Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87496 üzenetére
Véleményem szerint...
Ilyen mérvű EQ belenyúlás már az eredeti hangképhez közeli állapotot sem mutatja egy forrás készülék esetén, tehát gyakorlatilag teljesen mindegy miről játszod le a zenei anyagot...folytatva, ezt mindenképp tanácsos hardveres szinten kezelni, mert szerintem a 20-as években készült mono fonográfos felvételek digitalizálásakor nem EQ-ztak ennyit a hangmérnökök...
Persze ez szigorú magénvélemény és nem belekontárkodás....nyilván magáról az EQ-ról is meg van a szúrós magánvéleményem és nem vihart akarok kelteni... -
-NoVa-
addikt
Tape Pro hosszabb használat utáni rövid véleménykiegészítés... Bejáratás után felerősödött a magasa a BE-hez képest, nem jól. Erősen EQ függő lett, 2K-4K környékén 3 - 5dB visszavágást igényel, hogy természetesen szóljon.8k fölött talán elbírna még több emelést is.
Részletes, jó teret ad, pontos, de harsány alapból. Bassheadkedésre meglepően jó, sokat bír és gyors.
A finom ergonómiát nélkülöző aluházzal és az EQ igénnyel együtt nem ajánlom senkinek... Ha nem lenne elérhető néha a Periodic BE 100$-ért, sokkal jobban dícsérném a nagyon pontos 3D tere, és a P1-et egész szépen közelítő részletessége miatt, de a BE is tudja ezeket. Ergonómikusabban, és EQ igény nélkül.
Viszont mint vásárlás, nagyon elégedett vagyok vele. 80$-t fizettem, és nyertem vele majdnem 100$ kedvezményt a következő nagyobb vásárlásomra (már ha eldöntöm végre, hogy Mangird Tea, vagy Legacy 5, vagy valami más legyen), az eddigi legjobb ár-érték arányú fülesem
-
Sziasztok,
mikrofonos earbud fülest keresnék elsősorban hívások lebonyolításához, esetenkénti zene hallgatáshoz a laptop jack kimenetéről. Jó volna, ha hosszabb volna a kábele mint 1-5 méter, mert a mostani Earpods kb. 1,4 méter kevésnek bizonyul.
Tudnátok ilyet ajánlani? Vagy csak simán vegyek egy toldó kábelt? -
laleeee
őstag
🇨🇳 Kínából 🇨🇳 rendeltél?
Megnyugodhatsz, már úton van.
[link] -
kamikaze7
tag
válasz
Kallor #87489 üzenetére
Szia! Ehhez a zenéhez javasolnám neked a cca c10 pro. Esetleg ha nem zavar a színe, akkor blon bl 05s. Mind2 nek elég gyors és kontrollált a basszusa ebben az ár kategóriában, hogy jó legyen metal/dethcorera. Esetleg még kbear lark ról írnak jókat ebben a kategóriában.
-
Kallor
csendes tag
Sziasztok!
10-15K körül keresek kollégák kizárására fülest. Munkanapi szinten 4-5 óra használat, elsősorban metalcore/deathcore vonalon mozogva keresem a best buyt.
Előre is köszi a segítséget.
B.
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87486 üzenetére
Nekem valami USPS szállítás lesz (mást nem is tudtam választani csak ezt). De felteszem hasonló lesz a vége, függetlenül attól, hogy ki hozza. Egyébként akkor ha jól veszem ki Te már rendeltél innen , nagyjából hogy érdemes számolni a szállítást ? Mármint időben.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87469 üzenetére
Na , hát forgolódtam éjjel nagyon , hogy nehogy out of stock legyen vagy ilyesmi, úgyhogy Mg+Be megrendelve
35k-t vontak le egyébként szállítással együtt , szerintem 50 körül lesz a vége vám után , hibátlan a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Most így karácsony környékén van valami jó vétel 5 ezer forintig?
Elsősorban itthonról, de ha kell akkor megvárom Kínából is.
Fontos lenne a mikrofonja minősége.
Az összegefoglalóból válogassak csak?
Köszi. -
-NoVa-
addikt
válasz
RetepNyaraB #87482 üzenetére
link
Még a Sennheiser CX300II volt itthon kaphatóak között ilyen apró, mint a Tenore, de azóta sok verziófrissítésen átment az is, meg nem Tenore minőség a hangja. -
-NoVa-
addikt
válasz
RetepNyaraB #87479 üzenetére
-
-NoVa-
addikt
válasz
RetepNyaraB #87476 üzenetére
Samsung/AKG EO-IG955 gyári fiókban kallódó, aktívan sosem használt jelképes összegért megteszi, vagy új kell? Újan sem sokkal drágább, nem szól szarul, mikrofonos, szövetburkolatú kábeles, elveszteni pont jó.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #87361 üzenetére
Erre, kedves népek, plíz. Itta karátschony a kanyarban. Kína most kicsit off, csak ha muszáj
-
-NoVa-
addikt
válasz
laleeee #87474 üzenetére
A kábele csodajó, nem mikrofonos, nem csomósodik, nem merev. Tapintásra nem a legpuhább, az earhook pedig egyáltalán nem szoros, sőt, ha nincs rajta a kábel teljes súlya, akkor nem ér hozzá a fülemhez, általában inkább fájni szokott hosszabb hallgatás után a túl feszesre vett hook..
-
-NoVa-
addikt
Némi hasznos tesztanyag youtuberól, ez alapján jól összemérhetőek a füleseim, és hosszú post jön:
[link]Az imaging rész abszolút hiánypótló, főleg a magasság része. Jól kihozza a különbséget pl a bejáratatlan Legacy3-mal szemben, ahol hiába látom, hogy emelgeti a fadobozt, az az abszolút végállásokat kivéve megkülönböztethetetlenül sík. A bejáratott L3-nál már egy kicsit javul a helyzet, az teljesen felzárkózik az FH3 mellé, a P1 pedig félúton van érzetre a hibridek, és a Tape Pro / BE között, van magasság, de kicsit lépcsősebbnek hallom az átmenetet. Lehet, hogy ha a PowerDAC-ot venném elő, javulna a helyzet, most a Q3-ról hallgattam mindet az egyszerűség kedvéért.
Ár/teljesítmény arányban még mindig sehol nincs a Grado-hoz utángyártott alkatrészekből meg háztáji szivacsokból ollóval vagdosott csillapító/szűrőanyagokból összetákolt nyitott fejhallgatómhoz. A tér méretében marad csak le a Tape Pro, meg a BE, az irány mindkettőnél pontos. A fejhallgatónál valós a távolságérzet, a füleseknél méretarányosan kisebb leképezett modellben pontos.
A térérzet a vokál és komolyzenei részen a BE/Tape Pro a legélettelibb, elektronikusnál és rapnél a Legacy 3 a kedvencem, de ehhez egy nagyon jó DAC/AMP/IEM együttállás is hozzájárul. Bass boost nélkül a BTR5 ESS DAC-járól az FH3 és a BE nyerő ezekre, AKM DAC-cal és bekapcsolt mélyemeléssel a Legacy 3.
A P1 ezekhez képest nagyjából homogén, minden területen van, ami épp arra tud egy kicsit jobbat, de ninics gyenge pontja. Bassheadkedni kevés, emelve is, de a hangolása, könnyedsége fenomenális. Ezt a könnyedséget a teljes tartományban a Tape Pro sem tudja, ellenben a részletessége mellett is gond nélkül ad erősebb mélyet. A középhangsúlyossága miatt nem lesz az elektronikus/basshead vonal kedvence, vagy csak EQ piszkálás után, viszont pl az Oxygene Pt. 2. -t vigyorogva hallgatom rajta, nagyon illik hozzá.
A basszusszűrő kicserélésével lehet rajta rontani sokat, brummogó szétfolyó mélyekre is képes, illetve az előtétszűrő is lecsavarható, van benne későbbi tuningpotenciál.
Illetve még egy Tape Pro apróság, izolációban ez egy furcsa együttállás. Félig nyitott rendszerű, de mégis jól izolálja a külvilágot, viszont kifelé egész sok szűrődik ki. Nem annyi, mint egy earbudnál, de tisztán jó minőségben hallgatható a külső szűrőn kerresztül is a zene. Hangos irodai szégyentelen polka és lakodalmas mulatós zenehallgatásra nem ez lesz az elsődleges sikertermék.TLDR:
100-200$ között vegyetek FH3-at, vagy Periodic BE-t, azok a leginkább univerzálisak, és forrásfüggetlenül jók. -
-NoVa-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87471 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
-NoVa-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87469 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-Skylake- #87468 üzenetére
nem csekkoltam, valamiért $20os szállítási díj rémlett, ezért írtam a fenti összeget. DHL jó sokat pakol rá :/ én zenei stílus miatt választottam a Be-t, de én 90%+ "modernebb" metal vonalat hallgatok. persze teszteltem mélyorientáltabb zenékkel (knife party - rage valley ep; black eyed peas - boom boom pow; young jeezy - 3 am stb), nekem bőven elegendő mély van benne, sőt talán egy csipetnyivel lehetne kevesebb is, de elektronikus, basshead cuccokra én a Carbon-t vettem volna (még mindig piszkálja a fantáziám, hogy milyen lehet
)
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87467 üzenetére
Nem ezt beleszamoltam, latom h amerikai shop. 34re jonki egyebkent szallitassal most nekem (otp-s vagyok), arra jon meg az afa/vam, ranezesre gondoltam hogy 50k kornyeken lesz a vege. De amugy iszonyat jo akcio, igazabol az osszes (de engem eddig is kimondottan a Be erdekelt, elektronikushoz elvileg az a jo meg a Carbon, de a Carbon az mar lelektani hatar felett van meg felaron is, 80-150 ezret nem vagyok hajlando kifizetni egy nem cserelheto kabeles fulesert)
-
-Skylake-
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87465 üzenetére
Annyiert meg mindig nagyon jonak tartom. Lenyegeben ha 2 hete vettem volna egy Mg-t annak pontosan ugyan ez az 52k lenne a vege, csak most kuldenek melle egy kozel 100.000 forintos fulest ingyen. Ocsemet meglepem az Mg-vel, Be marad nalam ^^
-
-Skylake-
addikt
válasz
f4lcon #87462 üzenetére
Jól értem, hogy ez 2020.12.31-ig érvényes lesz ? Az a 99USD-ért Mg+Be kegyetlen jó, de csak úgy 1-1,5 hét múlva lesz erre keretem. De ha rosszul értem és nem addig érvényes akkor megoldom ma valahogy , de ha tartana év végéig az szuper lenne.
"All codes are good through the end pf the year" ez nekem azt jelenti, hogy 12.31-ig oké vagyok. Jól értem ugye ? -
-
-NoVa-
addikt
válasz
laleeee #87455 üzenetére
Egyszer egy világjáró sorozat műsorvezetője megkérdezett egy skorpiót főzögető nénit valami nagyon félreeső szigeten, hogy írja körül nézők kedvéért valami máshoz hasonlítva, hogy milyen ízű. Erre a néni rávágta, hogy olyan, mint a pingvin.
Na ez olyan, mint a Periodic.
-
-NoVa-
addikt
Hangra erősebb, és egyenletesebb a BE közepe. Nagyon enyhe V, az FH3 a női vokálra ráerősítve W-bb. Az FH3 szélesebb és laposabb teret tud, a BE preciz 3D-t, magassággal, mélységgel. Ha tisztán a hangzást nézem, akkor elektronikus zenékhez jobban megy általában az FH3, akkusztikusra, metálra a BE, és azért sokkal többször hajlok a BE felé, mint a másik irányba. Részletességben nincs eltérés, basszusban közel azonosak, magasakban az FH3 kicsit visszafogottabb néhol.
És akkor komfort, ott viszont már fordul az állás. Nagyon jó a BE, asztalnál, ágyban, itthon, statikus helyzetben, nem járkálva. Úgy még fül fölé vitt kábellel is van annyi mikrofonhatása, hogy mindig megbánom, ha azt viszem magammal bárhová. Az FH3-nál az eredeti kábele még sokkal rosszabb, szóval az nem cserélhető kábeles, hanem kötelezően cserélendő kábeles, és onnantól komfortban és hordozhatóságban sokkal nyerőbb. Ugyanakkor a BE vékony könnyű kábele másféleképp előny.
-
Jhonny06
veterán
válasz
RetepNyaraB #87449 üzenetére
Nyilván nem ér meg ennyit, sőt, még egy balhét se. Közben felhívtam őket és nem veszik vissza. Úgy tűnik elég random, az Alza pl. elvileg visszaveszi.
-
-Skylake-
addikt
Kis élménybeszámoló :
Néhány hete - hónapja érdeklődtem itt, hogy szeretnék másik kábelt az FH3-hoz mert a gyári nekem túlságosan merev. Ajánlottátok, hogy legyen Linsoul , de valahogy nem tetszett rajta az MMCX meg a 3.5 sem , úgyhogy azt végül elvetettem. Viszont találtam egy ilyet : [ALO Audio Litz Cable]
Nem szeretnék véleményt mondani róla, hogy ez valóban eredeti e vagy sem mert még sosem volt a kezemben/hallottam az eredeti CA kábelt, de röviden tömören : nagyon szuper.
A minősége kifogástalan , a hangja pedig feltűnően jobb , mint a gyári FH3 kábel (ebben persze benne lehet, hogy az FH3 gyári kábel a "nagyon rossz" és nem pedig ez a "nagyon jó"). Szóval ennyi lenne csak , aki ilyenben gondolkodik és a keret is hasonló, én jó szívvel ajánlom ezt a kábelt. Nekem pusztán az volt a szempont, hogy sokkal puhább legyen a kábel, de nagyon pozitív, hogy hangminőségben is előrelépés. Én egyébként 11/11 rendeltem , akkor 7700 forintra jött ki átszámolva , ennyiért szerintem abszolút kompromisszummentes.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Edigitalhoz vitt már vissza valaki fülhallgatót, 14 napos elálással? Bepróbálkoztak, hogy nem veszik vissza, mert higiéniai termék? Ha jól értem élhetnek ezzel a jogukkal, de csak akkor, ha a honlapjuk ÁSZF-jében feltüntetik kifejezetten, hogy a fülhallgatókra is vonatkozik. Fel van sorolva náluk jó pár termékkategória, de ez nincs.
-
-NoVa-
addikt
Megjött a cseredarab, 8 óra járatás után bedugtam a fülembe, és megnyugodtam. Semmi channel imbalance, hiányzó tartomány, egyéb hiba, és nem változtattak az eredetihez képest hangolásban későbbi revíziónál. A resin shell is kicsit sötétebb színű, remélem jobb anyagminőség. Csomagolásból megkapta a Legacy 5 dobozát és tokját, szóval némi előrelépés itt is akad, használhatóbb méret. Pont elfér egy BTR5-tel a tokjában, és nem fér be mellé még 5 másik füles, mint a korábbiba. A hangjáról változatlan a véleményem, jófajta inoffenzív kiegyensúlyozott, az egyik legolcsóbb igazán jó fülesem.
-
-NoVa-
addikt
Megint lehet blemished BE-t rendelni 100$-ért. 50% kupon: "birds"
-
-NoVa-
addikt
válasz
fericske #87443 üzenetére
Futott 10 egyhuzamban, utána időnként egy-egy órát hallgatta a Carbonnal váltogatva, de ezek szerint még kellett neki. Amikor megjőtt, még az FH3 zenélt kicsut jobban. Elég hasonló hangolású a kettő (Meg az Urbanfun YBF- ISS014), pont jól kiegészítik az L3 - P1 nyugodtabb karaktert. A Tape Pro meg most ért az országba, egész gyorsan. Lesz mit próbálgatni.
-
-NoVa-
addikt
válasz
fericske #87437 üzenetére
Füle válogatja, meg használati szokások. Nekem száraz a fülem, és nem gyullad be, nem fülled be, simán elvagyok egész nap bedugott füllessel. Ellenben fejhallgatóból keveset tűrök meg hosszú távon, főleg nyitott, pllüss párnás, vagy a Grado féle nagy szivacsos megoldás.
És onnantól, hogy bedugott füllel kizárom a háttérzaj nagy részét, hangerőből is elég lényegesen alacsonyabb. Aztán ez egyéni anatómia és használati szokás.
Most is épp egy hosszabb meeting megy a fülemben a Periodic BE - vel, azt hiszem jócskán túllőttem a szükséges hangminőségetValahol 300 óra környékére elmúlt belőle a meghatározhatatlan furcsaság, eartipből meg a gyári legkisebb vált be rá végül, mostanra szinte csak ezt használom itthon.
A Carbonról van már hosszabb véleményed?
-
ertzuio
újonc
Köszi a válaszokat, veszek egy Avax-ot, napi 2-3 óránál többet nem lesz a fülemben.
-
fntastic
aktív tag
Köszönöm a válaszokat és hogy megvédtetek egy felesleges vásárlástól és fülgyulladástól.
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #87437 üzenetére
+1
Egy ideig iem-et használtam munka mellé, mert napi max. 1-2 órára teljesen jó volt. Aztán egyszer véletlenül a fülemben volt ~9 órán keresztül, és elég durván begyulladt tőle a fülem. Akkor vettem a Pio MS5T-t: irodába, online hívásokhoz tökéletes, nem dől össze a világ, ha egy takarító véletlenül lerántja az asztalról, ráadásul bőven vállalható a hangja is.
-
fntastic
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék otthoni használatra egy vezetékes IEM fülhallgatót, leginkább munkához, home office online meetingekhez használnám meg zenét hallgatni meló közben. Nincs szükség mikrofonra, van XLR mikrofonos setupom amit direct monitoroznék is. Fontos lenne a jó zajszűrés, illetve kényelem napi 10 óra használatra.
Én eddig a Shure SE215-öt néztem ki meg hozzá kiegészítőnek a EAYLF1 és EATFL1 kiegészítőket (szeretnék nagyon sokféle illesztéket, hogy rájöjjek melyik a kényelmes számomra, amiket olcsóbb pár ezreshez szoktak adni gumikat nem jöttek be eddig, meg tetszik a hook kialakítás is, már gondolom ez kényelmesebbé teszi, de ebben nem vagyok biztos, valamint ennek elég jó a zajszűrése is), de nagyon drága, erre kb. 50 ezret kellene költenem (és úgy sejtem ez kb. max 10 ezret érhet). Tudnátok ajánlani olcsó alternatívát? Tök jó lenne megúszni 10 ezerből, esetleg 20 ha azt mondjátok megéri a felárat, nem tudom hol kezdődik egy elfogadható szint. (tehát azt hiszem kb. összefoglalva egy kényelmes studió IEM fülhallgatóra lenne szükségem nagyon sok féle illesztékkel reális áron) /lehet kínából rendelés is, valamint külön rendelve is/
[ Szerkesztve ]
-
ertzuio
újonc
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, keresgéltem a hozzászólások között is, de egyelőre sajnos nem vagyok sokkal előrébb. Szívesen fogadom a tanácsot.
Laptophoz keresek - elsősorban irodai munkához, konferenciabeszélgetésekhez - hagyományos kialakítású mikrofonos IEM fülhallgatót 10 ezer Ft körül. Nem szeretnék Kínából/távolról rendelni, ha lehet itthon venném meg. Most egy sima Samsung-ot használok, ami anno valami telefonhoz volt.
Milyeneket ajánlanátok?
Köszönöm. -
laleeee
őstag
Néhány hete Paypallal is lehet fizetni az AliExpressen
-
kamikaze7
tag
válasz
K1LLMy53Lf #87429 üzenetére
Továbbá alin nézd meg a bgvp tippjeit, minőségre hasonló mint a spinfit, csak sokkal olcsóbb. A sárga olyan mint a spinfit cp 100, de a fekete is jó több basszushoz.
-
kamikaze7
tag
válasz
K1LLMy53Lf #87429 üzenetére
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87427 üzenetére
CCA C12-re rakhatsz akármilyen tipet ,szar visítozós magasai lesznek
De mondjuk hogy Spinfit100[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
válasz
RetepNyaraB #87424 üzenetére
Mire kötöd egy hétre a pincében ?
-
gelbelex
őstag
Érkezett hozzám egy CCA C12. Elsőre egész jó volt, az árához pláne, de nincs még bejáratva (és nincs is nálam most). Írtátok itt, a kábelénél van jobb. Az anyagminőségén kívül mi nem jó vele? Milyenben érdemes gondolkodni?
Ezen kívül lett egy Tin T3 (akciós, Poland, 4 nap). Dobozból kivéve elég nyers volt a hangja, félre is tettem járatni. Kb. 20 óra után belehallgattam, jöttek elő mélyek, sokat tisztult a közép is, de a magasak, bár javultak, még időnként sziszegnek-sisegnek. Ennek ilyen a hangolása, szeretem is a világosat, de egy bejáratott példányt hallottam anno, az nem ilyen volt.
Kb. mennyi bejáratásra lehet még szüksége a BA drivernek?Idővel majd összehasonlítom őket.
Mindkettőhöz elég kemény harangokat adtak. Nekem korábban az egészen puha, nagyméretű szilikon jött be. Kérnék szépen javaslatokat, milyenre érdemes cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
onkelz
aktív tag
Akinek volt már a fülében Dharma D200 tegye már meg, hogy rám ír, köszi
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #87416 üzenetére
pont a napokban gondolkodtam el azon én is, hogy az autóra idén elköltött szervizből mennyi mindent vehettem volna...
Amúgy a Honor Monstert rákötöttem két éjszakát fehér zajra és sokat javult szerintem, finomabb lett a hangja és részletesebbek a mélyei. Ugyanakkor megint az van, hogy bizonyos zenéken zseniális, másokon kevésbé, de ez felvétel függő is gondolom. Ami zavaró, hogy a magasak nagyon jelen vannak bizonyos zenénéknél és a szándékos ciccegés a zenében zavaróan jelen tud lenni, vagy éppen egyes férfi énekhangoknak lesz egy erős sziszegése nagyobb hangerőn, ugyanakkor meg ha olyan a zene, akkor nagyon élvezetes hallgatni. A női énekhangok és az akusztikus vagy klasszikus zene nagyon jól szólal meg rajta, ahogyan egyes pop zenék is.
Eddig a legjobb hangú fülesem talán és éppen ezért zavaró, amikor nem úgy szól, ahogy azt meg más zenéknél tud hozni.
Talán még egy kis járatás a megmaradt nyersességét is eltünteti. Remélem.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Neked majd egy dobozt akarok adni játszani pár napra mindenféle hallgatnivalóval, ha egyfelől már nem költözködsz kertes házba (belaktad, jó lett?), másfelől lecseng az aktuál hullám, aminél most épp a lányom több osztálytársa is érintett, úgyhogy okkal is vagyok antiszociális.
Azért az L3 meg a G6-od grafikonja egymáson még mindig jól néz ki:
Amúgy meg Mangird Tea vagy L5, vagy ami még jön, fél évig él a 30% kuponom a linsoul választékában bármire 200$ fölött. Szerintem nem idén fogok rendelni.
-
-NoVa-
addikt
Valami ilyesmi. Én is bőven túlvásároltam magam puszta kiváncsiságból, de azért csak idén sima kopó-fogyó alkatrészes időszakos autószervizre többet fizettem ki, mint fülesekre és DAC/AMP cuccokra összesen sok év alatt. Igaz, ez akkor sem változna, ha még hozzácsapnék egy Unique Melody MEST-et vagy legalább egy ThieAudio Clairvoyance-t, de az már megint egy lavinát indítana el némi BTR5-nél jobb hordozható forrásért, és a legtöbbet hallgatott Spotify HD-ból is erősen szűk keresztmetszetet csinálna.
Most főleg a Periodic BE és a P1 váltja egymást a fülemben itthon, utcára viszont zenefüggően az FH3 - Legacy 3 vált be jobban. A Tape Pro most már úgy vár Hong-Kongban, hogy a hazai posta is tud már róla, úgyhogy akár még idén beeshet, és akkor már csak Sonion belű bigyóm nincs... Hiány!
-
válasz
RetepNyaraB #87412 üzenetére
Ezt ne itt vitasd meg. Semmi köze a topikhoz, inkább itt: [link]
Törölni fogom a téma újabb hozzászólásait, csak flame lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#71562240 #87401 üzenetére
vicze1@
nyilván teljesen igazad van részben ugye.
Még az is valószínű, hogy vakteszten egy nagyfülű is bebukná, nemhogy én, a félig süket.
Meg, hogy füleseken ennek semmi értelme (erről végképp se tapasztalatom, se hozzáértésem, én fix nem adnék egy centet sem a hi-res matricáért egy fülhallgatón), azt is készséggel elfogadom.
Nincs vita abban sem, hogy az adott fájl minősége alapvetően befolyásolja, mit lehetne objektíve (nincs olyan, mert nem egy gép hallgat, hanem én) hallani és mi az, ami több, mint valószínű placebó. Mármint, megmagyarázhatom magamnak, a 44/16 CD forma mit tartalmaz egy eredetileg nagyfelbontáson rögzített anyagból, csak feltehetően bizonyíthatatlan a szubjektum pro és kontra.
Kérdés nekem csak annyi marad; ha a felvétel megfelelő, a lánc megfelelő, akkor vajon mennyit ad a szupertvíter? Ad-e (és itt leszarom a vaktesztet) valamit, vagy bekamuzom hosszú távon, az árcetlire gondolva? Nyilván szerintem ad, úgy értem ez a szubjektív véleményem, de ezen tuti nem veszünk össze <3 -
vicze
félisten
Azért az SACD "sikere" mondjuk úgy kérdéses, a DVD-A meg khm létezett, még látni se láttam soha nem hogy kézben fogjam.
Annak ellenére, hogy személy szerint kizárólag a DSD-t(SACD) tartom az egyetlen megfelelő digitális audio formátumnak(Dynamic range over all...), sajnos az elérhetetlensége miatt, feladtam egy idő után a vadászatát(mikor bakelitról bedigitalizált, minőségnek hazudott recsegő DSD-kbe fut az ember az csöppet bosszantó) még a 48kHz feletti FLAC hajkurászása is elég körülményes és bár gyakoribb, mint a DSD de töredéke csak annak amit hallgatok.
Szóval még ha egy füles adna is bármit 22kHz felett, gyakorlatban roppan kevés esetben lenne mit megjelenítsen. Legtöbb fülesem Hi-Res certes, de valamiért a 64Audio-nak nincs, így hát elfogadom a felharmonikusok és audio ezotéria mentes hang viaszadást.Amúgy a legnagyobb kedvencem a Hi-Res certnél, amikor egy füles mikrofonjára biggyesztik, na az már a marketing bullshiten is túltesz.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #87395 üzenetére
Pedig olvassa, csak már több mint elégszer elmagyarázta, hogy hogyan is van ez...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest