Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz -NoVa- #88695 üzenetére
Köszi a pontosítást, igazából én csak abban nem voltam biztos, hogy az átmérője illetve maga a végződés mennyire speciális? Bármelyik szivacs/gumiharang rámegy? Azt hittem ez nem szabvány. Ha jol olvasom amit linkeltel az 5-7 mm-es átmérőre megy rá, de nehéz megmondani hogy a SM mekkora.
-
Goxi
tag
Sziasztok!
Keresek egy fülhallgató a jelenlegi Soundmagic E10 helyett. Bár sok jó kritikát hallottam róla, nem szeretem igazán: az egyenes vetőcső miatt 1 óra használat után kényelmetlen lesz és ami a nagyobb baj hogy - bár nem vagyok 1 nagy basszushuszár - nekem nagyon vékony az a mély amit a füles tud.20-35 ezer között szeretnék kérni ajánlást, többnyire elektronikus zenét és podcastokat hallgatok.
TWS vonalon van egy Jabra Elite 75t aminek imádom a hangját. Ehhez hasonlót gondoltam.
Kinéztem a 1MORE Triple Drivert, szerintetek az jó lehet a fentiek fényében?
Köszi, bocs h hosszú lett. -
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Megköszönném, ha útba igazítanátok:
Szeretnék fülhallgatót venni, Deezer HiFi hallgatásához. Többnyire populáris zene. Jelenleg egy AKG (anno Samsung S8-hoz kapott) és egy xiaomi necklance-t használok. Jó lenne 30-35be beleférni, de a limit 50k. Lehet vezetékes vagy Bt is, ha pariban vannak. Első blikkre FiiO FD3-at néztem, de szerintem van jobb ötletetekSzerk: telóm Xiaomi 11T Pro (USB-C jack átalakítóval), de PC-n is hallgatnám, valamint ha BT-s lenne, akkor erősítőről is.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
-NoVa-
addikt
2 nap múlva 11.11. Nagyon nem vitték túlzásba az akciókat, az egységes áfakezelés is szépen rátelepült az árakra, úgyhogy csak óvatos áttekintőt írok.
Az ár/érték arányban kiemelkedő, és QC dolgoktól annyira nem súlytott (vagy legalább valós garanciával támogatott), ajánlott listám:
Balról jobbra emelkedő árban Tanchjim Tanya, Tripowin Mele, ThieAudio Legacy 3, Mangird Tea, SoftEars RSV
Tanya: Harman tuning, nyitott hátuljú 1DD IEM, ritka. Könnyű egyszerű fix kábeles, jó minőségű mikrofonnal. Megfelelően hajtva ha jól illeszkedik a fülbe nagyon az árán felüli térrel rendelkezik, szép kontúros hangja van annak ellenére, hogy nem túl részletes. Egy árazási és képességbeli anomália.
Mele: A legkényelmesebb forma, extrém építési minőség, és kellemes telt hang. A visszafogott magasaival és telt mélyeivel pont jó páros a FiiO LC-BT02-vel, de gyanítom más 25mW körüli teljesítményt leadó BT kábeleken is jól szerepel.
ThieAudio Legacy 3: Kényes darab, törékeny, vigyázni kell rá, de a Mele-hez mérhetően kényelmes, és a hangja nagyon jó. Az olcsóbb DD-k fölött van minőségben, árban is.
Szinte biztos, hogy pl a Moondrop Starfield vagy más hasonló árú és hangolású dinamikus simán beférne a helyére, de nem hallottam, nincs saját, ebben az árkategóriában a többim pedig csak utólagos belenyúlással tudja felülmúlni az L3-at, így ez maradt. Pro tip, vagy sokkal olcsóbbat, vagy jóval drágábbat kell venni. P1-et meg már mindenki vett, akinek lehetne még ajánlaniTea: Komoly lépcső, árban és minőségben is. Zenefüggően változó teljesítményű, de a leggyengébb esetben is felülmúlja a 200$ alatti választékot. Középhangsúlyos, énekhangközpontú, hangszeres zenékkel igazán elemében van, vegyesen a Tea, P1 és a Periodic BE közül konkrét számoknál, albumoknál valamelyik jobb volt a többinél, és az esetek többségében ez a Tea volt. Most mászkálós BT-nek használom így:
RSV: Drága. Nagyon. Úgyhogy nem ajánlom senkinek Mindenben jobb, mint a Tea, és nem találtam olyan zenét, ahol gyengébbnek éreztem volna, egyenletesen jó, de ezen az árszinten próbálni érdemes, és az egyéni preferenciák szerint akad még pár lehetőség, aki Tea rajongó, általában ennél köt ki vagy nyel egyet és továbblép az U12T felé. Ahhoz a lépcsőhöz mélyebben kéne zsebbe nyúlnom, komolyabb DAP-ot, asztali DAC/AMP tornyot mellépakolni, és venni egy szekrénnyi fejhallgatót is mellékhatásként. DX160-nal és hordozható erősítőkkel, főleg Tidal/Spotify felhasználással azt kihagyom.
Alap chifi bölcsesség, hivatalosabb/megbízhatóbb/régebbi nagyobb kereskedőket érdemes választani. Pl a Tripowin a DD-Audio-tól (aminek a Linsoul is része) jön, garanciát is vállalnak valamennyit, és mindenki más tőlük veszi, majd felárazva továbbadja ugyanazt:
Minőségbiztosítás nincs, általában 7 napon belül bejelentett hibásan érkezett dolgokat ingyen cserélnek, de hamar le kell kommunikálni velük ezeket, képekkel, videóval dokumentálva. -
-NoVa-
addikt
válasz Vasinger! #88694 üzenetére
EarTip lenne a rendes neve, hazai boltok igyekeznek is nem használni ezt, nehogy kereshető legyen. Fülilleszték, szilikonharang, gyűrű, mindenféle kifelyezés megy inkább, de azért találni: [link]
Gondolom olcsóbban is, ez csak az első, ami szembejött és változatosabb jobb minőségűnek tűnik. Aliról töredékáron tud jönni. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A szekrény mélyéről előkerült egy régi, még vezetékes fülhallgatóm, egy SoundMagic E30. Meglepődésemre szolgált, hogy a több 10, de akár 100 ezres bluetooth-os fej/fülhallgatókat is kenterbeveri egy jó DAC-cal megtámogatva. A probléma csak ott van, hogy a gyári fülillesztékek már szétesnek, ezért kéne venni hozzá újakat. Tudja valaki, hogy honnan lehetne ilyet szerezni, vagy milyen néven kéne keressek hozzá? Gyanítom, hogy nem extra spéci kell rá és ebay/ali/amazon comborol tudnék találni valami rápasszolót.
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok
Makszimum olyan 10k-ig vennék egy mikrofonos fülhallgatót amit futáshoz használnèk,
barátkozok ezekkel az IEM fülhallgatókkal mennyire lesz kényelmes, ezért többet nem is szánnèk rá[link]
Ezt a múltkor linkeltèk a csoportban 10k-ig van valami jobb vétel vagy ezt nyugodtan rendelhetem? -
-
Tulku
veterán
válasz -NoVa- #88689 üzenetére
Ennek a japónak vmi spec elképzelése van a targetről...1 kHztől felfelé Harman, alatta pedig egyenes vonal (amit szerintem ember nem tud létrehozni, de mindegy).
A G3 is inkább az általad említett Lalee barát basszust adja 3 armatúrával, nem pedig az általad linkeltet, de a blessinghez közel áll szerintem elképzelésileg... -
-NoVa-
addikt
válasz laleeee #88688 üzenetére
Annak, aki tartalmat kreál, nem a fogyasztónak. Ott hátrány ha a basszus elnyom bármilyen részletet.
Illetve a pro gamereknél is jól jön, hiszen nem a robbanáshang az érdekes, hanem a lépések zaja, és egyéb árulkodó zörejek.
Szóval neked inkább egy kicsit nagyobb domb kell balra, ami pl a Timelessnél meglesz, valamivel több mid-bass jut oda. -
-
-NoVa-
addikt
Ezt bele lehet ragasztani a fülkagylómba, ha csak a forrásokat cserélgetem alatta, is elég jól lefedi az igényeimet. Ennyire timbre-helyes dolgot még nem hallottam, a tere is szép tágas gömb, 5 armatúra valami nevenincs gyártótól, de a hangja alapján teljesen megértem a csillagászati árat. A régóta finomhangolgatott earbudom is alapvetően ilyesmi lett, a 15.4mm single DD képességei határán korlátozva persze
-
Arcképgyáros
válasz -NoVa- #88680 üzenetére
Olyan szempontból nagy segítség, hogy az általam egyáltalán nem ismert márkákról kaptam néhány infót
De valóban, Japánban szélesnek tűnik a valaszték.
Amit még nézegettem, az a Nuarl egyik fülese (A01X2 vagy hogy hívják)iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
-NoVa-
addikt
válasz Dr. 444Hertz #88676 üzenetére
Akad még, ezek csak szubjektív dolgok a saját mintavételezésemből, ha még azokból is mindet hozzátenném, ami nem volt sokat a fülemben, de elég sokan dícsérik, gigantikus a választék
A Final E-k is jók, és még széles a választék. Japánban az értelmesebb áfa és a több próbalehetőség is nagy előny, mindenképp próbálj ki pár formátumot.
-
Arcképgyáros
-
fericske
addikt
válasz Dr. 444Hertz #88676 üzenetére
A Final fülesek kipróbálását akánlom, ha már úgyis Japán, és hagyományos kábelvezetést szeretnél.
Az A szériához nem volt szerencsém, de pl. az E 3-4-5000 ajánlható telefonhoz is már.
Illetve a szintén Japán Acoustune füleseit is ajánlom próbára. Van nekik is hagyományos kábelvezetésű fülesük. -
Arcképgyáros
-
-NoVa-
addikt
válasz Dr. 444Hertz #88673 üzenetére
Az elvárás nem irreális, csak a rászánt összeg nem feltétlenül fog találkozni az elérhető maximummal.
Sorolom többnyire saját cuccokból azokat a lépcsőfokokat, amit érdemes:24$ - Tanchjim Tanya. Gyors, részletes hang, Harman hangolás, meglepően jó térérzettel, ami nagyon nem jellemző 100$ alatt.
50$ - TripoWin Mele. Kényelmes minőségi cucc korrektül fejhallgatósan telt hangzással. Zsírosabb/párásabb fülűeknek a szövet szűrő problémás, egyvalakit ismerek akinek emiatt irreálisan sűrűn kellene tisztítani és cserélni.
170$ - Tanchjim Hana. Drágább és jobb Mele. Ilyenem nincs, átugrottam.
270$ - Tanchjim Oxygen. Remek 3D térérzet, nagyon élő hang, az egyik legjobban eltalált dinamikus IEM. Ha sógor végre hajlandó lesz visszaadni, majd írok róla bővebben fotókkal.
300$ - Periodic Audio BE. Basszusosabb, de harsányabb, mint az Oxygen, viszont kényelmes és könnyű.Ha nem telefon jack lenne a forrás, hanem pl egy BTR5, akkor 200$ körül a 7Hz Timeless egy jó opció lenne, majd Laleeee ír róla bövebbet is.
Vagy a Mangird Tea, meg persze jóval drágábban is akad választék. Szerintem az Oxygen / BE / Tea a 300$ szinten kb a sweet spot, ott kapsz a legtöbbet, afölött apró finomságok, picit pontosabb színpad, és hopp, rápakoltad az eddigi drágának gondolt opciókra még a telefonod árát.Ezt meg bedobom spoilernek a végére, írok bővebbet ha lesz jó fény rendesebben fotózni. Abszolút kedvencem:
RSV -
-Skylake-
addikt
Tud valaki európai boltot (akár magyart is bár nem hiszem) ahol lehet kapni a standard fekete Final E tipet ? Amazonon láttam de 15 gbp/ párért kicsit erősnek érzem.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Arcképgyáros
Sziasztok!
Leendő okostelefonomhoz (Xperia 1 III) szeretnék egy fülhallgatót, amivel ki lehetne maxolni az audiós képességeit.
Elvárásaim:
- 3,5mm jack
- Az 5 éves Sony MDR-XB950AP fejhallgatóm minőségével elégedett voltam, de annál komolyabb hangzást szeretnék, ha reális ez az elvárás egy fülhallgatótól.
Gondolok itt a kiegyensúlyozott hangzásra, a természetes, ugyanakkor egészséges basszusra és a tiszta körvonalakra.
- kialakítás: ne nyak mögé tekerős legyen, a többi nagyjából mindegy
- mikrofon, gomb stb: -
- Hi-Res minőséggel meg tudjon birkózni
- Klasszikus zenét szoktam hallgatni leginkább, de a japán popzenéket is gyakran kapcsolom be.Milyen ártól lehet kapni a fentieknek megfelelő fülhallgatókat?
Illetve, ha Japánban tudok vásárolni, akkor mennyivel nagyobb a választék?Segítségeteket előre is köszönöm!
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
senior tag
-
-NoVa-
addikt
válasz undercover #88668 üzenetére
ANC-t hagyd az árkategóriában, ha zenehallgatásra kell. Inkább keress valami jól izoláló formát, és válassz ki valami számodra legjobban megfelelő eartipet hozzá, közepes hangerőn hallgatott zene mellett végképp nem hallatszik be semmi egy IEM-nél.
-
-NoVa-
addikt
válasz Howkeddlee #88669 üzenetére
Az átmérő a számozással együtt nő, a 100 a legkeskenyebb, az 500-hoz már igen vastag csövű füles kell. Hab sűrűségben nincs eltérés, formában inkább. A Comfort golyó forma, jobban izolál, az Isolation pedig hosszúkás henger, kényelmesebb. Beszédes a nevük, na.
A Plus változatokban van egy vékony waxguard, a cső végén. -
senior tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy tudja valaki hogy a Comply foam ear tip-eknél hogyan van megkülönböztetve a belső átmérője, illetve a hab sűrűsége? Köszönöm a segítséget!mod: bocs, közben a belső méretre megtaláltam a választ, a hab sűrűségére még kérném a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Aktív zajszűréssel, zenehallgatáshoz milyen füllesesek jöhetnek szóba 20 ezerig? Mert nem nagyon értek a márkákhoz.Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
calamites
őstag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem.
Keresek vezetékes fülhallgatót.
Feltételek:
5000+ árkategória max 8-10
Legyenek hangvezérlő gombok
90%ban szöveget hallgatok, és nincs abszolút hallasom sem, tehát a jó hangzás elég.
Ami fontos strapabíró legyen, és itthon vagy EU-ból beszerezhető.Köszönöm.
-
-NoVa-
addikt
Oldalfekvésre nem tudom, hogy alkalmas-e, nekem arra csak az earbudok váltak be, valamint a Tripowin Mele, és a Shuoer Tape Pro, a többinek változik a hangja, vagy elmegy teljesen olyankor.
A Mele-nél akinek zsírosabb vagy párásabb a füle, annak lehet gondja a szövet szűrővel, a rövid eartip miatt közel van, és eltömődik. A Tanya felől ilyen panaszt még nem hallottam, de adnak hozzá 5 pár tartalék szűrőt.
-
HeadGÁR
újonc
válasz Insidesouls #88647 üzenetére
Oriveti OH500 a kettő közül, esetleg Audiofly AF140, bár az erős basszussal van.
-
Jadro
veterán
Van egy ilyen fülhallgatóm, ami kezdi már megadni magát.: Samsung tuned by AKG (EO-IG955). Valamelyik Samsung Galaxy telefonhoz kaptam. Tudom nem egy nagy eresztés, de nekem igazából elegendő PC-s játékhoz, online rádió hallgatáshoz. Két kérdésem lenne:
1.: Az árukeresőn vajon ezek utángyártott termékek? Gyanúsan alacsony az ár. Tényleg ennyit ér csak az redetei, vagy ezek az árhoz mérten fognak szólni? (Régebbi Samsung headsetekkel jártam már úgy, hogy árnyéka volt csak az eredetinek.)
2.: Van valakinek tapasztalata a Blitzwolf BW-ES7 [link] fülesről a gyári AKG-hez képest?Kb ezt a kialakítást keresem, mert fekvő helyzetben is kényelmesek.
+1: Esetleg más tuti tipp is érdekel. Szigorúan in-ear kialakítással és az se baj, ha nem 5k hanem 10k körüli ára van. Nem kell mikrofonosnak sem lennie.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
bianca3
tag
Véleményt kérek, hogy a Sennheiser-ből melyik típusú bluetooth fülhalgatót vegyem?
CX 150BT vagy CX 6.00? Előre is köszi! -
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni füles vásárláshoz.
Earbud típusú fülhallgatót keresek, olvastam az összefoglalóban, hogy ez a terméktípus igencsak korlátozott választékkal áll rendelkezésre manapság. Sajnos in-ear fülesek eddig nem jöttek be, mind kényelmetlen vagy csak szimplán kicuppan a fülemből, bármelyik méretű haranggal is próbálkozok.
Hangminőség lenne az elsőrendű szempont, vezetékes is lehet, 90%-ban itthon használnám. Techno, dance, hardcore, bass számokat fogyasztok nagyrészt, úgyhogy ennek megfelelő karakterisztikájú fülest keresek. Árban 50k (+-10k) a plafon.No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Insidesouls
lelkes újonc
Vagy fiio FA9? tudom az nem hibrid
-
-NoVa-
addikt
-
Insidesouls
lelkes újonc
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni!Vásárlás elött állok és nehéz a döntés.A kiszemelt füleseim Oriveti oh500 és Fiio fh7
De ha tudtok más alternatívát azt megköszönném!
Se túl meleg se túl hideg és nagyon lapos se legyen
Csak zenéljen szépen És szeretném ha hybrid lenne!
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
DIY büszkélkedés, a 120 Ohm LCP driver végleges házban, fix kábellel:
Igényli a jó forrást, és a csöndes környezetet, úgyhogy 4.4mm jacket kapott, hogy eszembe se jusson utcára BTR5-tel használni. Nem oda való
Jobb ez a szélesen nyitott ház, töméssel, belülről hátlapra ragasztott szűrővel nagyon szépen lehet finomhangolni. Viszonylag könnyen lepattintható sérülésveszély nélkül az eleje, de nem annyira, hogy használat közben szétessen.
Fejhallgatóból a Sennheiser HD580-nal lehet hasonlítani hangolásban, de részletességben és térben kicsit többet ad az LCP.
-
-Skylake-
addikt
Shure-nak a hivatalos shopjában 399€ helyett 199€-ért van SE535 , jó vétel lehet annyiért az a füles ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
Mivel az Ajánlott modellek között találhatóak nem igazán kaphatók, de ez nem nagy újság írták párszor. De leírom én is, hátha történik valami.Így szokásomhoz híven csak figyeltem a fórumot és úgy rendeltem be két helyről egy-egy TANCHJIM Tanya-t ugyanis a korábbi agybadugóst sikerült kimosnom.
Már az egyiket megvámolták, tegnap ki is fizettem a díjat.
A másik esetében a követésre azt írja legfrissebbnek hogy "Overseas transit delay", pedig ugyanazon a napon rendeltem szept. 11.
A most használt fülesem már nyugdíjaztam ~2 év szolgálat után, szerencsére még használható állapotban.
Egyébként telefonról fogom hajtani, ami egy Poco F2 PRO és főleg Hardstyle-t fogok hallgatni mint mindig. Aztán lehet később beruházok egy Tripowin Mele-re...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-NoVa-
addikt
Ha van lehetőséged próbára, egy FiiO FD3-at érdemes meghallgatni. Vagy pont ideális lesz BTR5-tel, vagy kellemetlen 5.5KHz-nél. A reviewerek általában dícsérik, vagy nem tartják rossznak, a vásárlók hasonlóképp, úgyhogy kénytelen vagyok azt előfeltételezni, hogy a talált grafikonoknál a coupler rezonált. Vagy mindenki süket, aki véleményezte, esetleg nem próbálták metállal, ahol a torzított gitárnál hamar kijön, ha harsány valami.
EU-n kívülről a Tripowin Mele pl jól sikerült darab a keretösszeg fele alatt, öröm rajta Igorrr-t hallgatni. Kábelből meg ízlés szerint sokféle bármi belefér az árkülönbözetbe, a mellé rendelt Tripowin Jelly-t pl erősen megkedveltem:
Open-back eurbudépítős rövid postaupdate:[ Szerkesztve ]
-
Rexton
tag
Szerintetek egy kb. új Shanling M6 Pro-t el lehet adni itt hardverapron? Van igény az ilyesmire?
-
kemcso
Ármester
iem=in ear monitor Mint a momentum... Ez az agybadugós "hivatalos" neve, a másik az erabud (illetve a ciem, de azt biztos nem keresel). Eu-n belül SM E50-E80, illetve a Fiio és Audiofly pár modellje.
(#88633) r6man123 így hiretelen usb-c-re ötletem sincs.
(#88631) Jozsó Mo-ról Audiofly és Fiio van, de gőzöm nincs hogy szólnak, menj el hallgasd meg (Muzix illetve iJoe)
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
A Mate 20 Pro telefonomhoz keresek agybadugós, mikrofon nélküli, USB-C csatis füldugót. Forrás Spotify, sportoláshoz kellene.Mit ajánlanátok 10ezert forint környékén?
-
Pa3k
csendes tag
Sziasztok. Nemrég meghalt a sennheiser momentum in ear fülhallgatóm. Nem voltam vele teljesen megelégedve és egy picit túlárazottnak is tartottam, szóval szeretnék egy kis segítséget kérni az új vásárlásához.
Az ajánlott modellek rész nekem picit elavultnak tűnik és a megemlítettek nagy részét már elég nehézkes beszerezni.
Lehetőleg sima in ear modellt keresek. (iem-mel még nem volt dolgom szóval picit tartok tőlük, de nyugodtan ajánlhattok azt is) Főleg mobil+fiio btr5 kombóval használnám és általában metált (posthardcore, deathcore, metalcore-t) hallgatok, más műfajokat főleg otthon komolyabb kombón. Lényeges szempontok a jó izoláció és a strapabíró kábel és, hogy EU-n belül beszerezhető legyen. Mikrofonra nincs szükségem. Nagyjából 100€-t szánnék rá, indokolt esetben azért lehet picit több is. -
Jozsó
tag
Sziasztok,
Milyen fülhallgatót ajánlanátok fülmonitornak? Az árkategória olyan 35k HUF körül van, magyarországi beszerzés. Fontos a fül mögötti kábel elvezetés.
-
-NoVa-
addikt
120 Ohm LCP (high rigidity liquid crystal polimer) driver, az eddigi kedvencem. Kb fele költségvetésből mindenben felülmúlta a Smabatot.
Kiváncsiságból egy VE Asura 3.0-át még talán előrendelek mellé.
-
onkelz
aktív tag
A Vega nagy kedvenc nekem is, Andromeda után kifejezetten kényelmes
-
Pocak89
senior tag
Pár szót írnék új szerzeményemről: Campfire Audio Vega 2020
Mikor megjelent a honeydew felkeltette az érdeklődésem, már majdnem vettem is egyet, de a head-fi topikjában írták, hogy CA-nál az igazi magasszintű basshead-ek a Vega 2020 és Dorado 2020. Persze amint láttam EU-ban mennyiért lehet hozzájutni jó mondom akkor ez offos. Aztán végül találtam egy 4 hónapos használtat, amire azt mondtam na nézzük meg. Hosszú utat tett meg mire ideért...
Amikor kézbe vettem te jó ég. Ez a kerámia ház valami eszméletlen és meglepő módon tök pici. Amikor először meghallgattam egyből feltűnt, hogy a Polaris 2 és a Thor Mjölnir után mennyivel részletesebb. Ott van a basszus mennyiségre is meg minőségre is, de az egész hangzás nem olyan agresszív mint a Polaris-nál. Szerencsére ami annál zavaró dolog volt nekem a felsőbb tartományokban lévő kiemelés itt nincs jelen.
Egyetlen zavaró dolog van viszont és ez elég fura. Tesztekben több helyen is kiemelték milyen kényelmes. Hát nálam vannak gondok. Még szoknom kell és játszogatok az eartip-el is. Úton is van 2 féle még. Alapjáraton spinfitet használok ami eddig nagyon jól bevált. Ennél van amikor jónak érzem, van amikor a Final E-t érzem annak és így rotálódik. Az a baj ha nincs jól a helyén, a mély 0-ra csökken. De amúgy egyszerűen imádom
(Amúgy pont ma befutott a Mele is végre)
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Tulku
veterán
válasz HUNNIA1920 #88619 üzenetére
A stock kábele szerintem rettenet (csak úgy mint az Angienél vagy Laylánál) azt szerintem legalább Forzára vagy EA Are 2re kellene cserélni, hogy halld mit tud...
Épp erről jut eszembe, volt itt már szó kábelekről és azoknak hangra gyakorolt hatásairól...mivel én csak az un közép kategóriát ismerem, jó lenne egy összehasonlító tesztet végezni, a most kapható belépő kínálatból, hátha én is tudnék meleg szívvel ajánlani 10 ezer alatti versenyzőket is...
Mellesleg mikor most az utolsó G10 vevője összehasonlította a Forza (8 eres saját készítés) az Ares2 és a 60 éves német litze (teflonnal beekerve cipőfűzőben) hangját azonnal elvitte a német litzet....úgy hogy kellett csinálnom újat -
Na végül egy Astell&Kern Diana lett, átszámolva kb. 390 dollárért. Ha a héten megjön, akkor írok róla.
Ha lehet hinni a teszteknek, akkor elvileg a gyári kábelt nem feltétlen kell cserélni, bár azt egyébként se akartam.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Köszönöm a válaszokat!
Ha sikerült választanom, majd írok róla.
-
-NoVa-
addikt
válasz HUNNIA1920 #88614 üzenetére
A nevenincs az csak az importőrhálózaton múlik, azért a Shuoer, SoftEars, Tanchjim már erősen megalapozták a hírüket rég. Aztán hogy mennyire kínai, az a Mangirdnál német gyártmányú titánium DD, dán Sonion, meg Knowles driverekből áll. A Shuoer is főleg Sonionnal dolgozik, csak ott az armatúrák mellett elektrosztatikus is akad.
A Periodic meg épp USA-ban lévő cég, azért megy arra lassabban a kijuttatás meg javításintézés. Mondjuk a legjobb helyszíni supportja szerintem Tulku G10-ének lehetIde importálni meg kereslet híján senki sem fog, nagyon kicsi a piac, és arra a kicsire ez a pár már bejáratott márka pont elég, nem csinálnak maguknak bonyodalmat a boltok, ha nincs versenyhelyzet.
-
kemcso
Ármester
válasz HUNNIA1920 #88614 üzenetére
Hibrid egy érdekes műfaj, én igazán jót egyet hallottam (mégha hangképben nem az én világom), a AKG K3003 Chifiből nem volt olyan hibrid, aminél ne lehetett volna hallani azt, hogy a DD és a BA hangzás szétesik, eltérő a lecsengés, stb. Persze ettől lehetnek jók más modellek, mérnöki munka kérdése az egész, de én chifi hibridek kizárólag előzetes meghallgatás után mernék venni. Tiszta BA-t vagy DD-t nyugodtabb szívvel lehet ajánlani meghallgatás nélkül is... Még mindig azt mondom: szánd rá az időt és utazz föl az iJoe-ba, kényelem sem mind1, ezek sokkal nagyobbak, mint az E80, formájuk sem feltétlen kényelmes. De pl egy Westone W60 nyugodtan ajánlható próba nélkül is, ott csak az a kérdés, hogy a tisztaBA bejön-e, mint hangzás, van aki nem szereti...
[ Szerkesztve ]
-
válasz kemcso #88612 üzenetére
Lejátszó már megvan (Fiio M11 Pro), majd írok róla a megfelelő helyen hamarosan.
Fiio-ból pont az újak érdekelnek, mint az FH5, FH5s, FH7, AK-ból meg pl. Diana.
Nem tudom, hogy pl. egy Diana megér-e háromszoros árat egy FH5-höz képest.
Szerk.: NoVa: idáig csak dinamikusom volt, a többit még nem hallottam, de gondolom a hibrid nem lenne rossz látatlanban se.
Akkor a Fiio sem nyújt többet adott ár szinten, mint más.
Hogy őszinte legyek, ilyen neve nincs kínai IEM-ek nem érdekelnek, pont amiatt, amit írsz. Igaz a Soundmagic pár éve még ismeretlen volt itthon, mégis megvettem és bevált, semmi gond nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz HUNNIA1920 #88611 üzenetére
Hát, FiiO-t ne a jó ár/érték arányért vegyél, az erősen kipróbálós műfaj. Kényelemre sem feltétlenül jön be, hangra pedig inkább ide-oda próbálkoznak, némelyik bejön, némelyik teljes tévút. A lejátszóik, erősítőik, BT cuccaik jók, az IEM-jeik viszont éppenséggel nincsenek alulárazva, ha a többi chifi választékkal hasonlítom. Inkább csak erősebb a marketingjük, és jobb a piaci jelenlétük nyugaton, meg a garanciaháttér a helyi terjesztők miatt.
300$ körüli kategóriás IEMből csak a Mangird Tea és a Periodic Audio BE volt sokat a fülemben, mindkettőről tudok eleget áradozni, és mindkettő fél évesen meghibásodott
A Tea legalább garanciás javításon esett át, és talán most péntekre visszaér (nem egyedi eset, bár nem túl gyakori, a DD forrasztása belül elengedett), a BE-ről még nincs hírem. Azt meg érdemes kitalálnod már ezen az árszinten is, hogy egy dinamikus fülest szeretnél, vagy jobban bejön az armatúrás vonal, hibrid, stb, elég sokféle hangzásvilág tud nagyon jó lenni úgy, hogy teljesen máshogy jók. Vagy rosszak. -
kemcso
Ármester
válasz HUNNIA1920 #88611 üzenetére
Lejátszóban
Régen nem volt ez igaz, az AK-k szóltak annyival jobban, amennyivel drágábbak voltak (egy bizonyos szinten kis hangminőség-javulásért sokkal több pénzt kell elkölteni...). Ui-ban, építési minőségben régen felvették a versenyt az AK-val. Az új széria Fiio nem ismerem, így arról nem nyilatkoznék. De ha folytatni szeretéd, itt vagy itt inkább.Fülhallgatóban
Az AK magasabb hangminőséget képviselt, JH Audio termékek, többnyire sokBA-val. Fiio-nak ahogy nézem az FA9, ami 6 BA, előtte párBA és DD modelljei voltak. Az újakat nem hallottam, nem mondanék véleményt... -
-
kemcso
Ármester
válasz HUNNIA1920 #88609 üzenetére
Azt mondják az okosok, hogy kb ugyanabba az árkategóriában érdemes lennie a forrásnak és a hangkeltőnek, hogy ne maradjon bennük túl sok. De a drágább forrás-olcsóbb hangkeltő jobb irány, mint fordítva.
Viszont én ilyen árkategóriában már mindenképp hallgatóznék, saját forrással. Előre lebeszélve, több helyet végigjárva sokkal könnyebben tudod belőni a jövőben, hogy mire vágysz. Westone, 64audio-t, CA használtan érdemes.
-
válasz Eversmann #88608 üzenetére
Tudom, hogy a mai világban már nincsenek távolságok, de a múltkori 500Km-es autózgatásom egy hangfal miatt eldöntöttem, hogy a jövőben nem fogok ennyit utazgatni.
Pont most néztem én is az FH5s-t, lehet benevezek egyre vagy megvárom a fekete pénteket, hátha akciós lesz valahol (vagy a sima FH5). Úgy döntöttem, hogy nem szállok el, maradok a földön, 100eFt-nál meghúzom a határt. Többet nem biztos, hogy érdemes lenne erre költenem.
A Westone, 64 Audio és társai, amit ajánlottatok meg nem opció, valamelyiknél a legolcsóbb modell is fél millió.
-
Eversmann
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #88607 üzenetére
Szerintem menj fel nyugodtan, ennyi pénzért már kipróbálnám (az összeset) Legalább kirándulsz egyet.
Apropó: Ránéztem, van FH5s is már. Ez amolyan javított(?) verzió? Ára, mondjuk elég szép. 94-re kúszott
Life is better with a Titan
-
-
kemcso
Ármester
válasz HUNNIA1920 #88605 üzenetére
iJoe-ban a Fiio-k meghallgathatók, illteve a Muzix-ban van jópár márka, a kérdés, hogy mi az, ami ebből a kategóriából meghallgatható. Én felvenném a listára a Westone W60-at is, hátha belefutsz használtan, illetve a CA-k, 64 audio esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
válasz fericske #88604 üzenetére
Köszi!
Meghallgatni nem nagyon tudok semmit, max. ha már megvettem. Igazából mind az FH7, mind a Diana-ról szinte csak jót olvasni, ezért se hiszem, hogy nagyon mellé nyúlok, de azért az árak elég húzósak, még használtan is.
-
fericske
addikt
válasz HUNNIA1920 #88603 üzenetére
Én csak a Fiio-t hallottam ezek közül. Szerintem jó füles és határozott feljebblépés az E80-tól.
Elég sok opció van ebben az árban, csak ki kellene próbálni őket ugye...... -
Sziasztok!
Egy Fiio M11 Pro mellé a Soundmagic E80-ról ha feljebb lépek, mire lenne érdemes?
Amit néztem: Fiio FH7, A&K Diana, esetleg valamelyik Campfire.
Használtan ezeket már 150eFt körül megkapni vagy olcsóbban is. Utóbbi már nyilván egy drágább kategória.
Nem mintha az E80-al bajom lenne, csak kíváncsi lennék, hogy mit tud a felsőbb liga. Persze ha van értelme az E80 árának többszörösét rákölteni fülesre, ha az E80 se rossz (számomra).
Köszönöm!
-
_Dumber_
őstag
válasz Donki Hóte #88595 üzenetére
Nekem samu A40 van. Ibasso DC-3 nem megy vele. Apple Dac müködik, csak a hangerő kisebb. Samsung saját USB-jack DAc-ja tökéletes. Media M-ben cc 4k volt.
-
fericske
addikt
Kellemetlen. Mindenesetre engem annyira nem izgat a vezetéknélküliség, ameddig a BT-nél valami jobb technológia nem jön létre.
A kábelezés nem zavar annyira mint a nem stabil, akadozó BT kapcsolat, a párosítási, kodek kompatibilitási mizéria. A hangminőség a vezetékes javára csak egy plusz ezekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest