Új hozzászólás Aktív témák
-
benjamin
tag
Sziasztok
Miért van az, P35-DS4 manuálisan állítom be a proci feszt 1,45V nem indul el 8 GB rammal, de ha autora állítom elindul és 1,56V állít be a bios az e6420 procinak 2,66 Ghz-hez 333 FSB-val (gyári 266)
Nem értem, gyárilag 0,85-1,5V ír neki és 1,35V állítbe alapon gyárilag a procinak. Hogy lehet ez???
Lehet hogy ez a proci egy ilyen széria valaki aki tapasztal ilyet írjon köszi.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
benjamin
tag
válasz Robi_73 #40153 üzenetére
Köszi mindenkinek
Jelenleg az időzítésekkel próbálkozom, és a proci szorzót vettem vissza más FSB beállításokkal, de csak akkor lesz stabil IBT-vel ha a Proci 1,475 V kap, az alatt kifagy. MCH-nak +0,2 kell, azalatt kb 10 perc és megfagy.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Tuningos fórumban kiderült, hogy a 8gb-tal igen le van terhelve a lap, ezért ha stabilan akarom tuningolni vagy meg kell elégednem a 2x2gb vagy addig kísérletezni, míg nem találok egy stabilabb beállítást, ami akár hetekbe is telhet, mivel csak délutánonként érek rá na meg hétvégén.
Köszi a segítséget.
-
benjamin
tag
Szia köszi
Mint már írtam az MCH +0,3V van ami már majdnem a max és épp a biztonságos határ.
A P35 NB nem hinném hogy bír többet mint +0,4V, ha szerencsém van még nem hal meg, ha beállítom a max +0,375V-ot.A 965P-nél nálam elég volt a +0,45V el is füstölt a NB, mert kicsit több ment mint kellett volna, ott még nem szabályozták le biztonságosan, állítás ott +0,75V mehet.
Most a szobám díszíti, na ez volt anno a tanulópénz.Ez sem segített sokat, azért köszönöm, talán van valami amire én sem gondoltam, várom a további ötletek.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, P35-DS4 rev 1.0 most cseréltem le 4x1gb Geil 1066 5-5-5-15 memeket 4x2gb Geil 1066 5-5-5-15 memekre.
A régi konfig esetében 4x1 Gb-nál az E6420 proci FSB 375x8 azaz 3000 MHz (Bios 1,45V (gyári1,35V)) memek 1125 Mhz 5-5-5-15 2.1V stabil IBT-vel.A cserét követően, 4x2gb egyszerűen nem tudok stabil beállítást találni, még alap beállításoknál is gondok vannak, kb 2 óra után megfagy miután az IBT-vel stabil teszt lefut. A memeket már különböző sorrendbe rakosgattam a DIMM portokban. Jelenleg nem igazán tudok stabil beállításokat találni. Ha viszont 2x2gb kiveszek, akkor gond nélkül megy, akár a 400x8 FSB-n is.
Jelenleg 370x8 2960 Mhz (1,475V) memek 1110Mhz 5-5-5-18 2,2V, MCH +0,3V, FSB +0,2V, így megy elfogadhatóan, néha megfagy heti 1,2 alkalommal. Az MCH feszt kicsit soknak tartom, de e nélkül el se akar indulni a Win 7.
A kérdésem az lenne előfordulhat hogy a lap 8 GB memnél már nem tud elegendő feszültséget biztosítani a Dimm portoknak. Valahol feljebb olvastam a fórumban, igaz az másik lap DS3 esetén, hogy 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory.
Előfordulhat, hogy itt is ez a probléma, vagy próbáljam magasabb FSB kisebb szorzóval a proci esetén. Lehet talán úgy van stabilabb beállítás. Vagy cseréljem le a lapot egy másik revízióra. Igazából nekem megfelel nem nagyon akarok gépet mostanság cserélni.
Segítsetek, szükség lenne arra a 8Gb-ra stabil beállításokkal, mert ez a mocsok tervező program amit használok zabálja a memeket és sokszor emiatt lassul be.
-
benjamin
tag
Na akkor mondom a helyzetet. Alaplap úgynéz ki halott, videokártya egy darabig ment másik gépbe de néhány újrainditás után fekete ez is a végét járta meghalt.
A ram meg a proci maradt csak ép. A gari nem biztos cserélik, majd meglátjuk mit mondanak holnap.
-
benjamin
tag
-
benjamin
tag
Szasztok
Nem volt időm végigskubizni a fórumot egy hibát keresve.
Áramszünet után öcsém gépe nem indul
Gép:
P35-DS4, E6750 húzva, corsair 2x2gb húzva, 8800GTX 768 húzvaProbléma:
Bekapcsolás után csipog mint állat.Próbálva:
Bios reset, elem kivesz, ramok cserélgetve mert volt hogy már megfagyott a ram.Most már nem csipog, felpörög a videókártya venti és ennyi nem megy tovább a bios be se jön.
Segitsetek nincs már ötletem.
Korábban ABIT IS7 hasonló gondom volt, de az egy kis mókázással megoldva. (FDD kábel fordítva bekötve FDD-be kislemez betesz és 3 slotba memória azt cmos clear után egyből indítás és újra c-mos clear és lőn bios. Na ez itt nem megy.)
MSI 875P ugyanaz abban megakadt valami az MCH-ban azt északi híd hibás ugyanez a jelenséget mutatta
Sűrgős lenne mert kellene a gép, ha nincs megoldás akkor Lap gariztatás lesz belőle, de addig gyorsan kellene vennem egyet.
[ Szerkesztve ]
-
benjamin
tag
válasz Simi121 #17166 üzenetére
Helló
Én elsőnek egy bios frissítést javasolnék. Ha megy akkor ne is olvad tovább.
Ha nem megy lehet hülyeség amit írok, de tedd vissza a E6300 azt bios default. Majd adj egy kis feszt a procinak, ha megy akkor ismét defaultra állítsd a biost, azt tedd be a Q6600 és próbáld újra.
Ha a E6300-nál se működik a fesz emelés, akkor szedd ki a memória modult és csak egy maradjon benne, és próbáld meg így.Hasonló jelenséget mutatott öcsém P35-DS4 lapja E6750 2x1gb A-data 1066 memekkel feszemelés és fsb emelésnél. Nála a memekkel volt a gond, az egyik modul valamiért nem vette az időzítéseket és nehezem ált be a frekvenciákra (800-1150). A gép állandóan kikapcsolt majd nem indult restaltolgatott, majd visszaált defaultra.
Nála egy modullal működött, majd gariba cserélték a párat, állítólag gyári hibásak voltak. (Miért működtek akkor az elején?)
Sok sikert
-
benjamin
tag
A EP35-DS4 mennyivel jobb mint a sima P35-DS4? Engen nem az érdekel, hogy benne van az a fogyasztás csökkentés, hanem hogy tuning szempontjából jó vagy inkább a sima P35?
-
benjamin
tag
Gorneck23
Helló
Kédésem lenne, hogy az új 45nm Quad procik, amik kb márciusban jelennek meg, azokhoz megéri Gigabyte P35-DS4 lappot megvenni?
P965 lapom van, tökéletesen működik, minden gond nélkül fagyásmentesen, játék, programok alatt tuning mellett is, azonban ha az Ortost alapbeállítás mellett is ráküldöm kb 20-30 perc után fagy, azonban nem minden esetben.Jelenleg 4gb Geil 1066 Ultra 800 (4-4-4-12) megy és szeretném kihasználni a memek lehetőségeit, amik 1200 Mhz 5-5-5-15 elindultak stabilan P35 lapban.
Kérdésem, hogy szerinted jó páros lenne Gigabyte P35-DS4 + Q9450 Proci? Vagy érdemesebb X48/X38 DDR2 lapot beszereznem mellé?
Tudom, hogy csak jövőbe látással mondható meg, de én a véleményedre vagyok kiváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest