Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
Nos, páran tudjátok hogy nem sikerült szimulátoroznom és már vagy 2 hónapja szenvedek vele...
Ma végre pontot tettem a végér, és megosztom a helyzetet.
Szóval eachine i6 táv, ami ugye egy flysky, tehát elvileg a hátul lejön a ppm jel, szimulátor kábel - jack - mic in és mehet a móka.
Kivéve, hogy mint kiderült, az eachine firmware van rajta, amiből hiányzik egy menüpont a setupban, és na melyik, hát a ppm output.
Így nem jön ki hátul a ppm jel!
Ucca neki, szereztem adatkábelt, felraktam a flysky 10 csatornás firmwaret, jackal leírása alapján (thx!), és láss csodát, ott a ppm output menüpont, bekapcs ON-ra, és máris lejön a jel a trainer porton, smatpropo plus egyből ok, rds már megy is...--> http://dronearena.hu/ <--
-
petymeg
addikt
Üdv. Az Eachine H8S és az E010 akkuja ugyanaz?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
wazo
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
válasz Geller72 #33193 üzenetére
Yaw esetén kell is egy kis plussz gáz, mert a roll miatt csökken a felhajtóerő és ezt korrigálni kell.
Tehát a szép kanyar, az roll, yaw + ház egyszerre, így tudsz szintben maradva szép ívet húzni
Illetve közben nyilván korrigálsz ha sok/kevés a gáz. Elméletileg--> http://dronearena.hu/ <--
-
-
vandor01
őstag
válasz vilmaboy #33191 üzenetére
H36-t vagy az E010-t Ha most MA megrendeled TALAN karira itt van!
de 2db-ot rendelj mert alkatresz meg egyeb okok miatt...tel van hideg van ugyis szobaban nyomultok mire jo ido lesz addigra tonkre megy
neztek vmi Tarantulat akkor!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #33189 üzenetére
Jól mondod. elméletileg. . Mert ugye, amikor tengelyirányban fordulnál, akkor a legtöbbször belenyúlsz a "gázba" is. Még ha véletlenül is. Kint, szabadban ez annyira nem cumi, de jelen pillanatban egy 3.5x3-as helyiségben próbálom nem összetörni az első órában őket. . Van nagyobb szoba is, de ott tele van bútorral. Fura, de sokkal jobb olyan helyen reptetni, ahol a "talajon" van hely. Beállítani is ott szoktam a miniket kis gázon, mert ott egyből látod, hogy már kis gázon merre húz, és azonnal tudod korrigálni. Viszont ha kapásból felemeled, már nehezebb. Nem mellesleg nem bántam volna, ha a H36 és a H20 akku csatija legalább egyforma. :/.
-
twine
veterán
válasz MPowerPH #33174 üzenetére
mod2 az "alapértelmezett", én a mod1-re állítottam át! Nekem ez utóbbi esik jobban kézre (reflexre?)
De ez nem jelenti azt, hogy neked, vagy bárki másnak ugyanez megfelelő lesz...
Mióta megvan a gép, valszeg azért nem is babráltam ezt a lehetőséget , mert eddig akármilyen (játék kategóriás) quadcopter volt a kezemben mindegyiken ez volt az alap beállítás! Én meg "tudat alatt" el is fogadtam a sorsomat,hogy akkor ez így van rendjén a drónos világban, mint hogy az autóban is adott sorrendben vannak a pedálok..."hát tanulj meg így vezetni, mert ez a dolgok rendje"!Közben pedig magamban "okoskodva" rájöttem arra is, hogy kameraként tekintve a gépre, ez a mod(1) nekem "logikusabb" is, ha egy kézi kamerázáshoz viszonyítom!
Hiszen így a jobb oldali karral csak 2dimenzióban mozgatom a gépet Z és X tengelyen, vagy vertikálisan akár egy kört leírva de 2D-ben maradva, a bal oldalival pedig Y tengelyen térben "ki-be"
Lehet hogy szarul vagyok összerakva de így sokkal kevésbé terheli az agyamat az irányítás, és több energiám marad a témát figyelni, követni!
Ráadásul a rögzített felvétel is kevésbé lesz hibás, ha pöppet elbénázok egy téma körüli félkört,vagy ilyesmit, mert a gép saját tengelye körüli forgatásánál(Yaw?) sem zavar így bele a felvételbe egy esetleges szintváltozás, mivel az Y tengely van ugyanarra a karra társítva! Ebben a mozgásban egy esetleges ki vagy be mozdulás kevésbé zavarja a szemet, mint egy "hullámvasút" a képernyőn, és talán utómunkában könnyebben is korrigálható, némi nyújtással...Aztán az is lehet, hogy f@szság az egész amit itt leírtam, és csak szimplán megmagyarázom a velem született reflexeimet
A lényeg, hogy érdemes volt adnom egy esélyt a változtatásnak
Eddig volt valami kis megmagyarázhatatlan feszület bennem irányítás közben, ami teljesen eltűnt!Komolyan elnézést a topictól a regényeimért, nézzétek el nekem, de egyelőre elég sok apróság tud gyermeki örömöt okozni...Majd lassan biztos kikopik az érzés...és csökkennek a leütés számaim is
-
vilmaboy
őstag
Köszi a kommenteket :-)
Érdemes próbálkozni ezzel a tarantulával 7ropiért, vagy rendejem szépen meg a H31 vagy H36ot és nyektessem azokat? :-)
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
kimista
aktív tag
válasz Vertigo18 #33171 üzenetére
olyannyira alkalmas h kb ezt rendeltem én is.
8 db forrasztás és kész.
arra vigyázz h ezzel így egy bivaly lesz a gép, bent szobában ezzel kb faltol falig játszok.
jah és ugye itt nincs már keret, tehát törnek a propok rendesen az ütközésnélés hogy miért ebből építek ilyet, mikor annak pont a provédő keret a lényege? mert ilyenem van. acrozni sztem nem sokan akarnak ilyennel
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz vilmaboy #33172 üzenetére
Ez Tarantula 1505-nek, vagy Jumpo Q7-nek néz ki. Mivel fogai is vannak, inkább az utóbbi. De biztosak nem lehetünk benne, mert nem látunk a burkolat alá.
(Mondjuk, az a távirányító nagyon ratyi, akár ezen is megbukhat a mutatvány még akkor is, ha a quadban rendes elektronika van)
A 1505-ös jó kis gép, a Q7-es még jobb, lehet, hogy megérne egy próbát.
200mm-esek, kellő önmérséklettel szobában is lehet velük repkedni.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
FingR86
őstag
válasz Geller72 #33184 üzenetére
nekem is kevesebb a repülési ideje a H36-nak mint a H20-nak.
mondjuk hamarabb fel is tölt nekem. H36 kb 30 perc, a 20 az kicsit több.
És én is várom a H31-et gearbest EU raktárból.én használom a fordulást persze elmegyek a falig, kanyar és vissza.
mert te csak előre-hátra menet ? meg oldalazol ? Mint egy FPS játék egér nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Geller72 #33184 üzenetére
Pl. en FPV-zesnel racereknel minimalisan hasznalom a yaw kart. Ugyanis pl. fordulas siman megoldhato ugy, h oldalra billented a gepet aztan felhuzod az orrat. Kvazi mint egy flying wing-nel. Meg igy nem sodrodik oldalra a gep, nagy sebessegnel, csak a yaw hasznalatanal akkora lomeretu a fordulokor, hogy csak na. Persze ehhez Horizon vagy Acro kell, Angle modban en is inkabb yawolok.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Geller72
veterán
válasz FingR86 #33183 üzenetére
Jogos, a H20 a 36-hoz képest valóban érzékenyebb elsőre. Sokkal korábban is ad kakaót a távon, mint a 36, bekalibrálni sem olyan sima ügy. Viszont nekem valamiért lényegesen tovább "marad fent" a H20, mint a 36. Lehet, hogy csak az akku, passz. Jön még majd az E010 is, a hármat összenézem majd. Amúgy van, aki ezeknél a mütyüröknél használja a jobbra-balra fordulást, vagy csak én vagyok ilyen, hogy kihagyom és inkább korrigálom "jobbosból"? . Remélem nem lesz ilyen ramaty idő, amikor megjön a H31. .
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Geller72 #33178 üzenetére
Hat en erre csak Kopter Gezat tudnam idezni:
"MAG / HEADFREE / HEADADJ - gyengéknek való módok, használatuk férfiaknál csökkenti a pénisz méretét."
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
DJGABI
addikt
válasz vilmaboy #33172 üzenetére
Tarantula X6 klónnak néz ki, akár még jó is lehet. így típus nélkül max az tud beszámolni róla, aki már vett ilyet. bár penny, szal üzletenként gondolom 1-2 darab ha jut szerk: ja oda is van írva. tecsóba is volt a napokban 5k-ért kopter, bár az ilyen micro gép volt.
(#33168) kimista ezt a bohóckodást mondjuk nem értem. vagy legalábbis miért nem egy H8 mini/H101 az alap, az legalább acrosítható. a h36 vázban pont a védőke a jó, most azt lecserélni...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Vukmuty
tag
JST pin konnektorokat,hol tudnék vásárolni?
Vettem egy kis kamerát és kiszakadt a kábele és most nem tudom elérni az OSD-jét.
Hogyan tudom belőni a méretét?Milyen helyre kellene mennem,ahol megcsinálják vagy legalább van itthon vkinek felszerelése... -
vandor01
őstag
azert volt ez meg az
ezt a szemcsit VR 2D vettem 52$ most is elhozhato 80$-ert: [link]
nem rossz az foleg hogy az alap VR007 (az is van) meg: 50$!!?? [link]persze ha dagatt capat szerettel volna felaron? azt nem tudom
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
válasz vilmaboy #33132 üzenetére
Headless: Ennél egyszerűbben én sem tudnám leírni. .
"Két repülési módja van, normál és a headless mód. Magyarul fejetlen lenne a fordítás, de ez elég furán hangzik, a fejetlen, fejetlenség a köztudatban inkább a szétszórtságot, rumlit jelenti. Márpedig itt épp az ellenkezőjéről van szó. Ebben a módban ugyanis mindegy, merre néz a quadcopter (nekünk szemben, vagy háttal), merre forgatjuk, a fordulási irány az oldalazásnál mindig az lesz, amerre először elindultunk. Kezdőknek ez egy nagyon nagy segítség"
--Forrás--Visszatérő funkció. Ahogy több helyen is leírták már, igazából nem valami használható, sőt.. . "Veszélyes." . Az igazán használható darabok ebből azok, amik valós, GPS alapúak. Ezek nem azok. Szerintem ne erőltesd ezt a funkciót, még ha van is egy ilyen mini "izén" ilyen. . 3000 forint környékén nincsenek elvárásaim ezzel kapcsolatban.
-Szerintem sem jó, csak a H31-hez, de egész pontosan meg tudom mondani pár nap múlva, mert lesz mindenből nálam pár darab, köztük H31 is.
Bocs, hogy nem írtam eddig, de elsiklottam a hsz. mellett. . -
csmat
senior tag
ezt megéri majd megvenni, ha nincs rendes távirányító ?
Vártam a Bleck F. Mint a megváltót, mert vennék egy balanszeres töltött, szemcsit, még valami kamerás szoba cirkálót, de nem volt nagy durranás.
(Van olyan ami menne a hubsan h501s távjával? -
Geller72
veterán
12.-én vettem, és már itt is van. . Van még egy szatyorral, úton.. .
Viszont a H31-et eu-s raktárról vettem 24.-én, az még nem érkezett meg. A H36 húz egy kicsit oldalra, és elég érzékeny is. Ha most nem lenne ilyen fos az idő, meg ekkora szél, kivinném egy kicsit, a fű mégis jobban felfogja. .[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Persze, vilagos, olvastam is. Ha nagyon repkedni akarok, akkor olyan helyre megyek, ahol a madar se jar. Nemzeti parkok, ahol tilos a repules, es nincs is legiforgalom, pl. pont megfeleloek erre a celra. Most telen egyebkent ertelmet is veszti a nagyobb magassag, mivel a parasabb levego es a nagyobb legszennyezettseg miatt a latotavolsag az eleg alacsony.
Egyebkent ez a torvenyi szabalyozas nagyon a helyen van, nem ugy az, amit Mo.-n akarnak bevezetni. Otthon ugye ez az egesz szimplan illegalis lesz, tehat vagy fizetsz egy rakat penzt az engedelyekre, vagy mehet a dron a polcra.
A mod 2-ot meg nem probaltam, megteszem majd ha azt mondod, azzal jobb.
En szeretem feszegetni a hatarokat mindennel, persze megtartva a biztonsagot. A tegnapi repules volt az elso, hogy felkuldtem ennyire, eddig mindig megalltam 200m-en. Es en marha benthagytam a memkartyat az adapterrel a szamitogepben, igy felvetelt sem csinaltam. De nem is lett volna jo, a 15km-re levo eromu mar nem igen latszott a para miatt.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
vandor01
őstag
hat igen... hosztak 6db egyszeru szabalyt... ami persze az itt megfordulo tagoknak fajdalmas lehet de a hetkoznapi embernek ertheto belathato mindenfele suly/hatotav/regisztralas/szervezet/lajtstromozas... etc etc... ami csak a buroktarizmust, visszaelest es sok sok piiizt jelenthet majd valakiknek?
Csak par gondolat nagyjaink altal torvenybe fogalmazottbol
A repülőmodellre az egységes szabályozás érdekében ugyanazok a szabályok fognak vonatkozni, mint a pilóta nélküli légijárművekre, így a pilóta nélküli légijármű fogalmának változtatásával a repülőmodell fogalma beolvad e fogalom alá.
nincs modell nincs drone nincs kis/nagy akarmilyen kategoria....
egy valami lesz: "pilota nelkuli legijarmu"A módosítási javaslat tartalmazza az állami és a polgári pilóta nélküli légijárművekkel végrehajtott repülések képzésének, a képzést végző szervezetek kijelölésének szabályaira, a légialkalmassági vizsgálat rendjének, a légialkalmassági tanúsítvány kiadásának,felfüggesztésének részletes szabályaira, valamint a pilóta nélküli légijárművel végzett tevékenységre és az üzemben tartásának szabályozására vonatkozó miniszteri felhatalmazó rendelkezéseket.
(Felhatalmazást kap)
a miniszter, hogy a honvédelemért felelős miniszterrel és a rendészetért felelős miniszterrel egyetértésben a pilóta nélküli légijárművekkel végrehajtott repülések szabályait, a nyilvántartás részletes szabályait, a légialkalmassági vizsgálat rendjének, a légialkalmassági tanúsítvány kiadásának, felfüggesztésének részletes szabályait, a pilóta nélküli légijárművet vezetők képzésének részletes szabályait, a képzést végző szervezetek kijelölésének szabályait, a pilóta nélküli légijármű vel végzett tevékenység részletes szabályait és az üzemben tartásának szabályait.
(rendeletben állapítsa meg.)kepzes?
szervezet?
uzembetartas, lajstrom?
erzodik a LEHUZAS!![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vilmaboy
őstag
Nem tudjátok véletlen hogy a Penny-ben kapható drón milyen féle fajta lehet? Érhet ez valamit? Kezdőnek - gyereknek - repülni tanulni?
-
Vertigo18
addikt
válasz kimista #33168 üzenetére
Csak hogy értsem...
Valami ilyesmi motorokra, meg ilyen vázra gondoltál? Érdemes lenne kezdőnek a machinálást valami ilyesmi eszközökön gyakorolni?
Van itthon egy E010, fiam imádja, mert mindenhez oda lehet vágni, ami látszik is már a vázon, két-három helyen el van törve. Itt van már az új váz is, de azon gondolkodtam, hogy akkor veszek neki egy új E010-et (pont elég neki, ráadásul most akciós is), én meg a "régit" kicsit feltuningolnám az általad említett módon. Azért gondoltam erre, mert nagyon nem tudom elszúrni, inkább ilyenen gyakorolnék.
Alkalmas ez erre? Mi lesz a végeredmény?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
twine
veterán
válasz kriszbon #33160 üzenetére
az egyszer biztos, hogy számomra teljesen más fényben tünteti fel az ottani jogalkotást, és az ezekkel a szerkezetekkel rendelkező tulajokhoz való hozzáállást...
Meg úgy általában, valahogy emberibb a dolog:
Készült felmérés a szabályozás előtt, létrehoztak egy honlapot, olyan apró videókkal, amiben egyértelműen bemutatják mit csinálhatsz, és mit nem...(még ha ezeket a józan ész is simán diktálná)
Lista a regisztrált/certifikált üzleti szereplőkről...
Stb..stb...Érted, egy honlap a drone közösségnek/közösségért...
Itthon mit kaptunk?!
Nyálazgathatom a Magyar közlönyt, hogy vajon melyik passzus vonatkozik rám...
Kb. ennyit, meg egy nagy lóf...t!
Nekem ebben a pillanatban úgy tűnik,össze sem hasonlítható az itthoni helyzettel, a témához való hozzáállásuk...Viszont mivel tök hülye vagyok egyelőre a sztorihoz, a tévedés jogát fenntartom...
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #33154 üzenetére
ha jol megnezed a VR D2 es hossza 150mm
mig az UFO V3 170mm vagy a proszto VR007 176mmszoval aki kozelre nem lat jol annak minden mm szamithat! esetleg vmi uszoszemcsi vagy kvarc szemuvegbe/re aplikalt sajat szemuveg lencsevel hasznalva talan jobb lehet? de lehet neked Quanum Cyclops jatszana eleg nagy es szeles... szemcsi belemehet??
Meret
Quanum: Dimension: 187(L) x 179(W) x 121(H)mm
VR D2: Dimension: 150 X152 X96[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz Vertigo18 #33167 üzenetére
hát de az is egy hulladék, nem akarok havonta keretet cserélni.
én rendeltem egy normális keretet, átrakom bele a vezérlőt. a fostalicska 615-ös motorok is repülnek (mármint a szettből) és jön a helyére valami izmosabb 720 v 820. és máris szintet léptünk.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
FingR86
őstag
Hali mindenki
van esetleg bárkinek kéznél egy eladó motorja egy JJRC H20-hoz ?
előre is köszönöm
-
kimista
aktív tag
határeset.
BG talán gyorsabb, olyan 15-20 nap alatt szoktak szállítani a tobbi (ebay, ali stb) 30-50 napjával szemben.
viszont ugye már karácsony közeledik, besűrűsdnek a rendelések.
ha szerencséd van, még megérkezik, én sok esélyt nem látok rá.Nekem van ilyenem, remek játék, többen is látták már élőben innen, jó kis autó.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kimista
aktív tag
válasz Saccco #33148 üzenetére
én legalább 100 aksit kirepültem már az e010-el, a keret nekem is már darabokban, össze vissza van pillanatragasztózva, érdekes a motornak semmi baja (mondjuk nem is tud a prop megakadni)
az én vázam jelenleg már kukában van, várom a q100at hogy átrakjam.
sok aksi repülése után állíthatom h sajnos ennek a gépnek a váz a gyenge pontjaVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Zoty4
őstag
válasz gatesz #33161 üzenetére
Veszel egy mikro kamerat, pl tx01,tx02 (18-30$) stb. A gep csatija altalaban alul van, de van fent is egy "elokeszitett" csatlakozasi pont, ahova raforraszthatsz vezeteket, csatit. Ezutan akar siman ragumizod a kamerat a gepre es osszedugdosod a kamerat az uj csatira, majd az akksit a szokasoshoz. Kell legyen egy fpv monitorod/szemuveged (50-500$), beallitod szemuvegen/monitoron, hogy melyik csatornat hasznalod a kameran es mar mehet is a moka.
Mondjuk e010 nem nagyon birja el a kamerat, szoval ne varj tole tul sokat.[ Szerkesztve ]
-
gatesz
tag
Sziasztok, több videón is láttam + itt is a fórumon, hogy rászereltek mikrokamerát pl. eachine e010-re, és úgy repültek vele. Valami leírást találok hozzá, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni, és milyen eszközökkel? Előre is köszönöm!
-
kriszbon
őstag
Hmm... igaz nekem nincs ilyen kamerás frankó kütyüm, de 190m-en már én is járkáltam a Runner 250-el.
Tavasszal tervezgetem a nagyobb magasságok meghódítását is, csak azért mert kíváncsi vagyok milyen a kilátás még magasabbról.
Majd egyszer talán nekem is lesz ilyesmi kamerás masinám, hacsak addig be nem tiltják teljesen ezt a hobbit, és csak szoba koptert szabad csak használnunk ebben a "szabad országban".(#33159) twine: Még nem is annyira idióta szabályozásnak néz ki.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
twine
veterán
válasz MPowerPH #33153 üzenetére
Szabályozzák a drónhasználatot Angliában
Szóval azért csak óvatosan a magasságokkal... "Nálatok"
is 120m a legal limit...
Az a 150m-en repülő helikopter csúnya mutatvány lett volna...
Pedig ő, biztosan ismert minden szabályt, hol, és hogyan repülhet...
Nem b@sztatásból, inkább csak jószándékú tanácsként -
synar
őstag
Alaposan nézze meg, milyen kütyüt vesz karácsonyra, mert elkobozhatják, avagy szegény drónost már az ág is húzza:
[link][ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz MPowerPH #33153 üzenetére
"en akkor 480m korul voltam"
Laza vagy... (mint a hátsó fogam)Én eddig 6x jártam a levegőben a Phantommal,és épp pár napja toltam csak ki a magasság limitet 120m-ről 200-ra...Azt is csak azért, hogy ott a mezőn "királykodhassak" egymagamban kicsit, hogy lám, ha úri kedvem úgy tartja, ezt is megtehetem.
De nem tettem a gyakorlatban...
Maradtam 120-on!Úgy voltam vele, hogy ettől a látványtól,
(video Screenshot)már amúgy is erekcióm van, nem akarom össze is 'prickolni a gatyámat
El is gondolkodtam, hogy te vajon mit szeretnél 500+ méteren?A Hubble-t leütni a helyéről, or what?
Irány a sztratoszféraAztán rájöttem, hogy egy csomó esetben simán ki lehet használni életszerűen,,,hegymászóknál, sasfészkeknél, etc..etc...
Szóval nem beszólni akartam, sőt inkább irigyellek, hogy ilyen bátran nyomod....én azért ennél óvatosabb duhaj vagyok...distance 1000m-re limitálva, altitude 200-ra(egyelőre)..
Engem mondjuk nem is annyira érdekelnek a határai a gépnek, megelégszem a papírformával...
Inkább az olyan kamera mozgásokat gyakorlom vele, mintha lenne "alattam" egy extreme komoly jimmy jib...(vagy egy jó drone,,,,,,,,oh wait)
Mert egy jimmy jib-el mondjuk nehezen oldanám meg a téma körbejárását...A phantommal meg, ha nem lennék ennyire eltökélt az irányítást illetően, meg sem kellene manualban tanulnom, mert egyszerűen "leprogramozom" neki 'oszt kész a tökéletes 360°
Imádom ezeket a "kényeztetéseket..." a géptől! Illetve imádni fogom,ha már kisújjból megy majd minden...Se füle se farka post... de legalább jó hosszú lett..
De hogy haszna is legyen a hsz.-nak:
Azért ezeket az 500 környéki videókat néha-néha dobd fel valahova...mi is hagy tátsuk a szánkatMa rájöttem arra is,hogy nekem pld. a "mode1" irányítás sokkal jobban kézre áll, mint a gyári alapértelmezett "mode2"
De annyira, mintha nem is ugyanaz az ember irányítaná a gépet...sokkal "felszabadultabban" és "természetesebben" repülök a géppel ezzel a beállítással...Nem is értem miért erőltettem eddig magamra az alapértelmezettet...
Szóval ismerkedek én is a géppel, csak másképp...[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ma ismét alkottam az Eachine VR D2 szemüvegen fresnel lencse ügyileg.
Mert ugye múltkorában írtam hogy az állító végéig kitettem a lencsét, előtte kivágtam az orr részt ha emlékeztek rá, meg ragasztottam nagyobb szivacsot egy VR Box-ról rekvirálva.Nos tehát most raktam egy lencsét az eredeti helyre is, és mit ne mondjak ügyi vagyok(na nem fogyi).
Sokkal tisztábban látom a képet, nem is csoda mert jobban kinagyítja.
Az a kevés is sokat számított mikor kiraktam az állító végéig a lencsét, de sajnos akkor is nagyon elmosódott volt a kép.
A KDS azért volt jobban használható részemre, mert egyrészt jobb benne a lencse, másrészt azt a lencsét is teljesen hátra hoztam, harmadrészt még a felbontása is jobb(800x600), tisztább szebb a képe is.
Tehát [ebből] a készletből a kisebbiket szabtam be a régi helyére, a régi meg maradt hátul(hozzám közel).
A másik nagy lencse nem tudom hogyan használható, középen nagyon nagyít, de oldalt már torzít, így most azt kihagytam.
Mutatni másképpen nem igen tudom, mint [ebben] a videóban 1 perc után azon a szemüvegen keresztül készült a felvétel.
Persze ott elég tiszta kép látható, mert a Telefon szeme nem olyan rossz mint az enyém.
Most olyan távolságból készítettem képet a telóval, és nem igen fér rá a képre az egész kijelző képe.
Így azt mondom, most sokkal jobb mint előtte volt, sajnos ha be is erőszakoltam kisebb szemüveget a szivacs alá, állandóan párásodott és használhatatlan lett(esetleg jó időben volt jó).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
MPowerPH
félisten
Ma bedobta a dronom, hogy "The aircraft is in a Warning Zone (Class D). Fly with caution here." Valami hasonlo volt. Ez pontosan mit jelent? Van egy ilyen terkepem, ahol a mi lokacionk is kek, ami azt jelenti, hogy 7kg alatti dronnal repkedhetek. Na most mikor bedobta ezt az uzit, jott egy hulye sarkanyrepulo, kb. 100m magasan, en akkor 300m korul voltam. Aztan masodszor mikor bedobta, jott egy helikopter, ranezesre olyan 150m -en, en akkor 480m korul voltam. Beszartam, mert igaz nem volt kozel, de mivel alacsonyan repultek, ezert akar eppen ott is lehettem volna a dronnal.
Magassag korlatot mivel lehet kiloni egyebkent? Kov. hetvegen elmegyunk a nemzeti parkba, ahol nincs legiforgalom, es akkor ott vegre felkuldhetnem, amig birja.
Don't Tread On Me
-
Arti1
aktív tag
Teljesen off:
Érdemes még BG-ről karácsonyra rendelni, vagy már nem ér ide az ingyenposta?
Mit ajánlanátok rc buggy kategóriában? 3 éves gyereknek lenne, de szerintem most még apuka fog neki igazán örülni
esetleg valami eu raktáros tipp?[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Saccco
nagyúr
E010 crash report, most tört el az egyik motorvédőkeret, illetve két merevítő is el van törve alul, de még mindig egész szépen repül. Nagyon sok pofont kapott, tőlem is, ismerősöktől is. Azt csodálom, hogy a motorok még mennek.
Tippre már lement benne vagy 30 akku.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
molnigee
aktív tag
Úh, kipróbáltam a qx95-ön a nagyobb propokat, hát ez már nem bentre való, nem bírtam vele menni
Kintre viszont biztos jó lesz--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jackal2
senior tag
válasz SpydeR3412 #33103 üzenetére
En mondtam hogy bagy a szoras teljesitmenyben. Ez a baj mert igy kell 3 hogy egyszer jo legyen, az meg 10-12K azert meg van mar jobb.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
válasz Minstrel #33142 üzenetére
Nem, stabilizált, még nem repültem sose acroba, de ezzel fogom elkezdeni
Az erkély meg a 6.on van, inkább nem mennék kiSacco: igen, megfavult a dvr, nem tudom mi volt vele...
A kamera meg ilyen ratyi... egyébként most olvastam utána, másoknak is ilyen, bepanaszolták bg-nél, és kaptak újat
Szerintem én is megírom nekik, hátha kapok másikat vagy refundot...[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Saccco
nagyúr
Egyesek szerint egyformán repülnek, egyesek szerint nem. Még nem tudom megerősíteni, de már az országban van a H36-om, ha a kezembe kerül megírom. Viszont jelen állás szerint, szerintem mindegy melyiket veszed.
(#33141) molnigee:
Újra színes.
De miért olyan, mintha egy matrica lenne a lencsén?█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
molnigee
aktív tag
Még egy kis qx95, ha nem bánjátok!
Felraktam a betaflighot rá, meg kiderült el volt állítva a pid, belőttem, hát mostmár üveg smooth lett a gép...
qx95 betaflight smootness[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Nekem E010-em van, és vettem mellé egy H36-ot (még úton van).
szerk.: Ott van a Furibee F36 ...
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nézzétek csak kivel találkoztam ma ebben a nem túl szép szeles időben, szegénykém nagyon el van tévedve időjárás ügyileg.
És hogy hogyan kerül a csizma az asztalra?
Úgy hogy ő is tud repülni, szerintem jobban mint sok kopter.[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz SpydeR3412 #33131 üzenetére
A táv a szokásos eachinekhez járó flysky fs-i6
A dvr elfelejtett színeket rögzíteni, így ff-ben kaptok egy kis lakásos reptetést, mivel kint köd és eső honol
eachine qx95 inbdoor fpvAmúgy lehet mondani hogy szépen irányítom, de azért emellett volt kb 30 crash is Illetve aki azt hiszi hogy vesz egy ilyet, és majd szobában lazán repteti mint a profik a youtube videókon, akkor nagyon téved
-
vilmaboy
őstag
válasz Geller72 #33113 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Mindenképpen megfogadom és rendelek belőlük. 1-2 apró kérdés még lenne.
- A H31nél a Headless és a visszatérő funkciók mire is jók, hogy kell elképzelni hogy visszatalál a drón? És működnek is?
- Ez az akksipack jó a H31 és H36hoz is? vagy csak a H31hez?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnigee #33130 üzenetére
Engem kis távon is nagyon zavar ez a minőség. Ráadásul, nem is szoktam nyílt terepen repülni. Általában, mindig van néhány fa, köztem meg a gép között.
Dobnál egy linket a távról? (vagy ebből csak 1fajta van?)
Milyen a nagyobb propellered?TerézAtya: Hűha. Kezdek megilyedni ettől a KingKong-tol, pedig nagy reményeim vannak(voltak) vele kapcsolatban. Alig várom, hogy wifi-kezelbe érjek és megnézhessem a videót.
-
molnigee
aktív tag
válasz SpydeR3412 #33128 üzenetére
Igen, gyári cam van rajta, írták teszten is hogy jó a gép csak a kamera hulladék
De amúgy kis távon nem zavart a minőség. A dvr is ront rajta tegyük hozzá.
Flysky távval tolom. Lehet ma kipróbálom a nagyobb propokkal is[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Balázs1621 #33126 üzenetére
Hat igen, ez mar 2 mikrokamerabol 2, ami gagyi. Hnap megyek es megreklamalom, mert mar a tokom tele van vele, hogy annyiba kerulnek mint egy nagy kam + ado kombo, megis sokkal rosszabb a kep. Amugy a kozepen meg mintha lenne valami folt vagy mi a tok. Lehet porszem vagy mi van az erzekelon.
A masik dolog viszont az, h 520TVL-tol csodat nem lehet varni. Az NH280 felvetele sem valami hude rozsas. Kicsit elesebb, de nem ezzel fog forgatni a NatGeo.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnigee #33114 üzenetére
Iszonyat jól repül ez a 95, nagyon jó az fc rajta.
Nem tudom, mi van az x100-on, de az meg sem közelíti ezt. A Falconom hasonló, de az meg csak cc3d-s.
Milyen távval használod?
A videót elnézve, gondolom a gyári kamera (520tvl) van rajta. A múltkor, TerézAtya linkelte egy videóját, ezzel a kammal, és akkor is feltűnt a képátvitel gyendesége. Gyorsan kerestem YT-on, néhány videót róla, hátha csak az övé olyan. De azt tapasztaltam, hogy mindenkié. Akkor döntöttem el, hogy nem veszek ilyen kamerát.
Nem értem, hogy sikerült ez így az Eachine-nek. Nyílt terepen 70m-en már nem látni a zajtól (néha 20-30nál sem). Az ef01-el, olyan susnyás mögé bementem vagy 100m-re, hogy szabad szemmel szinte nem látsz át rajta. Akkor volt kb ilyen a jel. Nyílt terepen meg vagy 300m volt a max vele, de ott már vissza kellett fordulnom.
Próbáltad másik csatornán? Néha az is segit.Más: Azt találtam ki lakásba, hogy fedobom az x100-ra a kis 3blade-eket (ami már eleve nem ad olyan felhajtóerőt). A hibrid kamera aksival, meg nyom kb.13g-ot, így már eléggé le lesz terhelve, hogy ne húzzon annyira.
Dvr helyett, meg hozzácsapom még a keychain kamerát (19g), burkolat (~7-8g lehet), meg aksi (~5g) nélkül, amit majd a gépről táplálok.
Bár lehet ez már túl sok lesz neki. -
Imy
veterán
Gerabesten a JJRCH36 van BF alkalmából 12.59-ért.
Banggoodon pedig a Eachine E010 Mini van 11.99$-ért.Tehát árban szinte ugyanaz...
De a H36-hoz az alkatrészek kb csak 50% mint az E010-hoz.
Illetve ki melyiket venné, van valakinek valamelyik? Vagy van más ajánlat?
-
Balázs1621
senior tag
válasz Teréz Atya #33124 üzenetére
A kamera fókusza nincs jó helyen szerintem, nagyon életlen a kép.
-
Imy
veterán
Milyen drónt érdemes most venni, kicsi és olcsó legyen, olcsó alkatrészekkel... lehetőleg a propellerek körül védelemmel. Barátnőmnek szeretném karácsonyra kezdő drónnak. 1-2x az enyimmel repült, de kellene neki valami kezdő cucc.
-
molnigee
aktív tag
Azt tudjátok hogy minden nem promos eachine cucc -10%-al van most? kupon kód: eachin
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #33065 üzenetére
na itt van vegre jjrc-es elfie is [link]
-
vandor01
őstag
válasz Teréz Atya #33106 üzenetére
én raktam be H36-ba BG-s e010-es lapot! ránézésre egyforma... de mégse!
mikor forrasztottam akkor a bal 1 jobb 2 -es +/- kabelek forditva vannak a lapon!vmi minimális különbseg van.... sajna a lapcsere utan is gyenge maradt!
de van 2 db e010-em is lehet majd beizzitom oket azt kiderul erösebb-e?de az biztos a H36.... eleg harmatos! már már határeset!
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nézzétek már ezt a barbárt mit művelt hogy hozzájusson 5cm 14 AWG kanóchoz.
A másikat túl erősnek találtam, más meg nem igazán volt, még esetleg Imax töltő vezetékekből 18 AWG.
De azért össze is gyógyítottam a barbarizmust.Nézegettem táblázatokat hogy milyen AWG mennyi A-t is tud, csak azt nem értem hogy írnak böszme vastag vezetékekre kevés értéket, a 20 A-os ESC-n meg van 20 AWG kanóc azt kész.
-
molnigee
aktív tag
válasz SpydeR3412 #33105 üzenetére
Hát hogyne lenne videó, nagyon jó kis gép ez
A propok rendre leesnek kisebb ütközés után, be kell ragasztani.
A videó hatótáv lehetne nagyobb, elég hamar elkezd zajos lenni
Eachine qx95 fpv flight
Érdemes végignézni, van benne minden móka ami befért 6 aksiba.--> http://dronearena.hu/ <--
-
Geller72
veterán
válasz vilmaboy #33109 üzenetére
Szerintem (!) mindenképpen egy olyan olcsó drónnal kezdeném, ami ha összetörik, vagy egyszerűen kuka, akkor nem fáj annyira. Sem anyagilag, se máshogy. A legolcsóbb/arányaiban jobb kategóriával kezdeném, mondjuk egy H36, vagy egy E010 (NIHUI NH010)-el. Gyakorlatilag 5 ezert ft alatti kategória, de ahhoz, hogy "megtanulj járni" elég jó. Vásárolj be hozzá pót holmikat, eleve ne egyet vegyél, hanem legalább kettőt, plusz akkuk, stb. Eleve olcsóbban kaphatsz meg dolgokat, ha csomagban veszed, vagy többet veszel meg belőle. Következő lépcső is van, az már olyan ~10k huf kateg. JJRC H31. Mondjuk. Plusz töltő és négyes plusz akkupakk. Így nem nagyon kell várnod, hogy legyen töltött akkud. Folyamatosan tudsz repülni nagyjából ennyi akkuval. Aztán utána egy nagyobb ugrás, de nem véletlenül, ami olyan ~50k körüli. Hubsan H50X modellek. Ha ez nem elég, onnantól lehet komolyabban nézelődni. Ha nem jól mondom, majd itt úgy is kijavítanak.
[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
válasz Teréz Atya #33108 üzenetére
Na asszony karira kap egy ilyen konyhai robot gépet
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni drónt vezetni azzal a céllal, hogy későbbiekben fotózásra, videózásra alkalmas drónt vehessek majd magamnak. A drónok világában eligazodni kezdőként nem egyszerű. Nem szeretnék olyan modellt választani amivel csak melléfognék. Mindenképpen egy kezdő drónt választanék amivel beletanulhatnék a repülés és a felvételkészítés alapjaiba. Nem tudom ez összegszerűsítve mit jelent, vagy mi az amire szükségem lenne. Ebben kérném segítségeteket. Miket javasolnátok amik ezen célra megfelelnének?
-
cris78
őstag
Csak, hogy tudjatok az asszonynak indokot mondani, hogy miért vesztek drónt.
[link]Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, nekem van 2 azonos Dromida Ominusom. Ezek az U807-hez hasonlo kefes gepek, kicsit jobb minosegben es piszok draga alkatreszekkel.
No a lenyeg az h az egyik elegge jol repul mig a masik gyenge mint a lepkefing. Valaki hasonlot tapasztalt Syma X5C-vel, de neki csak siman "legyengult" a gepe.
Motor csere nem segit. Namost ott akadt meg a filozas h kb. a FET-ekkel lehet valami. Vagy rossz forrasztas, vagy felig doglott FET, vagy ilyesmi. Aztan mindenki tovabb lepett erosebb gepre es ugy lett hagyva a tema.Most lehet erdemes lenne elorangatni ezt, meglesni h mi a kulonbseg a ket lap kozott. Jackal ismer elektromuszereszeket is, ott biztos akad valami rendes szkop meg mas meromuszer.
-
molnigee
aktív tag
Na várj csak, most megyek ki, megnézzük kint mit a kis qx95
-
SpydeR3412
aktív tag
Tegnap, végre volt alkalmam kipróbálni a h36-ot (köszönet érte Zoty4-nak).
Ez már elég közel áll, a Jackal álltál (is) felvázolt "légpárnás hajó" effekthez. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen különbség legyen 2 azonos gép között (itt most nem arra gondolok, hogy e010 vs h36). A kamerát (tx02) nem volt hajlandó 5cm-nél magasabbra emelni. Pedig 3aksit is cseréltünk, hátha csak le van merülve. De nem, ez ilyen. Igazából, még üresen is csak vergődött, a vágott proppokkal is.
A kicsit fentebb, molnigee által linkelt qx95-ös videóban látható teljesítményhez, nagyon hasonlít az én e010-em (+2g kameratartó). Ami különbséget észrevettem, az az fc-ből adódik.
Ezek után nem nagyon csodálom, hogy páran alkalmatlannak találták ezeket a gépeket TinyWhoop-ra. Viszont ha megnézitek az említett videót, akkor talán megértitek, hogy én pedig miért állok ki mellette, maximális vállszélességgel.
Mintha 2 teljesen más gép lenne. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #33101 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #33100 üzenetére
Hogy nincs???
Epp ebben a cikkemben linkeltem (legvegen keresd). Ami melleselg a csipogo felhelyezeserol is szol mikro gepekere.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik