Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- PlayStation 5
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Black Ops 6
-
GAMEPOD
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gudi
tag
https://www.youtube.com/watch?v=TfQJhLYA68g erről a videóról beszélek... nem tudom, hogy elhiggyem-e..
-
Gudi
tag
Sziasztok! úgy néz ki, hogy lesz valamennyi esélyem a GTX970 -el, meg az í5-8500 al és 16 Gb RAM-mal egy médium beállításnál a 25-30 FPS-re. Mondom ezt azért, mert a youtube-on találtam egy videot, ami tesztelgeti a GTX 970, mi több azt állítja, hogy ez sokkal jobb, mint a 1050ti...Nem tudom, hogy mennyire volt hozzáértő a videó készítője, de ha igaza van, akkor reménykedem egy jó szimulátorozásban...
Szerintetek lehet valami igaza a manusnak? Persze biztos függ a géptől a tájtól az időjárástól, stb..A videokártya csere, meg az új tápegység + a 250 ssd csak jövő héten lesz beszerelve, mert az informatikus szerelő most szabin van.
-
cintula187
addikt
A drágaságos ATV TNCM -re a 28 -as irányt javasolná. Ahha, anyádnak
-
wollnerd
aktív tag
Három kérdésem van:
1. Amikor TBM 900-at (más repcsinél is előfordulhat) beindítom, akkor megszólal folyamatosan egy hangos figyelmeztető sípoló hang. Az mi és hogy kapcsolom ki, mit kell megnyomjam? Kerestem de nem jöttem rá...
2. Amikor ATC-vel szeretnék tankolni, a kisrepcsikkel is, a nagy reptéren is csak a fuel truck kérése az egyetlen opció?! Nincs olyan h "taxi to fuel" mint a FSX-ben még a Ferihegyen is?! A tankkamionra elég sokat kell várni....Azért is nem értem, mert a Insbruck-i reptérnél láttam olyan indulópontot: "fuel box" az indítás előtt.
3. Az magasságbeállítást nem értem a AP kapcsán, pl. a C172-ben.. Ok. beállítom hogy mondjuk 4000 lábra menjen, bekapcsolom az AP-t és elkezd emelkedni de nem 4000-ig hanem megáll mondjuk 2800 lábnál, Ha még egyszer megnyomom az ALT gombot az AP részlegen akkor VS-re vált ami az más. Az érdekesség inkább az hogy amikor módosítanám a beállítandó magasságot, pl. lejjebb 2500-re, kis idő után majd újra emelem pl. 3500-ra akkor a repülő elkezd hullámvasútozni a levegőben, míg az AP aktív.... (????)
Bug?Bezzeg a FSX-ben tök jól működött és minden magától értetődő volt....
-
sheep
addikt
Okés, elfogadom ezeket az érveket, én sem beléd akartam kötni, csak rossz tapasztalataim voltak.
15 éven kersztül jópár sima X 52-m volt és az általad felsorolt negatívumok közül egy sem jött elő, sem nekem, sem a repszimes ismeretségi körömben, soha senkinek -ettől persze még létezhet a probléma. Ami viszont előjött az pl. a potik zajosodása, azt bezzeg eszük ágában sem volt javítani. Azóta biztosan javítottak a pro-n is, az enyém nem olyan volt amiről itt írtok.
"Akinek igazán profi vezérlő kell, az vegyen Virpil-t!"
Ezért használok én is azt a Warthoghoz -
Vesa
veterán
"Ízlések és pofonok..ezért mondom hogy egyéni preferencia kérdése"
Én tisztán szakmai szempontból ajánlottam a Pro verziót. Azt megértem, ha valakinek érzelmi okokból, vagy megszokásból, vagy mert jobban tetszik látványra a kék LED, akkor mégis a simát választja (volt ilyenre példa a Joy szaktopikban is). De technikai értelemben a Pro verzió nem véletlenül viseli a Pro utótagot, lényegesen minőségibb darab! Ha már csak kezedbe veszed a kettőt, érezni fogod a különbséget, mert a Pro a fémek miatt nehezebb, minőségibb hatást kelt! Az axisonkénti két szenzor sem parasztvakítás, hanem ezzel küszöbölték ki a sima X52-nél tömegesen jelentkező Y axis hibát, keress rá a neten nyugodtan. A két rugónak nem az a lényege, hogy kinek milyen preferenciái vannak rugófeszesség kapcsán, hanem a centerezés pontos biztosítása, ami egy vezérlőnél nagyon fontos szempont. A sima X52 az 1db gyenge rugóval ezen sajnos elvérzik, szintén utána lehet nézni. A Pro-n továbbá fémre cserélték a stick legtöbbet használt HAT switch-ét, mert a simánál rendszeresen megadta magát a műanyag, plusz 3 színt tunak a LED-ek, melyek gombonként programozhatók. A sima árusítását a Saitek anno nem ok nélkül szüntette be és pár éve már csak a Pro volt forgalomban. (sajnos a Logitech ismét elkezdte árulni a simát is, ráadásul változatlan minőségben, csak sokkal drágábban mint Saitek néven).
Nem meggyőzni akarlak én sem, mert mindenki azt használ amit szeretne. Velem is előfordult már, hogy ragaszkodtam egy gyengébb egérhez mert azt szoktam meg, de azt azért nem próbáltam megmagyarázni másoknak, hogy a technikailag egyréteműen gyengébb hardver a jobb.
Az általad említett változtatásokat ezen az áron nem lehet megoldani. Akinek igazán profi vezérlő kell, az vegyen Virpil-t!
Vásárlás előtt álló emberek számára az objektív és tényszerű információkkal tudunk segíteni a döntésben!
Peace!(egyébként Warthog-om van jelenleg, de volt egy X52 Pro, és X56 is)
-
RCH663
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kedves szaktársak, valaki elvégezne egy tesztet fs2020 alatt? Meg kellene nézni hogy a multithreading kód hogyan muzsikák az új Fs alatt. (tehát i7, i9 tulajoknak, vagy ezzel egy kategóriás Ryzen lovagok jelentkezését várnám)
Kéne mérni cinebench r20-al egy single core tesztet, HT on, illetve HT off.
Utána egy fs 2020 teszt HT on , majd HT off, és kozben megnézni a mag kihasználtságokat, meg az az FPS-t.
Van egy sejtésem....
, csak még nem csattogtam el gépet venni, és az öreg i5 nem HT-s.
Köszönettel:
-
sheep
addikt
De ez egyéni preferencia egy adott típushoz, én pedig általánosságban beszéltem, ha ezeken kívül mással is akar repülni. Helikopterhez, propelleres gépekhez, vadászokhoz azért van jobb cucc is mint a szarvkormány. Egy joystick kb. mindenhez jó míg egy yoke eléggé specifikusan használható. Ha valaki csak Boeinggel vagy Cessnával repked akkor persze az a legjobb.
-
lo_jo
senior tag
válasz
wollnerd #16537 üzenetére
Félig komolyan, félig viccesen gondoltam, de alapvetően kezdőknek szerintem is jobb egy egyszerűbb (olcsóbb) hotas, mint egy yoke, mert ha mégsem jön be annyira a FS élet, akkor használhatóbb arcade és space dolgokhoz, a yoke már túl specifikus hardver. Viszont amikor megcsap a polgári repszimezés szele, egy jó yoke megteszi airlinerezéshez is. Nem a legautentikusabb élmény a modern gépeknél (ahogy GA esetén is már nagyon sok a "joystick", bár az még mindig más), de szerintem precízebben irányítható teljes kar mozgatással, mint egy joystick.
-
sheep
addikt
válasz
Szőrös #16534 üzenetére
Ízlések és pofonok..ezért mondom hogy egyéni preferencia kérdése, én nem adnék egy forintot sem azért mert dupla rugó van benne, raktak bele némi fémet és akad a gázkar. Attól még ugyan az az egyszerű tányéros kialakítás, amit nehéz kezelni középállásban. Ha ezt módosították volna, vagy a potméterek helyett is hall szenzor lenne benne akkor azt mondanám előrelépés, de így szerintem csak lehúzás.
Amúgy mikor én vettem egyállású volt a kapcsolója, ezt lehet hogy később módosították.
Az elmúlt 15 évben nagyon sok x 52-m volt, volt amelyikben módosítottam a hall-szenzort, volt amelyikből kivettem a rugót,de az biztos hogy a pro változatot visszalépésnek éreztem és nagyon hamar eladtam. -
macy
addikt
Csak annyit, hogy a simában is megvan ez az akadás a gázkaron, alul is meg fent is, bár ez engem nem zavar. Egyébként az összes tekerentyű, a mini joy is kontakt hibás már. Gázkarnak még használható, de a joyt lecseréltem pár éve egy Javelinre. Az x52-t vagy 15 éve vettem 15ezerért, annyit megért.
-
A live weather mennyire live? Jelenleg csapkodnak a villámok a környékünkön, FS-be meg tiszta kék ég van.
-
fatal`
titán
Na megnéztem New Yorkot, mert azt említették sokan, mint "sehogy nem fut". Kikapcsoltam a full screen optimizationt a kompatibilitási beállításokban, bár nem tudom mennyi köze van hozzá.
High/Ultra és FULLHD, 40 fps new yorkban.
Alapból 8x-osra rakta a texture multisamplinget, az igen csak nyírja az fps-t.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16525 üzenetére
Egy szösszenet éppen tőlük: [link]
-
Hedgehog9780
tag
Navigraphnak lesz vagy van még értelme MSFS 2020 esetében?
-
fatal`
titán
Valakinek volt már kamera problémája? Cockpit nézetben a kamera folyamatosan az ég felé mozog. Valakinek van tippje mitől lehet ez?
-
válasz
Hedgehog9780 #16517 üzenetére
A frissítéssel letörli magát, hogy előjöjjön a gyári MSFS
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Organist93 #16454 üzenetére
Orbx ma reggel kiadta az update-et a London Pack-re és EGLC-re is.
Még nem néztem meg, hogy mit sikerült javítani a "közfelháborodást" kiváltó termékükön. -
Hedgehog9780
tag
Letölthető livery az a320-hoz. Folyamatosan frissül az elérhető "skinek" tekintetében. A V6 verziót a videó alapján hamarosan ki is adják.
-
Vesa
veterán
Több pontatlanságot és tárgyi tévedést fogalmaztál meg, ha gondolod, a szaktopikban kifejtem (pl. a tűzgomn a Pro-n is kétállású, a Pro itt-ott már tartalmaz fémet, a stickben van egy alu cső, a sima ezzel szemben full műanyag, és a Pro-ban két rugó van míg a simában csak egy, ennél fogva lényegesen jobb a centerezése, és még lehetne sorolni).
-
Triathlete
senior tag
A kontroller holtjatekat hol tudom állítani? FSX-ben simán megtaláltam itt viszont nem.
-
sheep
addikt
Ha nem gond erre még reagálnék egy utolsót:
igaz hogy dupla szenzor de ez semmit nem jelent. A sima x52 ugyan olyan pontos. Szerintem nincs ember a földön aki azt mondaná hogy a dupla szenzor miatt érezhetően jobb és pontosabb az irányítás. Ezt parasztvakításnak tartom. Ezen kívül sok mindenben rosszabb a pro mint a sima x52:
-egyállású tűzgomb ami önmagában hatalmas visszalépés (a simán kétállású van)
-dupla rugó ami érezhetően erősebben fogja középállásban
-a gázkaron mechanikus akadás egy bizonyos százaléknál ( afterburner és alapgáz), ez szerencsére kiszedhető de szét kell hozzá csavarozni.
-drágább
Ezek egyenként is olyan hátrányok amik miatt szerintem abszolút nem éri meg a pro változat. -
Vesa
veterán
válasz
wollnerd #16511 üzenetére
Sima lábtörlő, alá pedig csúszásgátló. De találsz olcsóbban is, ha keresgélsz. Ez is csak azért ennyi, mert nagy! 1000Ft körül van egy lábtörlőnyi méretű.
sheep
Már önmagában az axisonkénti 2db szenzor verhetetlen érv a Pro mellett, mert így sokkal precízebb lett a vezérlő! De több más, sima X52 hibát is orvosoltak a Pro-ban. -
wollnerd
aktív tag
Srácok!
A rudder pedal rögzítését, csúszásmentességét (hogy ne csússzon/mozogjon) hogy oldjátok meg?A Thrustmaster rudder pedálom a fapadlón olykor elmozdulgat a használat közben...
Ebben a videóban látom hogy valamilyen szőnyeget használ a csávó, de nem tudom milyen típus ez, milyen anyagból van, stb. -
Vesa
veterán
Nem akarom szét OFF-olni ezzel a topikot, akit érdekel a téma, fáradjon át a joy topikba.
Röviden: Sima X52-t nem ajánlom, a Pro verziót érdemes megvenni, ha ilyet akar valaki! -
jozsi252
veterán
válasz
NvidiaRTX #16501 üzenetére
Én erre várok -> Thrustmaster TCA OFFICER PACK AIRBUS Kiadás
Youtube-on már itt ott vannak róla videók, ígéretesnek tűnik (számomra). Esetleg ha gondolod nézz utána te is. -
-
sheep
addikt
válasz
NvidiaRTX #16499 üzenetére
Ha csak utasszállítókkal repülsz akkor a legjobb a joke, de ha esetleg mással is akarsz akkor nem a legjobb választás. Helikopterhez, kisgépekhez, vadászgépekhez jobb a sima joystick.
Én egy Saitek X-52-t néznék a helyedben, ár/érték arányban nincs jobb. Igaz hogy már csak használtat kapsz, műanyag, gagyin néz ki, de egyben van a joy+gázkar+rudder, kismillió gomb, tekerő, csúszka. Nekem volt vagy 3 belőle, vagy 15 éven keresztül használtam őket és sosem volt semmi probléma. Itt van pl. egy eladó, kicsit drága de ha lehet belőle alkudni szerintem jó vétel lehet:
x52 eladó -
NvidiaRTX
őstag
Csak azért néztem ezeket mert nem olyan eget rengető áruk van.
Eddig csak kormányom volt Logitech és abban nem csalódtam.Sőt sztem nekem egy ilyen is elég lenne: [link]
Kérdés, hogy mennyire kompatibilis a játékkal.
Mondjuk ha nem akkor 14 napon belül vissza tudom küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest