Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Gorneck #38739 üzenetére
Elkerülte a figyelmem, hogy alapon jó a rendszere.. . Azért én küldenék akkor rá ram tesztet, de nem standard tesztet. egy 8500-nak 3800-on nem igazán kellene hibáznia alapfeszen..de ha mégis, akkor sem ott és így. Nemtom, a tápon egy railen mennyi kraft megy. Azt is ki kellene mérni. Az is lehet, hogy a lap instabil. És a híd, vagy valami más hibázik. Ezért nem szeretem a multibootos rendszereket. Főleg, amik közös fájlrendszert használnak. Mindenesetre komolyan ki kellene tesztelni a cuccost. Szintetikus tesztek mit mutatnak? Azokban nem hibázik? Prime..everest..etc..
-
-
-
A fentiekre a fejlemény: W7 reinstall és working. Tehát passzolom... Valszeg vmi proginak nem tetszett, vagy a winnek nem tetszett, hogy egy rammal telepítettem, és kettővel szerettem volna használni??. Ez már nem fog kiderülni.
-
-
válasz Gorneck #38717 üzenetére
Minden alapon volt, szal még a ramokat sem húztam. A végén már adtam a ramoknak egészen +0.4-et. A CL-t visszavettem 5-5-5-18-ra, holott egyesben simán mentek 4-4-4-11-et. A procit is visszavettem, még a feszt is visszaadtam neki normálra, pedig elhiheted, hogy a "békettes" E6320 az 1.350V helyett megy 1.1375V-on 7x400-at... Amúgy alapfeszen használom 1.1V-on, és eddig 24/7-ben Boincozott no problemmel. Singleben mennek, de dualban semmilyen felállással. F8-as bios van rajta, megpróbálom visszaflashelni, de előtte cserélek egy oprendszert, mert én inkább arra gyanakszom. Mert hagytam bios szinten és nem fagyott. Volt ram test is, direkt dualban, és ott sem állt meg, lement a teszt simán. Az most teljesen mindegy, hogy egyesben kell tesztelni a ramokat, kiváncsi voltam, dualban megáll e. Szal én inkább a W7-x64-re tippelek, bár fura. Az is lehet, hogy valamelyik progi szaraxik. Mondjuk az nem fog kiderülni, mert ha újra rakom és working, akkor passz lesz. Este jelentkezem.
Addig is thx. -
Hali. Ismét problémám lenne. Adott a lap: GA-P35-S3. Semmilyen ram nem megy benne dualban. Single channelben igen. Egy ram szintén. De abban a pillanatban, hogy dual channelbe raknám az op rendszer loadnál lefagy. Teljesen egyforma ramokról van szó. Több kitet is teszteltem már, a hiba ugyan az. Op rendszer X64-W7. 1 db 1 gigás rammal lett felrakva..ha ez számít valamit. Bár nem kellene, hogy számítson. Kissé ideges vagyok. Ramokat teszteltem, külön, az összeset, fél napom elment rá 11 ramot, mire leteszteltem. Sem a 800-as, sem az 1066-os rammal nem megy. A Memory support listben is benne vannak a ramok. 5let?? . Ez az 5. p35-ös giga lapom, de még ilyet nem pipáltam.
Üdv:
Geller -
válasz fenergie84 #38691 üzenetére
Így, hogy el sem mondod, mid van, kurva nehéz lesz. A kék halálok is valszeg azért vannak, mert mindenféle szart felraksz. Mi van akkor, ha hagyod a sevennek feltelepíteni, amit tud. Aztán felraksz egy everestet és megnézed, milyen hardverelemeid vannak. Pontosan, csipszet szerint, operációs rendszerhez illesztve. Mi az amit felismert és mi az, amitz nem, vagy nem jól. Aztán az infók alapján és az everestben lévő linekről kiindulva letöltöd a megfelelő drivereket.
.
Kezdetnek ennyi.
Üdv.Az előző hsz-emhez annyit, hogy minden ok, thx a helpet...
-
-
Totyik 1. hsz aktuális driverek RAID/AHCI link is dead...
