Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Bocsi, de ha az "automatikus" alatt azt érted, hogy Auto-n van a fesz, akkor azt ajánlatos mimnél előbb manuálisan beállítani, mert akár a procit is hazavághatja ha túlfeszeli.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
havri1
félisten
Kb 70 fok lehet valóban a határa, mert jelez ám ha porosodik a borda. Kékhalál
Ekkor szokott 68-70 fokokat mutatni/mag, na ilyenkor jön a porszívózás, és máris 60-65 közt ingázik csak.
Igaz, én levettem 1,125V -ra manuálisan a feszt, még 400-as fsb mellett is.[ Szerkesztve ]
havri
-
sz.j
nagyúr
Ha már a memókról van szó hagy kérdezzem meg, hogy van értelme 2×1GB-ot 4×1GB-ra bővíteni? Lesz érezhető gyorsulás?
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?Lap: P35-DS4
Memók: Crucial Ballistix, 2×1GB-os PC2 8500 1066MHZMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
ToBeY
nagyúr
4X1GB 1066-os rammal nem szokott gubanc lenni?Csak mert gondolkodom még 2x1GB-on a meglévők mellé.
-
nimfas
addikt
Megrendelném végre a ramokat... de még mindig nem vagyok 100-as hogy melyiket.
Segítsetek :-DP35C-DS3R lap, C2D E6750 (2.66Ghz) 3,2 GHz-en járatva 8x400-al, jelenlegi ram Kingmax 2x1GB DDR2, 1066 Mhz ezt a ramot cserélném le
a, 2x4GB Kingmax DDR3, 1333 Mhz-re vagy,
b, 2x4GB Kingmax DDR3, 1600 MHz-re.
Később lapcsere esetén használnám tovább a ramokat :-D
Kérdésem az lenne, hogy mennek-e a lapban a ramok, ha valakinek ilyene van esetleg... továbbá, hogy a proci húzást befolyásolja-e, menni fog-e továbbra is 3,2-n?
A héten szeretném megrendelni a ramokat, azért érdeklődöm ilyen intenzíven :-)
Előre is köszönöm
-
ToBeY
nagyúr
Ki milyen beállításon használja a DDR2 1066 ramjait? Standard vagy Turbo esetleg Extreme?Van-e egyáltalán értelme állítgatni?Nem nyírja ki a ramot?
-
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
P35C-DS3R lapom van, jelenleg 2x1GB Kingmax DDR2 ram... ahogy olvasom nem csak 4GB-ot kezel a DDR3-as ramokból. 2,6-os proci... 3,2-re húzva simán megy, ezzel kapcsolatban az új ramokkal is menni fog?
Én 2x4GB Kingmax-ot szeretnék bele tenni, most akkor menni fog simán, vagy nem?
Milyet érdemes venni, ha később is szeretném használni egy esetleges alaplap csere után... 1333-ast vagy 1600-ast? Van vkinek tapasztalata hogy megy-e az 1600-as tutira ebben a lapban?Előre is köszi!
-
veterán
senki nem probalt meg 1600 as ramokat p35c ben ? help help
-
havri1
félisten
Hát nézd. Mennyiért mennek a quad cpuk használtan? Én 20kért nem adnám oda, de fogalmam sincs mennyi a piaci ára.
Nemrég raktam össze i3 2100+ intel alaplap, 40k. szinte 1:1 volt a teljesítménye az én 9400asommal.
És azért az csak új chipset, ddr3, sata3, usb3 stb..Igaz ezek közül csak a ddr3 van a 15e ftos alaplapon.
10-15k-t cpura értettem, memó az +.
Én tuti új gépen gondolkodnék inkább. AM3 is ütős, az alaplappal 25k...havri
-
havri1
félisten
Az semmi!
Volt nekem úgy, hogy belőttem fixen az időzítéseket , és everest x-x-1!!!-xx -t írt persze fagyott...
Szóval ez a lap szerintem DDR2 -nél elérte a határait, ezekel a ramokkal menni megy, de már nem az igazi..Én is hamarosan cserélem a platformot, csak megvárom, ameddig az i7 már bestbuy lesz, mint most az i5.havri
-
havri1
félisten
válasz kris07 #40659 üzenetére
a 2gbosak simán mentek 1600mhzen, de ebben a lapban kb ugyanazt tudta mint a ddr2 800mhzen. Hogy miért? Fogalmam sincs. Gondolom a chipset már nem tudja kihasználni, vagy tudja a franc.
Mekkora különbség van az általad venni vélt jobb ram, és ezek a kingmaxok közt?havri
-
kris07
csendes tag
Lapulnak az 1600-as 8GB-osok. Pedig biztos van olyan. Jáááj ha valaki szólna, hogy ez és ez a típus 1333 CL7-ese, vagy 1600 CL9-ese vígan darál nála.. 1 hetem van még venni..
Ha nem akkor marad a Kingmax ami a kollégánál már bizonyított, de azt meg hogy rakom majd át egy komolyabb gépbe? -
kris07
csendes tag
válasz havri1 #40657 üzenetére
Hááát erre nem nagyon tudok mit mondani.. De valamiért csak drágábbak, még ha a márkától el is tekintünk. Csak többet tudnak, gyorsabbak, stb.. Azt hogy ez mennyire érezhető amiket tesztekben kimutatnak...háát afracsetudja.. Az ember próbálja mindig a lehető legjobbat megtalálni normális áron..
-
havri1
félisten
-
kris07
csendes tag
Szaasz!!
Azt hiszem többek nevében is kérdem, hogy van-e olyan GA P35C DS3R lap tulajdonos, aki vett a gépébe mostanában 8 GB RAM-ot és ha igen, akkor milyen típust. (A specifikáció szerint ugye 1,5 V és 4GB 1333 DDR3 mehet bele) De hátha sikerült valakinek pl egy 1600-as 8Gigás kitet belegyömöszölnie, úgy hogy stabil is a rendszer. (Később még jól jöhetnek ezek a RAM-ok címszóval) Sokak nevében is köszönöm a választ! -
tyan
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte EP35-DS3-as lapomhoz keresek hátlapot. Ha van ilyened, keress privátban.
Köszi!
Üdv. T.
-
-
ent9hc
csendes tag
válasz PiciKenny #40605 üzenetére
Hali!
Kösz a választ. Annyit pontosítanék, hogy amit írtál f7-es biost az a p35c-ds3-hoz a legujabb nekem viszont ds3r van amihez az f12 a legutobbi az is 2009-es. Elvileg ddr3-bol a gigabyte oldala szerint max 4gb-ot támogat max 1333-on. De ugy látom van itt akinek megy 8gb-al is majdnem ugyanez az alaplap, pedig az övé is csak 4gb-ot támogat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ShadowK #40626 üzenetére
p35nél még 1.65 volt a ddr3 szabvány, ez azóta csökkent. valszeg a ramoknak nem lesz baja.
feszeket érdemes defaulton hagyni, lehet nem fogsz tudni lejjebb menni.
auto feszeket használni tilos, ha kevesebb/default fesz kell, túlhajtásnál pedig mindig manuálisan kell feszt adni.
PiciKenny: tuningnál nem szabad auton hagyni feszszabályzást, egyébként meg ott a default. lap alapból tuningnál nagyon sok feszt ad, sok esetben a biztonságos határ fölé is feszel. kézzel érdemesebb kitapasztalni mindent.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ShadowK
tag
Sziasztok!
Vettem DDR3 ramot a lapba, viszont azt látom, hogy default voltage-on 1.66V-ot ad neki, a ram egy standard 1.5V-os. Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne lejjebb vinni a DDR3 feszt?u.i. cpu-z, everest és bios is 1.66V - 1.65V -t mutat, szóval tényleg sokat ad neki, nem csak valamelyik program gondolja így.
Köszi! -
havri1
félisten
Passzolom, nekem most 47 fokos.
Addig cseszegettem a bios beállításaimat, mire most tök mind1 mit állítok be, a feszültségeket kívül mindent figyelmen kívül hagy.
Nyomtam már load defaultot, semmi.
Hiába állítom manuálisan az FSB-t, az csakis 333-on megy valójában.
WTF??havri
-
-
havri1
félisten
válasz dethroner #40622 üzenetére
Az pedig jó, nekem is így van, csak 8cm-es ventikkel.
Esetleg legközelebbi pucolásnál lesd meg a passzív hűtőt a chipseten, nincs e lemozdulva vagy ilyesmi.
Kézrátétellel az az 59-60 fok már igen érezhető. Ha forró a borda, akkor jól illeszkedik, mivel átadja a hőt.havri
-
dethroner
veterán
válasz havri1 #40617 üzenetére
CM590 ház, elől 12 centis be, hátul 12centis ki, felül 12 centis kifelé fújó ventilátor. A procin meg egy Mugen2 van, szintén 12 centis ventilátorral. Az oké hogy dög meleg nyár van, de windows alatt ilyen meleg. Meg se merem nézni mondjuk játék alatt hány fokos lenne.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
havri1
félisten
válasz PiciKenny #40620 üzenetére
Akkor azt nem értem, hogyha most stabilan megy 1480mhz-en ezekkel a beállításokkal (auto mem sebesség -1480mhz, fsb 360mhz, időzítés by spd), akkor fix 1333mhz, 400fsb, időzítés by spd, miért kék halálozik?
Én csak alaplap bug-ra tudok gondolni.
Biztos, hogy a memória körül van valami gigszer, hiszen 3 nappal ezelőtt, a 2x2gb ddr3-1333mhzes kingmaxok ezzel a beállítással gyönyörűen mentek 1600mhzen.
Végül is ha azt nézem, jobban jártam így, hogy dupla memórai, de kevesebb mhz. Nem?havri
-
dethroner
veterán
Srácok, EP35-DS3 lapom van, és nézem az Aida64 59 fokot mér az alaplapra. Ez még az egészséges tartomány?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
havri1
félisten
Helló!
Gigabyte GA-EP35C-DS3R lapom van, eddig 2x 2gb ddr3 1333 kingmaxok voltak benne.
FSB 400, ramok (auto) 1600mhz, időzítések by spd szerint mentek.
Atom stabilan.
Lecseréltem a memókat 2x 4gb ugyanilyen típusra.
Azóta csak és kizárólag alap auto beállításon hajlandó elindulni a gép.
AMint megadom az fsb 400-at, hogy a proci húzva legyen (2,66@3,2), fagy, restartol, el sem indul.
Már szinte mindent kipróbáltam. 1333mhz a ramnak, 1600, auto, időzítések manuálisan, + fesz, semmi.
Valaki tudna segíteni?BIOS F4, táp 535 enermax, proci q9400.
Köszihavri
-
ent9hc
csendes tag
Üdv Mndenkinek!
P35C-DS3R rev.2.0 F12-es bios alaplapba szeretnék ddr3-as ramot venni. Ezt (KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/8G) néztem ki. Működne rendesen minden gond nélkül?
Köszönettel
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Minden ami hőszivattyú
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...