Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
Robust Graphics Booster - Auto, Fast, Turbo. Turbo
Ez sávszélességet emel? PCI-E sávszélességét? 9600 és 9800 nvidia kártyák gpu órajele állítólag emelkedik ha a PCI-E sávszélességet megemeljük.
Robust Graphics Booster -nek van erre és a teljesítményre hatása? Vagy csak akkor ha gigybate vga kártyám van?
Probálta ezt valaki? Kösszi
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
fiATHaLON
őstag
Elfér egy EP35-DS4-en a Scythe rev a. hűtő?
Előre is köszönöm! -
Laraxior
titán
befejezni pupákok
eredmény: FSB 520.. evvan...
lemez bench elég jó*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
-
Gorneck
legenda
-
sz.j
nagyúr
-
simi762
tag
válasz Gorneck #22084 üzenetére
hallóka Góré!
még mindig szarakszik a gépem!
már megint ugyan az a gond vele, hogy amikor indítok, 3.-4.bootolásra áll csak fel a gép.
amikor írtad hogy adjak plussz feszt az MCH-nak,akkor teljesen jó volt, de most megint haldokli.a beállításaim még mindig ez
és ez
ha van valami ötlet, azt megköszönném!
üdv simi![ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz Gorneck #22083 üzenetére
Megnézem...adok egy kis pluszt a NB-nek hátha úgy menni fog jobban,bár kétlem. Sebaj,úgyis quad lesz,ezhelyett egy darabig egy 6300as.
Nem valami bíztatóak ezek a 45nm quadok.... Lehet egy 1.2 VIDes q6600 lesz belőle... majd még alszok rá párat.
nah sörénymosás,aztán nb feszemelés....*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Egon
nagyúr
Az normális, hogy 7,5*500-on (feljebb pikk-pakk hibázik a Prime), 1.35V-on hajtott E8200 egy Ninja (amin cca. 1000 RPM-es S-FLEX van) így melegszik? Percek alatt felkúszik a két mag hőmérséklete 68 illetve 63 fokra a melegedős Prime-teszt alatt...
A borda meg langyos."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
semetka
őstag
Ez a sebesség jónak mondható??
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
éN79
addikt
No, én is toltam egyet, egy jó kis satas eredményt: [link]
-
ToBeY
nagyúr
Everestel csináltam egy disk benchmark-ot. Mem tudom hogy ezek az értékek rendben vannak? [link]
-
Laraxior
titán
noh asszem be kell szereznem egy hatalmas winyot,kicsit összekapta magát az UPC 20/3Mbitet adnak nemegészen 10 pénzért...ha teljesíteni is tudják,hát lesz villanyszámla
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
csana
senior tag
Köszönöm a gyos választ! Akkor már ezeket is tudom , ki is pipálom . A ramoknál: 0,2V-ot adok a ddr2-nek plusszba, ezt többen is mondtátok, hogy nemárt a stabilitás végett. Szóval thx!
fagy53: Köszi! Ezt el is felejtettem megkérdezni, de akkor már nem is kell: (Performance Enhance) mivel nekem a középső értéken (turbó) volt alapból, és gondoltam hagyom, de akkor visszaveszem, mielőtt belekutyulnék az időzítésekbe.
-
Qru
MODERÁTOR
1: 75fokig elmehetsz maghőben. Afölé ne menj.
2: Passz, mindent én sem tudhatok. Majd a ram szakik megmondják.
3: 2.00 kétszeres szorzó az megegyezik az 1:1-ben el. Mivel a DDR az effektív sebesség duplázódik. Ezért hol így (2.00 szorzó), hol úgy (1:1) nevezzük de ugyan az a két dolog.
4: Ez egy biztonsági dolog, hogy biztosan elinduljon mindeféle lapban a ram. Nyugodtan vedd vissza kézzel az időzítéseket. (Az ajánlott feszültségre figyelj, nem minden modul megy alapfeszen 4-4-4-12-őn. Nézd meg a gyári ajánlást, alap fesz az 1,8V ehhez képest tudod adagolni a plusz feszt. +0,3V fölé ne menj tartósan.)
#nincsbennetarcsi
-
csana
senior tag
Üdv! Newbie vagyok a tuning témában, de az első hsz-ben linkelt oldalról összeszedett információk alapján (és egyéb segítő hsz-ekből kibogarászva a lényeget) dobtam egy kicsit a proci teljesítményén, megnézni mit mutat.. Ami érdekelne:
(1) Jelenleg Orthossal+2-3 más progival terhelem, mit mutat, és a hőmérséklet felől lenne olyan kérdésem, hogy alaplapnál a 59 Celsius az megfelelő érték? Mi az amitől necces? A Proci magok 55 C-n futnak terhelve, de szerintem még a 60 is beleférne (gyári hűtő)
(2) Egyébként a memória beállításoknál nálam a tRD Phase Ajustment 27-en van, és amit láttam a tuning oldalon ott ennél az értéknél 1 szerepel.. Ez mit befolyásol? (A sima tRD 7-es értéken van)
(3) Egyéb: nézzétek el nekem a hozzá nem értésemet, de hülyébb nem leszek ha megkérdezem: Szóval van a System Memory Multiplier (SPD), ez nálam 2.00-án van és így ha 400Hz-en van a proci, akkor 800-on fut a memó.. De akkor mi ez az 1:1-es arányszám amit sok helyen olvasok, és ezt hol lehet módosítani? (na nem mintha akarnám, csak a kiváncsiság kedvéért)
(4) Egy másik kezdő kérdésem: 400Hz-nél a memóriák időzítését megkockáztathatom visszavenni 4.4.4.12-ra (elvileg ezt bírnia kellene alapból, de 400Hz-re 5.5.5.18-ot "ajánl")?
-
őstag
válasz Gorneck #22028 üzenetére
Tehát akkor nem oldható meg az előlapi panelen kívül máshogy a venti szabályzás a lapról? Mert 1 max 2 venti lenne ha nem muszály ezért nem adnék ki 4-5k-t, az 5vos csati meg eléggé leszabályozza a Silenbladet, ami csak a vinyót hűtené, de egyúttal itt is jön be a levegő. A proci pwm-es szabályzás is hadilábon áll?
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
válasz gina100 #22041 üzenetére
Chipset, UAA driver, Audio, LAN -ebben a sorrendben, bár az Audio drivert én inkább a realtek honlapjáról kapnám le
-
gina100
tag
A P35-DS4 rev. 2.0 laphoz a lent látható driverek vannak fent giga oldalán.
Kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket és milyen sorrendben kell telepíteni a gépre?!? Oprendszer XP.1. Audio
1.1 Letöltés... 07/03/2008 Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)
O.S. : Windows 2000,Windows XP,Windows XP 64Bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 32bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 64bit,Windows Vista x86 (32-bit),Windows Vista x64 (64-bit) R1.87 31.2 Mb1.2 Letöltés... 29/10/2006 Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version )
O.S. : Windows 2000,Windows XP,Windows Server 2003 5.10.0.5010 29.9 Mb2. Chipset
Letöltés... 15/02/2008 Intel INF installation
O.S. : Windows 2000,Windows XP,Windows Server 2003 Enterprise Edition 32bit,Windows Server 2003 Enterprise Edition 64bit,Windows Vista x86 (32-bit),Windows Vista x64 (64-bit) 8.3.1.1009 1.8 Mb3. LAN
3.1 Letöltés... 07/03/2008 Realtek LAN Driver O.S. : Windows Vista x86 (32-bit),Windows Vista x64 (64-bit) 6.188.1207.2006 3 Mb3.2 Letöltés... 07/03/2008 Realtek 8111/8168 LAN Driver
O.S. : Windows 98,Windows Me,Windows 2000,Windows XP 5.658.0515.2006 3.5 Mb[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
válasz spitfire82 #22039 üzenetére
Az Intel-es raid a különbség a két lap között. DDR3-al szvsz. érdemes még várni, a P35 gyatrán teljesít vele. PCIe 2.0-át a P35 sem tud. Miért akarod lecserélni a P5B-t (azt mondtad nem cserélsz gyakran lapot )?
[ Szerkesztve ]
-
spitfire82
csendes tag
Sziasztok!
Tud vki segíteni abban, h mi a különbség a GA-P35-DS3 és a DS3R között?
Érdemes DDR3-at támogató lapba beruházni (P35C), ha nem cserélgetem gyakran a lapot?Jelenleg egy ASUS P5B-m van. Core2 E6750, GA-9800GX2, 2X1GB GEIL ULTRA 800MHz, CHIEFTEC 650W. Számít vmit, h a jelenlegi lapom nem tudja a PCI-E 2.0-át?
Várom a segítséget!
Köszi!
-
ToBeY
nagyúr
Az alaplap vagy a win nem kapcsolhatja le a vinyót?Mondjuk nem is vagyok biztos benne hogy a vinyó ez.Egy kattanás hallatszik, és megfagy a win.Ez történt reggel is,de nem volt fent az a program sajna....
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés az alaplap ban van 4db 1Gb memoria van még 2db DDR3 foglalat ha aba is teszek még 2db 1GB DDR3 mat az menyivel változtat a rendszeren?
ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro
-
őstag
Sziasztok!
P5Król szeretnék DS3-ra váltani a lap elrendezéséből kifolyólag, és az volna a kérdésem, h mennyire lehet szabályozni akár Biosból, akár Speedfannal az alaplapra dugott házventiket? (Fontos számomra a csend )
Illetve van olyan komolyabb dolog, amiben esetleg rosszabb ez a lap mint a P5K.Mielőbbi válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kiss(b)
tag
Hali lenne egy kis problémám giga ds3-as alaplapom van és a mikrofon nem akar rendesen skypnál mükdödni , a hiba okára nem jöttem még rá.A probléma a következö a másik fél nagyon visszhangzik nálam ilyen hiba nem jelentkezik illetve engem halkan hall.
Teszteltem a windows hangrögzitövel ott jol müködik nem halk.Ha valaki tud segíteni please..
Persze fel van telepítve a realtek hd audio de ha skypon azt állítom be nem az alapértelmezett hangot akkor meg abszolut nem is hallanak...:SA kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.
-
Atla
senior tag
válasz Gorneck #21970 üzenetére
Visszább vettem mindent,de a Ram-ok egyszerüen nem mennek5-5-5-15 1000Mhz felett +0.3-al /2.25v/ már 1020nál is hibázik a Prime95 Blend teszt!850-en meg nem akarom használni öket
Ugyhogy visszaraktam +0.4re 2.400V igy mennek 5-5-5-15 1063 425x2.5!
Ha behalnak hát igy jártam!5k-ért már vannak Kingmaxok,legfeljebb majd lecserélem ha leégnek! Persze jo lenne ha a lapot,és a procit nem vinnék magukkal az örök vadászmezökre! -
MODERÁTOR
válasz BalaNce87 #22016 üzenetére
Ha a következő gépedet összerakod, akkor lehetőleg a Codegen tápot felejtsd is el azzal a mozdulattal.
Nekem is rengeteg bajom volt a Codegen kábelezése miatt. Egy 80-as winyóm azóta is bánja... Porosodik a polcon, mert leégett a 60GB adatommal együtt...Új tápokon meg van SATA tápcsatlakozó, tehát nem kell sz@rakodni átalakítóval.
Harrrr!!!!
-
BalaNce87
addikt
válasz Gorneck #22012 üzenetére
A vinyóim satásak, sőt az egyik sata kettes de a lapom régi úgyh jumper van rajta.
Az optikai meghajtók az érdekesek, mert van egy cd és egy dvd író. Lehet kapni azokból is Satásakat? Soha nem néztem még
Viszont nekem elég szar tapasztalataim vannak a sima tápkábelt satássá átalakító kábelről. Kicsit megmozdul és hip hopp elmegy a power a vinyóból...
Bár lehet h csak a codegen táp kábelei ratyik -
Dubmaster
aktív tag
Köüszönöm a segítségeteket!
Tényleg nem maradt más, mint holnap átpakolom egy másik gépbe, aztán kiderül a proci döglött -e, vagy keressem tovább a hiba oká!
Kösz és üdv: Dub
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
BalaNce87
addikt
Ezeken tényleg csak egy IDE csatlakozó van? Akkor hogyan lehet több Optikait rákötni egy ilyen lapra? Lehet hülyeséget kérdezek, de nem vágom a témát
-
-
MODERÁTOR
válasz Dubmaster #22008 üzenetére
i have no more idea...
Viszont csak úgy lehet megbizonyosodni róla, ha átteszed a procit másik gépbe...
Valamelyik topikban olvastam, hogy a procikban a kupak alatt valami 100°C körül olvadó anyag van, ami átvezeti a hőt a magról a kupakra... Nem tudom ez mennyire szokott hibaforrás lenni... Tényleg nincs több ötletemHarrrr!!!!
-
Dubmaster
aktív tag
Az a gond, hogy már semmi ötletem, csak ülök és lesek ki a fejemből.
Ha a proci rossz? ennek mennyi az esélye, és hogyan győződhetnék meg róla ( anélkül, hogy áttegyem másik gépbe, mert az most nem megy)
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Dubmaster
aktív tag
Bocs, nem az én gépem, egy haveré, akinek próbálok segíteni, de én már kifogytam az ötletből. Gyári hűtő van rajta!
Egyébként a TX2-vel kapcs. igazad van, leizzadtam, mire bepattintottam mind a 4 talpat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Geller72 #21999 üzenetére
Segítséget kértem, így minden ötletet szívesen veszek!!!
Viszont a pasztázáson már túl vagyok, meg minden alap lehetőségen.
Az érdekes az -ezt nem írtam eddig- hogy kb 1 hétig minden rendben volt, alapon 41-42 fok, terhelve 60.
Aztán egyik napról a másikra meg ez: alapon 70 fok, terhelve 10-15 perc és kikapcs.
Üdv: Dub
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ford topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- MSI Z690 Torpedo DDR5
- Lapozzunk! MSI Z370 SLI Plus ATX S1151-V2 DDR4 OEM ALAPLAP INGYÉ FOX
- GIGABYTE A520M DS3H V2 (rev. 1.0) alaplap eladó (AM4, max. 4x32GB RAM), 2027.06.03-ig garancia!
- Kingston HyperX Predator DDR4 3200MHz 2x8GB CL16 kit (HX432C16PB3K2/16)
- ASRock FM2A58M-HD+ AMD FM2 / FM2+ alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest