Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
Nos, most uzemeltem be a Soundmagic E50-et (bejaratlan), valoban tobb melyet produkal a default gumiharanggal, mint az E30 a legjobbal, ez kellemes meglepetes, plane ennyi penzert. Kicsit furcsa a hangzas meg (penteking megprobalok beletenni 30 orat legalabb), s nem tudom a tartalek harangokkal hogy szolna.
Azt hiszem veszek rogton meg1-et, s remelhetoleg kitart ismet 6-8 evig a ketto -
Ármester
Sziasztok!
Kinéztem 2 vezeték nélküli fülest.
Skullcandy Push™ Truly Wireless Earbuds új: 30K
Samsung Buds használtan, de szinte új 30-33K
Melyiket ajánlanátok inkább?
-
kidy
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak keresek bluetooth-os fülhallgatót. Eredetileg egy JBL Inspire 500 BT fülese volt csak eltört a kábel,
így most az én Jabra Sport Pulse-omat használja átmenetileg.Itt jönnek a problémák: A JBL-nek tök más volt a "dugója", azt szerette is, és sokat is bírt(kb. 6-8 órát)
A Jabra csak a legkisebb illesztékkel volt kényelmes neki, viszont körberöhögte hangzás terén szegény JBL-t.
Viszont csak 3-4 órát bír a Jabra.Olyasmit keresek neki ami hangzás terén Jabra, és kisfülűkre is gondolnak kialakítás/kiegészítők terén + legalább 6-8 órát bír az akksija is. Remélem nem álomvilágban élünk
Ha jól értelmezem az összefoglalót, akkor Mi: in-ear / earbud kialakításút, hagyományos kábelvezetésűt, nyak mögött elvezethető kábelűt keresünk
Árban olyan 20ezer környékét célozzuk meg. Feljebb is nézelődhetünk, de akkor az nagyon érje meg!Előre is köszi a helpet!
Üdv, Zoli
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
Én max 6 ezerig keresnék fülhallgatót Xiaomi Redmi Note X5 telefonhoz.
Nekem ez a EZAUDIO D4 tökéletes is lenne.
Megrendelhető idehaza, vagy rendeljem aliexpressről?
https://www.aliexpress.com/item/32934835750.htmlKöszönöm.
-
-NoVa-
addikt
BTR3-hoz jött új firmware (1.2), nagyjából SW oldalon bepótolták a hiányosságokat. Led kikapcsolva marad reboot után is, eq megy rendesen, összeállt végre az ígérgetett featurekészlet.
-
makos97
újonc
Sziasztok! 20-30 rongy között keresek fülest. Eddig egy ebben az árkategóriában mozgó yamaha fülest (közép és magas orientált inkább, nyak mögött elvezetős, szép hangu darab) használtam. Elvesztettem. Amit szeretnék: enyhe V kiemelésű is jöhet, de szinte mindegy, lehetőleg fehér színű, egyenes kábeles, kábel kb 1.2m hosszú nagyon max.(nemtudom ez elég e ) Viszont megláttam a Huawei Freebuds lite-ot és nagyon megtetszett. Az a kérdésem hogy ebben az ársávban választhatom e a Huawei-t, vagy nézelődjek az ajánlott termékek közül, mert a Huawei közel nem szól olyan jól mint a vezetékesek? Előre is köszönöm.
-
kemcso
Ármester
A témát az Hordozható audió haladóknak topikban folytassátok légyszíves.
-
Tulku
veterán
válasz -NoVa- #82986 üzenetére
Nem teljesíti a szabvány igényt...tehát silányabb....csak video techben nem tudják kivonni magukat az igen-nem egyformaság bűvköréből mert látható...a hallás szofisztikáltabb...
És persze a cd lejátszóknál azért vannak más különbségek is. . mondjuk egetverő szinten....de tényleg ne menjünk bele mert nem akarok senkit meggyőzni...
-
zack
nagyúr
Itt az újabb gyakorlati példa. Most tudtam csak csatlakoztatni az autóhoz az A35-öt (BMW i3) BT-on keresztül. Itt is jobb a zenei minőség, mint telefonról.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-NoVa-
addikt
Kavarsz pár dolgot. Ha a kábel nem teljesíti a szabvány igényt, akkor szétesik a digitális stream, de a szükségest épphogy teljesítő és az extrémen túlépített között nem lesz eltérés. Másodpercenként x MB adat veszteségmentesen át kell csorogjon a dróton, nem számít az anyag.
A drága CD lejátszók sem a digitális rész miatt jobbak, pont ugyanazt a 44kHz 16bit wav streamet olvassa le a filléres cucc is, csak az kiadja a négyszögjeles digit hangot, míg a drágább cuccok előtte csinálnak belőle 48kHz 32 bit preprocesst, hogy ne négyszögjelet hallgass. És akkor lesz különbség a digitális részben, ha toslinken is megy ki a hang. -
tknof1871
őstag
Üdv!
BW-BTS3-at vettem. Earphones can connect to two Bluetooth devices simultaneously. Írják ezen az ldalon. [link]
Én a telefonhoz és a PC-hez párosítottam. A PC-n hallgattam a zenét és felhívtam a mobilom. Ez egy teszt volt. Nem hallottam a bejövő hívást a headsetben.
Van Xiaomi YDLYEJ03LM In-ear Sports Earphone Bluetooth Earbuds Youth headsetem is. Az a headset ilyenkor jelezte a bejövő hívást. Tehát megy a zene a PC-n, hallgatom, és jön a bejövőhívás és a Xiaomi headsetben azt hallom.
A Blitzwolf-nak is jeleznie kellett volna a bejövő hívást, ugye? Rossz a BW-BTS3? Valamit én rontottam el a párosításnál? Egyenként tudok kapcsolódni a telefonhoz és a PC-hez. Tudok YouTube-ot hallgatni a PC-n és ha kihúzom a Bloetooth USB sticket a PC-ből és kapcsolódok kézzel a telefonhoz akkor a telefonon is tudok YouTube-ot hallgatni és akkor a bejövő hívás is hallható a headsetben.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
pulutodurumo
addikt
-
Tulku
veterán
válasz kemcso #82980 üzenetére
A példa arra volt jó, hogy megmutassa azt amit sokan axiómaként tagadnak, vagyis a digitális jelátvitelben nincsenek különbségek pl a kábelek között....de bizony nagyon vannak...
(példáddal élve, az, hogy nem tudja, az azt jelenti, hogy kuka minőség...na ez van 10 cm-es jelúton is, és biza semmilyen szakaszt nem tekinthetünk jelentéktelennek, semmilyen szinten....lásd WMZ1 belső átkábelezése 4x5 cm-eren, vagy saját tapasztalat a 380 amp végső átkábelezése Forzával, szintén ilyen hosszúságban)
Az hogy egy nyomtatott áramkör milyen minőségű, milyen alkatrészekből áll, hogy milyen a kiolvasás minősége (erről megint senki nem írt eddig, pedig CD-nél már regényekben bizonyított milyen hatása van a kapott hangképre a kiolvasásnak...ugye) és a további komponensek...mind, mind hozzátesznek, vagy elvesznek a hangból, a hanghoz...Nézd...én hallottam pár játékost, szerintem meg tudom különböztetni a kevert hangot a tisztától...de legyen nektek igazatok, viszont akkor azt feltételezem, hogy épp az AK nem nyúl a hanghoz, az összes többi igen...ezért túnik sokkal természetesebbnek, szellősebbnek, nagyobb térrel, jobb hangszerekkel...
Nem akarok polémiát nyitni, a "digitális jelátvitelben nincs különbség" hangoztatókkal, ez nyilván audiofil körökben régen megdőlt...mint ahogy vannak-voltak, akik még az analóg kábelek közötti különbséget is tagadták, tagadják...
-
kemcso
Ármester
Nem értek a hdmi kábelek világához, de egy bizonyos távolságon már van jelveszteség. Másrészt a sundam kábel nem tudja a szabványt többnyire, ami a 4k továbbításához kell. Egy DAP-ban meg 10cm kábel van, ahol nem beszélhetünk jelveszteségről (vagyis nyilván van, csak konvergál a 0-hoz). De majd jön vicze1 és tudományosan is megmagyarázza, hogy a BT-hez nem kell hifikavics
-
Tulku
veterán
válasz kemcso #82975 üzenetére
És mondjuk pl a kábelnek semmi köze semmihez....
Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy vegyen mindenki egy sundámbundám 10 méteres hdmi-t, és kérjen kölcsön egy több százezreset is...majd 10 méteres hosszon nézzen mindkettőn 4k HDR-t...és tráráááá...van különbség a digitális jeltovábbításban.... (egyik fekete-fehér lesz, vagy akad, a másik színes és tökéletes)....
háááááááááát hogyan?????Wizard: Én megnézném mivel foglalkozik az alsó-felső szomszéd....
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Megjött a Master & Dynamic MW07
A bal oldala nem szól a szobámban, ahol 80%ban használni akartam.
NFMI kapcsolat van a 2 oldala között (jobb oldal csatlakozik bluetoothon a telefonhoz), és a lakásból egyedül ebben a szobában szaraxik.
Létezhet erre megoldás? Ki lehet valamivel mérni, hogy mi zavarhatja, és honnan jöhet?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kemcso
Ármester
-
Tulku
veterán
válasz -NoVa- #82972 üzenetére
Azért én anno sem fogadtam el fejlesütve...mert a kiolvasási minőség a jeltovábbítás illetve egyéb építési jellemzők azért meghatározhatják ezt a dolgot is....
Kicserélsz a jelútban egy kábelt (továbbító egységet) és megváltozik a kapott hang...nem fekete és fehér ez sem, nyilván vannak bekódolt algoritmusok, de emlékezzünk anno, szlogen volt, hogy a digitális formátumoknál (CD lejátszó) majd nem tudunk különbséget tenni hangminőség terén, mert a mintavételezés, az igen-nem adatok egyformák....aztán tudjuk mivé lett ez is...volt Madrigal audio lejátszó, meg sangyang...aztán a kiolvasó egységek között akkora különbségeket lehetett hallani, hogy ihaj, hogy a további jelutat ne is említsük...
Én azt vallom, egy céleszköz, ha jól van megcsinálva, akkor mindenképp figyelnek minden egyes elemére...nyilván az sp1000 nem azért 1,2 millió mert belehányják a paneleket...még az is lehet, hogy a BT szekciót is alaposan átdolgozták...
-
-NoVa-
addikt
Pedig pont, hogy DSP lesz. Igazából adott DAC karakterisztikájára a legmegfelelőbb előszűrés simán lehet licenszdíjas algoritmus, amit max olcsón közelítenek, aztán jön a vásárló és leszarozza :)
Persze csak spekuláció, más területen tákolok kódot. Kép, nem hang, és feldolgozás, nem megjelenítés. -
zack
nagyúr
Nyilván technikailag nem vagyok nagy spíler a témában, de a minőségbeli különbséget azért hallom. Pont ezt a sima légies dolgot hallom ki, eddig nem tapsasztalt részletességgel, és térrel. Én sem gondolnám hogy ezt DSP-vel el lehet érni, mert nem másabb lett, hanem jobb.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
fericske
addikt
válasz kemcso #82967 üzenetére
Tapasztaltam már én is, hogy van hangzásbeli különbség BT források között, mikor az ATH-DSR7BT-t (értelmeztem félre ) próbálgattam három különböző eszközről.
Hogy konkrétan mitől volt, nem tudom, nem is igazán érdekel, bár meglepő volt.Jah. Megérkezett az Audiosense T800.
Most járatás alatt van.
Dobozból kivéve nem tetszik a produkciója. Nem ültem fel a hype train-re.
V karakter, vékony közép, sziszegő magas.
Egyelőre.
A járatás azért vált szükségszerűvé, mert igazából értelmezhetetlen hang jön belőle. Összevissza szól a két oldalból a zene, egész belebandzsultam, úgyhogy hagyom egy darabig, holnapig talán.
Úgy tudom ez előfordul sok BA füleseknél, különben visszafordul a feladónak[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz kemcso #82955 üzenetére
Nem 10k, de zeneileg egy beugró minőségi szint. Jobb napokon 20k körül is volt eladó buds, és általában amikor akkuidőt, hangminőséget és stabil jelet meg mikrofont várnak olcsón, kb ez a 20-25k kiadás a padló.
Ok, fertőtleníteni kell, a réz töltőérintkezők alól már látszik az olcsóbb fémfelület, de ez tudja az elvárásokat. Az, hogy ugyanakköré a 4-5 féle kész bél köré milyen formájú házat nyomtatnak, nem hoz elő csodákat.
Én pl a formátumért szoktam olcsóbb füleseket kipróbálgatni, hogy tudjam, adott kialakítás kényelmes lesz-e. Ha igen, akkor hasonló kialakításból drágábbat is merek később megnézni.
És persze nem 10-20$, hanem 40-100$ közötti, ahol néha poén követni a twchnikai fejlődést. -
Tulku
veterán
válasz kemcso #82965 üzenetére
Még is nálam apt-x-hd-n az sp1000 mérföldekkel jobb hangot eredményezett a Laylával mint a G6...pedig mindkettőnél azonos volt a kodek...
És az a hang különbség nem egy egyszerű DSP volt az 100%....olyan sima, légies, nagy terű volt az sp1000 esetén ami nem is feltételezi, hogy loudnesst, ne adj isten eq-t variáltak volna vele...
Úgy tudnám jellemezni a különbséget, mint amikor hallgatsz egy alap rendszert, ami nem rossz, majd átváltasz egy high end rendszerre...ott nem kell magyarázni a különbséget...
Persze ez sp1000 esetén volt, nyilván ezért is csapott mellbe a különbség...de el tudom képzelni, hogy a dap esetén épp ezt tapasztalja a fürumtárs, még ha nem is ilyen mértékben...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz H2o-pok #82963 üzenetére
A zsákbamacska az, hogy még adott batch-en belül is lehetnek hangásbeli különbségek, nemhogy két, egymástól távolálló batch között.
Ezek mellett pedig a sok teszt kb 99%a "fizetett" (akár pénz, akár ingyen kapott cuccok stb)
És nem utolsó sorban... akár az is előfordulhat, hogy totál más karakterisztikájú hangot szeretsz, mint a tesztelő... ha nemismered az ízlésvilágát, akkor megeshet, hogy azt mondja, hogy "mélyszegény", neked meg kb "szétviszi a fejed kategória"
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
H2o-pok
senior tag
Én sem talàlomra rendeltem ezeket. 1-2hét teszt olvasgatás, youtub, és ezek után rendeltem. Ugye rohadt sok féle tipus van, de ha már vannak köztük jobbak, akkor csak azok közül válogatok. Aki meg csak ugy találomra rendel, na az a zsákbamacska.
Én nem csalódtam ebben az első 3 ban, (az 1More t nem nézem, az más kategória) edzés, sport, melóban zenére, 6ezer ft ért tökéletes. Ezek mellett az itthon is kapható "olcsó" (8ezer ft) AWEI bt füles, kuka. -
zack
nagyúr
Ezzel vitatkoznék. Note9 + WI-H700 valahogy nem adja ki, és kétlem, hogy ez csak karakterisztika lenne amit hallok. GR07-tel az első benyomásaim sem túl pozitívak, de erre több időt kell fordítanom, hogy kiderüljön, hogy ez csak más, vagy szimplán rosszabb.
-
H2o-pok
senior tag
válasz kemcso #82951 üzenetére
Nem keresem. Csak mint mondtam, pusztán kiváncsi vagyok. Az meg ugye nem fog csődbe vinni, hogy 3-4 hétig benne áll a pénzem. Aztán ugy is elviszi valamelyik haverom, és lám....... igy vissza is jött a pénzem. Mert ahogy néztem, itthon az ilyen kiakakitású TWS füleseket nem igazán lehet kapni, vagy ha lehet is, nem 5-7ezerért. Pl. A blitzwolf BW-FYE5 ha jól láttam itthon 16ezer. Kint kb. 30$. Ezt csak a kiakakitása miatt nem rendeltem meg, + sok helyen irták higy van benne valami folyanatos alap vúgás,zaj.
A QCY QS2 ből alin 80ezret adtak el, és legtöbb tesztben ez benne van az elsők közt. 20$, 5500ft!!!! Ebből simán eladhatnék, most rögtön vagy 10et.
Mivel van ez a 20$ os kategória is, nem kell rögtön leirni. Pl. Előtte ki kell próbálni. Nem csak a "hiper szuper" több 10 vagy 100ezres fülesek kéteznek.
És most csak a TWS fülesekről beszélek. -
vicze
félisten
Igen az adó csinál egy DSP-t rajta, majd a vevő is csinál egy DSP-t rajta.
Amit hallasz az nem hangminőség, hanem egy hang karakterisztika. Amennyiben ez egyezik a saját ízléseddel, nyilván jobbnak hallod/gondolod.Jelen esetben egyszerűen az LDAC-ot hallod.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
-
addikt
zsinórosban meglett a szent grál, az EZAudio D4 szerintem egyelőre a sub10$ szegmensben nincs jobb. (vagy magyar vonalon az 5000Ft alatti kategóriában) mert ez lehetne 30$ is, vagy több nyugodtan.
TWS vonalon még nincs nagy tapasztalatom, alig kettőm van (magasabban kezdtem, a 100$ vonalon, de ugye korán ugrottam bele amikor még nem volt elterjedve az új Qualcomm csip) de zsinóros BT-ből vagy 5 már volt, szóval nem vagyok kezdő vezeték nélküli vonalon - de igazán jót még nem találtam.szóval ha ezek mind megjönnek, akkor én egy próbára meghallgatnám őket
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-NoVa-
addikt
válasz DarkAvalon #82952 üzenetére
Azért nem a legaljáról merítve azt el lehet mondani, hogy valahol a Carbo Tenore/Final F2000/3000 körüli hangminőségre már senki nem fanyalogna. Helyette hamis torz valamit adnak általában.
-
-NoVa-
addikt
válasz kemcso #82951 üzenetére
Dedede, egy second hand Buds vagy Elite 65T félár körül az kb az. A kínai ócsók nem.
A Buds mellé gondolkoztam egy 40$ alatti AirPods klónon, podcastre nem kell annyira az izoláció, inkább szellőzzön. Ott is elolvastam pártucat review-t, és elengedtem a fenébe, csak a szart fényesítik. Eredetit meg csak ezért kár venni, abból kijön 4 repjegy Tenerifére inkább. -
H2o-pok
senior tag
válasz DarkAvalon #82943 üzenetére
Erről nem hallottam. De jó hogy mondod. Alin 18.50$.
Ez amugy Blitzwolf nak valami új terméke? -
vicze
félisten
válasz f4lcon #82945 üzenetére
Másik random OEM, mint mindenki másnál. Pár havonta cserélgetik.
@K1LLMy53Lf: Közjó érdekében tök jó lenne, csak 1More-t kivéve nem lesz a többi elérhető pár hónap múlva, így kicsit céltalan. Ezért se lehet ebben a kategóriában semmit se ajánlani, mert hónapok alatt változik minden.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
addikt
Mpow T5 nincs közte? fan-favoritnak tartják headfi-n (látom T6 van, az miben más?)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
TWS füleseket nézegettem, kinti tesztek alapján, 20-30$ os kategóriában, főleg ezek szerepelnek első helyen. Kiváncsiságból berendeltem ezeket, úton vannak.
Az első 4 már megjött. Az 1More eddig a legjobb, de mint multkor irtam, sajnos a kialakitása miatt nekem nem jó, kiesik a fülemből. Ezért ez rizikós, meeg ugye ez 20ezres jategória.
Amit még be akarok rendelni az az Edifier TWS1.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Elsősorban sportoláshoz kell a DAP. Futás, bringa, mert nem akarok telefont vinni. 3 hónapja rommá törtem a Note 9-et bringázás közben... kijelző + ház csere volt.
Bringázásnál GPS-es computer adott, eddig a telefonról csak a zene ment amit kiváltok a DAP-pal. Nem mellesleg pedig sokkal jobb zenében a DAP. Jó a Note9 is, telefonok között zenében ott van az élmezőnyben, de az A35 céleszköz, és ezt hallom is. A DAP volt 20k...A Note 9 kijelző + ház csere 130k.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz darvinya #82937 üzenetére
Nem hittem volna, hogy vezetékmentesen ilyen minőséget el lehet érni. Hallgatom, és azon gondolkozom, ezt hogy sikerült így a Sony-nak. Olyan mélyeket kapok, teret és részletességet amit eddig BT-on keresztül még nem hallottam.
Jó vétel volt a füles és a DAP is. DAP egészen véletlenül bordó lett, így passzol a WI-H700 pirosas színéhez.
De ha rózsaszín lenne, igazából akkor is fülig érne a szám.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
exprex
csendes tag
Sziasztok!
Új fülest szeretnék szerezni, mert a mostani már nagyon betegeskedik, eddig egy Sony MH-410c-t használtam, amivel meg voltam elégedve, de most már azért szeretnék egy jobb hangzású, bluetooth-os fülest beszerezni (az összefoglalóból nem volt tiszta hogy bluetooth-os fülesekkel is foglalkoztok e itt). Sajnos eléggé laikus vagyok a témában, így segítséget kérnék.
- Stílus: vegyes, de inkább a rock dominál.
- Elvárás: inkább kiegyenlített hangzás, esetleg egy kis basszus dominálás. Strapabíró legyen, lehessen zsebben hordozni, de legalábbis annyit bírjon ki, hogy táskába bedobom (nem kell olyan, amit ékszerként kell hordozgatni).
- Ár: 10-20 ezres tartomány a preferált, de ha jó az ár/érték arány, 30 ezerig is elmegyek (értsd: annyival jobb a hangzás).
- Kialakítás: az earbud-ot preferálom, de ha a hangzáson dob, és lehet kényelmes gumit/szivacsot rakni rá, akkor az agybedugós (IEM) is jöhet. A kábel mindegy (bluetooth). Nem szükséges a mikrofon.
- Lehetőleg lehessen fekete színben kapni, de legalább fehérben.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Dzsuri89
őstag
Valakinek van tapasztalata a Lypertek Tevi True Wireless fülessel? Maga a márka milyen minőséget képvisel?
Láttam egy hirdetésben, aztán nagyon megtetszett, ára se vészes, elvileg a Muzix fogja árulni. Néztem egy tesztet róla, jókat írtak benne.[ Szerkesztve ]
-
addikt
megtaláltam: az ideális TWS az a Soundcore Liberty Air kényelme, tere, szellőssége, enyhe magas vágottsága párosítva a Xiaomi Mi Airdots Pro részletes közepével, mélyeivel, akkuidejével, automatikus fülből kivételes kikapcsolási funkciójával, gyors párosodásával és az Apple Airpods töltő/dokkolójával
ha valaki találkozott ilyennel szóljon, köszi addig marad az ES100[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
WI-H700 mellé sikerült szereznem egy Sony A35-öt szintén "ingyen" (20k). Szeretik egymást. De majd arra leszek kíváncsi, hogy az A35 hogy fog muzsikálni a GR07-tel....
-
Cece04
tag
Sziasztok,
kb két hónapja vettem aliexpressen egy VSD3S-t,
eddig minden szuper volt, de ma egyik pillanatról a másikra elnémult a jobb oldal.
Nem volt semmi előjele, nem recsegett előtte napokig, vagy hagyott ki néha, tökéletesen működött, 10 perccel ezelőttig. minden sértetlen, 90%-ban az irodában használtam, nem hurcolásztam.
Járt valaki így ezzel a típussal?A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
senior tag
Sziasztok!
A mai napon sikerült jó áron megcsípnem egy ibasso it01 fülhallgatót.
Már egy ideje szemeztem vele, de itt a fórumban nem nagyon találtam róla részletesebb tapasztalati leírást.
Ma hogy megvettem (eddig) nem bántam meg. Ha valaki tervez egy ilyen fülest venni, neki (is) szeretnék ezzel a leírással segíteni a döntésében.
Egy bejáratott darab amihez hozzájutottam, mindene megvan, és még gari is van mellé néhány hónap.
Az első tapasztalatok, hogy közép hangokban illetve magas hangokban elég jó. Mélyből épp annyi van amennyi kell, de nem viszi túlzásba. Kábelzaj a sodrott aranyozott kábele miatt szinte nulla, ez már az első percben még a hangja előtt is nagyon tetszett. A kábele viszont elég rövidke.
Több órás hallgatás után sem fárasztó a hangja! Comply foam harangokkal használom, nekem ez vált be a legjobban. Zeneileg szinte mindenevő, kultúrált szélességű de nem kiemelkedő színpaddal. Vokálban elég jó, habár némely zenénél a hangszerek kicsit "összefolytak", de ez a még épp elmegy kategória, és hát legyünk őszinték egy 30-33ezres áru fülesnél még talán ez el is nézhető. Mobilról is könnyen hajtható, és egy RHA T20i-től szerintem jobb hangú füles.
Röviden ennyi...[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz freelanced #82924 üzenetére
En most rendeltem E50-et, akcios (~7500 Ft), de kb masfel het mire megjon neked.
-
zack
nagyúr
Egy kis infó... Sony Hi-Res WI-H700 Alza.hu-nál most 66% kedvezménnyel 21k 61.7k-ról. Még 7db van.
Sajnos csak pirosban van ennyiért, de azt gondolom ennyi kompromisszum belefér, mert jól szól, és ennyiért ingyen van.
-
kemcso
Ármester
válasz freelanced #82924 üzenetére
SM E10 kicsit feljebb.
-
freelanced
addikt
válasz f4lcon #82922 üzenetére
Üdv!
Akkor a hangzástól eltekintve az ES18 az amelyet ebben az árkategóriában itthonról leginkább ajánlanál?
Ha kicsit feljebb megyek mondjuk olyan 8-10-ig akkor van jobb alternatíva?
Amit néztem még az a fiio f3, de ahogy látom vele nem nagyon van tapasztalat a fórumban.
Illetve tudok ezekhez valahol jobb harangot szerezni? Talán egy Comply Foam jobb lenne nem?
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
addikt
válasz pulutodurumo #82921 üzenetére
nekem már vagy fél éve az EZAudio D4 a napi fülesem, munkában egész nap ez szól (csalok, mert az Oppo HA2-ről hallgatom, de akkor is) szóval tudom miről beszélsz
-
addikt
válasz freelanced #82920 üzenetére
az ajánlóból a Soundmagic ES18 bár nem teljesen a leírt, de enyhe V karakterével is jobban közelít ahhoz, amit szeretnél mint ennyiért egy olcsó JBL vagy Sony amik jellemzően csak mélyet tudnak, de azt cserébe elmosottan és lassan
-
pulutodurumo
addikt
válasz f4lcon #82916 üzenetére
Én még most is ezt csinálom . De csak évente egyet - kettőt veszek. Ahogy fogynak, vagy ha valami bekattan nálam, és hirtelen szükségét érzem.
A legutóbbi KZ ED16 például egész tűrhető. 2BA + DD kényelmes, normális hangja van, csak a magasak le vannak csapva. Még egy "upgrade" kábelt is vettem hozzá. Amíg ki nem purcan ez lesz a zenehallgató fülesem. Megbocsájtó vagyok az olcsó cuccokkal, de azért tisztában vagyok vele hogy bőven van még feljebb. Így legalább nem fenyeget az a veszély, hogy a tulkui útra lépjek."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Az egyetlen probléma, hogy sikeresen kifelejtettem egy lényeges információt:
Tönkrement a mostani fülesem és kellene valami gyorsan beszerezhető ( tehát itthonról), mivel úgy péntekig szükségem lenne rá.
Ebben az esetben mit tudtok javasolni?
Egyébként az előbbi ajánlás is hasznos, elraktározom az infót, köszönöm!
-
addikt
válasz freelanced #82917 üzenetére
attól, hogy nem tudsz normális earbud-ról még létezhet
VE Monk vagy Seahf F32 (de inkább a Monk)
szóval ha ilyet keresel ezeknek simán adhatsz egy esélyt, mindkettő kiemelkedően jól szól ahhoz képest, hogy earbud, és hogy mennyibe kerülszerk: ha jó az in-ear akkor egyértelműen ennyiért és az igényeid alapján az EZAudio D4
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz freelanced #82917 üzenetére
Nálam ebben a ~10-15 dolláros kategóriában két erős versenyző van: EZAudio D4 és Rock Zircon. A Zircon basszusban erős, a D4-nek inkább ez a gyengéje, az itt már részletezett, kb. fél perces szigszalagos bass modot érdemes lehet megcsinálni rajta, ha bejáratást követően kevésnek találja az ember a mélyeket. Neked a Zircon a leírás alapján kiesik. Szerintem vedd nyugodtan a D4-et.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Kérhetnék egy kis segítséget?
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)? Valamennyi izoláció legyen, leginkább a kiegyenlített hangot szeretem de a túl sok / túl kevés mély / magas zavarni szokott. Persze ez relatív, de őrizze meg a zeneiségét a fülhallgató.
- Milyen árban gondolkozunk? 5.000 +- körül keresek így első körben.
- Milyen kialakítást keresünk? IEM mert nem tudok normális EARBUD fülhallgatóról.
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud (fülkagylóba ültethető) fülhallgatót.
b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút. Szinte mindegy, megteszi bármelyik.
c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel. -
d, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? Nincs, elvagyok nélküle.Igazából minden ajánlás érdekelne az árkategóriában, hogy melyiket tartjátok a legtöbbre például, a többi az áron kívül nem annyira fontos, felesleges hatalmas igényeket támasztanom ebben a kategóriában.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pulutodurumo #82896 üzenetére
én sokáig vettem a "csak szóljon" kategóriából mindent, de egyrészt nagyon kicsi a találati arány (sok a sz@r kevés a jó, kb úgy 1:50-hez) és anyagilag ez is megterhelő végül
mostanra inkább azokat veszem, amiket többen jónak mondanak külföldön de itthon még nem hallotta senki, hogy bővüljön a tesztelt termékek spektruma“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #82914 üzenetére
Az utángyártott SE846 házamon, ami Aliról van, azon is szebb a szöveg nyomtatása. Na nem offolok tovább, szerettem volna hinni pár pillanatig, hogy nem kell cseszekedni a refunddal. :)
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
válasz PR0JECTNR56 #82913 üzenetére
Köszi neked is! Remélem itt is ez lesz. Mivel nem átlátszó a ház, nem szedtem még szét, hogy belenézzek, de elég valószínű. Persze alapból olyan kép volt fent, amin ezek a részletek nem látszanak.
Vettem már pl SE425-öt, az minden kétseget kizáróan eredeti volt.
Gondolom az eladónak megéri, bár már kirakták Ebayről, de ha néha nem kérnek refundot, ő már keres a dolgon...
Azt hittem egyébként, hogy csak a 215-öt hamisítják, de sajnos nem ez a helyzet...
Adok 1-2 napot az eladónak reagálni, aztán tovább viszem a claimet a PP felé.Mostanság nem vagyok szerencsés, egy hangfalam esztétikailag sérült a szállításban, kíváncsi vagyok, hogy ott a futárcégekből bármi kihúzható-e.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz korpicschess #82912 üzenetére
Biztosan hamis, az általam korábban vásárolt 535LTD is ilyen volt pont (szintén elvileg megbízható ebayes eladótól). Kidolgozatlan külső (furcsa anyagú shell, hiányos hangvető cső, elnagyolt felfestések). Az enyémben belül a pocsék megszólást egy szimpla dinamikus driver végezte. Mivel a kiegészítők egy része (tok, illesztékek) is furcsák voltak a meglévő 215CL-hez képest, lefényképeztem, evidenceként csatoltam a refund kérelemhez, ami pár napon belül meg is történt. A mostani SE846 és SE215 duó esetében viszont jól sikerültek a dolgok, jó áron jutottam eredeti, bontatlan fülhallgatókhoz.
-
korpicschess
veterán
Nem is fogom. Igazából most jutottam oda, hogy foglalkozzam vele, vagy kipróbáljam, de igen, egyre gyanúsabb. Meg úgy az egész sztori is az. Már nem is Ebay member, directben fizettem ráadásul Paypalen, megbízhatónak tűnt (korábbi eladás, full pozitív, stb..).
Mindenesetre nyitottam egy case-t Paypal-en, remélem lesz full refund.
Elég sokat adok-veszek, nem futottam már bele ilyenbe.
Legalább a kábel jó minőségű.Nagyon szépen köszönöm a gyors reakcióitokat!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz korpicschess #82909 üzenetére
Semmiképp nem hirdetném...
-
kemcso
Ármester
válasz korpicschess #82907 üzenetére
A hang leírása alapján nem eredeti... Az 535LTD egy magasvágott füles és a mélyei sem túl jellgzetesek. Olyan semmilyen, Sheratan-nak volt, hallottam (LTD).
A képek alapján az eredetinél párhuzamosak az LR betűk az 535-el.
-
korpicschess
veterán
Igen, elég harsány hangja van, kicsit szétesett, valami nem kóser vele, de nem tudom, hogy csak a damper miatt-e. A hozzáadott memóriahabos harangok relaxációs ideje is elég rövid, az E500-assal amit kaptam, tovább tartja a deformációt.
Esetleg a kábel alapján lehetne valamit mondani, logók, stb? Bár a fake-nél is azt írják, hogy elég decens a kábel, de nem találtam még fotó összehasonlítást.
A felirat talán távolabb van ezen kicsit a csőtől. Kidolgozottság sem tetszik annyira.
Mindenesetre ebből lehet, hogy PP case lesz, csak tudjam biztosra.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz korpicschess #82907 üzenetére
L és R betűk nekem nem tetszenek....illetve az, hogy a vetőcsőben nincs damper, egyrészt vagy azt feltételezi, hogy mókolták, másrészt a kapott hangra jelentős befolyással van (élénkebb, kevésbé egységes hangkép)...
Mivel az eredeti Sheratan elmondása szerint eléggé részlettelen volt, lehetséges, hogy kiszedték, hátha jobb lesz ettől, de sajna ezek így vannak hangolva, tehát egy harsány valami lesz a végkifejlet, kevesebb méllyel...
Nagyítóval esetleg meg lehet vizsgálni az armatúrákat benne, akkor kiderülhetne, mit vettél...
Szerk: Ezen kép alapján szinte biztosan nem eredeti, nézd meg az 535 elheylezkedését....
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a "nagyöregektől". Vettem egy Shure SE535LTD-et, csak azért, hogy kipróbáljam, hogy a darvinya mester által átultetett E500-asom milyen hozzá képest. Most kipróbáltam a saját fülesemet a gyári Shure kábellel, és wow, teljesen meglepődtem, hogy mennyivel jobb hangja van vele, mint az olcsó ebayessel.
A kérdésem nem ez, hanem, hogy egy full pozitívos Ebayestől vettem, aki több darabot is árult liciten, korábban már pozitívan értékelve ilyen fülest. Mostmár nem tag az Ebayen.
A fülhallgató top állapotú, a gyári tartozékok kvázi érintetlennek tűnnek, és az illesztékek és a kábel szerintem eredetiek. A fülesben viszont nincs damper, ezért is kerestem itt pár napja. Nyilván így a hangja is más, de meghallgatásra és eredetit mondanék, nagyon jók és részletesek a mélyei, kétlem, hogy ilyet tud egy replika.
Viszont itt van az alábbi két kép, ezek alapján bárki ki meri jelenteni, hogy eredeti? Nem hirdetném meg aprón, amíg nem 100%. Egyébként valahol van meghallgatható SE535LTD kitéve? Ez szerintem más, mint a sima SE535.Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz SirRasor #82891 üzenetére
En szerettem az E30-at, megfelelo gumiharanggal mar szallitotta a melyeket is, bar eq-val meg alatoltam egy kicsit. Megtort a kabele ismet
Most akcios az E50 es az E80 is: [link]
Itt egy kedves forumtarsunk irt mindharomrol, [link], es E80-ban kevesebb melyet hallott, mint E50-ben.
En trance, eurodance-et hallgatok egyfolytaban
Osszefoglaloban ajanlott Vsonic-okat mar nem lehet sehol sem kapni, a Shure se215-ot pedig hozzaszolasok alapjan elvetettem (es az e30 utan).
Velemeny, mas otlet estleg?
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest