Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
Első és legfontosabb lépés ssd -nél SATA AHCI MODE Enabled
Második: érdemes lehúzni a többi vinyót a telepítés idejére. (Az esetek 99% -ában nem szokott gond lenni, de a maradék egy százalék tuti bejön.)
Javasolt még a HDD S.M.A.R.T. Capability Enabled
/ ment újraindít/Ha nem látszódik ezek után a Standard CMOS Features menüpontban majd a háttértárak az nem gond (hanem jelleg). A Boot lehetőségei között attól ott lesz, ha jól emlékszem "P-" előtaggal
Ha a Legacy USB Storage Detect mód bekapcsolva marad akkor a pendrive -nak látszódnia kell a Hard Disk Boot Priority -ban. Ott első helyre kell tenni a pendrive -ot a telepítés első lépcsőjében. Lehetőleg hátlapi usb -be dugd. Ha minden szempontból jó a pendrive, és megfelelő a telepítő elkészítése is akkor nem lesz gondod.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz s.s.j.goku #42312 üzenetére
Első körben visszatenném azt a procit alapértékekre,, és úgy nézném meg a rendszer stabilitását.
(Érdemes Egy clear cmos -t csinálni)Ha ezek után is gond van, akkor adj egy kis plusz feszt a ramoknak.
4GB -os ddr3 ram modul hivatalosan nem támogatott, volt is itt olyan akinél bizonyos típus az nem ment
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz pinnacle #42309 üzenetére
Elméletileg nem lehetne különbség, mert mindegyik sárga az inteles vezérlőre kapcsolódik.
A sárgákat ajánlják, mert gyorsabbak mint a jMicron féle lila (GSATA) csatlakozók.
Olyat már több alaplap gépkönyvében olvastam,, hogy az azonos sata csatik közül a port 0 -ra legyen dugva a rendszer.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Thunderzolee #42221 üzenetére
EP35C-DS3R lapom volt egy húzott q6600 -ossal.
Biztos evett az is 120W -otAmúgy nem C-s lapról tettél be képet, világítana a zöld ddr3 foglalat
Kényes a ddr3 ramokra a lap, 1600 -at nemigen szeresse, pláne hogy max tuning mellett futna annyin. Normál beállításon csak 1333-at tud.
Nem emlékszem hogy ezek a lapok az (extrém magas hőmérsékletet leszámítva) képesek lennének throttlingnak nevezett jelenségre.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz BlasioX #42113 üzenetére
Csak DDR2 foglalatod van, így abban kell gondolkodnod.
Van 4 memória helyed, így a +(2x2GB) a legkézenfekvőbb. Ha tudod pont olyan ramokat tégy bele mint ami most is benne van. 1066 felesleges, játékokban nem lesz érezhető sebesség többlet a 800 -ashoz képest. 8GB ramnak a hivatalos leírás szerint mennie kell.
Az R9 270 menne a gépedben, de a proci nem szolgálja majd ki kellőképp.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz tittipecci #42095 üzenetére
Ha csak nincs valami nélkülözhetetlen funkciója a 8 -asnak ami nélkül nem tudsz élni, akkor maradj a 7 -esnél. A 8-asnak még mindig sok a gondja, pont a hardverekkel, meg a nem passzentos driverekkel. Olvasgasd a win8 topikját és látni fogod te is.
Nekem a 8.1u1 csak a tesztgépen van fenn, állandó üzemre 7 -es használok én is.
Szerintem a 8 -as már telepítés alatt ügyesen rendelne valamilyen Ms drivert a legtöbb eszközhöz.
nem vagyok tökéletes
-
-
pmheros
őstag
válasz Zoli986 #42075 üzenetére
Próba erejéig nézd meg másik táppal a konfigot, ha úgy sem oldódna meg akkor, sajna tényleg a lap lesz a hunyó.
(#42076) robyg
Ez a lap tényleg nem tuning bajnok, de a 400 -as fsb meglehet vele ddr2 mellett. A q6600 -osom anno ezt a 400*9 -es beállítást 1,45V -os Bios értékkel (terhelve 1,4V) vitte, úgy hiszem a te komolyabb procidhoz kevesebb fesz is elég lesz. Persze hűteni azt kell. A ddr3 pedig 1600 -on ebben a lapban lutri.nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Zoli986 #42073 üzenetére
Ugye memtest -et nem tuningolt proci mellett nézted ?
Egy korábban belőtt erős tuning, idővel instabillá válhat, ez is okozhat memtest hibát. Próbaképp lehet apró lépésekben feszt emelni a cpu -nak, memóriáknak, stb.Esetleg egy próba erejéig más tápot is belepróbálni abba a gépbe
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
Először is: nálad a lap, nálad a proci, miért nem próbálod ki ?
Pont ilyen lapban anno egy G0 -ás q6600 -ost járattam. Az kerek 3GHz -en bírta alapfeszen.
Ez egy tesztelt proci volt ami egy komolyabb lapban 3.9 -et is ment, míg nálam az ep35c-ds3r -ben csak 3,6 -ot. Vagyis a lap nem a legtuningosabb
A te procid 45 nanós, azok tuningjához már a P45 -ös lapok javallottak. Ezen felül, ahány proci annyi félét megy. Ráadásul az alapfeszedet sem tudjuk.
Tehát a kérdésem: ez a fajta lap, ezt a konkrét procit mennyire engedi felhúzni? Feszkó emelés nélkül.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz sanyek2 #41945 üzenetére
Manual 43.oldala
csak a sárgára vonatkozik:
SATA RAID/AHCI Mode [Enabled]
SATA Port0-3 Native Mode [Enabled] <- én erre gondoltam, hátha segítene
csak a lilára vonatkozik (jMicron Gigabyte):
Onboard SATA/IDE Device [Enabled]
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode [AHCI]Ha minden beállítás így volt, és a sata kábeltől a win telepítőlemezen át, az intel Sata Preinstall driver -ig minden rendben volt, akkor nincs több ötletem.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
-
pmheros
őstag
válasz dergander #41858 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a Gigabyte (jMicron) lila vezérlőre kötött eszközök egyes esetekben lassabbak lehetnek. Főleg azokra indított tartós nagy állományok írása esetben. Egyébként nincs velük semmi gond sőt, a leválasztási ikon mindig meglesz, míg az inteles (sárga) vezérlőnél pl a Mátrix storage programot is feltelepítve az megszűnik létezni
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz amina09 #41852 üzenetére
az utolsót akartam ajánlani neked is. De ezek szerint az már nálad is megvolt.
Esetleg húzz le a lapról minden felesleget (usb -s eszközök: nyomtató, egér, bill), hdd, odd, floppy. Ha lehet ps2 billentyűzetet használj. És mindezek után egy cmos clear.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Bernyó84 #41702 üzenetére
nekem e4400 -es volt anno, annak 302*10=3020MHz volt a vége (egészséges fesz mellett). Ez mellett a legmagasabb osztóval max 1280 -at ment volna ddr3 ram, ha akkoriban lett volna olyanom.
Én a ddr3 -nak az előnyét az olcsóbbságában látom, nem a teljesítmény előnyében, mert ez utóbbi nem igazán észlelhető.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Töki bácsi #41676 üzenetére
nekem olyat csinált hogy csak egyszer kellett ctrl+F1 -et nyomni, aztán a következő bios-ba lépésnél már többet sem. Aztán volt egy clear cmos és már rendben működött. Nem mondom hogy ez a megoldás, de ha még nem tetted meg, akkor egy próbát megér.
melyik vezérlőre van dugva az ssd ? milyen ahci driver van fenn ? ssd tesztprogik mutatnak -e valamit ?
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz pinnacle #41653 üzenetére
a p35 -ös lapok már nagyon nem mai darabok. Az újabb driverekben már nem ezekre a chipset -ekre gyúrnak, így nem feltétlen kell a legújabbat feltenni. Nekem pl egy 2009 -es van fenn, és semmi gondom. Az ahci driverem is ugyanilyen régi, és szintén semmi problémám.
c:\Intel\Logs\IntelChipset.logJa, hogy te Benchmark -olsz! Egészségedre
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Bernyó84 #41644 üzenetére
333 -as processzor oldali fsb mellett fog a lapodban az (1600 -os) ram 1333 -at menni !
Nálam is így van, ez a memória osztásból következik. Magasabb osztó(szorzó) nincs! Ahhoz hogy 1600 -on járasd a memót, 400 -on kell menjen a cpu. (E4500 -nak 200 -as az alapértelmezett fsb -je)Többünknek van/volt 2x 4GB ddr3 p35 -ös giga lapban, és eddig mind ment.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz polonic #41519 üzenetére
Két helyen kell a sorrendet beállítani:
Egyszer a Advences Bios Features -ben a First Boot Device -nál a HDD(pendrive -ot HDD -nek veszi) legyen,
a másik hogy a Hard Disk Boot Priority -ben a vinyókat megelőzze a pendrive (mert hogy ott listázza)[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Pancsermeste #41441 üzenetére
nekem is ez az utolsó tippem: a jMicron vezérlős lila GSATA -t IDE módba, és arra kapcsolni az ODD -t
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
mert az ssd -n akkor még nem volt boot szektor, így nem tudott jobb híján mást meghívni, csak a lemez maradt neki.
szerintem megkavarodott a Bios. Ha nyomsz neki egy default -ot , vagy mégjobb csinálsz egy CMOS Clear -t, és utána mindent beállítasz újra az megoldhatja a problémát
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
a kérdés jó: a Bios -ról készült képek szerint a beállítások megfelelőek, ha még mindig ugyanígy áll minden, akkor hardveresen a lap részéről rendben van a dolog.
Az hogy nem jön fel "CD lejátszás" azt simán szoftveres bugnak tudnám be, de ha már nem is bootol akkó baj van. Amit én megpróbálnék: másik sata kábel az ODD -re, esetleg ha van kéznél másik optikai meghajtó , akkor azzal tennék még egy próbát.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
-
pmheros
őstag
amit odáig csináltál az jó is volt, de a boot sorrendnél nem a szimpla CD Rom -ot kell választani.
A képen a saját példámban IHAS524 -es DVD egység van a 4-esre fűzve
ja és ahhoz hogy az ott megjelenjen, miután az AHCI -ba átraktad, kell egy újraindításnem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz PeeterssoN #41408 üzenetére
"illetve hol ?" -link
"Találtam két másik drivert is..." na jó de mihez meg minek ennyi ?
Nagyon 'találékony' vagy , de elég felmenni a gyártó hivatalos oldalára ahol minden együtt van.[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz jano_77 #41378 üzenetére
hővezető paszta a neve. Nem feltétlen kell Zalmann, vannak 100-200Ft -os megoldások is. Bármelyik pc szaküzletben lehet kapni ezeket. Minden esetben kell használni
Magát a csereműveletet a korábban linkelt videó jól bemutatja(nem kell hozzá angol), jobban nem tudnám én sem elmondani.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz remington2 #41359 üzenetére
nem tudok okosabbat mondani mint amit már olvashattál.
Erősebb tuningnál sajna előfordul (az adott cpu számára magas fsb)[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz remington2 #41357 üzenetére
Ha már félted a cuccaid: ne áramtalanítsd, (ahogy én tudom) az elektromos hálózatra visszakapcsoláskor keletkező áram"löketett" semmilyen elektronikai cikk nem szereti.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz jano_77 #41337 üzenetére
amit én tennék:
-kivenném az összes ram -ot, és abból csak egyetlen modult tennék vissza. (lehetőleg egy alapfeszes 1,8V -os modul legyen) Majd újból áramtalanítanék, elem ki megint ki egy 5 percre.
Ha így beindult akkor, a másik ugyanolyat be lehet tenni mellé.nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz hülyegyerek #41330 üzenetére
ha nincs benne ram, sípol ? vagy az se ?
az alaplap procifoglalatában érintkező nem sérült ? proci ki-be próba
#41331) jano_77
ha csak bios -t buheráltál és mást nem, akkor a gombelemes témának működnie kell. De húzz ki minden "madzagot" a gépből nehogy valahonnan is áramot kapjon, és utána vedd ki az elemet, ne egy percre , hanem ötrenem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz hülyegyerek #41318 üzenetére
hát ha a táp is ugyanaz maradt és nem megy, akkor a házból kiszerelve ráindítani,az még egy próbát megér (mint utolsó lehetőség).
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz hülyegyerek #41311 üzenetére
ez az "összeraktam, bedugtam" ez már most felvet egy alapvető kérdést. A "régi gépet" nem egyben adtad oda mint írtad?
milyen táppal és ram -mal menne, ha menne ?
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz jano_77 #41285 üzenetére
-ahogy korábban is írták, nincs érzékelhető különbség a 800 és az 1066 -os ramok között, így a 800 -asok mellé felesleges 1066 -osokat venni.
-4gb -os DDR2 ram az a nagyon ritka kategória, vagy ha találsz is méregdrága lesz. Általában 2x2 -es kittet nézik árlistában 4gb -osnak
-javasolt 4db tök egyforma 2GB 800 -as modul vásárlása, és akkor nem fog érni semmilyen meglepetés
-4GB rendszermemória felett indokolt a 64bites oprendszer. Egyrészt mert 32 bites rendszernél az össz címezhető memória lesz 4GB (tehát a vga -d 1 gigás akkor már annyival kevesebb a használható mem.mennyiség. Vagyis már csak 3) , valamint 1 alkalmazáshoz max 2GB -ot tud rendelni 32 bites rendszer.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41224 üzenetére
a tápod meggyőző
de ilyen nevű prociról még nem halottam ? támogatott típus ez ennél a lapnál ? az hogy a lap 775 -ös foglalatú, az még nem azt jelenti hogy bármilyen régi 775 -ös cpu -t megfelelően kezel.mod
cpu kompatibilitás a lapodhoz: 2,53 -asoknál nincs támogatott Bios verzió[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41222 üzenetére
milyen procit váltottál milyenre ?
lehet hogy betöltésnél a nagyobb proci áramfelvétele meghaladja azt amit a tápod le bír adni.
Milyen márkájú és mekkora tápod van ?továbbra is tartom azt hogy rosszak a beállításaid, meddig volt kivéve az az elem ? és ugye teljesen áramtalanítva volt arra az időre, ez utóbbi nagyon fontos
ramok mekkora sebességűek ?
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Everlost #41220 üzenetére
a CMOS -ban tárolódik a bios.
A legegyszerűbb módja az alapbeállítások visszaállításának hogy áramtalanítod a gépet, majd a cmos clear feliratú tüskéket a megfelelő pozícióban zárod.
Ettől egyszerűbb ha kiveszed a lapból az elemet 1-2percre (áramtalanított gépnél)Az új cpu okozta helytelen beállítások miatt képtelen felállni az op.rendszered, ezért kell minden alapra állítani
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
-
pmheros
őstag
válasz littlemole #41196 üzenetére
ahogy nézegettem a lapodhoz kiadott BIOS -okat, egyiknél sincs ilyen jellegű javítás.
amit megnézhetsz hogy az ssd -n a legújabb firmware van-e. Azokban szoktak ilyen esetleges kompatibilitási hibát javítani.
Visszaolvasva a topikban vannak ssd használók, és nincs panaszuk
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz kicsipapucs #41197 üzenetére
Megpróbálhatsz egy CMOS clear -t, hátha akkor előkerül.
Előtte a Giga lapok "Ctrl" + "F1" kombinációjára próbálj rá.[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
-
pmheros
őstag
válasz Kbhont #41094 üzenetére
szia,
én első körben pontosítanám az ssd típusát.
Aztán meg lehet még próbálni sata3 -as porton is.
Vagy bizonyos esetekben egy újabb firmware annak az ssd -nek.
Az usb3 elképzelést nem értemÉrdemes lenne a te h55 lapod topikjában kompatibilitásról érdeklődni, hátha más is volt már így ilyen ssd -vel.
Illetve van ssd topik is, ott hátha találsz ugyanilyen corsair ssd tulajt, aki már megoldotta hasonló problémáját. A vidámparkos élmény indexedet ne vidd magaddal, mert igazán nem lehet rá alapozni. A tényleges sebességmérési adataidat, pedig jelöld meg melyik programból származnak.Ebben a topikban kb ennyit tudunk segíteni. Kívánom hogy sikerrel járj
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz petymeg #41087 üzenetére
a 400 -as fsb -t bírni fogja a lap, ha proci is bírja. Szerintem igen, még többet is.
Ne ragaszkodj az 1066 -hoz, nemigen fogod érezni a 800 és az 1066 közötti különbséget sem, hátmég ha csak 66MHz az a különbség1,3625V -is lehet a fesz, ez pedig gyári paraméter
Megfőni, miért tenné ? figyelj rá mennyi, van rá program több is[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Pancsermeste #41084 üzenetére
bezony: a teljes áramtalanítást sok lap nem szereti
(#41085) Lord Vader én csak a saját tapasztalatomat írtam le, abban a konkrét esetben nem tudom pontosan mi okozhatja a bajt.
Jut eszembe, havernak is volt rövid ideig 4500 -öse, az is nagyon antituning volt. 250 felett az sem akarta a jót, el is adta gyorsan.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Alister71 #41081 üzenetére
az én (ep35c-ds3r)lapomban csak az e4400 -esem csinált ilyet, a q6600 -osom , és az e8400 -esem soha. Pedig a lap ugyanaz volt. Tény hogy az eredeti órajeléhez képest az e4400 volt a leginkább felhúzva, de összességében mégsem volt olyan sok az a 300 -as fsb. Abit ab9 pro -ban ugyanez az e4400 -es csak 270 -ig volt stabil.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Katyum #41071 üzenetére
ha adhatok egy tanácsot akkor ne foglalkozz az élmény indexel.
Az pedig hogy a ram 800 -on vagy 1066 -on jár, szinte mindegy, nem fogod megérezni a különbséget. Csak szintetikus tesztek mutatják ki az apró pluszot, a mindennapi használatban nem érezhető, játékok alatt meg, nem meghatározó a memória sebesség többlet.nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
csináltam egy videót. Természetesen ritka gyenge minőségben, de ami kell az látszik.
Ami szerintem ebből leszűrhető hogy ameddig a "Legacy Usb Storage detect" nincs bekapcsolva addig eredménytelen lesz minden próbálkozás. Utána mint HDD (usb-hdd) már megjelenik, de a többit meg úgy is látod a videón.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz #22040064 #41065 üzenetére
másnál hasonló helyzetben bevált a következő:
áramtalanítás(teljes, tápkábel is ki), cmos clear, majd utána az elem is ki vagy 2-3 percre !
Ezzel elvileg minden régi bennragadt rossz beállítást kiütöttél.
Majd lehet újra próbálkozni.Esetleg később a pcie 101 -re
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz pmheros #41061 üzenetére
ha más gépen működik az a pendrive akkor nem tudom mi lehet.
Nálam 3 különböző pendrive van használatban, mindhárom más típus, más rendszer boot -ol róla, és mindegyik megy a lapomban. Egy valami közös bennük, egyik sem ntfs fájlrendszerre van formázva.nem vagyok tökéletes
-
-
pmheros
őstag
válasz slaci007 #41014 üzenetére
bár már nincs a lapban (visszakerült a helyére), 1600 -on 9-9-9-28 volt .
A gondja nem is ezzel volt, hanem a subtiming -okkal kellett játszani valamint. Asszem az RFC(tRFC) nem akarta elérni a szükséges 128 -as értéket. Nem emlékszem mit csináltam nekinem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Kiki18 #41005 üzenetére
mivel az én lapomban is mentek Kingmax -ok ezért mondhatom hogy hosszabb távon sincs gond a 2,0V -al sem.
első körben egy clear cmos -t megejtenék a helyedben, szerintem nem a memódnak megfelelő a ram kezelés.
aztán pedig mindenképp újra kell telepíteni a win -t.
ha ezek után is gondok vannak akkor fel kell venni a kapcsolatot az eladóval
nem vagyok tökéletes