Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
-
zoli62
addikt
válasz martonl #44590 üzenetére
Amikor én 2018 év végén véletlenül tudtam meg, hogy az FTTB helyet a lépcsőházunkban az FTTH-t vezetik be, akkor vártam a Digitől egy levelet erről. Természetesen még egy e-mail sem volt, én meg mondtam nekik, hogy amíg hivatalos írásbeli értesítést nem kapok, addig használom az FTTB-t. Erre ők 2019 márciusban egyoldalúan felmondták szerződésemet, arra hivatkozva, hogy értesítettek. Természetesen mondanom sem kell, hogy ez nem volt igaz. Egy üzletkötő hívott fel telefonon még előző év szeptemberben a munkahelyemen, hogy új csomagokat ajánl, de ez nem írásban történt. Ennyit a fapados Digi ügyfélkiszolgálásáról és törvényes eljárásáról.
-
zelikocc
senior tag
válasz martonl #44590 üzenetére
És martonl fórumtárs már folytatja is jót nevetek ma este.
Igen, biztosan ezért marad minden márciusig és ezért csinálták meg nem kevés munkával a belföldi roamingot, mert majd egyszer csak mindenkit kirepítenek a semmiből
Ha így lenne, már december 31-el megszűnt volna, mint ahogy ezelőtt vizionáltátok.
Véletlenül sem ügyfélmegtartás a cél ugye... áh dehogy...Hagyjuk már ezt....
#44596 alex devil: ha egy pár hozzászólást visszaolvasnál, akkor látnád, hogy márciusig biztosan változatlan marad minden. De azután sem lesz a többszöröse.
Az ilyeneket is bírom, hogy gyorsan megyek és lemondom mert majd valamikor lehet hogy drágulni fog. Hát mondd akkor le most azonnal, a fene bánja -
zelikocc
senior tag
válasz martonl #36590 üzenetére
Természetesen kell, nem is írtam olyat, hogy nem kell.
Csupán arra próbáltam rávilágítani hogy a bázisállomások száma és sűrűsége nagyobb hatással van az egész lefedettségre, mint a használt frekvencia tulajdonságai.@slice14: egyébként igen, én ezt simán eltudom képzelni, egy tollvonás volt az egész tranzakció nemzetstratégiaivá emelése, akkor a frekvencia miért ne lehetne az
[ Szerkesztve ]
-
Masooo
aktív tag
válasz martonl #33539 üzenetére
Igen, ez volt az alap elképzelésem, nem is terveztem külön digi sticket csak egy sima 30gb simet, de nem volt időm elmenni intézni, megkértem rá rokont, ő meg ilyet intézett. Persze lehet hogy a sim stcikből ki és telóba és és probléma megoldva, DE NEM TUDOM. kiderül
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
veterán
válasz martonl #33531 üzenetére
a soltiak nem is éreznék magukat jól a sugárzás nélkül
nekem azzal az egy szem középhullámú adással nincs bajom, inkább a mindigtv redundáns. szerintem hosszabb távon olcsóbb lenne egy műholdon bérelni 1-2 transzpondert (de a közszolgálatiaknak most is van), a nagyon rászorulóknak kiosztani tányérokat (ahol stb-t is osztottak), akiknek meg plusz adók kellenek pénzért de vezeték nélkül, még mindig fordulhatnak 3 (+1) céghez. cserébe nem kellene ekkora adóhálózatot fenntartani.hanyas vagy, te disznó?
-
Foremi
tag
válasz martonl #33528 üzenetére
A Kossuth Rádió a Solti adóról akár Oroszországban vagy Németországban is fogható, jó időjárási viszonyok mellet pedig még messzebb is. Nem kis teljesítményű, Európában állítólag a legerősebb, de a világon is kevés ilyen nagy teljesítményű adótorony van.
Igaz, hogy az internet korában már egyre kisebb ennek a jelentősége, mert már minden kis helyi rádió hallgatható interneten is.Inkább arra lenne szükség, hogy a világ bármeny pontjáról elérhető legyen az internet bárki számára. Mondjuk műholdas internet létezik, és ott is elérhető, ahol más internet nincs (szó szerint 100% a lefedettség), az más kérdés, hogy aki ilyent szeretne, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
-
viktorhu
veterán
válasz martonl #31821 üzenetére
Nem is bridge módról volt szó, csak tévesen használta valaki a fogalmat, hanem a pppoe (ami koaxon nincs) átviteléről (aminek az egyik lehetséges módja a passthrough). Egyébként az ont is lehet bridge módban, csak a telekomnál az iptv miatt nem szokás, de a diginél azt használják.
-
viktorhu
veterán
válasz martonl #31714 üzenetére
Írtam, hogy laptopban van a sim kártya Meg azt is, hogy az is segíthet, hogy a laptopnak valószínűleg komolyabb antennája van, mint egy telefonnak. Tehát igen, a célhelyen használom munkához, meg esetleg utána hazafelé egy benzinkutas megállónál.
Speedtestet csak itthon csináltam vele kíváncsiságból, olyan 5 megabitet mértem - ezzel már tökéletesen pörgősen töltődnek a weboldalak, és teljesen jó emailhez és sharepoint online-hoz is. Hotelben már youtube-ot is néztem vele.
Szerk: beszédre és mobilon netezésre a telenoros előfizetést használom, ott van 10 giga netem, ami telefonon elég is - arra még nem használnám a Digi hálózatát.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz martonl #31245 üzenetére
Nem lehetetlen. A BILK azért nem 40-50 éves, a Digi sima 1800-as antennái úgy, hogy az RRU-k lent vannak, így nem okoznak akkora statikai terhet, amit a torony nem bír ki. Ráadásul sima 1800-as antennából vannak kisebb, könnyebb darabok is (persze kisebb nyereséggel). Ugyanezt mondjuk a másik három közül nem tudnák megtenni, mert ha csak 3 frekivel számolunk, az antennák sokkal nagyobbak és nehezebbek, és mivel az RRU-k lent vannak, fél vagy háromnegyed colos kábelből is rengeteg kéne, ami szintén súly ilyen 30-40 méteres távolságokon.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz martonl #31142 üzenetére
Alapvetően akkor csinálnak ilyet, ha domb/hegy aljából felfelé kell lefedettséget csinálni egy hegyoldalban. 2. és 12. kerületben lehet ilyet látni nem is keveset.
De ebben az esetben nem erről van szó. A másik trükk, hogy a mechanikus döntést alá vagy fölé lövik, viszont az elektromos döntést (RET) - ami nem látszik kivülről - helyesen állítják be. Ezzel el lehet érni, hogy az antenna karakterisztikája némiképp megávltozzon. Én ebben az esetben erre tippelnék. Vagy elszarták a szerelők. Volt már erre is példa.
-
zelikocc
senior tag
-
-
dchard
veterán
válasz martonl #31093 üzenetére
Hol készült a kép?
Nyilván nálunk szerencsésebb fejlődésű országban el lehet képzelni normálisan karbantartott infrastruktúrán, hogy elbír 1-2 szektort (azt érdemes megnézni, hogy RRU egyik a képen látható tornyon sincs), azt sem zárom ki, hogy 1-2 ilyen a MÁV-nál is lehet, de hogy nem ez a jellemző az biztos. Ami levilágító tornyokat én láttam, arra izzót cserélni sem másznék fel, nemhogy további antennákkal megterhelni... Rohad szét a nagyja.
-
vadpanda
lelkes újonc
válasz martonl #30964 üzenetére
A számlázó rendszereknek általában van egy információs mezője, ami a cella nevét tárolja, ahol indult a hívás. A hívás közbeni cellaváltásokat már nem. Azt gondolom a "kezdeményezett" valóban azt jelenti, hogy kezdeményezett és nem trükközni akartak vele.
Vannak készülékek, amik ki sem jelzik a vowifi használatát.
Ilyen megoldások régebben is léteztek, ha emlékszik valaki. Amikor a 900MHz elkezdett letorlódni a nagyvárosokban, de 1800MHz még nem volt elérhető, akkor jött az, hogy "zöld zóna" és olcsóbban lehetett telefonálni, ha "vidéki" cellán inítottad a hívást. Nem kevés ügyfélpanasz forrása volt ez a városok közvetlen közelében élő ügyfeleknél, mert kiszámíthatatlan volt, mikor ki a kiszolgálló. -
baly81
aktív tag
válasz martonl #30912 üzenetére
Lehet, hogy kötelezően előírt, lehet, hogy nem... Nem tudom! De azt igen, hogy SIM kártya nélkül is tudsz segélyhívást indítani! Emiatt nem értem, hogy minek köteleznék bármelyik szolgáltatót, hogy biztosítsa deaktív kártyáin a segélyhívást! De mint írtam, lehet így van, csak a miértjét nem értem!
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
félisten
-
totron
addikt
-
Ginderek1
csendes tag
-
gabor9991
őstag
válasz martonl #28972 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet, mikor megvették az invitelt, akkor a Telekom a nyomorult 10 megabites koaxot fejlesztette 300-ra, majd gigabitre.
A 300-as csomag ára 4800 volt havonta, most ,hogy az Invitel fejlesztés 2 éve áll a havidij már 6700 lenne ugyanarra a csomagra[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
válasz martonl #28968 üzenetére
Sajna nagyon sok helyen rézdrotos megoldás van Digi területen akkor az elkövetkezö 10 évben ne is számitsák rá hogy itt fejlesztenek. Volt Invitel területek nagy többségük. Irtam én ezt hogy az Invitel megvétele nem hogym elönyükre váét inkább szivnak miatta. Tudod mi nálink az elöfizetési arány kb 10 % Invitel 90 % meg PR. Természetesen a SZIP pályazaton az a terület nyert ahol OGY képviselö lakik és nem az Invitel a szolgáltató.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz martonl #28857 üzenetére
Szinte biztos hogy nem. Neki pont érdeke hogy aki tud az VoWiFi-t használjon ilyen szűkös frekvenciakészlet mellett.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
csacsi67
addikt
válasz martonl #28837 üzenetére
Hidd el nem foglalkoznak ök ilyennel nekik az a lényeg minél többen használják minél többször töltsék fel az egyenlegüket.Az biztos ,hogy kint nem tudsz vele ugy netezni mint itthon mivel hátérbe van szoitva a rendes szolgáltatojával szemben.
Dracula72 Nem tudom már rég jártam kint.
Ezt a dijszabást kellene egyszer itthon elérni. De ahoz a gazdaságnak nem igy kellene állnia itthon mint most áll.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz martonl #28822 üzenetére
Igen sok a kérdés. Bár a mindig aktív VoWiFi még mindig jobb mint a fix VoLTE preferált. Karácsonykor lesz lehetőségem megnézni Telekom simmel. De én simán el tudom képzelni hogy eme kapcsoló szolgáltató függő mint a VoLTE kapcsoló. Egyébként ami még érdekes T nél aktiv VoWifi esetén a hálozatnév WiFi lesz, míg diginél nem változik.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz martonl #28818 üzenetére
Na ez utóbbi érdekelne, hogyan? Tavasszal volt telekomos kártyám és simán volt ez a prioritás választási lehetőség amit írtál. Akkor még Android 9 alatt. Most android 10 van már telekomos sim próbára nincs. De választási lehetőség sincs. Vagy mindig aktív VoWifi, vagy sose. És nem tudom droid 10 miatt vagy digi sim miatt. Teló A50.
-
veterán
válasz martonl #28810 üzenetére
Persze elofordulhat, de olyannal viszont még nem találkoztam hogy felső sávban valamilyen módon ne jelezte volna (iPhone passz mondjuk). Ha meg kikapcsolja/mókolással eltünteti rendszerikonokat valaki, az vessen magára.
-
gillka
csendes tag
válasz martonl #28794 üzenetére
A linkelt hírdetésben az van, hogy a vowifiről indított hívások... így teljesen mindegy, hogy az indítás után lecsatlakozik-e róla, vagy sem, hiszen a hívásindításkori állapot számít.
Persze meg kell várni, hogy ez ténylegesen hogy kerül leszabályozásra, de ez a hírdetés már egyértelműbb, mint a facebook bejegyzés. -
Lackooo84
nagyúr
válasz martonl #28723 üzenetére
Még szerencse, hogy a dominot 3 kattintás átegyeztetni más nevére. Akármikor, akárhányszor...
The Truth is out there...
-
greggae
tag
válasz martonl #28691 üzenetére
A sokáig helytelenül alkalmazott vélelem szót az új jogszabályokban (elsősorban Pp.) már lecserélték fikcióra. Bírósági iratokra vonatkozik a kézbesítési fikció. A problémái mellett van azért értelme is. Az Eht. nem használja ezeket a kifejezéseket. De nyilvánvalóan nem lehet kötelezni egy szolgáltatót, hogy egy bujkáló előfizetőt felkutasson, hogy felmondhasson egy szerződést, különösen, ha a másik fél nem teljesíti a vállalt kötelezettségét, a díjfizetést.
-
veterán
válasz martonl #28605 üzenetére
Persze, tudom hogy van GSM is. De nagyon szűkös a frekvencia (2Mhz ha jól tudom). Illetve én találkoztam olyan területtel ahol 2G nem volt, csak 4G. Na ilyen helyen VoLTE az egyetlen lehetőség.
-
Prien
addikt
válasz martonl #28416 üzenetére
Ahogy előttem is írták, egyszerűbb lett volna csak kijelölni online és mindenki boldog. Jelenleg is netre használom. Úgy még meg is tartanám (egy ezrest megérne) ,de hang hívásra nincs szükségem, hiszen nem ez a fő kártyám.
Így most jó eséllyel elengedem ezt a kátyát és majd , ha járok egy Digi üzlet felé, kihozok egy Aktív50-et.
Stick nem kell, egy asztali routernek vagy zsebwifinek sokkal több értelme lenne.Egyébként Februárban eredetileg is Aktív50-et szerettem volna, csak "nem volt raktáron" stick, anélkül meg nem adtak SIM-et. Vicces volt.
A kevés is több a semminél.
-
dethroner
veterán
válasz martonl #28418 üzenetére
Csak annyi, hogy az teszt sim eddig is mobilnet megosztásra van használva. Ha januártól ugyanannyiba kerül majd az aktív50 mint a normál előfizetés, akkor inkább adatként használnák őseim, mert az 50 gigát ad korlátozásig, míg a max csomag legfeljebb 30-at. Nem mindegy, ha ez az egyetlen használható és megfizethető fő internetelérhetőség.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
fornettisuti
veterán
válasz martonl #28350 üzenetére
Sima Digis levél volt bedobva a postaládákba, ahogy a számlát is küldik. Ha nincs igény a kártyára, nincs további teendő, tiltva lesz jan. 1-től.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
radio100jozs
őstag
válasz martonl #28317 üzenetére
A 7-800 MHz-es sávok hosszú évekre elkeltek, így ezzel kár foglalkozni. Egyedüli esély a 900 MHz-ben volna, de nem a Diginek, annak, ha indulhat is - remélhetőleg - akkor sem lesz elég tőkéje a 3 naggyal szemben ebben a sávban. Így marad az 1800 MHz, és abban szerezni jó esetben még sávokat. El kel fogadni, hogy a Digi nem lesz egy az egyben a jelenlegi 3-al hasonló helyzetben még nagyon sokáig, mert a frekvenciakészlet véges.
-
törölt tag
válasz martonl #28338 üzenetére
Érdemes ránézni a román digimobil lefedettségére.
Ha fontos az ügyfélélmény, úgy a 2100-as lefedettséget érdemes nézni, ott megvalósul (ezt a legegyszerűbben a 3G date térképen látni, mert ott van 5MHz 3G + 10MHz 4G 2100-on)
Ahol nincs 3G lefedettség, ott csak 900MHz van, ami jelen állás szerint 2MHz 2G +3MHz 4G. Mondani sem kell, hogy kompromisszumos megoldás (saját bőrünkön érezzük).
Tehát: a digi igazán ott lehet majd alternatíva a másik 3-mal szemben, ahol lesz 1800-as lefedettség.
Ahol csak 900MHz lesz, ott mindennaposak lesznek a "bedugulások".
Persze mindehez frekvencia kell....és megérkeztünk oda, amiről ez a topik 2 éve szól... -
dkess
őstag
válasz martonl #28332 üzenetére
A Csepel-szigeten kb. egyszerűbb leírni, hogy hol van - mint azt, hogy hol nincs ... Már az északi részen is ahogy nézem Halásztelek már nem fért bele stb. ...
Egyetértek a déli részes (Dömsöd és Ráckeve) dologgal. Akkor az 51 -es úton is be lenne tömve a rés arrafelé. Ami érdekes, hogy az eggyel délebbre fekvő Tass és Szalkszentmárton meg OK ...
Én sem vagyok hozzáértő, de az alacsonyabb frekvenciás lefedettség meg mehetne az utakra. Az OK, hogy a keleti országrészen ahol aránylag jó a lefedettség és amely domborzatilag meglehetősen sík, de itt meg a távolságok miatt alakulhatnak ki "fekete lyukak" a települések közötti útszakaszokon. Itt nyilván elsősorban a jelentősebb és forgalmasabb útszakaszokra gondolok elsősorban ...
-
törölt tag
válasz martonl #28330 üzenetére
Elég lyukacsos az is
Azt ne feledd, hogy a digi kültéri lefedettségi térképe kék, itt meg piros-sárga a térkép, ami vizuálisan becsapja az emebert: kevesebbnek látja a szem, mintha egyszínű lenne....
Bárcsak ilyen "lyukacsos" lenne a digi a Dunántúlon....900MHz-en egyébként akkor nincs HSPA?
Abból indultam ki, hogy ha a hspa- t szolgáltatnának 900-on, úgy miért van külön 3G térképe és külön hspa térképe a vodának.Szóval DE, folytatni kell 1800-on a bázisok kihelyezését.
Nem tudom mi a gazdaságossági határ (legyen mondjuk 5000 lakos).[ Szerkesztve ]
-
-
dchard
veterán
válasz martonl #28227 üzenetére
4G-nél egységesen 23dBm +- 2dBm (ami jellemzően inkább plusz 2dBm mint mínusz ), valamivel több mint negyed watt.
Annyi trükk azért van, hogy 4G-n az SC-FDMA uplink miatt a tényleges sávszélesség felfelé az adásteljesítmény és a távolság függvényében dinamikusan változik. Például ha túl messze vagy az állomástól, akkor a telefon elkezdi ezt a 23+2dBm-et egyre keskenyebb sávszélességbe beletolni. Ennek az eredménye, hogy bár lassul az átvitel, de ugyanaz a kimenő teljesítmény keskenyebb sávban koncentrálódik, ergó az állomás némileg jobban fog "hallani" egy ilyen távoli készüléket.
-
veterán
válasz martonl #28199 üzenetére
Telefonálni nagyon ritkán szoktam, azzal így szerencsére nincs baj. Hány mW/W körül dolgozhat így teló?
Lackooo84: Sajnos nincs. Azaz van jópár de csak intranet (SAP, nyomtatók, stb). Minden kábelen megy ami internetet igényel. Igérték a dolgozói wifi hálózatot, de jött a korona/leállás azt elmaradt.
-
Siriusb
veterán
-
greggae
tag
válasz martonl #27996 üzenetére
sokszor nem a kérdésre válaszolnak, vagy hülyeségeket írnak és több levélváltásra szokott szükség lenni
Évekkel ezelőtt én is ezt tapasztaltam (azóta csak telefonon és személyesen intézek ügyet náluk). És ehhez társult a több hetes válaszidő.A jelenlegi számlákon a havi összesítőben valóban század MB van, csak a napi összesítésnél nem tudták megoldani, ott mp-re kerekítenek, de nem feltétlenül felfelé.
-
ggabor02
aktív tag
válasz martonl #27986 üzenetére
Nekem az egyik kártyám egy POC rádióban van használva közel egy éve. Mely 0-24 órában megy.
Nagyon kicsi kis adatcsomagok mennek standby állapotban. Amennyiben felkerekítené ezeket 1 MB-ra, akkor nekem ezen a kártyán nem annyi lenne a forgalom, mint előtte másik szolgáltató (T) kártyájával. Ugyanis nagyjából annyi az adatforgalom rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest