Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
PLaci58
addikt
válasz MadMancs #44140 üzenetére
Természetesen a yettelt fogom zaklatni vele, csak kiváncsi voltam, hogy találkoztatok-e ilyen esettel. Az sms-ek egyböl akkor jöttek amikor kikapcsoltam a mobilnetet és visszakapcsoltan a wifit.
Csak a speedtestig használtam a mobolnetet.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
MDanny
senior tag
válasz MadMancs #43709 üzenetére
Nálam a 14.0.8-ra váltás után szállt el. Xiaomi 11T-n nem jött helyre még, Xiaomi 12-n kifogástalan.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
CirrMee
addikt
válasz MadMancs #43158 üzenetére
De ugyanez volt anno Voda indulásakor is. Szépen roamingolt Pannon és Westel hálózatokon.
Annyi különbséggel, hogy az hibátlanul működött. Nem a semmiért ragaszkodtam a Vitamax Party kártyámhoz (egészen addig, amíg ki nem nyírták).
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
titán
válasz MadMancs #43141 üzenetére
A nemzeti roaming nem egészen arra van hogy egy megvásárolt mobil szolgáltató ügyfeleinek a vevő cégnek biztosítani kell a mobilhasználatot.
Akkor DIGI-mobil fizet a használatért? Az költői kérdés volt, persze hogy fizet, a cégen belül egymás finanszírozása bevett szokás.
Ugyan miért ilyen bonyolult módon vették át, hiszen nem egy saját hálózat nélküli, virtuális szolgáltató jelent meg a piacon, hanem a vevő cég állította le, hogy eladva több bevétele legyen.
De rendben, akkor legyen nemzeti roaming.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MadMancs #43132 üzenetére
Hol él ez a Digi Core ha nincs hálózata?
Félremagyarázod a példámat.
Országon belül aztán ez hogy a csudában van?
Roamingnak vagy barangolásnak nevezzük azt, amikor valaki mobiltelefonját külföldi utazásai során használja, azaz amikor alkalmilag más országban tartózkodik, mint ahol a lakóhelye van, illetve ahová szoros szálak fűzik (pl. ahol dolgozik vagy tanul). -
-
dredjudge84
őstag
válasz MadMancs #42976 üzenetére
https://www.smartos.hu/a-mobilinternet-tortenete-es-felhasznalasa-62
"2009. december 14-én elérkezett a pillanat, mikor a mobil telekommunikációban új generációváltás veszi kezdetét. Ezen a napon a TeliaSonera Oslóban és Stockholmban a világon elsőként indított el nyilvános LTE (Long Term Evolution) szolgáltatást, mely akár már HD multimédiás tartalmak megosztását is lehetővé tették a hálózaton keresztül 800/1800MHz-es frekvencián. Az LTE teljesen IP alapú csomagkapcsolt hálózat. Jóval nagyobb a kapacitása, így egy cellán belül is rengeteg embert ki tud szolgálni. Mozgás közben is 100Mbit/s, a világ két lefedettséggel rendelkező pontja között. 2011. februárjában a Huawei Technologies a barcelonai Mobile Word Congressen már az LTE-nél is nagyobb adatátvitelt lehetővé tevő fejlesztéseit mutatta be. Ez az LTE Advanced, melynek maximális elméleti adatátviteli sebessége egyesek szerint elérheti az 1Gbit/s-ot határt. Magyarországon LTE szolgáltatás elsőként 2012. január 1-től vált elérhetővé a T-Mobile kínálatában. Azóta mind a Telenor mind a Vodafone rendelkezik a frekvencia jogával és folyamatosan építik ki illetve fejlesztik a hálózatot a lefedettség és minőségi internetelérés érdekében."
-
dredjudge84
őstag
válasz MadMancs #42971 üzenetére
Illetve az LTE (4G) és az LTE Advanced (LTE-A vagy 4G+) technológiák között van némi különbség. Az LTE Advanced a továbbfejlesztett változata az LTE-nek, és magasabb sebességeket és hatékonyságot kínál. Mindazonáltal mindkét technológia a 4G hálózatok része, és csak ezeken a hálózatokon működik.
-
dredjudge84
őstag
válasz MadMancs #42971 üzenetére
Hogy micsoda???
Az LTE rövidítése a "Long-Term Evolution"-nak, amely egy mobiltelefon-kommunikációs technológia. Az LTE egy 4G (negyedik generációs) hálózati szabvány, amely nagy sebességű adatkapcsolatot és jobb teljesítményt biztosít a mobiltelefonok és más vezeték nélküli eszközök számára.
Az LTE hálózatok lehetővé teszik az adatátvitelt nagy sebességgel, amely lehetővé teszi a gyorsabb webböngészést, a zökkenőmentes streaming szolgáltatásokat és a nagyobb adatmennyiség letöltését és feltöltését. Az LTE szabvány támogatja a magas felbontású videók, az online játékok és más adatigényes alkalmazások futtatását is a mobiltelefonokon.
Az LTE-t a 3G hálózatok leváltására fejlesztették ki, és az 5G hálózatok elődjeként szolgál. Az LTE hálózatok széles körben elterjedtek világszerte, és sok mobiltelefon és más vezeték nélküli eszköz támogatja ezt a technológiát. Az LTE népszerűsége és elterjedtsége a mobil adatforgalom növekedésével és az internethez való hozzáférés iránti igény fokozódásával függ össze.[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz MadMancs #42813 üzenetére
Az lehet, de a szolgáltatónak igen.
Milyen érdekes, hogy a Voda átállás után kezdtek el ilyen sms terjedni ( tömegesen ezek szerint)és természetesen 70 számra.
Lehet bármi (indok) amiért leszámlázz 21 Ftot amit senki nem fog megreklamálni hanem benyeli. Remélhetőleg csak 1x eset lesz belőle. Valóban ha csak RCS akkor sem kéne, hogy díja legyen úgy meg pláne, hogy a felhasználó nem is tud róla csak utólag.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
csaszi75
senior tag
válasz MadMancs #42266 üzenetére
Tehát akkor most azt akarod mondani, hogy mert van egy szitázás a SIM-en Netfone felirattal, akkor az Netfone SIM?
Amikor a Netfone megrendeli a SIM-eket, akkor hogyan rendeli?
Elmegy egy SIM kártya gyártóhoz.. és megrendeli saját magának?
Ez helyett nem úgy történik. hogy a Netfone elmegy a Telekomhoz vagy a Vodafone-hoz és megrendel mondjuk 5000 vagy 10000 darab SIM-et és a Telekom vagy a Vodafone berendeli a SIM gyártótól és átadja a Telekom vagy a Vodafone a kulcsokat a SIM authentikációjához a SIM kártya gyártónak?
Majd a gyártó elküldi vissza a kész SIM-eket a Telekomnak vagy a Vodafone-nak a Netfone logoval elátott SIM-eket? Majd a mobil szolgáltató meg átadja a Netfone részére?
Tehát akkor ezek Netfone SIM-ek csak épp minden adat rajta (A szitázáson kívül ) Telekom vagy Vodafone?
S amikor egy Netfone ügyfél adatot kér módosítani, pl díjcsomag módosítást, akkor a Netfone ügyfélszolgálat az nem a Telekom vagy a Vodafone rendszerében végzi el a díjcsomag módosítását, hanem a Netfone oldalon van rá egy szerver ami tárol adatokat és elég csak ott megmódosítani? Nincs semmiféle provisioning interface a Netfone felől a Telekom és a Vodafone rendszerei felé (mivel gondolom a titkosított SIM adatokat csak nem a Netfone rendszerében tárolja egyik szolgáltató sem)?
(Jó étvágyat az ebédhez ) -
zsolt_64
senior tag
válasz MadMancs #42243 üzenetére
Jópáréve , de dolgoztam ott (aztán kirúgtak, nemcsak engem, mer nem ment a cégnek, létszámleépítés) akkor vodás simkártya volt és értelemszerűen a vodás hálózatot használta minden netfonos előfizető. Amikor felvettek akkor persze bevettek netfonosnak , és gyakorlatilag ingyé volt a mobil. Kirúgás után viszont 1 rémálom volt elhordozni a számot, mert nem a netfontól kellett, hanem a vodától.(itt volt valami flottabaromkodás) 6 hónapig tartott. A vodás ügyfélszolgálat 1 tragédia addig segítőkészek amíg le tudnak húzni, aztán meg a kelletlen akadékoskodás
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MadMancs #41710 üzenetére
Itt van Telekom 2 gigabit is, ha úgy van, de csak akkor váltunk, ha a digivodaone elkezd boxokkal operálni. Na onnantól megszűnik minden előnye. Árban már így is majdnem ott vannak, szóval addig lesz digivodaone, amíg nincs box. Ha box lesz megyünk át Telekomhoz. Azonnal.
Amúgy mobil szinten megvan a 4 kártya, meglátjuk. Amíg ilyen áron megfelelő szolgáltatást nyújtanak, okés. Ha emelnek vagy visszavesznek a szolgáltatásból, vagy mindkettő, azonnal visszaadunk minden digis kártyát.[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz MadMancs #40088 üzenetére
Mit telepítenek és hol? Illetve melyik szolgáltatónak?
Ha erre valaki tud bizonyítékot adni, csak akkor hiszem el.Lassan 1 éve nem adtak hozzá a hálózathoz egy darab csavart se, ha most hirtelen építgetnék tovább a hálózatot akkor azt ennyire rejtve csinálnák?
Nem mellesleg a Vodafone is építi folyamatosan a tornyokat és az antennákat, nem lehet hogy oda vezénylik át a Digis technikusokat? Az még logikusabb lenne ha igaz is a pletyka
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz MadMancs #40080 üzenetére
Szerintem ez is azt erősítheti amit pár napja írtam, hogy a Digi és Voda összevonása után a Digi tornyok fognak maradni és még azokhoz fognak új tornyokat üzembe helyezni, ami logikus is ha azt nézzük, hogy a Voda tornyok és az azokhoz tartozó infrastruktúra részben vagy egészben nem képezte az adásvétel részét, hanem a Vantage Towers-é marad, illetve a Vodafone tornyok nagy részében Hua wei technológia van, míg valaki írta itt a fórumon, hogy a Digi tornyok már Ericsson technológiára épültek és tekintve a mai legfrissebb hírt mely szerint a Hua wei még nehezebb helyzetbe kerül technológiai elátottság terén, már emiatt is logikus, hogy a Digi tornyok fogják az összeolvadás után a hálózat gerincét adni, melyekhez az Ericsson folyamatosan tud majd alkatrészeket szállítani és gondolom az újonnan létesülő tornyok is mind Ericsson technológiára fognak épülni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MadMancs #39777 üzenetére
Igen, a honlapon láttam, és ez a csomag még akár el is gondolkodtatna, a net miatt, mert 50GB bőven elég lenne, de mostanában egy olyan félig maraton-jellegű* csomagom szokott lenni, amiben 8,90€-ért 1,1GB+300perc van (teljes EU, Uk, USA, Kanada, Ausztrália -csak Svájcot hiányolom belőle). (*Maraton-jellegű: ami marad átmegy a következő hónapra, amíg újra meg újra aktiválom a csomagot)
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz MadMancs #39709 üzenetére
December elsejétől díjköteles a sim pótlás.
https://digi.hu/sites/default/files/ASZF/j_melleklet_mobil_radiotelefon_szolgaltatas_103.pdf -
veterán
válasz MadMancs #39320 üzenetére
Egyébként merülés ügyileg fura amit írsz. Mobilnet jobban meríti telót mint a wifi.
viszont a vowifi fenntart egy vpn tunnelt, és ha van térerő, fent van a mobilhálózaton is, hogy gyorsan tudjon váltani, ha elfogyna a wifi. amikor a vowifi volt elsődlegesnek beállítva, nekem is jobban merült a telefonom.
hanyas vagy, te disznó?
-
-
domper2015
senior tag
válasz MadMancs #38906 üzenetére
Csak látná a sok tehetséges, hogy egyáltalán működik az állami mobil vagy sem...
Azért a Telekom állami flotta 13xx Ft-ért erősen Digi kategória, a "mezei" fogyasztók persze tejelnek.
Lehetne tömködni a lyukakat, mint a szemétszállítás, állami vízművek, stb. esetében. A magyar állam nem jó gazda, tulajdonosnak csapnivaló.... -
zelikocc
senior tag
válasz MadMancs #38411 üzenetére
“Nem tudom mi a hivatalos álláspont“
Most írtam le. Belsős infó volt amit frissen változtattak. Azon a napon kaptam az infót amikor ide írtam.
Az hogy egyes ügyintézők mennyire naprakészek az egyes szabályozásukkal az már az adott ügyintéző sara.
Van hogy az ügyfél javára, van hogy nem.[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
válasz MadMancs #38241 üzenetére
Most néztem, hogy a voda is H+ on megy, hiába választom ki a 4g hálózatát.
Lehet, hogy ez a telefon sosem ment 4G-n!?
Még egy gyári visszaállítást kipróbálok rajta, hátha!
Valamt olvastam, hogy a stock rom kínai hálózatot ismer csak, de global firmwaret raknak rá Európába történő eladáshoz.PC
-
n00n
őstag
válasz MadMancs #38063 üzenetére
Én anno tavalyelőtt akartam kötni csak TV+internetre és elhajtottak, hogy nem lehet a Diginél EGYÁLTALÁN hűséget kötni, még a három csomagra együtt sem. Ehhez képest a neten azt olvasni, hogy de lehet, csak a háromra együtt, de lehet, külön-külön is. Akkor most mi az igazság?
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Spórolós topik
- Autós topik
- Assassin's Creed: Valhalla