Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ígyvanferi
addikt
válasz aizen92 #43492 üzenetére
Konkrétan mi is itt a gond a színészekkel? Azon túl, hogy a testvérpár egyik tagja néger, a másik meg fehér. Ez persze adhat okot aggodalomra. Kate Maraval meg Jamie Bellel, mint színészekkel pl. semmi gond szerintem. A másik kettőt nem ismerem. Vagy szerintetek egy Gruffudd vagy Alba ennyivel jobb színész lenne? Bell mondjuk fele akkora, mint Chiklis, apróság, majd szétkokszolják. Amúgy is közepesen szar a két fantastic four film, úgyhogy én még örülök is a rebootnak.
Ami pedig a 4 főszereplő életkorát illeti: 2005-ben az első ff filmnél 30 volt az átlagéletkoruk (ezt is Chiklis 42-je dobta meg), míg az újnál 29. Hatalmas probléma, valóban.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Csak, hogy ON is legyen. Nesztek szuperhősös film!
(#43493) hoffman_: kb. ez jó volt.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
.LnB
titán
Nekem tetszik, én sokat kuncogtam már ezen a traileren is
(#43478) Pali1119: Ilyen fejjel simán szerepelhetne a csúcsfejek folytatásában is
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Pali1119
tag
válasz brownus #43476 üzenetére
"out of the furnace, ezt láttátok?"
Ezt már ki is adták A harag tüze címmel. Bale, Woody meg a tesó Affleck. Egy olyan átlag 6/10-et megér.
Jackman lesz Feketeszakáll a Pan c. Pán Péter filmfeldolgozásban. Szóval le is borotválta a haját.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
zolynet
veterán
Labor Day / Nyárutó
2/10
szörnyű volt, bitangul szenvedtem, kidobhatták volna a forgatókönyvet[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
brownus
veterán
mondom, engem nem zavar. a vótmá-zozás inkább! nem értem miért kell beírni?? pláne, hogy már 10000millió hsz lehet egy topikban...
találtam még egy filmet, ez is jónak ígérkezik: out of the furnace, ezt láttátok?
(gyűjtögetem a filmeket, mert beindulnak a hétvégi bringázások, +vonatozás a szálláshelyig (és a máv ami mindig időben indul és érkezik:d kellenek a filmek elütni az időt)[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
kurvára uncsi már ez az állandó vótmázozás minden topikban, f.sz.k.v.n., egy-egy ismétlés nem fér el, de a k.b.sz.tt. vótmá igen?
én lemaradtam róla, nekem nemvótmeg, és jól jött, hogy belinkelte, bele is pörgettem, sztem vicces leszezeket látta valaki?
- crystal fairy, bár erre mindegy ki mit mond, kötelező, hehe, jó ez a poster:d
- borgman
- cheap thrills[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hát izé.
Live-Die-Respawn
-
Huma
addikt
válasz Bad Pritt #43469 üzenetére
Nem a gyakoriságuk miatt voltak erőltetettek hanem azért mert egyáltalán nem illettek a filmbe. Csak azért rakták bele hogy legyen benne. Az egyetlen konkrét cél a jobb eladhatóság volt.
"ebbe bele sem lehet kötni"
Úgy gondolod?
Egyébként számomra ez egy meglehetősen erőltetett magyarázatnak tűnik."Az, hogy el lettek túlozva nem érv, mert a filmekben (még az Avatarban is) szándékosan el vannak túlozva, hogy látványos legyen, ne und magad a lövöldözés közepén."
Nekem ezzel semmi problémám sincs. Legyen izgalmas és látványos egy akciójelenet."Ide az Iron Man 2-3 inkább beillene."
Ezt nem vitatom. És még jó néhány filmet be lehetne tolni az Eredet elé ezen szempont alapján.
Amit írtam a bevételről az kb a filmek 90%-ra igaz. Az Avatarra is. Csak nem mindegy hogy mennyire megy egy film rovására.Az Inception az a film ami igazi mestermű lehetett volna. Egy olyan film ami méltán érdemel ki egy örökös helyet a legjobb filmek listáján. Épp ezért bosszantó hogy pár dologgal ennyire elrontották.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Bad Pritt
félisten
Miért lettek volna erőltetettek? Volt belőlük három 150 percre, ha nem vesszük a Saito álmot az elején, plusz meg is lett magyarázva, hogy ezek a személyek csupán az elme kivetülései, emberi formát öltött védekező mechanizmus, ebbe bele sem lehet kötni. Nem volt sok szerintem, plusz, ami volt, az legalább egyedi volt (folyosós elég epic lett). Az, hogy el lettek túlozva nem érv, mert a filmekben (még az Avatarban is) szándékosan el vannak túlozva, hogy látványos legyen, ne und magad a lövöldözés közepén. Mondjuk megint veled vitatkozom, amikor tudom, hogy nem szabad, de mindegy.
Ékes példája annak, hogy milyen az, amikor a bevétel írja a forgatókönyvet.
Ide az Iron Man 2-3 inkább beillene.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Huma
addikt
válasz Bad Pritt #43463 üzenetére
Az akciójelenetek azért nem tetszettek mert erőltetettek voltak. Nem illettek bele a filmbe. Látszott hogy csupán nézőcsalogató töltelékként alkalmazták őket.
Maga a drámai szál nem volt rossz. Azzal semmi probléma sincs. A tudománytalansággal viszont annál inkább. Egy sci-fitől joggal várhatja el az ember hogy valamennyire azért maradjon a tudomány talaján és ne szálljon el a fellegekbe a pegazusokkal.
A Mementót már régen láttam és ezért nem is nyilatkoznék róla, de a Tökéletes trükk az egyik kedvenc filmem. Nagyon jó és szerintem sokkal átgondoltabb alkotás mint az Eredet. Nem hemzseg az ellentmondásoktól és jóval mélyebb a története és a mondanivalója.
A zenében egyetértünk. Szerintem is nagyon jó.
A fentebb leírtak miatt én jobbnak tartom az Avatart. Szimplán csak azért mert abban nincsenek jelen ezek a hibák.
Az Inception tipikus esete a túl sokat akart a szarkának.
Ha reálisabbra veszik a figurát és az erőszakkal beleszuszakolt akciójelenetek helyett inkább rágyúrnak a drámai szálra valamint több filozofálgatást raktak volna bele akkor sokkal jobb film lett volna belőle. Persze egy ilyen, nehezen emészthető és akciómentes film sokkal kevesebb embert vonzott volna be a mozikba. Ékes példája annak, hogy milyen az amikor a bevétel írja a forgatókönyvet.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
S e t h
nagyúr
válasz callmeakos #43464 üzenetére
Mikor recskáztál utoljára?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
callmeakos
veterán
Mila Kunis Against Men Saying "We Are Pregnant"
Hát én imádom ezt a csajt még mindig. Jobban mint Scarlettet, bár ezt említettem már. Azt mondjuk nem tudtam hogy terhes. Lepacsizhatnak az előbb említett hölgyeménnyel
Egyébként a fene mondaná meg a beszéde alapján hogy Ukrán. Olyan jól tolja az angolt hogy szinte már nincs is akcentusa, vagy nagyon minimális. És ez, teljesítmény. Amellett hogy még nem is rossz színész, plusz iszonyat dögösAll→M8
-
Bad Pritt
félisten
Mondjuk ebben nem értek veled egyet, meglepő. Nem lehetünk barátok.
Az akciójelenetei nem tudom, miért nem tetszettek, egyrészt nagyon feszesre voltak vágva, több szinten zajlott a cselekmény és lehet pont emiatt fenn tudta tartani az érdeklődést. Szerintem rohadt jó lett.
Nolanben még az a jó, minden filmjében felépít egy grandiózus vázat, amire aztán ráhúzza az egyén (vagy egyének) tragédiáját, úgy, hogy sikerül mindkettő iránt fenntartania az érdeklődést.
Ez történt a Mementóban, ahogy a nyomozás fokozatosan átalakul felismeréssé, a Tökéletes trükkben, ahol a két mágus versengése közben rájövünk, hogy mindkettejük defektes egy kicsit, a Batmanekben meg ugye Gotham sorsa összekötődött Wayne-ével, bemutatva, hogy nem éppen papsajt az önbírárkodó élet.
Az Eredetben ugyanígy megvan ez a keret. Ahogy haladunk előre történetben és az álomszintekben, úgy válik Cobb egyre inkább központi karakterré, míg végül csak ő marad, meg a felesége. Amit sokan nem értenek meg, vagy nem gondolnak bele, az az, hogy nem a pörgettyű a lényeg, eldől-e vagy sem, hanem pont az előtte lévő jelenet, mikor a Limbóban ülnek a feleségével és le kell zárnia magában ezt a korszakot. Két akadálya van annak, hogy a gyerekeit láthassa, az egyik a kitiltás az Államokból, a másik meg önmaga, mindig csak azt látjuk a gyerekekből, ahogy háttal elszaladnak, mert egyszerűen nem is képes rájuk gondolni, a saját önmarcangolása miatt. Le kellett zárnia a múltat, amit megtett a Limbóban és igazából ez a lényege a filmnek, nem a hülye pörgettyű, az csak elterelés. Hogy utána álomban, vagy valóságban láthatja a gyerekeit, teljesen mindegy, ami fontos, hogy előtte nem volt képes rá, mostmár viszont igen.
A vége meg... zseniális. Egyrészt a zene, ahogy egymás után csatlakoznak be a hangszerek a zongora mellé, ugyanannyi, ahány tagból a csapat állt, majd a végén csak a zongora és Cobb marad.
Ja, meg egy érdekesség:
Dom
Robert
Eames
Ariadne/Arthur
Mal
Saito
Az ilyen apróságok miatt és azért, mert Nolan tökéletesen összefogta az egész stábot, több az Inception, mint az Avatar, vagy a filmek további 90%-a.[ Szerkesztve ]
-
ben11
őstag
Nem volt még?
[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
Milyen aktív vagy mostanában! Ha gondolod, szívesen meghívlak 1 mozizásra. El tudlak képzelni, hogy a kanapén dobálod magad. A pofozós részeknél magadat ütöd?
Amit ajánlok, hátha nem láttad még:
- Antwone Fisher törénete
- Cape Fear- A rettegés foka (Ez tuti tetszene neked)
- A szomszéd- mozi bolondéria -
-
Huma
addikt
válasz devil-k #43451 üzenetére
Most fölvágsz hogy van olyanod?
Én saját magamnak csinálom az effekteket. Pl robbanásnál rázom magam alatt a széket. Vizes jeleneteknél meg innivalóval locsolom magam. Ami mondjuk gáz ha épp nem víz van a pohárban.
Kellene valami jó film. Van valami ajánlatod?
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
devil-k
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #43450 üzenetére
De fogja ezt imádni a házimozim, főleg a szubládám.
- mozi bolondéria -
-
Integra
titán
egy gondolat, aki érti, érti, aki nem, nem:
ha szart rgdosol, szaros lesz a cipőd....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Huma
addikt
válasz S e t h #43442 üzenetére
"Szóval a nevükben beszélsz, értem, gondolom sokakkal konzultáltál is erről."
Félreértettél. Úgy értettem, hogy aki szerint jó sci-fi az Inception az nem is igazi sci-fi fan.
Az én értelmezésemben a sci-fi fan nem az aki minden sci-fit imád hanem az aki képes megkülönböztetni a jót a rossztól és kedveli a minőségi sci-fiket."csak az tudományos amit ő annak tart"
Ez nem így van. Azt viszont nem lehet letagadni, hogy az Inception abszolút tudománytalan az álom az álom az álom az álomban dologgal. Főleg úgy hogy minden egyes álomszinttel lassul az idő."Avatarban mindenki hupilila szivárványosat fingott a faunában és a robbantások alapján joggal feltételeztem, hogy Michael Bay recskázik vmelyik cgi bokor mögött."
"az Avatart meg művészklubokban nézik irodalmi Nobelt bezsebelő profok, evidens."
Az Avatar nem akar többnek látszani annál mint ami. Egy látványos film, jó zenével és egy tűrhető sztorival, nagyobb hibák nélkül.
Ezzel szemben az Inception jóval többnek szeretne látszani mint ami valójában."vagy a ismerőseid imbecilek vagy jól érzed magad csökkent képességűek környezetében"
Ennél azért több opció is van. Mondjuk hogy elég sok embert ismerek és közülük nem mindenki atomfizikus alapanyag."HáGé alád adta a lovat"
Igazándiból nem. Csupán leírta a véleményét a filmről. Amitől elkezdődött a szokásos Avatar fújjolás. És én ehhez szóltam hozzá. Technikailag azok adták alám a lovat (ha lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni) aki ok nélkül elkezdték fikázni a filmet.
Az Inception meg ezért került elő mert a ló megemlítette és amúgy is az egyik legjobb példa az Avatarral szemben.De amúgy nyugodtan hozhat fel bárki érveket hogy miért is rossz film az Avatar. Eddig még csak azt hallottam, hogy az a baj vele hogy hasonlít a Pocahontasra és ezért a sztorija nem eredeti. A faék egyszerűségű sztoriról (no meg az eredetiségről) meg annyit hogy igaz az amit HáGé írt a Grand Budapest Hotellal kapcsolatban. Az sem azért jó film mert olyan hú, de eredeti és bonyolult a sztorija.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
egyetlen igazi sci-fi fan sem tartja nagyszerű alkotásnak.
Szóval a nevükben beszélsz, értem, gondolom sokakkal konzultáltál is erről.mert teljesen tudománytalan
Ő főtrollsága legfőbb fegyvere, csak az tudományos amit ő annak tart, amit nem, az szar.Az Avatar repülő hegyei maguk a megalapozottság mementói, illetve hülye vagyok, csak el ne kezdd megmagyarázni.teljesen felesleges akciójelenetek amik nyilvánvaló hogy csak azért kaptak helyet a filmben, hogy minél szélesebb réteget fogjanak meg a filmmel.
Hogy nem akadt ki a bullshit meter, amikor ezt írtad.Az Avatar felszopójaként ez most komoly?Vagyis szerinted egyes jelenetek létjogosultsága a marketing gépezetnek köszönhetőek, amelyek a pofámba hintik, hogy gyere, vegyél el,nézzél meg, de közben az Avatarban mindenki hupilila szivárványosat fingott a faunában és a robbantások alapján joggal feltételeztem, hogy Michael Bay recskázik vmelyik cgi bokor mögött.Általában az Inceptiont az a réteg tartja lenyűgöző alkotásnak amely egy igazán bonyolult és összetett filmet nem is igazán ért meg.
Én fogyatékos vagyok, az Avatart meg művészklubokban nézik irodalmi Nobelt bezsebelő profok, evidens.Erre az ismerőseim beszámolójából jöttem rá.
Ha most arra a mondásra gondolok, hogy similis simili gaudet, akkor ez most öngól részedről, mert vagy a ismerőseid imbecilek vagy jól érzed magad csökkent képességűek környezetében, ahol játszhatod a májert és még tapsolnak is neked.Egyébként milyen eredeti ötlet volt az Inceptionban?
Mondjuk nézd végig, hogy egy átlagos évben, milyen ötletekkel rukkolnak elő a filmgyárak, lapáttal merik a fost a vászonra, az embereknek meg folyik a nyála.Egy ilyen foscunamiban értékelendő a szokványostól eltérő ötlet.A birkaeffektus inkább az Inception esetében figyelhető meg.
HáGé alád adta a lovat, bármennyire nem szerette volna, most tobzódhatsz, mert végre figyelnek rád.Látom jól ki is használod és sajnos én is barom vagyok, mert beszállok az értelmetlen sárdagonyába.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
A Pacific Rimnél tényleg jobb, de a munka számomra kifizetődött, részletekben merengő ember vagyok, az összhatás a TF-ben is jobban tetszett, mert többet láttam egy géppel előállított természetfilm-látványnál. A Pacific Rim hasonló okból lett gyenge. Robotok, oké, de nem az, ahol 5000 elem fizikai lehetőségein belül úgy rendeződik át, hogy abból jármű legyen. Meg az még gagyibb volt, ha a csatákat tekintjük, minden az egekig volt lassítózva
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Huma
addikt
"az avatarnal kertek tolem bizonyos segitseget, a pacific rimnel nem"
Te voltál az egyik fa a filmben, de szörnynek már nem voltál jó?(#43436) HáGé:
Fordítva ülnek a lovon. Pont hogy azok nem birkák akik nem ültek fel az "Utáljuk az Avatart" trendnek.
Én pl (bármilyen meglepő) háromszor is láttam moziban az Avatart.A birkaeffektus inkább az Inception esetében figyelhető meg.
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #43435 üzenetére
De attol, hogy sok a munka vele, nem kell tetszen, nem attol szep valami. Magam reszerol sokkal inkabb avatar, mint pacific rim, persze ettol meg barkinek lehet forditva is. Nyilvan valamennyire elfogult vagyok, az avatarnal kertek tolem bizonyos segitseget, a pacific rimnel nem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #43428 üzenetére
Én meg továbbra is tartom, hogy tartósan, 9 hónapig nem lehet megvezetni az embereket a világ minden táján. Nem kell hasonló technika, hasonló marketingstratégia, a Titanic és az Avatar két olyan modell, ami ellentmond mindennek, amit Hollywood ki szokott termelni a blockbustereivel.
Talán azért nem használták fel ezt a technikát egy az egyben, mert g*cidrága és a birkákat (na most jön a megvezetés!) be lehet terelni 3D-re anélkül is? Vagy épp kényszerrel, mint az X-Mennél, vagy a Godzillánál.
Mindegy, hanyagolom ezt az Avatar témát itt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz #54715584 #43432 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy jó filmek, hanem csak technológiailag. Sokezer elemből áll egy robot, nem összefüggő modellek, ezt képkockáról képkockára EGYENKÉNT animálták meg. Ez a munka, nem egy fagenerátor használata.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Huma
addikt
válasz S e t h #43426 üzenetére
Az Inception is csak egy popcorn movie. Ráadásul egyetlen igazi sci-fi fan sem tartja nagyszerű alkotásnak. Mégpedig azért mert teljesen tudománytalan az amit abban a filmben láthatunk.
Ha eltekintek a sci-fi vonaltól akkor is több hiba van a filmben. Pl a teljesen felesleges akciójelenetek amik nyilvánvaló hogy csak azért kaptak helyet a filmben, hogy minél szélesebb réteget fogjanak meg vele.
Számomra túl sok a logikátlanság és hiteltelenség ami az Inceptionban van. Emiatt nem tartom túl jó filmnek.
Persze tény hogy vannak benne nagyon színvonalas dolgok is. Pl a zene. És a drámai vonalon is el lehet merengeni. De ezek nem fedik azokat a hibákat amikkel a film rendelkezik.Általában az Inceptiont az a réteg tartja lenyűgöző alkotásnak amely egy igazán bonyolult és összetett filmet nem is igazán ért meg. Direkt úgy van megcsinálva a film, hogy egy nem túl okos ember okosnak higgye magát amiért megértette a (az egyébként nem túl bonyolult) sztorit.
Erre az ismerőseim beszámolójából jöttem rá. Amikor arról kezdtek áradozni, hogy milyen összetett és bonyolult a film, de ők simán megértették. És ezen ismerőseim némelyike még egy Marvel filmet sem tud 100%-osan felfogni.Egyébként milyen eredeti ötlet volt az Inceptionban? Az álom az álomban? Mert azt már jóval előbb kitalálták. Azt sem tartom kizártnak, hogy már a fekete-fehér korszakban.
(#43434) monstre:
"Ez a leírás tökéletesen passzol, az Avatarra..."
Ez gyenge volt. Tudsz te jobbat is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VoidXs #43429 üzenetére
Persze, a Jurassic Park is veri, a dínók annyira élethűek. Viszont az Avatarhoz új kamerákat dolgoztak ki, továbbfejlesztették a mozgásérzékelős technológiát a Gyűrűk urából és a 3D is kapott végre értelmet és létjogosultságot. Persze azóta ezt nem sikerült megközelíteni sem...
A 2012 fizikai szimulációja valóban nagyon jó lett, viszont van benne azért néhány cgi baki, főleg a repülős-menekülős részeknél.A Transformers is valóban nagyon jól kidolgozott, de ott meg néha egybefolynak a tevékenységek, néha nem tudtam megkülönböztetni melyik robot éppen mit csinál, hol kezdődik az egyik, hol ér véget a másik. Az már csak hab a tortán, hogy azok a filmek is borzasztóan sikerültek és rosszak...
De az Avatarban szinte végig jelen van a sokkal jobb és minőségibb cgi, TF-nél pedig nem."Szemmel láthatóan sokkal többet dolgoztak egy roboton, mint egész Pandorán."
Na neeeeeeeeee
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz #54715584 #43428 üzenetére
Milyen technikáról beszélsz te itt? Abban sem áll túl jól, az általam említett 2012 fizikai szimulációban megver minden létező filmet, a Transformers pedig részletgazdagságból csap oda egy nagyot, mivel egy képkockáján több a hasznos poligon, mint az Avatatnak egy másodpercében. Ha azt vesszük, hogy a Zivatar 95%-a növényzet, akkor méginkább sajnálatra méltó.
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #43424 üzenetére
Mióta kint van az Avatar, több száz (ezer?) kifejtős hsz jelent meg ebben a fórumban, nem ismételném önmagam és másokat sem, mivel látom hasztalan lenne minden próbálkozás, így maradjunk annyiban, hogy valóban nem volt új a nap alatt. Ha meg érdekel, olvasd vissza ezeket a "párbeszédeket", van amelyik beillene több oldalasnak is. Továbbra is fenntartom a megvezetés elméletemet, ebben a témában is több száz filmet és sorozatot láttunk már...
Olyan milliárdos bevételű filmet mondj, amiben dettó ugyanazt a technikát használták fel legalább 1:1 arányban. Mivel ilyet nem tudsz, javaslom a következő lépés kulcsszavát: profitmaximalizálás.
(#43427) lenox igazad van, az eszközök erősebbek, mint a történet, de úgy tűnik sok-sok hsz-ből, hogy ha egy film megfelel a tankönyvben leírtaknak, akkor az a jó film. Nekem nem, ebben is igazad van, szubjektív dolog. Azt meg már 4,5 éve hajtogatom, hogy technikailag zseniális volt, de úgy tűnik efelett ma este is elsiklottak páran.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz #54715584 #43397 üzenetére
Nem tudom, mozijegy annyi amennyi, nem azert lett nagy bevetel az Avatarbol, mert 10-szer annyiba kerult egy jegy, mint egy mezei filmre, hanem mert leesett a jonep alla, es megneztek sokan. De valoban, ez nem teszi jo filmme minden tekintetben, csak businessileg.
Azt azert latni kell, hogy a 3d altalaban akkora bukas, mint egy haz. Kiveve az Avatar. Ugyhogy mar ez is legendava teszi. Masreszt az az aranyszabaly, hogy egy filmben minden eszkoz a tortenetmeseles eszkoze, itt nyilvanvaloan az eszkozok erosebbek, mint a tortenet. Ugyhogy nem 'jo' film. Viszont ettol meg eleg komoly ertekei vannak, nyilvan szubjektiv ertekei. Lehet ezt nem elismerni, csak butasag. Ettol meg nem kell tetszen. Csak azt kell latni, hogy az 'u b+' erzest nem annyira egyszeru elerni, el lehet sok uton, az Avatar sok embernel elerte. Nem tudom, hogy ennel kell-e tobbet kivanni, szerintem nem, ez igy rendben volt. -
S e t h
nagyúr
Avatar több dologban is köröket ver az Inceptionra. És nem a 3D-re meg a látványorgiára gondolok. Hanem pl a rendezésre, koreográfiára, forgatókönyvre,
Aha, Pocahontas űropera, nagyon eredeti. Én kérek elnézést sci-fi fanként, ha azt a giccsparádét maximum popcorn mozinak tartom és nem sci-finek.
Ehhez képest az Inception - számomra- egy eredeti ötletet tolt az arcomba és nem átaltam utána is agyalni róla, amíg az Avatarnál max a cgi égett a retinámba, de a mondanivaló elszállt mint lepkefing a tájfunban.
A hipster szó jelentését meg nem ismerem és utána sem keresek, mert kicsit letojom mit jelenthet, de ha azt, hogy többre tartom az Inceptiont az Avatarnál, akkor igen, az vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #43415 üzenetére
Meg lehet vezetni az embereket, de abból nem 2,7 milliárdos bevétel lesz.
Tényleg csak kicsit kéne fellapozni valamelyik boxoffice oldalt és megnézni, milyen bevételi görbét csinál egy agyonreklámozott film, mint az Avengers, Iron Man-ek, vagy a Batman-ek, de annyit mondok: nem olyat, mint az Avatar. Rohadtul nem a hype adta el, konstans érdeklődés volt iránta és ilyet azóta sem tudott egyetlen film sem produkálni. Egyszerűen mindenkit érdekelt, mert mindenkit érdekelhetett, fiataloktól az öregekig, ez is amiatt lehetséges, mert egyszerű volt a maga módján.
De mi nem tetszett benne, kíváncsivá tettél. Nem az érdekel, hogy szubjektíven neked nem tetszik Sam Worthington, vagy a repülő dögök, hanem pl. tele volt vágási hibákkal, Bumm! ettől lesz szar film, vagy gyenge volt a CGI Bumm! ettől még szarabb lesz vagy esetleg elnyújtott lett a befejezés Bumm! ettől aztán igazi szarfilm. A sztorit most hagyjuk még, ismerjük, valaki könnyebben meg tud békélni azzal, hogy nincs új a Nap alatt, valaki meg nem, ezzel nincsen baj.(#43410) Pali1119: Az, hogy nem látok objektív okfejtést a fikázóktól, csak "Szerintem szar film röviden.. Soha többet nem nézném meg újra. " ilyeneket, az a lol. Nem azért védem, mert tökéletes.
(#43421) monstre: A mocap technológia a WETA-nál fejlődött tovább, ebből lett a két Majmok bolygója film, a 3D technológia a Sanctumnál és a Resident Evil tökömtudjamennyinél lett felhasználva. A Tron: Legacy meg a Gravity használt CGI elemeket az Avatartól, a Hubble 3D meg a 3D-jét kölcsönözte bizonyos mértékben (szoftveresen).
(#43417) devil-k: Neked adom. Ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz Pali1119 #43410 üzenetére
"Na, konkrétan ez a LOL. Baszki, úgy véded, mintha ez lenne a tökéletes film, aki szerint meg nem, az hülye meg az csak divatból fikázza."
Szerintem meg jól látja a helyzetet. Egy szóval sem írta, hogy tökéletes lenne a film és a többség tényleg csak divatból fikázza. Ezt már én is leírtam vagy ezerszer.
Az Avatart egyfajta negatív hype lengi körül. Trendi lett fikázni.Én azt figyeltem meg, hogy az Inception után lett hirtelen "mindenki" hipszter. Persze lehet hogy csak véletlen és nincs összefüggés.
A legtöbb ember az Avatárt szépnek, de gagyinak tartja míg az Inceptiont egy mesterműnek. Vicces, hogy ezzel szemben az Avatar több dologban is köröket ver az Inceptionra. És nem a 3D-re meg a látványorgiára gondolok. Hanem pl a rendezésre, koreográfiára, forgatókönyvre, stb.(#43418) cattus:
Aki ilyet ír "A megjelenése idején is átlagos." azt nem lehet komolyan venni.
Mai napig az egyik legjobb CGI, pedig azóta eltelt 5 év.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
az avatar ereje egyértelműen a látvány. és mai napig megállja a helyét, ha kiteszem projektorra a blurayt, nem sok másik film rúg labdába mellette..... a sztori meg olyan, amilyen. faék egyszerű.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #43408 üzenetére
Divatfika lol, továbbra is azt mondom, amit 4,5 éve is mondtam: techdemonak tökéletes, jó a technika, pöpec a cgi, de semmi több. Inkább néztem volna egy filmet a galaxisunkról abban a 3 órában azzal a technikával...
Azt meg ne mondd már, hogy az embereket nem lehet megvezetni, és birkacsordaként terelniA nagy általánosság az, ha egy filmről előzőleg jót írnak, sikeres lesz, ha rosszat, megbukik. Ha ezt felszorzod a nagy hype erejével, ami megelőzte ezt és még sok más filmet is, te is meglátod, hogy ha orrba szájba azt tolják az arcodba, hogy már pedig igen ez jó lesz, akkor elmennek az emberek és megnézik, mert lehet alakítani a véleményüket. De vannak olyanok is, akikét nem. Nem hiába vannak évek óta nagy viták itt is. Néhányan továbblátnak az orruknál.
De így van ez jól, nem lehetünk egyformák. Viszont tudom már melyik cég profilja feküdne neked.
Azzal azért tisztában vagy, hogy most Huma lett a legjobb cimborád itt? -
őstag
-
Integra
titán
válasz callmeakos #43402 üzenetére
kiváncsi vagyok, mennyire simul ki az arca és lesz újra normális a filmben, hogy letudják e szoktatni az alkoholról és vissza tud e kapaszkodni a normális életbe... jó lenne
mint ben kenobi.. bajusz, szakáll, maradnia kell mindenképpen és egy jó fodrász neki. talán egész normális kiállású öreg jedi lesz.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
devil-k
nagyúr
Akár elgondolkoztató is lehet: Joe, Ez itt Anglia, Egy botrány részletei
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
VoidXs
nagyúr
Szintúgy vélekedek róla. Történet? Unalmas, kiszámítható, mintha az irodalomórán oktatott sablon lenne 1:1-ben. Számomra egy filmben az jelenti az élvezetet, ha próbálom kitalálni, hogy mi lesz, de nem az. CGI? A megjelenése idején is átlagos. Ja, hogy volt benne valami, amit drámának neveznek? Ezt a szintet a Disney Channel is hozza. Számomra fizikai fájdalom volt végignézni, főleg a 2012 után.
-
Pali1119
tag
Memento
A forrás
Ha nem gond, hogy nem szinkronos: Enemy(#43408) HáGé
"Mindegy igazából, divatfikázzátok csak tovább"Na, konkrétan ez a LOL. Baszki, úgy véded, mintha ez lenne a tökéletes film, aki szerint meg nem, az hülye meg az csak divatból fikázza. Ehh...
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
Devid_81
félisten
Nemregen jottem ki a mozibol es meg szerencsem, hogy ingyen jeggyel mentem.
De meg igy is visszakellene kerni, ha masnem a 2 ora kidobott idot az eletembol.
Pontosan haromszor sikerult majdnem mosolyogni rajta, azok a poenok, eleg turhetoek voltak.
Sztori nulla, es a szereplok sem igazan voltak jok.
Robert Downey Jr.-al meg kar reklamozni ezt a filmet, amennyi szerepe volt, inkabb benne se lett volna.3/10
...
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #43397 üzenetére
Szóval mindenkinek a fejéhez pisztolyt szorítottak két hónappal a premier után, hogy márpedig megnézed moziban? Persze...
Nem értem amúgy ezt a divatfikát. Zavar, hogy CGI a környezet meg a karakterek? Vagy a 3D? Vagy csak hipszterkedni kell? Sokszor ez utóbbi jön le nekem...
Rohadt sok pozitívuma van, épp csak nem a hater-szemüvegen át kéne nézni, tudom nehéz. Nagyon jó a rendezés, széles a rendezői eszköztár, amivel Cameron dolgozik, jó hangulatkeltő eszközöket alkalmaz, ügyesen váltja a plánokat, jól használja ki a különböző méretű tereket. Jók a színészek, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Sam Worthington nagyon megbízhatóan hozzák a rájuk bízott feladatokat. Elsőrangú a mocap, itt volt érzékelhető először az emberi érzelem és reakció az arcokon, ehhez kellettek jó színészek erős mimikával (Wes Studi, Zoe Saldana, Worthington). Nagyon jó a zene, érdemes megnézni a werkfilmet Hornerrel, mennyiféle hangszerrel kísérletezett, kettébontotta a zenei irányvonalat ("ember" és "na'vi"), nagyon jó atmoszférát teremtett. Az effektek tökéletesek, aprólékos, letisztult, nem elmosott CGI, nagyon kevés esetben láttam ehhez foghatót (volt egy videó, ahol az Avengers-szel vetette össze egy srác nagyfelbontású képeken a különböző CGI objektumokat, elég lehengerlő látvány volt). Nagyon jók az arányai a filmnek, bár ez Cameronnál alap: nincs elnyújtva sem a bevezetés, sem a befejezés, minden főkarakter megkapja a maga idejét a vásznon, a bővített még jobb a kezdőjelenettel. A legnagyobb pozitívuma pedig amit írtam korábban, csak úgy tűnik hajlamosak róla megfeledkezni az emberek: meg lett töltve a világ, amiben játszódik, nem csak díszlet, mint más sci-fiknél, hanem kellő figyelmet fordítottak arra, hogy bemutassák a hátteret, ahol az egész cselekmény helyet kap. Ott a Thor pl., ahol csak szép díszlet volt Asgard, semmit nem tudtál meg róla. A történet pedig olyan amilyen: elvileg már a trójai mondának is volt egy ehhez hasonló verziója, Pocahontas-szal lett ismertebb maga a sztori. Szerintem azért nem baj, hogy egy ismert történetre húzták rá a pandorai mesét, mert így könnyebb a készítőknek, mert könnyebb a nézőknek. Megértem, hogy zavar valakit, bár hangsúlyoznám, hogy azok sem tudnak sztori szintjén túl nagy eredetiséget felmutatni, amiket itt istenítenek egy páran az utóbbi időben.
Mindegy igazából, divatfikázzátok csak tovább, részemről befejeztem az Avatar témát.(#43400) dekrer: Ez egy objektív, érvekkel alátámasztott vélemény volt, köszi.
(#43406) haly: Memento. Mostanában ezt ajánlom mindenkinek, elég összetett, de kis gondolkodással össze lehet rakni, pont ideális szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
srácok, szerintem sem akkora szar az avatár nyilván nem egy big bang, de én élveztem. a pocahontast se nem láttam, se nem olvastam, a töri óra meg nem volt ilyen kék, szóval nekem anno tökre bejött. azóta monnyuk nem néztem meg, nem is tervezem, de amúgy semmi baj nincs vele, bőven több ipari hulladék gurult/t ki a termekbe azóta, vállalható na
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
őstag
Sziasztok, valami elgondolkodtató, jó filmet tudtok ajánlani estére? Tetszett az Inception, Viharsziget, (lényegében az összes DiCaprios film ), Side Effect, Trance, ilyesmik. Valaki tud ajánlani?
-
callmeakos
veterán
Remélem Luke nem a Tatooine-i Derűs Alkony Jedi nyuggerklub vezetője lesz. Ne is szerepeljen sokat, de az emlékeztessen arra hogy telik az idő, de nem ennyire
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
nagyúr
a smaug pusztulásából mikor lesz rendezői vagy extended?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest