-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kimista #30602 üzenetére
Próbálta már valaki az e010-el reptetni az ef01-et?
Nekem úgy rémlik régebbről, hogy nehezen de felszáll vele.
Tegnap megcsináltam a szétberhelődött ef01-et. Ma rádobtam a eachinera, de alig emelte meg.
A kamera burkolatát leszedtem (-2g), de a kameratartó a gépen van (+2g).
Mivel repteti ef01et akinek van? -
phaseOne
tag
válasz kimista #30321 üzenetére
Jogos meglátás, de szívesen veszek gyorstalpaló leckét. Meg mondjuk 4 nap alatt nem kell a mély vízben kezdeni.
Drónt még nem vezettem soha, csak egy betár koax helim volt eddig.qqzs: Mert lehet máshogy is?
mobbo: Köszi, megpróbálom itt, akár valakivel együtt reptetve is, aztán végső esetben bérelek egyet
-
mrrr74
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #30126 üzenetére
Az ketto 18650 LiIon cella osszecsomagolva. Ha a laptopodban vagy a Teslaban nem zavar h tobb mint ket cella nincs balanszolva toltve akkor szerintem itt sem kene h zavarjon.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #29949 üzenetére
Nekem, amikor kiegett a motor ugyanez volt. Ment szepen a madarka, de az egyik motor sutott par akku utan. Arra lettem figyelmes h egy ido utan eleg sok lett a jello. A motor tekercseket megvizsgalva vettem eszre h meg van porkolodve. Arra gyanakszom h akkor sutottem meg, amikor 4S akkuval probaltam kalibralni az ESC-et.
@SymbianOS - nekem csak ilyen gepeim vannak. Persze atlagember az elso kanyart nem veszi be vele.
Igaz a legujabb gepemet, ha sikerul belonom, akar BT-rol is lehet majd iranyitani.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Saccco
nagyúr
válasz kimista #29868 üzenetére
Brutál jó ez a kis gép. Emelt fokozaton egész mozgékony. A flip is megy neki, ráadásul minden irányba. Nekem 3.000 alatt megállt, így bestbuy.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fape
senior tag
válasz kimista #29630 üzenetére
Én meg vettem egy 150W-s "merítőt".
The Best Battery Checker For Parallel Charging (And Everything Else Too)Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #29549 üzenetére
Nem tudom, de a Firmware frissítés után állapotról csinálok majd videóblogot, nos az a 10 csatorna azért nem teljesen 10
Ha tényleg csak 1000 pénz a különbség, vegyétek meg az újat és hozzátok el hozzám, összekostoljuk.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #29350 üzenetére
Annyit nem. Meg barmilyen racer utan buta lesz az FCB. Aztan azt is "kell" cserelni. Ha 70 dollar korul lenne, talan. + 15 az F3 micro bg20 kuponnal.
-
nagyúr
válasz kimista #29314 üzenetére
A DOMv3 800x480 16:9-es, tehát az már szélesvásznú, az nem lehet rossz.
(#29321) Teréz Atya: Előbb utóbb csak lesz olyan, ami 16:9-ben is tolja. Árban már nem sok különbség van a 2 között. Meg akkor max kicsit összehúzza, bár amilyen kicsi lehet zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz kimista #28870 üzenetére
most 10.9 ejro! [link]
de ha van flouH101 9$-ert akkor az a bestbay télire
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #28832 üzenetére
Az hagyján, a monitorról fel tudsz pillantani a gépre néha, de ha lekaptam a szemüveget, sokszor alig találtam meg a gépet szemmel.
Pedig nagyjából tudtam hogy merre is keressem, és jééé... ott az a mütyür lehet a gép.
Ja az X251-nél sajnos nincs távolság kijelzés, meg magasság sem, a kamera alapján meg elég nehéz volt eldönteni ezeket a dolgokat.
Na persze most már le tudtam mérni, hogy miért is vehettem észre olyan nehezen a gépet.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #28492 üzenetére
Ahogy Saccco irta a Devo tavok sem az eldobando kategoria. Pl. 100 dolcsi korul van a Devo 10, amivel a Deviation FW csodakra kepes. Ha van kedved hekkelni, olyan adomodult varazsolsz bele, amilyet csak akarsz.
De nemreg lattam h egy elvetemult a Flysky i6 trainer portjara varazsolt egy FrSky adot. Sajna csak 6 csatorna akar kimaszni a trainer porton. Egyelore.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz kimista #28496 üzenetére
Haha. Nem akarsz te racerrel 5-600 méterre se menni
LOS-ban már 100 méter körül is problémát jelent az orientáció
FPV- szettel persze mehetsz messzeb, de piszok nehéz ám megtalálni 1-200 méteren belül is, ha jó helyen esik le... :-PLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
A Radiolink AT9-es nagyon jó cucc ennyi pénzért, Jó a fogása, kellemes a mérete, nem olyan buflák, mint a "rendes" nagy távok, könnyen kezelhető stb...
Ami sikerülhetett volna jobban is, az az LCD. A szines LCD is vonzó, mikor megveszed, de terepen, napsütésben olyan mint halottnak a csók.
Modolásra nem igazán alkalmas, a szoftvere nem nyitott, és csak a saját vevőit tudja kezelni. (Bár van egy két őrült a deviation fórumban, aki minden áron ki akarja erőszakolni, hogy ez legyen az új devo, csak az a baj, hogy ahhoz memóriacsipet is kell benne cserélni, mert a sajátja nagyon kicsi).Az ultimate választás az 50-60 dolláros kategóriában az a Devo 7E, ami nem keverendő össze a Devo 7-tel. Alapból semmi extra, csak egy lebutított devo 6-os, de mint ilyen, nagyon kompakt, nagyon kellemes a fogása, és az árához képest nagyon jó minőségűnek érzed.
De ha van egy csavarhúzód, meg egy pákád, a végtelenségig tuningolható.Gyösz-gyűjtőknek kifejezetten ajánlott
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Azért a Turnigy 9X sem rossz választás. Budget kategóriában a hack-kel 10-14 csatornára képes FlySky FS-i6 meg bestbuy 40-45 dollárért. Ha az Flysky FS-i6S kinövi magát, akkor az is értékelhető alternatíva lesz.
Ha sok toygrade cuccod van, akkor meg a Devo távjai nagyon jók vagy a Turnigy-hez egy multiprotocol adó. Egy hasonlón munkálkodok éppen Arduino mini pro + NRF24L01 adó, hogy menjen az Eachine E010, egyelőre a postán vannak a cuccok.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
válasz kimista #28398 üzenetére
(#28399) Saccco:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor most végül is milyen propot vegyek, tehetek rá?
Néztem rcgroups oldalán próbálgatták a propokat, és ott valami olyant is írtak a videóban, hogy talán a gyárival érzi magát a legjobban.
Egyébiránt próbálták 6045-el is, az sem tűnt rossznak.
Jó tudom ott még a sima Runner van amin még 2100KV motor van, nem 2500-as, de gondolom ez olyan túl sokat nem változtat a dolgon(vagy igen?).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Saccco
nagyúr
válasz kimista #28398 üzenetére
Dehogy!
5045 - 5,0 inch a hossza és egy fordulatra halad 4.5 inch-et. (nem fok)
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz kimista #28369 üzenetére
az a szalag az összes idomított sason rajta van, nem tudom mi a funkciója, valaki hozzáértő majd megmondja. de amúgy ja, én is kételkedek benne hogy egy brushed gépet el tudnának kapni sérülés nélkül. szintén saját tapasztalatból kiindulva.
más: megjött a 2S elosztó [link], lesz végre csipogó az X251-en, el lehet hagyni a gépet
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Tegla80
addikt
válasz kimista #28296 üzenetére
Koszonom valaszod.......fel is raktam tolteni es kb 40perc utan kialudt a led az usb-s tolton.
Most meg tepelodok mert elegge fuj itt nalunk a szel,(jon a vihar....baranya) h kimenjek e elreptetni a csaba vagy varjak vele es nezegessem itt bent.
(es kozben meg a vasarlok is zaklatnak mert dolgozom..... )Jah moddoltam is a gepet ugy videkiesen es a feher propokbol piros alkoholos filccel klafan lekentem 2-ot.
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Saccco
nagyúr
válasz kimista #28299 üzenetére
Köszi, akkor jó lesz az RC832, BG-n lepontozom 3.500ft.
-----------------
Még azon gondolkozom, hogy FX758-2 TX-et vagy TX5813-at vegyek.-----------------
(#28301) fape:
Nincs kivel.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz kimista #28089 üzenetére
en meg ezt: HT 1/16 2.4G 4WD Buggy Off Road RC Car C604 ennek volt lejobb uzemideje (vagy ennel hazudtak nagyobbat) 14 perc
De nem tudom hogy keressek alkatreszeket hozza.
Majdnem egy brushlest vettem de videok alapjan nem tudtam kulonbseget megallapitani megy mindketto mint allatEgy hozzaszolasban irjak alatt hogy az elso hogy feltoltjuk a folyadekokat mert gyarilag keves van benne. az meg mi a fene es mivel toltsem fel?
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #27884 üzenetére
Na hát ez az, kell egy tápegység is. Ezért vettem én két B6AC-t, az 80W-t tud, 220-as dugó megy bele, aztán csá.
Ha meg terepen akarnék tölteni, akkor vennék egy Yetit (igaz, 140.000) na azzal annyit töltesz, amennyit akarsz, van 220-as kimenet, ráraksz egy elosztót, asszem egy feltöltéssel 400W-t tud, azzal töltögetheted a teljes banda összes akksiját
-
vandor01
őstag
válasz kimista #27884 üzenetére
a mezei B6 csak 50Watt... lux version na az 60Watt
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #27881 üzenetére
Az ISTD az egy field töltő, nem rossz, de pl. én nem vettem, mert nem éreztem szükségét hogy terepen is töltsek, mivel annyi akksim van. Ráadásul feltételezi egy nagy akksi meglétét, mint bemenet (10.000mAhról tudsz feltolni 6 db 1500-ast) Itthon viszont szaroznom kellene az XT60 átalakításával és én kényelmes vagyok, jó nekem a normál 220- ha viszont meg már úgy is át kell mókolnom, akkor 250-eset vennék.
Szerintem kicsit légüres térben mozog az ISTD.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kimista #27570 üzenetére
Én semmit nem vettem hozzá. Nincs mi elromoljon. A proppok védve vannak, de van +1 szett. Max. motort érdemes.
Az fx798t-t szépen viszi. Csak az amúgy is rövid üzemideje lesz tőle kb 2perc. Majd lemérem.
Fentebb is írtam, hogy egyedi csatis, de hekkelés nélkül fogadja a h8mini és a többi ilyen csatis aksit is.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz kimista #27549 üzenetére
A gyerekem most kezdett el jatcani a kis autoval. A jatszo szonyegen is shiman megy, no para. A kicsivel nagyobbal a kollegam pl kint is jol elvolt. Persze a magas fuvet biztos nem birja, meg a birka szőr szőnyeget.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vandor01
őstag
válasz kimista #27558 üzenetére
az a baj ezzel!.. 69-lesz.... 5 percig..
aztan megy majd a "Let's talk"-on az anyazas...[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz kimista #27517 üzenetére
Én értem... De ettől függetlenül, vennék egy kisebbet is, mert az JÓ beltérben! Mint ahogy drónnál is, főleg kültérben gondolkodunk, de, veszünk beltérre is valami kicsit is. Szőnyeg? Elmúltál már 30?
Csavard fel a szőnyeget!
De szerintem az A999 már elégséges kintre is. Vedd figyelembe, hogy a NAGY méret már életveszélyes is lehet (persze erős túlzással), ha valakinek neki megy 50-60 km/h-val! Amit linkeltél kitet, az is mehet 60-l akár:
[link]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz kimista #27485 üzenetére
Ez így KEVÉS! Beszélj Magadról! Pl milyen MÁS RC autód van? Semmilyen?
Akkor EZ a kit NEM Neked való!
Miért? mert ez csak egy váz. Még a karosszériát is neked kellene színezned, de, NEM ez a legfőbb problema. Mivel ez egy váz, kb mint egy túlméretes legó. Ehhez is KELL (mert a csomag NEM tartalmazza):
servo, motor és esc, távvezérlő (és vevő), akkuk. úgy gondolom, hogy mivel ilyet kérdeztél ezek Neked NINCSENEK. Innen kezdve, a kérdés értelmetlen, mert hiába jó az a kit, ha csak a polcra tudod tenni...
Ajánlható kezdésnek készre szerelt cucc. Példul Wltoys A999 (tavaly kollegám kettőt vett, és jó), WLtoys L929 (ilyenem van), Wltoys L939 (rengeteg pozitív vissza jelzés), és hasonlóak. Pár fontos dolog. Ha Neked kell, akkor minden képen pisztoly alakú táv. Bár a fent említettek kisebb kézben is remekül elférnek. A méret is fontos, NEM 1/10-l kezdünk. Az L929 a legkisebb a felsoroltak közül. Az A999 már 1/24, kb 15cm hosszú. ilyennel érdemes kezdeni, majd 1/18, pl WLtoys A979 1/18. Aztán meg a fene tudja, mert már az 1/10-s arány is 100 dodó felettiek, aztán meg ugye az építgetős rész jön, ahol szintén csillagos ég a határ (nézd meg a Hobby King oldalán is, 100 dod alatt csak pár autó van, az is ilyen WLtoys koppintás át brandelve...Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #27246 üzenetére
Elvileg ezt kuldik nekem tesztelesre. Meg nem adtak fel, igy megprobaltam lezsirozni, hogyha mar kiirtak h lesz flysky verzio, nem kaphatnek-e olyat valami elso szeriabol. Majd meglatjuk.
-
-
Tszkr
csendes tag
-
vandor01
őstag
válasz kimista #27107 üzenetére
miert erzem, hogy megint csak allami lehuzas lesz ebbol....
neten leteheto.... mindegy az csak fizessss.... hanyas...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #26827 üzenetére
Hat, erosebb buzzerrel Patics kinyirta az FCB-t. Nekem a Naze32 csendben csipog mig az SP F3 ugyanolyan buzzerrel ugy vonyit, hogy ihaj.
Ha PPM esetleg iBUS-os flysky vevod van, akkor szoba johet az olcsobbik lost plane finder. Ezt pl rakotod gazra, esha egy-ket percig nem kap jelet elkezd hangosan vonyitani. Sajna PPM-re nem jo, arra dragabb kell, amire ra van irva h PPM kompatibilis.
iBUS, azaz seriallal azert megy a FlySky vevovel, pl. ia6b-vel, mert akkor nemcsak a serial porton, hanem a PWM kimeneten is adja a jelet.[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kimista #26800 üzenetére
11napja úton van az e010. Csak ide ér már egyszer.
Ha megvárod, megmondom hogy viseli. (De ha nem, akkor is ).
A h8mini-nek szerintem sok volt házastól a kamera. Repült vele ugyan, de nem volt olyan érzésem, hogy ez így tökéletes lenne. Az x800, viszont szépen viszi, ellenben közel sem egy 'racer'. Úgyhogy én is nagyon kivancsi vagyok rá. -
Saccco
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest