Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz bksgbr #41228 üzenetére
Tök érdekes.
Lekérdeztem a vállalati flottánk hívásrészletezőit Január elsejéig.
5 különböző telefonszámról ment ki összesen 6 db sms ebbe az irányba 01.20, 01.24, 02.01, 02.20 és 03.02-kor. Egyetlen hívószámról volt két küldés, azok egymás után mentek ki 15 másodpercen belül, az összes többiről tehát 1-1 ment ki. Ez nekem valami aktivációnak tűnik. -
4Grider
nagyúr
válasz bksgbr #41222 üzenetére
Panaszkodott már erre a számra Telekomos és Yetteles is, ne kösd a Digihez.
https://www.telefonszamkereses.hu/szam/36707177844 -
Cs1csó
félisten
válasz bksgbr #39151 üzenetére
Amúgy eddig is kvázi DIGI hálón voltunk mert itt nálunk optika kábelezés terén volt egy fekete lyuk amit ugye az EU-s pénz befoltozott de a cég ami üzemeltette az a DIGI hálózatára köthette rá ezt az új hálózatot mert már az elején tel voltunk DIGI-s csatornával: DIGI Sport 1-2-3 DIGI World stb.
Úgyhogy - persze ezek nagy része megszűnt - de továbbra is kb. a DIGI kábeles tévéjének struktúráját kapjuk.
Előtte is - nagyjából - ezt kaptuk mert előtte meg DIGI tányéros tévénk volt. Igaz kábelen több adás jön pl. a Debrecen tévé stb.[ Szerkesztve ]
-
Renwick
őstag
válasz bksgbr #38884 üzenetére
Ebből nehéz messzemenő következtetéseket levonni, volt nekik eddig (a legutóbbi publikus adatok alapján) több mint 900 lefedett településük, ebből most elvesznek hatot. De utánakérdezek, hátha mondanak valami használhatót.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz bksgbr #37451 üzenetére
Köszi bksgbr, zelikocc! Akkor a DIGI-nél nem is lehet ki-be kapcsolni a VoLTE-t, mert automatikus.
Akármelyik is volt a mobilnetre kapcsolva, a 4G mindig megmaradt. Nem értettem, hogy lehet úgy emlékeztem, ahogy zelikocc is írta, hogy ilyenkor megszakad a net. Aztán eszembe jutott ez a beállítás. Ha ezt kikapcsolom és a másik szolgáltató netje az aktív, telefonálás közben nincs net. Ha viszont ugyanaz, akkor telefonálás közben is van net.[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
válasz bksgbr #37341 üzenetére
A legnagyobb hibát ott követték el a 4G megalkotói, hogy már eleve nem implementálták bele a hanghívást, mint a 3G esetén történt, hanem külön mókolással hozták létre a VoLTE-t
Mókoljál meg utólag egy versenyautót, hogy amúgy buszként is működjön ha kell.
Nyilván nem érted majd miért írtam ezt, de lesznek páran akik igen. -
viktorhu
veterán
válasz bksgbr #37325 üzenetére
Ma már nincs 450-es készülék, mert kivezették a szolgáltatást. De nem azért szűnt meg, mert nem voltak már készülékek, hanem bejelentették, hogy eddig létezik a szolgáltatás, aztán vége. Még az utolsó időszakában is voltak fejlesztések, pl. ott is bevezették az sms-t. Amíg fenntartjuk a szolgáltatást, addig felhasználó is lesz, egyszer meg kell hozni a döntést, hogy a régi technológia fenntartásának a társadalmi költségei hol haladják meg a kivezetés költségét. Ez volt pl. a Windows egyik fejlesztési csapdája sokáig, hogy Bill Gates ragaszkodott a teljes visszamenőleges kompatibilitáshoz, így maradt a DOS alapon futó Windows 95 16 bites kompatibilitással (a mai napig őrzi emlékét a Win32 könyvtár, ami még a Win 3.1 32 bites kiegészítéséből öröklődött át).
-
prsq
aktív tag
válasz bksgbr #37325 üzenetére
"elenyésző a csak 900-as telefonok elterjedtsége"
A Telenornál volt készülékcsere, hogy a csak 900 Mhz-et tudó telefonokért adtak ingyen új készüléket (elé szűk választék volt, de adtak).
Én egy - Pannon lockos - Pana GD50-est adtam be, és valami Nokia 100-at kaptam, ha jól emlékszem. (Keresztanyámnak adtam, pár évig jól szolgált, aztán elejtette, megrepedt a kijelző.)
-
viktorhu
veterán
válasz bksgbr #37319 üzenetére
Hogy csomó helyen pl. a Vodafone az 1800-at használja 2G-re, így a GSM900-as nem fog jelet találni. De már a GSM1800-as időkben is a 900-as sáv zsúfolt helyeken hamar megtelt, így akinek 900-as telefonja volt, sokszor nem kapott vonalat. A 450-est meg alapból semmire nem tudod már használni.
-
viktorhu
veterán
válasz bksgbr #37306 üzenetére
Meg nagyon sok a már születésekor is elavult, gprs-adatkommunikációra épült rendszer (már nem a gprs volt a maga idejében elavult, hanem ezeknek a rendszereknek a nagy részét már a 3G/4G időszakban telepítették).
Pl. riasztók, távfelügyeleti rendszerek, nyomkövetők, talán ilyen az online kassza meg a BKK futár is stb.
-
-
-
csiki52
tag
válasz bksgbr #25290 üzenetére
Harkány, Siklós, Villány vonalon és amugy a déli részen egyáltalán nincs Digi /a dunántult jobban hanyagolják mint az alföldi részt/ az M6 -on többnyire van csak Szekszárdtol délre Bátaszék fele nincs, Pécs jó de az 58 ason már nincs.
Ha Harkányba mégy készülj fel Telekom vagy Telenor kártyával, én nem rég voltam 3 hetet utókezelésen Harkányban, amugy is sokat járok Siklósra , szoval a Digire egyáltalán nem lehet "hagyatkozni " nem szabad hogy főkártya legyen ha stabil netet akarsz /ez persze csak az én véleményem/ -
DevKiller
senior tag
válasz bksgbr #23881 üzenetére
Persze, hogy nem változik.
Mindenki aki külföldről jön 2 hét karanténba teszik. Na most ha egy Román munkás jön dolgozni mert mint tudjuk ők építik a hálózatot, akkor először két hét a karanténban s utánna mehet csak dolgozni. Nem tudom, hogy ilyen feltételek mellett vállalják-e, hogy jöjjenek ide dolgozni.HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
sifarr
senior tag
válasz bksgbr #23487 üzenetére
Pont hogy szerintem az átlagfelhasználó nem én vagyok, ritkán mozgok városon kívül.
Tévedsz! Az átlagfelhasználónak átlagos a napirendje. Otthon van, elmegy dolgozni, hazafelé kisbevásárlás, újra otthon. A munkahely többségében településen belül. Hétvégén nagybevásárlás, esetleg haverok, rokonlátogatás, ritkábban egy kirándulás. Évente egyszer egy hét nyaralás. Bár sokaknak az se.
Nálunk a szűk család nagy. 12 felnőtt, 6 háztartás. Egy kivételével mindenkit ilyen napirend jellemez.
De a 70 éves Mari néni, aki otthon ül lefedett területen (úgyis most otthon kellene maradnia a pics...ján, akarom mondani szépen otthon csücsül), annak tökéletes lenne.
Ezt még viccből se. Remélem, él még a nagymamád - gondolj rá. És - kívánom - te is leszel 70 fölötti - neked hogy esne egy ilyen megfogalmazás?[ Szerkesztve ]
-
DevKiller
senior tag
válasz bksgbr #23486 üzenetére
Mert ha beakartak lépni a piacra kellett nekik valami. Már régebben is bepróbálkozott a DIGI a pályázatokon, ott nem tudom mi volt a probléma az a lényeg, hogy ők már nem először szerették volna betenni a lábukat Magyarországra a mobil szegmensben. Ha méregdrágán is de erre nyílt lehetőségük ezzel a frekvenciával. Ha most tegyük fel szereznek 900-at akkor azt a jelenlegi tornyokra fel lehet vinni. Ha nem veszik meg még most sincs frekijük és egy tapottat sem haladnak előre ebben az ügyben. Az elindulás(teszt módban) szerintem a teszt mellett egy kis remény nekik arra, hogy valami majd még is csurran cseppen addig is míg valami "értelmes" frekit szereznek megfelelő mennyiségben, hogy a valódi elindulás létrejöhessen. Látok érdekes dolgokat, itthon is belföldön és a DIGI tudatos. Ha akar valamit megfogja tenni. Elvégre nem hiszem hogy mindig kitudnak találni valamit, hogy kizárják a tenderről őket. Márpedig előbb utóbb lesz normális frekvencia és akkor lesz normális hálózat is és így tovább szépen sorban.
HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
sifarr
senior tag
válasz bksgbr #23476 üzenetére
De addig szerintem egy átlag mobilfelhasználónak nem éri meg pénzt kiadni a szolgáltatásért, főleg ott, ahol nincs is lefedettség.
Miért nem? Épp egy átlagfelhasználónak miért nem?
Egy átlagfelhasználó (>66 %) jellemzően településen belül mozog az év minimum 80 %-ában. Ha otthon, munkahelyen van térerő (vagy wifi), ha településen belül van térerő, akkor miért ne tudná használni?
Épp magad vagy erre a példa, hiszen ezt írtad: Nekem itt Egerben szerencsém van, az egész városban van térerő.
Egerben van, de kimész a városból és Egerszalókon, Egerbaktán, Szarvaskőn, stb. már nincs. De használod, mert főleg városon belül mozogsz. Az átlagfelhasználó pont olyan, mint te.
A lefedettség is megoldható, ha kimozdulsz, utazol, nyaralni mész. Mi már 4 számot áthordoztunk a DIGI-hez, azaz digis lett a főkártyánk. Mindegyik mögé betettünk egy dominót. Ha lemegyünk a "térképről" (ritkán), akkor a digis számunk átirányítja a hívást a tartalékkártyára. Lefedettség megoldva. Igaz az átirányításért fizetünk br. 4 forintot, de még így is olcsóbban kijövünk, mint a korábbi - egyébként flottás - előfizetéssel.
A gyakran sokat, sok helyen mozgóknak valóban nem lesz jó a DIGI. Szerintem az adatkeretet is drasztikusan vissza kell venni, ha elindul élesben. Az 50, 100 vagy még több gigát használókról a DIGI-nek le kell mondania, nem célcsoport még sokáig a kapacitáshiány miatt. De az átlagfelhasználónak 1-5 giga is bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz bksgbr #23481 üzenetére
"Persze, ez is egy jó kérdés, de ha már belevágtak ebbe a mobil üzletágba is (és gondolom nem 2 évre terveztek előre), akkor láthatták/tudhatták, hogy eleinte ez csak veszteséges lesz."
Azért azt kétlem, hogy azt kalkulálták volna induláskor ahol ma tartanak....Szerintem részben maguk is okozták azt ahol ma tartanak beleértve már a freki megvételét is. Szóval akkor sem lehetett tudni hova akartak kilyukadni. Sokan ezt akkor látták már; innen visszatekintve igazuk volt. (Azért ahogy írtad majdnem 5 évig ültek rajta.) Aztán ehhez hozzájött, hogy a tenderen meg sajnos szépen elvéreztek ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
leo81
aktív tag
válasz bksgbr #23474 üzenetére
Nem értem a fejlesztési stratégiát. Dunától keletre sokkal jobban állt a lefedettség már az indulásnál. Sajnos most is az a tapasztalat, hogy kelet kap 10-15 új állomást addig nyugat 1-2db-ot. Az autópályákon még mindig nem lehet végigmenni problémamentesen, a főutakról meg ne is beszéljünk. Nekem Zala, Somogy, és a Balaton part lenne fontos, de errefelé szinte semmi nem történt az elmúlt időszakban. Zalaegerszeg iparterületén nulla a lefedettség. Lassan egy év telt el az indulás óta és nem sikerült megoldani. Ha nem húznak bele ezen a területen akkor tuti dobom a kártyákat, mert ezért havidíjat fizetni nem fogok...
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz bksgbr #22553 üzenetére
No itt a link, minden vasárnap új lefedettségi térképet teszek fel. December eleje óta csinálom, bár csak képek, nem tudok GIF-et szerkeszteni belőle, mert elég nagy felbontásúak.
Használjátok egészséggel...
[link]Köszönöm, hogy rendszeresen frissíted.
Üdv. Lajos
[ Szerkesztve ]
-
bksgbr
tag
válasz bksgbr #20326 üzenetére
Eheti NMHH-s engedélyek. Ahol fel volt tüntetve, ott helyrajzi szám alapján megpróbáltam kikeresni, hogy az adott településen kb hol helyezkedhet el a torony és ezt fel is tüntettem zárójelben.
Értesítés használatba vételi engedély megadásáról:
- JászalsószentgyörgyÉrtesítés építési engedély megadásáról:
- Fonyód (külterület)
- MagyarcsanádÉrtesítés építési engedélyezési eljárás megindulásáról:
- Hajdúnánás (külterület)
- Nyírpazony (külterület)
- Mocsa (külterület)Hirdetmény Tatabánya VF Távközlési antennatartó acéltorony megerősítési kiviteli terv építési engedélyezési eljárás megindulásáról.
-
Ginderek1
csendes tag
válasz bksgbr #20336 üzenetére
Valóban nem rossz,Pécs és a környéke,de még hatalmas lefedetlen részek vannak. Több mobiltorony is hónapok óta úgy tűnik távolról,hogy készen van.Pl Kakasd,Bonyhád,Hidas,Hosszúhetény .Ezek azért fontosak lennének,mert a 6 főút egy része még lefedetlen.Ha valaki tud a Dél-Dunántúlon már álló ,de nem működő tornyokat ,megírhatná.
[ Szerkesztve ]
-
bksgbr
tag
válasz bksgbr #20080 üzenetére
Heti újabb NMHH-s engedélyek:
Értesítés használatbavételi engedélyezési eljárás megindulásáról:
- Fülöp
- Vaja
- KálmánházaÉrtesítés építési engedély megadásáról:
- Kecel
- Sándorfalva
- Fülöpszállás (Fülöpháza)
- Kerekegyháza
- SzigethalomÉrtesítés építési engedélyezési eljárás lezárásáról:
- TiszaszentimreÉrtesítés építési engedélyezési eljárás megindulásáról:
- PutnokEzek még mindig túlnyomó részt a Dunától keletre eső települések.
-
Renwick
őstag
válasz bksgbr #18793 üzenetére
Maguk a licitkörök sosem voltak túl transzparensek, igazából ez nem csak a hatóság érdeke, hanem a szolgáltatóké is. Az értékesítési eljárások során többnyire az indulástól a lezáró határozat meghozataláig teljes a hírzárlat.
Bár van ellenpélda is, a németeknél a nyáron például minden licitkör eredménye kint volt az ottani hírközlési szerv oldalán, szépen végig lehetett követni mind a 497 kör eredményét.I see you blaming each other -- And I love you still
-
Renwick
őstag
válasz bksgbr #18786 üzenetére
Nem indult el a licit, mivel a DIGI megfellebbezte a nyilvántartásba vételi végzést, aminek halasztó hatálya van. Még a fellebbezési határidő sem járt le, onnantól még a másodfokú végzés meghozatalára is van vagy 60 nap (bár az nyilván meglesz hamarabb). Tippre valamikor október elején jön az első kör.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
trec12
addikt
válasz bksgbr #18707 üzenetére
Azt a sávot csak jövő szeptemberben lehet használatba venni. Nyilván a gyártók reagálni fognak és az alacsonyabb kategóriás készülékek is tudni fogják a 700 Mhz-et. Jelenleg 5G-s készülék is kevés van még ez is be fog kerülni nyilván egyre több készülékbe....
[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
válasz bksgbr #17998 üzenetére
Sztem biztos, h kell a 2100 miatt is megint építkezni.
Bár némelyik szektorsugárzó tudná ezt a frekit is.
Ha jól emlékszem 1700 és 2200 közötti frekit tudnak a Digi féle szektorsugárzók. Viszont van, ami elvileg tudja az 1700-2600-ig.
Mindegy, mert így is, úgyis építkezni kell.
Viszont a "bambusz vékony" bázisok nem tudom statkikailag mit bírnak el pluszban? Nemtom mire és mennyire tervezték?
De biztos tudják mit a tervük.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
RWhite
csendes tag
válasz bksgbr #16028 üzenetére
Köszönöm az infót!
______
Egyébként ezek nem "normálisak" a DIGInél, a meghatalmazás egy Ptk. szerint széleskörűen elfogadott képviseleti forma, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy jogszerű az elfogadásának megtagadása!
Ha a DIGIsek tényleg olvassák a fórumot - és mindenki másnak, aki fel szeretné használni ezt érvként -. ajánlom figyelmükbe:"2013. évi V. törvény. a Polgári Törvénykönyvről
HATODIK KÖNYV
KÖTELMI JOGELSŐ RÉSZ
A KÖTELMEK KÖZÖS SZABÁLYAII. CÍM
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
...
III. Fejezet
A képviselet1. A képviselet általános szabályai
6:11. § [Képviselet]
(1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, más személy útján is lehet jognyilatkozatot tenni. A képviselő által megtett jognyilatkozat közvetlenül a képviseltet jogosítja és kötelezi.
(2) A képviseleti jog jogszabályon, bírósági vagy hatósági határozaton, létesítő okiraton vagy meghatalmazáson alapulhat.
...
2. Ügyleti képviselet6:15. § [Meghatalmazás]
(1) A meghatalmazás képviseleti jogot létesítő egyoldalú jognyilatkozat. A meghatalmazást a képviselőhöz, az érdekelt hatósághoz, bírósághoz vagy ahhoz a személyhez kell intézni, akihez a meghatalmazás alapján a képviselő jognyilatkozatot jogosult tenni.
(2) A meghatalmazáshoz olyan alakszerűségek szükségesek, amilyeneket jogszabály a meghatalmazás alapján megtehető jognyilatkozatra előír.
(3) A meghatalmazás visszavonásig érvényes.
...6:16. § [Általános meghatalmazás]
Ügyek egyedileg meg nem határozott körére adott meghatalmazás akkor érvényes, ha teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalták. A határozatlan vagy öt évnél hosszabb időre szóló általános meghatalmazás öt év elteltével hatályát veszti.6:17. § [A képviselet terjedelme]
A képviseleti jog kiterjed mindazon cselekmények elvégzésére és jognyilatkozatok megtételére, amelyek a képviselettel elérni kívánt cél érdekében szükségesek." -
törölt tag
válasz bksgbr #15389 üzenetére
Le ne nyeld! Reklamáld meg e-mailben, kb 5 perc! Pont hogy az elv miatt.
Mégegyszer mondom, ez egy teljes értékű kereskedelmi szolgáltatás, NEM TESZT (lsd ÁSZF) csak a Digi nevezte el tesztnek. A számlázási rendszerük pláne nem teszt rendszer, azzal nem lehetne hivatalos számlát kiállítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest