Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
-
vincze90
tag
hello!
egy kis segítséget szeretnék kérni memtest86ttal kapcsolatban! bootolok és akor bejön az ablak ott hogyan kell beálitani h mind a 4gb leelenörizze? -
Gorneck
legenda
-
BobChemistry
őstag
válasz Sziszifeca #23589 üzenetére
a lila az a GB chip-re van rákötve, az tudja a RAID-et
a sárga az intel déli híddal van kapcsolatban (ICH9)
ha akarsz raid-et akkor a lilára kötödBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Lenne 1 hülye kérdésem. Miben különbözik a GA-EP35-DS3 lapon a LILA illetve SÁRGA
sata vezérlő?? Melyikre érdemes rádugni?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
BobChemistry
őstag
Gorneck, betennél engem is a listádba?
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Jag
senior tag
válasz Gorneck #23551 üzenetére
Biosban engedélyezni kell a wake on lan, vagy hasonló funkciót. Aztán a hálókártya beállításaiban is engedélyezni kell azt, meg az energiagazdálkodásnál ne legyen bepipálva az, hogy kikapcsolhatja a gép, hogy energiát takarítson meg.
Ezután MAC és IP alapján magic packet és éled is.
-
Attix82
addikt
Nah elso optimalis beallitasom:
Amit Biosba alllitottam:
----- DRAM idozites Auto, de viszont Turbo modba.
----- CPU 1.16xxxx V
----- Dram +0.5V es igy mint lathato 2.3Volton megy. *5-5-5-15 on mar 2.4V kellett volna, mert sebessegbe meg semmi kulonbseg*
----- CPU 7x500 FSB
----- MCH +0.1VTobbi mind alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Brumi˘
addikt
Udv all!
P35C-DS3R rev2 mennyire birja a quad tuningot?
-
bim
veterán
válasz anonymus89 #23581 üzenetére
ddr3 memoval tudtommal még senki nem hasznlta itt igy fingunk sincs hogyan bánik el vele.van rajta inteles raid is.
-
anonymus89
addikt
válasz Gorneck #23578 üzenetére
Ismét lenne kérdésem: már a proci, memória, táp kiválasztva csak az alaplappal bajlódok.
Szeretnék lefixálni egy-két dolgot: a p35c ds3r annyiban különbözik a p35 ds3r-tól, hogy kezel dd3-as memóriákat? vagy ezen kívül még valamiben???
Most már ott tartok, hogy ha megbízható a p35c ds3r akkor inkább azt venném a jövőre nézve. Ezért érdekelne, hogy neked mi a tapasztalatod mert látom neked ilyen lapod van.Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Nescafé
őstag
válasz anonymus89 #23577 üzenetére
Nekem is kingmax van,és tökéletesen működnek.
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Gorneck
legenda
-
-
Attix82
addikt
Kerdes: 500as FSBn hajtom a cuccot, 1200Mhyen a ramokat...prme95 ramtest viszont csak +0.55Vnal stabil. Everest szerint 2.42Vot kap a memoria. Az igaz, hogy a CSX Diablo gyari erteke 2.4 1200hz 5-5-5-15 bealltiasoknal.....ahogy nezegettem asm moduloknak keevsebb feszultseg is eleg 1200-hoz..van egyeb beallitasi lehetoseg?
Memoriak turbon vannak, 5-5-5-15 idozitesekkel....vagy valahol mashol keresendo a problema?
CPU> 1.52V eleg neki a prime95 CPU testhez.....
Jah es large test is csak Memoriak 2.4Voltot kapva fut jol *20 percig ment*
-
katt777
félisten
válasz rumkola #23572 üzenetére
Azon tűnődök, hogyan applikáljam rá a pwm-es stock ventit a HTX2-re... Nagyon inkompatibilisnek tűnnek, a stock lábait meg nem akarom levágni. Valahogy majd azzal...
Csak már összeszereltem a gépet, a TX2 meg valami pattintós megoldással van összerakva, azt sem akarom elbarmolni. Bonyolult...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Gorneck #23567 üzenetére
El kéne adnom a hűtőt, a panel árát hozzátenni, és venni egy Hyper izét, na, mi ez az új csoda... 212? A gyári hűtő mennyire ok ahhoz a 3,9 GHz-hez? Olyan vékonyka... Vagy sokat pörög? Mert 6000+ stock hűtője is ugyanúgy hűtött, mint a TX2, cask 5000-ig tudott pörögni, az ezzel járó zajjal együtt.
Na meg kiszedni a lapot hűtőcseréhez! Olyan bénán vannak rajta a hdd csatik, hogy így is megkínlódtam vele, mire összeszereltem.Aggregátor: Nem. De ASUS és MSI ezeket is tudja vezérelni.
Dr. Én: Speedfan nem szabályoz semmit, hiába állítgatom. Úgy fest, bios támogatás nélkül a szoftverek is tehetetlenek.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz diegho #23566 üzenetére
No, ez ám a "marketing munka helyett"-flozófia alappéldája!
Lefordítva: "Kabbe, kocsog, tojunk rád!"
Még magyarabbul: ha igaz lenne, azt írnák, hogy "Ne használd X és Y gyártó a és b és c ventilátorával!" Még jó (nekik), hogy a legtöbben nem gondolkodnak eddig.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
BobChemistry
őstag
du. próbálgattam a cuccost egy kicsit
eddig alapórajelen ment a proci (6400 L2) 1,175 V-on, de ma kíváncsiságból levettem 1,15 V-ra az FSB-t meg feltornáztam 333 MHz-re, és gond nélkül megy
már 4 órája megy a WCG
a fogyasztásmérő szerint terhelve 98-100 W, míg idle állapotban 80-82 W a fogyasztás
(ram 1066-on 5-5-5-15 +0,1 V)Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
diegho
nagyúr
na bemásolom megint a ventiszabályzós dologra mit írt a gigabyte:
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, the board does not provide such BIOS option anymore. This is because some of CPU/system fan with bad quality might cause MB H/W damage. Sorry if there is any inconvenience.At last, we apologize if our past service was not satisfactory. Due to the vast amounts of questions we receive daily, we understand the inconvenience of waiting for e-mail responses. If you still have any further question or suggestion about our product, please do not hesitate to contact with us. Thanks again for your understanding, and please receive our sincerely apology.
-
katt777
félisten
Kösz, én is azon gondolkodom, de jobb lenne a szabályozhatóság. Vagy valami szabályozót kéne rászerelni, és kivezetni a gépből. Láttam is egy ilyen 3 ventit szabályozó 5,25-ös modult, de jobb lenne önműködően szabályozni. Megnézem ezt a speedfan-t.
-
rumkola
nagyúr
válasz Gorneck #23553 üzenetére
Amúgy én egy P35-DS3-at vettem, és REV 2.1-et emeltem le a polcról. Ez gyakorlatilag ugyanaz mint az EP35-DS3.
Annyi a furi, hogy BIOS szerint nekem még csak F10 van rajta, ami nem is támogatja a DES-t. De legalább szépen világítanak a ledek. Viszont bánt, hogy az F10 nem tudja a prociventi vezérlést. 965P-DS3 F10 BIOS tudta...
Most nálam is folyamatosan 1400-at pörög a venti. Mondjuk hangja nincs, és a proci 10 fokkal hűvösebb mint a 965-ben volt. A ramekezelés meg sokkal-sokkal jobb. -
katt777
félisten
válasz Gorneck #23553 üzenetére
Tényleg csak az van, nem én siklottam el felette. Na, akkor kell egy vevőt találnom a csendessége miatt vett, zsír új HTX2-re. Ez legalább jó volt az MSI/AMD-ben. Terheletlen procival nem is forgott, úgy is jól hűtött.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Tőletek is megkérdem:
V-modot tettem VGA-ra, eddig semmi gond. Megy rendesen.
De:
Eddig a CPU a tesztek alkalmával 3600 Mhz-n ment, 1.46 volton. Hogy javuljon a Mark eredmény, megrángattam csöppet. 1.6 volton 3825 Mhz-n megy. Azonban ekkora Vcore mellett ugyanúgy beállítom a V-modos órajeleket és feszültséget (1.246 volt IDLE, 1.29 LOAD) a shader tesztnél összefossa magát.
Visszaállítom CPU-t 1.46 voltra, 3.6 GHZ-re, vmodos órajel, feszültség megint beállít, és lám, tökéletesen lemegy a teszt.
Én arra tippelek, hogy a 460 APS Zalman táp kevés.... -
katt777
félisten
válasz barnam_ #23548 üzenetére
Van Disabled-en kívül más is? Akkor ezt benéztem. Kösz, megkuksizom.
bim: Hát ja, csak örülök, ha itt bármit el tudok adni. Egyelőre most 864-en mennek, 1066-osakat biztosan nem kellett volna levenni. De az 1200-as OC-t is ismeri a lap, azokat lekezeli rendesen (persze ez egyelőre csupán elmélet)? De ha az 1066-osok is tudnak +10-15%-ot, akkor végül is ez sokat nem számít.
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #23544 üzenetére
Ejh, hát nem olvastad az aláírásomat?
CF-hez min. X38-as lap kéne, abból meg tesztekhez ASUS maximus formulát szoktak használni; na, annyi pénzt én nem költök el arra, hogy abban a pár játékban, amelyben műxik, kicsit jobb legyen a hatásfoka, mert még egy ATI3870X2-vel is olcsóbban kijönnék. Már HA érdekelne több GPU-s megoldás. Semmi garancia arra, hogy egy újabb hardverrel nem lesz-e totál eldobható az X38 is.
Az viszont tetszik, hogy a 8.3-as Catalyst-nek minden baja volt az AMD-s lappal és procival, az Intelen meg hasít, mint az atom. Ki érti az AMD-t?[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Klubtag lettem!
2 pici gondom van.
Az egyik: a HyperTX2-t full fordulaton tekeri a lap, pedig beállítottam, hogy szabályozza.
A másik: Pörög a TX rendesen, proci hőmérséklete 32°C alapon, de a magokat Evereszt 50°C-osnak jelzi. Ez normális? Illetve milyen melegek lehetnek? (3,9-en a proci 40°C körül van, magok terheléses teszt alatt 66°C-ig melegszenek.)Tuninggal 3,9 GHz-ig jutottam, de a 800-as RAM-okat vissza kellett osztanom. Ja, ez az AMD-s szóhasználat! Vagyis 2-re kellett levennem a FSBAM arányt, lejjebb nem lehet. A lap szabályozza a fesz-t, 3,9GHz-en 1,167 helyett 1,264V-ot ad a procinak. Azt jól tudom, hogy 1,3GHz-ig el lehet vinni? (Mondjuk totál szükségtelen, csak kiváncsi vagyok a konfig tudására.) Esetleg visszább vehetem a feszültségeket kézzel, az nem okoz gondot (MSI lapom anno mindig túlbiztosított).
Első eredményeim a tesztoldalam Teszt-rovatában megtekinthetőek.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
és még mindig alapfeszen....beszarás ez a processzor... még fut a small FFTs...
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Laraxior
titán
az intel térhódítása a memóriahűtés terén
dual
intel
memoricooler*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
-
Jag
senior tag
Egy böffenetet esetleg erre?
-
Termi16
őstag
üdv mindenkinek!
Rég jártam erre....
Végre sikerült memókat cserélnem, így most kicsit javítottam a tuningon is.Így néz ki a dolog:
Na jó, akit érdekel az másolja be a böngészőbe: http://kepfeltolto.hu/i/?76223&t=img
Az új kit egy Corsair 2*2048mb dhx-es ram, a spec. szerint szerény 800/5-5-5-15/1,8V.
Asszem minden más látszik a képen. (azért leírom, a ramnak +0.2V van beállítva, ez everest szerint 2,1V-nak felel meg, míg a procinak 1,5V van belőve.)[ Szerkesztve ]
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
codec
senior tag
Üdv!
GA-EP35-DS4 (rev. 2.1) lappal kapcsolatban kérdezném, hogy ez a típusú lap támogatja vajon az Intel Pentium D925-ös processzorok közül a D0 steppinges(SL9KA) változatot?
A cpu kompatibilitási listán csak a C1-es (SL9D9) változat szerepel.
Mondjuk ahogy néztem egyik gigabyte lapnál se szerepel a listán a D925 D0-ás változat. Ezekszerint a gigabyte lapok ezt a steppinges cpu-t nem ismerik fel? (kicsit furcsa lenne..)Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Attix82
addikt
Hello. Nah en is mar a Giga DS4es taboraba tartozom ....p35os kivitelben....csak a winfosba az asus driver es a giga driver egyutt va nfent aztan csinal mokas dolgokat...nemtudja valaki hogy lehetne leszedni az Asus drivereket?
Elso kis bealltiasom: 7x500FSB 1200MHz a ramok......proci alapon, memoria 2,25Volton elso lepcsoben...majd ha megtalalom a szamomra legidealoisabb beallitast kepet es meresekt is linkelek
Elso benyomas a laprolo: Biosa kicsit bonyolultnbak tunt , de mar 1 ora mulva mar valamennyire hozzaszoktam, alltiasi lehetosegek nagyon szuperek......osszessegebe eddig nagyon jo ! Asus P5B deluxom volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz rumkola #23507 üzenetére
Ilyen jellegű cseregar van...ha vmi gáz van a termékkel, akkor futárt küldenek érte...persze gondolom ügyesen az árban benne van ez a kis extra...
Házhozszállítás:
2.1 Mennyibe kerül?
- Jelenleg bruttó 2400Ft súlytól és távolságtól függetlenül, amely magában foglalja a
GaranciaFutár szolgáltatásunkat.2.2 Mi az a GaranciaFutár?
- Az iPon Computer Kft. saját szolgáltatása, melynek keretében házhozszállítás esetén
ingyenesen a futáraink hozzák és viszik a garanciális rossz termékeket.2.3 Hogyan rendelhetem meg a GaranciaFutárt?
- Telefonon és e-mailen keresztül.2.4 Milyen adatokra van szükség a GaranciaFutárhoz?
- Az alább adatokat kell megadni: termék, termék hibája, név, cím, telefonszám és
időintervallum. Ebben az esetben a futárunk a megadott időben elmegy a termékért.2.5 Hogyan adjam át a futárnak a garancia problémás terméket?
- A terméket kérjük biztonságosan becsomagolni, illetve egy papírra a hibát
feljegyezni és a garancia papírral együtt mellékelni. Eredeti garancia papír nem szükséges,
elegendő egy fénymásolat is.
2.6 Mennyibe kerül a GaranciaFutár?
- Jogos garanciaproblémánál ingyenes, amennyiben a termék hibátlannak bizonyul a
házhozszállítás díját, bruttó 2400Ft-ot számolunk fel, ezért az Ön érdekében kérjük, csak
akkor vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, amennyiben 100%-ig megbizonyosodott a garanciális
problémáról.Gorneck#1239
-
rumkola
nagyúr
válasz anonymus89 #23493 üzenetére
"lejönnek érte és elviszik"
DDDDDDD
Ilyen biztosan nem csinálnak.
-
Gorneck
legenda
válasz anonymus89 #23496 üzenetére
Ez elég érdekes...DS3P olcsóbb, mint az R?! Az hogy?! 1500 hogy jött ki?
Gorneck#1239
-
chamo
csendes tag
hi... valaki meg tudja mérni egy p35-ds3 dobozát, hogy mekkkora? thx
http://s2.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MjM3NzIw
-
Jag
senior tag
P35-S3 tudja szerintetek a Wake on lan-t?
Leírásában, biosban nem nagyon találtam konkrétan erre utaló lehetőséget, de ez nem jelent semmit.Esetleg tapasztalat?
-
Qru
MODERÁTOR
A BIOS-ban tudod ezt is állítani M.I.T. menüben, az overvoltage résznél. (elősször tedd manual-ra, utánna tudod állítani). Aztán irány a gyártó honlapja vagy megnézed a dobozt mennyi van ráírva. Ha az van ráírva, hogy: Operating voltage 2,1V, akkor mivel 1,8V az alap fesz, DDR-nek adnod kell +0,3V-ot.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- BMW topik
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Diablo IV
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z590 AORUS ULTRA Alaplap
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB kit
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!