A kérdésem:
ga p35 s3 lapon raid stripe tömböt szeretnék definiálni bos szinten. Valamit nem csinálok jól asszem. . Adott 2 db sata 40-es hdd. Mit hogyan?
Tenkjú.
Geller -
-
-
Ápropó...ha már gigabyte..nem kell vkinek egy ilyen?..
Specifications
Processor Supported* Supports Dual AMD® Opteron ™Processors
* 800MHz Hyper Transport busChipset Description
* NVIDIA® nForce™ Professional 2200
* NVIDIA® nForce™ Professional 2050
* AMD® 8132System Memory
* Maximum 32GB Registered ECC DDR333/400
* Supports 8 DDR DIMMsSystem BIOS
* Phoenix® BIOS with 8MB
* Supports PXE
* Multiple boot options
* DMI 2.0 compliantIntegrated IDE / SCSI Controller
* 2 IDE controllers on the NVIDIA® nForce™ Professional 2200 controller hub
Support RAID Function
* Supports 4 SATAII with RAID 0,1, 0+1, JBOD
Integrated Network
* Broadcom®BCM5751T Gigabit LAN
* Broadcom®BCM5011U phy
* Wake On LAN (WOL)
* Adapter Fault Tolerance (AFT)
* Adaptive Load Balancing (ALB)Integrated Super I/O Controller
* ITE® ITE8712F
Expansion Slot
* 1 x PCI-E x1 slot
* 2 x PCI-E x16 slot
* 2 x PCI-X 64bit/133MHz Slots
* 1 x PCI 32bit/33MHz slotBoard Dimension
* EATX Form Factor
* 12"W x 13"DRear I/O Connectors
* 2 x PS/2
* 2 x USB 1.1
* 2 x USB 2.0
* 1 x COM
* 1 x LPT
* 2 x LAN RJ45
* 1 x IEEE 1394
* 1 x Audio
* 1 x SPDIFIntegrated Audio Controller
* ALC 850
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz AdminGen #27492 üzenetére
..le7, hogy meg fogtok lepődni, de nekem a quad gyári coolere idle 40 alá viszi a termált..1k rpm mellett! 2 felett ritkán láttam..de akkor is 60-on tartotta.(csak a ramok vannak húzva, a CPU nem)..most gondolkodóba estem..Jelen pillanatban nem játszom, de ez rövidesen változni fog, ha meglesz az új VGA-m.. . Nem szeretnék kétszer venni..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
P35C Rev 2.0-ra szeretnék Freezer 7 Pro-t rakni. Nem lesz gondom vele? Fel lehet rakni simán, a lap kivétele nélkül? (Quadra lenne). Van vkinek már tapasztalata ebben a felállásban?
Üdv:
Geller -
Tesztelte már vki az F11e biost a REV 2.0-ás GA-P35C DS3R laphoz?
-
-
Nekem most ilyen van benne 2x1 gb, és simán viszi a quaddal 5-5-5-15-ön, turbon.
Produkáltam vele a 56 nanosecet is, és akkor még 1000-en mentek csak a memok..
Mondjuk, úgy vettem észre, hogy nagyon fesz érzékeny nálam ez a ram típus. Igazán +04%-al stabil.
Üdv:
GellerMÁS: Tesztelte már vki az F11e biost a REV 2.0-ás GA-P35C DS3R laphoz?..ez egy beta..vki ?
-
-
-
Szétszedem, kifújatom, átrakom a másik chiefftech házba, addig beüzemelem a péhárom dual cpu-s szervert, hogy legyen netem..cmos reset meg ilyenek..kb egy óra múlva jövök, asztalon kitesztelem, ott jobban látom.
Üdv:
Geller -
válasz Dubmaster #21996 üzenetére
Szia. Ne gondold, hogy hülyének néznélek, de nézd meg a cooler venti forgási irányát. Vettem én már coolert úgy, hogy meg volt fordítva, és a forgási irány ellentétes volt, ergo nem fújt, hanem szívott, ami ugye nem olyan hatásos..A másik, meg hogy ha nem jól van felfeküdve a borda, a te kezed nem ég el, mert a borda nem veszi át a hetven fokot. Tehát simán lehet a cpu meleg, mert a borda nem tudja átvenni, mivel nem síkban van. Próbáld meg paszta nélkül, pucold meg, hogy úgy mit mutat. Ha hűvösebb, mint hetven, akkor vmi bibi van az illesztéssel, esetleg a pasztázással.
Üdv:
Geller -
válasz Gorneck #21997 üzenetére
Ramoknál semmin nem változtattam. Edddig mentek a 3.2-es quad beállítás mellett 4-4-4-12-n. Most meg ha felrakom 5-5-5-15-re akkor sem megy. Standardon van, de próbáltam már Turbon is. U.a. Még flexible-n is ment 3.2-n a 3 ram modul. Kivettem a harmadik modult, hátha, de nem az a gondja. Nem is melegszik, 31-37 fokosak a magok.
[ Szerkesztve ]
-
Kissé ideges lettem. Eddig simán 3.2-n hajtottam a quadot. Ramok is ok. Kb 2 hétig hagytam 2.4-en. Ezután újra fel akartam rakni, mert ugye használtam én már hetekig háromkettőn, de az istennek sem akar. Akármit állítok, visszaállítja magát. ilyet még nem basztam. Ha felrakom 9x400-ra (mert itt is használtam már pár napig) akkor olyan, mintha észre sem venné, mit akarok tőle, indul 9x266-on, de a biosban 9x400 van, megnéztem. Mi a fax lehet??? Már 8x400-on sem akar. Elindul, de csak 2.13-on, akármit állítok neki. Ha 9x-t állítok, akkor meg 2.4-en. Mondom, annak ellenére, hogy a biosban 9x400 van. Ugyanez 8x400-on. ANy idea??
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz DarthPeeter #19452 üzenetére
Valszeg kell neked az UAA bus driver is. Elé.
Kukkenzi bitte: Audio
résznél.
Üdv:
Geller -
Kinek van még itt quad procija ehhez a laphoz?
Nekem "csak" 750mhz-re sikerült levenni az órajelet. Sikerült ennél lejjebb venni másnak is, vagy ennyi az alsó limit? -
válasz DarthPeeter #19414 üzenetére
A HD audiónak kell egy restart ahhoz, hogy magához térjen telepítés közben. Az audio managgert kell másodjára telepíteni, úgy vettem észre, hogy a sorrend nem mind1.
-
-
válasz Highland #19264 üzenetére
Ne haragudj, de igen kevés információt osztasz meg velünk ahhoz, hogy érdemben tudjunk reagálni is rá. Függ a problémád a következőktől:
-Nem lett megbontva a konfig az OP. rendszer előző telepítése óta, ergo minden kábel a helyén, tápcsatik a helyén, jumperek a kábelkiosztásoknak megfelelően vannak e elhelyezve?
-Alaplapi driverek az XP telepítése után fel lettek telepítve?
-Milyen XP-t raktál fel? Gyárit, abból is SP1 vagy már SP2-est, vagy vmi Blade félét, esetleg ezekhez hasonló "kreáltat"?
..és még sorolhatnám.
Megkönnyítenéd a mi dolgunkat is ezzel..
Üdv:
Geller -
-
-
Érdekes, hogy ha kicserélem a kingmax ddr2-800-as ramokat kingston 667-es ramokra, kisebb lesz a gép teljesítménye. Mielőtt vki kiröhögne, elmondom, hogy a kingstonok is 800-on mennek ugyanazzal az időzítéssel..hmm...érdekes..ki mit tippel?
Üdv:
Geller -
válasz Bile Demon #16606 üzenetére
A 75 nsec nem gáz, 5-5-5-18-on a kingmaxoktól ennyi...nekem is ilyenek vannak, igen rakás fosok, de ez van, ez az a kategória. 4-4-4-12-n sem fog sokkal jobb lenni..a kingmax fos, el kell könyvelni, aki jobbat akar, annak zsebbe kell nyúlni..nem tuning ramok..
Nekem 9x266-on van és idle 28-35C. Stressz alatt sem megy 65 fölé...gyári coolerral..idle 1k rpm..a lap úgy néz ki, beáll..hétvégén kísérletezgetek majd vele.. -
-
-
-
-
Az 5-5-5-18-as időzítésű DDR2-800-as sima kingston ramok simán mennek 4-4-4-12-be ebben a lapban, ami igen durva, ha felrakom 8x400-ra a quadot. Everestben nagyon sok helyen megeszi a QX9650-et. De nem is ez a lényeg. Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy plusz feszt kellett adnom jócskán, mert amúgy kék halál volt post után. Tehát a +0.4-re már jól reagált. Így most proci 8x400, ramok 4-4-4-12/2T. SPD: 1:1. Ramok fesze az everest szerint idle 2.03V. Naon kemény.. . A rar bechmark is ugrott 250 pontot csupán a ram timing miatt.
-
-
-
-
Nos. Feltettem az F10 biost. Azóta nagyjából ok. Indul a gép. Adtam a memeknek +0.2-t, mert látom, hogy idlében 1.81, de terhelés alatt visszaugrik 1.78-ra. Így most ok, terhelés alatt is. Kicsit játszottam a frekivel, a Quadot felraktam 8x400-ra, idle 25-32 fokosak a magok, a dioda 22, a venti 1000 rpm.(gyári venti!!)1.12V vcore. Ez ugye visszasteppelve 2400 mhz-re. Ha dolgozik, akkor 3200 mhz-en 1.3 v. Azért érdekes, hogy alapon az 1600mhz-re visszaléptetve is 1.163v-ot ad a lap a procinak, és ha felrakom 8x400-ra, akkor is annyit ad 2400-on.. . Nagyon úgy néz ki, hogy így érzi jól magát a quad. Az fsb is így 1:1. 800-as ramokkal. Azt kellene még megnéznem, hogy a kingston ramoknak lejjebb vehetem e a timing-ot 5-5-5-18-ról. De az a lényeg, hogy így stabil a lap most már. Kissé mérges vagyok, hogy kiadnak lapot hibás biossal. Teszteltem rar bechmarkal a cuccot, hát igen, nagyon látszik, hogy a rar azért igen memóriafüggő.Nem sokkal többet csinált a quad 3200-on, mint 2400-on..mondhatni lófax. Azt is észrevettem, hogy csupán a bios cserével 78.2 nsec-ről 72.8-ra csökkentek az időzítések, tehát ez a bios jobban kezeli a memeket is. Mondjuk az érdekes, hogy ugyanilyen ramokkal az X2-4200@5200-on 48nsec-et produkált. Nem is álmodok arról, hogy 50 körüli értéket elérek. Pedig sok progim van, ami ram függő, főleg az olyan konvertálásoknál, ahol már nem kell kisebb méretre tömörítenem, hanem csak átalakítanom, ott szinte alig van cpu stressz, viszont a ramokon sok múlik. (DVD Shrink).
A ConvertXtoDVD újabb verziói hála istennek támogatják a 4 magot, nem úgy mint a régebbiek, amik csak egy magot használtak. Így már elég félelmetes teljesítményt nyújt a quad ebben a lapban. Remélem, tovább finomítják ezt a lapot. Mindenkinek thx a helpet!
Üdv:
Geller[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz Gorneck #16064 üzenetére
To Gorneck23
Nem tudom, emléxel e a tegnap esti kinlódásomra? Sikerült felrakni a wint, drivereket..stb. Ma bekapcsolom, és nem fogod elhinni mi történt. Semmi. Úgy, ahogy írom. Ismét nem indult el a lap. Lassan fontolgatom a Flexem megkeresését...Hogy ezek az új lapk milyen trágyák..
A röhej, hogy most ismét arról a gépről írok, nem merem kikapcsolni. A venti most már felpörög bekapcsoláskor, minden megy, de kép nincs, post sehol. PCI-os vga-val sem. Ramokat akárhogy variálom, semmi változás. Már cseréltem tápokat is, volt enermax, chieftech, másik FSP, ami csak itthon van. Beküldtem neki egy 700W-os HIPRO tápot is, hátha..de nem. F2-es bios van fenn. Attól tartok, ha lecserélem F10-re akkor sem fog változni..ilyet még nem láttam. Most miért megy? Miért nem lehet LBA-t állítani a biosban az IDE vinyónak? Auto van és Large. Ramokat is cseréltem. Proci sztem ok, mert akkor most nem menne, az vagy megy, van nem megy, de olyat nem csinál, hogy eccer megy, eccer nem. Azt észrevettem, hogy ha nem meleg a cpu, a ventit egyszerűen lekapcsolja addig, amíg nem kap terhelést, és el nem kezd melegedni. Vhol 40 celsiusnál kapcsolja vissza, tehát ez magyartázat lehet arra nézve, hogy bekapcsoláskor miért nem pörög a venti. De a többire nemtok választ. Most gyönyörűen megy...28 fokos szobában (bazi meleg lett) 32 fokosak a magok (Quad). Tököm kivan ezzel a giga lappal. Berágok, azt veszek vmi fost helyette..ehh
Üdv:
Geller -
műxik...minden alapon lement az everest teszt is..rar bechmark 1550kb/s..alapon. A memeken állítanom kell, alapon 5-5-5-18-on mennek..vissza kell vennem őket 4-re....szal alakul..egy órát matattam a biosban..
thx mindenkinek..
Geller -
..lehet, hogy átrakom 1-3-ból 2-4-be a ramokat...így elsőre..
ramok ok, memtestet futtattam külön is..[ Szerkesztve ]
-
-
...xp-t telepíteném erre a fosra, de a 15. kék halálnál tartok így elsőre...0x0000007B..ez pont az a technikai információ, amire szinte mindent rá lehet fogni...faxom kivan, asszem mára ennyi..
-
Nem olvastam vissza a bajod, de nemrég szívtam így. Előlapi hangot szerettem volna. De nem elég, ha jól dugdozod a lábakat, szoftveresen is be kell állítani. Start menü--beállítások---vezérlőpult--hangok és audio eszközök---hangok és audio eszközök tulajdonságai..itt végig kell menned..be kell állítani mindent..az ouput/input eszközöket..stb..
-
Fejlemény:
Kivettem a ramokat, megvan a folyamatos síp. Visszateszem, semmi síp...
vga csere s3 triora...ugyanaz....vga vissza, ramok dual ch-ba, 1-3 slot, bekapcs...semmi..eszemfaszom kivan, nyomtam neki vagy 20 resetet...semmi...hagytam, kiváncsi voltam, hogy megy e a proci, melegszik e a borda...és láss csodát..kb két perc mulva elindult a lap..hogyajóqrvaanyjátagigabytenak...!!
Hozzá kell tennem, nem az első eset, hogy giga lap új létére szivatóval indul..utoljára az MA690G S3-am szivatott meg így....most ott tartunk, hogy el-elindulgat..de se vinyót, se dvd-rw-t nem lát....xarakodok tovább, hátha... -
válasz Gorneck #15860 üzenetére
Kiveszem a vga-t, megnézem, mit üzen..aztán kiveszem a ramot is, azt is megnézem, mit üzen, majd ram be, vga ki, S3 trio be, azt úhy is megnézem..ha semmi, akkor elkönyvelem, hogy van egy xar új giga lapom, amit holnap reggel cserélhetek egy EP35C REV 2.1-re..+2k és +200km..
-
-
Valaki a #15849-re??
-cmos clear megvolt
-ram varia megvolt
-zárlat nincs
-csatik ellenőrizve
-érintkezések ok-ház: chieftech dragon
-táp: FSP 400
-Ramok: Kingston DDR2-800 (2x1 GB)
-Lap: P35C DSR3 REV 2.0
-Proci:Q6600
-Venti:gyári
-VGA: 8400GS -
Van egy kis gondom.
Összeraktam a cuccot a quaddal, giga p35c lappal. Nem indul. Proci venti picit megindul, azt hali, megáll. A táp FSP 400W-os, 2x1 Gb ram van. A vga ideiglenesen egy 8400GS/256Mb rammal.
Ha lehúzok mindent, és variálom a ramokat, akkor sem indul. Az FSP 14 centis ventije is forog, a vga venti is, de se kép, se hang. A cpu venti áll...
Valami tipp? Ezt a lapot nem ismerem annyira..
esetleg MSN-en vki help: