosak. Így visszavettem a feszt 1,9V-ra (+0,1 beállítás.) Gyönyörűen mentek együtt is, majd miután kivettem, hagytam a beállítást. Most is 1,9V-on mennek a GeIL-ek. És stabil! -
proci985
MODERÁTOR
válasz benjamin #40149 üzenetére
biztos kell annyi fesz a ramoknak? nekem mezei black dragonból van 4x2giga 800cl5, 1000cl5ön mennek lazán 1.89es feszen. felesleges a ramokat szétfeszelni, ha nem muszáj.
gépet teszteltem 400as FSBn is (960as ramokkal), oda is elég volt +0.2 GMCHnak és FSBnek. szóval szerintem valamiből sokat is adtál neki, ennél kevesebbel is stabilnak kéne lennie.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Tuningos fórumban kiderült, hogy a 8gb-tal igen le van terhelve a lap, ezért ha stabilan akarom tuningolni vagy meg kell elégednem a 2x2gb vagy addig kísérletezni, míg nem találok egy stabilabb beállítást, ami akár hetekbe is telhet, mivel csak délutánonként érek rá na meg hétvégén.
Köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
válasz benjamin #40147 üzenetére
Sajna előzőleg nem olvastam a belinkelt hsz-t csak most ...
Amúgy nem lennék meglepve ha a lap nem csípné a 4×2GB-t memót ..., bár ki tudja.
-
benjamin
tag
Szia köszi
Mint már írtam az MCH +0,3V van ami már majdnem a max és épp a biztonságos határ.
A P35 NB nem hinném hogy bír többet mint +0,4V, ha szerencsém van még nem hal meg, ha beállítom a max +0,375V-ot.A 965P-nél nálam elég volt a +0,45V el is füstölt a NB, mert kicsit több ment mint kellett volna, ott még nem szabályozták le biztonságosan, állítás ott +0,75V mehet.
Most a szobám díszíti, na ez volt anno a tanulópénz.Ez sem segített sokat, azért köszönöm, talán van valami amire én sem gondoltam, várom a további ötletek.
-
emre
veterán
válasz benjamin #40143 üzenetére
Nézd meg hogy a 2Gb-os ramoknak mennyi fesz kell
Gyanítom hogy olyan 2,1-2,3 volt körül.
Mivel a lap csak 1,8-at ad alapból a +0,3 volt a minimum a normális működéshez.
De esetleg hagyhatnál minden beállítást auto vagy normal üzemmódban, hogy meglesd, a bios milyen értékeket állít be. azután ezeket lehet finomítani."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
benjamin
tag
Sziasztok
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, P35-DS4 rev 1.0 most cseréltem le 4x1gb Geil 1066 5-5-5-15 memeket 4x2gb Geil 1066 5-5-5-15 memekre.
A régi konfig esetében 4x1 Gb-nál az E6420 proci FSB 375x8 azaz 3000 MHz (Bios 1,45V (gyári1,35V)) memek 1125 Mhz 5-5-5-15 2.1V stabil IBT-vel.A cserét követően, 4x2gb egyszerűen nem tudok stabil beállítást találni, még alap beállításoknál is gondok vannak, kb 2 óra után megfagy miután az IBT-vel stabil teszt lefut. A memeket már különböző sorrendbe rakosgattam a DIMM portokban. Jelenleg nem igazán tudok stabil beállításokat találni. Ha viszont 2x2gb kiveszek, akkor gond nélkül megy, akár a 400x8 FSB-n is.
Jelenleg 370x8 2960 Mhz (1,475V) memek 1110Mhz 5-5-5-18 2,2V, MCH +0,3V, FSB +0,2V, így megy elfogadhatóan, néha megfagy heti 1,2 alkalommal. Az MCH feszt kicsit soknak tartom, de e nélkül el se akar indulni a Win 7.
A kérdésem az lenne előfordulhat hogy a lap 8 GB memnél már nem tud elegendő feszültséget biztosítani a Dimm portoknak. Valahol feljebb olvastam a fórumban, igaz az másik lap DS3 esetén, hogy 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory.
Előfordulhat, hogy itt is ez a probléma, vagy próbáljam magasabb FSB kisebb szorzóval a proci esetén. Lehet talán úgy van stabilabb beállítás. Vagy cseréljem le a lapot egy másik revízióra. Igazából nekem megfelel nem nagyon akarok gépet mostanság cserélni.
Segítsetek, szükség lenne arra a 8Gb-ra stabil beállításokkal, mert ez a mocsok tervező program amit használok zabálja a memeket és sokszor emiatt lassul be.
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Csak az előbb nem nyilt meg a link, és nem tudtam hova tenni.
De most már látom. Lefordítottam, és értelmezem. Akkor ezek szerint nekem most 500*4=2000 FSB-n fut a gépem. Ez már tényleg jócskát több a dobozon található 1600-nál.
Akkor emiatt akad ki néha egy-egy kékhalállal. -
bpx
őstag
válasz Atimester #40140 üzenetére
sehol, az csak egy kis magyarázat volt a "kulcsszó" a quad-pumped fsb, amit linkeltem
van az fsb, és van az effektív, vagy quad-pumped (vagy rated, CPU-Z-ben) fsb, ami ennek a négyszerese
(mint ahogy a memóriáknál is van valós, és effektív órajel)te az alap fsb-t állítod, de a dobozra ennek a négyszerese van írva, kb. ennyi dióhéjban
egyébként kár ezen aggódnod (az alaplap miatt, tudja ő azt), inkább azt próbáld meg, amit előbb írtak (kisebb FSB, nagyobb szorzó) -
Atimester
aktív tag
Továbbra is kérdés, hogy érdemesebb nagyobb órajelû asszinkron mûködést beállítani a tört értékű szorzókkal, vagy a szinkron mûködés hoz kedvezõbb teljesítményt?
-
Stirbi
addikt
válasz belaazallat #40135 üzenetére
jaja dangerzone kolléga
mondjuk én elvittem volna suliba prax orára és kiforraszottam volna a lapbol a csatit és beleforrasztottam volna másikat[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz belaazallat #40135 üzenetére
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
belaazallat
addikt
válasz Hauptmann #40131 üzenetére
Emlékeim szerint valaki kísérletezett DS3 lapban Q9-es procit tuningolni, eredménye az lett, hogy összeolvadt az alaplap P4 4tűs 12V-os csatija a tápéval. Képpel illusztrálta.
(#40133) Atimester
Kérlek használd a szerkesztés gombot! 5percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásaidat. Köszi!"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Atimester
aktív tag
Valahol olvastam, hogy bár a procinak és a ramnak is a tört szorzókkal belehet állítani a lehető legnagyobb értékeket, amin még elmennek, de összehangolva kisebb órajeleken is nagyobb összteljesítményt nyújtanak.
Ezt nem tudom milyen progival lenne érdemes tesztelni. Van, ami valamilyen pontot ad egy-egy beállítás mellett, és így tesztelhető, hogy melyik beállítás a hatékonyabb!!??
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Gigabyte P35-DS3-Q9300-OCZ Reaper 1066 MHz cuccok mellett milyen beállítások javasoltak (feszültség, ilyesmi)? 3 GHz körül gondolkodom, ezt kellene üzembiztosan elérni.
-
Źşë'
addikt
válasz Atimester #40128 üzenetére
megmondom őszintén annyit nem szarakodtam vele, nekem nem fontos az h szinkronban menjen, 1080mhzen mennek a tracerek és így is elég gyorsak, de ez amúgy csak amdnél elengedhetetlen nem? mármint a szinkron
-
Źşë'
addikt
válasz Atimester #40122 üzenetére
az enyém 480 nál többet nem nagyon bír, 500 az valóban sok, ezzel a c2dvel 450x8 3600mhz en megy probléma mentesen a c2dm, most tervezek egy quadot bele venni, és akkor ennek az lga775nek ez a vége de legalább felveszi a versenyt a mai legtöbb prockoval
-
Atimester
aktív tag
-
Atimester
aktív tag
GA-P35-Ds3 alaplap, E7200, 2*2 GB GeIL Ultra DDR2-1066 CL=5-5-5-15
500*2=1000 MHz-en fut a memória és 500*7=3500 MHz-en a proci. Intenzív használat közben időnként kékhalál.
A RAMokat járattam már 370*3=1110 MHz-en is, a proci 3,8 GHz-en is stabil.
Az 500-as FSB sok az alaplapnak??? -
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A Gigabyte P35-DS3L (rev. 1.0) támogatja a BOOT from PCI-t? Jó lenne befektetni egy OCZ RevoDrive-ba, ami ugye PCI-n (4X) keresztül csatlakozik az alaplaphoz és írják az OCZ oldalán, hogy ez követelmény, viszont se a Gigabyte honlapján se máshol nem találtam erre vonatkozó infót. Gondoltam írok a technical supportnak, csak 25 féle dolgot kéne kitölteni hozzá (serial, stb.), aminek most per pillanat nem tudok utánanézni.
Köszi,
J.
-
emre
veterán
válasz Atimester #40117 üzenetére
Volt ilyen oldal, méghozzá Gorneck23 (mester) P35 tuning oldala, de sajnos egy ideje nem elérhető. Így hát a hozzád hasonló tudásra szomjazók kénytelenek a meglévő, ömlesztett anyagot mazsolázni, szemezgetni. Lehet elég lenne csak az Ő hsz-eit olvasgatni
-
Atimester
aktív tag
Köszönöm a linkeket!
Gondoltam, hogy az elmúlt 40 ezer hozzászólásban már többször felvetődött hasonló kérdés. Pont ezért fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy összegezni kéne a tapasztalatokat. Hogy ne keljen átolvasni több ezer és ezer hozzászólást, mire egy átfogó képet kap az ember.
Időnként pár száz hozzászólás után, egy-egy tapasztalt tag kiegészítené a korábbi összefoglalókat. Így valóban értékes és használható tudásanyagok keletkeznének, és a hozzám hasonló újoncok nem vetnék fel az ismétlődő kérdéseket, mert találnának megfelelő, részletes és érthető infót. -
emre
veterán
válasz Atimester #40115 üzenetére
1, Ez egy kifutó alaplap, kifutó platform, ne akard most a köztudatba vezetni
2, A topik 40116 hsz-ének közel fele azért született mert az általad vázolt problémát feszegette.Ne találd már fel a spanyolviaszt, mert menten lefosom a bokámat
Használd a keresőt, és olvass szorgalmasan
Hidd el itt már legalább kétszer minden lényeges információ le lett írva (a lényegtelen többször is )"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Alapban csak az érdekelt volna, hogy kb mit mire érdemes állítani, anélkül, hogy komolyabban beleásnám magam a témába. De most már látom, hogy összetettebb a feladat. Így viszont arra gondoltam, hogy a fórumtársak segítségével írhatnánk egy összefoglalót, hogy milyen eljárással, és hogyan érdemes letesztelni az alaplapot, a memóriát és a processzort a teljesítményüket illetően. Hogy hangoljuk össz a leggyengébb láncszemhez a többit. Majd ezek ismeretében mindenki könnyebben betudja lőni a saját hasonló konfigurációját az optimális értékekre.
Most ott tartok, hogy beállítjuk a szükséges feszt a RAM-nak. 1,8-ról indulva felemeljük a gyárilag kívánt értékre. (Az enyém +0,3V) Majd emelem az órajelet, amíg stabil marad.
Milyen progival érdemes tesztelni? (Ramot, procit, alaplapot)
Mit jelent az (OC) ?
Support for DDR2 1200(OC)/1066/800/667MHz és a
FSB 1600(OC)/1333/1066/800MHz -
emre
veterán
válasz Atimester #40113 üzenetére
ez meg a P35 DS3 manualjából egy kiragadott részlet.
Bocs, de sokkal többet nem tudok segíteni.
Mivel nincs két egyforma konfig, mindenkinek magának kell rájönni hogy az adott géphez milyen beállítások a legmegfelelőbbek.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Atimester #40111 üzenetére
az oldal elején DS3-as beállítások vannak egy E8400-es procival
keresgéltem a topikban a "V dimm" kifejezésre, vannak itt hasznos dolgok[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
Először is köszönöm a témához fűződő hozzászólásokat!
A végén írok majd egy összefoglalót, hogy a később csatlakozók gyorsan egy átfogó képet kapjanak a GA-P35-DS3 beállításával kapcsolatban.
Az első kékhalál oka a RAM-ok alulfeszelése volt. Normál beállítás mellett futottak. Ez a sima GeIL DDR2-eseknek elég volt, mert azok 1,8V-osak. Ez azonban lelett cserélve GeIL Ultrára, ami már 2,1V-os. (Elindult alapbeállításokon, de egy internetes online videó pl: YouTube már kiütötte=kékhalál.)
Nem is tudom hirtelen, hogy mennyi az alap feszültsége az alaplapnak. Gondolom 1,8V. (Akinek azon fut, nézze már meg és írja ide!)
Most kapott +0,3V-ot, így Everest szerint 2,13V-on ketyeg. Stabil !!! -
BPFeri
senior tag
válasz Atimester #40106 üzenetére
Ez korrekt igy, még talán az MCH -nak adnék egy kis feszt a stabilitás végett. Aztán újra próbálnám(tesztelném) azokkal a progikkal ahol korábban "kékhalálozott" !
Egy kis összefoglaló a lehetséges tuning beállításokról:
Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------9 (6-9 között)
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------450 (tuningtól függően 400-560 között)
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2×
Performance Enhance------------------------------standard
Dram Timing Selectable----------------------------manual
Cas Latency Time------------------------------------5
Dram Ras to Cas-------------------------------------5
Ras Precharge-----------------------------------------5
Precharge Delay--------------------------------------18
Act to Act Delay--------------------------------------auto
Rank Write to Read Delay------------------------auto
Write to Precharge Delay-------------------------auto
Refresh to Act Delay--------------------------------auto
Read to Precharge-----------------------------------auto
trd----------------------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment------------------------------auto
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,025 (tuningnál +0,1-0,2)
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------normal (tuning mértékétől függ. +0,1-0,2)
GMCH Overvoltage Control-----------------------normal ( -II- +0,025-0,15(0,2)V)
Load Line Calibration ..............................disable
V Core--------------------------------------------------- Ezt csak óvatosan, az ajánlott max 1,35V !!!Semmilyen fesz ne legyen Auto-n !!
....
-
BPFeri
senior tag
válasz Atimester #40101 üzenetére
Milyen feszeket állítottál ?
- CPU Voltage
- FSB OverVoltage Control
-MCH (Northbridge) Voltage
- DDR2 OverVoltage Control
- PCI-E OverVoltage ControlIlletve PCI Express Freq.(Mhz) fixáld 100 -ra !!!
Nekem DS4 & DS3P van .. mindkettő tudja a 500 (és bőven feletti) FSB -t stabilan !!
....
-
Atimester
aktív tag
Köszönöm!
Fussunk neki még egyszer. (Nem volt sok időm végigolvasni több száz vagy több ezer fórum hozzászólást, míg megvilágosodom, ezért írtam ide.)
GA-P35-Ds3 alaplapom van. A dobozán az áll, hogy FSB1333 support. DDR2 1066
Az FSB a Front Side Bus rövidítése, ami ugye a processzor belső órajelét határozza meg.
A szorzókkal a proci órajelét állítom be.
Elméletileg akkor a leggyorsabb az adatáramlás, ha a CPU és a DDR azonos belső órajelen üzemel. Ezt mondják úgy, hogy „szinkronban van”.
Be is állítottam 533-ra. 2-es szorzóvam a memória megkapta az 1066-ot. A procinak meg 533*7=3731MHz órajelet adtam. Futott, de időnként kékhalál.
Lejjebb vettem a proci szorzóját 533*6=3198-ra, de továbbra is fagyogatott. Aztán visszavettem az FSB-t 500-ra, mert itt olvastam, hogy az alaplap nem szereti az 500-feletti értékeket.
Most 500*2=1000 fut a memória és 500*7=3500 MHZ-en a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest