Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Beírom ide is, végülis ide is tartozik:
Tudna valaki ebben segíteni?
itcafe.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja/43880.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
nimfas
addikt
válasz havri1 #40797 üzenetére
közben megoldódott.....
buzi Bios-ban volt bekapcsolva vmi figyelmeztetés... kilőttem és azóta megy a gép sípolás nélkül...2,6-os proci... jelenleg 3,2-re húzva és a ram is elvileg 1600-on megy az 1333 helyett... most stresszelem... ORTHOS-szal... kb 16 perce megy folyamatosan.
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Megvolt a rambővítés...
ddr2-2gb-ról, dd3-2x4gb kinkmax 1333...
alapra állítottam mindent a biosban... megy is a win7 ugyan csak 3,5 használható 32 bit miatt, lehet ma feldobok egy 64 biteset.... de, a gép vmiért sípol folyamatosan és nem hagyja abba..... a kis hangszórója....
Most figyeltem meg, hogy a gépelés közben is meg-megakad, lehet nem szereti az alaplap a memóriát, vagy mitől lehet?? Futtassak egy memtesztet?
Gigabyte P35C-DS4R alaplap, hibrid, ddr2 és 3 is megy bele... ddr2 ki, ddr3 be....
-
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Van egy Giga965P Ds3p alaplapom, amit egy Q9300-as procival próbálok tuningolni, de ahogy észrevettem, a 450es Fsb hez már az Fsb overvoltage-t emelnem kell, 0.15-re, az Mch-t 0.1v-ra.
Ez még beleférhet a biztonságos tuningba, vagy ez már gázos? -
freddirty
senior tag
válasz Arnold2 #40769 üzenetére
Nem tudom mennyire késő a válasz, de a DS4-en két HDD vezérlő van. Egy intel és egy nemtommi. Külön-külön lehet használni és paraméterezni. Javaslom egyiken kapcsold be az AHCI-t a másikat meg hagyd IDE módban. Vszleg az intelnek egyébként is csak SATA csatijai vannak, tehát annyit kellene tenni, hogy az SSD-d oda csatlakozod az IDE-t meg hagyod a helyén és a BIOS-ban paraméterezel.
fred
-
szkájvóker
csendes tag
-
pmheros
őstag
google szerint létezik ilyen csak ritka. Nem véletlen hogy tőlünk nyugatabbra is azt javasolják csináld meg magadnak. [link] Régi vacak házból vagy bontóból pár forintért beszerzel egy kéteres (reset, power) kábelt majd a végére veszel szintén apróért egy koax (esetünkben "fiú") dugót, két apró forrasztás és kész is az spdif kábeled.
nem vagyok tökéletes
-
havri1
félisten
válasz s.s.j.goku #40786 üzenetére
Át, mert anélkül nem megy a trim.
Hogy pontosan hol, ezt így nem tudom megmondani, valahol az integrált dolgoknál. Van IDE, RAID, és AHCI mód.havri
-
s.s.j.goku
tag
hali
Vettem egy ssd-t és szeretnék friss WIn 7-et rátelepiteni.
Át kellene kapcsolnom a biosban az AHCI-t.
Ezt hol is találom??? -
_ak_
addikt
válasz pmheros #40781 üzenetére
Van ilyen kábel és azt a 3 tű csatlakozót is megtaláltam, csak SPDIF IN néven fut és pont fordítva vannak a tűk. Erre rákötöttem, de semmi nyomát nem láttam annak, h működne a dolog. A manual szerint is ez bemeneti csatlakozó. Mást viszont nem találtam, ahová rá tudnám kötni.
Lehetséges, h pont a dq6-on nincs is spdif out?
Let's begin, de gozaimasu!
-
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Nvidia GTS 250 HDMI portján keresztül szeretnék hangot kinyerni. Ehhez ugye össze kéne kötnöm az alaplapot meg a vga-t egy sdpif kábellel, de egyszerűen nem tudok rájönni, h az alaplapon hová menne az a 2 tű.. Nem tudja valaki megmondani? rev 1.0-ás DQ6.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Csapi007
veterán
Hy
Találkozott már valaki olyannal hogy hibernálásból felébresztve a gépet csak sistergés jön az összes audio kimenetből? Win7 64 bit, 6.0.1.5919-es driver, DS3P."Csak úgy mondom"
-
Arnold2
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem.
Nemrég beszereztem egy SSD winyót. Azt tanácsolták kapcsoljam be az AHCI módot a BIOS-ban. Ez megtörtént, de így az egyetlen IDE winyóm Win 7 alatt már nem látszik. Az alaplapom: P35-DS4.
Hogy tudom beállítani, hogy mindkettő menjen? -
havri1
félisten
válasz Kiskokó #40765 üzenetére
Esetleg biosban az usb-s dolgoknál állítgatni valamit?
Gondolok itt arra, amikor az usbs bill-egeret enabledelni kellett, lehetz van valami erre is.
Bár ezek csak tippek. Igaz csak 1x próbáltam usbről bootolni (pendrive), nekem sem jött össze, pont ez volt. Simán átlépte a bootot.havri
-
Kiskokó
veterán
válasz havri1 #40762 üzenetére
memoriateszt is megvolt hibátlan.
feszek hőmérsékletek jók.
cmos reset is volt minden.azt nem tudja valaki hogy usb-s cdromot hogy birom rávenni hogy felismerje rögtön és bootoljon róla. mert usb cdromra van állítva a boot de else kezdi tekerni a dvd-t
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
Hello
Vettem egy Giga p35-DS4 alaplapot. Beszereltem és nem indul el a gép kékhalállal meghal.
Mondom sebaj ujra rakom a windowst és majd akkor
Nos az USB cdromot nem ismeri fel, Pendrivról ( rendesen megcsináltam mbrwizel stb) Bootmgr is missing hibát dob (pedig ott vanrajta)Próbáltam külön külön 1-1 vinyót hagyni rajta Masteren semmi.
Biosban minden beállítást megnéztem és kipróbáltam ami szóba jöhet de sehogy se tudom ujrarakni a windowst. Beépitett cd olvasóm pedig nincs de pendrivról is raktam már fel régen sikeresen.
de közbe egy régi dvd olvasót is beszereltem és arra is hogy rakjak be boot cd-t pedig működő már használt win7 dvd volt benne.
Mi a franc lehet a baj?
Mind2 vinyóm IDE.s és vagy kék halál. a win inditó javitó nem tudja megoldani és bootolnise tudok sehogy hogy ujrarakjam.Valakinek valami egyéb ötelt mert másfél napja ezzel sz.pok..
köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Biga123
addikt
-
Tyca
senior tag
válasz Biga123 #40754 üzenetére
kipróbáltam a 6-6-6-20-at, +0,2V és +0,4V-tal is, a windows logónál nem ment tovább a gép. Majd még kipróbálom lazábbon is...
Ami érdekes, hogy az aida64 2,0x V-ot ír ki a DIMM-re, függetlenül attól, hogy mennyi plusz feszt adok neki. Ha semmi pluszt nem kap, akkor is...
-
Biga123
addikt
elvileg nem .. bár nekem is kingmaxjaim vannak de nekem 6-6-6--20 on mennek +0.2 V al..
ezek nem tuning ramok.. szerintem álíts be lazább időzítést kezdésnek érd el a kivánt mhz-t és lassan 1-enként rakhatod szorosabbra az időzítéseket amíg stabil..
aida64- kiírja a feszeket a ram hoz is..[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Tyca
senior tag
válasz Biga123 #40747 üzenetére
be tudtam lőni úgy a kétféle ramot, hogy működnek együtt 800 Mhz-en. Nem állítottam át az időzítéseket, ilyenkor alapból 5-5-5-18-on mennek, 1,8V-tal.
Viszont mivel mind a két fajta ram 1066-os, jó lenne ki is hajtani őket. A régebbi kingmax ramjaim ugyanezen az alap 5-5-5-18-on mentek 1066-on, az újakkal együtt viszont rögtön kékhalál. Az új ramhoz találtam doksit, ott azt írják, hogy 5-5-5-15/2,2V kell az 1066-hoz.
Ilyenkor az a teendő, hogy beállítom az 5-5-5-15 időzítést és a DRAM Voltage-hoz beállítok +0,4V-ot? Nem nyírja ez ki azt a ram-párt, ami 1,8V-on is tudja az 1066Mhz-et?
Azt amúgy honnan tudom, hogy milyen fesz.-en járnak a ram-ok? A cpuz nem írja ki, a biosban sem látom, csak ez a plusz fesz hozzáadás opció van.
-
havri1
félisten
-
Tyca
senior tag
válasz Robi_73 #40712 üzenetére
Egy negatívuma van, hogy 4db memória modullal meg kell szenvedni az optimális beállításokért.
Sziasztok!
Valószínűleg ebbe a negatívumba futottam bele én is:
DS3L (Rev. 1.0)-es alaplapom van F4-es verziójú bios-szal, több mint 3 éve, 2 *1 Gigás 1066-os Kingston ramokkal. A minap kaptam kölcsön kipróbálásra két db Kingston KHX8500D2/2G-os ramot ([link]), ezeket párban árulják, szintén 1 Giga/1066-os ramok. Beraktam a másik két üres slotba őket, de egyből minden baja volt a gépnek. 3-ból 2-szer a win7 már nem tudott bootolni, holott a memtesztje meg lefutott rendesen. A proci órajelet/szorzót/feszt visszaraktam alapra, akkor sem volt stabil a win7 elindulás, de ha elindult, akkor után minden prgram stabil volt. Aztán kipróbáltam úgy, hogy csak az egyik új ramot raktam be, ekkor win7 stabilan bootolt, viszont pl. 3dmarkok kékhaláloztak.
Ram beállításokban nem vagyok jártas, mivel, hogyan próbálkozzak, hogy működjenek együtt? Pl. a ram-oknál nem is látom a biosban, hogy mekkor fesz megy, csak olyan opció van, hogy mennyi plusz feszt kapjanak. Itt meddig lehet elmenni? Illetve ha amúgy is csak kb 3,2 gigát lát belőlük a win (32 bites procim van), akkor megéri a szenvedés?
előre is köszi a válaszokat
-
Chp
őstag
Tudna nekem valaki adni egy kis segítséget abban, hogy mi a különbség a GA-P35-DS3 és a GA-EP35-DS3 között? Köszönöm szépen!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz pmheros #40740 üzenetére
jó, de ds4eket anno általában quadok alá/erős tuningra vették. kb az a helyzet, mint a dq6okkal, hiába jók, azért 2-4 év tuning nem múlik el nyomtalanul. pláne, ha szellőzés nem volt megoldva/auton voltak közben a feszek.
dq6osoknak is két év volt a várható életkora 150-180Wos tényleges procifogyasztás mellett, aztán valamelyik fet mindig feladta.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
pmheros
őstag
az utóbbi 1 évben 2db rev1 ds4 -es giga p35 -öt volt szerencsém megmagyarázhatatlan hibajelenséggel vizsgálni. Az egyik már csak 1 db modullal volt hajlandó menni max 800 -on, bármelyik foglalatban is legyen a ram, a másik pedig állandóan újraindult pedig sok különböző memót, és tápot is látott mégsem tudtam stabilan használni. Messzemenő következtetést nem fogok levonni ( jelenleg egy ep35c-ds3r -ről netezek amiben a 2,1V -os G-SKill -jeim, csak 2,2V -on nem dobnak kéket )
a giga sárga sata adatkábeleit esetleg próba szintjén cseréld le.
nem vagyok tökéletes
-
dethroner
veterán
-
-
pmheros
őstag
gondolom járattad tartósan a rendszert húzás nélkül is (és ugye úgy is fagyott). Ha így van akkor elsősorban a lapodra gyanakodnék hogy már nem tudja hozni a régi formáját, de hogy ne legyen egyértelmű a dolog még akár szoftveres ütközés is lehet a kékhalálod oka.
"nem képes sleep módba kapcsolni a gép, vár vagy 5 percet"
"Az okozhat ilyet, hogy a C-n elég kevés a szabad terület (3gb) ?"
Ez nem hiszem hogy a memó miatt van, csinálj a C -n még vagy 5GB helyet és lehet ez elmúlik[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
azt még megpróbálhatod hogy csak egy darab 2GB -os modult teszel be, és úgy használod egy hétig. A következő héten az OCZ kitt -ed másik darabját teszed be szintén egyedül, így kiszűrheted hogy ha az egyik bibis. De mindenekelőtt egy újabb Clear CMOS javalott.
nem vagyok tökéletes
-
t0m_
tag
Sziasztok,
ramcsere után is folytatódik a kékhalálom, minden alapbeállításon van a biosban, mégis egészen váratlanul kékhalálokat kapok. plus van még egy tünet: nem képes sleep módba kapcsolni a gép, vár vagy 5 percet, utána leáll, és indulásnál problémázik a windóz, hogy helytelen volt a leállítás. mi lehet a bibi?
-
pinnacle
nagyúr
válasz dethroner #40729 üzenetére
Köszi! 2x2GB Kingston HyperX RAM-od van? Én erre cserélném. Azért vettem Geil-t, mert úgy emlékeztem, hogy a Gigabyte-P35-DS4-el a Kingstonnal gondok voltak. Egyébként mi lehet a gond a Geil-el?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz pinnacle #40728 üzenetére
Nekem Kingston 1066-osaim vannak, és a gyártó szerint azoknak 5-5-5-15-höz 2,2 volt kell. 5-5-5-18-ban elvan 1,8 volton is, bár a lapom alapból 1,92-ön viszi Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy nem próbáltam a szűkebb időzítést 2,2 voltnál kisebb feszen még.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #40591 üzenetére
Lehet, hogy 2 hónapot bírt a Geil RAM-om? Nem tud 5-5-5-15-ön betölteni. Hiába adtam + feszt, állandóan újraindul, majd visszaáll 800MHz-re. 1066-on csak Auto-n indul el, nem is rossz az eredmény, de valami gond lehet, mert idáig nem volt semmi probléma. Tudtok valami beállítást javasolni, vagy csak idáig bírta az 5-5-5-15-öt és inkább vigyem vissza?
-
Robi_73
őstag
A fő beállítás amibe belenyúl a bios az a PLL (performance level). Ezt az értéket biosban nem látod, a lap ezt is állítja mikor a modokat kiválasztod. (Standard,Turbo,Extreme) Kockázat nélkül oprendszer alól, a memset nevű programmal lehet állítani és megnézni a konkrét értékét. Értelem szerűen a kisebb érték a gyorsabb.
Képek:
[ Szerkesztve ]
Robi73
-
-
Robi_73
őstag
válasz havri1 #40717 üzenetére
Az időzítések mellet, a késleltetéseket is agresszívabb értékekre lövi be. Drasztikusabb esetben nem indul el az alaplap, szóval vigyázni kell vele!
Act to Act Delay
Rank Write to Read Delay
Write to Precharge Delay
Refresh to Act Delay
Read to Precharge
trd
trd Phase AdjustmentRobi73
-
őstag
Hali! Én is pont ezzel küzdök.
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
Van értelme, mivel gyorsul a géped tőle!
Amit észre fogsz venni a bővítés után:
- Minimálisan rövidebb boot idő.
- Gyorsabban nyílnak meg az ablakok (Böngésző, Office, Word, Photoshop stb..)
- Ha játszol, gyorsabban tölti be az új pályákat és magát a játékot. (online módban hamarabb tudsz csatlakozni)
- Gyorsabban teszi le - fel a tálcára a programokat stb.Egy negatívuma van, hogy 4db memória modullal meg kell szenvedni az optimális beállításokért. Több fesz kell a memóriának, és nem minden esetben tudja a névleges sebességet, azt is csak rontott időzítésekkel. (1066->960mhz pl.) De a gyorsulás így is érezhető és garantált! Szerintem ezért egyszerűbb 2*2gb memóriára váltani, ott nincs gond a névleges sebességgel és kevesebb fesz is elég általában.
[ Szerkesztve ]
Robi73
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Ha ésszel csinálja az ember, akkor ettől semmi baja nem lehet egy lapnak ..., mert ha lehetne, akkor az én lapjaimnak már réges-régen vége kellett volna lenniük, pedig volt szépen tuning.
Ui.
Ha neked nem túl fontos, akkor tuningnál tedd Turbo-ról Standard-ra a memó beállítását, mert olykor ez korlátozza a tuningot.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
ToBeY
nagyúr
Ah értem már.Ezt már jó 1éve próbálgattam alulfeszelés topicban kaptam tanácsot.
Miután belőttem mindent (1.3V 3Ghz 5-5-5-15 Turbo)a lapom pár hónap múlva meghalt.
Megjavították de 1hónap volt. Kemény 1 hónap volt
Lehet hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz,de akkor is bennem van mi lesz ha megint behal a lap.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Például ha neked 3GHz kell:
- beállítod 3GHz-t
- adsz pl. 1,3V-ot a procinak
és ha ezzel bebotol a gép és min. fél óráig hibátlanul lefut a prime95, akkor vagy csökkentheted a proci feszt vagy növelheted a frekit, de ezt követően újra futtatni kell a prime-t. Ha ekkor is stabil, azaz nem dob hibát a prime vagy nem lesz kék-halál vagy fagyás, akkor ha akarsz tovább próbálkozhatsz.
Viszont ha már az első beállításkor (vagy később) valamilyen hibát dob a gép vagy a prime, akkor vagy a feszt növeled addig (csak óvatosan) míg stabillá nem válik minden vagy pedig csökkented a frekit.Igaz türelemjáték az egész, de megéri ....
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Ki kell kísérletezni (manuális állítgatás!), hogy mi az a legkisebb fesz amivel stabilan viszi az általad kívánt frekit. Ezt követően még lehet, hogy finomítani lehetne a feszen vagy ue. fesz mellet nővelni lehetne a freki, ha az OverVoltage-kel (FSB-..., GHMC- ....) "játszol"
-
havri1
félisten
Pontosan.
Nekem auto-n 400/3,2 -n (anno) volt, hogy felnyomta 1,4-1,5v -ra, mint ahogy már írtam is
Ha jól emlxem neked q6600 van, annak talán több fesz kell mint a 9400-nak, bár nem néztem utána.
Mindenféleképpen érdemes manuálisan megadni minden értéket, az a fix, nem ugrál össze vissza.havri
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Minden ami hőszivattyú
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...