Új hozzászólás Aktív témák
-
vincze90
tag
Sziasztok!
van egy olyan gondom h letöltöttem az 5.30as everest ultimate-et és 10 fokkal kevesebbet mér a processzor magjaira mint a coretemp azaz alapon 25 fok(everest mag1,2) coretemp 35 kinek higgyek?
köszönöm elölre is -
vincze90
tag
hello!
következö a gondom, pár honapja tuningoltam a gépen és a bled meg a smal fft gond nélkül 1,5orán keresztül futott. ma csinált egy furcsát a gépem kifagyott csak az egér maradt igaz az mozgot más nem, ujrainditottam és sipolt szagatottan 3indulásra majd alapra visszaált. csináltam 1 blendet és 20 perc után kifagyot (8K-s tesztnél ami asszem proci)! mi lehet a gond?kössz a segítséget!
vincze -
vincze90
tag
hello!
sikerült beálitanom mindent sajnos 530*7et nem birta a proci sehogy se igy ez maradt:
cpu: 417*9 1,44V
ram: (2,5X) 5-5-5-15 2,0kérdésem még, h enyi fesszel lehet e vmi baja a procinak nem meleg max 30 Cos?
mod: estleg Gorneck23 a listádra jelentkezhetek?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
elnézést h az 2X van hozzászolásom egymásután de most volt idöm ki számolni és 2 lehetöségre jutottam
530*7 1:1 hez illetve 9*412 és a romot 2.4gyel szorozni nekem az elsö szimpatikusabb kérdés menne-e vele a proci vagy az nem számit h van kiszorozva az orajel??!
köszi elölre is!
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
hello!
sikerült a procit beállitanom 468*8 1,408Vtal viszont a memoriákal ismét gondba vagyok mert nem tudom beállitani a 1114mhz-s orajelet 5-5-5-18al 2,25Vtal sem ment én nem csinálok valamit jól v a memok nem képesek rá?
-
vincze90
tag
válasz Gorneck #31520 üzenetére
orajelben akarom a 3.7 ghz-t csak monyuk ha 7Xesen szorzom az 528 as FSB-t jelent viszont csak 3 helyen láttam az oldaladon hogy igy szoroznák ki a procit! 1,4 Vnál többet nem akarok neki addni de ezt droppal tehát biosba olyan 1.45V ennyivel el lehet érni? bocs ha hülyéket kérdezek de sajnos csak a tudatlanságom miat van
-
vincze90
tag
válasz Gorneck #31501 üzenetére
értem!
amugy az lehet h a 6850 es procihoz 440*8 fsbnél már kell plusz feszültség? mert prime egy pár perc után kiirja h 1 error?! sajnos csak elméletben took vmit de az se sok gyakorlatom még nincs igazán! a ramot levetem 1:2re auto idözitéssel tehát csak a procit probálom beállitani 3,7ghz-t probálom elérni az lehetséges?
mod: a proci nem igazán melegszik nagyon alapon 28 fokos!
még esetleg anyit h ha a 7Xesen szorzom akor lehet h jobb eredményt tudok elérni?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
hello!
sikerült beszereznem egy proci hütöt (cm gemin II 1ventivel) igy el kezdtem kicsit tuningolni most 425*8 on tarok és a ram megy 1020 mhz auto idözítéssel és nagyon meleg mialat orthos fut szinte éget ha megfogom ez gond? az volt rá irva h 2.2-2.4 Von üzemel 2.2 adok neki jelenleg! a proci meddig melegedhet? most 48-50 ˙C -
vincze90
tag
[link]
erre pls irjon vki mert tanácstalan vok[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
-
vincze90
tag
erre vki?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
sziasztok!
sokszor kérdesztelek már titek ás mindig tudtatok segíteni vhogy remélem most is igy lesz! kérdésem a következö melyik ramot érdemesebb megvenni csx 1066 2X2 GB (sima kék hütös) vagy ocz reaper 1066 2X2 Gb?! vagy ha netalán 20K környékén még van jobb ram akor melyik az?válaszotokat elölre is köszönöm!
Vincze -
vincze90
tag
válasz Csyppa #25565 üzenetére
értem elméletileg nincs stabilitássi gond legalábbis a legutobbi tesztnél nem volt! de akor csinálok egy orthost meg prime95öt azután kiderül!
u.i: régebben nem volt vele semmi ilyen téren mostanában kezd szorakozni...
mod: pontossan el tudja nekem valaki magyarázni hogyan kell beállitani a memtest86 ot? butoltatom cdröl és ott ugye C-t kell nyomni a beálitásokhoz és azután h kellene?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
sziasztok!
a következö gonddal szeretnék hozzátok fordulni: amikor kikapcsolom a tápot (persze kikapcsolt állapotban) és vissza a következö indulásnál bekepcsol a gép majd leáll és ismét bekapcsol mintha egy rossz tuning miat indult volna ujra, jelenleg még tuning sincs rajta minden alapon megy! ez az alaplapom hibája v valami más? -
vincze90
tag
hello!
egy kis segítséget szeretnék kérni memtest86ttal kapcsolatban! bootolok és akor bejön az ablak ott hogyan kell beálitani h mind a 4gb leelenörizze? -
vincze90
tag
rendben köszönöm! Kicsit érthetöbb lett a dolog! én mondjuk az elején még ezt a 800as ramokat 7x450/900 ba használom de ugye ez a vége a ramnak inene már csak max szorzot tudok a procinak emelni de ahoz sztem nem elegendö a gyári szar hütö! majd a továbbiakban hamár meglesz az uj ram akor majd ugyis kiirom h mi a helyzet!
-
-
vincze90
tag
válasz Baluka71 #22328 üzenetére
nem vagyok én se valami nagyon profi a dologban de egy olyat tudnék javasolni h biosban az fsb-t álitsd 430ra a szorzot ami most 9esen van asszem azt 8ra alatta van h memory multipiller (v hogy irják) azt 2.0ra nem tudom melyik biosod van ezért lehet h a fömenüben nyomnod kell Ctrl+F1et h bejöjnek a romok további beálításai! ott álitst be a castöl 4-4-4-12re és adj neki 2.1Voltot ah eddig volt v még lehet h 2Vtal is elmenne! ja még vmi a pci frekvency-t fix 100ra! ha mindez magvan és stabil akor inentöl kezd majd emelni az fsb-t 5ösével 10ével!
Mod: ja igen még vmi ugye ah irtam a procinak nem kell az az 1.4V talán menne 1.35ön! de ebben nem vok biztos
[ Szerkesztve ]
-
-
vincze90
tag
hát öö igen nem akar! csak még néztem h majdnem megy 1300ig és h inkább ilyet v olyat kellene aminek tényleg 1066 mhz az alaporajele?
mod: és h 2gb csak 10000.- és hütö is van rajta (még kapnának egy 8cm-s ventit is) a kingmax ami ugyan enyi árba de 1066 mhz-s azon nincs semmi
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
hello!
sztetek megéri lecserélnem a geil ramjaimat ezekre: http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.htmlugynéztem h böven megfelel egy 1066 mhz-s ramnak! nektek mi a véleményetek?
-
vincze90
tag
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
hello!
a következö érdekes problémával fordulok hozzátok:
vista alat ki akartam probálni az alvo állapotot rámegyek "leáll a gép" és mikor vissza kapcsoltam nem akart betölteni semmit ujraindult 6-7* majd lekapcsoltam a táput utána ujraindult 1* és a biosban minden alapra ált! amugy stabilan használtam a tuningokkal tobb hete! szerintetek? -
vincze90
tag
sziasztok!
amikor tesztelem a gépet akor a memoria körül ilyen "nyöszörgö" hang jön! de ez alapon is elöjöt, nem jelez hibát a teszt progi sem. igazábol én a memoria hutöre gondolok h ott a höátado nyöszörög már ha van benne mert nem szedtem még le! szerintetek? -
vincze90
tag
hello!
érdekelne h az orthos tuning után elöször 15 perc után hibát talált majd másodszori inditáskor már 1és negyed orája megy hiba nélkül! hagyam igy v mit csináljak?proci 450*7 normal
geil 2X2Gb 1:1 (900 mhz) 4-4-4-12 trd8 2,2V ez igy ok? -
vincze90
tag
válasz qw78er89 #18366 üzenetére
nem nemsikerült még kideritenem! még viszaolvasgatam most és azon gondolkodom h mi lenne ha a cpu feszét autorol átálitanám 1.3Vra? am nem a ram az biztos mert giel honlapján 900 mhzig van irva h addig megy biztosan mondjuk megkapja a +0.2Voltját... esetleg neked nincs valami ötleted v h tényleg jobb lesz e a teljesitményem 1:1-be (ha ramok olvasás irás másolását nézem akor az szép javulást mutat)?
-
vincze90
tag
válasz qw78er89 #18358 üzenetére
hello!
jártam már itt ezzel a gondol pár nappal ezelött akor nem oldotuk meg... most van 1 képem is: http://kepfeltoltes.hu/080229/621919714N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg egyáltalán megéri az 1:1es hajtás v ha nem akor h kellene hajtani? köszönöm elölre isszerk: másik forumunk irták h talán a procinak kéne meg +0.1V! csak nem tudom h megéri-e?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
válasz Bile Demon #17906 üzenetére
értelek! monyuk még volt egy olyan gond is h akartam inditani az nfs-t és akor kiirta h hiba tehát vmi biztos h nem volt 100! igaz haverom is azt mondta h igy jo lesz de nem értem igazán még most kezdem kapisgálni... természetesen nekem is minden alapfeszen van pontosabban a ram kapja azt a pluszt ami kell a 800asnak
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
válasz Gorneck #17884 üzenetére
a biosban beálitom rá azt h 7Xes legyen mentem leáll ujraindul everestnél nézem a tulhajtásnál cpu orajele 3010 mhz (eredeti 3000)
cpu szorzo 7.0X...tehát be van álitva csak nem tudom h az orthos mért irt rá olyan sokat és miért is inditota anyival a tesztet
bocsánat nem everest az jol irja
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
am nem lehet még esetleg h biost kéne frisitenem mert még az eredeti van fönt? nem lehet h csak azért agya ki igy a szorzott értéket?
-
vincze90
tag
Sziasztok!
az lenne a gondom és a kérdésem h 1:1 ben szeretném a ramot és a procit járatni! nekem 800 giel ultra ramom van kicsi tuningal menne 860 at cl4-be és a proci fsbjét 430 ra állitanám 7X es szorzoval (az akor 3010 Mhz az E6850 esetében). A gondom ott kezdödik h a vista meg az orthos 9Xes szorzoval akrja neki adni az meg ugye 3870 mhz ami már sok egy kicsit gyári hütövel meg egyik pillanatrol a másikra... Hogy kellene csinálnom h jó legyen? köszönöm elölre is! -
vincze90
tag
mivel már az elözöhöz nem tudok irni ezért igy:
szerintetek ezek az értékek menyire jók? http://kepfeltoltes.hu/080224/N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpgez egy giel ultra ram 800mhz
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
Hello!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok h már többen mondták h DOS alat kell tesztelni memoriákat nekem sajnos ez nem sikerült :S le tudná nekem irni valaki mit és hogyan kéne csinálni? -
vincze90
tag
na sikerült meglelnem a beálitásokat! beis állitottam 4-4-4-12 re mert elméletileg ezt kell vinie 800 on a giel ramnak de amint bejött a vista inditanám az everestet kék halál vissza biosba 5-5-5-18ra tettem most nem volt kékhalál de azért cl4et vinni kéne! ja a feszültségen nem állitottam a ramnak mert nem tudom a többit ugy olvastam h 800 as ramok esteén +0.2V nem árt söt kell de ha azon állitok kell a többin is és azt nem toom ezt szeretném megkérdezni most!? ja és mivel tudok 64 bites vista alat 4gb ramot tesztelni?
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
Hello!
én is ezt szeretném kérdezni h merre lehetne beálitani a ramok idözítését csak egy ds4es lapon? mert van egy giel pc6400 as ramom és csak 5-6-6--19 be magy 800 on és ez nem tul elönyös amiko mennie kéne 4-4-4-12 ön -
vincze90
tag
válasz Adamka3kerék #10049 üzenetére
azt szeretném kérdezni h hogyan kellene tuningolnom egy p35ds4es lapon a c2d e6850 es procit (gyári hütö még :S ) és giel pc 6400 as ramokat? ha lehetne olyat kérnem h mindent szájbarágosan mert még csak tanulgatok! a ramokra tettem egy 8 cm-s hütöt mer 4db van és fütenék egymást! ja az eist ki van kapcsolva nem tudom h mi a jobb ha be v ha ki van kapcsolva? am igy a proci az everest szerint 40 fokos de csak 900-at fordul a venti a lap 35 fokos de csak netegetek! van még egy 8800 gtsem ami füti a dolgokat rendesen de a gépházon van egy 12es venti!
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
Cpun gyári intel hütö amit e6850hez adtak! A vgan is gyári hütö amit 8800 gtsre raknak!
a cpué a cpu fanra duktam a vgaé pedig a kártyára![ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
Hello!
Most raktam össze az uj gépemet ilyen alaplappal (p35- ds4) de az a gond h sem a vga sem a proci hütöje nem forog! miért van ez? meg tudja vki mondani? am megmozdul kicsit de egyik sem indul be! de viszont a plusz venti az mügödik ami a lapra van kötve!szerk: plusz adat
[ Szerkesztve ]
-
vincze90
tag
Hello!
az lenne a kérdésem h milyen RAMot érdemesebb inkább erre a lapra venni 2 versenyzö van :
- kingmax 1066mhz cl5 1gb (4db) pontos típus: KLED48F-A8KI5
-geil 800mhz cl4 2*1Gb kit (2db) pontos típus: GX22GB6400UDC
kb mindketö ram egyárba van csak nem tudom melyiket érdemessebb venni!
a válaszokat elölre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Opel topik
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 10
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 2x8GB
- Corsair 48GB KIT DDR5 5200MHz CL38 Vengeance RGB Black (110 hónap garanciával)
- VENNÉK - KERESEK - KINGSTON 8GB HyperX -T1- DDR3 1600MHz CL9 - KHX1600C9D3T1K2/8GX - KIT !!!
- Kingston HyperX Blue 6GB (3x2GB) DDR3 - 1600MHz - KHX1600C9D3K3/6GX - TRI KIT !!
- KERESEK - Corsair 32GB KIT DDR5 7200MT/s CL34 Dominator Titanium XMP