Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz looser #41896 üzenetére
É ezt tenném a helyedben. Ha DDR2-vel megy, és a DDR3 -as memók is jók másik lapban, akkor valószinű ez lehet a baj.
Nekem ugyan megy a 2x4GB, de csak valami irreális frekvencián hajlandó elindulni. (most nem tudom meglesni, nincs fent semmi app).
Ettől függetlenül, persze nem kizárt, hogy valami elszállt. De teszt nélkül ezt is megmondani igen nehéz lehet.
Ami még eszembe jutott..memtest előtt BIOS default volt?
Semmi tuning, fesz állítgatás, időzítések..?havri
-
looser
addikt
raubisoda, havri1: 2x2GB DDR2 1066-os CSX modult cseréltem le ezekre, gondolván, hogy árban ugyanott vagyok, de újabb a technológia mégis. Ha visszaolvassátok a hozzászólásaimat, kiérezhető, hogy eléggé parásan álltam a dologhoz, de mindig megnyugtattak, ezért is vágtam bele. Azt bevittem a melóhelyes gépembe (amiben 2x1GB volt, valami HP ws), de most vissza fogom hozni. Feltehetőleg bőven elegendő lesz a 4GB is, nincsen olyan alkalmazásom, ami igényelné, bár a Crysis x64 4,5 GB-ot eszegetett a játék vége felé; egyébként ott dobott ki elsőnek, azután kezdtek el jönni a problémák.
Egyszer-egyszer olyan is volt, hogy induláskor nem látta a rendszer hdd-t (500 + 2000 GB), akkor hdd-re gyanakodtam, de kezd komplexxé válni a probléma. Első körben visszateszem a ddr2-es memókat és kipróbálom egy benti i5-ös gépben az általam használtakat.
Köszi!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
havri1
félisten
válasz looser #41893 üzenetére
Azt tudod, hogy hivatalosan csak 2x2GB DDR3-at támogat?
Nekem is 2x4gb van benne, de igen sokszor van vele baj..
Érdemes lenne kipróbálni másik lapban azt a 2 memót.
Itt a leírásban is csak :2 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória
2 x 1.8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 8 GB rendszermemória
Kétcsatornás memória
DDR3 1333/1066/800 MHz
DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz[ Szerkesztve ]
havri
-
raubisoda
senior tag
válasz looser #41893 üzenetére
Hááát... úgyfest,hogy ram vagy ramvezérlő.Nekem ugyan ez a lapom van mint neked egy xeon quad procival és 2x2 kingston 1600-al.OC-vel simán hiba nélül megyek vele 1580-on.(9-9-9-23 1,6V)
[ Szerkesztve ]
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
looser
addikt
Srácok, hadd kérdezzem meg, elképzelhető, hogy tönkremenjen a memória? Tudom, minden tönkremehet, de elképzelhető, hogy az alaplap miatt ment tönkre? Szóval valamiféle inkompatibilitás vagy ilyesmi miatt? Ezt a típust vásároltam meg úgy fél éve, s most elkezdett kékhalálozgatni a gépem. A Whocrashed különféle problémákat jelzett, de többnyire memóriára panaszkodik, míg az naplóban hdd problémára utaló jelek vannak. A checkdisk átvizsgálta a lemezt, nem volt probléma, a hddsentinel 100 %-osnak jelzi a lemezt. A Memtest viszont a következő képet mutatja:
Egy EP35C-DS3R alaplapról van szó.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
havri1
félisten
válasz Thrawnad #41889 üzenetére
És hogyan lehet kideríteni, mivel ütközik?
A nem használt eszközöket letiltottam. Manuálisan van az IRQ kiosztva. Csak a tv kártya van a lapban.
(Itt jegyezném meg, hogy egy firwire kártyával is hasonlókat produkál, órákat kell szenvednem, rakosgatom egyik slotból a másikba, mire működik.)[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Sajnos ugyanaz, elszáll még a csatorna keresés közben.
havri
-
Thrawnad
senior tag
válasz havri1 #41885 üzenetére
Az irq kiosztásod valószínűleg autómatikus, és összerakja egy megszakításra a kártyát valamivel ami-t használni akar.
Nekem ki van tiltva az LPT, a Com portok, és a pci slot beállítások manuálisak.
A hangkártyám is pci, meg a tv kártya. A hangkártya irq 5, a tv 7Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
havri1
félisten
Szerintem megadta magát az összes pci slot. Vagy IRQ kiosztással lehet valami..
Mert már magától elszáll pár perc működés után a kártya. Sajna 1 epizódot sem tudok felvennihavri
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Fura dolog alakult ki nálam.
Ezer éves Gigabyte GA-EP35C-DS3R alaplapom tökéletesen teszi a dolgát. Legalábbis azt hittem.
Kaptam egy Pinnacle PCTV Pro pci-os kártyát, hogy ezzel tudjam a gyereknek rögzíteni a nickelodeonos meséket
Csakhogy..Betéve a kártyát, első indításnál felismeri ( XP és W8 ugyanazt produkálja), Mellékelt programmal elindul, beállítom a csatornákat, minden jó. Első újraindításig..amint újraindítom a gépet, a kártya nem működik.
Átraktam másik slotba, ugyanez. Felismeri, működik, de csak restartig. XP nél is ugyanez a helyzet, tesztelés képen felraktam.
F4-es bios van fent, minden defaulton. Volt BIOS reset is. Alaplapi driverekkel próbálkoztam, de igazából nem hozott változást. Azon kívül, hogy az SSD meghajtóm sebessége az új driverek hatására kb a felére csökkent
Sakk matt. Valakinek van ötlete? A vicces az, hogy a firewire kártyámmal is ugyanezt csinálja.
A tuner kártya másik gépben jó.
Köszi![ Szerkesztve ]
havri
-
dergander
addikt
válasz Armando_19 #41877 üzenetére
ismét nem volt hatásos,nemtudom nagynehezen behoztam a képet a biosba megnyomtam a ctrl+f1 majd a pci letacy timert átlöttem 64re meg vn egy csomó minden amit nem tudok mit jelent..
-
dergander
addikt
Természetesen New Kártya pár napja vettem nem egy nagy cucc Radeon 6450 az asszonynak az ubuntura valamint a facebookra meg hogy szöveget szerkesszen tökéletes gép lenne... amint holnap lemegyek hozzá megnézem,szerintetek mivel dörzsöljem ki a lábakat vagy egyenként ?
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
válasz Armando_19 #41873 üzenetére
Ahha.Értem kérem.Akkor nekilehet ugrani a kollegának mind2 cuccnak a tisztításához.Bátran hajrá.Eéőre magyarok.
-
raubisoda
senior tag
válasz Armando_19 #41871 üzenetére
De azt írta zsír new a vga így a pcie cuccra gyanakszom(csak mert nekem is volt ilyen bibim a vasban) vagy az új vga képletesen értendő?Mert akkor bezony a pcie sin-t is megkell vakarni de nem drótkefével.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Armando_19 #41868 üzenetére
Na szóval,az a lényeg megkapta az új VGA-t a gép...noshát akkor este kikapcsoltam persze felment rá a Windows 8,örültem is neki nameg az asszony,reggel viszont kapcsoltuk volna be és nem volt kép,a sipjel megtörtént hogy minden oké és szépen el is kezdett tölteni a winyó,majd úgy megvártam mig bejöhet a win utána megnyomtam a reset gombot és bejött a kép is....
Na ez mitől lehet?
-
Armando_19
őstag
válasz dergander #41866 üzenetére
Az elemet attól függetlenül ne hagyd ki semmi képpen szerintem, Q6600-al kapcsolatban olvasd végig a régebbi hozzászólásokat, fajtája válogatja, hogy, mennyi fesszel mennek el. Nekem soha nem volt szerencsém 1-el sem, pedig 775-ös korszakban vizem volt...
Szerk: Carvus: Milyen oprendszerrel próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Carvus
senior tag
sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem:
adott egy p35-ds3(rev 2.1) alaplap, és hozzá egy Genius 5.1 PCI hangkártya, ami a tegnapig tökéletesen működött, aztán egyszer csak nem jött ki hang belőle...próbáltam újratelepíteni a hangkártya driverét, de már telepítés elején kiírja, hogy nincs csatlakoztatva semmi, pedig be van dugva. Na mondom akkor ez tuti elszállt, és mondom akkor használom simán a hangfalat, de az integrált alaplapi se működik, tehát egyáltalán nincs semmiféle hangeszköz. Megnéztem egy másik gépbe a Genius hangkártyát, és tökéletesen működik, akkor ezután újraraktam a windowst, de ugyanúgy semmi egyből felrakom alaplap honlapjáról a friss drivert, végigmegy, gép restart, és továbbra sincs hangeszköz, ugyanez realtek driverrel szintén zenész...Vkinek esetleg vmi ötlet? vagy kuka ezen az alaplapon a hang?
előre is köszönöm,
Carvusdivi#2208
-
dergander
addikt
válasz Armando_19 #41865 üzenetére
Feltettem mint rendszert az ubuntu-t , amit még sajnálok hogy 4 darab 1 gigás DDR2 1066 van,és ha berakom mind a 4et akkor a gép bekapcsol majd ki és ezt csinálja perceken át,sajnálom,de valószinüleg csak egyszerre 2 ramot kezel....
Megfogom nézni az insertes dolgot,amint lehetséges,gyanakodtam a tápra de az az 500wattos táp amit rákötöttem az AMD bullra simán vitte valószinüleg más hiba van,most hamarosan majd új VGA-t kap mert olvastam nem mindegyik VGAval szeret társalogni...
Amúgy ha feltolom a q6600ast 400x9 akkor milyen feszt próbáljak adni valamint még mihez adjak feszt?
-
Armando_19
őstag
USB-s billel is be lehet adni, csak kicsit trükkösebb. Ott akkor kell elkezdeni nyomni az insert gombot, amikor, miután be kapcsoltad a gépet. Memtestet-et néztél esteleg? Pendrive-ra ubuntu linux?
-
dergander
addikt
válasz Armando_19 #41863 üzenetére
Szóval annyi a dolog hogy nincs ps2 billem,ha egyszer bekapcsol a gép utána jó,egészen addig mig huzamosabb ideig nem álitom le aztan nem indul...sajna
-
Armando_19
őstag
válasz dergander #41862 üzenetére
Van esetleg másik géped? Hirtelen támadt egy ötletem. Az elem. Ha van esetleg bármilyen másik gép, amiből át tudod tenni, és ki tudod próbálni, ne hagy ki semmi képpen.
És még egy tipp, kikapcsolt állapotban nyomd a billentyűzeteden az insertet, folyamatosan, és úgy röffentsd be a gépet, lehetőleg PS2-es billel. Ez elvileg egy service mód a bioshoz, ha valamit el tolsz a beállításokon, ne kelljen clear cmost tolni egyből. Ha pöccre indul így a gép, akkor ott biosos para lesz.
Ezt kettőt nézd meg kérlek, olvasom a fejleményeket. -
dergander
addikt
válasz Armando_19 #41859 üzenetére
Az a nagy probléma nincs XP lemezem , vista 7 meg 8 van most vettem egy új VGA-t vagyis egy 6450-est mert olvastam hogy valakinek ez is baja volt hogy egy régi kártyával nyüglödött a gép.
Nos ami még furcsaság hogy nemértem miért nem indul el a gép azonnal,bekapcsolni belehet,pörög minden venti áramot kap,de mégis kép nincs benne és 10. ki-be kapcsolgatásnál müködik utána megint...valamint hosszabb leállás után nem kapcsol be
-
Armando_19
őstag
válasz fbeni91 #41842 üzenetére
Szerintem ez zárlat. Nekem akkor csinált ilyet a gépem, mikor az EP-45T Extreme lapomra fém backplate-el húzattam meg a CPU blokkot, és hátul a mosfetek lábait össze kötötte. Semmi tartós károsodást nem okozott, kellett közé egy műanyag réteg, bár ez a te esetedben gondolom nem így néz ki.
Próbáld meg azt, hogy házon kívül rakod össze a gépet,és úgy próbáld meg elindítani. Forgasd körbe, nézd meg, nincs e valahol megreccsenve. Vedd ki a procid, nézd meg a lábakat.
Találkoztam még 1x hasonlóval, de az az alaplap kontakt hibás volt, hátulról be kellett szúrni egy papír darabot a lap alá az egyik sarkánál, hogy működjön.
Ha a fentiek után sem akar csinálni semmit, és tényleg végig nézted a ram, táp, proci, stb dolgokat, akkor kicsit nyomorgasd meg a lapot, hajlítsd meg egyik, majd a másik irányba, de ne túl erősen.
PC speakered van? -
pmheros
őstag
válasz dergander #41858 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a Gigabyte (jMicron) lila vezérlőre kötött eszközök egyes esetekben lassabbak lehetnek. Főleg azokra indított tartós nagy állományok írása esetben. Egyébként nincs velük semmi gond sőt, a leválasztási ikon mindig meglesz, míg az inteles (sárga) vezérlőnél pl a Mátrix storage programot is feltelepítve az megszűnik létezni
nem vagyok tökéletes
-
Armando_19
őstag
Csak raidnél van jelentősége, hogy melyiket használod, hétköznapi single használatban teljesen mind1.
Raid 0 esetén, ha a giga chipes megoldást használod, és elszáll a lap, csak ugyan olyan giga chipes megoldással tudod rebuildolni. Az intel portosnál ez meg mind1, minden Intel® ICH9R chipes lap fogja tudni kezelni a raid tömbödet.A fent írt telepítési nyűgödre visszatérve, menj be a sata beállításokhoz, tedd átt AHCI-ről IDE-re, és próbálj meg úgy feldobni elsőre egy XP-t.
-
dergander
addikt
A táp nemrég vettem eddig egy amd bulldozert hajtott most az intelt miert nem hajtaná meg...szoval a gep aramot kap csak epp nem bootol a gep tehat a bios be se jön csak villog a monitor semmi sipjel. Amugy csak azt akartam kérdezni hogy vane valami különbség a giga saját sata chipje es az IHC közt mindegy akkor melyiket használom?
-
amina09
csendes tag
válasz dergander #41854 üzenetére
Töltsd le a felhasználói kézikönyvet és ott meg tudod nézni,hogy melyik az elsődleges sata port!Az indítással kapcsolatban:Én elsőnek 1 másik táppal próbálkoznék,hogy a táphibát kiszűrjem,de természetesen más is okozhatja!
20/331-6-331
-
dergander
addikt
-
pmheros
őstag
válasz amina09 #41852 üzenetére
az utolsót akartam ajánlani neked is. De ezek szerint az már nálad is megvolt.
Esetleg húzz le a lapról minden felesleget (usb -s eszközök: nyomtató, egér, bill), hdd, odd, floppy. Ha lehet ps2 billentyűzetet használj. És mindezek után egy cmos clear.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
amina09
csendes tag
válasz dergander #41851 üzenetére
Esetleg próbáld+másik Hdd-vel!
Táp,ram,vga,jumper,rendben?cmos reset?
(A minap jártam úgy,hogy javítottam 1 gépet,mert állandóan fagyott!1-esével mindent lecseréltem a hdd kivételével és a hiba nem múlt el,pedig mélyformázás megvolt,HD SENTINEL 100/100-nak értékelte,gondoltam az tuti jó!Végső megoldásként 1 másik vinyóra raktam a rendszert a régit kivettem.AZOTA TÖKÉLETESEN TESZI A DOLGÁT A GÉP!)[ Szerkesztve ]
20/331-6-331
-
dergander
addikt
Sziasztok minap vettem egy p35-Ds3r rev 2.1 lapot q6600al hasznalom valamint 2x1GB kingmac ram x1600pro asus,a tünet az hogy semmilyen windowst nemtudol feltenni mert mikor felmennek a fájlok akkor ujrainditás utan megjelenik a logo majd tölt egy picit majd leáll a winyo majd restartol a gép,érdekes anomália nemtudok rájönni mi a baj,viszont az ubuntu es a linux rendszerek feltelepülnek,valaki tudja mi a baj?
-
amina09
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám:Van 1 Gigabyte GA-P35-DS3L lapom,F9-es bios van fent.Az a gond,hogy bekapcsolom,bejön a ful screen,átlépem del-el biosba szeretnék bejutni,de nem lép tovább,hanem megáll.Már várakozik az F12-es bios pendrive-on.Mi lehet a probléma?Miért nem lép be a biosmenübe?20/331-6-331
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
Thrawnad
senior tag
Ha ERRŐL a kártyáról beszélsz és megnézed a specifikációt, illetve a kártya képét alaposan láthatod a kártyán VAN front panel csatlakozó.
Egyébként a deszkán ki lehet tiltani a hangot. (Ez az egyszerűbb) De ha benn hagyod akkor választhatsz output-ot a windowsban hogy mit használjon.Thrawnad
Ui: Viszont az alaplapi front csatlakozód megvenném.
-
Rossi
addikt
Üdv!
Lenne pár láma kérdésem, EP35C-DS3R alaplappal kapcsolatban:
Vennék egy hangkártyát (ASUS Xonar DG)... Jól gondolom, hogy beszerelést követően BIOS-ban le kell tiltanom az alaplapit? Valamint a ház előlapi mikrofon és fejhallgató csatlakozóktól elköszönhetek, vagy azokat rá lehet kötni a hangkártyára?
Köszi, előre is.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
dokee78
félisten
Ide is bemásolom,mert lehet az alaplappal függ össze.
Van egy A4tech XL750BH egér.
Ha bedugom a gépbe nem indul el a gép,mintha nem kapna áramot.
8 USB port van hátul.
Ha bekapcsolt gépnél a felső 6 port bármelyikébe dugom akkor kikapcsol a PC.
Ha az alsó kettő portba dugom akkor meg nem működik.
Alaplapom Gigabyte EP-35 DS3R
Ismerős gépén müködik semmi gond vele. -
sz.j
nagyúr
válasz fbeni91 #41839 üzenetére
Nekem is P35 DS4 rev2 lapom van és csak 24/4 pines a táp csatlakozása, tehát nem 24/8-as, és még extrém tuningnál sincs gondom velük. A fentiekből kiindulva nem hiszem, hogy a 4 pin hiánya okozná a jelenséget.
Veszteni nem tudsz vele, de talán érdemes lenne egy CMOS reset-et csinálni ..., esetleg ezt meglehetne spékelni az elem kivételével is (természetesen mindkettő áramtalanított gépnél !!!).
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
fbeni91
tag
üdv lenne egy alaplapom! gigabyte GA P35 DS4!!
Következő a tünet! 24/8 tűs táp kell neki!! nekem 24/4 pines tápom van!! a másik 4 pinen nincs rajta a dugasz. mivel elkeveredett valahova az elöző tulajnál!! bedug minden áram ellátás az alaplapra! és a lép még is ki be kapcsol! felpörögnek a ventik le álnak! persze gyök2 a ventik sebessége! .... XD
Ha le húzom a proci ventijét akkor a proci feletti hűtőborda, és egyébb hűtőbordák szépen melegednek! de amint a proci ventijét bárhova alapon rá dugom! vagy akár másik ventillátort is!!! az alaplap azonnal elkezdi produkálni azt amit már az elején írtam!! :S :S bekapcs,kikapcs. :/ :/ Ötletek??? -
proci985
MODERÁTOR
válasz sanyek2 #41836 üzenetére
q6600 1.55Vnél nem kaphat többet, Neked meg azod van.
tehát biosban olyan 1.45 még bőven mehet neki, ha bírja az alaplapi VRM és meg bírod hűteni.
drop biztonsági dolog, azt ne piszkáld, a loadline calibrationhoz meg főleg ne nyúlj. jelen pillanatban tudod, hogy a biosban beállított feszt soha, semmilyen körülmények között nem fogja túllépni, bekapcsolt LLCvel meg a proci kaphat olyan tüskét, hogy degradálódik.
ja arra ügyelj, hogy load 1.40nél magasabb feszt légen a csúcshűtők tudnak ezzel a procival, azokkal még olyan 1.45-1.50ig el lehet menni (laptól függően). csúcshűtő itt a D14, a Silver Arrow, a TRUE revC, a Megahalems, a Phanteks meg a K2.
85foknál feljebb soha ne engedd, tesztre se. hosszú távú elfogadható max 72fok.
1.40 felett fokozottan ügyelj a lapra, ha sípol, akkor elérted a határait.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Volna némi problémám a GA-EP35C-DS3R lapommal.
Jelenleg húzott proci, stabil rendszer, minden ok.
DE
Mennék feljebb is.
Jelenleg BIOS-ban megadott fesz 1,28125V
Amit üresjáratban mér az AIDA64 az 1,216V és 1,232V
Terhelés alatt 1,200V és 1,184V
Elég jól haladtam a tuninggal, de sajnos a proci számára a "még egészséges" feszt már üresjáratban túllépte a rendszer.
1,43750V-ot kapott BIOS-ban, a mért érték 1,376V üresjáratban, terhelve pedig 1,328V és 1,344V
A proci maximális feszültsége, amit adhatok neki, hogy hosszú életű legyen: Terhelve 1,3625V
Az eist és a c1e be van kapcsolva.
A kérdésem hogy hogyan tudnám a Vdroop-ot minimálisra csökkenteni?
Jelenleg ahhoz a tuninghoz, amit el kívánok érni még picit kevés az a bizonyos 1,43750V, de ugyebár már túlléptem üresjáratban a határértéket. A dilemmám az, hogy üresjáratban mennyire kívánja kinyírni a procit a fesz, illetve, hogy menjek e feljebb, hisz a terhelés alatt mért fesz még nem éri el a határértéket.
Erről is érdekelne a véleményetek, illetve tapasztalatotok, de mindenesetre az aggodalmamat az oldaná meg a legegyszerűbben ha a Vdroop-ot sikerülne minimálisra csökkenteni. -
nagyúr
válasz Thrawnad #41833 üzenetére
Nem kell pap, a PME miatt ébredhetett fel hálón. Az a különbség, hogy a PME wake-up esetén a PCI csatolós kártyák (2.2-től felfelé) magukban is felébreszthetik a gépet, nem kell a külön link. A két funkció, leegyszerűsítve ugyanazt jelenti, mindössze pontosítani szerettem volna a fogalmakat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Thrawnad
senior tag
Ezzel a kijelentéssel nem nyugtattál meg.
Megint átfésültem a deszkám leírását és semmi. Nagyon úgy tűnik igazad van.
De akkor mitől indult el az alaplapom hajnali 3 kor????
És miért szünt meg amióta routert tettem a digi kábel elé?
Akkor mégis hívjak papot?Thrawnad
-
-
dokee78
félisten
A gigabyte EP-35DS3R tudja a Wake on Lant?
Hol tudom beállítani? -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Megkérdezem már itt is, talán ez ide való.
Az miért van, hogy alvó
állapotba helyezés utáni indításkor a win
benaplóz egy HAL hibát
(eseményazonosító 12)? Ezzel
kapcsolatban nem találtam semmit a
neten, amit kipróbáltam, hogy a biosban
az ACPI-t átállítottam ST1-re, ilyenkor a
hibernálás menü is elérhető a winben, de
alvó állapotba helyezéskor, és indításkor
még több hibát benaplóz.Van erre vmi megoldás, hogy rendesen
működjön ez az alvó állapot?[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
jano_77
nagyúr
válasz raubisoda #41821 üzenetére
Szerintem nem egyforma az alaplapunk!
Mert nekem DS3, Neked ezek szerint DS3R.
Nekem EZ alapján is F14 az utolsó!Azon az oldalon, amit Te mutattál már van fent F15b jelű béta verzió is.
Hogy lehet az, hogy az alaplap gyártójának oldalán nincs fent, itt viszont igen!?
Érdemes a béta verziót feltenni?
Amennyiben igen, egy kis segítséget, útbaigazítást kaphatnék hozzá, mert sajnos már elég régen csináltam, és nem emlékszem pontosan, hogy mit és hogyan is tettem.Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget is.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Thrawnad
senior tag
válasz Pancsermeste #41823 üzenetére
Akkor az egész tömb jobban jár ha költözik
Th
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem sajnos nem áll le. Volt hogy egy egész estén keresztül ment a gép, mert nem vettem észre, hogy nem áll le... Viszont 20 leállításból egyszer leáll normálisan a gép...
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Thrawnad
senior tag
Valós 3 kor kelt fel. A gép órája akkor még csak éjfélt mutatott. Megnéztem miután elindult.
Elméletileg áramresetre nem kelhet fel. Cmos reset megvolt.
Ja és az egyik macskám borzolta a szőrét.
További tipp?Hívjak papot?
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem olyan gondom van, hogy mióta betettem egy Q8300-ast, azóta a gép érdekesen viselkedik kikapcsolásnál. Ha le szeretném állítani a gépet, akkor a Windows szépen kijelentkezik, leáll, hallom a winchestert is ahogy kattan egyet (mert leáll), de maga a gép megy tovább... Van valami ötletetek mi lehet a gond? Nem olyan nagy probléma, csak hét nem ez a normális állapot. Lap: P35C-DS3R rev2.1, tuning nincs.
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
raubisoda
senior tag
Nekem meg az a kínom a lappal(gap35c-ds3r 2.0),hogy mióta w8 x64 van fent és töltök torrentet és belüvüm,hogy ha végzett off machine,hogy újraindul.Nem tom milőtte de gondoltam hátha az,hogy van bent egy xeon quad 3210 és megvan rántva mert G0.Levettem alapra de semmi akkor is újraindul.Ha simán rámész,hogy off kikapcsolás semmi gond.De ha torrentben belövöm akkor resizi magát.Na erre megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Pancsermeste #41807 üzenetére
Sikerült így, csak annyi, hogy amikor beállítom a sata módot utánna csatlakozttam a pendrivot. Gép újraindít, majd biosban beállítottam a sorrendet, mert felcseréli egyébként a bios. Na ezt először nem így csináltam ezért volt a probléma. Most már rendesen megy, minden eszközt felismert a win.
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Pancsermeste
őstag
válasz zolee0307 #41806 üzenetére
A HDD prioritásnál állítsd be, hogy a HDD legyen az első, a pendrive pedig a második.
Ezután F12-újraindít, és ott HHD kiválaszt, azon belül a pendrive, amiről mehet a telepítés. Amikor kész, nincs több teendőd, újrainduláskor a HDD-ről (vinyó) fog bootolni.-= Pancsermeste® =-
-
zolee0307
őstag
A boot sorrendel van a gond. Ha pendriveról telepítek és F12 bot menűböl indítom a telepítést akkor a pendriveot berakja első boot eszköznek, a hdd-t meg másodiknak. Akkor telepítésnél mikor újraindul válasszam F12-ben a hdd-t? Nem gond ez telepítésnél?
-
Thrawnad
senior tag
Na az még nem volt. De nem kellene valaminek lenni a biosban ami arra utal hogy elindul? Vagy miért pont 3 órakkor?
Már ott tartok tényleg hozok egy őrdögűzőt.
Most jutott eszembe. Elállítom az óráját a gépnek, hogy meglássam a gép miatt vagy külső oka van az indulásnak.Thrawnad
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- További aktív témák...